شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

ویژه نامه خراسان

  • فراز و فرودهای رابطه با تاجیکستان

    دنیای اقتصاد، گروه اقتصاد- در طول سال‌های اخیر سیاست خارجی ایران با تحولاتی مواجه بوده که یکی از آن‌ها توجه بیشتر به موضوع منطقه‌گرایی و گسترش همکاری با کشورهای همسایه است. یکی از مناطقی که ایران تمایل زیادی برای گسترش روابط با آن را دارد حوزه آسیای مرکزی است. در بین کشورهای این منطقه، تاجیکستان به‌دلیل قرابت‌های زبانی، فرهنگی و نژادی برای ایران از اهمیت بیشتری برخوردار است. در خلال این سال‌ها، ایران علاوه بر مسائل فرهنگی به برقراری روابط اقتصادی با این کشور نیز متمایل بوده و درصدد برآمده تا پروژه‌های عمرانی و عملیاتی را در این کشور برعهده بگیرد.

  • کتاب «تولستوی»

    ‌ کتاب «تولستوی» نگاهی به زندگی و اندیشه خالق «جنگ و صلح»، نوشته علی تاجدینی طی روزهای گذشته از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شد.

    در پشت جلد این کتاب آمده است: «تولستوی انسانی اخلاقی است و برای تخلق به اخلاق الهی، بیش از سی سال محاسبه نفس و ریاضت و خودداری و خودسازی داشته است. تولستوی، به معنی کامل کلمه، اهل عمل بود و توانسته بود میان تفکر و عمل جمع کند. او همواره می‌گفت: «عمل کردن به یک دستور اخلاقی دشوارتر از صدها صفحه نوشتن است. » تولستوی، حقیقتا، جزو آن دسته از عالمان ربانی است که مهم‌ترین کارش کشف حقیقت و پیوستگی باخدا بود.

  • ربع قرن بلاتکلیفی

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- از جاده پر پیچ و خم مشهد- کلات که عبور کنی، در ۹۰ کیلومتری مشهد به شهرکی می‎رسی که روزی قرار بود مهم‎ترین ناحیه صنعتی کلات باشد اما امروز در آن از تولید خبری نیست؛ شهرک صنعتی زاوین به وسعت ۱۱ هکتار، اوایل دهه ۷۰ تأسیس شد و پس از تأسیس، بر اساس آمار شرکت شهرک‎های صنعتی خراسان رضوی، هشت واحد تولیدی و صنعتی در آن استقرار یافتند اما با گذشت زمان این واحدها یکی یکی تعطیل شدند.

    اوایل دهه ۷۰ بود که زمزمه‎ احداث شهرک صنعتی زاوین در این شهرستان پیچید و مردم آن، به این امید که شهرک، برای آن‎ها اشتغال و تولید به همراه می‎آورد، زمین‎های کشاورزی خود را برای تأسیس آن اهدا یا واگذار کردند حالا اما ۲۵ سال از آن زمان می‎گذرد و پس از تعطیلی همان تعداد انگشت‎شمار واحد تولیدی هم که در شهرک صنعتی زاوین شروع به کار کرده بودند، قطب تولید کلات در محاق فراموشی به سر می‎برد؛ اگرچه فعال شدن شهرک صنعتی زاوین و استقرار واحدهای تولیدی در آن به مطالبه مردم این شهرستان تبدیل شده اما گویا قرار نیست کسی برای راه‏اندازی دوباره آن فکری بکند.

  • کاهش ۸۵ درصدی صدور پروانه تجاری و اقامتی در مشهد

    روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: صدور پروانه تجاری و اقامتی در شهر مشهد ۸۵ درصد کاهش یافته و این بدان معناست که تخلفات نیز نسبت به گذشته کمتر شده است. صولت مرتضوی، شهردار مشهد با بیان اینکه براساس مقررات شهرسازی تا زمانیکه طرح جدید جامع و تفصیلی به تصویب برسد طرح «پارت» ملاک عمل در ساخت و ساز‌های شهری است، گفت: ما موظف به اجرای قانون هستیم و جلوی اجرای دستورات سلیقه‌ای می‌ایستیم. وی با تأکید بر اینکه آزادسازی بافت‌های اطراف حرم مطهر رضوی از سوی مدیریت شهری انجام شده، افزود: از ابتدای اجرای طرح بازسازی اطراف حرم مطهر رضوی تا سال ۹۲ بیش از یک میلیون و۲۵۳ هزار متر پروانه صادر شد و این در حالی است که در طول سه سال گذشته حتی یک متر تراکم فروشی نداشته و کمترین میزان صدور پروانه را داشتیم.

