شماره روزنامه ۶۰۰۴
|

جمعه‌نامه

  • یارانه به خارجی با خطای ارزی

    دی‌ماه سال گذشته بازار ارز پس از چند سال تجربه ثبات نسبی به یکباره دچار تغییرات شدیدی شد. به گفته اقتصاددانان این بی‌ثباتی ریشه در سیاست‌های پولی دولت دارد که طی سال‌های گذشته با بی‌توجهی به افزایش حجم نقدینگی، سیاست‌هایی را اجرایی کرده است که نتیجه آن را امروز در بازار ارز، سکه و مسکن مشاهده می‌کنیم. حجم نقدینگی در ابتدای استقرار دولت یازدهم حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بود که امروزه به بیش از ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. همراه با این افزایش در شهریور ۱۳۹۶ بود که دولت برای حل بحران نظام بانکی و همچنین ایجاد رونق به‌صورت دستوری نرخ سود سپرده‌های بانکی را کاهش داد. این موضوع باعث شد تا حجم قابل‌توجهی از نقدینگی که در سپرده‌های بانکی حبس شده بود وارد بازارهای موازی همچون بازار ارز و سکه شود. البته بخشی از افزایش حجم نقدینگی در سال‌های گذشته در نتیجه تلاش دولت برای سامان‌دهی موسسات غیرمجاز پولی به وقوع پیوست. تامین سپرده‌های شهروندان از منابع بانک مرکزی یکی از علل افزایش نقدینگی بود. برای بررسی بیشتر این موضوع و علل افزایش قیمت ارز و سکه با دکتر طهماسب مظاهری، رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی و وزیر اسبق اقتصاد گفت‌وگویی داشتیم.
  • فراز و فرودهای ارزی

    نرخ ارز در ماه‌های اخیر نه تنها به شدت افزایش یافته، بلکه نوسانات شدیدی نیز داشته است. علت این نوسانات را باید در تحولات بخش نفت دنبال کرد. چشم‌انداز صادرات نفت و کاهش عرضه ارز در بازار باعث شده عاملان اقتصادی انتظار افزایش نرخ ارز را در آینده داشته باشند. اگر این انتظار وجود داشته باشد که قیمت کالایی در آینده افزایش ‌یابد، عاملان اقتصادی امروز نسبت به خرید آن کالا اقدام می‌کنند و قیمت‌های جاری افزایش می‌یابد. همین استدلال در بازار ارز نیز صادق است.
  • خداحافظی در اوج افتخار و سربلندی

    تیم ملی فوتبال کشورمان در آخرین بازی خود در جام‌جهانی روسیه که برایش حکم مرگ و زندگی را داشت به‌قدری خوب ظاهر شد که حتی تساوی با تیم ملی پرتغال هم که وداع سرافرازانه یوزهای ایرانی از جام ۲۰۱۸ را در پی داشت، واقعا چیزی از ارزش‌های یک تیم پرتلاش و عزتمند کم نکرد و تحسین همگان را هم برانگیخت.
  • سرگیجه سکه و دلار در آسمان سردرگمی

    این هفته در شرایطی که بحث‌های مربوط به گرانی خودرو، مسکن و برخی دیگر از اقلام مصرفی همچنان در شبکه‌های اجتماعی داغ بود اما با شروع هفته و آغاز دور جدیدی از گرانی‌ها در بازارهای ارز و طلا، ناگهان بار دیگر موضوعات مربوط به گرانی در فضای مجازی با استقبال مخاطبان روبه‌رو‌ شد و در حالی که برخی کاربران از مصائب افزایش قیمت دلار و سکه و تاثیر آن بر روی سایر بازارها می‌نوشتند، طنازان شبکه‌های اجتماعی ارز و طلا را دستمایه شوخی‌های مجازی خود قرار دادند.
  • جنجال در توچال

    انتشار تصویری از حضورآخر هفته روحانی در تله‌کابین توچال به همراه واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری و نیز هاشمی وزیر بهداشت، این هفته موجی از واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی به‌راه انداخت. در کوران آشفتگی بازارهای اقتصادی، تصویری از رئیس‌جمهوری منتشر شد که روحانی را با لباس ورزشی و لبخند به لب در توچال نشان می‌دهد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • این قلم شکوهمند

