شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

ویژه نامه

  • «دکو» محلی برای هم اندیشی فعالان صنعت مبلمان است

    زینب طاری باید روسا و دبیران تشکل های مختلف صنعتی، تجاری و صنفی وابسته به صنعت مبلمان حضور بسیار فعالی در کنفرانس دکو داشته باشند. ما باید از آن ها بخواهیم تا با حضور فعال خود و زیرمجموعه هایشان به برگزاری این کنفرانس رونق بهتر وبیشتری بدهند. بنابراین اگر در برگزاری کنفرانس بتوانیم خوب فکر کرده و خوب عمل کنیم می توانیم نتیجه بسیار مطلوبی ازکارمان گرفته و رضایت همگان را جلب کنیم. علی انصاری، رئیس شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته، در گفت و گو با روزنامه دنیای اقتصاد ضمن اعلام مطالب فوق افزود: ما باید از سرمایه های اجتماعی که در کشور وجود دارد استفاده کنیم تا بتوانیم در دنیا شناخته شویم.
  • ضرورت توجه به ظرفیت های گردشگری خراسان رضوی

    بسیاری از تحلیل‌گران، عصر کنونی را دوران افول اقتصادی می‌دانند. عصری که دولت‌ها در بخش‌های صنعتی، تجاری و بازرگانی و نیز تامین منابع درآمدی با مشکلات جدی دست به گریبان هستند. اما در همین شرایط، در بسیاری از کشورها صنعت گردشگری صنعتی سودآور و درآمدزا به شمار می‌آید. بر اساس آمار سازمان جهانگردی، درآمدهای حاصل از صنعت گردشگری پس از صادرات سوخت، محصولات پتروشیمی و خودروسازی، سودآورترین صنعت دنیا بوده و بیشترین میزان گردش مالی را در سطح جهان به همراه داشته است. در دوران افول اقتصادی، کشورها روز به روز به این باور می‌رسند که به منظور بهبود اوضاع اقتصادی برای تامین منابع و کسب درآمد باید به راه‌ها و شیوه‌های تازه و متفاوتی دست پیدا کنند.
  • برای خدمت صادقانه نباید با ژست انتفاع به مردم نگاه کرد

    اقتصاد گفت: برای خدمت صادقانه به مردم نباید صرفاً با ژست نظام بانکی و انتفاع به مردم نگاه کرد. به گزارش روابط عمومی بانک مهر اقتصاد استان خراسان رضوی، در این دیدار که در محل دفتر امام جمعه مشهد برگزار شد، آیت الله علم الهدی ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت‌های بانک مهر اقتصاد در عرصه بانکداری اسلامی، بر نقش محوری نهادهای انقلابی در عرصه فعالیت‌های اقتصادی سالم تاکید کرد و خطاب به مدیران بانک مهر اقتصاد افزود: برای خدمت صادقانه به مردم نباید صرفاً با ژست نظام بانکی و انتفاع به مردم نگاه کرد، بلکه باید برای گره گشایی از مشکلات قشر نیازمند با خضوع و توجه به اخلاق بسیجی ظاهر شد.
  • بایدها و نبایدهای بودجه ۹۲

    از دیرباز یکی از مشکلات آدمی، کمیابی منابعی بود، که باید خواست‌های نامحدود او را پاسخ می‌گفته است. از همین رو، کمیابی منجر به پیدایش علمی با عنوان «اقتصاد» شد. امروزه نیز این عامل برای آدمی و برای دولتها دردسرساز شده است، از سویی دولت‌ها دارای منابع درآمدی محدودی هستند و از سوی دیگر باید هزینه‌هایی را متحمل شوند. همین محدودیت سبب شده برنامه دخل و خرج سالانه‌ای، با عنوان «بودجه»، برای تخصیص بهینه درآمدها به هزینه‌ها تبیین گردد. با توجه به ساختارها، وظایف و اختیارات حکومت‌ها در جوامع مختلف، مجموعه تفاوت‌هایی در بودجه دولت‌ها وجود دارد، اما اصول مشترکی نیز در تدوین بودجه جوامع مختلف موجود است که تفاوت‌های چندانی با یکدیگر ندارند.
  • حیات و پویایی تشکل ها در گرو رویکرد سیستمی و تعاملی با ذینفعان است