  • مشکلات واحدهای قطعه‏سازی خودرو در خراسان رضوی رفع شد

    دنیای اقتصاد- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: مشکلات مالی و زنجیره تولید ۱۶۷ واحد قطعه‎سازی خودرو در این استان با اتخاذ تدابیری برطرف شد. به گزارش ایرنا، راضیه علیرضایی خاطرنشان کرد: این واحدها سال گذشته با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‎کردند و عملا برخی از آن‎ها تعطیل شده بودند. وی این تدابیر را رفع کمبود نقدینگی واحدهای قطعه‏سازی، وصول مطالبات آن‎ها از خودروسازان، واردات دانش فنی و تجهیزات به‌روز به برخی واحدها ذکر و تصریح کرد: خراسان رضوی با برخورداری از ۳۵۰ واحد قطعه‏سازی خودرو و اشتغال‎زایی ۱۴ هزار نفر حدود ۱۸ درصد از ظرفیت تولیدی این صنعت را در ایران دارد.

  • توصیه‌های تغذیه‌ای در دیابت

    عارف مومنی*

    بیماری قند یا دیابت نوعی اختلال در سوخت‌وساز مواد غذایی در بدن است که به علل مختلف بروز می‌کند و دارای درجات مختلف کمبود انسولین یا پاسخ ندادن بدن به انسولین است.

    طبقه‌بندی دیابت:

    ۱- دیابت نوع یک: به این نوع دیابت وابسته به انسولین نیز می‌گویند. (IDDM)

    ۲- دیابت نوع ۲: به این نوع دیابت غیروابسته به انسولین نیز می‌گویند. (NIDDM)

    ۳- دیگر انواع دیابت بستگی به علت‌هایی مثل نقص ژنتیکی در عملکرد سلول‌های بتا، نقص ژنتیکی روی عمل انسولین، بیماری‌های غده مترشحه پانکراس مثل سیستیک فیبروز، داروها و شاخص‌های شیمیایی مثل ایدز و یا انتقال اندامی دارد.

  • ایجاد شهرک‎های صنعتی بدون برنامه توسعه

    حسین رجب‏پور*

    لازمه فعالیت‎های صنعتی، ارائه برخی خدمات زیرساختی است که باید توسط دولت صورت گیرد؛ تجمیع بنگاه‎های صنعتی در مکان مشخصی در قالب شهرک‏های صنعتی باعث می‎شود ارائه این خدمات برای دولت راحت‎‏تر باشد بنابراین دولت‏ها شهرک‏های صنعتی را ایجاد می‏کنند تا خدمات‏دهی به بنگاه‏های صنعتی تسهیل شود.

    منطق اصلی ایجاد شهرک‎های صنعتی ارائه خدمات زیرساختی دولتی و صرفه‏های خارجی است؛ خدمات زیرساختی دولتی مواردی مانند احداث جاده، آب، برق، گاز و . . . را شامل می‎شود و منظور از صرفه‏های خارجی این است که تجمیع این بنگاه‎ها در شهرک‏های صنعتی باعث می‎شود ذخیره نیروی کار ماهر نیز در آنجا به وجود آید و بنگاه‏ها می‏توانند از آن استفاده کنند و از این منظر ایجاد شهرک‏های صنعتی به نفع واحدهای تولیدی نیز هست.

  • اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان به آبیاری کشاورزی خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از وعده دولت برای تخصیص اعتباری معادل ۲۰۰ میلیارد تومان به آبیاری کشاورزی استان خبر داد. مجتبی مزروعی که به مناسبت سالروز تأسیس جهاد سازندگی در نشستی مطبوعاتی با اهالی رسانه سخن می‎گفت، با اشاره به اینکه بخش کشاورزی در خراسان رضوی به لحاظ اشتغال و تولید از میانگین کشوری بالاتر اما به لحاظ توسعه‎یافتگی از میانگین کشوری عقب‏تر است، اظهار کرد: به دلیل وسعت این استان، تاکنون اعتبارات مورد نیاز به تناسب وسعت، اختصاص نیافته است. وی با بیان اینکه در این زمینه گزارشی به هیأت دولت ارائه شد، خاطرنشان کرد: دولت وعده داده ۲۰۰ میلیارد تومان بابت آبیاری کشاورزی به استان تخصیص دهد؛ دو هفته قبل تیمی از طرف معاون اول رئیس‌‎جمهور به مشهد آمدند و تعهد دادند تا پایان سال این رقم اختصاص یابد.

  • رشد نرخ بیکاری در خراسان رضوی نگران‎کننده است

    دنیای اقتصاد- استاندار خراسان رضوی رشد نرخ بیکاری در استان را نگران‏کننده خواند و تصریح کرد: نرخ بیکاری در این استان از سال گذشته تاکنون از ۱۰. ۸ درصد به ۱۳. ۲ درصد افزایش یافته است علیرضا رشیدیان با اشاره به همت دولت برای کاهش بیکاری، ایجاد فرصت‌های شغلی و بهبود وضعیت واحدهای تولیدی، گفت: در سال اقتصاد مقاومتی باید ظرفیت‌سازی برای حضور مردم در عرصه اقتصادی فراهم شود تا بتوان به حل مشکلات مردم و حوزه اقتصاد کشور دست یافت. وی یادآور شد: سال گذشته برای چهار طرح صنعتی ۲۹۳ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی و برای پروژه‌های فولادی استان ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شد.

  • معرفی ۱۸۰ واحد تولیدی مشکل‎دار به بانک‏ها

    دنیای اقتصاد- استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون ۴۰۰ واحد مشکل‌دار در سامانه بهین‎یاب ثبت‏نام کرده‎اند، گفت: ۱۸۰ واحد تولیدی به‌دلیل کمبود منابع مالی برای دریافت سرمایه درگردش و ثابت به بانک‎های عامل معرفی شده‎اند. علیرضا رشیدیان در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان با اشاره به اینکه چالش‏ واحدهای تولیدی در نبود نقدینگی خلاصه نمی‏شود، اظهار کرد: دستگاه‎های اجرایی مربوطه باید مشکلات احصا شده را در حوزه‎های مختلف مواد اولیه، فناوری، ماشین‏آلات، بازرگانی، مدیریت و مالیات بررسی کرده و برای رفع آن‎ها راهکارهای لازم ارائه دهند.

  • بارش باران و آبگرفتگی در معابر بجنورد

    عکس: مریم داورنیا/ مهر

    در هفته‌ای که گذشت، بارش شدید باران در بجنورد سبب آب‌گرفتگی برخی معابر و خیابان‌های این شهر شد.

    .
  • تازه ‌ها از حساب‏کشی ثامن‎الحجج

    دنیای اقتصاد- هر چند که چند ماهی از هیاهوی فروپاشی تعاونی اعتبار ثامن‎الحجج می‎گذرد، اما ابعاد پنهان آن هنوز در بین اظهارات مسئولان آشکار می‎شود؛ از آمارسازی و پرداخت‌های کلان به افراد خاص تا تعیین تکلیف ۱. ۳ میلیونی سپرده‌گذاران تا هفته آینده.

    به گزارش ایسنا، از نیمه دوم سال گذشته بود که تعاونی اعتبار ثامن‏الحجج به یکی از پرحاشیه‏ترین ماجراهای شبکه بانکی تبدیل شد و بعد از تجربه فروپاشی مؤسسه میزان و واگذاری آن به بانک صادرات و در شرایطی که هنوز سپرده‏گذاران این مؤسسه گاه برای دستیابی به منافع خود به طور پراکنده دست به تجمع می‏زدند، سپرده‎گذاران ثامن‎الحجج نیز به جمع معترضان پیوستند.

  • رکود، واحدهای تولیدی را به تعطیلی کشانده است

    دنیای اقتصاد- نایب رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی با بیان اینکه مشکل واحدهای تولیدی صرفا با تزریق نقدینگی حل نمی‌شود، گفت: راه‌حل این مشکل در رفع رکود حاکم بر اقتصاد کشور است.

