شماره روزنامه ۶۱۲۰
|

  • هنر ،آب‌ونان ندارد

    لیلی زواره‌ای: خبر آمده "تولیدات هنر در اصفهان کاهش‌یافته و این روند به کاهش تولید ناخالص داخلی استان هم منجر شده است"؛ خبری که در عین تاسف اما گزارش ۱۲اردیبهشت دنیای اقتصاد "اقتصاد هنر نصف جهان متولی ندارد" را تایید کرد. اکنون پس از گذشت هزاران سال که از بنای اصفهان می‌گذرد و طی دورانی۴۰۰ساله که هنر در این شهر متولد شد و پا گرفت و با تکیه‌بر عناوینی مانند "شهر خلاق صنایع‌دستی" و"پایتخت فرهنگ و هنر ایران"، چگونه می‌توان باور کرد که هنر از این شهر رخت بربسته و جایش را دود و آلودگی گرفت باشد؟ مردمی که هنوز درون آثار هنری زندگی می‌کنند، هنر می‌پوشند، هنر تولید می‌کنند و با میراث هنری ثروت تولید می‌کنند، چگونه از هنر رو برگرفته و به صنعت و خدماتی سخت و کم‌جان روی آورده‌اند؟
  • پاییز با هوای آلوده بازمی‌گردد

    گروه گزارش: آلودگی هوای اصفهان با پاییز تشدید می‌شود و در زمستان به اوج خود می‌رسد. این تجربه چند سالی است که در حال تکرار است و مسوولین شهری نیز چندان نتوانسته‌اند اقدام عملی نسبت به کاهش این فاجعه‌ی محیط‌زیستی که جان اصفهانی‌ها را به خطر انداخته انجام دهند. امروز که صحبت از آلودگی می‌کنیم ۴ شهر استان درگیر هوای ناسالم است و اصفهانی‌ها گویا باید کل پاییز را در هوایی ناسالم تنفس کنند، البته آن اصفهانی‌هایی که هنوز به شمال مهاجرت نکرده‌اند.
  • فرمول ارزان‌سازی در بازار مسکن

    باران مدرس: با ظهور انقلاب صنعتی و ورود آهن و فولاد به ساخت‌وسازها، شکل و حجم ساختمان‌ها تغییر کرد و به مورداستفاده هم‌زمان فولاد و بتن باعث شد وزن سازه‌ها و ساختمان افزایش یابد. اگرچه ازنظر استحکام و پایداری این شیوه ساخت خوب بود اما افزایش وزن ساختمان را به همراه داشت که هزینه‌های اضافی و پرمصرف برای ساخت، همچنین تحمل فونداسیون و خاک زیر پی ساختمان که در مواقعی به ریزش و نشست منجر می‌شد را به دنبال داشت.
  • موانع توسعه پایدار در صنعت ساختمان

    مهدی محمدی:گروهی هستند که صنعت ساختمان را پیشران اقتصاد کشور می‌خوانند و به آماری استناد می‌کنند که ۳۵ درصد مشاغل در کشور مرتبط با صنعت ساختمان است و بین ۵۳ درصد از حجم تشکیل سرمایه در ۱۳۸۸ تا ۳۲ درصد در سال ۱۴۰۲ مربوط به این صنعت می‌شود، در کنار آمار یادشده ۳۵ درصد از انرژی در کشور را بخش ساختمان مصرف می‌کند و وقتی صحبت از تولید ناخالص داخلی می‌کنیم از ۶.۶ تا ۸.۵ درصد تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت را در شرایط نرمال بخش ساختمان تشکیل می‌دهد، بخش بزرگی از سرمایه ثبتی شرکت‌ها نیز در قالب ساختمان است و همین امر به‌رغم افزایش مداوم قیمت‌ها با حبس سرمایه و جلوگیری از تبدیل آن به سرمایه در گردش، یکی از عوامل افزایش هزینه تشکیل سرمایه و کاهش نرخ تشکیل سرمایه محسوب می‌شود.
  • قواعد تغییریافته در بازی استراتژی شرکت‌ها

    حسین نوریان / مشاور مدیریت استراتژیک
    بعد از رکود شدید اقتصادی دهه ۱۹۲۰ در آمریکا، نیاز شرکت‌ها به به‌کارگیری انتخاب‌های استراتژیک برای برون‌رفت از بحران بسیار شدت گرفت! در ابتدا پارادایم غالب در مدیریت استراتژیک توجه به پیش‌بینی‌ها و روندنماهای صنعت و بازارها بود، روشی که ادبیات آن با تحلیل‌های جوزف شوپیتر در قالب کتاب تخریب خلاقانه مدون گردید.
  • پرندگان زمین گیر

