شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

دنیای ماشین

  • اثر خودران‌ها بر اقتصاد

    دنیای اقتصاد: این‌گونه که از روند کار بر می‌آید، خودروهای بدون راننده سرنوشت محتوم خیابان‌ها در آینده‌ای نه چندان دور خواهند بود. صنعت خودروی جهان بیش از هر چیز روی توسعه این فناوری سرمایه‌گذاری کرده و علاوه بر خودروسازی‌ها، شرکت‌های حوزه دیجیتال نیز وارد این مقوله شده‌اند. این سرمایه‌گذاری که حجم آن بالغ بر ۳۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ برآورد شده است و همچنان رو به افزایش دارد، نمی‌تواند بدون برگشت باشد. خودروهای بدون راننده باید بالاخره فروخته شوند. این در حالی است که تحلیلگران عقیده دارند تحولی که ورود این خودروها ایجاد می‌کند فراتر از ابعاد دانش و صنعت است و ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، حقوقی و اقتصادی را در بر می‌گیرد.

  • فرمــان صنعت اتومـبیل دست راننده‌های روباتیک

    تا همین چند سال پیش هم دنیا هنوز با استفاده از خودروهای هیبریدی (دو سوخت) خیلی خوب کنار نیامده بود؛ اما شرایط اقتصادی کشورها و داغ‌تر شدن مسائل مربوط به قیمت نفت و آلایندگی پرمصرف‌ترین مشتقات آن یعنی بنزین و گازوئیل، راه دیگری برای بزرگان خودرویی نگذاشت. بااین‌حال اکنون هیبریدی‌ها برای خود بازار قابل‌قبولی دست‌وپا کرده‌اند و گردش مالی سنگینی را به‌وجود آورده‌اند. همین حکایت برای خودروهای تمام برقی نیز رخ داد به‌طوری‌که اوایل از آنها به‌عنوان اسباب‌بازی مخصوص بزرگ‌ترها یاد می‌شد ولی امروزه سرمایه‌گذاری‌های کلانی روی آن صورت می‌گیرد.

  • مبارزه لوکس‌های آفرودنما!

    به طرز عجیبی دنیا را نسبت به خود علاقه‌مند کرده‌اند. فروششان در ۵ سال اخیر ۱۰۰درصد رشد کرده است؛ شاسی‌بلندهای نه خیلی قدبلند. حرفه‌ای‌ها به آنها کلاس CrossOver می‌گویند. خودروهایی که از نظر ابعاد آنقدر بزرگ هستند که در کلاس اس. یو. وی‌ها قرار بگیرند ولی نه آنقدر بزرگ که بتوان آنها را نزدیک به آفرودها و فول‌سایزها دانست. در حقیقت کراس‌اوورها، همان شاسی‌بلندهایی هستند که پلت‌فرم و زیرساختشان یک خودروی سواری است. قد و قواره جمع و جورشان کاری کرده است که هم حس و حال سواری بلندبالا را حفظ کنند و هم اینکه در پیمایش‌های شهری مشکل‌ساز نباشند.

  • بهترین خودروهای بدون سقف

    خودروها مدل‌های مختلفی دارند که بر اساس ویژگی‌هایی که دارند می‌توانند خدمات متنوعی را ارائه کنند. برای مثال افرادی که خودروهای شاسی‌بلند را ترجیح می‌دهند بیشتر جنبه قدرت و همه جا رو بودن و فضای بزرگ و آزادی عمل خودرو برایشان اهمیت دارد. خودروهای اسپرت و پرسرعت را افرادی انتخاب می‌کنند که اهل هیجان ناشی از سرعت و صدای اگزوز و شتاب بالا هستند؛ اما خودروهای ظریف روباز بیشتر نصیب افرادی می‌شود که ترجیح می‌دهند زیر نور آفتاب و در هوای آزاد رانندگی کنند و این در حالی است که می‌توانند تمام مشخصه‌های خودروهای اسپرت را هم در اختیار داشته باشند.

  • پا در کفش جیپ!

