شنبه شب هفته گذشته ۲۸ شهریور ماه به دنبال بارندگی شدید در منطقه غرب اصفهان، رودخانه زاینده رود سیلابی شد و با کدورت و گل آلود شدن آب، تصفیه خانه باباشیخعلی از مدار خارج شد و این اتفاق موجب شد اصفهانی ها بار دیگر همچون سال گذشته یک روز را بدون آب سپری کنند.
البته این حادثه این بار از سوی مسئولان شرکت آب و فاضلاب تکذیبی نداشت چرا که یک عامل طبیعی موجب آن شده بود و معاون بهرهبرداری شرکت آبفای استان اصفهان با تایید این موضوع در آن روز اعلام کرد که سیلابی شدن رودخانه زایندهرود ظرفیت تولید آب در تصفیهخانه آب باباشیخعلی را ۸۰ درصد کاهش داد و موجب افت فشار آب در بیشتر مناطق اصفهان و قطعی آب در برخی مناطق شد.
دنیای اقتصاد: استاندار اصفهان با انتقاد شدید از مشخص نبودن وضعیت گردشگری اصفهان، گفت: ظاهرا در موضوع گردشگری یک صدای واحد نداریم و به اجماع کامل نرسیده ایم متاسفانه بنده به عنوان استاندار اصفهان متوجه نشدم که اصفهان به اندازه کافی هتل دارد یا ندارد؟
رسول زرگرپور در گرامی داشت روز جهانی گردشگری در هتل عباسی اصفهان اظهار کرد: از اصفهان به عنوان دریای همیشه مواج اندیشه و عرفان نام برده می شود عظمت و شکوه زوال ناپذیر اصفهان مدیون تلاش مشترک اندیشمندان، هنرمندان و علمای بلند آوازه این دیار و نیز مرهون وفاق و همزیستی کامل ادیان الهی است.
دنیای اقتصاد: در راستای توسعه همکاری های شرکت فولاد مبارکه و شرکای کسب و کار، مدیرعامل شرکت و جمعی از مدیران با حضور در شرکت سایپا با مدیرعامل و مدیران این شرکت دیدار کردند.
دکتر جمالی مدیرعامل سایپا در ابتدای جلسه، با اشاره به شرایط جاری اقتصاد و صنعت، از همکاری های دوجانبه و چند جانبه واحدهای صنعتی به عنوان فرصت برون رفت از وضعیت فعلی یاد کرد. وی به طرح جدید رونمایی شده درقالب فروش محصولات سایپا اشاره کرد و با ابراز امیدواری درخصوص استقبال مشتریان، اعلام آمادگی کرد تا این طرح برای کارکنان فولاد نیز فرصت مناسبی فراهم نماید.
دنیای اقتصاد: مطابق برنامه ریزی وزارت نیرو قرار است ۶ میلیارد متر مکعب کسری آب های زیرزمینی در مدت ۶ سال جبران شود.
وزارت نیرو در هدفگذاری سال ۹۴ خود اعلام کرده است که ۴۸۵ میلیون متر مکعب کسری آب های زیرزمینی را جبران کند و یکی از معضلات پیش روی این هدف را چاه های غیرمجاز و همچنین اضافه برداشت از چاه های با پروانه دانسته است. بر اساس طرح تعادل بخشی آب های زیر زمینی، باید چاه های غیر مجاز مسدود شود، همچنین با پایش چاه های مجاز باید بر روی آنها کنتورهای هوشمند نصب شود تا میزان برداشت آب را کنترل کرد.
دنیای اقتصاد: رییس اتحادیه دفاتر فروش آهن اصفهان با بیان اینکه بازار آهن در رکود کامل به سر میبرد، گفت: در حال حاضر کارخانهها با انبوه کالا مواجهاند، اما متقاضی و خریداری نیست.
اکبر شمشیری اظهار کرد: دلیل افت قیمت آهن روشن نشدن سیاست دولت در زمینه اعمال تعرفه برای واردات و همچنین استمرار واردات فولاد ارزان قیمت از خارج از جمله کشور چین است که این امر ضربه مهلکی به تولید کنندگان داخل کشور وارد میکند. وی یکی از عوامل افت قیمت آهن اصفهان را غیر فعال بودن پروژههای عمرانی دانست و ادامه داد: با پایان یافتن فعالیت پروژه مسکن مهر استفاده از میلگرد کاهش یافت و در حال حاضر این محصول مصرف چندانی ندارد.
رضا اخلاق پور*
صنعت فولاد سازی کشور در حال حاضر، با مشکلات و چالش های مختلفی مواجه است. افزایش هزینه حامل های انرژی وهمچنین کاهش اعتبارات پروژه های عمرانی دولت، کاهش میزان ساخت و ساز در کشور وتداوم وضعیت رکود در صنعت فولاد و صنایع پایین دستی این صنعت، از جمله عواملی هستند که در کنار کاهش تقاضا وقیمت جهانی برخی ازکالاها وفلزات پایه، برمیزان تقاضا و قیمت فولاد در بازار های داخلی تاثیر گذار بوده و باعث کاهش حاشیه سود و سود آوری شرکت های مختلف فولاد سازی کشور شده است. موضوعی که در کنار فقدان زیر ساخت های لازم جهت توسعه صنعت فولاد وهمچنین وجود رقبای قدرتمند جهانی،از جمله برخی از چالش های فعلی صنعت فولاد سازی کشور محسوب می شود.
گروه صنعت: از مدت ها پیش در شبکه های اجتماعی مختلف، کمپینی با عنوان "خرید خودرو صفر ممنوع" به طور خودجوش از سوی مردم راه اندازی و هنوز نیز در حال فعالیت است. اصلی ترین موضوعی که در این گروه ها مورد بحث بوده کاهش قیمت خودروهای داخلی است که در یک اقدام خودتحریمی، خریداران خودرو را تا زمان کاهش قیمت خودرو، ترغیب به نخریدن خودروهای داخلی می کنند.
اوایل ماه جاری بود که وزارت صنعت واکنش های متفاوتی نسبت به این موضوع نشان داد و در ابتدا نعمت زاده وزیر صنعت این کمپین را به نوعی خیانت دانست اما طولی نکشید که وزارت صنعت پای خود را از ماجرای کمپین خودرویی کنار کشید و قائممقام وزیر صنعت با تاکید بر اینکه خودروسازان باید برنامههای جدید بازاریابی ترتیب دهند، اعلام کرد که وزارت صنعت برای مقابله با کمپین خودرو نخرید یا تشویق مردم به خرید خودرو، برنامهای ندارد و با توجه به اینکه شرکتها و بنگاه های خودروساز بخشی از مشتریان خود را از دست داده اند باید برای صادرات برنامه ریزی کنند و از روش های جدید برای جذب مشتری بهره مند شوند.
دنیای اقتصاد: یک اقتصاددان برجسته ،دولت یازدهم را نخستین دولت سیستماتیک و علمی طی سه دهه اخیر دانست و گفت: این دولت بر اساس اصل پارتو که ۸۰ درصد رخدادها را از ۲۰ درصد دلایل
می داند، عمل می کند و امروز می بینیم پس از دو سال تمرکز بر روی توافق هسته ای مهمترین مساله کشور در حال برطرف شدن است.
سید عبدالحسین ساسان در جلسه هماهنگی کمیسیون امور اجتماعی اتاق اصفهان تصریح کرد: بنگاههای اقتصادی برای حل مسایل و مشکلات خود با استناد به این قانون
می توانند نتیجه بهتری از پرداختن به همه مسایل بگیرند و دولت روحانی توانست یک مشکل جدی را پس از دو سال حل کند.
دنیای اقتصاد: دبیر اتاق تعاون اصفهان گفت: در تدوین برنامه سه ساله اتاق تعاون استان اصفهان، توسعه صادرات غیرنفتی در بخش تعاون مورد توجه جدی قرار گرفته است.
محمد طاهری با اشاره به اینکه در برنامه دوره جدید اتاق تعاون، موضوع تحقیقات و اشتغال افراد جویای کار در قالب تاسیس شرکت های تعاونی و توسعه صادرات غیرنفتی در بخش تعاون مورد توجه جدی قرار گرفته است، اظهار داشت: انجام طرحهای تحقیقاتی برای شناخت فرصت ها، امکانات و مزیت های نسبی استان، تهیه طرح های توجیهی و همکاری در تأسیس و گسترش تعاونی ها، تشکیل بانک اطلاعاتی و ایجاد کمیته اشتغال اتاق تعاون، ایجاد دفاتر نمایندگی اتاق تعاون اصفهان در شهرستان های استان، پیگیری انجام تصدی های بخش تعاونی که قابل واگذاری به اتاق تعاون است و ایجاد زمینه لازم برای توسعه صادرات تعاونی های از جمله برنامه های پیش بینی شده در این دوره است.
