شماره روزنامه ۶۰۰۵
|

جمعه‌نامه

  • مرثیه برندها

    حتما شما هم با نام‌های تجاری‌ای همچون ارج، کفش ملی، بیک، ایران ناسیونال و برندهایی از این قبیل آشنایید. شاید هم سن و سالتان به آنها قد نمی‌دهد؛ ولی حتما برای یک بار هم که شده نامشان را از پدرها و مادرهایتان شنیده‌اید. زندگی‌نامه برندها در ایران بیشتر شبیه مرثیه‌ای است که شنیدن بارها و بارهای آن، باز هم دلتان را سنگین می‌کند؛ ولی برایتان تکراری نمی‌شود. در ایران مرگ برندها قصه‌ای تکراری اما شنیدنی و تلخ است. درس‌های زیادی در آن نهفته است که باید آموخت. اما تا چه اندازه از شنیدن آنها عبرت گرفته‌ایم؟ مصاحبه پیش‌رو با دکتر علی‌اصغر سعیدی، جامعه شناس و استاد دانشگاه انجام شده و ایشان قصه برندها را روایت کرده است؛ از زمان تولد تا زمان افول. او به بررسی علل مرگ برندهایی که اوج شکل‌گیری آنها مربوط به دهه ۳۰ تا ۴۰ است پرداخته و از سرنوشت آنها پس از این دوره می‌گوید. مشروح گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.
  • راز عدم ماندگاری

    امسال هرچند سال حمایت از کالای داخلی نامگذاری شده، خیابان‌ها و بزرگراه‌ها پر شده از بیلبوردهای «حمایت از کالای داخلی»، اما نسل امروز، اغلب به دنبال سوار شدن بر انواع شاسی‌بلندهای خارجی است، به جای کفش ملی، نایک و آدیداس می‌پوشد و پارچه لباسش به جای نساجی مازندران، گوچی و زاراست و به جای مینو، اسنیکرز و کیت‌کت می‌خورد. برندهای ایرانی، به نوبت در صف قرار گرفته‌اند تا دیگر به جز خاطره‌ای از آنها به یادگار نمانده باشد، از نام‌هایی همچون «پیکان»، «ارج»، «آزمایش»، «نساجی مازندران»، «کفش ملی» و... که روزگاری یادآور رونق صنعت ایران بودند، حالا به جز تابلوهایی خسته و خاطره‌ای خاک گرفته در امتداد جاده کرج، چیز زیادی به یادگار نمانده است.
  • جهت‌گیری کن ۲۰۱۸

    جشنواره‌های بین‌المللی فیلم به‌طور معمول جهت‌گیری خاصی ندارند. با این حال گاهی ‌اوقات مضمون فیلم‌های یک جشنواره سمت‌ و سویی خاص می‌گیرند. محتوای فیلم‌های جشنواره کن امسال و اخباری که خارج از جشنواره شنیده شد نیز درخصوص برابری جنسیتی و نقش زنان در صنعت فیلم بود.
  • بدرقه یوزها با فهرست جدید

    تیم ملی فوتبال کشورمان در حالی صبح دوشنبه راهی ترکیه شد که استارت حاشیه‌ها درباره تیم ملی و انتخاب‌های کی‌روش، همزمان با اعلام اسامی ۲۴ بازیکن ملی‌پوش راه‌یافته به اردوی تدارکاتی از خروجی سایت فدراسیون فوتبال زده شد. در لیست ۲۴ نفره تیم ملی برای جام‌جهانی ۱۵ لژیونر و ۹ ملی‌پوش از لیگ داخلی حضور دارند، اما نام فوتبالیست‌هایی چون سید‌جلال حسینی، وریا غفوری، سید‌حسین حسینی و کاوه رضایی در فهرست استندبای تیم ملی قرار گرفته تا در صورت مصدومیت یا تشخیص کادرفنی جایگزین یکی از نفرات در لیست نهایی ‌شوند.
  • نظرسنجی منتقدان کن ۲۰۱۸؛ بهترین فیلم‌ها و کارگردان‌ها

    هفتاد و یکمین جشنواره فیلم کن با انتخاب فیلم ژاپنی «دزدان فروشگاه» به کارگردانی هیروکازو کورئیدا برای دریافت جایزه نخل این جشنواره به کار خود پایان داد. در حالی که سایر فیلم‌های منتخب این جشنواره که توسط هیئت داوران کیت بلانچت انتخاب شدند – نظیر فیلم «جنگ سرد» به کارگردانی پاول پاولیکوفسکی که برنده جایزه بهترین کارگردانی این جشنواره شد – بسیار مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته‌اند، اما یکی از فیلم‌های مهم رقابت‌کننده در این جشنواره دست‌خالی به خانه بازگشت.
  • سینماگران و اعتراض به کشتار غزه

    فیلم‌ساز فلسطینی آن‌ماری جاسر در خلال برگزاری جشنواره کن ۲۰۱۸، در اعتراض به کشتار خونین اخیر مردم غزه که در جریان انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس‌شریف اتفاق افتاد تجمعی را برپا کرد. هنرپیشه مطرح لبنانی مانال ایسا نیز با در دست داشتن پلاکاردی که عبارت «حمله به غزه را متوقف کنید»
  • فیلترینگ فیلترشکن‌ها

    این روزها در کنار واکنش‌ها به فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، نام آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات هم در اغلب این شبکه‌ها به چشم می‌خورد و حتی در برخی از پیام‌رسان‌ها هشتگی تحت عنوان # آذری-جهرمی، تشکیل شده که در آن برخی کاربران فضای مجازی نظرات خود را درباره عملکرد وزیر طی ماه‌های گذشته خصوصا پس از فیلترینگ تلگرام به اشتراک گذاشته‌اند. نام آذری‌جهرمی پس از آن بر سر زبان‌ها افتاد که با فیلتر پیام‌رسان تلگرام از سوی دستگاه قضائی، فیلم‌هایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه ما به‌دنبال فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی نخواهیم بود، از سوی وزیر ارتباطات قول می‌دهد که دست وزیر هرگز روی دکمه فیلترینگ نرود.
  • اعتراض خونبار به دوپاره‌سازی کازرون

    هفته گذشته انتشار ویدئویی از صحنه اعتراضات مردمی در شهر کازرون نسبت به تقسیمات کشوری و درگیری با ماموران نیروی انتظامی، در شبکه‌های اجتماعی به سرعت دست به دست شد و موضوع وقتی اهمیت ویژه یافت که علاوه‌بر مجروح شدن تعداد زیادی از مردم معترض، دو نفر هم در این حوادث کشته شدند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • تاکتیک تجارت «عسگراولادی»

    تاجر نام‌آشنای ایرانی مقابلمان نشست و با حوصله و فروتنی به سوالاتمان که گاهی طعم انتقاد هم داشت، پاسخ داد. عسگراولادی‌ها را همه می‌شناسند. یک برادر شهرتش در سیاست بود و برادر دیگر، صاحب‌نام در تجارت. اسدالله عسگراولادی این روزها دهه هشتم زندگی را سپری می‌کند. بیشتر عمر خود را صرف صادرات کرده؛ می‌گوید موفقیتش در تجارت مرهون سه جمله است؛ زودتر از رقبا از اتفاقات با خبر می‌شود، زودتر از بقیه تصمیم می‌گیرد و در نهایت به محض تصمیم‌گیری عمل می‌کند. شایعات در مورد ثروت حاج اسدالله زیاد است. در گفت‌وگویی که با او داشتیم به این شایعات نیز پاسخ می‌دهد. او می‌گوید که غنی است؛ ولی ثروتمند نیست. سرمایه‌گذار است؛ اما سرمایه‌دار نیست. علاوه بر این، در این گفت‌وگو گریزی هم به سیاست زدیم. تقریبا هر کسی حاج اسدالله را می‌شناسد، او را یک موتلفه‌ای می‌داند. اما گفته‌های عسگر اولادی درباره این حزب هم بسیار خواندنی است.
  • استراتژی‌های نوآورانه تسلا و تحول یک صنعت

    تسلا موتورز از زمان شروع فعالیتش با انتقادهای زیادی روبه‌رو بوده است. خیلی‌ها آن را شرکتی ضررده می‌دانستند که تا چند سال به سودآوری نمی‌رسد و خیلی‌ها هم می‌گویند محصولاتش بیش از حد گران است. با وجود این انتقادها، نوآوری‌های تسلا در تولید خودروی برقی، زبان منتقدان را کوتاه می‌کند؛ خودروهایی که سریع‌تر می‌روند و نسبت به خودروهای برقی شرکت‌های دیگر مسیر طولانی‌تری می‌پیمایند و قرار است امن‌تر از خودروهای بنزینی باشند. درس‌هایی که از عملکرد تسلا می‌توان گرفت از این قرارند:
  • اشتباه تسلا

    شرکت خودروسازی آمریکایی و تولید کننده خودروهای برقی تسلاموتورز در آوریل سال ۲۰۱۷ با پیشی گرفتن از شرکت جنرال‌موتورز ارزشمندترین شرکت خودروسازی در بازار بورس سهام در آمریکا شد. اما این شرکت موفق نیز خالی از اشتباه و انتقاد نبوده است. یکی از این انتقادات استفاده وسیع تسلا از روبات‌هاست. در واقع خود ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، اذعان کرده است که برای ساخت خودرو تسلا مدل ۳ بیش از اندازه به روبات‌ها تکیه کرده است.
  • شیک و لاکچری

  • دو لوپی

  • یک پکیج کامل

  • کافه مامان پسند!

  • قاب هفته

    ورلدپرس فتو یک بنیاد مستقل و غیرانتفاعی در هلند است که در سال ۱۹۵۵ توسط ۵ عکاس هلندی با هدف نمایش عکس های مستند و خبری منتخب برای عکاسان سراسرجهان راه اندازی شد که با گذشت ۶۱ سال به یکی از مهمترین مسابقات درزمینه عکس مستند وخبری تبدیل شده است. نمایشگاه عکس های برگزیده ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ ورلدپرس فتو این روزها در فرهنگسرای نیاوران برپاست، این نمایشگاه با همکاری انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران و سفارت هلند از پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ ماه تا ۱۱ خردا د به مدت ۲۲ روز همزمان با کشورهای دیگر در ایران نیز در حال برگزاری است. عکس‌های منتخب از سوی این بنیاد سالانه میلیون‌ها نفربازدید کننده دارد و نمایشگاه عکس‌های این جایزه جهانی در سراسر جهان در۱۰۰ شهر و ۴۵ کشور نمایش داده شده است. بازدید از این نمایشگاه برای عموم آزاد است.
  • جامعهء با همانِ تنهایان

    رشد فردگرایی از بیش از ۱۰ سال پیش در جامعه ایرانی قابل لمس بوده است. با این حال در دو، سه سال اخیر این موضوع بیش از هر زمانی جلب توجه کرده است. میل به تنها زندگی کردن و گریز از سبک و الگوهای زندگی جمعی با شتاب چشمگیری در زندگی شهروندان ایرانی رشد پیدا کرده است.
  • دریای آبی و موشک‌هاو کلاهک‌ها

    ترجمه گزیده‌ای از شعرهای درک والکات، شاعر نامدار انگلیسی زبان تجربه‌ای گرانبها بود. این کتاب که در مجموعه نوبلی‌ها از سوی نشر مشکی منتشر شده است، علاوه‌بر شعر دربرگیرنده سخنرانی نوبل، زندگی نامه و شرح و تفسیر شعر والکات است.
  • نیازهای ادراکی تازه برای مدیران

    مدیران اجرایی امروزه در فضای پیچیده ومتلاطمی کار می‌کنند و برای بقا و موفقیت در عرصه‌های مختلف کسب وکار، نیازمند شناخت دقیق محیط پیرامون خود هستند. حاصل پژوهش‌های علمی ومطالعات وسیع میدانی فراوان نیز تاثیر فضای مطلوب و روان کسب‌وکار بر پیشرفت بنگاه‌ها و نهایتا توسعه اقتصادی کشورها را به روشنی نشان داده‌اند، به گونه‌ای که شاهد حرکتی همگانی در سراسر جهان برای بهبود فضای کسب‌وکار هستیم.
  • اصفهان به روایت یک شاهد عینی

    کتاب «اصفهان عصر ظل‌السلطان» حاصل چاپ نسخه‌ای ثبت شده در کتابخانه ملی ایران است که از فردی به نام وحید سیاحتگر در سال ۱۳۹۴ش. خریداری شده است. این نسخه روزنامه خاطرات یک شاهزاده قاجاری است که در هیچ جای نسخه نام خود را ذکر نکرده و اشاره‌ای هم به نسبت خود با ظل‌السلطان، حاکم وقت اصفهان، نداشته است، هر چند در برچسب عطف نسخه، عبارت «سفرنامه پدرزن ظل‌السلطان» آمده است که برخلاف نظر مصححان این نسخه، امری بعید است، زیرا اولا این نسخه سفرنامه نیست و بیان خاطرات روزانه است و ثانیا مولف از دو دختر خود در متن نام می‌برد و مراسم عروسی اولی و بیماری دومی را ذکر می‌کند ولی اشاره‌ای به دختری که همسر ظل‌السلطان باشد، نمی‌کند.
  • ایده‌های یک فیلسوف شهری

    فیزیک کتاب همیشه برایم مهم بوده و از وقتی به یاد دارم علاقه‌ عجیبی به کتاب‌های جیبی و پالتویی داشته‌ام. کتاب‌هایی که حس همراهی بهتری دارند و بیشتر روحیه ‌کوچ‌گردی دارند تا یکجانشینی. در واقع، الفبای ناممکن‌ها، به گفته‌ نویسنده‌اش، قرار بوده کتاب مفصلی باشد به‌صورت الفبایی، با مدخل‌هایی که به یک‌سری مفهوم، پدیده، جایگاه، کیفیت، حس و... می‌پردازند. اما همان‌طور که نویسنده در مقدمه توضیح می‌دهد این آن کتاب مفصلی که در سر داشت نیست، اما ایده یک کتاب الفبایی با یک سری مدخل همچنان در آن نقش دارد.
  • عکسنوشت

    دامنه کوه الوند، یکی از جاذبه‌های شهر همدان به حساب می‌آید؛ جایی که به دلیل وجود دو سنگ نوشته باستانی با عنوان «گنجنامه» از آن یاد می‌شود. بسیاری از کوهنوردان، صعود خود به الوند را از آنجا آغاز می‌کنند و دیگران نیز برای استفاده از آب و هوای مطبوع، روزها و شب‌های تعطیل خود را آنجا می‌گذرانند. وجود آبشار و سنگ‌نوشته‌های هخامنشی در این منطقه باعث شده، گردشگران با حضور در گنجنامه با یک تیر چند نشان بزنند.
  • موزه‌ای باستانی زیر کفش‌ها

    در قسمت‌های پیشین از سفرمان در استان سمنان برایتان گفتم و رسیدیم به اولین شب اقامتمان در دامغان، این سفرنامه از صبح روز دوم و رویدادهای جالب آن می‌گوید.
  • چگونه چمدان ببندیم؟

    شاید شما هم جزو افرادی باشید که همواره در بستن چمدان به مشکل می‌خورند و دائم از خودشان می‌پرسند که «چطور می‌شود بدون این که همه چیز مچاله شود، از فضای چمدان بهترین استفاده را کرد.» این مطلب به شما کمک می‌کند از فضای چمدان بهترین استفاده را کنید.
  • تورم مسکن نسبت به سال ۹۲

    مقایسه سطح پرش یافته قیمت مسکن در حال حاضر با اوضاع قیمتی در سال ۹۲، یک پیام معنادار برای فعالان بازار مسکن دارد. طبق آمار رسمی، متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران در فروردین ۹۷ به ۵ میلیون و ۵۸۴ هزار تومان رسید. قیمت مسکن در اسفند سال ۹۲، در سطح مترمربعی ۳ میلیون و ۹۵۴ هزار تومان قرار داشت.
  • دو امتیاز «سیدخندان» برای سکونت

    «سیدخندان» را می‌توان در زمره قدیمی‌ترین محله‌های تهران دانست که قدمت آن به دوره ناصرالدین شاه می‌رسد و در آن زمان به شکل دهکده‌ای خوش آب و هوا و سرسبز و البته در نقش توقفگاهی برای مسافران در جاده قدیم شمیران (خیابان شریعتی امروز) شناخته می‌شد.
  • سهم زنان از جمعیت تهران

