تولید پایدار گاز در  پارس‌جنوبی

سرپرست مجتمع گاز پارس‌جنوبی با بیان اینکه نخستین تولید و شیرین‌‌‌‌سازی رسمی گاز طبیعی از پالایشگاه دوم پارس‌جنوبی (فازهای ۲ و ۳) در سال‌۱۳۸۰ آغاز شد، ادامه‌داد: در آن زمان خوراک دریافتی از سکوهای میدان مشترک پارس‌جنوبی روزانه ۵۰‌میلیون مترمکعب بود و ۴۰‌میلیون مترمکعب در روز گاز طبیعی تولید و شیرین‌‌‌‌سازی می‌شد که این حجم اکنون به تولید روزانه ۶۱۳‌میلیون مترمکعب در پالایشگاه‌های سیزده‌‌‌‌گانه مجتمع رسیده‌است.حسینی به حجم گاز دریافتی از سکوهای پارس‌جنوبی از ابتدای امسال تاکنون اشاره و اعلام کرد: از ابتدای سال‌۱۴۰۳ تاکنون، با‌همت و تلاش متخصصان و کارکنان پارس‌جنوبی بیش از ۱۳۰‌میلیارد مترمکعب گاز از سکوها دریافت و وارد پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس‌جنوبی شده‌است. به گفته‌‌‌‌ وی از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۱۳‌میلیارد مترمکعب گاز در ۱۳پالایشگاه مجتمع گاز پارس‌جنوبی شیرین‌‌‌‌سازی و به خط سراسری تزریق ‌شده‌است. سرپرست مجتمع گاز پارس‌جنوبی در ادامه به تولید دیگر محصولات این مجموعه از ابتدای سال‌۱۴۰۳ تاکنون اشاره و تصریح کرد: در این بازه زمانی بیش از یک‌میلیون و ۱۰۰‌هزار‌تن اتان، ۱۳۹‌میلیون بشکه میعانات گازی، یک‌میلیون و ۹۰۰‌هزار‌تن پروپان و ۳۷۰‌هزار‌تن گوگرد در سراسر پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس‌جنوبی تولید شده‌است. حسینی به ارسال خوراک به پتروشیمی‌های مستقر در منطقه و ستاره خلیج‌فارس نیز اشاره و بیان کرد: در بازه زمانی اول فروردین‌‌‌‌ماه امسال تاکنون، بیش از ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار‌تن خوراک به پتروشیمی‌های مستقر در منطقه و بیش از ۱۰۰‌میلیون بشکه میعانات گازی به ستاره خلیج‌فارس تحویل شده‌است.

وی گفت: تعمیرات اساسی همه پالایشگاه‌های مجتمع در سال‌۱۴۰۳ با برنامه‌‌‌‌ریزی دقیق و با تلاش و‌همت متخصصان و کارکنان این مجتمع از تاریخ چهارم اردیبهشت با پالایشگاه دوازدهم آغاز و هفتم آبان با تعمیرات اساسی پالایشگاه پنجم با موفقیت پایان یافت. سرپرست مجتمع گاز پارس‌جنوبی ادامه‌داد: هدف اصلی فرآیند تعمیرات اساسی پوشش‌‌‌‌دهی همه آیتم‌های مورد‌نیاز بهره‌‌‌‌برداری و مهندسی، به‌منظور اطمینان از پایداری تولید گاز در فصل سرما با تمرکز بر رعایت مسائل ایمنی است. حسینی تاکید کرد: در تعمیرات اساسی امسال در سراسر پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی بیش از ۲۲‌هزار دستگاه انواع تجهیزات ثابت، شیرآلات، تجهیزات برقی و ابزاردقیق در ۱۸۹روز به‌منظور افزایش اثربخشی و کارآیی تجهیزات بازرسی، تعمیر و نوسازی و ارتقای سیستم‌‌‌‌ شد.

وی به عمده فعالیت‌های انجام‌شده در بازه زمانی تعمیرات اساسی اشاره و تصریح کرد: تعویض مولکولارسیو درایرهای ردیف‌‌‌‌های گازی، بازرسی و تعمیر کوره‌‌‌‌های واکنش ردیف‌‌‌‌های گازی، بازرسی و تمیزکاری برج‌های جذب و احیا و تعویض فیلترهای ورودی، تمیزکاری و بک‌پافینک کلدباکس ردیف‌‌‌‌های گازی از اقدام‌های شاخص در بازه زمانی تعمیرات اساسی هستند. سرپرست مجتمع گاز پارس‌جنوبی ادامه‌داد: تعمیر و نوسازی تیپ فلرهای پالایشگاهی، تعمیر بیش از ۷۰۰ مورد شیرهای کنترلی و‌ KVها و شیرهای Let Down Station بخار، اورهال کمپرسورهای واحد تثبیت میعانات گازی، انجام تعمیرات پیشگیرانه تجهیزات برقی و ابزاردقیق، روزآمد‌کردن سیستم‌های کنترلی و تعمیر و نوسازی تانک‌‌‌‌های ذخیره از دیگر اقدام‌های مهم در تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های سیزده‌‌‌‌گانه پارس‌جنوبی است. حسینی همچنین گفت: با اجرای پروژه‌های کوتاه‌مدت در زمینه کاهش انتشار گاز مشعل تا پایان امسال، در مجموع ۱۲پالایشگاه این مجموعه سالانه حدود ‌هزار و ۲۰۰‌میلیون مترمکعب نسبت به سال‌۱۴۰۱ کاهش انتشار و سوختن گاز مشعل خواهند داشت.