    جنگ؛ واژه‌ای که با شنیدنش به یاد خرابی و کشتار می‌افتیم. اما واقعیت اینجاست که جنگ از نظر صنعتی برای کشورهای جهان دستاوردهایی هم داشته است که گاه کاربردی مثبت نیز پیدا کرده است. یکی از این دستاوردها خودروهای نظامی هستند که اولینش بنتام نام دارد. خودرویی که در سال ۱۹۴۱ برای ارتش آمریکا ساخته شد. بنتام اولین دودیفرانسیل واقعی جهان است اما تنهاترین نیست! زیرا نیازهای نظامی در سراسر جهان باعث شده بعد از بنتام کشورهای مختلفی به فکر ساخت خودروهای نظامی بیفتند. ژاپنی‌ها نیز جزو اولین کشورهایی بودند که به جرگه سازندگان خودروهای نظامی پیوستند تا به این ترتیب تویوتا پا در کفش جیپ کند!

    تاریخچه

    در سال ۱۹۴۱ ارتش ژاپن جزیره فیلیپین را تصرف کرد.

  • نقاب آهو بر صورت چیتا

    بعد از سال ۲۰۱۴ مرسدسی‌ها دچار یک تناقض عجیب شدند؛ از یک طرف آنقدر در زمینه فنی و مهندسی پیشرفت کرده‌اند که گویی می‌خواهند سراغ سفینه‌سازی بروند. اما از طرف دیگر در زمینه طراحی چنان دچار افول شده‌اند که انگار تازه مسیر ۲۰ سال پیش کره‌ای‌ها را استارت زده‌اند. نامداران بسیاری در دوران جدید مرسدس قربانی شدند. از سدان‌های Sکلاس و Cکلاس گرفته تا شاسی‌بلندهای MLکلاس و GLکلاس. اما تراژدی آنجاست که گیوتین بخش طراحی شرکت، سر از تن خودرویی جدا کرد که دنیای سوپراسپرت‌ها را رهبری می‌کرد. خداحافظی تلخ با «اس‌ال‌اس» اسطوره‌ای وقتی جانشینش یعنی AMG جی‌تی روی کار آمد، تلخ‌تر هم شد.

  • دو‌راهی‌های خرید در بازار خودرو - ۶ خرداد ۹۵

    دنیای اقتصاد: با متنوع شدن بازار خودرو در ایران انتخاب خودروهای جدید دشوارتر می‌شود. در هر بازه قیمتی خودروهای بیشتری قرار می‌گیرند و همین موجب می‌شود تا دو‌راهی‌های بیشتری سر راه خریداران به وجود بیاید. به خصوص برای کسانی که قصد دارند اولین ماشین خود را خریداری کنند. هیچ خودرویی بدون نقص نیست و در عین حال حتی به ظاهر بدترین خودروها هم محاسنی دارند. در این صفحه هر هفته خودروهایی که از نظر قیمتی به هم نزدیک هستند با یکدیگر مقایسه و با زبانی ساده سعی شده اطلاعات کلی و اولیه درخصوص هر خودرو به خوانندگان ارائه شود تا در نهایت بتوانند با توجه به نوع استفاده و علایق و البته بودجه خود انتخاب بهتری در این خصوص داشته باشند.

  • جزئیات بیشتر از کامارو اس‌اس ۲۰۱۶

    شاید شورولت کاماروهای زد. ال. وان از نظر توان خروجی قوی‌ترین ویرایش‌های این خودرو باشند؛ ولی شکی نیست که ویرایش اس‌اس این خودرو هنوز هم وقار و اصالت چشمگیری دارد. به خصوص در آخرین ویرایش سال ۲۰۱۶ که نسبت به رقیب دیرینش فورد ماستانگ جی‌تی سبک‌تر و قوی‌تر شده است. عضلانی سایز بزرگ آمریکایی‌ها با همان چراغ‌های باریک و کشیده، جلوپنجره‌ای تیز و زاویه‌دار و کاپوتی که با چند شیار و دو هواکش اسپرت‌تر از همیشه به نظر می‌آید. شورولت و شاید بهتر باشد بگوییم جنرال‌موتورز برای کامارو اس‌اس جدید از یک قلب ۲/ ۶ لیتری هشت سیلندر Vشکل به قدرت ۴۵۵ اسب‌بخار بهره گرفته است.

