شماره روزنامه ۶۱۹۵
|

ویژه نامه خراسان

  • بلاتکلیفی۱+۱۲ ساله

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- مطالب و گزارش‌های مختلفی درباره زمین‌های پلاک ۱۷۶ در سال‌های گذشته در بسیاری از مطبوعات و رسانه‌ها منتشر شده و شاید صحبت از این قصه تکراری، خسته‌کننده به نظر برسد اما قصه از دست رفتن پول‌های مردم هر چقدر هم که تکراری باشد، مهم است و تلخ و آزاردهنده. . .


    مردمی که بدون داشتن اطلاعات کافی و یا به امید کسب سود در آینده، حاصل یک عمر کار و تلاش خود را در جایی سرمایه‌گذاری می‌کنند و پس از مدتی برای رسیدن به همان سرمایه اولیه دستشان از زمین و زمان کوتاه می‌شود.
  • هشدارهای انتخاباتی مدیرکل به اهالی ورزش

    دنیای اقتصاد- مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی گفت: اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی تحت هیچ شرایطی اجازه استفاده از امکانات ورزشی برای تبلیغ یک جناح خاص سیاسی و یا یک کاندیدای انتخابات را نمی‌دهد.
    به گزارش ایسنا، کوروش صبوریان در خصوص این موضوع که برخی از روسای هیات‌های ورزشی قصد حضور در انتخابات مجلس را دارند، افزود: اگر روسای هیات‌ها می‌خواهند در انتخابات کاندیدا شوند باید از مسئولیت خود استعفا دهند، زیرا وزارت ورزش در موضوع انتخابات بی‌طرف است و اجازه سوءاستفاده به هیچ یک از جریان‌های سیاسی را نمی‌دهد.
  • کمک ۵ میلیارد ریالی شمال خراسانی ها به نیازمندان

    تسنیم- معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان خراسان شمالی گفت: مردم نیکوکار استان خراسان شمالی ۵ میلیارد و ۴۷۵ میلیون ریال به نیازمندان این استان کمک کردند.
    به گزارش اداره روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی، برات سلیمی اظهار کرد: در مرحله نخست جشن عاطفه‌ها که شهریورماه امسال برگزار شد بیش از ۱۲۰۰ پایگاه مستقر شد که در سطح استان با همکاری نیروی رسمی و غیررسمی کمک‌های خیران و مردم نوع‌دوست را جمع‌آوری کردند.

    سلیمی با بیان اینکه مرحله دوم این جشن در ۸ مهرماه در مدارس استان برگزار شد، گفت: مجموعاً مبلغی بیش از ۵ میلیارد و ۴۷۵ میلیون ریال به‌ صورت نقدی و غیرنقدی جمع‌آوری‌ شده که در اختیار دانش‌آموزان بی‌بضاعت قرار گرفت.
  • خراسان میزبان یک‌سوم مسافران ریلی کشور

    ایسنا- مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی گفت: ۳۳ درصد جابه‌جایی مسافران در شبکه ریلی کشور مربوط به این استان است.
    محمدهادی ضیایی‌مهر افزود: سالانه بیش از ۲۵ میلیون زائر و مسافر داخلی و دومیلیون گردشگر خارجی به خراسان رضوی سفر می‌کنند و براساس برنامه‌ریزی‌های بلندمدت سهم ناوگان ریلی در جابه‌جایی مسافران این مسیر باید به ۵۰ درصد افزایش یابد.
    ضیایی‌مهر با بیان اینکه رتبه نخست جابه‌جایی ریلی کشور مربوط به استان خراسان رضوی است، گفت: سال گذشته نیز راه‌آهن این استان با جابه‌جایی ۱۴ میلیون مسافر رتبه نخست جابه‌جایی ریلی مسافر در کشور را از آن خود کرد و طی نیمه نخست امسال بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر و زائر با ۱۶ هزار رام قطار در مسیرهای این استان جابه‌جا شدند که ۵،۵ میلیون نفر از این تعداد مسافران تابستانی بودند که با ۱۰ هزار و ۸۰۰ رام قطار تردد کردند.
  • افزایش درخواست‌های اروپاییان برای حضور در حرم رضوی

    ایسنا- آشنایی با فرهنگ کشورهای اردو، انگلیسی و آذری‌زبانان از جمله ملاحظاتی بود که برای سخنرانان مراسمات هریک از این زبانان درنظر گرفتیم.
    مدیر امور زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی ضمن تشریح برنامه‌های درنظرگرفته‌شده برای زائران خارجی‌زبان در دهه اول محرم، از افزایش درخواست حضور گروه‌های اروپایی به حرم رضوی در دهه اول محرم خبر داد.
    محمدجواد هاشمی‌نژاد اظهار کرد: در دهه اول ماه محرم نشست‌های تخصصی در مورد حادثه عاشورا و اهداف قیام امام حسین(ع) به زبان‌های انگلیسی، عربی، اردو و آذری برگزار می‌شود.
  • نگارش فیلم‌نامه انیمیشن سه‌بعدی «مجید مجیدی» پایان یافت

    ایسنا- مهران کاشانی گفت: نگارش فیلمنامه انیمیشن سه بعدی مجید مجیدی پایان یافت.
    این فیلم‌نامه‌نویس، در خصوص فعالیت‌های اخیر خود در حوزه فیلمنامه‌نویسی اظهار کرد: ساخت این انیمیشن سه بعدی بسیار پیچیده و زمان‌بر است که احتمالا به مدت پنج سال به طول می‌انجامد. وی اضافه کرد: موضوع این انیمیشن اسطوره‌ای است و برای سنین کودک و نوجوان طراحی شده است.
    کاشانی خاطرنشان کرد: همچنین فیلمنامه فیلم دختر به کارگردانی رضا میرکریمی را هم به پایان رسانده‌ام و به‌زودی مراحل فیلمبرداری این فیلم آغاز می‌شود.
  • شکست ثامن‌الحجج(ع) در دیدار خارج از خانه