    رامین سمیع زاده، عضو هیات مدیره و دبیر انجمن صنفی مبلمان و دکوراسیون با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین گام‌ها در فرآیند خصوصی‌سازی، بها دادن به صنایع خرد و کلان و تشکل های صنفی و صنعتی در بستر فعالیت‌های مدنی است؛ افزود: اما تغییر جایگاه تشکل‌ها از نهادهایی صرفاً تشریفاتی به نهادهایی زنده، پویا و غیرمنفعل، ضرورتی است که از سوی برخی تشکل ها بیش‌تر و برخی دیگر کم‌تر درک و احساس شده است. وی در ادامه اشاره کرد: قطع شدن ارتباط مسئولین هر تشکل با بدنه خود، یکی از آسیب‌های متداولی است که گریبانگیر فعالیت‌های تشکیلاتی در هر صنف و صنعتی است؛ به طوری که جز در مواقعی خاص و عمدتاً انتخابات، ارتباط دوطرفه، هدفمند و ملموسی شکل نمی‌گیرد.
  • مشکلات پروژه کمربندی جنوبی مشهد بایدحل شود

    رئیس کمیسیون فنی و عمران شورای اسلامی شهر مشهد گفت :باید مشکلات پروژه کمربند جنوبی مشهد در زمینه پرداخت غیرنقدی حقوق پیمانکار حل شود تا اجرای آن از سرعت بالایی بر خوردار باشد . به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد مهدی ذاکرالحسینی با بیان این مطلب افزود: کمربند جنوبی مشهد یکی از پروژه‌های عمرانی بزرگ در حال انجام است که با بهره‌برداری از آن، روان‌تر شدن ترافیک در معابر شهری را شاهد خواهیم بود که باید مشکلات این پروژه در زمینه پرداخت غیرنقدی حقوق پیمانکار حل شده و بر سرعت انجام پروژه افزوده شود تا پیمانکار نیز بتواند در ۳۰ ماهه مدت قرارداد خود فاز اول این پروژه به طول ۱۱.
  • تفاوت های بازارهای نوین و بازارهای سنتی

    مسعود زارع واژه بازار قدمت بسیاری دارد و در فارسی میانه به صورت «وازار» و در پارتی به صورت «واژار» مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این واژه فارسی به زبان‌های عربی، ترکی، عثمانی و برخی از کشورهای اروپایی نیز راه یافته است. تاریخچه بازار با شکل گیری شهرنشینی در ایران همزمان است و قدمت بازار به ده ها هزار سال پیش باز می گردد. آنچه که امروزه به اسم بازارهای سنتی شناخته می شود بیشتر مربوط به دوران صفویه به بعد است. در دوران پهلوی به دلیل طرز تفکر خاص رضاخان، کم کم پای بازارهای نوین به ایران باز شد و سبک معماری بازارها تغییر کرد.
  • منِ آلمانی، منِ ایرانی!

    امیرشهلا چندی پیش ایرج یزدان بخش که به حق، پدر صنعت ایران لقب گرفته است، تعریف می‌کرد در مسافرت زمینی به آلمان، وقتی از آخِن عازم دوسلدورف بوده، پیچ و مهره پلاک ماشین‌اش می‌افتد. همان جا به تعمیرگاهی مراجعه می‌کند تا پلاک ماشین را دوباره نصب کند. تعمیرکار آلمانی برای پیچ کردن آن پلاک، فهرست متنوعی از خط کش و گونیا و نقّاله و پیچ گوشتی و دِلِر و آچار می‌آورد تا یک پیچ ساده را نصب کند! کار پس از بیست دقیقه تمام می‌شود و یزدان بخش متعجبانه می‌پرسد: این پیچ چقدر اهمیت دارد که برای نصب کردن آن، این همه ابزار و بیست دقیقه وقت صرف کردی؟ تعمیرکار آلمانی در پاسخ می‌گوید: این پیچ مهم نیست، آنچه مهم است کاری است که یک آلمانی انجام می‌دهد! به راستی چند درصد از ما ایرانی‌ها این گونه مسئولانه به شغلی که عهده‌دارش هستیم نگاه می‌کنیم؟ برای چند درصد از ما، کیفیت کار ایرانی، تولید ایرانی، محصول ایرانی و برند ایرانی از چنین درجه‌ اهمیتی برخوردار است؟ در طول سال‌های گذشته شعار «ایرانی! محصول ایرانی مصرف کن» را زیاد شنیده‌ایم.
  • مقررات دست وپاگیر را ازمیان بردارید

    کنفرانس دکو در سال های گذشته دو روزه برگزار شده است اما امسال به دلایلی یک روزه برگزار خواهد شد و همین موضوع موجب می شود تمام کارهایی را که درنظر داریم، نتوانیم اجرا کنیم. با این حال نکته های مهمی درنظر گرفته شده که مهمترین آن آموزش طراحی مبلمان و دکوراسیون است. این مطلب را سیدرضا حسینی لاهیجی، عضو کمیته علمی شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته در گفت وگو با روزنامه دنیای اقتصاد اعلام کرد و افزود: همچنین در این کنفرانس قرار است اعلام کنیم که دررشته طراحی داخلی دانشجو در مقطع های لیسانس و فوق لیسانی می پذیریم و اهداف خود را در این خصوص مطرح می کنیم که اتفاق بسیار مهمی است.
  • وظیفه شورای ملی مبلمان، حمایت از فعالان این صنعت است

    مظفـر علیخانی، دبیر ششمیــن کنــفرانس بین‌المللی تجارت جهانی مبلمان، طراحی، هنر و دکوراسیون (دکو ۲۰۱۳)، با بیان اینکه شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته در دی ماه ۱۳۹۱ تاسیس شده است و وظایف گوناگونی را برای خود متصور شده است، به روزنامه دنیای اقتصاد اعلام کرد: تقویت نقش تشکل‌های فعال در حوزه مبلمان، شناسایی مشکلات عام و مشترک فعالان این صنعت، تلاش برای تحقق اهداف مشترک و نیز تلاش برای ارتقای سطح فعالیت فعالان این حوزه در ابعادعلمی و اجرایی از جمله اهداف اصلی شورای ملی محسوب می‌شود.
  • اتحادیه ها پل ارتباطی اصناف با دولت‌اند

    با توجه به زحماتی که برای برگزاری کنفرانس دکو کشیده می شود، توقع می رود سطح کمی و کیفی آن نسبت به کنفرانس های گذشته بالاتر باشد. محمدهادی کمالیان، رییس اتحادیه فرش ماشینی و موکت تهران، در گفت و گو با روزنامه دنیای اقتصاد ضمن بیان این مطلب، افزود: دکو فرصت مناسبی است تا اتحادیه ها بتوانند با دولتمردان ارتباط برقرار کنند و دغدغه های مختلف خود مانند مالیات، تولید، توزیع، فروش، صادرات، واردات و. . . را مطرح کنند. به هر حال اصناف مشکلات را بهتر از انجمن ها می شناسند و به عنوان حلقه رابط بین توزیع و تولید، از مشکلات این دو گروه اطلاع کامل دارند.
  • دکو، تریبونی برای بیان مشکلات