  • آیا این مرسدس جی‌ال‌بی است؟

    در ادامه تولید محصولات خاص با نام‌هایی خاص‌تر، تصاویر جاسوسی از آزمون فنی یک مرسدس‌بنز عجیب در دامنه‌ کوه‌های آلپ خبر می‌دهند. خودرویی بدون پوشش استتاری که شاید در نگاه اول همان شاسی‌بلند سایز کوچک جی. ال. ای باشد ولی شایعاتی مبنی بر عرضه یک کلاس جدید به اسم جی. ال. بی نیز به گوش می‌رسد. کراس‌اووری که از نظر طول و عرض کمی از نمونه قبلی بزرگ‌تر خواهد بود ولی ارتفاعش تقریبا در همان قد و قواره است. به‌وضوح معلوم است که این خودرو از جی. ال. ای بزرگ‌تر و از جی‌. ال. سی (دیگر شاسی‌بلند جمع‌وجور شرکت) کوچک‌تر است.

  • غوغای کلاسیک‌ها در پیست آزادی

    جمعه ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری پیست اتومبیلرانی و موتورسواری مجموعه ورزشی آزادی تهران یکی از شلوغ‌ترین روزهایش را پشت سر گذاشت. روزی که مسیر ریس در پیست میزبان بیش از ۵۰۰ دستگاه خودرو از مدل‌های مختلف بود. این برنامه در چارچوب همایش فراگیرکلوپ‌های تخصصی فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی برگزار شد. در این برنامه کلوپ‌های مختلف فدراسیون تعدادی از خودروهای عضو را به پیست آوردند تا آزادی غرق در طرح و رنگ باشد. البته تعداد زیادی از خودروهای شرکت‌کننده هم به‌صورت شخصی وارد مجموعه پیست شدند.

    خودروهای حاضر در پیست طوری چیدمان شدند که هر خودرو با توجه به کشور سازنده‌اش، در کنار هموطنانش قرار گیرد.

  • کابوس آلمان‌ها از ژاپن آمد

    در بازار سدان‌های سایز متوسط دنیا، اکنون مرسدس‌بنز سی۳۰۰ و بی‌ام‌و ۳۲۸ یکه‌تازی می‌کنند. اما حضور اینفینیتی کیو۵۰ جدید خواب را بر آنها حرام کرده است. این ژاپنی لوکس که در حقیقت زیرمجموعه نیسان به حساب می‌آید، با قیمت پایه ۴۰ هزار دلاری و قیمت نهایی ۴۲ هزار دلاری (برای نسخه دو دفرنسیال) در حالی ارزان‌تر از دو رقیب آلمانی‌اش به نظر می‌آید که از نظر آپشن و حتی قدرت یک سر و گردن از آنها بالاتر است. سیستم تعلیق بادی-روغنی با کنترل هوشمند کامپیوتری، رینگ‌های ۱۹ اینچی، صندلی‌های مخصوص مسابقه چرم‌ دست‌دوز، تریم منیزیومی و ترمزهای دو دیسکه سوراخ‌دار خنک‌شونده، جزئیاتی هستند که مرسدس‌ و بی‌ام‌و فاقد آنها هستند.

  • باز هم رولزرویس، باز هم اعجاز

    گفته می‌شود خانواده فانتوم آخرین روزهای خود را پشت سر می‌گذارند و رولزرویس این ابراسطوره لوکس‌ساز قصد دارد تا نسل جدید یا طبق شایعات، جانشین آن را معرفی کند. درست به همین خاطر است که هر ماه خبر از تولید یک سری منحصر به فرد از این خودرو به گوش می‌رسد. آخرین ویرایشی که روی نسخه‌های کوپه، روباز و چهار درب این خودرو اجرا شده، «زنیت» نام دارد. مانند دیگر مدل‌های سفارشی، روی این فانتوم نیز تنها شاهد تغییرات ظاهری هستیم. مانند رنگ ویژه‌ای که قبلا روی هیچ‌یک از مدل‌ها ندیده بودیم یا رینگ‌های جدید ۲۱ اینچی با تایرهای سفارشی گودیر.