    در نخستین هفته از لیگ برتر والیبال، تیم ثامن‌الحجج(ع) میهمان تیم جواهری گنبد بود که این دیدار با نتیجه ۳ بر یک به سود میزبان به پایان رسید. جواهری گنبد در گیم‌های اول، سوم و چهارم با نتایج ۲۵ بر ۲۰، ۲۵ بر ۲۳ و ۲۵ بر ۲۱ توانست پیروز میدان باشد.
    در اقدامی عجیب روی کف‌پوش سالن المپیک شهر گنبد در صبح بازی، روغن ریخته شده بود و درحالی‌که قرار بود این دیدار ساعت ۱۷ آغاز شود، مسئولان سالن در این ساعت و در مقابل دیدگان ناظر فدراسیون و داوران مسابقه با خاک اره به دنبال آماده‌سازی کف‌پوش شدند و به همین دلیل این دیدار با دو ساعت تاخیر برگزار شد.
  • انقلاب اقتصادی ایران در سال۹۴

    علیرضا نبی*
    با پذیرش این واقعیت که حل یک مسأله به دو عامل تلاش ذهنی و تلاش جسمی بستگی دارد، می‎توان گفت انتشار خبر لغو تحریم‌ها شاید قسمت تلاش ذهنی ما را برانگیخت و به دنبال راهکارها و برنامه‌ای برای مدیریت اقتصادی رفتیم که وارد یک برهه جدید و سرنوشت‎ساز شده است و در برهه کنونی هنوز به مرحله تلاش فیزیکی نرسیده‎ایم.

    بعد از انتشار خبر لغو تحریم‌ها و امضای توافق هسته‎ای، نخبگان اقتصادی ایران به تکاپو درآمدند و جامعه اقتصادی آماده خروج از رکود شد و می‎توان این اتفاقات را مبارک و میمون دانست؛ همایش‌ها و کنفرانس‌هایی که در زمینه اقتصاد پساتحریم برگزار شده، اتفاقات مثبتی است؛ محققان ما دست به قلم شده‌اند و اقتصاددانان شروع به حرف زدن کرده‌اند و امید به جامعه اقتصادی تزریق شده که این مسأله اهمیت بسیاری دارد.
  • روزنامه ها - ۴ آبان ۹۴

    بازهم مرگ یک ورزشکار، این بار بانوی خراسانی
    روزنامه آفتاب یزد در گزارشی درباره فوت بانوی ورزشکار خراسانی، نوشت: تا چند سال پیش ورزشکار بودن و دستی بر آتش داشتن در حوزه ورزش مساوی بود با عمر نوح و بدنی سالم که توپ تکانش نمی‌دهد و اکثر ورزشکاران در نهایت به علت کهولت سن، جان به جان آفرین تسلیم می‌کردند. مدتی گذشت و درست مثل بسیاری از مسائلی که به ناگاه ۱۸۰ درجه تغییر یافتند و تمام بدیهیات ذهنی‌مان را با تردید روبه‌رو ساختند از جمله مرگ زودهنگام جوانان ورزشکاری که در کمال ناباوری ثابت می‌کنند این روزها دیگر ورزشکار بودن و نبودن در بروز بیماری‌های قلبی و مغزی و.
  • تولید ۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران

    افکار خبر- معاون امور گل و گیاهان زینتی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود،گفت: سال گذشته۱۵۹ تن زعفران صادر شد.
    میترا مجدزاده با اشاره به آغاز برداشت زعفران در برخی استان‌های تولید‌کننده این محصول، گفت: سال گذشته حدود ۲۸۰ تن زعفران در کشور تولید شد، اما از آنجاکه برداشت زعفران در برخی از استان‌ها ادامه دارد، هنوز برآورد دقیقی از میزان تولید آن در سال جاری نمی‌توان داشت. وی افزود: سال ۹۳، ۸۸ هزار هکتار از مساحت باغات کشور به کشت زعفران اختصاص یافت که حدود ۷۸ درصد از این رقم مربوط به خراسان رضوی، ۱۷ درصد خراسان جنوبی و بقیه کرمان، فارس و یزد می‌شود.
  • خصوصی‌سازی ورزش در مغاک بی‌تدبیری

    دنیای اقتصاد، گروه ورزش-در چند سال اخیر در ورزش کشور گویا بخشنامه خصوصی‌سازی در کشوهای مدیران باشگاه‌های دولتی گم شده است و تنها چند تیم با مالکیت شخصی سردرگریبان با مشکلات مالی بار سنگین خصوصی‌سازی در فوتبال ایران را تحمل می‌کنند.
    از ۱۶ تیم لیگ برتری تنها هفت باشگاه گسترش فولاد، صبای قم، استقلال اهواز، ملوان، راه‌آهن، پدیده و سیاه‌جامگان با دیو گرفتاری‌های اقتصادی و غیراقتصادی یک باشگاه خصوصی به مرحله بعد رفته‌اند، جایی که چیزی نمی‌ماند به جز مشکلات تمام ناشدنی و اگر دست دهد سینه‌خیز بالا کشیدن تیم تا میانه جدول.
  • «سایت‌موزه ها» سازنده میراث فرهنگی کشور

    دنیای اقتصاد، گروه گردشگری- سالانه محوطه‌های زیادی مورد کاوش قرار می‌گیرندکه فرصت مناسبی برای سیاست‌گذاری‌های دولت و سازمان میراث فرهنگی است. یکی از برنامه‌ریزی‌هایی که امروزه در جهان باب شده است، سیاست برنامه‌ریزی برای ایجاد سایت‌موزه و نهایت استفاده ممکن از محوطه‌های تاریخی و پیش از تاریخ در عرصه اقتصادی، فرهنگی و . . . می‌باشد. هنوز زمان زیادی از عتیقه‌گرایی و باستان‌شناسی سنتی قرن نوزدهم نگذشته است و هنوز هم در لابه‌لای موزه‌های جهانی نفس می‌کشد.
    استعمارهای منطقه‌ای و شوق امتیاز گرفتن فرانسویان برای کاوش در ایران هنوز هم میراث عتیقه‌گرایی را به خاطر می‌آورد.
  • احیاء مراسم آئینی تعزیه در کاروانسرای تاریخی بجستان