    به گزارش مهر، محسن خندان‌دل با اشاره به رکود اقتصادی حاکم بر کشور به عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل تعطیلی کارخانه‌ها اظهار کرد: عوامل متعددی می‌توانند در تعطیلی واحدهای تولیدی دخیل باشند اما مهم‌ترین آنها، رکود اقتصادی حاکم بر کشور است. وی با بیان اینکه عواملی همچون کم‌شدن حجم نقدینگی و انقباض پولی می‌تواند درتعطیلی واحدها موثر باشد، گفت: رکود و تورم دو مقوله به هم پیوسته است و کاهش و افزایش آن،‌ بر دیگری تاثیر می‌گذارد.

  • صرفه‌های اقتصادی، عاملی مهم در گسترش نابرابری منطقه‌ای

    جواد براتی*

    رویکردهای مختلف نابرابری منطقه‌ای، بر سه عامل اساسی تاکید دارند؛ نخست، نقش تقاضا و تأثیر آن بر استقرار فعالیت‌هاست که نزدیکی به بازار و مراکز بزرگ جمعیتی، مهمترین عامل در تمرکز سرمایه درنظر گرفته می‌شود. صرفه‌های ناشی از تجمع نیز در جانب تقاضا، می‌تواند بر توسعه اقتصادی و لذا افزایش نابرابری منطقه‌ای، مؤثر باشد.

    رویکردهای مختلف نابرابری منطقه‌ای، بر سه عامل اساسی تاکید دارند؛ نخست، نقش تقاضا و تأثیر آن بر استقرار فعالیت‌هاست که نزدیکی به بازار و مراکز بزرگ جمعیتی، مهمترین عامل در تمرکز سرمایه درنظر گرفته می‌شود.

  • خراسان شمالی امسال ۱۲۹ بار لرزید

    ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲۹ زلزله در این استان به وقوع پیوسته که ۱۱ مورد آن بیش از سه ریشتر و بقیه کمتر از سه ریشتر قدرت داشته است. حسین عظیمی با بیان اینکه این استان بر روی گسل زلزله‏خیز قرار دارد و به همین علت در وقوع زلزله رتبه سوم کشوری را دارد، افزود: ۵۰ درصد خانه‏های روستایی این استان مقاوم‎سازی نشده‏اند و بیشتر آنان خشتی و گلی هستند که با توجه به وقوع زلزله‏ها احتمال ریزش و خسارت وجود دارد. وی ادامه داد: کامل نبودن شبکه لرزه نگاری یکی از مشکلات اساسی استان است که در این راستا سازمان مدیریت بحران کشور با موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران تفاهم‏نامه‏ای منعقد کرده است که در هر شهرستان یک سایت لرزه‏نگاری ایجاد شود.

  • آمادگی خراسان رضوی برای میزبانی از مسافران تابستانی

    دنیای اقتصاد- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی از آمادگی این استان با ۴۱۷ هزار نفر -شب ظرفیت برای میزبانی از مسافران تابستانی خبر داد و گفت: این رقم مجموع ظرفیت اقامتی استان در بخش واحدهای اقامتی دائم، موقت و اسکان اضطراری است. به گزارش ایرنا، حسین زارع‎صفت با بیان اینکه واحدهای دائمی و موقت استان مجموعا ۳۹۰ هزار نفر شب ظرفیت دارند، اظهار کرد: از این میزان حدود ۱۰۰ هزار نفر شب ظرفیت واحدهای اقامتی رسمی شامل هتل، هتل آپارتمان و مهمانپذیر و بقیه واحدهای موقت از جمله کمپ‎ها، مدارس، مهمان‏سراها، زائرسراها و .

  • ادارات دولتی «رکود» را قبول ندارند

    دنیای اقتصاد- عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: ادارات دولتی به هیچ عنوان رکود را قبول ندارند زیرا میزان دریافتی‌های خود را بالا برده و امسال وجوه بیشتری نسبت به سال گذشته دریافت می‌کنند. به گزارش تسنیم، مجتبی بهاروند با بیان اینکه تعطیلی واحدهای تولیدی در نقاط مختلف کشور از جمله خراسان‌‌رضوی علل مختلفی دارد که یکی از آن‏ها واگذاری به بخش دولتی یا شبه‌دولتی است، افزود: ادارات دولتی به‌هیچ عنوان رکود را قبول ندارند زیرا میزان دریافتی‌های خود را بالا برده و امسال وجوه بیشتری نسبت به سال گذشته دریافت می‌کنند.