    شاهرخ مسکوب یکی از پراحساس‌ترین و دل‌نازک‌ترین مردمان روزگار ما بود. وفاداری و دلبستگی‌اش به کسانی که دوست‌شان می‌داشت بی‌‌مانند بود. نمونه والای حساسیت و تأثیرپذیری او را می‌توان در دو کتاب «مرتضی کیوان» و «سوگ مادر» و نیز در روزانه‌نویسی‌های او (روزها در راه) مشاهده کرد.
  • ۵۰ سال تجارت خارجی

    این لوح و کتاب گزارش‌های احصائیه تجارتی ایران را طی سال‌های ۱۲۸۱ تا ۱۳۳۲ دربردارد. البته، به رغم تلاش فراوان، گزارش‌هایی هر چند محدود از برخی سال‌ها به دست نیامد که امیدواریم این نقیصه در مراحل بعدی تکثیر این لوح مرتفع شود.
  • واژه پر طمطراق شهـروندی

    کتاب «از خشونت تا دموکراسی» از روی چهارمین ویراست کتاب که در سال ۲۰۱۲ از سوی Rowman & Littlefield Publishers, Inc منتشر شد، ترجمه شده است. در ویراست ۲۰۰۳، نویسنده کتاب فقط لویس کریسبرگ بود، اما در ویراست ۲۰۱۲ بروس دیتون، به‌عنوان همکار جدید لویس کریسبرگ به نویسندگان کتاب اضافه شد بنابراین در ویراست حاضر تغییرات زیادی در مقایسه با ویراست ۲۰۰۳ صورت گرفته است.
  • کلکسیون یک عاشق

    ایده رمان «موزه معصومیت» بسیار درخشان است، مردی عاشق که موزه‌ای از اشیا و هر چیزی که روزی معشوقش پوشیده، استفاده کرده، لمس کرده بر پا می‌کند. چیزهای کوچک، آشغال‌های معشوق، ته سیگارهایش که هر کدام از آنها را در حالتی به خصوص در پریشانی یا سرخوشی یا سکر دود کرده و بعد آرام یا عجولانه یا پر از خشم خاموش‌شان کرده، سیگارهایی که تا ته کشیده شده‌اند، سیگارهای نیمه تمام، ساعت قدیمی خانه‌اش، چیزهای رنگ و رو رفته و از مد افتاده، هر چیزی که زمان را برای لحظه‌ای متوقف می‌کرد، هر چیزی که بعدها ما را به یاد این بیندازد که کمال چقدر دلش می‌خواست لحظه‌ای بیشتر در خانه فسون بماند. دسته صندلی سینما که باعث برخورد دستش با پوست مخمل گون او شده لباس‌ها و همه چیزهایی که می‌توانستند به جادوی فسون در دلبری یاری رسانند و کمال را تا این حد سرگشته و اغوا کنند که کم کم از همه چیزش دست بشوید. سرگذشت چنین عشقی شگرف نیست؟ و آیا کمی غریب و دور از ذهن نیست؟ شخصی است، بی‌اندازه شخصی، اما میل دارد همگان ببینند و دست کم یک نفر بفهمد و دریابد که سیلاب چه جنونی او را با خود برده است.
  • تئاتر باید در بخش خصوصی تقویت شود

    این روزها ستاره اسکندری بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر حضور پررنگ‌تری در عرصه نمایش دارد و این حضور محدود به بازی روی صحنه نمی‌شود. او در سال‌های اخیر به عرصه تهیه‌کنندگی تئاتر هم قدم گذاشته و آثار قابل تاملی را روی صحنه برده است. این بازیگر به تازگی «خانه فرهنگ و هنر مانا» را با هدف نگاهی دوباره به تئاترهای قدیمی و ملی ایرانیان راه‌اندازی کرده و دغدغه‌اش این است که خیمه‌شب‌بازی‌ها، پرده‌خوانی‌ها و نقالی‌ها و... که در فرهنگ اصیل ایرانی ریشه دارند جان تازه‌ای بگیرند. به همین بهانه با او گپ زده‌ایم.
  • بهاریه خوانی گروه رستاک در تابستان