    مراسم معنوی با همکای انجمن میراث فرهنگی بخش یونسی و هیأت ابوالفضلی یونسی در کاروانسرای تاریخی بجستان برگزار شد و با استقبال کم‌نظیر مسئولان و مردم این شهرستان روبه‌رو شد. از آنجایی‌که این کاروانسرا در مسیر عبوری قرار دارد، مراسم معنوی تعزیه در این کاروانسرا با استقبال مسافران و گردشگران نیز روبه‌رو و مردم ساعتی به دیدن این مراسم معنوی نشستند.
    از جمله اهداف برگزاری این مراسم معنوی در کاروانسرای تاریخی یونسی، استفاده از ظرفیت‌های میراث معنوی کشور در راستای معرفی مواریث فرهنگی مادی و معنوی به نسل جوان است.
  • موزه نان در مشهد

    نان سنتی یکی از مظاهر فرهنگ و هویت ما در زمینه تغذیه طی قرون مختلف است که در مقایسه با نان‌های وارداتی از میزان سلامت بالایی برخوردارند، برهمین اساس موزه نان به منظور ترویج فرهنگ استفاده از نان‌های سنتی به همت بخش خصوصی ایجاد شده است.
    در این موزه، مراحل تهیه آرد شامل بذرافشانی، گندم چینی، خرمن‌کوبی، ابزار تهیه نان شامل دستاس، آسیاب آبی، آسیاب بادی، انواع نان شامل سنگک، نان تنوری ساج و نان تنوری سفال هم‌چنین رقص اپر که یکی از آیین‌های خراسانی است و منطبق با باورهای زراعی مردم منطقه است به نمایش درآمده است.
  • تحریک تقاضا با وام خودرو

    محمد استادی*
    اقتصاد کشور مدتی است با عارضه رکود مواجه شده است اما رکود چیست؟
    رکود اقتصادی دوره‎ای است که اقتصاد حالت انقباضی به خود گرفته و کوچک می‎شود. به عبارت دیگر در دوران رکود، رشد اقتصادی منفی است؛ در این دوران حجم تولید و تجارت کاهش یافته و بازارها انباشته از کالاهای بدون مشتری است. کاهش تقاضای کالا در بازار منجر به کاهش تولید و در نهایت تعطیلی کارخانه‎ها و بیکاری می‎شود. در ادامه بدهکاران توان پرداخت بدهی‎های خود سرموعد را نداشته و بهای سهام شرکت‎ها در بازار افت می‌کند.
  • خراسانی‌ها میهمان پتروشیمی بندر امام

    فصل جدید رقابت‌های لیگ برتر بسکتبال آقایان کشور با حضور ۱۰ تیم از روز پنجشنبه ۷ آبان ماه آغاز خواهد شد.
    تیم ثامن مشهد تنها نماینده خراسان رضوی در لیگ برتر بسکتبال کشور در نخستین دیدار خود در این رقابت‌ها مهمان پتروشیمی بندرامام خواهد شد. همچنین در دیگر رقابت‌ها تیم دانشگاه آزاد و شاگردان مصطفی هاشمی در سالن اختصاصی خود میزبان تیم پالایش نفت آبادان است و شهرداری گرگان با سرمربی جدید خود محمد مهدی ایزدپناه به دیدار شیمیدر تهران خواهد رفت. .
  • اختصاص ۱۵ میلیارد ریال برای توسعه کمپ‌های گردشگری خراسان شمالی

    تسنیم- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان خراسان شمالی گفت: امسال ۱۵ میلیارد ریال برای توسعه اقامتگاه‌ها و کمپ‌های گردشگری این استان اختصاص می‌یابد.
    آدینه محمد سویدانلویی اظهار کرد: ۶ میلیارد ریال از این رقم برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری در جاجرم و ۹ میلیارد ریال نیز برای ایجاد کمپ‌های گردشگری در فاروج اختصاص می‌یابد. وی خاطرنشان کرد: ایجاد و راه‌اندازی اقامت‌های بوم‌گردی در روستاهای استان نیز امسال ۱۰ میلیارد ریال اعتبار دارد و متقاضیان اجرای طرح‌های گردشگری مزبور تا سقف یک میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره و ارزان‌قیمت دریافت می‌کنند.
  • نیم‌نگاهی به معماری دوران اشکانی

    رضا سلیمان نوری*


    نوشتار ذیل آخرین بخش از بررسی سکه‌های باقی‌مانده از دوره اشکانیان است. نوشتاری که شاید شما را کمی بیشتر
    برای تکمیل هرچه بیشتر اطلاعات خود از دوران اشکانی قصد داریم تا در این یادداشت و یکی دو یادداشت آینده از زاویه‌ای دیگر عهد حکومت پارت‌ها بر ایران و در نتیجه خراسان بزرگ را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. در این زاویه جدید کمی بیشتر درباره معماری این عهد و خصوصیات بناهای ساخته‌شده توسط اشکانیان آشنا می‌شویم. آشنایی که بی‌شک ما را بیشتر از گذشته نسبت به ایران‌زمین و صدالبته خراسان بزرگ به عنوان مهد اشکانیان آگاه می‌کند.
  • تعزیه؛ جلوه ای از فرهنگ ایرانی

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- منظور از تعزیه، رهگذری است که در آن باورهای ذهنی و حوادث گذشته در نزد همگان به زمان حال تبدیل می‌شود، چون در تعزیه ما در نقطه و مکانی هستیم به نام کربلا و دیگر آنجا محله یا خیابان ما نیست و فرد خود را در روز عاشورا حس می‌کند و انگار که واقعه کربلا را به نظاره نشسته است.


    از دیرباز فرهنگ تعزیه خوانی که همراه با شعر و گوشه‌های موسیقی ایرانی بوده است در فرهنگ ما ایرانی ها رواج داشته است، این فرهنگ بر اثر شاهنامه خوانی و سوگ سیاوش که به مراسم سیاووشان معروف بوده است در بین مردم ایران جا افتاده چراکه مردم ایران با اسطوره ها و الگوهای خود در هر زمانی ارتباط برقرار می‌کنند و از آنجایی که داستان سیاوش از مهمترین داستانهای شاهنامه است، اهمیت دادن ایرانی ها به سوگ سیاوش، موجب رواج فرهنگ تعزیه شده است.
  • وضعیت نامساعد محیط کسب وکار خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد، مسعود زارع- موضوع محیط کسب وکار در سال های اخیر موردتوجه محافل اقتصادی و سیاست گذاری کشور قرار گرفته است.
    مقصود از مولفه های محیط کسب وکار، عوامل موثر بر عملکرد بنگاه های اقتصادی است که مدیران یا مالکان بنگاه ها نمی توانند آنها را تغییر داده یا بهبود بخشند. ثبات اقتصاد کلان، کیفیت زیرساخت های کشور، کیفیت دستگاه های اجرایی، نظام وضع قوانین و مقررات، هزینه و امکان دسترسی به اطلاعات و آمار، فرهنگ کار و . . . از جمله عواملی هستند که عملکرد واحدهای اقتصادی (قیمت تمام‌شده، سودآوری و رقابت پذیری) را تحت‌تاثیر قرار می دهند، درحالی‌که مدیران واحدهای اقتصادی نمی توانند تاثیر چندانی بر آن ها بگذارند.
  • ۷۳۵ معدن فعال در خراسان رضوی وجود دارد

