تکلیف ۱۸ نماینده استان در کمیسیونهای تخصصی مجلس مشخص شد؛
۴ کرسی؛ سهم خراسان رضوی در کمیسیونهای اقتصادی
دنیای اقتصاد، رها بخشایش- حدود سه هفته از آغاز به کار مجلس دهم میگذرد و بعد از انتخاب اعضای هیأت رئیسه دائم، نوبت به تعیین تکلیف اعضای ۱۳ کمیسیون تخصصی و ۲ کمیسیون خاص رسیده است و اعضای این کمیسیونها نیز سرانجام تعیین شدند؛ وضعیت حضور ۱۸ نماینده خراسان رضوی در این کمیسیونهای تخصصی مشخص شده و نمایندگان این استان در ۶ کمیسیون تخصصی مجلس حضور دارند که از این تعداد دو کمیسیون تخصصی مرتبط با مباحث اقتصادی است. کمیسیون صنایع و معادن یکی از کمیسیونهایی است که ۳۲ نفر از وکلای ملت برای حضور در آن صف کشیده بودند؛ سه کرسی از ۲۳ کرسی این کمیسیون به نمایندگان خراسان رضوی رسید و سعید باستانی، نماینده مردم تربتحیدریه، حمید گرمابی، نماینده مردم نیشابور و فیروزه و رمضانعلی سبحانیفر، نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی به عضویت در این کمیسیون درآمدند.
دنیای اقتصاد، رها بخشایش- حدود سه هفته از آغاز به کار مجلس دهم میگذرد و بعد از انتخاب اعضای هیأت رئیسه دائم، نوبت به تعیین تکلیف اعضای ۱۳ کمیسیون تخصصی و ۲ کمیسیون خاص رسیده است و اعضای این کمیسیونها نیز سرانجام تعیین شدند؛ وضعیت حضور ۱۸ نماینده خراسان رضوی در این کمیسیونهای تخصصی مشخص شده و نمایندگان این استان در ۶ کمیسیون تخصصی مجلس حضور دارند که از این تعداد دو کمیسیون تخصصی مرتبط با مباحث اقتصادی است. کمیسیون صنایع و معادن یکی از کمیسیونهایی است که ۳۲ نفر از وکلای ملت برای حضور در آن صف کشیده بودند؛ سه کرسی از ۲۳ کرسی این کمیسیون به نمایندگان خراسان رضوی رسید و سعید باستانی، نماینده مردم تربتحیدریه، حمید گرمابی، نماینده مردم نیشابور و فیروزه و رمضانعلی سبحانیفر، نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی به عضویت در این کمیسیون درآمدند.
همچنین حجتالاسلام محمدحسین حسینزاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، دیگر نماینده خراسان رضوی است که همانند دوره قبل، به عضویت در کمیسیون اقتصادی مجلس درآمده است. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی یکی دیگر از کمیسیونهایی بود که صف نمایندگان برای حضور در آن طولانی به نظر میرسید و در نهایت از ۳۸ متقاضی، ۲۳ نفر به این کمیسیون راه یافتند که در میان آنها سه نفر از نمایندگان خراسان رضوی به چشم میخورد؛ هادی شوشتری، نماینده مردم قوچان، جواد کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد و کلات و هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور و فیروزه سه نماینده خراسان رضوی حاضر در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هستند. امیرحسین قاضیزاده هاشمی،رضا شیران خراسانی و نصرا... پژمانفر، نمایندگان مردم مشهد و کلات به ترتیب به کمیسیون های بهداشت و درمان، اجتماعی و فرهنگی رفتند. بهروز بنیادی، نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیل آباد در کمیسیون بهداشت و درمان و احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم فریمان نیز در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی حضور یافتند. حضور چهار نماینده خراسان رضوی در دو کمیسیون تخصصی مرتبط با مباحث اقتصادی بهانهای شد تا بار دیگر سراغی از فعالان بخش خصوصی بگیریم و از آنها بخواهیم مطالبات خود را از نمایندگان استان در خانه ملت مطرح کنند.
ناکارآمدی برنامههای موجود برای صنایع
دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه باید بپذیریم در حال حاضر وضعیت صنعت مطلوب نیست، اظهار میکند: اولین درخواست صنایع از نمایندگان مجلس در کمیسیون صنایع، برنامهریزی درست برای صنعت است. امیرمهدی مرادی انجام مطالعات را گام اول در مسیر تدوین برنامه جامعی برای صنعت میداند و خاطرنشان میکند: در سالهای گذشته زحمات بسیاری برای انجام مطالعات کشیده شده اما در نهایت میبینیم این برنامهریزیها چندان مطلوب نیست بنابراین باید در برنامهها بازنگری اساسی داشته باشیم.
دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی با اشاره به اینکه شاید دلیل ناکارآمدی برنامهها، نبود دانش کافی برای انجام مطالعات پیش از برنامهریزی است، خاطرنشان میکند: تلاش و فعالیت بخش خصوصی و دولتی منجر به برنامهریزی مطلوبی نشده است؛ گروههای تحقیقاتی بینالمللی وجود دارند که میتوانند مطالعات لازم را در این زمینه انجام دهند و وضعیت موجود را بررسی و تحلیل کنند و برنامهای برای آینده صنعت ارائه دهند. وی با تأکید بر اینکه باید برای صنعت یک برنامه فراجناحی و فراسیاسی داشته باشیم، تصریح میکند: وضعیت صنایع ما به اندازهای بغرنج است که تمام تلاش فعلی مسئولان استان سر پا نگهداشتن صنایع است و این امر اولویت فعلی ماست و برنامهای برای آینده نداریم.
حضور نمایندگان لازم اما کافی نیست
مرادی با بیان اینکه انجام این مطالعات توسط تیمهای تحقیقاتی بینالمللی بودجه کلان ملی را میطلبد، عنوان میکند: انتظار ما از نمایندگان استان حاضر در کمیسیون صنعت این است که تصویب و تخصیص این بودجه را پیگیری کنند.
دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی ادامه میدهد: ارتباط مستمر نمایندگان مجلس با تشکلهای بخش خصوصی به ویژه نمایندگان حاضر در کمیسیون صنایع از دیگر انتظارات ماست؛ ارتباط نمایندگان مجلس با تشکلهای صنعتی تاکنون بسیار ضعیف بوده است؛ نمایندگان باید این ارتباط را تقویت و از این طریق اطلاعات کافی را درباره مشکلات موجود صنایع کسب کنند. وی معتقد است: حضور نمایندگان استان در کمیسیون صنایع لازم است اما کافی نیست؛ نمایندگان باید ارتباط خوبی با درون صنعت داشته باشند و از این طریق در جریان نیازهای این صنایع قرار بگیرند و مطالبات آنها را پیگیری کنند.
ضرورت ارتباط تنگاتنگ با بخش خصوصی
عضو هیأت رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی در این باره با اشاره به اینکه انتظار میرفت با توجه به مشکلات موجود در حوزه صنعت و اقتصاد استان، حداقل نیمی از نمایندگان خراسان رضوی در کمیسیونهای اقتصادی مجلس دهم حضور داشته باشند، به «دنیای اقتصاد» میگوید: اولین مطالبه بخش خصوصی ارتباط تنگاتنگ نمایندگان مجلس با تشکلهای بخش خصوصی است.
حسین متینراد با بیان اینکه گزارشهای ارائه شده از سوی دستگاههای دولتی درباره صنایع معمولا با ملاحظاتی همراه است، تصریح میکند: نمایندگان میتوانند اطلاعات خود را از وضعیت صنایع و مشکلات آنها از طریق ارتباط با این تشکلها کسب کنند و در نتیجه تصمیمسازی از این طریق، بهتر و مؤثرتر خواهد بود.
عضو هیأت رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی تأکید میکند: نمایندگان استان در کمیسیون صنایع باید وضعیت فعلی استان را به دقت بررسی و مشکلات را شناسایی کنند و سپس در راستای رفع این مشکلات و بهبود وضعیت گام بردارند؛ در حال حاضر مهمترین مشکلات صنایع به سیستم بانکی، نظام مالیاتی، صادرات و واردات و ... مربوط میشود.