دنیای اقتصاد: استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: جذب سرمایه گذاری خارجی برای اقتصاد ایران از نان شب هم واجب تر است.
سیدکمیل طیبی اظهار کرد: هر اقتصادی برای توسعه و مقابله با بیکاری نیازمند سرمایهگذاری است و با توجه به کمبود منابع مالی داخلی، سرمایه گذاری خارجی با هدف انتقال تکنولوژی میتواند جایگزین مناسبی برای منابع داخلی باشد.
وی با اشاره به این نکته که ایران طی چند سال اخیر از جذب سرمایهگذاری خارجی محروم مانده است، افزود: میزان سرمایهگذاری خارجی در ایران به ویژه استان اصفهان طی چهار ساله گذشته با ظرفیتهای موجود به هیچ عنوان همخوانی ندارد.
گروه صنعت: نشست مشترکی میان انجمن شرکت های خدماتی و انجمن هیات امناهای شهرک های صنعتی استان اصفهان با اعضای هیات مدیره خانه صنعت، معدن وتجارت استان، کانون کارفرمایان استان اصفهان و اتاق بازرگانی اصفهان در محل اتاق بازرگانی برگزار شد.
در این نشست که با حضور معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان برگزار شد، دبیر انجمن هیات امناهای شهرک های صنعتی استان اصفهان گفت: حدود ۹۵ درصد اشتغال کشور در صنایع کوچک است. محمد اقارب پرست با بیان اینکه بستر صنعت کشور در شهرک های صنعتی گسترده شده است، گفت: این موضوع اهمیت توجه به این شهرک ها را نشان می دهد اما متاسفانه این بخش همچنان از نظر زیرساخت ها مشکل دارد.
دنیای اقتصاد: عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: هزینه کردن در بحث مشارکتها، نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود.
رسول جهانگیری در گفتگو با دنیای اقتصاد پیرامون ضرورت توجه به سرمایه گذاری و مشارکتهای بخش خصوصی در شهرداری اصفهان اظهار داشت: وجود سرمایه گذاری و دخالت بخش خصوصی در پروژه های مشارکتی به قطع یقین و صد در صد یک نیاز واجب است. وی با اشاره به اینکه این امر در گذشته به دلیل ضعف مدیریت شهری به طور کامل تحقق پیدا نکرده بود، تصریح کرد: با تغییر ساختاری که در مدیریت شهری به وجود آمده است، امیدواریم بتوانیم فرش قرمزی که همه جا صحبت آن است به واقع برای سرمایه گذاران بگسترانیم.
دنیای اقتصاد: استاندار اصفهان گفت: با توجه به وجود بیش از ۲ هزار واحد سنگبری در استان، احداث بازار و نمایشگاه بین المللی سنگ خمینی شهر مورد موافقت کلی قرار گرفت و مجری طرح باید سایر مجوزهای لازم را اخذ نماید.
رسول زرگرپور در جلسه کمیته توسعه صادرات استان با اشاره به گزارش مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان، بر همکاری و کمک دستگاه های اجرایی جهت ایجاد زیرساخت های لازم نظیر آب، برق، گاز، راه، فاضلاب و سایر زیرساخت هایی که به ایجاد و راه اندازی مجموعه مهم نمایشگاه بین المللی اصفهان کمک می کند، تاکید کرد.
دنیای اقتصاد: رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای اصفهان با اشاره به اینکه در سند آمایش سرزمین استان توسعه گردشگری و نرم افزار در دستور کار قرار گرفته است، گفت: موضوع اقتصاد دانش بنیان و فناوری اطلاعات و ارتباطات در افق ۱۴۰۴ پیشتاز فعالیت های اقتصادی کشور است.
محمد اطرج در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سازمان نظام صنفی یارانه ای در زمینه حمایت از پدیدآورندگان نرمافزار به وسیله قانون حمایت از پدیدآورندگان آن فعالیت میکند، بیان داشت: این سازمان در سال های گذشته فعالیت های بسیاری در حوزه اجرایی داشته است.
دنیای اقتصاد: واحد گندله سازی فولاد مبارکه با تولید ۳میلیون و ۹۵۷ هزار و ۵۲ تن در شش ماهه اول سال ۹۴ رکورد جدیدی در تولید گندله اکسیدی به ثبت رساند.
رضا اسماعیل پور رئیس واحد گندله سازی فولاد مبارکه با بیان اینکه دستیابی به این میزان تولید ۱. ۷۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می دهد افزود: رکورد قبلی این واحد مربوط به شش ماهه اول سال ۱۳۹۳ و به میزان ۳ میلیون و ۸۸۸ هزارو ۳۸۱ تن گندله بوده است.
رئیس واحد گندله سازی دستیابی به این رکورد را نتیجه تلاش قابل ستایش پرسنل واحد گندله سازی دانست و ادامه داد: دفاتر فنی تولید و تعمیرات، واحد انباشت و برداشت، کنترل کیفی و آزمایشگاه و حمایت مدیریت ناحیه آهن سازی و آماده بکاری بسیار خوب تجهیزات واحد گندله سازی منجر به کسب این رکورد گردید.
دنیای اقتصاد: معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان از آمادگی کامل قطارشهری این کلانشهر برای مسافرگیری در مرحله اول خط یک از ایستگاه پاسداران واقع در شهرک قدس تا میدان شهدا خبر داد. مرحله اول خط یک قطارشهری اصفهان بطول ۱۰ کیلومتر از ایستگاه پاسداران ( شهرک قدس ) شروع و تا میدان شهدا ادامه می یابد.
علیرضا صلواتی گفت: دو هفته پیش، پنجمین رام (هر رام شامل پنج واگن است) قطارشهری اصفهان بصورت آزمایشی در مسیر یاد شده بر روی ریل قرار گرفت و آزمایشات مربوطه را با موفقیت پشت سرگذاشت.
علیرضا پویانسب: نساجی از قدیمیترین صنایعی است که در اصفهان مورد توجه بوده و در زمانی این صنعت چنان در این دیار رونق داشته است که لقب منچستر شرق را برای اصفهان به ارمغان آورده است وحتی لباس پلیس انگلیس در اصفهان تهیه می شده است. این صنعت همواره نقش تاثیرگذاری در اقتصاد استان داشته و با توجه به گستردگی فراوان خود میتواند زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کند، اما مشکلات همانند دست اندازهایی جلوی راه این صنعت سبز شده اند.
فعالان صنعت نساجی اصفهان بر این باورند که سیاستها و رفتارهای دولت ها در مواجه با صنعت نساجی و تصمیمسازی برای واردات، مهمترین عامل بروز مشکل برای این بخش است، آنها بر این باورند اگر دولت در تصمیمسازیها از نظرات بخشخصوصی استفاده کند، بدون شک روشهای معقولانهتری در پیش گرفته و صنعت نساجی را نیز از رکود خارج خواهد کرد.
گروه صنعت- واگذاری امور به بخش خصوصی و انجام امور اجرایی کشور با مشارکت بیشتر مردم، امری که دولت یازدهم بر آن- لااقل در کلام- تاکید زیادی داشته است، در بعضی حوزه ها سابقه ای بیش از آغاز به کار دولت یازدهم دارد. نمونه آن، اداره امور شهرک های صنعتی است که با اینکه تا قبل از سال ۸۷ با هیات امناهای شهرک های صنعتی و مردم بود اما بعد از این سال قانونی در مجلس تصویب شد که اداره امور را به شرکت های خدماتی واگذار کرد.
واگذاری اداره امور شهرک های صنعتی به شرکت های خدماتی بر اساس ماده (۵) قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکهای صنعتی، در سال ۸۷ در جلسه علنی مجلس به تصویب رسید.
دنیای اقتصاد: استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه بحران حقیقی ایران، مناقشه هستهای نیست و این مناقشه دیر یا زود حل خواهد شد گفت: بحران آب، ایران را خواهد بلعید و امنیت ملی ما را تهدید خواهد کرد.