    نسیم زمانی: حمل‌ونقل هوایی اصفهان در مقایسه با شهرهای دیگر کشور از وضعیت چندان مناسبی برخوردار نیست. پروازهای خارجی که هیچ، همین پروازهای داخلی هم با تعداد اندکی که دارد کمبودشان به گلایه‌های فراوانی از سوی فعالان، کارشناسان اقتصادی و گردشگری منجر شده است.
  • انتخاب نمایندگان اتاق در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی بر اساس شایسته‌سالاری

    رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: اتاق بازرگانی اصفهان در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی دارای کرسی مؤثر و فعال است و تلاش می‌شود افرادی توانمند برای دفاع از حقوق فعالان اقتصادی در آن حضور یابند.
  • کمبود نیرو، مهمترین چالش مراکز درمانی تامین اجتماعی اصفهان است

    مدیر درمان تامین اجتماعی اصفهان گفت: مهمترین چالش فعلی مراکز درمانی تامین اجتماعی استان، کمبود کادر درمان بویژه پزشک متخصص، عمومی و پرستار است.
  • اتاق بازرگانی، بانی سلامت کودکان اصفهان می‌شود

    سونیا موگویی:دوره ی هشتم از تیکاف با موضوع «بایدها نبایدهای گفت‌وگو»در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی استان اصفهان به همت کمیسیون مسوولیت‌های اجتماعی این نهاد سه‌شنبه گذشته دهم مهرماه ۱۴۰۳ خورشیدی باهدف حمایت از موسسه خیریه حامیان سلامت کودک «سلام» برگزار شد.
  • مرمت هنرستان هنرهای زیبا به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

    «پروژه شهر هنر در مطالبه خبرنگاران اصفهان قرار بگیرد، چراکه می‌تواند در هرسال پاسخگوی ۲۰ میلیون توریست باشد. مرمت هنرستان هنرهای زیبا به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در بودجه سال ۱۴۰۳ اداره کل فرهنگ و ارشاد اصفهان فقط ۷۰۰ میلیون تومان برای مرمت این هنرستان در نظر گرفته شده و تا به امروز هم نیز تخصیص‌ها داده نشده است.»
  • آیا مرمت مَدرس ابن‌سینا کارشناسی شده است؟

    این روزها مرمت بنای شاخص و البته مهجور مَدرس ابن‌سینا از سوی سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در حال انجام است. اقدامی که از سوی برخی کارشناسان مرمت و باستان‌شناسی، بدون مطالعات جامع انجام‌شده و نه‌فقط به لحاظ باستان‌شناسی، بلکه ازنظر اقدامات مرمتی در حال انجام در این بنا نیز ایرادهایی وارد است.
  • پایان عملیات بتن ریزی در پروژه RFCC شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان

    به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی و بین الملل هلدینگ پتروپالایش اصفهان، مسوول اجرا در واحدهای پالایشگاهی شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان گفت: با همت و تلاش تیم های عملیاتی و با برنامه ریزی دقیق موفق شدیم بتن ریزی حجیم و یکپارچه یکی از بخش های اصلی پروژه RFCC را انجام دهیم.
  • جویندگان گنج در کلاه همستر

    نفیسه زمانی نژاد :سود قابل‌توجه و تقسیم عادلانه آن میان کاربران به‌علاوه ایجاد یک جامعه دیجیتالی فعال از وعده‌های جذابی بود که سازندگان بازی‌های رمز ارزی مانند همستر کامبت به کاربران خود می‌دادند.
  • در آخرین روز دومین نمایشگاه ملی فن نما چه گذشت؟

    به گزارش دنیای اقتصاد در آخرین روز دومین نمایشگاه ملی فن نما در اصفهان، جنب و‌جوشها شدت گرفته، شرکت ها و بازدیدکنندگان در حال آخرین تلاشها برای تعامل بودند. لوکوموتیو فناوری با ۸ برنامه پایانی خود سوت کشان به سوی آخرین ایستگاه روانه شد. برنامه ها طبق نقشه پیشنهادی پیشرفت و آدم ها در میان هیاهو به تماشای فینال این جشنواره مشغول شدند.
  • راه اندازی نخستین ایستگاه شارژ خودروهای برقی در اصفهان

    شهردار اصفهان گفت: نخستین ایستگاه شارژ خودروهای برقی اواخر مهرماه جاری در کلان‌شهر اصفهان راه اندازی می شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر