شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

جمعه‌نامه

  • تغییر ریل یا تیم اقتصادی

    مدتی است که زمزمه تغییر تیم اقتصادی در فضای مجازی و گاهی در محافل رسمی دولتی مطرح شده است. به نظر می‌رسد عملکرد ضعیف اقتصادی در سال اخیر که در نوسانات قیمتی در بازارهای مختلف متبلور می‌شود، مهم‌ترین علت زمزمه‌های مذکور است. فارغ از کنجکاوی درخصوص تیم جدید، سوال‌های مهم و قابل تاملی مطرح می‌شود. اولین سوال این است که تغییر تیم اقتصادی در حالی که تنها ۱۴ ماه از عمر دولت فعلی می‌گذرد، آیا به مثابه انتقال هزینه از طریق گرفتن فرصت برنامه‌ریزی بلندمدت از سیاست‌گذار نیست؟ دوم اینکه آیا در میان راه‌حل‌های آلترناتیو بهینه‌ترین نسخه، تغییر تیم اقتصادی است؟ در یک دسته‌بندی خروجی و عملکرد اقتصادی را می‌توان به سه دسته «پارادایم حاکم»، «روابط متقابل نهادهای اقتصادی» و «کیفیت اشخاص سیاست‌گذار» نسبت داد. پارادایم حاکم آن دسته از اصول فکری سیاست‌گذار بوده که اهداف و الزامات اقتصادی از طریق آن به اشخاص و نهادها انتقال داده می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد در دهه‌های اخیر درخصوص سیاست‌های سه‌گانه مالی، پولی و ارزی همواره یک پارادایم تکراری و اشتباه حاکم بوده است. به‌طوری که خروجی سیاست پولی تورم بالا، خروجی سیاست مالی چرخه‌های اقتصادی و خروجی سیاست ارزی عملکرد ضعیف تراز تجاری و نوسانات نرخ ارز بوده است. این در حالی است که در دهه‌های اخیر اشخاص سیاست‌گذار همواره تغییر کرده‌اند اما خروجی سیستم به میزان معناداری بهبود نیافته است. بنابراین شواهد نشان می‌دهند تا پارادایم مورد توجه سیاست‌گذار به سمت تناسب با وضعیت حاکم بر اقتصاد تغیییر نکند، تغییر تیم اقتصادی نه‌تنها عملکرد اقتصادی را بهبود نمی‌دهد بلکه به مثابه تضییع منابع است. اما در صورتی که پارادایم اقتصادی به شکل درست و متناسب انتخاب شده باشد، این کیفیت افراد و نهادها است که به حد قابل توجهی عملکرد و خروجی سیاست‌گذاری اقتصادی را توضیح می‌دهد.
  • راه دگرگونی مسیر اقتصاد

    با افزایش زمزمه‌ها در رابطه با تغییر در تیم اقتصادی دولت و قطعی شدن تغییر در هارمونی تصمیم‌سازان اقتصادی کشور، این سوال پیش می‌آید که آیا تغییر در کابینه اقتصادی به معنای تغییر در رویکرد و زاویه نگاه سیاست‌گذاری اقتصادی در کشور است یا اینکه چهره‌های جدید با همان پارادایم پیشین به سیاست‌گذاری اقتصادی خواهند پرداخت؟ به عقیده کارشناسان اگر این تغییر به معنای تغییر در مسیر ریل‌گذاری قطار اقتصاد ایران نباشد، نمی‌توان انتظار داشت این تغییر نفرات تاثیری در بهبود وضعیت ناخوشایند اقتصادی در شرایط فعلی داشته‌باشد.
  • ترمیم کابینه: مدیران و برنامه‌ها

    هرگاه فصل تغییر مدیران عالی کشور فرا می‌رسد، فهرستی از نام‌ها در میان نهاده می‌شود و هر کسی چندتایی را به‌عنوان گزینه برتر نشان می‌کند. برای این نشان کردن‌ها دلایلی هم مطرح می‌شود که در راس آنها تدبیر و تعهد و تخصص و دلسوزی و شرافت و امثال اینهاست. این شاخص‌های کلی، که مجتمع بودنشان در مدیر لازم و مفید و اطمینان‌بخش است، فقط سویه‌ سلامت و کارآمدی مدیر را نشان می‌دهند، اما این را نشان نمی‌دهد که مدیر موصوف قرار است چه کند؟ روش کارش چیست؟ و فرجام کارش چه خواهد بود؟
  • بازگشت سپنتا با رای تاریخی مجمع

    مجمع تشخیص مصلحت نظام این هفته در تصمیمی که به تصویب اکثریت اعضای این مجمع رسید، به حضور سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد رای موافق داد تا جنجال حضور اقلیت‌های دینی در شوراهای شهر و روستا به پایان برسد. سال گذشته به‌دنبال شکایت نامزد اصولگرای شکست‌خورده شورای شهر یزد، عضویت نیکنام در این شورا به حالت تعلیق در آمده بود. پس از آن، شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری در رسیدگی به شکایت وارده، براساس نظر آیت‌الله جنتی درخصوص عضویت اقلیت‌ها در شورا‌های شهر، رای به توقف فعالیت سپنتا نیکنام داد.
  • خط و نشان‌های دیپلماتیک میان ایران و آمریکا

    ماجرای خط و نشان کشیدن‌های دیپلماتیک میان ایران و آمریکا با اظهارات اخیر روحانی و پاسخ توییتری ترامپ وارد فاز تازه‌ای شده است. پس از آنکه مقام معظم رهبری روز شنبه در دیدار با سفیران، کارداران و مسوولان وزارت امور خارجه، سخنان رئیس‌جمهور مبنی‌بر اینکه «اگر نفت ایران صادر نشود، نفت هیچ کشوری در منطقه صادر نخواهد شد» را، سیاست و رویکرد نظام دانستند و وظیفه وزارت خارجه را پیگیری این‌گونه مواضع عنوان کردند، روحانی هم بار دیگر بر مواضع پیشین خود درباره بستن تنگه هرمز در صورت عدم صادرات نفت ایران تاکید کرد و در دیدار با مسوولان وزارت خارجه، اظهار کرد که تنگه‌های دیگری هم در اختیار داریم.
  • پس‌لرزه‌های افشاگری علیه ثامن‌الحجج

    همزمان با برگزاری دادگاه متهم ردیف اول پرونده موسسه اعتباری غیرمجاز ثامن‌الحجج، انتشار گزارش‌هایی درباره متخلفان مالی این پرونده و ردپای برخی از سلبریتی‌ها و افراد مشهور در این گزارش، پس‌لرزه‌هایی به همراه داشت و برای مدتی فضای مجازی را تحت‌تاثیر خود قرار داد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • صداهای درونی یک عاشق

    «ملت عشق» محبوب‌ترین رمان الیف شافاک در ایران منتشر شد و همان‌گونه که پیش‌بینی می‌کردیم به رمانی پرفروش بدل شد. برخلاف «ملت عشق» که راوی‌های متعددی داشت در کتاب «بعد از عشق» شما تنها با یک راوی روبه‌رو می‌شوید که به احتمال بسیار خود نویسنده است. نویسنده دراین کتاب در برابر دوراهی‌هایی که یک زن نویسنده یا شاغل با آن روبه‌رو است مواجه می‌شود، اینکه باید نویسنده باشد یا تنها مادر، یا حتی باید همزمان هم نویسنده باشد و هم مادر... اینها سوالاتی است که نویسنده در خلال پاسخ دادن به آنها به وجوه مختلف شخصیتی خودش می‌پردازد.
  • اقتصاد و قهقهه

    فکر می‌کنید چه شد که دوشنبه ۱۹ اکتبر ۱۹۷۸ قیمت‌های سهام در سراسر جهان بدون هیچ اتفاق یا خبر خاصی به یکباره ۲۰درصد سقوط کرد؟ به نظر شما چرا نرم‌کننده‌های لباس اصولا درپوش‌های بزرگی دارند؟ تا به حال فکر کرده‌اید که به چه دلیل اکثر افراد بعد از اینکه اتفاقی می‌افتد تصور می‌کنند که از قبل می‌دانسته‌اند چنین می‌شود؟ و در نهایت چرا تنها تغییر یک گزینه پیش‌فرض در یک فرم ساده می‌تواند آینده یک نسل را متحول کند؟ دلیل همه این سوالات و بسیاری سوالات دیگر از این قبیل، در رفتار ما انسان‌ها نهفته است.
  • گذار از شرق‌شناسی کلاسیک

    ادوارد سعید وسوسه‌ای کلی در علوم انسانی پدید آورده است؛ به این معنا که همه‌ متن‌هایی که درباره‌ شرق نوشته‌ می‌شوند، شرق‌شناسانه‌ هستند. او که مفاهیم قرن شانزدهمی را در ذهن دارد چون می‌بیند که شرق‌شناسی در واقع همان دانش مورد نیاز غربی‌ها برای استثمار شرقی‌ها بود، دیدگاهش را به سراسر تاریخ تسری داده، می‌گوید از دوران کهن تا دوران معاصر، در هر متنی که غربی‌ها درباره‌ شرقی‌ها نوشته‌اند، جدال تاریخی خیر و شر را می‌توان تشخیص داد.
  • کیش در گذر تاریخ

    جزایر خلیج‌فارس از لحاظ تاریخی و شرایط طبیعی با هم یکسان نیستند و به‌تبع آن نیز سرنوشت مشترکی ندارند. برخی از این جزایر به سبب منابع معدنی و اهمیت ارتباطی و سوق‌الجیشی در دوره خاصی از تاریخ آباد و پرجمعیت بوده‌اند و بسیاری دیگر به سبب دوری یا سختی شرایط زندگی و توفان‌های شدید دریایی یا واقع نبودن بر سر راه‌های تجاری آباد نشده‌اند. کتاب «کیش از افول سیراف تا رونق هرمز» در پی پاسخ به این سوال بوده که جزیره استراتژیک و مهم کیش در فرآیند زمانی افول سیراف تا رونق هرمز چه نقشی در تحولات سیاسی و اقتصادی خلیج‌فارس داشته است.
  • کم‌کردن سود کنسرت‌ها برای همراهی با مردم

    مدت‌ها بود که در اجراهای زنده و تولید برخی از آثارم حضور پررنگی نداشتم که این موضوع به کسالت قلبی و درگیری‌های شخصی‌ام مربوط می‌شود. برای کنسرت‌های آینده اما آهنگ‌هایی را آماده کرده‌ایم و نقشه‌هایی هم کشیده‌ایم تا کنسرت‌هایمان جذاب شود. پیش از این قرار بود ۲۰ تیرماه روی صحنه بروم اما بیماری‌ام تشدید شد و با تجویز دکتر مجبور شدم یک ماه در استراحت مطلق به سر ببرم و به همین دلیل کنسرتم لغو شد. در هفته‌های اخیر تعدادی از هنرمندان کنسرت‌هایشان را به دلیل شرایط معیشتی مردم و اوضاع نابسامان اقتصادی لغو کردند.
  • سفر به سرزمین مه و ابهام

    برای ما که در مرز میان دهه ۴۰ و ۵۰ به جای اینکه مثل بچه آدم به دنیا بیاییم به نوعی سر راه گذاشته شده‌ایم؛ دنیا و زندگی طور غریبی رقم خورده است. ۱۰ سالمان نشده بود که ماهی سیاه کوچولوی صمد بهرنگی را خواندیم و آواز‌های سوزناک ویکتور خارا را با صدای شاملو به گوش آویختیم و بعد از آن هم انواع مانیفست‌ها و ایسم‌های مختلف را نفهمیده در مغز فرو کردیم و هر بار که فوتبال بازی می‌کردیم یادمان می‌آمد ویکتور خارا را در استادیوم فوتبال سانتیاگو سر به نیست کرده‌اند. خلاصه اینکه دنیای ما دنیای پر آشوبی از انواع متن‌ها و صدا‌های سنگین و ثقیل و ترسناک بود. طبیعی است که وقتی از چنین باغ وحشی بیرون می‌آیید و بزرگ می‌شوید هیچ‌وقت نمی‌توانید مثل بچه آدم؛ مثل بقیه آدم‌ها به کار و زندگی‌تان برسید. زندگی گذشت و هر کس برای پر کردن شکم به سمتی رفت اما این گفته فریدون مشیری شاعر یادمان بود:
  • بازگو کردن حرف‌های تلخ در تم کمدی