  • روزه‌داری در مبتلایان به دیابت

    محمدرضا اصفهانی*

    ماه مبارک رمضان، ماه میهمانی خدا و تزکیه نفسانی است. فلسفه و تشریع روزه‌داری، تمرین و مراقبت نفس برای رسیدن به مراتب بالای تقوا و خویشتن‌داری که خود لازمه رسیدن به کمال است. ظاهر این تمرین ویژه، خودداری از خوردن و آشامیدن از سپیده صبح تا شامگاه و پرهیز از دیگر ممنوعات است ولی در حقیقت پایش گوش، چشم و همه اندام‌ها از حرام و ناشایستگی‌هاست. اهمیت و نقش تغذیه صحیح در این ایام مبارک بر کسی پوشیده نیست و مطالعات متعدد نشان داده است که روزه‌داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در این دوران در پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر بسیار مفید و کمک‌کننده است.

  • ۴ کرسی؛ سهم خراسان رضوی در کمیسیون‎های اقتصادی

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- حدود سه هفته از آغاز به کار مجلس دهم می‎گذرد و بعد از انتخاب اعضای هیأت رئیسه دائم، نوبت به تعیین تکلیف اعضای ۱۳ کمیسیون تخصصی و ۲ کمیسیون خاص رسیده است و اعضای این کمیسیون‎ها نیز سرانجام تعیین شدند؛ وضعیت حضور ۱۸ نماینده خراسان رضوی در این کمیسیون‎های تخصصی مشخص شده و نمایندگان این استان در ۶ کمیسیون تخصصی مجلس حضور دارند که از این تعداد دو کمیسیون تخصصی مرتبط با مباحث اقتصادی است. کمیسیون صنایع و معادن یکی از کمیسیون‎هایی است که ۳۲ نفر از وکلای ملت برای حضور در آن صف کشیده بودند؛ سه کرسی از ۲۳ کرسی این کمیسیون به نمایندگان خراسان رضوی رسید و سعید باستانی، نماینده مردم تربت‎حیدریه، حمید گرمابی، نماینده مردم نیشابور و فیروزه و رمضانعلی سبحانی‎فر، نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی به عضویت در این کمیسیون درآمدند.

  • هلدینگ زائر؛ بازی برد- برد- برد ایجاد؟

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- چندی است که در لابه‎لای اخبار منتشر شده در رسانه‏های محلی استان خراسان رضوی و برخی رسانه‏های کشوری، خبرهایی در زمینه ایجاد هلدینگ زائر در مشهد به چشم می‎خورد؛ برای آگاهی از چند و چون ایجاد این هلدینگ و عملکرد آن گفت‏وگویی با مدیر تأسیس این هلدینگ و رئیس اداره جذب سرمایه‎های خارجی معاونت اقتصادی شهرداری مشهد داشتیم.

    مصطفی شریف در این گفت‏وگو با اشاره به طرح پیشنهاد تأسیس هلدینگ زائر از حدود ۱۸ ماه پیش از سوی معاون اقتصادی شهردار مشهد، اظهار می‎کند: در حوزه زائر و زیارت علیرغم تمام زحمات دستگاه‏های مسئول، با مشکل و معضل مواجه هستیم؛ این مشکلات را با استفاده از مطالعات کمی و کیفی دفتر مطالعات زیارت استانداری بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم زیارت به دو مقوله کلی گره خورده است.

  • حال مسکن رو به بهبود است

    ایسنا- رئیس اتحادیه مشاوران معاملات املاک مشهد گفت: متاسفانه از سال ۹۲ بازار مسکن راکد بوده اما از اسفند ۹۴ شاهد افزایش حجم معاملات بودیم که این آمار در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری دوباره با رکود مواجه شد. صادق عابدزاده اظهار کرد: با وجود شرایط پیش‌رو پیش‌بینی می‌شد که در ماه مبارک رمضان با رکود مواجه باشیم اما در خرداد ماه آمار بهتری را دریافت کردیم و امیدواریم این آمار تا خروج بازار مسکن از رکود ادامه پیدا کند. وی در خصوص خروج بازار مسکن از رکود عنوان کرد: منظور از این موضوع افزایش قیمت مسکن نیست بلکه افزایش حجم معاملات است البته واضح است که مسکن تابعی از بازار است و قیمت آن به تناسب تورم افزایش پیدا می‌کند اما این افزایش قیمت نباید به صورت جهشی باشد.

