امید آذرزمانی: مسابقات اتومبیلرانی و موتورسیکلترانی در سراسر جهان از پربینندهترین رقابتها هستند و چرخش مالی رشتههای مختلف آنها در طول یک سال سر به فلک میگذارد. این گردش مالی حاصل صنایع مختلف و ورود اسپانسرهای متعدد به مسابقات است. اما متاسفانه نبود اسپانسر به دلایل مختلف در ورزشهای موتوری در کشور، باعث شده ورزشکاران و علاقهمندان حتی کوچکترین هزینهها را نیز از حساب شخصی تقبل کنند و این موضوع مهمترین دلیل پیشرفت لاکپشتی ورزشهای موتوری در کشور است. با این همه هنوز هم هستند علاقهمندانی که به هزار زحمت خودروها و موتورسیکلتهایشان را آماده حضور در مسابقات میکنند.
مانی حدادی: اسب سرکش مارانلو باز هم زنگ خطر را به صدا درآورد. زنگ خطری برای لامبورگینی اونتادور، آستونمارتین ونکوئیش، بامو M۶، نیسان GT-R، مکلارن MP۴، پورشه ۹۱۱ توربو و شورولت کوروت استینگری. جادوی جدید ایتالیاییها به طرز مرگباری قدرتمندتر شده است. گویی فراری قصد دارد تا چند گام دیگر حتی بوگاتی را نیز به زیر بکشد. اکنون شاهد حضور ویرایش بهینهشدهای از F۱۲ برلینتا هستیم. ابرهیولایی که خود نیز حتی بدون این تغییرات همه را قلع و قمع میکرد. حالا باید دید TDF بین این همه گرگ که تشنه به خونش هستند، چگونه خود را عرضه میکند.
دنیای اقتصاد: در اواسط دهه ۶۰ میلادی رومانی نمیتوانست خود را به عنوان یک کشور صنعتی در بلوک شرق مطرح کند بدون آنکه صنعت خودرو داشته باشد. از سوی دیگر به شدت با کمبود خودرو به دلیل عدم تمایل به تجارت با غرب روبهرو شده بود. همچنین خودروهای تولید شده در دیگر کشورها در صورت وارد شدن به این کشور با قیمت بالایی تولید میشدند که عملا بخش زیادی از مردم قادر به خریداری آنها نبودند. از این رو در سال ۱۹۶۶ میلادی دولت این کشور تصمیم به راهاندازی خودروسازی داچیا گرفت. نام داچیا از نام قدیم سرزمینهایی گرفته شده است که امروزه رومانی نامیده میشوند.
به همین دلیل عجیب نیست که صفر تا صد را تنها در ۱۰ ثانیه طی کند.
پاترول خودرویی است که برای طیف وسیعی از مردم کشورمان یادآور خاطرات بسیاری است.
شورولت قصد دارد ویرایش منحصر به فردی از پیکاپ معروف سیلورادوی خود را به صورت محدود راهی بازار کند. ویرایشی با عنوان Special Ops (عملیات ویژه). نامی پرمسما که کاملا با چهره این هیولای باری همخوانی دارد. این شورولت که به صورت خودروهای ارتشی درآمده، ناگفته پیداست که قابلیتهای بینظیری در بحث آفرود دارد. این را میشود به خوبی از رینگهای ۲۰ اینچی و تایرهای چهارفصل آجدارش حس کرد. محصول جدید با پیشرانهای وحشتناک تولید خواهد شد. پیشرانهای ۶. ۶ لیتری ۸ سیلندر Vشکل که بدون وجود توربوشارژر یا سوپرشارژر میتواند ۳۹۷ اسببخار نیرو را در ۳۲۰۰ دور در دقیقه و ۵۱۵ نیوتنمتر گشتاور را در ۱۶۰۰ دور در دقیقه فراهم کند.
الگویی که میتوان بنیانگذار آن را مرسدس بنز به حساب آورد. در بدنه خودرو تقریبا هیچ خط مستقیمی را نمیبینیم و به جای آن منحنیها هستند که با چشم بازی میکنند، اما ماجرا وقتی جالب میشود که از نمای روبهرو به این خودرو نگاه کنیم.
حتی کسانی که به ماشین علاقه خاصی ندارند، شیفته سوپرماشینها میشوند. اصلا آنها برای اینکه یک ماشین ساخته شود طراحی نمیشوند. آنها طراحی میشوند که تحسین بیننده را برانگیزند. حتی اگر آن بیننده علاقه آنچنانی به ماشین نداشته باشد. سوپرماشینها از نظر طراحی و فنی به گونهای ساخته میشوند که کمتر کسی جرات کند در مورد آنها سوالی مطرح کند. فقط باید آنها را دید و لذت برد، به همین دلیل است حتی آنها که عشق ماشین نیستند هم تهدلشان دوست دارند یکی از آنها را داشته باشند.