متینراد با تأکید بر اینکه در وضعیت اقتصادی خاصی به سر میبریم و شرایط خاص نیازمند تصمیمات خاص است، خاطرنشان میکند: نمایندگان باید برخی قوانین را که برای شرایط عادی تصویب شده است، در شرایط خاص اقتصادی موجود بازنگری و اصلاح کنند؛ قوانین مخل و مزاحم تولید باید شناسایی و اصلاح شوند.
اصلاح قوانین ضد رونق
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی هم در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» برقراری ارتباط تنگاتنگ با تشکلهای بخش خصوصی را نخستین مطالبه از نمایندگان بهویژه نمایندگان کمیسیون صنایع برمیشمارد و اظهار میکند: در دورههای گذشته مجلس، نمایندگان با بخش خصوصی ارتباط چندانی نداشتند. مجتبی بهاروند با بیان اینکه نبود این ارتباط تنها تقصیر نمایندگان نیست، خاطرنشان میکند: تا زمانی که نمایندگان با بخش خصوصی ارتباط نداشته باشند، نمیتوانند در جریان مشکلات آنها قرار بگیرند. وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد صنایع خراسان رضوی در اختیار بخش خصوصی است، تصریح میکند: درحال حاضر واحدهای اقتصادی بهدلیل رکود حاکم بر اقتصاد، وضعیت خوبی ندارند و انتظار میرود نمایندگان مجلس بهدنبال اصلاح قوانین ضدرونق و ضدتولید باشند و قوانینی تصویب کنند که با اجرای آنها خصوصیسازی به معنای واقعی انجام شود تا از این طریق رونق اقتصادی را شاهد باشیم.
تقویت بعد نظارتی مجلس
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز با بیان اینکه اولین باری است که سه نماینده از استان به عضویت در کمیسیون صنایع مجلس درآمدهاند، میگوید: این امر را به فال نیک میگیریم و امیدواریم حضور این نمایندگان و ارتباط آنها با بخش خصوصی منتج به نتایج مثبت شود. فیروز ابراهیمی به این نکته نیز اشاره میکند که نمایندگان مجلس نباید هیچگاه خود را بینیاز از مشورت با فعالان اقتصادی و تشکلهای بخش خصوصی بدانند و میافزاید: پیشنهاد میکنم نمایندگان استان در کمیسیون صنایع، مشاورانی از بخش خصوصی داشته باشند تا از این طریق در جریان مشکلات بخش خصوصی قرار بگیرند.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با تأکید بر اینکه باید از فضای موجود فاصله بگیریم و به سمت فضای واقعی پیش برویم، خاطرنشان میکند: مجلس باید بُعد نظارتی خود را تقویت کند. ابراهیمی با اشاره به اینکه طی ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته، صنعت به استفاده از تکنولوژی شرق آسیا سوق داده شده است، تصریح میکند: این امر باعث آسیب به صنعت ما شده است زیرا این تکنولوژی راندمان و بهرهوری لازم را ندارد؛ امیدواریم پس از برجام و عادی شدن مراودات، در این بخش تجدیدنظر جدی صورت گیرد.
همسانسازی هزینههای تولیدبا سایر کشورهای منطقه
ابراهیمی همسانسازی هزینههای تولید در داخل کشور با سایر کشورهای منطقه را از دیگر مطالبات بخش خصوصی برمیشمارد و تصریح میکند: باید برای تولیدکنندگان داخلی شرایط رقابت با سایر تولیدکنندگان منطقه فراهم شود و هزینههای سربار تولید در داخل کاهش یابد و انتظار میرود نمایندگان کمیسیون صنایع این امر را پیگیری کنند.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه مبارزه با پدیده قاچاق کالا از دیگر مطالبات بخش خصوصی از نمایندگان مجلس است، میگوید: در دولت قبل، طرح هفتگانهای مطرح شد که تنها بند مربوط به هدفمندسازی یارانههای آن اجرا شد؛ این طرح شامل بندهای دیگری ازجمله اصلاح نظام بانکی، اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح نظام تولید و ... است و برای قرار گرفتن اقتصاد در مسیر درست، باید سایر بندهای آن نیز اجرا شود.
ارسال نظر