محسن رنانی در نشست «نقش باورها، ارزشها و سرمایه اجتماعی در حکمرانی آب» با اشاره به اینکه بحران حقیقی ایران، مناقشه هستهای نیست گفت: این مناقشه دیر یا زود حل خواهد شد و آمریکا هم کاری نمیتواند بکند و بحران عربستان هم مشکلی برای ایران ایجاد نخواهد کرد. اما بحران آب ایران را خواهد بلعید و امنیت ملی ما تهدید خواهد کرد.
دنیای اقتصاد: استاد اکولوژی و آب دانشگاه صنعتی اصفهان در خصوص لوله بهشت آباد گفت: دوستان در استان مجاور به جای مصاحبه در خصوص مسائل آب بهتر است مطالعه کنند و اسناد را مورد بررسی قرار دهند تا حداقل بتوانند هنگام مطرح کردن موضوعات، سنددار صحبت کنند.
مهدی بصیری، اظهار کرد: اساس به وجود آمدن تونلها، توسعههای نامناسب در مناطق مختلف بوده به طوریکه توسعه نامتوازن با میزان آب موجود متعادل نیست و به همین دلیل نیاز به تونل و انتقال آب به وجود میآید. وی با بیان اینکه افزایش بیرویه برداشتها در حوضه زاینده رود باعث کمبود ۷۰۰ میلیون متر مکعبی آب در سال نرمال بارشی شده است، افزود: از سال ۱۳۷۹ و ۱۳۸۰ که زایندهرود خشک شد اجرای تونل بهشتآباد مطرح شد، اما به دلیل بارشهای خوب سالهای بعدی این طرح کنار گذاشته شد و اجرایی نشد.
دنیای اقتصاد: بی شک سپاهان در ورزش ایران یک استثنا است. ثبات مدیریتی باشگاه فولادمبارکه سپاهان و به دنبال آن، کسب عناوین پیاپی در عرصه فوتبال کشور، پایان استیلای سرخابی ها را بر جولانگاه پرطرفدارترین ورزش کشور رقم زده است. قهرمانی زردها در ورزش ایران حالا به امری عادی و بدیهی تبدیل شده است تا آنجا که اگر زردهای اصفهانی در پایان فصل موفق به کسب یکی از دو جام فوتبالی کشور نگردد گویی فصل با ناکامی ورزش اصفهان پایان یافته است.
گفتگوی ما با اصغرباقریان مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی فولاد مبارکه سپاهان از جنسی دیگر بود.
دنیای اقتصاد: رئیس شورای شهر اصفهان گفت: اصفهان با داشتن زمینههای متعدد گردشگری بهعنوان یکی از مراجع اصلی و اساسی این صنعت پاک جایگاه ویژه و خاصی دارد و زیرساختهای صنعت گردشگری اصفهان باید به سرعت تقویت شوند.
رضا امینی در جلسه شورای شهر اصفهان با بیان اینکه هدف از نامگذاری روز جهانی جهانگردی، بالابردن آگاهی مردم است، تصریح کرد: امروزه گردشگری یکی از پررونقترین فعالیتهای اقتصادی جهان است و سازمان جهانی جهانگردی سازمان ملل باهدف آگاهی مردم در سراسر جهان روز ۲۷ سپتامبر برابر با پنجم مهر را روز جهانی جهانگردی نامگذاری کرده است.
دنیای اقتصاد: مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان اعلام کرد:مقدمات اجرایی پروژه سامان دهی بافت فرسوده پیرامون "حرم زینبیه" (س) فراهم شده و اگر عملیات تملک به پایان برسد پروژه اجرا می شود و فاز اول این طرح در مدت دو سال تکمیل می شود.
حسین جعفری با بیان اینکه حرم "حضرت زینب" (س) در شمالی ترین نقطه اصفهان قرار دارد ،عنوان کرد: این منطقه به واسطه بافت های فرسوده از وضعیت مناسبی برخوردار نیست . وی به ۱۴۰هکتار بافت فرسوده منطقه ۱۴ شهرد اری اصفهان اشاره کرد و گفت:بیشترین بافت فرسوده منطقه ۱۴ در پیرامون حرم "حضرت زینب "(س) قرار دارد که وضعیت نامناسبی دارد .