  • ۵۰ سالگی بی‌ام‌و نوستالژیک

    امسال برای BMW سالی پر از اتفاق‌های مهیج بوده است. برگزاری صدمین سالگرد فعالیت این خودرو‌ساز آلمانی با معرفی مدل مفهومی خاص و آینده نگرش سر و صدای زیادی به پا کرده است، پس از جنگ جهانی، این خودرو‌ساز توانست مانند ققنوسی از دل خاکسترهای به‌جا مانده از این جنگ ویرانگر برخاسته و مجدد شروع به فعالیت کند. طراحان بی‌ام‌و، با الهام گرفتن از مدل معروف بی‌ام‌و ۲۰۰۲ توربو ساخته شده در سال ۱۹۶۶ اقدام به طراحی M۲ Coupe کرده‌اند. این نگاه به مدل‌های گذشته و ترکیب آن با مدل‌هایی آینده‌گرا و جذاب مورد توجه برخی خودرو‌سازها مانند تویوتا قرار گرفته است و تلاش کرده‌اند با دمیدن روح مدل‌های گذشته در کالبد خودروهای روز، حس نوستالژی را در محصولات خود در کنار طراحی چشمگیر و دوست‌داشتنی که تمام ویژگی‌های برندشان را دارد بگنجانند.

  • موستانگی برای حرفه‌ای‌ها

    تیونینگ معروف‌ترین سوپراسپرت عضلانی فورد، آرزوی خیلی‌ها به شمار می‌رود. اغلب شرکت‌ها کار خود را با تغییر اساسی ظاهر بیرون شروع می‌کنند و از جسارت ظاهری این خودرو حداکثر بهره را می‌برند اما کمتر شرکتی پیدا می‌شود که بخواهد باطن موستانگ را نیز عمیقا دستخوش تغییر قرار بدهد. این را بگذارید به حساب ترس و واهمه از خراب شدن پروژه. در بین همان تعداد اندک تیونری که شجاعت دستکاری فنی این خودرو داشته‌اند، نام «کلایو ساتون» به‌عنوان یک شرکت تیونینگ انگلیسی تازه‌کار، می‌درخشد. برتری کارهایی که این شرکت روی این خودرو انجام داده به این دلیل است که توانایی‌اش را روی همه پیشرانه‌های فورد اجرا کرده است.

  • سه افسر نیسان در اداره پلیس ژاپن

    بعد از پلیس دبی و ابوظبی که مجموعه‌ای عجیب و غریب از هیولاهای سوپراسپرت را برای ناوگان پلیس خود تدارک دیدند، حالا گویا ژاپنی‌ها هم به همین صرافت افتاده‌اند. چندی پیش در یکی از ادارات پلیس توکیو از ۳ دستگاه نیسان ۳۷۰Z به‌عنوان خودروهای «عکس‌العمل سریع» پرده‌برداری شد. جالب‌تر آنجاست که نیسان برای پلیس‌های کشورش نسخه تقویت‌شده «نیسمو» را تهیه کرده است. شاید میزان جرم و جنایت در ژاپن به طرزی تعجب‌برانگیز کم باشد ولی میزان مسابقات غیرمجاز و شبانه خیابانی نیز به همان اندازه زیاد است. این اقدام پلیس نیز درست در همین جهت صورت گرفته است.

  • فارستر ۲۰۱۷ فقط ۲۲ هزار دلار

    سوبارو برای قتل عام هوندا سی. آر، تویوتا رَو۴ و نیسان روُج آخرین تیر خود را شلیک کرد. فارستر جدید این ژاپنی‌ با تمام آپشن‌های موجود فقط ۲۲ هزار دلار قیمت خورده است. این شیوه قیمت‌گذاری برای نابود کردن دیگر رقبای چشم بادامی‌اش کاملا کافی به نظر نمی‌رسد. شاسی‌بلند ۲۰۱۷ سوبارو از نظر ظاهری اندکی مدرن‌تر از نسخه ۲۰۱۶ از آب درآمده است. نصب چراغ‌های LED، گلگیرهای برآمده و سپرهای اسپرت، عمده ویژگی‌های تغییر یافته بصری فارستر است. سوبارو همچنین برای اولین بار از ترکیب رنگی منحصر به فرد «برنز سپیا» استفاده کرده است.

  • ماشین کنترلی خیلی جدی!

    ماشین‌های کنترلی یکی از اسباب بازی‌های محبوب بچه‌ها به حساب می‌آیند. خودروهای کنترلی با موتور بنزینی که به آنها RC می‌گویند کمی جدی تر بوده و برای تفریح و رقابت بزرگ‌ترها ساخته شده‌اند. اما اکنون دامنه ماشین‌های کنترلی به حدی رسیده که کم کم آنها را برای رانندگی‌ها حرفه‌ای در پیست مسابقه آماده می‌کنند. نخستین نمونه از ماشین‌های کنترلی بزرگ اکنون آماده شده است. این ماشین، روبوریس یا همان روبات مسابقه نام دارد. خودرو ربوریس را یک شرکت دانش بنیان با همین نام طراحی و تولید کرده است. شرکتی که البته از سوی خودروسازی رنو پشتیبانی فنی و مالی می‌شود.