    تسنیم- معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: هم اکنون ۷۳۵ معدن در خراسان رضوی به فعالیت و استخراج ماده معدنی مشغول هستند که میزان استخراج اکثر آن‌ها زیر حد ظرفیتشان است.
    مهدی اعتمادی در نشست مجمع نمایندگان خراسان رضوی که در سالن اجتماعات دیوان محاسبات خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: هم‌اکنون ۷۳۵ معدن فعال و ۱۳۰ معدن غیرفعال در خراسان رضوی وجود دارد و همچنین ۵ معدن وجود دارد که یک سال فرصت برای تجهیز دارند. وی تصریح کرد: ۶۰۰ معدن خراسان رضوی زیرظرفیت اسمی فعالیت دارند و از ابتدای سال ۳۰۰ بازدید برای تحقق حقوق دولتی انجام گرفته و در ۶ ماهه نخست سال جاری ۲۲ میلیارد تومان حقوق دولتی پرداخت شده است.
  • حضور ۵۰۰ ناشر در نمایشگاه کتاب مشهد

    دنیای اقتصاد-۵۰۰ ناشر در هفدهمین نمایشگاه کتاب مشهد حضور می یابند.
    دبیر هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد که در نشست خبری تشریح برنامه‌های نمایشگاه بین‌المللی ناشران ایران در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی سخن‌می‌گفت در ادامه اظهار کرد: یکی از اهداف عمده ما در فرهنگ و ارشاد اسلامی ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی است زیرا ما با خلا فرهنگی کمبود مطالعه مواجه هستیم.

    به گزارش ایسنا یوسف امینی ادامه داد:اگر مردم بیشتر با کتاب مانوس بشوند و کتاب به معنای واقعی وارد زندگی مردم شود و ما همگام با سایر نیازهایمان به کتاب هم بپردازیم بسیاری از مشکلات فرهنگی کشور غلبه خواهیم کرد.
  • سنگ‎های پیش پای صادرات

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- ۲۹ مهر ماه در تقویم رسمی ایران به نام روز ملی صادرات ثبت شده است اما امسال مراسم این روز یک روز زودتر از تاریخ تقویمی آن برگزار شد و در این مراسم از ۴۵ صادر‌کننده نمونه تقدیر به عمل آمد؛ همچنین پنج شرکت که به دفعات به عنوان صادر‌کننده نمونه انتخاب شده و در گروه خود بالاترین نمره را کسب کرده بودند، به عنوان صادر‌کننده ممتاز معرفی شدند.

    در میان این صادرکنندگان برتر، نام سه برند از خراسان رضوی هم به چشم می‎خورد؛ شرکت گیاهان دارویی و معطر پرند، شرکت بازرگانی زعفران اسفدان و شرکت خمیرمایه رضوی سه برند خراسانی است که در مراسم روز ملی صادرات به عنوان صادرکننده نمونه ملی معرفی و تجلیل شدند.
  • بهره‌برداری از امکانات رفاهی مجموعه گردشگری آبگرم امام قنبر درگز

    دنیای اقتصاد- مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان درگز از بهره‌برداری از امکانات رفاهی در تفرجگاه و مجموعه گردشگری آبگرم «امام قنبر درگز» خبر داد.
    به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، محمد مددی گفت: تفرجگاه امام قنبر در ۲۰ کیلومتری جنوب شهر درگز و در محدوده روستای داغدار و درمیان یکی از دره‌های رشته‌کوه ا. . . اکبر واقع شده و دارای طبیعت، چشم‌اندازها و مناظر زیبا- درختان گوناگون و همچنین نهرها و رودخانه‌ها جاریست. مهمترین دلیل معروف بودن تفرجگاه امام قنبر وجود چشمه‌های آبگرم معدنی است که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
  • کودکان سوری جلوی دوربین خراسانی ها

    دنیای اقتصاد-مستند چند اپیزودی کودکی فراموش شده به کارگردانی رضا فرهمند در ترکیه در حال تصویر برداری است و این مستند با به پایان رسیدن اپیزود دوم از نیمه تولید گذشت.
    رضا فرهمند در باره فضای این مستند ابراز داشت: مستند فضایی است که در آن هر لحظه با اتفاقاتی مواجه می شوید که می توانند مانع ادامه کار شوند به هرنحو آنچه مسلم است کارگردان می باید تا آنجایی دچار انعطاف پذیری باشد که در مواجه با موانع بتواند بیشترین تسلط به حفظ مسیر روایت رل داشته باشد.
    وی درباره سختی های کار گفت: مهمترین مانع در پروژه این فیلم این بود که در اپیزود اول در واقع هیچ کس از مهاجران دوربین را دوست نداشت ودر واقع هیچ راهی برای روشن شدن دوربین وجود نداشت واین مانعی بود که تقریبا هیچ گاه با آن مواجه نشده بودم اما همیشه راهی هم وجود دارد والبته راهی که از میان سختیها می گذرد همیشه جذاب ترین راه است.
  • «ریحانه» بهشتی

    ریحانه بهشتی معلم مقطع ابتدایی و دو میدانی کار مدال آور مشهدی، بامداد دوشنبه گذشته بر اثر سکته مغزی به بیمارستان فارابی مشهد منتقل شد اما پس از عمل جراحی به هوش نیامد تلاش پزشکان نیز برای این ورزشکار ۲۷ ساله بی نتیجه بود و او به مرگ مغزی دچار شد.
    پس از تایید مرگ مغزی توسط پزشکان و با توجه به دارا بودن کارت اهداء عضو و رضایت خانواده اش او برای اهدا اعضای بدنش به بیمارستان منتصریه مشهد منتقل شد. اندام حیاتی همچون کبد، کلیه‌ها و نیز پوست و قرنیه وی به شش بیمار نیازمند اهدا شد. پیکر او صبح دوشنبه پس از طواف در حرم مطهر امام رضا(ع) و پس از تشییع توسط جمعی از مردم و ورزشکاران خراسانی در قطعه نام‌آوران بهشت رضا(ع) به خاک سپرده شد.
  • استانداران خراسان در عهد پهلوی - ۶ - ۴ آبان ۹۴