    ما اخیرا آلبوم جدیدی را با عنوان «بهار» منتشر کردیم که خوشبختانه بازخورد خوبی دریافت کردیم. برخورد و مقایسه این آلبوم با آثار گذشته از سوی هنرمندان و مخاطبان برایمان جذاب بود و روی این نکته تاکید داشتند که این آلبوم صمیمی‌تر و متفاوت‌تر از کارهای قبلی است.
  • سلوک در موسیقی عرفانی

    آلبوم «تو مست‌تری یا من؟» تازه‌ترین آلبوم من است و بالطبع این اثر نیز مانند سایر آثارم که در این سال‌ها شنیده شده‌اند در فضایی کاملا عرفانی تولید شده و مبنای کار بر اساس ساز تنبور است؛ البته در سازبندی کار عود، رباب، کنترباس، باغلاما و کوبه‌ای در کنار هم قرار گرفته‌اند. این آلبوم شامل ۵ تصنیف از ساخته‌های جاهد محمدی است که یکی از تنبورنوازان خوب کشور است. البته بنده هم یک تصنیف در این آلبوم دارم.
  • لمس تاریخ کهن در کوچه باغ‌ها

    آغاز تابستان همیشه با یک نوستالژی قدیمی همراه است؛ گرمای هوا و خنکی آب دریا. سال‌هاست مردم ایران آخرهفته‌های تابستانی خود را در کنار دریا تبدیل به خاطره می‌کنند اما گاهی ازدحام و شلوغی به ما فرصت لذت بردن کامل نمی‌دهد. این‌بار که خواستید به شمال بروید، نقشه ایران را بردارید و قصد کنید نوار ساحلی شمال را به طرف شرق بروید. هم با ازدحام کمتری مواجه می‌شوید و هم جاذبه‌های بکرتری خواهید دید.
  • چهار سفر سینمایی قرن بیستمی

    سینما یکی از بهترین راه‌ها برای انتقال تجربه سفر در بین انسان‌ها است. به راحتی از اروپا به آفریقا و از آفریقا به آمریکا سفر می‌کنید و حتی گاهی به جاهای ناشناخته‌ای پا می‌گذارید که بشریت تا به‌حال آنها را به چشم ندیده است و فقط تصورات نویسنده و کارگردان هستند. این هفته چهار فیلم را معرفی می‌کنیم که هر کدام به نوعی مقاصد و سبک سفر را در سال‌های میانی قرن بیستم به نمایش می‌گذارند.
  • ایده‌ای که صنعت هتلداری را به چالش کشید

    ۹ سال پیش، سه جوان با یک ایده ساده برای پول درآوردن از خانه شخصی خودشان کسب‌وکاری را شروع کردند که امروز ۳۰ میلیارد دلار ارزش و میلیون‌ها طرفدار دارد.
  • مردی برای عمران

    در ۲۶ آبان ۱۳۰۹ در روستای هفتوان شهرستان سلماس به دنیا آمده است؛ روستایی در آذربایجان‌غربی. در خانواده‌ای از ارامنه. اصل و تبار خانواده‌اش از همین روستا بوده است، اما دست سرنوشت آنان را به روسیه برد.
  • مشکلات Airbnb: از میهمانان تا میزبانان کلاهبردار

    کمپانی Airbnb به‌عنوان یکی از شرکت‌های نسل بعدی استارت‌آپ‌های چند میلیارد دلاری به انتخاب روزنامه نیویورک‌تایمز فهرست‌بندی شده و به تنهایی ۵۶ میلیون دلار برای توریسم در سان‌فرانسیسکو به ارمغان آورده است.
  • ریسک تبدیل به احسن در بازار مسکن

    متقاضیان تبدیل به احسن در بازار مسکن، یک گروه عمده از خریداران خانه طی ماه‌های اخیر را تشکیل می‌دهند. این گروه، جزو تقاضای مصرفی به حساب می‌آید اما تفاوت آن با خانه‌اولی‌ها (مصرفی‌ترین نوع تقاضا) در میزان قدرت خرید و آسیب‌پذیری در برابر تورم ملکی است.
  • چالش بزرگ در محله قائم‌مقام - سنایی

    خرید آپارتمان مسکونی در محدوده طرح ترافیک اگرچه دردسرهای خاصی را به خریدار تحمیل می‌کند، اما یک گروه از متقاضیان مسکن این محدوده را به سایر نقاط شهر ترجیح می‌دهند. یکی از محله‌های پرمتقاضی برای سکونت در محدوده طرح ترافیک، محله قائم‌مقام – سنایی واقع در محدوده منطقه ۶ پایتخت است.
  • تحولات تهران از عصر ناصری تاکنون