  • دوچرخه کربنی میشلین

    شرکت میشلین را با لاستیک‌هایی که برای وسایل نقلیه از دوچرخه تا هواپیما می‌سازد می‌شناسیم. اما گویا این شرکت تصمیم گرفته کسب‌وکار خود را توسعه داده و دوچرخه هم تولید کند. نام دوچرخه‌ای که در این شرکت طراحی و تولید شده E-Lectra است. همان‌گونه که از حرف E در ابتدای نام آن برمی‌آید، این دوچرخه یک دوچرخه الکتریکی است. این روزها دوچرخه‌های الکتریکی به ساخته‌های پرطرفدار صنعت حمل‌ونقل درون شهری تبدیل شده‌اند. فناوری ساده‌تر مورد نیاز آنها در مقایسه با دیگر وسایل نقلیه موتوری موجب شده قیمت تمام شده کمتری هم داشته باشند و به همین دلیل در کشورهایی که فرهنگ دوچرخه‌سواری رایج است با استقبال خوبی هم مواجه شده‌اند.

  • موشک آفرود!

    هیجان رانندگی با موتورهای چهار چرخ دو نفره که از نظر قدرت و طراحی بدنه بالا‌ترین فناوری‌های روز را در خود جای داده‌اند برای عاشقان ماجراجویی انگیز‌ه خوبی است تا قیمت گزاف آن را بپردازند. شرکت اریل (Areil) اخیرا اعلام کرده است که مدل‌های جدیدی از مدل اتم‌هایش را در آمریکا در معرض فروش قرار می‌دهد. موتورهای چهار چرخ اتم به موتوری ۴ سیلندر با گنجایش ۴/ ۲ لیتری ساخت شرکت هوندا مجهز هستند که می‌توانند ۲۴۵ اسب بخار قدرت را در ۸۶۰۰ دور در دقیقه تولید کنند و همچنین گشتاوری معادل با ۲۴۰ نیوتن بر متر تولید می‌کند که در مقایسه با برخی خودروهای سوپر اسپرت با عملکرد متوسط دریافت نیرو و گشتاور تولید شده برای ابعاد این خودرو بسیار بالا است.

  • هنر بازی با فیبر کربن

    پس از سال‌ها یک بار دیگر استاد طراحی بدنه ایتالیا با سلطان سوپراسپرت‌های انگلیسی دیدار کرد. زاگاتو بار دیگر حضوری غافلگیرانه با آستون‌مارتین را تجربه کرد. تیونر کهنه‌کار ایتالیایی با انتخاب ونکوئیش سلیقه خاص خود را به رخ تازه‌واردهای بازار کشید. حالا کوپه جدید آنقدر زیباتر و چشم‌نوازتر شده است که باید آن را به‌عنوان یک اثر هنری در کلکسیون آثار نفیس قرار داد. زاگاتو طوری بدنه جدید ونکوئیش را با فیبر کربن طراحی کرده است که به عقیده کارشناسان اگر این طرح از ابتدا روی خودرو در نظر گرفته می‌شد شاید فروشش دو یا سه برابر می‌شد.

  • تاکسی‌های سیاه اما سبز لندن

    لندن به‌عنوان یکی از پرترافیک‌ترین شهرهای جهان در تلاش است در سیستم حمل و نقل عمومی شهری‌اش میزان گازهای خروجی را به صفر برساند. یکی از مشکلات مهمی که کلان‌شهر‌ها دارند مساله آلودگی هوا است که استفاده از سیستم حمل و نقل قدیمی و آلاینده تاثیر قابل توجهی در افزایش آلودگی هوا دارد. در لندن با توجه به جمعیت ۵/ ۸ میلیون نفری در کنار سیستم‌های حمل‌ونقل‌ زیر‌زمینی، تاکسی‌های سیاه‌رنگ آن شهرت زیادی در دنیا دارند و در واقع یکی از نمادهای این شهر است. در حال حاضر شرکت جیلی به‌عنوان شرکتی چینی، مالکیت LTC را بر عهده دارد و کار شرکت جیلی، تولید تاکسی‌های سیاه لندن است.

