دنیای اقتصاد: خودروسازان آمریکایی از دیرباز به ساخت خودروهای سدان و کوپه بزرگ و جادار شهره بودند. خودروهای درشت اندامی که آنقدرها با مبل راحتی سالن پذیرایی منزل تفاوت ندارد و گاهی از آن هم راحتتر است. آنها تقریبا در همه ادوارشان یک سدان یا کوپه لوکس یا نیمه لوکس را تولید میکردند که از جمله آنها باید به کادیلاک فلیت وود و الدورادو، شورولت کاپریس، لینکلن کنتینانتال، کرایسلر ایمپریال و. . . اشاره کرد. از طرفی تولید این خودروهای لوکس که عمدتا در بازار آمریکا و بازارهای تشریفاتی در کشورهای مختلف به فروش میرسیدند، باعث شده بود پیکاری سخت میان کمپانیهای سازنده شکل بگیرد.
توسان یا اسپورتیج
در میان مردم ما خودروهای شاسی بلند از محبوبیت ویژهای برخوردار هستند. شاسی بلندهای کلاس متوسط در این میان بهدلیل اینکه قیمت و امکانات متناسب تری دارند در معرض انتخاب بیشتری قرار میگیرند. هیوندای توسان و کیا اسپورتیج دو شاسی بلند کلاس متوسط از خودروسازان کره جنوبی هستند که سهم مهمی در بازار ایران دارند. برای اینکه انتخاب خوبی بین این دو خودرو داشته باشید باید به خصوصیات آنها توجه کنید. کیا اسپورتیج خودرویی است که در مدل جدید با موتور توربو قدرت بیشتری تولید میکند با اینکه حجم موتور کمتری دارد.
شاسیبلند ریزاندام مرسدسبنز تا کنون هیچگاه خودش را اینچنین عجیب و غریب ندیده بود. شرکت تیونینگ تاپکار با انتخاب کراساوور GLE هم تواناییهای خود در زمینه تیونینگ خودروهای خاص را به رخ کشید و قابلیتهای بنزی که گفته میشد نمیتواند جوانگرا باشد. جی. ال. ئی به عقیده خیلیها یک هاچبک سایز بزرگ باد کرده است. فارغ از بحث کلاس طراحی، این حجم منحنیشکل حالا جلوهای متفاوت پیدا کرده است. به خصوص وقتی آن را در لباسی یکدست مشکی با کفشهایی فوق عریض ۲۳ اینچی میبینیم. سپر ساده و جلوپنجره توری آن با نمونهای خشنتر تعویض شده است.
هر روز اخبار مختلفی در رابطه با فناوریهای صنعت خودرو شنیده میشود و خودروهای جدید هر روز در حال تغییر و دگرگونی هستند و از تکنولوژیهای جدید استفاده میکنند که علاوه بر راحتی و آسایش، دقت و ایمنی را نیز افزایش میدهند. سوالی که مطرح میشود این است که اگر خودروی شما قدیمی است و از آن رضایت دارید و بخواهید از فناوریهای روز هم استفاده کنید چه باید کرد. هزینه خرید خودرویی نو و جدید قطعا موضوع خوشایندی نخواهد بود و گران تمام خواهد شد یا دل کندن از خودرویی که با آن خاطرات زیادی دارید سخت و دشوار خواهد بود.
رقیب جدیدی وارد دنیای مسابقات جیتی خواهد شد. یک کوپه از اسپانیا؛ سئات لئون. خودرویی که حالا با ویرایش STCC خود به کلی از آن لئون محافظهکار و ساده دور شده است. این خودرو به زودی اولین تجربهاش در دنیای مسابقات حرفهای در رقابتهای فصل جدید تورینگ اسکاندیناوی را ثبت میکند. خودرویی که برای اولین بار از جعبهدنده ۶ سرعته دستی ضریب کوتاه و سیستم انتقال قدرت RWD (چرخهای متحرک عقب) بهره گرفته است. شاید کسی باور نکند ولی لئون که به یک خودروی بیهیجان مخصوص پیرمردها معروف بود حالا با یک قلب ۵/ ۳ لیتری شش سیلندر Vشکل که قدرتی ۴۲۰ اسببخاری تولید میکند، در زمره سوپراسپرتها قرار گرفته است.
به تازگی یک تیونر نهچندان سرشناس اهل روسیه، نسخه اسپرت آئودی A۷ را که به RS۷ مشهور است را چنان تقویت کرده که یکشبه نامش در تمام شبکههای اجتماعی پخش شده است. شرکت «توتال ریس» که در زمینه تقویت خودروها برای حضور در رقابتهای درگ (شتاب) تخصص دارد، این آلمانی تجملگرا را به آخرین مرزهای تواناییاش رساند. داستان از این قرار است که مهندسان این تیونر با تغییرات عجیبی که در قوای محرکه ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل آئودی اعمال کردند، قدرتش را به عدد باورنکردی ۱۲۰۰ اسببخار و گشتاور خیرهکننده ۱۲۳۵ نیوتنمتر رساندند.