    مضمون این نمایش درباره معضلات اجتماعی است که زن‌های جامعه ما از ۷۰-۶۰ سال گذشته تاکنون با آنها دست به گریبان بوده‌اند. مشکلاتی که در این زمان شکل ظاهری آن متفاوت شده است وگرنه همچنان زن‌های مطلقه و تنها درگیر آن مشکلات هستند و بسیاری از این مسائل توسط همجنسان خودشان به آنها تحمیل می‌شود. به نظرم بازگو کردن حرف‌های تلخ در تم کمدی جوابگو است و تماشاگر نیز راحت‌تر آن را می‌پذیرد.
  • موسیقی آذربایجانی با تنظیم‌های جدید

    تازه‌ترین کنسرت من روزجمعه ۱۹ مردادماه در تالار وحدت روی صحنه برگزار خواهد شد. در این کنسرت با استفاده از سازهای سنتی و مدرن به علاوه سازهای آذری، صرفا موسیقی آذربایجانی با رپرتواری متفاوت و با تنظیم‌های جدید از قطعات فولکلوریک استفاده خواهد شد.
  • تبادل مرگ و زندگی در یک نمایشگاه

    در این نمایشگاه ۲۹ اثر به نمایش درآمده که در طول سه سال نقاشی شده‌اند؛ البته تعداد آثار بسیار بیشتر بود؛ ولی ناچار به انتخاب بودیم. عنوان اولیه چیز دیگری بود اما آن را طوری که به مفهوم نزدیک باشد تغییر دادم و «در تاریکی» گذاشتم. این آثار چه از نظر مفهومی و چه ترکیب‌بندی و ظاهری در فضایی تیره و سیاه خلق شده‌اند. آثار متاثر از فضای رنگی باروک هستند؛ اما نمی‌خواستم تا حد آثار باروک، کلاسیک کار کنم و از نظر نوردهی هم به دنبال فضای متفاوتی از نقاشی سبک باروک بودم.
  • تصاویری از زن و فرهنگ ایرانی

    نمایشگاه زبان بی‌زبانی که این روزها در گالری ایده در حال برگزاری است حاصل ۶۵ سال تجربه من است که سعی داشته‌ام بیان کنم. موضوع این نمایشگاه زنان جوان هستند. در واقع نگاه من در این عکس‌ها به نوعی ادامه نمایشگاه قبلی من بود که در سال ۹۰ برگزار کردم.
  • عکسنوشت

    افرادی که می‌خواهند معماری ایرانی را از نزدیک بشناسند و به افسون آن پی ببرند، کاشان را در لیست مقاصدی قرار می‌دهند که باید حتما به آن سفر کنند. خانه‌های باشکوه و بی‌نظیر ایرانی در قلب بافت تاریخی کاشان، کلاه از سر کودک عقل می‌اندازند و به ما یادآوری می‌کنند که روزگاری چه معماری حیرت‌آوری در این سرزمین داشتیم و حالا در ساختمان‌هایی بی‌قواره و بی‌روح شب را به روز و روز را به شب می‌دوزیم.
  • رصد در جوار عرفا

    رصد در شب‌های تابستان حسابش از بقیه فصل‌ها جداست؛ اجرام درخشان، بارش‌های شهابی و البته فرصت دیدن خزندگانی که گاهی باید فقط از دور نظاره‌گر زیبایی و اعجاب آفرینش آنها باشیم. در این سفرنامه برایتان از شبی گفته‌ام که در روستای «صوفی‌آباد» گذشت و فرصت دیدن جاذبه‌های فرهنگی و طبیعی بسیار زیبایی را برایمان فراهم کرد.
  • تاجی بر سر گردشگری هند

    آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری در لیست سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. اما برخی از آنها به‌عنوان زیباترین‌ها شناخته می‌شوند. در این سلسله مطالب، ۲۰ مورد از زیباترین آثار به ثبت رسیده در یونسکو را معرفی خواهیم کرد.یکی از مشهورترین جاذبه‌های گردشگری در جهان بدون شک تاج‌محل است؛ ساختمانی بزرگ به رنگ سفید عاجی که به دستور شاه جهان، یکی از شاهان امپراتوری گورکانی در سال ۱۶۳۲ ساخته شده است. هدف اصلی ساخت این ساختمان نگهداری از تابوت همسر مورد علاقه شاه جهان به نام «ممتاز محل» بوده است. این بنا یکی از نمادهای معماری
  • دیزنی، امپراتوری رویاپردازی و داستان‌گویی