    احمد فتحی نایب رییس اتحادیه چینی، بلور و لوستر تهران گفت: سال گذشته که در کنفرانس دکو حضور پیدا کردم برگزاری آن را بسیار شایسته و درخور دیدم و امسال هم مطمئنا بهتر از سـال گذشـته برگـزار خواهدشد. این مسئله به خاطر حضور اتحادیه های وابسته به صنعت مبل سازی در کنفرانس سال جاری، از جمله اتحادیه چینی، بلور و لوستر تهران است که عضو شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته نیز هست. فتحی با اشاره به اینکه امسال اعضای جدیدی به کنفرانس اضافه شده اند و بنابراین به مدیریت بهتر و قوی تر نیاز داریم، ادامه داد: در کنفرانس ۲۰۱۳ تعداد اعضا افزایش پیدا کرده و محتوا غنی تر شده است.
  • دومین همایش راه کارهای کسب و کار موفق در حوزه پوشاک برگزار شد

    دبیر دومین همایش راه کارهای کسب و کار موفق در حوزه پوشاک در ابتدای این مراسم ضمن خیر مقدم به حضار به تشریح اهداف و چرایی برگزاری آن پرداخت و گفت: اولین همایش سال گذشته با هدف ارتباط مستقیم با مشتریان و همگرایی بیشتر جهت بهبود ارتقاء کیفیت کسب و کار در زمینه پوشاک برگزار شد. علی رزاقی بهار در ادامه با اشاره به فعالیت های متنوع و گسترده پخش رزاقی در حوزه پوشاک افزود: ما به دنبال این هستیم تا تجربیات و نیازهای خودمان را در اختیار هم قرار دهیم و به همین منظور این سلسله همایش ها طراحی شده است. در همین راستا و در آستانه دومین همایش، مشتریان ویژه و فعالان پوشاک را شناسایی و تلاش کردیم با ارائه مشاوره های رایگان بازاریابی به افراد علاقمند و فعال حوزه پوشاک از طریق سایت شرکت و طراحی فروشگاه های پوشاک مشتریان، ارتباط مستمری را شکل دهیم.
  • حرکت علمی و فرهنگی حضرت رضا(ع) نقشه راه آستان قدس رضوی است

    قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: حرکت علمی و فرهنگی حضرت امام رضا(ع) الگو و نقشه راه آستان قدس رضوی است و توجه به این مهم باید ملاک عمل دست‌اندرکاران فرهنگی این نهاد قرار گیرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی، دکتر سید احمد علوی در جمع مدیران مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی و اعضای ستاد دائمی جشن‌های میلاد امام رضا(ع) گفت: در ایام دهه کرامت شور، شعف و هیجان خاصی در داخل و خارج از کشور برپاشد و دل‌های بسیاری متوجه بارگاه نورانی امام رضا(ع) شد. وی با قدردانی از تلاش‌های مدیران و کارکنان مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی و سایر نهادها و ارگان‌های کشور در برپایی این جشن‌ها بیان داشت: آستان قدس رضوی مورد توجه اماکن متبرکه مذهبی دنیا و مجموعه‌های مذهبی کشور است و بسیاری از آن‌ها علاقه‌مند هستند که در ابعاد و زمینه‌های مختلف از این آستان مقدس الگو بگیرند.
  • رمز موفقیت در هماهنگی بیشتر دانشگاه و هنرهای تجسمی است

    بهترین اتفاقی که در حوزه صنعت مبلمان و دکوراسیون طی چند سال اخیر رخ داده است، برگــــزاری کنفرانس دکـــو و تاسیس شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته بوده است که منجر به اتصال و تعامل بیشتر تمامی گروه های مرتبط با صنعت مبلمان و معماری داخلی گردیده است. کشورهای موفق دارای صنایع مختلف، ارتباط نزدیک و هماهنگی با حوزه دانشگاه و هنرهای تجسمی دارند. سعی شده در این کنفرانس با کشورهای موفق در این صنعت، از طریق روش‌های مختلف ارتباط برقرار شود و با استفاده از تجربه و اندوخته آنها، صنعتگر و هنرمند داخلی را با حوزه دانشگاه، صنف و صنعت به هم نزدیک کنیم، یعنی همان اتفاقی که در اواخر قرن ۱۹ و اویل قرن ۲۰ برای کشورهای اروپایی از جمله آلمان افتاد.
  • نخستین پارکینگ زیرسطحی کشور در آستانه بهره برداری

    نخستین پارکینگ زیر سطحی کشور در طبقات تحتانی بلوار مجد مشهد که از اواخر سال گذشته مراحل اجرایی آن آغاز شده بود، هم اکنون مراحل پایانی خود را طی می نماید و به زودی افتتاح خواهد شد. به گزارش روابط عمومی شرکت عمران و مسکن سازان منطقه شرق، این پروژه به عنوان یکی از پروژه های پر سرعت، مراحل پایانی خود را طی نموده و در شرف بازگشایی بلوار تازه تاسیس مجد قرار دارد. مدیر روابط عمومی شرکت عمران و مسکن سازان منطقه شرق در این رابطه گفت : با احداث این پارکینگ عمومی که متعلق به شهرداری مشهد می باشد و ظرفیتی بیش از ۱۳۲۰ خودرو و مساحتی بالغ بر ۳۳ هزار متر مربع دارد، بخش عمده ای از ترافیک ساکن و متحرک منطقه را حل خواهد نمود.
  • اجرای بیش از ۹ هزار متر مربع نقاشی دیواری در سطح منطقه ۸

    شهردار منطقه ۸ مشهد گفت: در راستای زیبا سازی نمای بصری معابر منطقه هشت شهری و با هدف رفع آلاینده‌های بصری، زیباسازی مناظر شهری و ایجاد آرامش، بیش از ۹ هزار متر مربع نقاشی دیواری در سطح منطقه به تصویر کشیده می‌شود. علیرضا خادم پیر افزود : طرح نقاشی دیواری در راستای آفرینش فضاهای زیبا و باشکوه در معابر و بزرگراه‌های محدوده منطقه هشت و ایجاد محیطی شاداب برای شهروندان. وی با بیان اینکه نقاشی دیواری شناسنامه رنگی شهر و قاب عکس‌های بزرگ در فضای شهری با ابعاد بزرگ و متعلق به هزاران شهروند و مخاطب است، افزود: مکان‌هایی که بیشتر در دید قراردارند شناسایی شده و نقاشی دیواری در این نقاط اجرا می‌شود و مهمترین نقاطی که برای این طرح در نظر گرفته شده‌اند، عبارتند از: ۲۵۰۰متر مربع دیوار حاشیه بزرگراه کلانتری و ارتش، ۶ هزار متر مربع نقاشی دیواری ویژه مدارس و ۷۰۰ متر مربع نقاشی دیواری پارک دانش.
  • افزایش قیمت دلار به نفع صنعت کشور نیست

    ایرنا- رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: افزایش قیمت دلار به نفع تولید ملی و صنعت کشور نیست و چراغ کارخانه ها را خاموش می کند. حسن حسینی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: افزایش قیمت دلار به نفع صنعتگران نیست زیرا برای تولید بسیاری از کالاهای صنعتی به واردات مواد اولیه نیاز است که ارز تاثیر مستقیمی در قیمت تمام شده آنها دارد. وی گفت: قیمت ارز علاوه بر تاثیر بر قیمت مواد اولیه بر بسیاری دیگر از شاخص های تولید اثر گذار است. حسینی با بیان این که صنعتگران خراسانی تثبیت قیمت ارز را ضروری می دانند، افزود : در دو سال گذشته شوک های ارزی تولید را با چالش های متعددی مواجه کرده که گاه واحدهای صنعتی را تا مرز تعطیلی پیش برده است.
  • بازار رضا؛ از گذشته تا امروز