  • اجتماع هلندی سوپراسپرت‌ها

    خودروهای سوپر اسپرت عموما در تعداد معدود و با قیمت‌های نجومی تولید می‌شوند و شانس دیدن آنها در خیابان‌های عادی شهر بسیار کم است. تعدادی از آنها به‌قدری در تیراژ کم تولید شده‌اند که دیدن آنها برای هر کسی مقدور نیست. برای بسیاری از افراد هم خرید این خودروها از نظر مالی امکان‌پذیر نیست اما این تمام ماجرا نیست و می‌توان در دنیای بازی‌های رایانه‌ای و ویدئویی با اندکی تلاش رانندگی مجازی با این خودروها را تجربه کرد. اخیرا در هلند گردهمایی ماشین‌های سوپر اسپرت این مجال را برای طرفداران و دنبال‌کنندگان صنعت خودرو‌سازی فراهم کرد تا این ماشین‌های خارق‌العاده را یکجا در کنار هم ببینند.

  • آینده بیمه‌ها پس از بدون راننده‌ها

    در میان عواملی که با ورود ماشین‌های بدون راننده دستخوش تحول می‌شوند یکی از پرچالش‌ترین مباحث، بحث بیمه‌ها است. در حال حاضر کشورهایی مانند آمریکا و بریتانیا کار گروه‌هایی را در این زمینه به راه انداخته‌اند تا پایه‌هایی را برای وضع قوانین بیمه‌ها پس از ورود خودروهای بدون راننده طراحی کنند. همه اتفاق نظر دارند که خودروهای بدون راننده قوانینی مخصوص به خود نیاز دارند و تا زمانی که این قوانین وضع نشوند، تکنولوژی آنها هر چقدر هم که جلو برود، نمی‌توان آنها را به جاده‌ها راه داد. آنچه مساله طراحی قوانین بیمه را برای این خودروها پیچیده می‌کند این است که در وهله اول باید شخصیت یک خودرو بدون راننده مشخص شود.

  • رکورد جدید سرعت برای کوئنیگزگ

    در انگلستان خودروهای مدعی شتاب و سرعت در گردهمایی‌هایی با نام Vmax۲۰۰ دور هم جمع می‌شوند و با استفاده از کارشناسان ایمنی در پیست‌های مخصوص با خودروهای خود حاضر می‌شوند و به اندازه‌گیری شتاب و سرعت خودروهای سوپر اسپرتشان در مسیری ایمن شده به طول ۲/ ۲ کیلومتر می‌پردازند. قدرت نمایی چنین خودروهایی در خیابان‌ها با توجه به شتاب فوق‌العاده بالای آنها که به محض اشاره پدال سرعتشان به ۱۰۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد امکان پذیر نیست و در صورت عدم کنترل راننده عواقب بسیار خطرناک را در بر خواهد داشت. در بسیاری از موارد دیده شده است که افراد به دلیل عدم توانایی در کنترل شتاب بسیار زیاد، خودروی گران‌قیمت خود را راهی مراکز تعمیر کرده‌اند و دچار حادثه شده‌اند.

  • شکوفایی خودران‌ها از سال ۲۰۳۵

    خودروهای خودران در حمل‌و‌نقل عمومی می‌توانند مرزهای جدیدی ایجاد کنند و موجبات توسعه و فرصت‌های جدیدی را فراهم آورند. هم‌اکنون یکی از پیچیدگی‌های بخش حمل‌و‌نقل عمومی در کشورهای در حال توسعه و فقیر بروز کرده است. جایی که محل تولید بسیاری از مواد غذایی و میوه‌های استوایی است که برای فرآوری و مصرف باید به کشورهای توسعه‌یافته برسند. عمده حمل‌و‌نقل در این کشورها از طریق زمینی انجام می‌شود تا بار را به بنادر یا فرودگاه‌های بزرگ برسانند. در این میان زمان عامل تعیین‌کننده‌ای است؛ چراکه اکثر این مواد در گروه مواد فاسد شدنی قرار دارند.