    شرکت والت دیزنی، یک شرکت رسانه‌ای چندملیتی است که در شکل‌گیری کودکی و فرهنگ عمومی میلیون‌ها نفر نقش مهمی داشته است. مسیری که والت دیزنی، بنیان‌گذار این شرکت طی کرده، قابل توجه است و می‌تواند راهنمای خیلی از کارآفرینان باشد.
  • شناسنامه یک کسب‌و‌کار

    داستان کسب‌و‌کار مهدی معصومی داستان کسی است که بی هیچ تجربه‌ای وارد فعالیتی شد و سال‌ها بعد توانست آن را به‌عنوان نخستین برند حوزه کاری‌اش معرفی کند. او موفقیتش را در دو عامل می‌داند؛ یکی انگیزه و دیگری علاقه. می‌گوید می‌خواستم یک کار متفاوت انجام دهم. کاری که هیچ‌کس به سراغش نرفته بود. همین دیدگاه هم او را در مسیر جدیدی قرار داد. مسیری پر ریسک که توانست در آن رقبا را جا بگذارد. امروز علمی شدن صنعت مرغداری ایران تا حدی مدیون تلاش‌های او در این حوزه است. عبور از کسب‌و‌کاری سنتی و تبدیل آن به فعالیتی علمی کاری بود که معصومی در دهه هفتاد و هشتاد انجام داد. به سراغش رفتیم و با او به گفت‌وگو نشستیم. کمی از گذشته برایمان گفت و بعد از آن هم حکایت چگونگی راه‌اندازی کسب‌و‌کارش را روایت کرد. میان سوال‌هایمان گریزی هم به وضعیت فعالیت‌های اقتصادی در کشور زدیم. گفتیم این درست است که جوان‌ها به‌خاطر رانت وارد فعالیت‌های اقتصادی نمی‌شوند اما او دلیلی دیگری برای بی میلی این گروه عنوان کرد و گفت که علت آن به علاقه جوان‌ها به کارهای پشت میزی برمی‌گردد. جوان‌ها تنبل هستند و چندان پای کار نیستند؛ همه آنها دوست دارند که یک شبه ره صد ساله را طی کنند؛ اما این ذهنیت درست نیست. باید پله‌پله جلو بروند. مهدی معصومی نخستین کسی است که تخم مرغ را به‌صورت بسته‌بندی و شناسنامه‌دار وارد بازار کرد. او در این گفت‌وگو از مصائبی که برای این کار متحمل شده است، سخن می‌گوید.
  • فراز و نشیب‌های دیزنی‌لند

    تقریبا همه ما با والت دیزنی به‌عنوان نابغه دیزنی‌لند و موفقیت‌های چشم‌گیر او آشنایی داریم. اما شاید کمتر کسی بداند که والت دیزنی چه سختی‌هایی را تحمل کرد. او از دفتر روزنامه‌ای که در آن مشغول به کار بود اخراج شد؛ چرا که رئیسش تصور می‌کرد که دیزنی فاقد خلاقیت و ایده‌های خوب است. همچنین در سال ۱۹۲۱ اولین استودیوی او با نام Laugh-O-Gram به علت ناتوانی در پرداخت اجاره، تخلیه و ورشکست شد. اگر یکی از دوستان دیزنی یا دولت اجازه این شکست و شروع دوباره را به او نمی‌دادند، شاید هرگز او والت‌دیزنی که اکنون می‌شناسیم نمی‌شد. یا مثلا فیلم‌هایی مانند پینوکیو شکست خوردند و لطمات مالی ناشی از آن به دیزنی بسیار بالا بود.
  • پسرفت قانون مالک و مستاجر

    نسخه تدارک دیده شده برای تنظیم بازار اجاره مسکن، به دلیل ابهامات، نارسایی‌های فنی - حقوقی و همچنین نادیده گرفتن پیش‌شرط‌های اجرایی، در صورت پیاده‌سازی در بازار، اثر معکوس بر اجاره‌بها و اوضاع اجاره‌نشین‌ها خواهد گذاشت.
  • کانون خانه‌های نوساز مصرفی در غرب تهران

    یکی از محله‌های پررونق بازار مسکن در تهران، بلوار فردوس واقع در محدوده منطقه پنج تهران است. این منطقه در غرب پایتخت را می‌توان به لحاظ میزان ساخت‌وساز، جنس بافت شهری و نیز میزان تقاضا برای سکونت با محله تهرانپارس در محدوده شرق تهران مقایسه کرد، با این تفاوت که ترافیک در بلوارفردوس روان‌تر از تهرانپارس است.
  • سطح متفاوت حاد بودن مشکلات پایتخت

    شهروندان تهرانی دغدغه‌های زیادی برای زندگی در پایتخت دارند. از نگاه بخش زیادی از پایتخت‌نشینان، این شهر فاصله زیادی برای رسیدن به نقطه مطلوب و چشاندن طعم آسایش و آرامش به شهروندان دارد.
  • امتیاز وام یکم در بازار غیر‌رسمی

    خرید و فروش امتیاز وام یکم(تسهیلات خرید مسکن مختص خانه‌اولی‌ها) در بازار غیررسمی معامله انواع وام‌های بانکی از سوی واسطه‌ها راه‌اندازی شده است و بخشی از خانه‌اولی‌های مشمول دریافت وام که به دلیل جهش قیمت مسکن و افزایش فاصله بین قدرت خرید و سطح قیمت مسکن امکان و توانایی مالی کافی برای خرید آپارتمان ندارند امتیاز خود را از طریق بازار غیررسمی به سایر متقاضیان خانه‌اولی استفاده از این تسهیلات عرضه می‌کنند.
  • رقابت فشرده تبلت‌ها

    تبلت‌ها هنوز هم در بازارهای جهانی مشتریان خود را پیدا می‌کنند. بنابراین یکی از مهم‌ترین برنامه‌های شرکت‌های سخت‌افزاری حضور در همین بازارها و از دست ندادن بخشی از بازار مشتریان و نگه داشتن خط تولید خود است.
  • یک دفترچه شخصی اندرویدی

    این روزها دیگر کمتر کسی پیدا می‌شود که برای ثبت نکات موردنظرش از دفترچه یادداشت کاغذی و قلم استفاده کند؛ چراکه با پیشرفت ابزار تکنولوژی و آمدن دفترچه‌های یادداشت مجازی این کار بسیار ساده‌تر شده و در عین حال در هر زمان و مکانی به آن دسترسی خواهید داشت. اپلیکیشن Private Notepad یکی از با امکانات‌ترین‌ها در این زمینه است.این اپ می‌تواند هر نوع یادداشتی را به ثبت برساند و کاملا به‌صورت خودکار آن را برایتان ذخیره کند و به‌راحتی به هر کدام از یادداشت‌هایتان که بخواهید می‌توانید دسترسی پیدا کنید.
  • وب‌گردی با میانبر

    جست‌وجوی مطالب یا سایت‌های مورد نظر این روزها با توجه به حجم بالای مطالبی که در اینترنت وجود دارد، کار راحتی نیست. بنابراین راه و روش‌هایی وجود دارد که کمک می‌کنند با میانبرهایی به راحتی بتوانیم به وب‌گردی بپردازیم و به آنچه در اینترنت نیاز داریم سریع‌تر دست یابیم.
  • دارندگان خودروی فرسوده بخوانند

    این روزها با لغو واردات خودرو و همچنین تحریم‌های پیش‌روی تولید، صحبتی از خروج فرسوده‌ها نمی‌شود. این در شرایطی است که اگر نتوانیم روند خروج خودروهای فرسوده را تسریع کنیم، قطعا در حوزه آلایندگی، مصرف سوخت و اشباع بازار خودرو در کشور با مشکلاتی روبه‌رو خواهیم شد.
  • ایکس‌های پیر و مفلوک!

    زمانی اگر کسی می‌خواست یک شاسی‌بلند کوچک و کم مصرف چینی را در بازار ایران انتخاب کند، دایره انتخابش تنها به دو محصول نسبتا پرفروش مثل ام‌وی‌ام ایکس۳۳اس و لیفان ایکس۶۰ ختم می‌شد. این دو خودرو که به‌عنوان نخستین شاسی‌بلندهای چینی بازار ایران، موفق شدند حجم بالایی از بازار را در سال‌های ابتدایی ورود به کشور تصاحب کنند، حالا تقریبا به حاشیه بازار رانده شده و روی هم رفته، سالانه کمتر از ۱۰ هزار دستگاه فروش دارند.
  • لغو ممنوعیت واردات خودرو؟