    اگر تاریخ شهر تهران را ورق بزنیم، در می‌یابیم که از دوره ناصرالدین شاه که تغییرات شهری در تهران آغاز شد، شاه قجر بر آن بود که از دارالخلافه‌اش پاریسی بسازد تا کمتر دلتنگ فرنگ شود و مظاهر تجدد را در پایتخت خود ببیند. اما این شبه پاریس کردن دارالخلافه ناصری کار را به جایی کشاند که از تهران شهری زاده شد که نه به تهران گذشته شباهتی داشت و نه به پاریس دوست‌داشتنی شاه قجر، شهری که در دوره رضاشاه خیابان‌هایش متولد شد و در عصر پهلوی دوم با ساختمان‌ها و خیابان‌های مدرن، بیشتر از خویشتن خویش بیگانه شد و ره به سوی تجدد برد؛ شهری که امروز خیابان‌هایش عرصه جولان اتومبیل‌های رنگ و وارنگ است و انسان در آن هر روز کمرنگ‌تر و کمرنگ‌تر می‌شود.
  • فروش فوری‌های بازار مسکن

    هفته گذشته دست‌کم چهار نوع آگهی مربوط به فروش فوری واحدهای مسکونی در نیازمندی‌ها و فایل‌های در اختیار بنگاه‌های مسکن به متقاضیان خرید آپارتمان پیشنهاد شد که بررسی‌ها حاکی است عمده این واحدها با فاصله اندکی از سطح قیمت‌های پیشنهادی سایر فایل‌های مشابه، به بازار مسکن عرضه شده‌اند.
  • نبرد تبلت‌ها

    اندازه کامپیوترها درحال کوچک‌تر شدن است و در این مسیری که می‌خواهیم همه چیز آن‌قدر کوچک باشد که بتوانیم آنها را در کف دست نگاه داریم پیشروی همچنان ادامه دارد. تبلت‌ها بخشی از دنیای کوچک شده لپ‌تاپ‌ها هستند، با وجود اینکه آمارها می‌گویند امروزه آنها به نسبت لپ‌تاپ‌ها محبوبیت کمتری دارند اما همچنان شرکت‌های بزرگ خط تولید خود را در بخش تبلت رها نکرده‌اند. بسیاری از بازارها هنوز اشتهای زیادی برای عرضه تبلت‌ها با امکانات جدیدشان دارد چراکه مشتریانشان را می‌بینند که پشت ویترین‌ها انتظار می‌کشند. به این ترتیب نگاهی خواهیم داشت به دو تبلت جدید برند گوگل و سامسونگ تا تفاوت کاربری آنها را بیشتر بشناسیم.
  • یک کیبورد زنجبیلی

    اگر قصد دارید به روزرسانی مفیدی برای صفحه کلید موبایلتان داشته باشید یک اپلیکیشن جدید به نام Ginger Keyboard نوشته شده تا تغییراتی به صفحه کلیدهای کلاسیک بدهد.
  • ایمیل یک پستچی است

    میل سرور به‌زبان ساده یک پستچی کامپیوتری است. هر ایمیلی که ارسال می‌شود، برای رسیدن به مقصد مورد نظر از چندین میل سرور می‌گذرد. ایمیل سال‌هاست که به یکی از پرکاربردترین ابزار ارتباطی تبدیل شده و سهولت ارسال ایمیل با ارسال نامه از طریق پستی غیرقابل مقایسه است. از لحاظ لغت Email مرکب از دو واژه E که اول کلمه Electronic (الکترونیک) و mail به معنای پست است: یعنی پست الکترونیک است.
  • واردات خودرو لغو شد

    شاید هیچ کالایی همچون خودرو در معرض تغییر مقررات دولتی قرار نگرفته باشد. در دوره‌ای با حذف گری‌مارکت‌ها (شرکت‌های غیرنمایندگی) واردات منوط به داشتن نمایندگی رسمی شده و در دوره‌ای دیگر با توقف ثبت‌سفارش، فعالیت رسمی‌ها و غیررسمی‌ها متوقف مانده است. در شرایط کنونی نیز با توجه به بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران با توجیه مدیریت منابع ارزی کلا واردات خودرو لغو شده است.
  • سرنوشت چینی‌ها در ایران