در نمایشگاه نیویورک امسال درست در میان غوغای ابرخودروهای چند صد اسببخاری و نعره سوپراسپرتهای سریعالسیر، غرفه استاد جوانگرایی حال و هوایی دیگر داشت. پورشه با معرفی «میشن E»
آینده خودروهای برقی اسپرت را به تصویر کشید. چیزی که همه خیال میکردند در سلطه شرکت تسلا است. این خودرو چیزی بیش از یک کانسپت زیبا با طراحی تحسینبرانگیز و تکرارنشدنی است. در نمایشگاه ۲۰۱۱ فرانکفورت بود که اشتوتگارتیها با معرفی باکستر E رسما حضور خود در دنیای اسپرتهای برقی را استارت زدند. حالا هم با معرفی این خودرو کمال این پدیده را به رخ رقبا کشیدند.
۵۰ سال از عرضه اولین تویوتا کرولا گذشت. خودرویی که با عبور از مرز ۴۳ میلیون دستگاه جایگاه خود بهعنوان پرفروشترین خودروی دنیا را تثبیت و فاصلهاش را با رقیب یعنی فولکسواگن بیتل را بیشتر کرد. اکنون به همین مناسبت تویوتا نسخهای ویژه را برای بازار تدارک دیده است. سدان سایز متوسطی که با رنگ استثنایی جشن تولد باشکوهی را برگزار کرده است. روی محصول جدید تویوتا دو جفت رینگ زیبای ۱۷ اینچی تعبیه شده است. چراغها با نوار تازه طراحی شده LED تولید شدهاند. داخل کابین سیستم استارت دکمهای، نمایشگر سایز بزرگ به همراه موقعیتیاب ماهوارهای و تریم استیل و چرم و چوب دیده میشود.
کیا موتورز در نمایشگاه اخیر نیویورک ویرایش جدیدی از سدان لوکس خود کادنزا را به نمایش گذاشت. محصول جدید کرهایها با بهرهگیری از زبان اخیر طراحی شرکت، الگویی مانند اپتیما و اسپرتیج جدید پیدا کرده است. یعنی همان جلوپنجره توریشکل چندضلعی موسوم به پوزه ببر و همان چراغهایی که دورتادور با LED پوشانده شده است. سرطراح کیاموتورز این فرم طراحی را «پوزه ببر» مینامد. اگرچه کادنزای ۲۰۱۷ به نسبت نمونه ۲۰۱۶ خود تغییر دندانگیری نکرده است ولی با تغییراتی که روی زوایای چراغها، ریل سقف و رکابهایش صورت گرفته میتوان آن را یک فیسلیفت قابل قبول معرفی کرد.
سلطه بیچون و چرای شورولت سیلورادو، فورد F۱۵۰ و دوج رم بر دنیای پیکاپهای غولآسا با حضور محصول جدید تیتان به خطر افتاده است. تیتان ۲۰۱۶ پیکاپ ژاپنی است که با توانمندیهای قابل توجه، چهرهای گیرا و قیمتی بسیار مقرون به صرفه آمده است تا دوران حکومت آمریکاییها را پایان دهد. قیمت پایه محصول جدید با افزایش تنها ۱۲۰۰ دلاری به عدد ۳۵ هزار و ۳۰۰ دلار رسیده تا هنوز هم یکی از ارزانهای بازار باشد. با توجه به انتقادهایی که نسبت به پیشرانه قدیمی ۶/ ۵ لیتری هشت سیلندر Vشکل به دلیل مصرف بالا و سر و صدای آزاردهنده مطرح میشد، حالا نیسان برای تیتان جدید یک قلب ۵ لیتری با همان آرایش تدارک دیده است.
مدتها است که جیپ در نمایشگاههای مختلف از محصولاتی پردهبرداری میکند که حرف خاصی برای گفتن ندارند. اما حیرتانگیز آن است که باز هم با استقبال روبهرو میشوند. در آخرین دستاورد شرکت، یک چروکی تازهوارد را میبینیم. آفرود لوکس کهنهکاری که سالها است در بین خودروهای آمریکایی پیشتازی میکند. بزرگترین تغییر ظاهری چروکی ۲۰۱۷ تغییر فرم جلوپنجره کلاسیک آن با نمونه استیل ۷ پره است. این خودرو از آنجا به شدت با اقبال روبهرو شده است که امسال جشن هفتادوپنجمین سالگرد تولیدش را برگزار کرده است.
در ظاهر این خودرو ماحصل دیوانهبازیهای یک تیونر آشفته است. ولی واقعیت آن است که خودروی فوق را شرکت مادر و در حقیقت کارخانه اصلیاش طراحی و تولید کرده است. پیکاپی نامآشنا به اسم کلورادو ویرایش اکستریم. اولین چیزی که در چهره این خودرو به چشم میآید، رنگبندی منحصر به فرد آن است. اقدامی حسابشده از سوی شورولت. این نوع ترکیب رنگی درست مانند لباسهای صخرهنوردان جلوهای مشخص و گیرا دارد. ریزهکاریهایی مانند وینچ پرقدرت، هواکش سقفی، باربند و رکاب پایی به خوبی نشان میدهند که این خودرو برای کارهای معمولی ساخته نشده است.
دوکاتی برای این موتورسیکلت، موتور ۱۲۶۲ سیسی چهار سیلندر را در نظر گرفته است.