    واردات خودرو به کشور همچنان ممنوع است، این در شرایطی است که برخی اخبار غیررسمی از تجدیدنظر دولت در این زمینه حکایت دارد. حدود یک ماه پیش و همزمان با نقض برجام از سوی رئیس‌جمهور آمریکا وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای مدیریت منابع ارزی، ثبت‌سفارش خودرو را ممنوع و در نتیجه مشتریان، واردکنندگان و بازار خودروهای خارجی کشور را با شوکی بزرگ در این زمینه مواجه کرد. هرچند بازار وارداتی‌ها از تیرماه سال گذشته و همزمان با توقف ثبت‌سفارش با آشفتگی همراه شد، اما توقف واردات تیر خلاصی بود به ورود این کالا به کشور. کالایی که طی دو سال گذشته با مقررات و دستورالعمل‌های گوناگون روبه‌رو بود.
  • دیموند

  • رستورانی برای سور دادن

  • اصیل و باصفا

  • کافه صمیمی

  • قاب هفته

  • جایگزین برای استاندارد طلا؟

    «سباستین ادواردز»، نویسنده کتاب‌های اقتصادی تاثیرگذاری در زمینه سیستم‌های پولی ااست. او در کتابی که به زودی منتشر خواهد شد به مکانیزم شاخص پول معیار صندوق بین‌المللی پول (FDR) پرداخته است.
  • فرار از تله درآمد متوسط در خاورمیانه

    فناوری می‌تواند منا را از دام درآمد متوسط برهاند، اما تنها در صورتی که دولت‌ها در این موضوع پیش‌قدم شوند ابتکار عمل را در دست بگیرند.
  • بازی نابرابر در جنگ تجاری

    محمد العریان، مشاور ارشد اقتصادی و مقاله‌نویس بلومبرگ اخیرا براساس نظریه بازی استراتژی تجاری ترامپ و خطرات جنگ تجاری را مورد بررسی قرار داده است. او در این باره نوشت:
  • جغرافیای اقتصاد مصرف

    جغرافیای اقتصادی (Economic geography) علم مطالعه مکان، پراکندگی و سازمان فضایی فعالیت‌های اقتصادی در سراسر جهان است. جغرافیای اقتصادی به‌طور سنتی شاخه‌ای از علم جغرافیا به‌شمار می‌رفت، اما در دهه‌های اخیر برخی اقتصاددانان آن را به شاخه‌ پویایی از علم اقتصاد تبدیل کردند.
  • سرانجام نیک مرد نیکنام

    بازگشت سپنتا نیکنام به شورای شهر موفقیتی بزرگ بود یا بازگشت به خانه اول؟
  • بازگشت سپنتا با فضای مجازی

    گاهی، اتخاذ سیاست‌ها و تصمیم‌هایی در جامعه با مخالفت مسوولان مواجه می‌شود؛ این درحالی است ‌که این مخالفت اعتراض عمومی مردم را در پی خواهد داشت، اما نکته مهم‌تر بی‌توجهی به نظر مردم است که بعدها شگفتی مسوولان از ابعاد نارضایتی مردم را به همراه خواهد داشت.
  • استقامت مجلس

    پیروزی سپنتا نیکنام، بیش از آنکه دستاورد ایستادگی‌اش باشد نتیجه پیگیری‌های مجلس شورای اسلامی و کمیسیون سیاست داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی بود که به بررسی و در نهایت نتیجه‌گیری نهایی و بازگشت این عضو شورای شهر منجر شد.
  • اقلیت‌های مذهبی جزء لاینفک ایران

    بازگشت سپنتا نیکنام به شورای اسلامی شهر یزد، اتفاق صحیح و حساب‌شده‌ای بود که نتیجه توجه به اصول و ظرفیت‌های قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، افزایش درک و فهم اجتماع و نخبگان مدنی و سیاسی همچنین انتظارات جامعه مدنی و مهم‌تر از آن جلوگیری از آسیب‌های فرهنگی، عاطفی و درک عمومی جامعه است که تداوم آن آسیب به حوزه‌های اعتقادی و ایجاد تصویری خلاف واقع در جامعه ایران و جهان را به همراه داشت. سپنتا نیکنام با مقاومت، تلاش و شوق خدمت به مردم شهر یزد و طرفدارانش نشان داد که یک ایرانی وفادار و معتقد به خدمت به جامعه ایرانی است.