    از زمان انتشار خبر بازگشت دوباره تحریم‌ها بر فراز اقتصاد ایران از ۱۵ مرداد ۹۷، شمار نسبتا زیادی از برندهای معتبر اروپایی، کره‌ای و ژاپنی با اعلام تاسف از بازگشت تحریم‌ها، ناتوانی خود را برای ادامه همکاری با خودروسازی و قطعه‌سازی ایران اعلام کرده‌اند. گزارش‌ها، گفت‌وگوها و اخباری که این روزها منتشر می‌شود همه حاوی بیم و امید بسیار درباره ماندن یا رفتن برندهای چینی از صنعت خودرو کشور به‌عنوان آخرین بازماندگان خارجی بازار کشور است. در قسمت قبلی به آینده بخشی از همکاری‌های صنعت خودرو ایران و چین در قالب خطوط مونتاژ یا تولید محصولات تجاری و سواری پرداختیم. اشاره قسمت نخست گزارش روی رابطه نسبتا عمیق صنعت خودرو ایران و چین و تاثیر مستقیم تحریم‌ها و برنامه‌های مشترک تولید در فردای تحریم‌های آمریکا بود. در ادامه گزارش هفته قبل به بررسی وضعیت چهار برند دیگر چینی در شرایط تحریم‌های آمریکا پرداخته‌ایم.
  • خودرو کالایی لوکس است؟

    شنبه گذشته در شرایطی فهرست ۱۴۰۰ قلم کالای ممنوع الورود به کشور منتشر شد که واردات خودرو نیز در کنار اقلامی همچون فلاکس، مبل، فانوس بادی، لامپ حبابی و یا دستگاه خشک کن دست به‌عنوان کالای لوکس و غیرضرور از سوی دولت ممنوع اعلام شد.آنچه مشخص است دولت با توجه به در پیش بودن تحریم‌های بین‌المللی به دنبال مدیریت منابع ارزی است و از این حیث تخصیص ارز به برخی از کالاهایی را که به تشخیص خود مشابه داخلی دارد و غیرضرور محسوب می‌شود متوقف کرده است. بر همین مبنا شنبه گذشته فهرست ۱۴۰۰ قلم کالای ممنوع‌الورود از سوی دولت منتشر شد.
  • شایلی مرکز خرید پالادیوم

    برای خرید و گردش رفتیم پالادیوم و وقت گرسنگی رفتیم ببینیم فودکورت چه خبره که من از قبلش تصمیم داشتم بریم شایلی، چون هم دعوت کرده بودن و هم چون شعبه داره اسمش رو زیاد شنیده بودم.
  • یک لقمه کثیف

  • رستورانی برای قرارهای دوستانه

  • کافه خودمونی

  • قاب هفته

    همزمان با درخشش و شگفتی‌آفرینی تیم ملی فوتبال ایران در بازی‌های جام جهانی، مردم کشور شاهد رویداد مهم و شگفت‌انگیزی در داخل کشور بودند. ایران بعد از سال‌های متمادی شاهد حضور بانوان در کنار مردان در ورزشگاه آزادی تهران بود. شور و شوق زنان از بودن در محیطی که به آنها حس حقوق برابر با مردان می‌داد، وصف ناشدنی بود. دلایل حضور زنان در چنین رویداد مهمی طیف گسترده‌ای داشت. از خانمی ۷۲ ساله که می‌خواست قبل از مرگش حضور در ورزشگاه را تجربه کند تا دخترانی که برای رسیدن به آرزوی دیرینه خود، فقط برای یک شب از مشهد به تهران آمده بودند.
  • ریسک ترامپ برای شرکت‌ها

    تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ بر ۵۰ میلیارد دلار واردات از چین، با سیل مخالفت‌های شدید رهبران تجاری آمریکا مواجه شده است. اتاق‌های بازرگانی و تجاری که پیش از این به طرح کاهش نرخ مالیات و مقررات‌زدایی‌های کاخ سفید خوش‌آمد گفته بودند، سکوت خود را در برابر سیاست‌های حمایت‌گرایانه واشنگتن با وضع تعرفه‌های جدید شکستند. اتاق بازرگانی آمریکا و میزگرد کسب‌وکار که به‌عنوان دو گروه برجسته در لابی‌های تجاری واشنگتن شناخته می‌شوند، هشدار دادند که تعرفه‌ها و اقدامات تلافی‌جویانه چین در نهایت منجر به آسیب دیدن تولیدکنندگان، کشاورزان و مصرف‌کنندگان ایالات‌متحده خواهد شد. «تام دانوهو»، رئیس اتاق بازرگانی در رابطه با تعرفه‌های جدید با بیان یک جمله موضع خود را بروز داد: «این (استراتژی سیاسی) روش صحیحی نیست.»
  • روش مقابله تجاری چین با آمریکا

    «برد ستسر»، اقتصاددان آمریکایی و عضو سابق هیات مشاوران وزارت خزانه‌داری ایالات‌متحده، آخرین پست وبلاگش را به بررسی شیوه‌های احتمالی مقابله چین با جنگ تجاری آمریکا اختصاص داده است.
  • اروپا پس از «برگزیت»

    ناحیه یورو دو سال پس از تصمیم بریتانیا مبنی بر خروج از اتحادیه، همچنان وضعیت باثباتی ندارد. رهبران ناحیه درخصوص بحران مهاجرت اختلاف‌نظر دارند. جنگ تجاری با آمریکا در حال تشدید است و درخشش اقتصاد اروپا ظرف سال گذشته میلادی با تضعیف رونق در این بلوک با چشم‌انداز منفی مواجه شده است. با این حال، شواهد مربوط به برخی معیارهای کلان از فرم ایده‌آل اقتصاد اروپا نسبت به یک دهه گذشته حکایت دارد. اروپا براساس اشتغال که یکی از مهم‌ترین معیارهای اقتصادی محسوب می‌شود، در وضعیت بهتری نسبت به دوره پیش از بحران مالی یک دهه گذشته به‌سر می‌برد.
  • خطر جنگ تجاری برای دلار

    پیتر شف اقتصاددان آمریکایی این هفته در مقاله‌ای شرح داد جنگ تجاری، دلار را در موقعیت شکننده‌ای قرار می‌دهد. او اشاره می‌کند در وال‌استریت به ندرت پیش‌بینی‌ها براساس درک اقتصادی روی می‌دهد و تحلیلگران اغلب می‌کوشند برای رویدادهای گذشته توجیهی ارائه کنند. سوداگران ارز بیش از سایر فعالان خدمات مالی به این حربه متوسل می‌شوند و از آنجاکه مبانی نظری موضوع را به درستی نمی‌دانند، فرضیات غریبی برای توضیح نوسانات ارزی طرح می‌کنند. شف چند نمونه تاریخی از اشتباهات فاحش سوداگران ارز در زمینه پیش‌بینی تغییرات ارزش دلار را بر می‌شمارد و عنوان می‌کند پیش‌بینی‌ها در مورد تاثیر جنگ تجاری آمریکا با اروپا و چین نیز نمونه‌ای از همین اشتباهات است.
  • پایان یک تابو

    چهارشنبه ۳۰ خرداد یک روز مهم در تاریخ جامعه ما خواهد بود. روزی که درهای ورزشگاه آزادی سرانجام به روی زنان باز شد و خانواده‌های ایرانی توانستند با همراهی هم، روی صندلی‌های ورزشگاه بنشینند و فوتبال تماشا کنند. چهارشنبه شب نزدیک ۱۵ هزار نفر وارد ورزشگاه شدند که بیشتر آنها زنان بودند. فیلم‌ها و عکس‌های این رویداد به سرعت در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مختلف بازتاب پیدا کرد و واکنش‌های بسیاری را برانگیخت. نکته قابل‌توجه این بود که قریب به اتفاق واکنش‌ها نسبت به حضور زنان در ورزشگاه‌ها حمایتی بود و حضور زنان را تحسین می‌کرد. استقبال از حضور زنان در ورزشگاه چنان بود که برای بازی سوم ایران که روز دوشنبه همین هفته برگزار شد، فدراسیون مجبور شد تا به‌جای ۱۵ هزار صندلی، ۴۵ هزار صندلی را برای خانواده‌ها آماده کند.
بیشتر