  • روزه بگیرید تا سالم بمانید

    دنیای اقتصاد، آتوسا نیکبخت*- ابعاد فواید روزه‌داری امروزه توسط بسیاری از دانشمندان و پژوهشگران به‌صورت چشمگیری تایید شده است، با این وجود مخالفانی هم دارد و دلیل مخالفت آن‌ها احتمال بروز سوء‌تغذیه است. براساس آموزه‌های دینی مبتلایان به بیماری‌هایی که نیازمند دارودرمانی هستند، مادران باردار و شیرده، همچنین کودکان و سالمندان می‌توانند در این ماه روزه نگیرند. در این مقاله برآن شدیم با توصیه‌های تغذیه‌ای به شما کمک کنیم در این ماه به راحتی روزه بگیرید و همچنین از بروز سوءتغذیه جلوگیری کنید.

  • پیشرفت ۶۰ درصدی طرح‌های سفر استانی روحانی به خراسان شمالی

    روزنامه ایران در گزارشی مفصل پیرامون پیشرفت طرح‌های سفر استانی رئیس جمهور، نوشت: نوزدهمین سفر استانی کاروان تدبیر و امید، همزمان با دومین سالگرد حماسه ۲۴خرداد، سال گذشته به خراسان شمالی انجام شد. هرچند این سفر به گفته «محمد شریعتمداری»، معاون اجرایی رئیس جمهوری، خلاف سفرهای استانی دولت گذشته، مصوبه‌محورنبود و همانند سایر سفرهای استانی دولت یازدهم صفت توسعه‌محور بودن را بر خود داشت، با این حال شمار طرح‌های مصوب هم کم نبود. سیدعلی اکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی در سومین سالگرد انتخاب حجت‌الاسلام حسن روحانی به ریاست جمهوری و نخستین سالروز سفر کاروان تدبیر و امید به این استان در گفت‌وگو با «ایران» با تشریح دستاوردهای دولت در این استان طی ۳ سال گذشته، از برنامه‌های آتی برای توسعه این خطه و کاستن از شکاف محرومیت‌های سالیان گذشته خبر داد.

  • چینی‌ها برای قاچاق پیاز زعفران به ایران آمدند

    ایسنا- رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی ضمن هشدار در خصوص افزایش قاچاق پیاز زعفران، از حضور چینی‌ها در بازار ایران به این منظور خبر داد. غلامرضا میری با اشاره به اینکه متأسفانه پیاز زعفران که تنها در ایران تولید می‌شود طی چند سال گذشته توسط افغان‌ها قاچاق شده و در آن کشور کشت می‌شود، افزود: امسال علاوه بر افغان‌ها شاهد قاچاقچیان چینی‌نیز بوده‌ایم که با کمک دلالان در حال قاچاق پیاز زعفران هستند. وی با اشاره به اشتغال‌زایی فراوان مراحل مختلف زعفران از جمله کاشت،‌ داشت، برداشت، فرآوری و .

  • تأمین یک سوم بازار افغانستان از گمرک دوغارون

    تسنیم- فرماندار شهرستان مرزی تایباد گفت: افغانستان به عنوان یکی از بازارهای هدف ایران بیش از یک سوم نیاز بازار و اقلام مورد نیازش را از گمرک دوغارون و شهرستان تایباد تامین کند. حسین شرافتی‌راد اظهار کرد: با توجه به اینکه گمرک دوغارون در محور ترانزیتی شرق به غرب واقع شده، پتانسیل و ظرفیت بالای اقتصادی در سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه‌های خارجی و داخلی دارد. وی گفت: در سال ۹۴ بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار از گمرک دوغارون به کشور افغانستان صادرات داشته‌ایم.

  • نرخ مشارکت اقتصادی (زمستان ۹۴)

  • آقایان به نظرات رهبری توجه نمی‌کنند

    دنیای اقتصاد- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از جلوگیری برگزاری برخی کنسرت ها و به‌طور خاص در استان خراسان رضوی به روزنامه ایران گفت: در برخی استان‌ها متأسفانه بعضی دادستان‌ها دخالت می‌کنند و جلوی برگزاری کنسرت را می‌گیرند که نمونه‌اش استان خراسان رضوی است. دادستان شهر مشهد عملا اجازه برگزاری هیچ کنسرتی در این شهر را نمی‌دهد.