    هادی پژوهش
    میرزاعلی‌خان منصورالملک، فرزند میرزاعلی‌خان آشتیانی درسال ۱۲۶۵ متولد شد. تحصیلات مقدماتی و متوسطه را در مدارس مظفری و دارالفنون سپری کرد و مطابق معمول زمان در حسن خط و شیوه نگارش نیز جد و جهدی از خود بروز داد. سپس وارد مدرسه عالی سیاسی شد و در ۱۲۸۵ از مدرسه علوم‌سیاسی فارغ‌التحصیل شد و به استخدام وزارت امور خارجه درآمد.
    استخدامش در وزارت خارجه مقارن بود با اوایل جنبش مشروطه و سال‌ها در اداره انگلیس آن وزارتخانه که ریاست آن با حسن رئیس ظهیرالملک بود، خدمت می‌کرد و با دختر رئیس خود ازدواج کرد، در سال ۱۲۹۴ به ریاست اداره مزبور رسید و در همین سمت، لقب منصورالملک گرفت و علاوه بر سمت دولتی خود، در مدرسه علوم‌سیاسی به تدریس حقوق در یونان و روم قدیم پرداخت.
  • قدم‌های نخست تیراندازی

    آبان معلی*
    درقرن پانزدهم میلادی با اختراع اسلحه آتشین (توپ و تفنگ)، کم کم اهمیت و نقش تیراندازی با تیر و کمان در ارتش‌ها روبه کاستی گذاشت و از آن پس بهره‌گیری از این وسیله برای شکار، سرگرمی و ورزش مورد توجه قرار گرفت و مسابقات مختلفی با تیر و کمان بر پا گردید.
    در اوایل قرن شانزدهم میلادی، با ساخت اسلحه‌های گرم و تفنگ‌های لوله بلند، تیراندازی در مراسم مذهبی و اعیاد مختلف به صورت آداب و رسوم مردم آن زمان شکل گرفته و مسابقاتی نیز با تفنگ برگزار می‌شد. با توسعه و ساخت ابزارهای تیراندازی با سلاح، اولین مسابقات رسمی در قرن ۱۹میلادی آغاز و اولین المپیک سال ۱۸۹۶ آتن در ۹ رشته ورزشی برپا گردید که در بین آن‌ها تیراندازی از بیشترین شرکت‌کننده برخوردار بود.
  • استقبال شهروندان از طرح بوستان در بوستان

    مهر- شهردار منطقه چهار مشهد گفت: ایستگاه‌های بوستان در بوستان منطقه چهار شهرداری با استقبال بیش از هشت هزار نفر از شهروندان همراه شد.
    سید کمال‌الدین شاه‌چراغی گفت: این طرح با هدف ارتقاء سطح فرهنگ کتاب‌خوانی، بهداشت روانی و شکوفایی ذهنی در نوجوانان و جوانان به مرحله اجرا درآمد که با استقبال گسترده شهروندان همراه شد. وی افزود: در این طرح سه ایستگاه کتاب‌خوانی در بوستان‌های ارم واقع در پنج تن، بسیج در شهید بابانظر و سرو در طبرسی شمالی جهت خدمت‌رسانی به شهروندان فعال شدند.
    شاه‌چراغی ادامه داد: در سال جاری ایستگاه‌های کتاب‌خوانی از سه مرداد ماه به مدت ۷۳ روز همه روزه از ساعت ۱۶ الی ۲۰ در بوستان‌ها به بیش از هشت هزار نفر از شهروندان منطقه چهار شهرداری مشهد خدمات ارائه کردند.
  • «صادرات» کلید پیشرفت اقتصادی

    دکتر مصطفی سلیمی فر*
    کالاهای اولیه با فرآوری پایین، پیوندهای کمی با اقتصاد کشور مبدا داشته و آثار تکنولوژیک بسیار اندکی را از خود به جای می‌گذارند، درحالی‌که کالاهای صنعتی با اقتصاد کشور عجین شده و در ایجاد نوآوری‌های فناورانه بسیار موثر می‌باشند.
    علاوه بر این، گروه کالاهای اولیه و موادخام از کشش درآمدی تقاضای پایینی برخوردار بوده اما کالاهای صنعتی و خدمات تخصصی از کشش درآمدی بالایی برخوردارند. چراکه گروه اول عمدتا نیازهای بیولوژیک انسان را تامین می‌کنند و از آنجاکه این نیازها محدود هستند، بنابراین با افزایش درآمد کشورها تقاضای این دسته از کالاها به سرعت به نقطه اشباع می‌رسد، اما گروه دوم نیازهای زندگی کردن و تنوع‌طلبی انسان را هدف گرفته‌اند که با افزایش درآمد یک کشور تقاضا برای این گروه از کالاها با نرخ فزاینده‌ای افزایش می‌یابد.
  • «بی نیاز» بیش از شغل خود به مهندسی ادبیات داستانی پرداخت

    جواد اسحاقیان*
    تو چون رفتی، گل اشکم شکوفا شد.
    گره خورد در گلو آهم، دل تنگم، بنفشه‌زار غم‌ها شد