    چند درصد از جمعیت شهر تهران را زنان تشکیل می‌دهند و این جمعیت به لحاظ اجتماعی در چه موقعیت و جایگاهی قرار دارند؟ پاسخ به این سوال از آن جهت اهمیت دارد که طی یک‌سال اخیر، یکی از محورهای اصلی شعار مدیران جدیدی شهری توجه به مسائل مربوط به حوزه زنان بوده است. بررسی‌ها مشخص می‌کند که در زندگی شهرنشینی امروز؛ زنان بیش از گذشته در فضاهای عمومی حضور دارند.
  • نیاز به اصلاح فوری وام زوجین

    امکان تازه ایجاد شده برای استفاده زوجین دارای سابقه مالکیت از وام خرید مسکن به اعتقاد کارشناسان از چند زاویه مهم نیازمند اصلاح فوری است؛ طوری‌که عدم اصلاح به موقع این امکان جدید می‌تواند منجر به بروز برخی پیامدهای جدی برای بازار مسکن شود.
  • تلگرام یا واتس‌آپ؟

    جدیدترین آمار محبوبیت اپلیکیشن‌ها در دنیا نشان داده که اپلیکیشن واتس‌آپ توانسته با حدود یک میلیارد کاربر در ماه جایگاه محبوب‌ترین اپلیکشین با قابلیت پیام‌رسانی آسان در دنیا را از آن خود کند. این برنامه مسنجر علاوه بر قابلیت‌های ساده و پیشرفته پیام‌رسانی قادر است تماس صوتی و ویدئویی برقرار کند. واتس‌آپ از سرعت بسیار بالای پیام‌رسانی برخوردار است و می‌تواند حتی در مناطقی که از سرعت اینترنت کندی نیز برخوردارند به راحتی کار کند. با این حال پس از فیلتر شدن تلگرام در ایران به دستور مقامات قضایی و مهاجرت تعداد گسترده‌ای از کاربران به این پیام‌رسان، اما هنوز شاید به باور ایرانی‌ها، تلگرام یکی از بهترین اپلیکیشن‌ها در انتقال اطلاعات متنی، غیر‌متنی، عکس، فیلم و صداست و کاربردهای چندگانه آن هنوز در بسیاری از اپلیکیشن‌های محبوب دنیا کمتر دیده می‌شود؛ بنابراین در این مجال قصد داریم تا مقایسه‌ای داشته باشیم میان قابلیت‌های کاربردی تلگرام و واتس‌آپ که صرف نظر از کمتر محبوب بودنش در میان ایرانی‌ها در حال حاضر مقام محبوب‌ترین اپلیکیشن دنیا را در اختیار دارد.
  • همبرگر از آسمان می‌رسد

    خوردن همبرگر گرم و تازه و سفارش داده شده به‌زودی با پیکی از نوع پهپاد ظرف مدت ۵ دقیقه ممکن می‌شود. این را دارا خسروشاهی، مدیرعامل ایرانی «اوبر» قول داده و گفته یک دکمه را فشار می‌دهید و غذا را درِ منزل خود تحویل می‌گیرید.
  • اعلام برای جواب به یک ایمیل نخوانده

    یک هوش مصنوعی جایگزین هوش شما فعال شده که می‌تواند به شما یادآوری کند ایمیل‌هایی در میل باکس جی‌میل خود دارید که از خواندن و جواب دادن به آنها غافل شده‌اید.
  • خودروسازان خارجی در ایران می‌مانند؟

    سرمایه‌گذاران خارجی صنعت خودرو که بعد از برجام در ایران حضور یافتند اکنون در وضعیت نامعلومی قرار گرفته‌اند. در این زمینه هرچند اتحادیه اروپا به‌خصوص به خودروسازان خارجی حاضر در ایران قول داده که آورده آنها به ایران را تضمین خواهد کرد، اما این شرکت‌ها همچنان بلاتکلیف مانده‌اند؛ به‌طوری‌که شرکت رنو هنوز در مورد ماندن یا رفتن خود از ایران اطلاعیه‌ای صادر نکرده و پژو نیز در اولین واکنش خود بعد از نقض برجام ازسوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرده که مشغول بررسی حواشی حضور خود در ایران است.
  • چینی‌های کامپکت

    گذشت زمانی که قرار بود خودروهای پسابرجامی را با بهایی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان به دست مشتری ایرانی رساند. افزایش شدید قیمت دلار در کنار انسداد فضای بین‌المللی جهت توسعه همکاری‌های صنعتی با دول غربی و شرکت‌های کره‌ای یا ژاپنی موجب شده برندهای چینی و خودروهای ناشناخته سرزمین اژدها به تنها ملجأ خریداران ایرانی تبدیل شوند. در کلاس کراس‌اوورهای کامپکت قیمت اغلب نمونه‌های اروپایی در محدوده ۱۲۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان می‌چرخد، اما خودروسازان چینی با بهایی کمتر از ۱۰۰ میلیون سه خودروی نسبتا جذاب را وارد بازار ایران کرده‌اند که توجه به آنها خبر از ارزش‌های فنی و برخی نکات مثبت‌ این اتومبیل‌ها دارد. نخستین خودروی این گزارش که از قضا سال‌هاست در ایران تولید می‌شود، چانگان سی‌اس۳۵ است که اتفاقا تجربه نشان داده محصولی کم‌استهلاک‌تر از هموطنان دیگر خود است. ایران خودرو نیز در این رده با عرضه مدل اس۵ هایما از اواخر سال ۹۶ توانسته نگاه‌ها را به سمت خود جلب کند. کرمان موتور هم که در زمینه ساخت شاسی‌بلند چینی ید طولایی دارد با عرضه جک اس۳ توانسته نگاه مثبت بازار را به سمت خود بکشاند.
  • خودروهایی که نیامده فروش می‌روند

    برای خودروسازان خارجی حاضر در ایران نیز جای تعجب است که چطور خودرویی که هنوز به بازار عرضه نشده با وفور متقاضیانی همراه می‌شود که در نهایت بیشتر آنها موفق به پیش خرید خودروی مورد نظر نیز نمی‌شوند.
  • اقتصاد برخلاف اظهارات ترامپ

    «رابرت جی شاپیرو»، مشاور اقتصادی صندوق بین‌المللی پول و استاد اقتصاد دانشگاه «جورج‌تاون» آخرین مقاله خود را در وصف اقتصاد آمریکا در عصر دونالد ترامپ و مقایسه آن با اقتصاد ایالات‌متحده در دوره روسای‌جمهور پیشین پرداخته است.
  • تشدید تحریم‌ها به سود رقبای آمریکا

    «کلیفورد کراوس»، کارشناس ارشد حوزه انرژی، دبیر برجسته روزنامه «نیویورک‌تایمز» و استاد کالج «ادوارد مورو»، آخرین مقاله خود را به بررسی چالش‌های بازار جهانی نفت و زیان حاصل از افزایش فشار تحریم‌ها بر ایران و ونزوئلا برای آمریکا پرداخته است.
  • عواقب منفی بازگرداندن تحریم‌ها

    «ریچارد نفیو»، پژوهشگر مدعو موسسه بروکینگز، مشاور شورای امنیت ملی آمریکا و کارشناس حوزه انرژی است که در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما نقش اساسی در تدوین تحریم‌های هدفمند علیه ایران برعهده داشت. نفیو در آخرین مقاله خود به بررسی عواقب منفی ناشی از بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پرداخته است. تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر خروج از توافق هسته‌ای با ایران (برجام)، همانطور که از سوی کارشناسان بسیاری مطرح شده، غلط بود.
  • چالش نرخ بیکاری در اروپا

    نرخ بیکاری در بسیاری از کشورهای اروپایی کماکان بالاست و این موضوع پایداری رشد را در آینده به چالش خواهد کشید. آمارها نیز نشان‌دهنده کندشدن رشد اقتصادی هستند. تولید ناخالص داخلی در منطقه یورو در سه ماهه منتهی به مارس ۴/ ۰ درصد افزایش یافت که در مقایسه با روند رشد سه ماهه پیش از آن حاکی از کاهش ۳/ ۰ درصدی بود.
بیشتر