شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

دنیای ماشین

  • روح تویوتا در کالبد بی‌ام‌و

    امید آذرزمانی: مسابقات اتومبیلرانی و موتورسیکلت‌رانی در سراسر جهان از پربیننده‌ترین رقابت‌ها هستند و چرخش مالی رشته‌های مختلف آنها در طول یک سال سر به فلک می‌گذارد. این گردش مالی حاصل صنایع مختلف و ورود اسپانسر‌های متعدد به مسابقات است. اما متاسفانه نبود اسپانسر به دلایل مختلف در ورزش‌های موتوری در کشور، باعث شده ورزشکاران و علاقه‌مندان حتی کوچک‌ترین هزینه‌ها را نیز از حساب شخصی تقبل کنند و این موضوع مهم‌ترین دلیل پیشرفت لاک‌پشتی ورزش‌های موتوری در کشور است. با این همه هنوز هم هستند علاقه‌مندانی که به هزار زحمت خودروها و موتورسیکلت‌هایشان را آماده حضور در مسابقات می‌کنند.

  • تنبیه دردناک فراری برای رقبا

    مانی حدادی: اسب سرکش مارانلو باز هم زنگ خطر را به صدا درآورد. زنگ خطری برای لامبورگینی اونتادور، آستون‌مارتین ونکوئیش، ب‌ام‌و M۶، نیسان GT-R، مک‌لارن MP۴، پورشه ۹۱۱ توربو و شورولت کوروت استینگری. جادوی جدید ایتالیایی‌ها به طرز مرگباری قدرتمندتر شده است. گویی فراری قصد دارد تا چند گام دیگر حتی بوگاتی را نیز به زیر بکشد. اکنون شاهد حضور ویرایش بهینه‌شده‌ای از F۱۲‌ برلینتا هستیم. ابرهیولایی که خود نیز حتی بدون این تغییرات همه را قلع و قمع می‌کرد. حالا باید دید TDF بین این همه گرگ که تشنه به خونش هستند، چگونه خود را عرضه می‌کند.

  • رقابت چشم بادامی‌ها در یک کلاس جذاب

    عمادالدین جعفری: بازار خودروهای شاسی‌بلند با آمدن فصل سرما داغ‌تر از قبل شده است، اگرچه این نوع خودروها در همه فصول سال بیشتر از هر خودروی دیگری در بازار ایران با اقبال روبه‌رو هستند. خودروهایی که البته همانند دهه ۹۰ میلادی زمخت نبوده و حالا رنگ و روی شهری‌تری به خود گرفته‌اند شاید بهتر است بگوییم کاربرد suvها همانند گذشته نبوده و بیشتر از اینکه در بیابان تردد کنند در آسفالت‌های شهر و جاده تردد دارند، اما هنوز هم ویژگی‌هایی دارند که آنها را به‌خصوص در فصل سرما جذاب‌تر از دیگر خودروها نشان می‌دهد.
  • شورش عضلانی‌های بی‌رقیب

    مانی حدادی: درست ۴۵ سال است که مدام به پر و پای هم می‌پیچند. از ابتدای سال ۱۹۷۰ به این‌سو، لحظه‌ای نبوده که یکدیگر را آرام بگذارند. اول که کامارو و ماستنگ در اواسط دهه ۶۰ آمده بودند، رقابت چندان دندان‌گیر نبود، ولی بعد که چلنجر متولد شد،‌ اوضاع واقعا خطرناک شد. رقابت به طرز وحشتناکی حساس بود. رقابت محبوب‌ترین ماسل‌های آمریکایی. پرمدعاترین عضلانی‌های تاریخ. فورد و دوج و شورولت. حتی آن دوره که رسانه‌ها مثل امروز نبودند و در واقع خبری از شبکه‌های اجتماعی نبود، آوازه خونخواهی آنها علیه همدیگر، دنیا را پُر کرده بود.
  • سایه بودا بر سر مرسدس بنز

    امید آذرزمانی: اگر شما هم یکی از علاقه‌مندان حوزه تاریخ یا سیاست باشید، با سخن در‌باره اتفاقات سیاسی سال ۱۹۶۳ میلادی، بدون شک در مورد ترور جان اف کندی رئیس‌جمهور آن دوران آمریکا در دالاس تگزاس سخن خواهید گفت؛ اما اگر قرار باشد به‌عنوان یک علاقه‌‌مند در حوزه خودرو در مورد اتفاقات این صنعت در سال ۱۹۶۳ سخن بگویید، بی‌شک حتما به معروفی نسل دوم مرسدس بنز کلاس SL در نمایشگاه خودروی ژنو اشاره می‌کنید. خودرویی که از نظر طراحی و سبک یک انقلاب تمام‌عیار در تاریخ کمپانی مرسدس بنز محسوب می‌شود. خودرویی که نامش پاگودا است و نسبش به اسطوره‌ای به نام ۳۰۰SL Gullewing می‌رسد.
  • تجربه جهانی نجات یک خودروساز - ۳ دی ۹۴

    دنیای اقتصاد: در اواسط دهه ۶۰ میلادی رومانی نمی‌توانست خود را به عنوان یک کشور صنعتی در بلوک شرق مطرح کند بدون آنکه صنعت خودرو داشته باشد. از سوی دیگر به شدت با کمبود خودرو به دلیل عدم تمایل به تجارت با غرب رو‌به‌رو شده بود. همچنین خودروهای تولید شده در دیگر کشورها در صورت وارد شدن به این کشور با قیمت بالایی تولید می‌شدند که عملا بخش زیادی از مردم قادر به خریداری آنها نبودند. از این رو در سال ۱۹۶۶ میلادی دولت این کشور تصمیم به راه‌اندازی خودروسازی داچیا گرفت. نام داچیا از نام قدیم سرزمین‌هایی گرفته شده است که امروزه رومانی نامیده می‌شوند.

  • نسخه خاص ویتارا فقط برای انگلیسی‌ها

    چهارمین نسل از شاسی‌بلند جمع‌وجور سوزوکی‌، با ظاهر و باطنی جدید تنها برای مشتریان جزیره عرضه شد. طبق اخبار رسمی از سایت سازنده، Vitara S مجهز به پیشرانه‌ای ۱. ۴ لیتری تقویت‌شده است که قدرت و گشتاوری به ترتیب ۱۴۰ اسب‌بخار و ۲۲۰ نیوتن‌متر تولید می‌کند. در حقیقت این برای اولین‌بار است که سوزوکی از فناوری توربوشارژر منحصر به فرد خود یعنی BoosterJet بهره‌ می‌گیرد. فناوری که شارژ پیشرانه را از دور موتور ۱۵۰۰ rpm آغاز می‌کند.

    به همین دلیل عجیب نیست که صفر تا صد را تنها در ۱۰ ثانیه طی کند.

  • بازسازی تحسین‌برانگیز یک اسطوره

    یک تیم حرفه‌ای تیونینگ و کلاسیک، در اقدامی خیره‌کننده یکی از بهترین نسخه‌های فورد موستانگ را به اتاق بازسازی خود بردند تا پدیده‌ای استثنایی را خلق کنند. شرکت SPLITR با انتخاب موستانگ ۱۹۶۵ فست‌بک نشان داد نسبت به شاهکارهای دنیای عضلانی‌ها اشراف کامل دارد. کار روی این خودرو با نصب کیت کامل بدنه آغاز شده است. از تقویت مکانیزم آیرودینامیک تا خشن‌تر کردن بدنه به لطف زاویه‌دار کردن سپرها،‌گلگیرها و جلوپنجره‌. استفاده از کد جدیدی رنگ قرمز و دو خط غیرمتوازن علاوه بر اشاره به نسخه‌های قدیمی‌تر، کنایه‌ای هم به فانتزی‌های بی‌روح امروزی دارد.
  • آخرین سامورایی

    شاید اگر تویوتا تولید مدل لندکروزر را توسعه نمی داد و آن را به اقصی نقاط جهان صادر نمی کرد، هنوز هم نیسان پاترول بالاترین ضریب نفوذ را در میان کشورهای خاورمیانه به عنوان خودرو شاسی بلند همه فن حریف داشت. نیسان پاترول اگر چه به اوج بلوغ تکنولوژیک رسیده است اما تولید آن به نسبت دو دهه قبل با کاهش چشمگیری همراه بوده است. یک دلیل آن تغییر استراتژی تولید در نیسان پس از پیوستن به گروه رنو است. آنها این روزها بیشتر روی تولید خودروهای سدان و اقتصادی که فروش بیشتری دارد متمرکز شده اند.

    پاترول خودرویی است که برای طیف وسیعی از مردم کشورمان یادآور خاطرات بسیاری است.

  • گلف جذاب‌تر از همیشه

    باید اعتراف کرد که نسخه جدید گلف جی‌تی‌آی روباز، یکی از زیباترین نسخه‌های آن در تمام تاریخ تولیدش است. فولکس‌واگن در اوج سادگی، این اسپورت جوان‌پسند خود که محبوبیتی جهانی دارد را بی‌اندازه باوقار کرده است. تنها با انتخاب رینگ‌های ۱۷ اینچی بروکلین یا ۱۸ اینچی آستین ۵پره و یک خط قرمز دور جلوپنجره، گلف جدید را به طرز عجیبی شیک‌ کرده است. گلف جدید همچنان با مشخصات فنی‌اش می‌تازد. داریم درباره همان پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژشده‌ای صحبت می‌کنیم که ۲۱۷‌اسب‌بخار نیرو در ۶۲۰۰ دور در دقیقه و ۲۸۰‌نیوتن‌متر گشتاور در ۵۲۰۰ دور در دقیقه تولید می‌کند.
  • پیکاپ خیره‌کننده‌ شِوی

    شورولت قصد دارد ویرایش منحصر به فردی از پیکاپ معروف سیلورادوی خود را به صورت محدود راهی بازار کند. ویرایشی با عنوان Special Ops (عملیات ویژه). نامی پرمسما که کاملا با چهره این هیولای باری همخوانی دارد. این شورولت که به صورت خودروهای ارتشی درآمده، ناگفته پیداست که قابلیت‌های بی‌نظیری در بحث آفرود دارد. این را می‌شود به خوبی از رینگ‌های ۲۰ اینچی و تایرهای چهارفصل آج‌دارش حس کرد. محصول جدید با پیشرانه‌‌ای وحشتناک تولید خواهد شد. پیشرانه‌ای ۶. ۶ لیتری ۸ سیلندر Vشکل که بدون وجود توربوشارژر یا سوپرشارژر می‌تواند ۳۹۷ اسب‌بخار نیرو را در ۳۲۰۰ دور در دقیقه و ۵۱۵ نیوتن‌متر گشتاور را در ۱۶۰۰ دور در دقیقه فراهم کند.

  • ژیان مهاری بازمی‌گردد!

    خودروی خاطر‌ه‌انگیز فرانسوی دوباره باز خواهد گشت. این خبری واقعا رسمی از سوی سیتروئن بود. قرار است نسل جدید این شاسی‌بلند جمع‌وجور با نام جدید E-Mehari تا چندی دیگر وارد خیابان شود. محصولی که پشت سر خود تجربه عظیم محصول موفقی چون سیتروئن کاکتوس را می‌بیند. گفته می‌شود مهاری جدید با قوای محرکه برقی تولید شود. موتور برقی آن با خروجی ۶۷ اسب‌بخاری خواهد توانست به سرعت نهایی ۱۱۰ کیلومتر در ساعت برسد. تضمین شده که با یک بار شارژ می‌توان تا ۲۰۰ کیلومتر با مهاری جدید پیمایش داشت. از تصاویر منتشره این‌طور برمی‌آید که این خودرو می‌تواند چیزی در حد و اندازه‌های جیپ رنِگید یا سوبارو کراس‌تِرک یا حتی لندروور دیفندر باشد که همگی‌شاسی‌بلندهایی روباز با قابلیت‌های آفرود هستند.
  • مگان جدید برای خواص

    آخرین دست‌پرورده رنوی فرانسه، هاچ‌بک کوپه‌ای است که به طور قطع تنها برای بازار جوانان طراحی شده است. ویرایش قابل قبول از مگان GT. هاچ‌بکی که طراحی‌اش روی مرز بین گرافیک‌‌های فضایی و ژاپنی‌های تازه‌وارد قدم برمی‌دارد. با این حال می‌توان پیش‌بینی کرد که با حضور در اوایل سال جدید میلادی خیلی‌ها را از خرید پژو ۳۰۸ هم‌وطن یا کیا Ceed کره‌ای و حتی گلف GTi‌ منصرف کند. با این حال هنوز درباره مشخصات فنی آن اطلاعات دقیقی نداریم. ولی پیش‌بینی می‌شود که رینگ‌های آن ۱۸‌اینچی و اگزوزهایش دوبل باشد. به طور حتم این خودرو یکی از معدود کوپه‌هایی خواهد بود که برای آن دیفیوزر نصب می‌شود.
  • آینده به روایت شورولت

    بیشتر شبیه به خودرویی طراحی شده برای یک فیلم علمی - تخیلی است، اما FNR ذهنیتی است که شورولت از آینده خودروها دارد. این مدل مفهومی با رویاپردازی محض طراحی شده است. طراحان آن به یک زبان طراحی جدید دست پیدا کرده‌اند. طراحی این خودرو بر مبنای الگوهای زیستی که امروزه در طراحی کانسپت‌ها استفاده می‌شود، انجام شده است.


    الگویی که می‌توان بنیان‌گذار آن را مرسدس بنز به حساب آورد. در بدنه خودرو تقریبا هیچ خط مستقیمی را نمی‌بینیم و به جای آن منحنی‌ها هستند که با چشم بازی می‌کنند، اما ماجرا وقتی جالب می‌شود که از نمای رو‌به‌رو به این خودرو نگاه کنیم.

  • لوتوس با دست پُر بازگشت

    بعد از آنکه الیسه جدید به حداکثر مرز توانایی‌هایش رسید، لوتوس تمرکز خود را روی اسپورت‌تر کردن Exige گذاشت. باز هم شاهد کاهش وزن روی این سوپراسپرت دو نفره هستیم. به طوری که اکنون نسخه بهینه‌شده اگزیگ تنها ۱. ۱ تن وزن دارد. این یعنی ۵۱ کیلوگرم سبک‌تر از نمونه قبلی. پروسه کاهش وزن حتی روی بلوک موتور هم اجرا شده بود. با پایین‌تر آوردن ارتفاع، پایداری و چسبندگی این اسطوره هندلینگ مجددا افزایش یافت. در ادامه با نصب اگزوزهای قطورتر، تنفس خودرو نیز بهتر شد. لوتوس اگزیگ جدید مجهز به یک پیشرانه‌ ۳.
  • سوپر ماشینی برای دنیای واقعی

    حتی کسانی که به ماشین علاقه خاصی ندارند، شیفته سوپرماشین‌ها می‌شوند. اصلا آنها برای اینکه یک ماشین ساخته شود طراحی نمی‌شوند. آنها طراحی می‌شوند که تحسین بیننده را برانگیزند. حتی اگر آن بیننده علاقه آن‌چنانی به ماشین نداشته باشد. سوپرماشین‌ها از نظر طراحی و فنی به گونه‌ای ساخته می‌شوند که کمتر کسی جرات کند در مورد آنها سوالی مطرح کند. فقط باید آنها را دید و لذت برد، به همین دلیل است حتی آنها که عشق ماشین نیستند هم ته‌دلشان دوست دارند یکی از آنها را داشته باشند.


    اما همه اینها یک روی سکه است.

  • همکاری مجدد مرسدس با تیونر قدیمی

    مدتی می‌شد که در رسانه‌ها شایعه تنش بین مرسدس‌بنز آلمان و شرکت تیونینگ Lorinser مطرح می‌شد. اما حالا با معرفی یک شاسی‌بلند خیره‌کننده، همه‌چیز تمام‌شده تلقی می‌شود. این سیاه‌پوش پرابهت همان G۵۰۰ است. خودرویی که همچون شوالیه‌ها بااقتدار و باوقار به نظر می‌رسد. لورینسر با تعبیه رینگ‌های منحصر به فرد خود و همچنین تعویض فلاپ‌ها و دیفیوزرها، بدون کاستن از هیبت این Gکلاس، سنگینی آن را بیشتر کرده است. استفاده از چرخ‌های ۲۲ اینچی و لاستیک‌های ۲۹۵. ۳۵ توانمندی‌های خارج‌جاده‌ای او را نیز به رخ می‌کشد.
  • سوپربایک برقی بی‌ام‌و

    موتورسیکلت‌های الکتریکی چند سالی است که به مرحله تجاری‌سازی رسیده‌اند، اما این موتورسیکلت‌ها فعلا در بخش سبک طراحی و تولید می‌شوند و مقوله پیشرانه الکتریکی برای موتورسیکلت‌های سنگین و سوپربایک‌ها، مقوله‌ بسیار تازه‌ای به حساب می‌آید.



    موتورسیکلت eRR که از سوی بی‌ام‌و معرفی شده یکی از جدیدترین تجربه‌ها در این زمینه به حساب می‌آید و البته یکی از کامل‌ترین آنها. این موتورسیکلت که چند روزی بیشتر از رونمایی آن نمی‌گذرد یک شگفتی در دنیای خودروهای دو چرخ به حساب می‌آید. مهم‌ترین مساله‌ای که طراحی و ساخت این موتورسیکلت آن را اثبات کرد این است که می‌توان با استفاده از موتور الکتریکی هم سوپربایک ساخت.

  • نه به اندازه نامش!

    اورست یکی از پرابهت‌ترین نام‌ها روی کره زمین به حساب می‌آید. وقتی که این نام روی یک خودرو قرار می‌گیرد انتظارها از آن را بالا می‌برد. از خودرویی که نام اورست را روی خود دارد انتظار داریم که یک همه فن حریف در خیابان و بیابان باشد. شرکت فورد با عرضه مدل اورست در سال ۲۰۰۳ این بار سنگین را به دوش گرفت. فورد اورست یک شاسی‌بلند در کلاس متوسط است که البته پلت‌فرم اختصاصی نداشته و روی پلت‌فرم پیکاپ فورد رنجر طراحی شده است. فورد اورست در سایت فورد در کشور استرالیا طراحی شده و در سایت تایلند تولید می‌شود.
  • سلاح جدید گاو وحشی

    در آستانه سال جدید میلادی، لامبورگینی نسخه جدید از هوراکان خود را معرفی کرد. هوراکان که یک سال و نیم پیش به عنوان جانشین مدل معروف گالاردو معرفی شده بود، حالا تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین‌ تولیدات شرکت شده است. باید دید این موفقیت با نسخه جدید نیز تجربه می‌شود یا خیر. در مورد هوراکان جدید به این نکته اشاره شده که با حفظ ویژگی‌های فوق اسپورت، کمی نیز به خواص مسافرتی و شهری آن افزوده شده است. البته پیش‌بینی هم می‌شد که لامبورگینی مولفه‌های فنی این خودرو را دستخوش تغییرات سنگین نکند. هوراکان با پیشرانه ۵.

  • درباره لوکس‌ترین محصول هیوندای

    با تایید شدن خبر خداحافظی سدان تجملی Equus، هیوندای ناچار بود در اسرع وقت جانشینی برای آن معرفی کند. تا ماه‌ها هنوز معلوم نبود آیا شرکت قصد دارد اساسا برای این خودرو یک نسخه جایگزین طراحی کند یا خیر. تا اینکه در روزهای اخیر خبر رسمی عجیبی منتشر شد با این عنوان که مدل جنسیس EQ۹۰۰ به طور قطع به جای پرچم‌دار قبلی خودروهای لوکس این کره‌ای مشهور قرار بگیرد. گفته می‌شود نسخه جدید به نسبت جنسیس‌های استاندارد ۱۱۵ میلی‌متر طویل‌تر است. استفاده از یک نمایشگر ۱۲. ۳ اینچی در داخل به قابلیت‌های تجملی آن افزوده است.
  • گاز روسی، یک کلاسیک مدرن

    حتی تصور بازسازی یک پیکاپ قدیمی روسی هم خنده‌دار است. اما یک تیونر خوش‌سلیقه در اقدامی غیرمنتظره یکی از بهترین پروژه‌های بازسازی را روی پیکاپ مدل ۶۹ از شرکت GAZ اجرا کرد. خودرویی که ظاهرش حالا به لطف نصب کیت بدنه آیرودینامیک، کاملا به دل می‌نشیند. خبر خوب آن است که از نظر فنی نیز شاهد حضور نسخه به‌روزشده آن هستیم. یعنی گویا قرار است برای آن از یک پیشرانه ۶. ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل HEMI استفاده شود. قلب تپنده‌ای که شرکت کرایسلر آن را بارها و بارها روی دوج‌های وایپر و جیپ‌های چیروکی خود نصب کرده است.
  • وقتی کمری اسپورت می‌شود

    نزدیک به ۳۳ سال از تولید اولین نسل تویوتا Camry می‌گذرد. طی این سه دهه و عرضه ۷ نسل از این خودروی محبوب، هیچ‌گاه این خودرو تا این حد واژه اسپورت بودن را تجربه نکرده بود. بخش ریسینگ تویوتا که به صورت مخفف TRD خوانده می‌شود با تغییراتی که روی فیس‌لیفت جدید این خودرو انجام داده بود، یکی از جوان‌پسندترین کمری‌های تاریخ را عرضه کرد. به طرزی استادانه شاهد تغییر جلوپنجره و سپر هستیم. بهره‌گیری از یک مه‌شکن زیبا و چراغ‌هایی که تریم مشکی دارند، کمری را از آن حالت خنثی به یک سدان جنگو بدل کرده است. نکته جالب توجه درباره این خودرو بهره‌گیری از رینگ‌های عریض ۱۹ اینچی است.
  • لوکس‌های زمینگیر

    ماجرای خودروهای لوکس و خاص در ایران همیشه این‌گونه شروع می‌شود. عکس‌های ورودشان به گمرک‌های کشور در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. عده‌ای می‌گویند وارد شده، گروهی تکذیب می‌کنند و می‌گویند عکس مربوط به کشورهای همسایه است. در نهایت سر از نمایشگاه‌های دو خیابان بزرگ پایتخت درمی‌آورند و مدتی پشت ویترین دل از عشق ماشین‌ها می‌ربایند. سرانجام هم مجوز پلاک ملی برای آنها صادر می‌شود و پا به خیابان می‌گذارند. این مسیری است که تقریبا همه خودروهای لوکس و مدرن در ایران طی کرده‌اند.


    نوبرانه خودرو این روزهای ایران بی‌ام‌و i۸ است.

  • داستان راننده مرموز محبوب

    برنامه پربیننده «تاپ‌گیر» همواره با سه مجری اجرا می‌شد، اما نفر چهارمی هم بود که درست زمانی که بیننده انتظارش را نداشت سر می‌رسید و تکلیف ماشین مورد بحث در برنامه را مشخص می‌کرد.

    استیگ نفر چهارم برنامه تاپ‌گیر با لباس اتومبیلرانی یکدست سفید و کلاه ایمنی به همین رنگ وارد میدان می‌شد. در حالی که چهره‌اش را هم به‌دلیل نقاب تیره هلمت نمی‌شد تشخیص داد. در همان چند برنامه اول تاپ‌گیر مشخص شد که استیگ تنها استیگ است و باقی خواهد ماند. چراکه برنامه‌سازان قصد ندارند چهره و حتی نام و نشان او را نمایان سازند.

  • همکاری رویایی

    در صنعت خودرو جوینت شدن خودروسازان اتفاق جدیدی نیست. از همان سال‌های اول که چند خودروساز کوچک به یکدیگر ملحق شده و جنرال موتورز را به عنوان بزرگ‌ترین گروه خودروسازی جهان تشکیل دادند تا به امروز این روند ادامه دارد. اما نمونه همکاری رنو و داچیا را می‌توان یک الگوی متفاوت به حساب آورد. در اکثر موارد همکاری بین خودروسازان، زمانی که یک خودروساز کوچک با یک خودروساز بزرگ جوینت می‌شود، اغلب حالتی شبیه به ادغام صورت می‌گیرد و خودروساز کوچک در شرکت مادر حل می‌شود. یا اینکه شرکت‌های کوچک صرفا از مدل‌های تولید شده در شرکت بزرگ‌تر استفاده می‌کنند و تنها لوگو آنها تغییر می‌کند مانند اتفاقی که بین شرکت واکسهال و جنرال موتورز رخ داده است.