    چندسال پیش نخستین بار، او را در خانه دوست مشترکمان، «محسن میهن‌دوست» در مشهد دیدم و در همان نخستین دقایق، بر او دل نهادم و چه اندازه تأسف خوردم که دیرش یافته‌ام و سوگند خوردم که زودش دامن از دست ندهم. جز رابطه تلفنی ـکه پیوسته با هم داشته‌ایم ـ هرگاه گذرم به تهران می‌افتاد، به دیدنش می‌شتافتم و او و همسرش، خانم آرزو چربدست، چه مهربانانه و گرم می‌پذیرفتند و از همه چیز و کس می‌پرسیدند و خواهش و التماس که بیشتر بمانم؛ و وقتی ماه گذشته خبرنگار یکی از رسانه‌ها در مشهد به من زنگ زد که خبر دارید یا نه؟ و خبر درگذشت ایشان را به من گفت، تا خوردم و دست به دیوار نهادم تا نیفتم و چون سکوت و صدای نامفهوم و بریده بریده‌ام را شنید، دریافت که نمی‌دانسته‌ام و اظهار تأسف کرد و دانست که نمی‌توانم چیزی گفت و رفت تا من راحت بگریم که مرگِ چنین خواجگانی «نه کاری است خُرد» و به خود گفتم که مرگ، دروغی بیش نیست؛ که او از شاهرگ گردن به ما نزدیک‌تر است و خطا گفتم که او در ما و ما، مهجوریم.
  • مراسم اولین سالگرد «رضا رضاپور» در بهشت رضا برگزار شد

    دنیای اقتصاد- مراسم اولین سالگرد درگذشت رضا رضاپور با حضور جمعی از هنرمندان تئاتر، رادیو و تلویزیون مشهد و استان خراسان روز پنجشنبه ۳۰ مهر در قطعه هنرمندان بهشت رضا(ع) مشهد برگزار شد.
    این مراسم با حضور جمعی از علاقمندان به این هنرمند فقید مشهدی و خانواده آن مرحوم برگزار شد.
    گفتنی است در این مراسم کتاب زندگی و تلاش‌های هنری زنده یاد رضا رضاپور که به کوشش سید جواد اشکذری، از چهره‌های شاخص تئاتر و رسانه مشهد، تهیه و تدوین شده است؛ رونمایی شد. .
  • ثامن‌الحجج طی یک پروسه سه ساله به قهرمانی می‌رسد

    دنیای اقتصاد-سرمربی تیم والیبال ثامن‌الحجج(ع) با اشاره به هدف‌گذاری تیمش برای حضور در میانه بالای جدول لیگ امسال گفت: نباید هر زمان می‌بریم خودمان را ببینیم و هر زمان که می‌بازیم آسمان و ریسمان ببافیم و در نظر داریم طی یک پروسه سه ساله به قهرمانی برسیم.
    جبار قوچان‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دوست‌ دارم در لیگ امسال با رعایت مسائل اخلاقی، بازی‌های زیبایی را شاهد باشیم. بداخلاقی‌ها خیلی کم باشد و ما مشکلات کمتری از این نظر نسبت به سال گذشته داشته باشیم. باید همه احترام و عزت داورها را حفظ کنیم.
  • ۵ درصد صادرات غیرنفتی کشور متعلق به خراسان رضوی است

    ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: پنج درصد از مجموع صادرات غیرنفتی کشور در سال جاری از این استان بوده است.
    راضیه علیرضایی با بیان اینکه صادرات غیرنفتی این استان در سال جاری تاکنون حدود ۷۹۶ میلیون دلار بوده که از نظر ارزش مالی پنج درصد و از نظر وزن سه درصد صادرات کل کشور را به خود اختصاص می‎دهد، اظهار کرد: متوسط ارزش صادرات به ازای هر تن ۷۶۱ دلار است. وی با اشاره به اینکه بالا بودن این میزان به دلیل وجود زعفران در سبد کالای صادراتی خراسان رضوی است، افزود: ۲۱۳ هزار واحد صنفی در این استان وجود دارد که ۴۷ درصد آن واحدهای توزیعی است.
  • از حاشیه امنیت تا حاشیه جدول

    دنیای اقتصاد، علیرضا هاشمی- دو تیم خراسانی حاضر در لیگ برتر در هفته نهم لیگ پانزدهم نیز به میدان رفتند و یکی با پیروزی، وضعیت خود را در جدول رده‌بندی بهبود بخشید و دیگری با شکست،‌ حاشیه امنیت خود را در جدول به‌خطر انداخت. این دو تیم وضعیت کاملا متفاوتی را نسبت به هم دارند، پدیده این روزها وضعیت مساعدی دارد و برعکس آن‌ها سیاه‌جامگان، روزهای خوبی را در لیگ پانزدهم تجربه نمی‌کند.
    پدیده؛ پیش به صدر جدول
    با میانگین ۲ امتیاز در چهار بازی آخر
    سرخ و سفیدپوشان مشهدی که در بازی نهم خود توانستند به پیروزی برسند، ‌شکست نخوردن خود را به ۴ هفته رساندند، آن‌ها آخرین بار در هفته پنجم و در برابر صبا، با یک گل بازی را واگذار کردند اما از آن بازی به بعد نه تنها نتیجه دیداری را واگذار نکردند که توانستند در این ۴ دیدار ۸ امتیاز کسب کنند.
  • قهر بخش خصوصی

    دنیای اقتصاد، ناهید کاویانی- نشست مجمع نمایندگان خراسان رضوی با نمایندگان حوزه صنعت، معدن و تجارت استان در حالی برگزار شد، که نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی در این حوزه، برای نشان‌ دادن اعتراض خود به کم بودن زمان تعیین‌شده برای ارائه نظراتشان سالن جلسه را ترک کردند.
    طبق اعلام خانه صنعت، معدن و تجارت استان، مسئولان ارشد اتاق بازرگانی، خانه صنعت، سازمان نظام مهندسی معدن، کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی صنایع و انجمن مدیران صنایع خراسان به دلیل زمان اختصاص‌یافته بسیار محدود برای بررسی مشکلات و چالش‌های تولید و بی‌توجهی مجمع به پیشنهاد افزایش وقت، جلسه را ترک کردند.
  • مرگ۱۵کارگر خراسان شمالی براثر حوادث کار


    ایلنا- مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی اشاره به مرگ ۱۵ کارگر طی حوادث کار در سال جاری، گفت: همه متوفیان حوادث کار سال جاری مرد بوده‌اند. سلحشور با توجه به آمار بررسی شده اظهار کرد : در حوادث کار سال جاری ۹ نفر به دلیل سقوط از بلندی جان خود را از دست داده‌اند، پس از آن برخورد جسم سخت با ۳ نفر و غرق شدگی با ۳نفر در رتبه‌های بعدی دلایل مرگ در حین کار در این استان قرار می‌گیرند. به گفته وی مطابق آمارهای موجود شهرستان شیروان با تعداد ۹ نفر بیشترین تعداد متوفی بر اثر حوادث کار را داشته و پس از آن در شهرستان جاجرم سه نفر، اسفراین دو نفر و فاروج یک نفر به دلیل حادثه حین کار فوت کرده‌اند.
  • ضرورت واقعی شدن انتظارات از برجام