  • سوزوکی فوق‌ارزان برای انگلیسی‌ها

    بازار طبقه متوسط رو به پایین انگلستان از این به بعد شاهد عرضه یک ژاپنی زیبا و ارزان‌قیمت از شرکت سوزوکی است. ژاپنی‌ها با فروش «بالنو» می‌خواهند دوره دیگر محصول موفق و نه‌چندان گران خود یعنی «سوئیفت» را با خوشحالی به پایان ببرند. خودرویی که مانند نمونه‌های بالادستی مجهز به نمایشگر ۷ اینچی، چراغ‌های زنون، تهویه مطبوع دوگانه اتوماتیک، شیشه‌های برقی، موقعیت‌یاب جهانی GPS، پورت بلوتوث و کروز کنترل است. سوزوکی بالنو دارای یک پیشرانه یک لیتری سه سیلندر ۱۱۱ اسب‌بخاری است. جعبه‌دنده استاندارد آن ۵ سرعته دستی و جعبه‌دنده سفارشی آن ۶سرعته اتوماتیک خواهد بود.

  • مزدا۳ گازوئیل‌سوز می‌شود

    در ادامه موفقیت‌های سدان‌ اسپرت-خانوادگی مزدا موتورز ژاپن، این شرکت برای دوستداران پیشرانه‌های دیزل نیز خبرهای خوبی دارد. نسل جدید این خودرو با یک قلب جدیدتر ۵/ ۱ لیتری گازوئیل‌سوز می‌تواند ۱۰۵ اسب‌بخار نیرو در ۴۰۰۰ دور در دقیقه و ۲۷۰ نیوتن‌متر گشتاور در ۱۶۰۰ دور در دقیقه تولید کند. شتاب صفر تا صد این ژاپنی ۱۱ ثانیه و سرعت نهایی‌اش ۱۹۰ کیلومتر در ساعت است. مزدا۳ جدید در هر ۱۰۰ کیلومتر تنها ۸/ ۳ لیتر مصرف می‌کند. روی تمام مدل‌های این خودرو رینگ ۱۸ اینچی، صندلی چرم‌، دوربین جلو و عقب، نمایشگر ۷ اینچی لمسی و سیستم صوتی فراگیر تعبیه شده است.

  • همه‌چیز درباره اونتادور ۷۹۰ اسب‌بخاری

    عرضه لامبورگینی اونتادور ویرایش «سوپر ولوچه» خبر جدیدی نیست. سوپراسپرت فوق‌العاده خشن ایتالیایی که می‌توانست ۷۵۰ اسب‌بخار نیرو از دل پیشرانه ۵/ ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل خود بیرون بکشد. اما حالا تیونری به اسم «تورادو» همین مدل تقویت‌شده را یک بار دیگر تقویت کرده است. اضافه شدن ۴۰ اسب‌بخار دیگر به توان خروجی این گاو خشمگین اتفاقی استثنایی در مهندسی لامبورگینی به حساب می‌آید. شرکت با زیرکی تمام، الگوی طراحی اونتادور سوپر ولوچه را حفظ کرده و فقط کمی به آن پر و بال داده است. تغییر فرم رکاب‌ها، اسپلیتر (جداکننده هوا) جلو، دیفیوزر (متمرکزکننده هوا) فیبر کربنی عقب و دمپرهای بسیار بزرگ جانبی، ظاهر انتقام‌جوی این خودرو را گیراتر کرده است.

  • برلینتا در دام نوویتک

    دیگر همه می‌دانند که یکی از معدود تیونرهایی که جرات تغییر انقلابی در ظاهر و باطن فراری‌های ایتالیایی را دارد، شرکت «نوویتک روسو» آلمانی است. این تیونر گول محصولات جدید پر از اغراق فراری را نخورده است چراکه برای آخرین پروژه‌اش یک‌راست سراغ فراری اف۱۲ برلینتا رفته است. کوپه نه‌چندان جدید شرکت که اکنون با چهره‌ای مخوف و دلهره‌آور مفهوم بادی‌کیت خشونت‌آمیز را برای دیگر تیونرها تعریف کرده است. فراری فوق با اندامی تمام فیبر کربنی درست مانند مبارزان دوره رنسانس باوقار و مهیب ظاهر شده است. هواکش‌هایی چند لایه در گوشه‌ و کنار گلگیرها و سپرها علاوه بر بهبود عملکرد تنفس پیشرانه، نقش موثری در افزایش آیرودینامیک و شاید مهم‌تر از همه اخمالود کردن نمای آن دارد.