    نزدیک به یک قرن پیش و در عصر قاجار، می‌توانستیم مشهد را از پایین‌خیابان (حرم مطهر تا پنجراه) تا بالاخیابان (حرم مطهر تا میدان شهدا) و از نوغان (حرم مطهر تا طبرسی) تا عیدگاه (حرم مطهر تا فلکه آب) بیابیم. بازار قدیم مشهد، دور حرم مطهر قرار داشت و از چند مسیر تا محلات اطراف حرم ادامه پیدا می‌کرد. ولیان، استاندار وقت خراسان و بنا به قوانین دوره پهلوی، نایب التولیه آستان قدس، پس از تصویب ساخت بازار رضا در مجلس وقت ایران و در خیابان شیخ طوسی سابق، اقدام به تخریب بناهای قدیمی کرد. به همین دلیل او باید بازاریانی که مغازه‌هایشان تخریب می‌شده و صاحبان منازلی که مجبور به عقب نشینی بودند را با واگذاری واحدی در بازاررضا راضی می‌کرد.
  • کسری بودجه و انضباط مالی

    علی ظریف* پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، موضوعات اولویت‌دار کشور در حوزه‌های مختلف از جمله موضوعات حوزه های اقتصادی و سیاسی -که از اهمیت بیشتری به نسبت سایر حوزه ها برخوردار بودند- فهرست شدند. در میان مسائل اقتصادی، کسری بودجه و غیرواقعی بودن بخش درآمدها در بودجه سال ۹۲ بیشتر از همه به چشم می‌آمد، به طوری‌که کسری بودجه سال ۹۲ از ۶۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده‌ است. علی‌رغم ارائه لایحه اصلاحیه بودجه توسط دولت به مجلس، همچنان برخی مسائل در مورد کسری بودجه امسال مطرح است. به همین دلیل بود که رسانه‌ها و فعالان اقتصادی این موضوع را به عنوان بزرگ‌ترین تهدید پیش‌روی دولت جدید مطرح کردند.
  • تحلیل قیمت سهام شرکت «قند ثابت خراسان»

    سهیل روشن * قیمت سهام شرکت قند ثابت خراسان با نماد قثابت از سال ۸۸ تا به امروز در یک روند صعودی از محدوده ۴۵ تومان تا ۷۰۵ تومان رشد خیره کننده ای را تجربه کرده است. این افزایش موجب سود خیره کنده ۱۵۷۰ درصدی در طی ۴ سال برای سهامداران این شرکت شده است. در بررسی اخیر روند قیمت، باند مقاومتی ۷۰۰ تا ۷۵۰ تومان چند بار مانع از افزایش بیشتر قیمت شده است. هم اکنون قیمت با توجه به وضعیت و جو مناسب بورس در حال شکستن این محدوده مقاومتی می باشد. در صورتی که مقاومت ۷۵۰ تومانی با قدرت رو به بالا شکسته شود، قیمت سهام شرکت توانایی رشد تا محدوده ۱۴۰۰ تومانی و کسب بازده ۱۰۰ درصدی را در طی یکسال دارد.
  • صادرات؛ هدف اصلی توسعه خوشه صنعتی کفش مشهد است

    معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی گفت: برند مشترک پدیده خوشه صنعتی کفش مشهد تا سال ۹۳ با تولید انبوه محصولات با کیفیت، در صدد تسخیر بازارهای داخلی و بین المللی است. به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی، مسعود مهدی‌زاده افزود: برای نیل به این هدف محوریت استراتژی‌های خوشه صنعتی کفش مشهد بر پایه توسعه بازار و شبکه های مربوطه، بهبود سیستم بسته بندی متناسب با سلیقه مشتری و استانداردهای جهانی تعریف شده است. مهدی‌زاده دستاوردهای مربوط به این خوشه صنعتی را مثبت ارزیابی و اظهار داشت: با توجه به تحول چشمگیری که به واسطه توسعه خوشه، در بخش صادرات ایجاد شده، شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی تهیه نقشه فراگیر خوشه‌های صنعتی در سطح استان را در دستور کار خود قرار داده است.
بیشتر