    براساس قانون صدور مجوز کنسرت فقط با وزارت ارشاد است

    علی جنتی با بیان اینکه حتی کنسرت‌هایی که موسیقی سنتی دارد و با اشعار حافظ و مولانا خوانده می‌شود نیز با مخالفت مواجه می‌شوند، ادامه داد: مثلا جلوی کنسرت آقای قربانی را گرفتند.

  • آیت‌الله قمی؛ مرجع همیشه مبارز

    رضا سلیمان نوری*

    مرحوم آیت‌الله العظمی سیدحسن طباطبائی قمی فرزند ارشد آیت‌الله حاج آقا سیدحسین طباطبائی قمی از آیات عظام و علمای مبارزی بود که در دوران سلطنت رضاخان نقش مهمی در مخالفت با اعمال و اقدامات ضداسلامی و دینی رژیم پهلوی داشت. وی در آخرین دهه قرن پیش در شهر نجف به‌دنیا آمد. در جوانی به همراه پدرش که به درخواست اهالی خراسان و سفارش میرزا محمدتقی‌خان شیرازی بود، به مشهد مهاجرت و تحصیلات خویش را در آن شهر آغاز کرد. در جریان وقایع سال ۱۳۱۴خورشیدی مشهد که به قیام مسجد گوهرشاد منتهی شد، به‌عنوان اعتراض به همراه پدر بزرگوارشان عازم تهران شده و پس از تبعید آیت‌الله حاج آقا سیدحسین طباطبائی قمی توسط رضاخان، از سوی پدر مامور جمع آوری خانواده و رساندن ایشان به عراق شد.

  • انجمن نمایش، هیأت مدیره‌ای شود

    دنیای اقتصاد، گروه فرهنگ و هنر- عباس جان‌فدا، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر مشهدی، مؤلف چندین نمایشنامه، برگزیده ۳ دوره ادبیات نمایشی رضوی و نیز نویسنده برگزیده خراسان رضوی در سال‌های ۸۹ تا ۹۲ است. جان‌فدا در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» مسائل و مشکلات تئاتر مشهد و استان را مطرح می‌کند و از نحوه غلط مدیریت در انجمن نمایش می‌گوید. او همچنین از مصائب تئاتر شهرستان‌های خراسان رضوی و نیز مشکلات مالی که برای هنرمندان این هنر دردسرآفرین است، صحبت می‌کند، مشروح این گفت‌وگو را می خوانید.

    بهترین نوع مدیریت برای انجمن نمایش، مدیریت مشارکتی است

    عباس جان‌فدا با اشاره به اینکه بهترین راهکار برای اداره انجمن نمایش به‌صورت هیأت مدیره‌ای است، می‌گوید: در این قالب، از کج‌اندیشی‌ها و تک‌روی‌هایی که حاصل حرکت فردی است مصون خواهیم بود.

  • نامه ۲۶ نماینده مجلس برای پیگیری وضعیت «پدیده» و «میزان»

    مهر- نماینده مردم مشهد در مجلس گفت: ۲۶ نماینده از استان‌های خراسان در خصوص وضعیت مطالبات مردم از مؤسسه منحله میزان و پدیده شاندیز نامه‌هایی به وزرای اقتصاد و کشور را امضا کردند. جواد کریمی قدوسی ادامه داد: نامه اول خطاب به علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی درباره روند پرداخت مطالبات مردم از موسسه منحله میزان است و در این نامه به وزیر اقتصاد تأکید شده که بانک صادرات باید با جدیت و سرعت بیشتری نسبت به پرداخت مطالبات مردم اقدام کند. وی اضافه کرد: نامه دیگر، خطاب به عبدالرضا رحمانی‎فضلی، وزیر کشور است که صرفا به موضوع پدیده شاندیز و وضعیت فعلی این شرکت مربوط می‌شود؛ در این نامه نیز تأکید شده است که با وجود گذشت زمان طولانی از سرمایه‌گذاری مردم در این شرکت و مشکلات عدیده سهامداران، وضعیت پرداخت مطالبات مردم باید با جدیت و سرعت بیشتری پیگیری و انجام شود.