    سیدسعید ملک‌الساداتی*
    با تصویب سند جمع بندی نهایی مذاکرات هسته ای میان ایران و اعضای ۱+۵ در ۱۸ اکتبر، فرایند لغو تحریم ها علیه ایران آغاز گردید.
    فرآیندی که طبق پیش بینی ها، مراحل اجرایی آن نزدیک به ۲ ماه زمان می برد. در این میان یکی از پیامدهای بسیار مهم طولانی شدن مذاکرات بر سر پرونده هسته ای که گمانه زنی های متعدد کارشناسان و وعده های سیاستمداران از دوران پس از رفع مناقشه اتمی در ظهور و بروز آن بی تأثیر نبوده، بالا گرفتن تب انتظارات در جامعه نسبت به دوران پساتحریم است. اگرچه شکل گیری چنین انتظاراتی در ظرف زمانی کنونی امری طبیعی است اما نباید با بیش برآورد ظرفیت و توان «برجام» در حل مشکلات اقتصاد ایران همراه باشد.
  • خراسان جنوبی با تولید ۹۸ درصد مقام اول تولید زرشک کشور

    تسنیم- امیری کارشناس کشاورزی در رابطه با میزان تولید و صادرات زرشک در کشور اظهار کرد: سالانه حدود ۱۴ هزار تن زرشک تولید و از این میان تنها ۳۰۰ تن صادر می‌شود و مابقی در کشور مصرف می‌شود. وی در رابطه با پیش‌بینی تولید زرشک در سال زراعی جاری گفت: امسال نسبت به سال گذشته افزایش تولید داشته‌ایم و تولید محصول زرشک به بیش از ۱۵ هزار تن رسید.
    امیری افزود: از آن جایی که زرشک، گیاهی کم‌آب است و با خشکسالی سازگار است و با توجه به مشکل کم‌آبی موجود در کشور باید به گسترش این محصول و بازاریابی برای صادرات آن اندیشید.
  • اخبار کوتاه - ۴ آبان ۹۴

    آبیاری ۲۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی در مشهد با پساب آلوده
    ایرنا- دبیر کارگروه نجات کشف‌رود مشهد گفت: در حال حاضر ۲۰۰۰ هکتار از زمین‎های کشاورزی واقع در حاشیه رودخانه کشف‌رود مشهد با فاضلاب آلوده و صنعتی آبیاری می‎شود.
    حسین علی میرزایی با بیان اینکه در این زمین‏ها محصولات مختلفی همچون گوجه، خیار، فلفل، بلال، شلغم، توتون تنباکو، زعفران و اسفناج کشت می‎شود، اظهار کرد: مصرف گوشت دام‎هایی که در این منطقه تغذیه می‏شوند برای انسان خطرناک و مضر است.
    وی با اشاره به طرح ساماندهی کشف‎رود و طرح بازگشایی حریم این رودخانه افزود: این طرح شامل بازگشایی حریم رودخانه، پایش و نظارت، جاده‎سازی، ایجاد فضای سبز و اجرای پروژه شبکه فاضلاب در مناطق مربوطه است که دو سال به طول می‎انجامد.
  • فعالیت ۶۲۰۰ واحد اقامتی غیرمجاز در مشهد

    فارس- رئیس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی گفت: ۶۲۰۰ واحد اقامتی غیرمجاز در مشهد فعالیت می‌کند که درخواست داریم نیروی انتظامی و میراث فرهنگی برخورد جدی با این اماکن داشته باشند و از فعالیت آن‌ها جلوگیری کنند.
    محمد قانعی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که هتلداران را دچار مشکل کرده بحث فعالیت خانه‌های شخصی است، اظهار کرد: فعالیت خانه‌های شخصی و اقامتگاه‌های غیرمجاز که بدون استاندارد، بهداشت اداره می‌شوند و مشکلات اخلاقی بسیاری را به وجود می‌آورند، سبب شده تا بسیاری از هتلداران در مشهد با مشکل مواجه شوند.
  • لزوم ایجاد تعادل بین رکود و تورم در کشور

    دنیای اقتصاد- عضو هیات علمی دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد بسته اقتصادی دولت را در خروج از رکود موجود موثر دانست و گفت: سعی بر این است که خروج از رکود بدون تورم صورت بگیرد.
    به گزارش ایسنا، مهدی فیضی با بیان اینکه ایجاد تورم در هنگام خروج از رکود طبیعی است، اظهار کرد: اینکه کشور کاملا بدون افزایش تورم از رکود خارج شود ادعای باطلی است اما هدف دولت این است که کشور با حداقل تورم ممکن از این وضعیت خارج شود و امید است این طرح به همین ترتیب اجرا و تاثیر آن در کوتاه‌مدت بر شرایط اقتصادی نمایان شود.
  • نقدی بر برنامه خروج از رکود اقتصادی دولت یازدهم (بخش آخر)

    دکتر حسین محمدی*
    اما برخی دلایل ایجاد و تداوم رکود شدید در اقتصاد کشور:

    ۱- کاهش تقاضا توسط قشر متوسط جامعه به‌دلیل افزایش شدید هزینه‌های زندگی و کاهش درآمد واقعی: تورم‌های شدید سال‌های ۹۱ و ۹۲ و عدم‌افزایش متناسب درآمد مخصوصا برای اقشار حقوق‌بگیر و کارمندان موجب شده درآمد واقعی این قشر با کاهش شدیدی مواجه شود. این موضوع در کنار افزایش نرخ ارز و نوسانات بازار موجب شده قشر قابل‌ملاحظه‌ای از طبقه متوسط جامعه به سمت طبقه ضعیف حرکت کرده و یا حداقل در ضروریات زندگی مخارج خود را متوقف کنند.
  • «سبزوار» دیار سربداران