  • آیا خودروها خواهند پرید؟

    محققان و طراحان، خودروهای دو زیست را دست‌کم در نمونه‌های اولیه اما کاربردی تولید کرده‌اند. خودروهایی که از جاده بدون توقف به آب بزنند و حتی به زیر آب بروند. اما هنوز رویای خودروهای پرنده باقی مانده است. خودروهای پرنده یکی از بحث برانگیزترین موضوعات در عرصه مهندسی حمل و نقل به حساب می‌آیند. گروهی عقیده دارند که خودروهای پرنده هنوز یک رویا هستند و گروهی دیگر بر این نظر هستند که این خودروها ساخته شده و در مرحله تست هستند. مثالشان هم خودروهایی نظیر آیروموبیل است، اما گروه اول این‌گونه استدلال می‌کنند که هنوز خودرویی که قابلیت پرواز داشته باشد ساخته نشده بلکه طرفداران نظر دوم، موضوع را از آخر به اول دیده‌اند؛ یعنی امثال آیروموبیل هواپیماهایی هستند که می‌توانند در جاده نیز حرکت کنند!

    فارغ از اینکه کدام نظر درست است، هفته گذشته آیروموبیل یک‌بار دیگر به پرواز درآمد.

  • ورود سورنتو به دنیای ماجراجوها

    تا پیش از این تصور می‌شد که کیا نه توانایی آن را دارد که وارد دنیای شاسی‌بلندهای آفرود شود و اساسا در بین رقبای سرشناس، میل و رغبتی برایش باقی نمانده بود. اما ناگهان می‌بینیم که با عرضه سورنتو PacWest تمام تصورات نقش بر آب شده‌اند. حالا یک کره‌ای را می‌بینیم که هم‌رده با رقبای آلمانی و آمریکایی ظاهر شده است. از نظر طراحی و رنگ‌بندی که فوق‌العاده است. المان جنگلی که روی بدنه آن نقش بسته به سادگی هرچه تمام‌تر هدف این سورنتو را ترسیم می‌کند. زیر پوست آن نیز شاهد تغییرات فنی عظیمی هستیم. از تقویت اتاق و پیشرانه گرفته تا بهبود عملکرد فنربندی و مکانیزم هندلینگ.
  • جنجال آئودی طلایی

    گفته می‌شود یکی از نامزدهای انتخاب بهترین خودروی سال اروپا، نسخه جدید آئودی R۸‌ اسپایدر است. با اینکه هنوز حتی خبری در رابطه با فینالیست‌ها منتشر نشده ولی گویا آئودی خود را برای جشن پیروزی پیشاپیش آماده کرده است. داستان از این قرار است که در یکی از نمایشگاه‌های محلی آلمان، ویرایشی استثنایی از این خودرو رونمایی شد؛ ویرایش با پوشش طلا. این شاید برای اولین بار باشد که یک خودروساز نامدار راساً اقدام به چنین کاری می‌کند. چراکه پیش‌تر تیونرهایی بودند که به سفارش مشتریان خاص، سوپراسپورت‌های مطرح دنیا را با پوشش طلایی راهی بازار می‌کردند.

  • مرسدس در لباس مهمانی

    طبیعی است که اغلب تیونرها علاقه دارند هنر خود را روی مرسدس‌بنزهای Cکلاس یا SLکلاس یا حتی شاسی‌بلندهای Gکلاسش به رخ رقبا بکشند. شاید کمتر کسی رغبت می‌کرد سراغ مدلی مثل CLA برود. سدان فست‌بکی که به دلیل مشخصات فنی نه‌چندان چشمگیر، محبوبیت دندان‌گیری هم ندارد. اما حالا ورق برگشته و شاهد یکی از زیباترین و در عین حال قوی‌ترین نسخه‌های این خودرو هستیم. این پروژه تیونینگ را شرکت Lowenstein طراحی و رهبری کرده است. آنچه می‌بینیم خودرویی است با یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژشده ۴۲۵ اسب‌بخاری که خیلی راحت ۵۳۰‌نیوتن‌متر نیز گشتاور تولید می‌کند.
بیشتر