دنیای اقتصاد: هشتمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات راهسازی، راهداری، معدنی، ساختمانی، عمرانی و صنایع وابسته با حضور دکتر مجیری معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان و مهندس دادخواه معاون راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گشایش یافت.
در این دوره بیش از ۴۰ مشارکت کننده از استان های تهران، اصفهان، مرکزی، آذربایجان غربی و شرقی، فارس، یزد و کرمان و نیز نمایندگی های کشورهای آلمان، چین، کره جنوبی و ترکیه در فضایی به مساحت پنج هزار مترمربع به ارایه دستاوردهای خود پرداختند.
کمند چوبینه- نقش احزاب ایران در توسعه و ثبات اقتصادی و به طور کلی پیوند میان سیاست و اقتصاد، محور گفتگوی دنیای اقتصاد با محسن پورسینا، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان است. پورسینا نقش احزاب ایران در ثبات اقتصادی را کمرنگ ارزیابی می کند و معتقد است فعالیت فصلی احزاب مانع جدی در توسعه سیاسی و اقتصادی در کشور است. مشروح گفتگوی دنیای اقتصاد با این فعال اقتصادی را در زیر می خوانید.
دنیای اقتصاد: به طور کلی سیاست و فعالیت های سیاسی چه نقشی در توسعه اقتصادی دارند؟
در جهان امروز و با وجود شرکت های فراملیتی طبیعی است که مراوده بین کشورها و شرکت های بزرگ اتفاق می افتد و این مراودات نمی تواند فارغ از روابط دیپلماتیک شکل بگیرد و شاید توسعه روابط سیاسی پیش زمینه ای برای توسعه اقتصادی است و توسعه روابط سیاسی مستلزم اقتصاد بلوغ یافته داخلی است.
دنیای اقتصاد: معاون گردشگری میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه ورود گردشگر خارجی و خروج گردشگران داخلی با یکدیگر توازن ندارد، اضافه کرد: توجه کنید که اکنون سهم ایران از صنعت گردشگری ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است و این در حالی است که هشت تا ۹ میلیارد دلار ارز به دلیل سفرهای خارجی ایرانیان از کشور خارج می شود.
یارمحمدیان با اشاره به رشد ۶۰ درصدی ورود گردشگران خارجی به اصفهان نسبت به سال های گذشته ابراز داشت: تعداد ورود گردشگران خارجی به اصفهان در سال ۹۲، ۱۱۰ هزار نفر و در سال ۹۳، ۱۸۳ هزار نفر بوده است.
دنیای اقتصاد: معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان گفت: به منظور اجرای طرح گردشگری شهری در اصفهان، اتوبوس های گردشگری از کشورهای آلمان، انگلیس و چین به اصفهان وارد میشود.
علیرضا صلواتی اظهار داشت: برای گردشگری شهری در اصفهان نیاز به خرید اتوبوسهای خاص گردشگری و لاین ویژه این نوع از اتوبوسها داریم که در همین راستا خرید اتوبوس از سه شرکت در کشورهای آلمان ،انگلیس و چین در مرحله مذاکره قرار دارد و در صورت توافق با هریک از این کشورها، سفارش صورت می گیرد. وی بیان داشت: به محض ورود اتوبوس گردشگری به اصفهان، لاین ویژه برای عبور این نوع اتوبوسها ایجاد و گردشگری شهری را در اصفهان راهاندازی میکنیم.
مجید محققیان: آیا با برداشته شدن تحریمها رونق اقتصادی به بازار مسکن باز خواهد گشت. انتظار بسیاری از فعالین این حوزه از بین رفتن رکود و رونق دوباره شلوغ ترین بازار اقتصادی کشور است. اما به نظر می رسد با وجود آغاز رفع تحریم ها، و تثبیت نسبی بازار طلا و ارز و حتی برنامه های مالیاتی دولت برای بازگشت نشاط و شادابی به این صنعت، همچنان سایه رکودی بی سابقه بر بخش ساختمان طنین افکنده است. دیدار و گفتگوی ما با سید جمال الدین صمصام شریعت معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان برای فعالان انبوه ساز و سرمایه گذاران این بخش حاوی نکاتی ارزنده بود که از تجربیات سالیان وی نشات می گیرد.