اما همه اینها یک روی سکه است.
موتورسیکلتهای الکتریکی چند سالی است که به مرحله تجاریسازی رسیدهاند، اما این موتورسیکلتها فعلا در بخش سبک طراحی و تولید میشوند و مقوله پیشرانه الکتریکی برای موتورسیکلتهای سنگین و سوپربایکها، مقوله بسیار تازهای به حساب میآید.
موتورسیکلت eRR که از سوی بیامو معرفی شده یکی از جدیدترین تجربهها در این زمینه به حساب میآید و البته یکی از کاملترین آنها. این موتورسیکلت که چند روزی بیشتر از رونمایی آن نمیگذرد یک شگفتی در دنیای خودروهای دو چرخ به حساب میآید. مهمترین مسالهای که طراحی و ساخت این موتورسیکلت آن را اثبات کرد این است که میتوان با استفاده از موتور الکتریکی هم سوپربایک ساخت.
در آستانه سال جدید میلادی، لامبورگینی نسخه جدید از هوراکان خود را معرفی کرد. هوراکان که یک سال و نیم پیش به عنوان جانشین مدل معروف گالاردو معرفی شده بود، حالا تبدیل به یکی از پرفروشترین تولیدات شرکت شده است. باید دید این موفقیت با نسخه جدید نیز تجربه میشود یا خیر. در مورد هوراکان جدید به این نکته اشاره شده که با حفظ ویژگیهای فوق اسپورت، کمی نیز به خواص مسافرتی و شهری آن افزوده شده است. البته پیشبینی هم میشد که لامبورگینی مولفههای فنی این خودرو را دستخوش تغییرات سنگین نکند. هوراکان با پیشرانه ۵.
ماجرای خودروهای لوکس و خاص در ایران همیشه اینگونه شروع میشود. عکسهای ورودشان به گمرکهای کشور در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود. عدهای میگویند وارد شده، گروهی تکذیب میکنند و میگویند عکس مربوط به کشورهای همسایه است. در نهایت سر از نمایشگاههای دو خیابان بزرگ پایتخت درمیآورند و مدتی پشت ویترین دل از عشق ماشینها میربایند. سرانجام هم مجوز پلاک ملی برای آنها صادر میشود و پا به خیابان میگذارند. این مسیری است که تقریبا همه خودروهای لوکس و مدرن در ایران طی کردهاند.
نوبرانه خودرو این روزهای ایران بیامو i۸ است.
استیگ نفر چهارم برنامه تاپگیر با لباس اتومبیلرانی یکدست سفید و کلاه ایمنی به همین رنگ وارد میدان میشد. در حالی که چهرهاش را هم بهدلیل نقاب تیره هلمت نمیشد تشخیص داد. در همان چند برنامه اول تاپگیر مشخص شد که استیگ تنها استیگ است و باقی خواهد ماند. چراکه برنامهسازان قصد ندارند چهره و حتی نام و نشان او را نمایان سازند.
در صنعت خودرو جوینت شدن خودروسازان اتفاق جدیدی نیست. از همان سالهای اول که چند خودروساز کوچک به یکدیگر ملحق شده و جنرال موتورز را به عنوان بزرگترین گروه خودروسازی جهان تشکیل دادند تا به امروز این روند ادامه دارد. اما نمونه همکاری رنو و داچیا را میتوان یک الگوی متفاوت به حساب آورد. در اکثر موارد همکاری بین خودروسازان، زمانی که یک خودروساز کوچک با یک خودروساز بزرگ جوینت میشود، اغلب حالتی شبیه به ادغام صورت میگیرد و خودروساز کوچک در شرکت مادر حل میشود. یا اینکه شرکتهای کوچک صرفا از مدلهای تولید شده در شرکت بزرگتر استفاده میکنند و تنها لوگو آنها تغییر میکند مانند اتفاقی که بین شرکت واکسهال و جنرال موتورز رخ داده است.
فارغ از اینکه کدام نظر درست است، هفته گذشته آیروموبیل یکبار دیگر به پرواز درآمد.
گفته میشود یکی از نامزدهای انتخاب بهترین خودروی سال اروپا، نسخه جدید آئودی R۸ اسپایدر است. با اینکه هنوز حتی خبری در رابطه با فینالیستها منتشر نشده ولی گویا آئودی خود را برای جشن پیروزی پیشاپیش آماده کرده است. داستان از این قرار است که در یکی از نمایشگاههای محلی آلمان، ویرایشی استثنایی از این خودرو رونمایی شد؛ ویرایش با پوشش طلا. این شاید برای اولین بار باشد که یک خودروساز نامدار راساً اقدام به چنین کاری میکند. چراکه پیشتر تیونرهایی بودند که به سفارش مشتریان خاص، سوپراسپورتهای مطرح دنیا را با پوشش طلایی راهی بازار میکردند.