    دنیای اقتصاد، گروه شهرستان‌ها- سبزوار از مهم‌ترین مراکز جمعیتی، دانشگاهی، فرهنگی، اسلامی و تاریخی شمال شرق ایران به شمار می‌آید و به عنوان یکی از نمادهای تاریخ و علم ایران مطرح شده‌است.
    مراکز علمی و دانشگاهی و همچنین حوزه‌های علمیه این شهر که خود نشان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهنده علم و فرهنگ‌دوستی مردمان این شهر است از قدمتی دیرینه برخوردارند. این شهر خاستگاه اندیشمندان بزرگی در دوران‌های مختلف تاریخی بوده است.
    کلاس‌های درس حاج ملاهادی سبزواری، فیلسوف بزرگ جهان اسلام همواره در یاد و خاطره تاریخ ماندگار است.
  • صادرات ۱۸ هزار تن کالا از منطقه ویژه اقتصادی سرخس

    تسنیم- مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس از صادرات ۱۸ هزار تن کالا از این منطقه در ۶ ماه ابتدایی سال ۱۳۹۴ خبر داد.
    مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس اظهار کرد: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۳، به لحاظ وزنی رشد حدود ۳ برابری داشته است. وی ادامه داد: ترانزیت خارجی هم در همین مدت ۳۷ هزار تن بوده که در مدت مشابه سال گذشته از رشد حدود ۳۰ درصدی برخوردار است.

    صادقی گلمکانی با بیان اینکه اکنون با افزایش تولید در برخی واحدهای فعال سطح منطقه مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: این امر تاثیر مثبتی بر افزایش صادرات دارد.
  • باید به مشهد ۲۰۱۷ به‌ عنوان یک فرصت بسیار استثنایی نگاه کنیم

    دنیای اقتصاد-باید همه دستگاه‌های ذی‌ربط کشور دست ‌به ‌دست هم دهند تا سال ۲۰۱۷ و همچنین مراسم مربوطه به آن را نیز به نحو احسن و در شأن شهر امام هشتم (ع) برگزار کنیم.
    به گزارش پایگاه خبری صبح مشهد، عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: باید دانشجویان زبان خارجه دانشگاه‌های مشهد برای پیشبرد اهداف ما در مشهد ۲۰۱۷ سازماندهی شوند.
    محمود عامری‌فرد در مورد مشهد پایتخت فرهنگ اسلامی در سال ۲۰۱۷ اظهار کرد: باید به مشهد ۲۰۱۷ به‌ عنوان یک فرصت بسیار استثنایی نگاه کنیم تا در ابعاد مختلفی همچون صدور انقلاب اسلامی و فرهنگ اسلام ناب محمدی و همچنین در ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی از این فرصت استفاده کنیم.
  • شاه‎کلید دولت در پساتحریم؟

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- شاید اگر از ابتدای مذاکرات هسته‎ای ایران با شش قدرت جهانی، گروهی جمع می‎شدند و تعداد خوان‎های این مذاکرات را می‎شمردند، شمار این خوان‎ها به جایی می‎رسید که فردوسی و هفت‌خوان رستم او در برابر فراز و فرود این مذاکرات و پستی‎ها و بلندی‎هایش سر تعظیم فرو می‌آورد. . .
    با پایان این مذاکرات نفس‎گیر، پس از ۲۲ ماه، بزرگترین دستاورد دیپلماتیک سال های اخیرحاصل شد و بن‌بست عمیقی که سال‌ها خاورمیانه را با وقوع یک جنگ فاجعه‌بار دیگر تهدید می‌‌کرد، شکست. ۲۳ تیر ماه سال جاری بود که خبر توافق هسته‎ای ایران و ۱+۵ منتشر شد؛ حالا پس از گذشت حدود سه ماه، با تصویب این توافق در مجلس شورای اسلامی و با تأیید شورای نگهبان، خوان هفتم این توافق هم به فرجام رسیده و اجرای برجام کلید خورده است.
  • افزایش خرید دانه روغنی کلزا در خراسان رضوی

    حجم خرید دانه روغنی کلزا امسال در خراسان رضوی ۴۷ درصد افزایش یافت.
    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی امروز به خبرگزاری صدا و سیما، گفت: امسال دو هزار و ۷۰۰ تن دانه روغنی کلزا در خراسان رضوی تولید شد و همه آن ها از کشاورزان خریداری شدند.
    نجفقلی صالحی افزود: امسال دو هزار هکتار زمین به کشت کلزا اختصاص یافت در حالی که پارسال مجموع سطح زیر کشت کلزا در خراسان رضوی هزار و ۴۰۰ هکتار بود.
    او ادامه داد: شرکت های دانه روغنی کلزای خراسان رضوی، با هماهنگی جهاد کشاورزی استان این محصول را هر کیلو به قیمت دو هزار و ۲۰۰ تومان از کشاورزان خریداری کردند.
  • حضور ۵۰۰ ناشر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد

    ایرنا- معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از حضور ۵۰۰ ناشر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد خبر داد.
    یوسف امینی افزود: حضور ناشران داخلی و بین‌المللی نشان‌دهنده ظرفیت بزرگ نمایشگاه بین‌المللی مشهد است که باید تلاش شود به بهترین شکل ممکن از آن استفاده شود. وی با اشاره به اینکه ۲۰ کمیته اجرایی، نظارتی و برنامه‌ریزی در این نمایشگاه فعال هستند، افزود: ۱۰ بخش از جمله مذهبی، دانشگاهی، آموزشی، کودک و نوجوان، نشر الکترونیک، ادارات و نهادها، مشاوره، انتخاب کتاب سال، کتاب‌های خارجی، غرفه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در این نمایشگاه تعریف شده است.
  • داستان میزانی‌ها

    دنیای اقتصاد-گروه شهرستان ها- مدتی است که موضوع نابسامانی بازار غیر متشکل پولی یعنی نهادهای مالی غیرمجاز از جمله صرافی‌ها و موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز به معضل اقتصادی کشور تبدیل شده است.
    یکی از اصول اولیه فعالیت بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری در همه کشورها رعایت خطوط قرمز در ارائه تسهیلات است، مثلا نباید بیش از سقف معینی تسهیلات داده شود، نباید نسبت کل تسهیلات به سرمایه بانک، از حد مشخصی تجاوز کند. نباید سهم دارایی‌های ثابت (نقدشوندگی کم) از کل دارایی‌ها بیش از نسبت معینی باشد، اما متاسفانه در موسسه مالی و اعتباری میزان این مسائل کم و زیاد رعایت نشد و مشکلاتی را به وجود آورد.