شماره روزنامه ۶۱۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۸ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۶۱۰۸

  • تامین انرژی، فراسوی مرزها

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: بر اساس تحلیل‌‌‌‌‌‌ جدید داده‌های تجاری، در شرایطی که اروپا در تلاش است تا خرید حامل‌های انرژی صادراتی روسیه که تامین مالی حمله این کشور به اوکراین را موجب می‌شود، متوقف کند، حجم محموله‌‌‌‌‌‌های ارسالی گاز طبیعی مایع روسیه به فرانسه در نیمه اول سال‌جاری به بیش از دو‌برابر رسید. هرچند اروپا واردات نفت از مبدا روسیه را محدود کرده‌است، اما خرید گاز طبیعی روسی همچنان مجاز است. در این میان، فرانسه رکورد واردات گاز طبیعی مایع روسی را در اختیار دارد. نتایج یک تحلیل اخیر نشان می‌دهد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مجموع معادل ۷‌درصد LNG روسیه را در نیمه اول سال‌جاری و در مقایسه با مدت مشابه سال‌قبل وارد کرده‌اند. لازم به ذکر است گاز طبیعی مایع گازی است که برای سهولت بیشتر در جابه‌جایی دریایی، در ابتدا سرد و سپس تبدیل به مایع می‌شود.
  • هند و کاهش وابستگی به نفت

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: تولید نفت‌خام هند در ماه اوت ۳.۴ درصد نسبت به سال‌گذشته کاهش‌یافت و به ۲‌میلیون و ۴۰۰‌هزار‌تن رسید ‌که معادل تقریبا ۱۷‌میلیون و ۶۰۰‌هزار بشکه است. همچنین تولید سایر سوخت‌ها نیز افت مشابهی را تجربه کرد؛ به‌طوری که نشریه «اکونومیک‌تایمز» نیز به تحلیل این موضوع پرداخت. این شیب منفی در تولید به دلایلی از جمله مشکلات داخلی و نوسانات جهانی در قیمت نفت و گاز نسبت داده می‌شود. بیشترین حجم تولید طلای‌سیاه در ماه اوت از سوی شرکت ملی نفت و گاز هند (ONGC) تامین شد که سهمی ‌برابر با یک‌‌میلیون و ۶۰۰‌هزار‌تن داشت. این شرکت به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت در کشور شناخته شده و تاثیر زیادی بر اقتصاد نفتی هند دارد، با این‌حال فرآوری نفت‌خام در هند در ماه اوت به میزان ۱.۹درصد نسبت به سال‌گذشته نزول داشت و به ۲۱‌میلیون و ۵۰۰‌هزار ‌تن رسید. بخشی از روند نزولی در تولید و فرآوری نفت‌خام، به افت تقاضا در بازارهای داخلی و جهانی، افزایش هزینه‌ها و محدودیت‌های زیست‌محیطی مرتبط است.
  • بسته جامع فرادستگاهی؛ نیاز توسعه تجدیدپذیرها

    مجری طرح‌های بهینه‌سازی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق(توانیر) گفت: اگر کشور به این نتیجه رسیده باشد که تجدیدپذیرها باید سهم مناسبی در سبد انرژی داشته باشند و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارها رفع ناترازی به‌حساب آیند، باید یک بسته سیاستی خاص، آن‌هم نه‌‌‌‌‌‌‌تنها در وزارت نیرو بلکه به‌صورت کلی و فرادستگاهی تدوین شود.
  • آمریکا به‌دنبال افزایش ذخیره‌سازی‌‌‌‌ راهبردی نفت

    وزارت انرژی آمریکا از برنامه این کشور برای تزریق حدود ۶‌میلیون بشکه نفت به ذخیره‌سازی‌‌‌‌های راهبردی خود خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، وزارت انرژی ایالات‌‌‌‌متحده اعلام کرد؛ پس از فروش تاریخی نفت از تاسیسات آمریکا در سال‌۲۰۲۲، این کشور درنظر دارد به‌منظور تکمیل ذخیره‌سازی‌‌‌‌های راهبردی نفت، حدود ۶‌میلیون بشکه نفت بخرد. رویترز این هفته گزارش داد؛ این درخواست روز چهارشنبه ارائه می‌شود، زیرا دولت جو بایدن، رئیس‌‌‌‌جمهوری آمریکا، به‌دلیل قیمت‌های به‌‌‌‌نسبت پایین، برای ذخیره‌سازی‌‌‌‌های راهبردی این کشور نفت می‌‌‌‌خرد.
  • ضرورت افزایش تولید و بهینه‌سازی مصرف

    مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه تحول سازمانی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، گفت: در کنار افزایش تولید، تمرکز بر بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز باید مورد‌توجه ویژه قرار گیرد. به گزارش «شانا» به ‌‌‌‌نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمید بورد اعلام کرد: توسعه نباید سبب فراموشی تولید بهینه شود و ضرورت دارد در بخش‌های مختلف به افزایش تولید توجه ویژه کنیم. وی تاکید کرد: برای تحول سازمانی و چابک‌‌‌‌سازی شرکت‌ها نیز باید اقدام‌های مهمی انجام شود که برنامه‌‌‌‌ریزی ویژه‌ای می‌طلبد. مهدی حیدری، مدیرعامل پیشین شرکت نفت مناطق مرکزی، محمدحسین متجلی، مدیرعامل پیشین شرکت نفت و گاز پارس، ابوذر شریفی، مدیرعامل پیشین شرکت مهندسی و توسعه نفت و حسین آب‌‌‌‌نیکی، مدیرعامل پیشین شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت نیز دستاوردهای دوره کاری خود را تشریح کردند.
  • احیای تولید گاز مصر

    نخست‌‌‌‌وزیر مصر از برنامه این کشور برای بازگرداندن روند تولید گاز به مسیر عادی خود تا تابستان سال‌۲۰۲۵ میلادی خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز از قاهره، مصطفی مدبولی گفت: مصر درنظر دارد تا تابستان سال‌آینده میلادی تولید در میدان‌های گازی این کشور را به حال عادی بازگرداند. این اقدام مصر نشان می‌دهد دولت در حال حرکت برای تسویه معوقه‌‌‌‌های خود به شرکت‌های تولیدکننده در این کشور آفریقایی است. نخست‌‌‌‌وزیر مصر بدون اشاره به بدهی‌‌‌‌های دولت و زمان بازپرداخت بیان کرد: تولید گاز مصر به‌دلیل معوقات کاهش‌یافته‌است.
  • نفت در تنگنای کاهش نرخ بهره و افت تقاضا

    دنیای‌اقتصاد-گروه بازار نفت: قیمت نفت در روز دوشنبه ۲۳دسامبر پس از کاهش نرخ بهره در آمریکا و کاهش عرضه نفت‌خام این کشور به دلیل توفان «فرانسین» کمی افزایش یافت و این عوامل، ضعف تقاضا از سوی چین، بزرگ‌ترین واردکننده طلای‌سیاه را جبران کردند. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این گزارش، قراردادهای آتی نفت‌برنت برای نوامبر ۱۴‌سنت یا ۰.۱۹درصد افزایش یافت و به ۷۴.۶۳دلار در هر بشکه رسید، همچنین قراردادهای آتی نفت‌خام آمریکا موسوم به WTI برای نوامبر ۱۶‌سنت یا ۰.۲۳درصد افزایش و ۷۱.۱۶دلار در هر بشکه فروخته شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر