شماره روزنامه ۶۱۲۵
|

  • آوارگی دسته‌جمعی فلسطینی‌ها

    دنیای اقتصاد: محاصره شمال غزه امروز دوشنبه وارد دهمین روز خود شد. طی این مدت دست‌کم ۲۰۰نفر در حملات هوایی اسرائیل جان خود را از دست دادند و ده‌ها هزار نفر دیگر هم در محاصره حملات هوایی و زمینی اسرائیل قرار گرفته و راه غذا و آب به سوی آنها سد شده است. «دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه» در واکنش به جنایات تازه رژیم صهیونیستی در شمال این باریکه، این اقدامات را جنگی برای ریشه‌کن کردن ملت فلسطین از سرزمین خود توصیف کرد.
  • زنگ خطر برای کامالا

    دنیای‌اقتصاد: کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهوری ایالات متحده و نامزد حزب دموکرات‌ها در انتخابات سال جاری میلادی، در مسیر کسب اکثریت رأی‌دهندگان سیاه‌پوست است و از زمانی که جانشین بایدن برای نامزدی ریاست‌جمهوری شده است، رای بسیاری از سیاهان را به سبد آرای دموکرات‌ها بازگردانده است. با این حال، شکاف قابل توجهی در حمایت از او همچنان وجود دارد. این مساله زمانی عجیب می‌شود که وی رنگین‌پوست است، اما نتوانسته حتی به اندازه هیلاری کلینتون سفیدپوست، رای سیاهان را به‌دست آورد.
  • زیرساخت‌های بندری اوکراین زیر آتش روسیه

    دنیای‌اقتصاد: روسیه در روزهای اخیر حملات خود را به زیرساخت‌های بندری دریای سیاه و کشتیرانی غیرنظامی افزایش داده است. به باور دولت اوکراین، این اقدامات تلاشی برای ایجاد اختلال در صادرات و آسیب رساندن به اقتصاد این کشور است. «ماریا وارنیکووا» در گزارش ۱۳اکتبر در نیویورک‌تایمز نوشت، این حملات بخشی از کارزار تشدید حملات به شهر اودسا و منطقه‌ای در امتداد سواحل جنوبی اوکراین است. «هیات نظارت بر حقوق بشر سازمان ملل» در اوکراین روز جمعه به نقل از مقامات محلی گزارش داد که از دوشنبه گذشته، روسیه پنج حمله در این منطقه انجام داده است که منجر به کشته شدن ۱۴غیرنظامی و زخمی شدن ۲۸نفر شده است. جدیدترین حمله در ساعات اولیه روز جمعه انجام شد؛ زمانی که موشک‌های بالستیک منطقه را هدف قرار دادند. به گفته مرکز اورژانس، یکی از آن موشک‌ها به یک ساختمان مسکونی دو طبقه برخورد کرد و چهار نفر از جمله یک دختر نوجوان را کشت و ۹نفر نیز در بیمارستان بستری شدند.
  • انتخاب هریس زیر سایه جنگ یک‌ساله

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که کمتر از چهار هفته تا انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده باقی مانده است، تحلیلگران هشدار می‌دهند که گسترش اقدامات نظامی اسرائیل در سراسر خاورمیانه می‌تواند شانس نامزد دموکرات‌ها، یعنی معاون رئیس‌جمهور «کامالا هریس» را خدشه‌دار کند. سیاست خارجی به ندرت اولویت اصلی رای‌دهندگان ایالات متحده بوده است. اما جنگ یک‌ساله اسرائیل در غزه و همچنین بمباران شدید لبنان، پرسش‌هایی را درباره نقش ایالات متحده در درگیری ایجاد کرده است. «برایان آزگود» در گزارش ۱۲اکتبر برای الجزیره نوشت، دولت جو بایدن در حمایت از اسرائیل تزلزل‌ناپذیر بوده و پایگاه دموکرات‌ها را متلاشی کرده است و برخی از رای‌دهندگان –به‌ویژه آمریکایی‌های عرب – رویکردی مخالف این حزب را در پیش گرفته‌اند.
  • بازدید بایدن از مناطق توفان‌زده

    دنیای‌اقتصاد: جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده برای دومین‌بار به مناطق توفان‌زده رفت و از نزدیک در جریان مشکلات این منطقه قرار گرفت. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا کمک مالی مربوط به ایالت فلوریدا را که شدیدا توسط توفان میلتون آسیب‌دیده است، تصویب کرد. او با آزادسازی بودجه فدرالی برای کمک و بازسازی ایالت فلوریدا موافقت کرد. در بیانیه کاخ سفید در روز شنبه آمده است که بایدن با استقرار منابع اضافی به فلوریدا موافقت کرده است. تصویب این بودجه قبل از این است که او روز یکشنبه برای بازدید از جوامع آسیب‌دیده توسط توفان به آنجا سفر کند و با کارکنان فوریت‌های پزشکی و ساکنانی که سعی در برداشتن آوار دارند صحبت کند.
  • اسرائیل آمبولانس‌ها را می‌زند

    دنیای اقتصاد: نظامیان اسرائیل فاز جدیدی از تجاوز به لبنان را کلید زده‌اند. آنها پس از هدف قرار دادن نیروهای یونیفل، این‌بار آمبولانس‌ها و نیروهای امدادی را در جنوب لبنان هدف قرار می‌دهند. ارتش اسرائیل بدون ارائه هیچ سندی مدعی است که این آمبولانس‌ها از سوی نیروهای حزب‌الله مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • سایه ریاست‌جمهوری ترامپ

    دنیای‌اقتصاد: وقتی فنلاند می‌خواست برای جلوگیری از حمله روسیه به ناتو بپیوندد، می‌دانست که دوستی دارد که در کاخ سفید زندگی می‌کند و می‌تواند روی حمایت جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده حساب کند. اما برای اینکه مطمئن شود که سنای ایالات متحده چراغ سبز به پیشنهاد عضویت در ناتو می‌دهد، به‌دنبال رئیس‌جمهور ساکن در فلوریدا نیز رفت.
  • جلسات فرمالیته هریس با مسلمانان

    دنیای‌اقتصاد: کامالا هریس، نامزد دموکرات ریاست جمهوری، به‌‌رغم حمایت تزلزل‌‌ناپذیر خود از اسرائیل در حالی که این بازیگر در غزه و لبنان جنگ می‌کند، تلاش می‌کند تا قبل از انتخابات ماه آینده، حمایت جوامع عرب و مسلمان در ایالات متحده را جلب کند. به گزارش الجزیره، در هفته‌‌های اخیر، معاون رئیس‌‌جمهور ایالات متحده و تیم او با «رهبران جامعه» عرب و مسلمان دیدارهایی داشته‌‌اند و در عین حال از افراد و گروه‌‌های مسلمان همسو با حزب دموکراتش حمایت کرده‌‌اند. اما بسیاری از ناظران استدلال می‌کنند تا زمانی که هریس به تعهد خود مبنی بر ادامه تسلیح اسرائیل پایبند باشد و از حمایت بی‌قید و شرط جو بایدن، رئیس‌‌جمهوری ایالات متحده فاصله نگیرد، هیچ چیز به او کمک نمی‌‌کند که رای دهندگان عرب و مسلمان در کنار او قرار گیرند. علاوه بر این، منتقدان، جلسات خصوصی هریس و مشاور ارشد امنیت ملی او را با شرکت‌کنندگان دست‌‌چین شده - که هویت آنها اغلب علنی نمی‌شود - به شدت مورد انتقاد قرار داده‌‌اند، زیرا آنها نماینده جوامعی نیستند که کمپین او می‌‌گوید امیدوار است برنده شود.
  • ماه عسل کوتاه‌مدت نتانیاهو

    دنیای‌اقتصاد: پس از نزدیک به یک‌سال شکاف سیاسی، اعتراض و انزوای بین‌المللی، به‌نظر می‌رسد حملات اسرائیل به لبنان «باد دومی» را به حکومت بنیامین نتانیاهو وزانده است. حملات اسرائیل به لبنان بیش از ۲۰۰۰ نفر را شهید و میلیون‌ها نفر را آواره کرده است و این کشتارها پس از انفجار هزاران دستگاه ارتباطی بمب‌گذاری‌شده متعلق به حزب‌الله صورت گرفت. «سایمون اسپیکمن کوردال» در تحلیل ۱۱اکتبر در الجزیره نوشت، انفجارها در اواخر سپتامبر موجی از حمایت در داخل اسرائیل از نخست‌وزیر بحران‌زده و حزب راست‌گرای او (لیکود) را برانگیخت. این حمایت تنها زمانی افزایش یافت که جبهه دوم در لبنان گشوده شد و چند روز بعد حسن نصرالله (رهبر حزب‌الله) ترور شد. درحالی‌که نتانیاهو از تجدید حیات خود خوشحال است اما منتقدان سیاسی او سکوت کرده‌اند. با این حال، ناظران به ابر توفان‌ها اشاره کرده‌اند که در حال بازگشت به کابینه است.
  • گستره جنگ اسرائیل به یونیفل‌ها

    دنیای اقتصاد: نیروهای اسرائیلی به سمت یک برج دیده‌بانی مورد استفاده «نیروهای حافظ صلح سازمان ملل» (یونیفل) در جنوب لبنان تیراندازی کردند که در نتیجه آن دو نفر زخمی شدند. «اوموت اوراس» در گزارش ۱۱اکتبر برای الجزیره نوشت، دبیرکل سازمان ملل تیراندازی اسرائیل به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان را محکوم کرد و افزود که باید از آنها محافظت شود.
  • نوبل صلح برای جنبش ضداتمی

    دنیای‌اقتصاد: جایزه صلح نوبل۲۰۲۴ روز جمعه (۲۰مهرماه) به سازمان ژاپنی «نیهون هیدانکیو»، یک جنبش مردمی از بازماندگان بمب اتمی «به‌دلیل تلاش‌هایش برای دستیابی به جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای» اعطا شد. این جنبش برای چندین دهه نماینده صدها هزار نفر از بازماندگان بمباران اتمی در هیروشیما و ناکازاکی بوده است.
  • نبض انتخاباتی ایالت‌های کلیدی

    دنیای‌اقتصاد: آخرین نظرسنجی کالج امرسون نشان می‌دهد ترامپ در رقابت با هریس در ایالت‌های چرخشی اندکی پیش افتاده است. او در ۴ایالت با فاصله کمی از نامزد دموکرات‌ها جلو افتاده است، در دو ایالت هم دو رقیب شانه به شانه هم جلو می‌روند؛ اما هریس تنها در یک ایالت نسبت به رقیبش پیشتاز است. این نظرسنجی در عین حال نشان‌دهنده آن است که نگرانی‌های اقتصادی همچنان موضوع اصلی رای‌دهندگان در ایالت‌های چرخشی است؛ به جز آریزونا که در آن مهاجرت موضوع اصلی است.
  • قطر به‌مثابه‌ یک قدرت عاریه‌ای

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    نمونه‌ای از دولت دیگر، روسیه ، که با بازیگران غیردولتی ورزشی تعامل دارد، همچنین نشان‌دهنده‌ اجرای قدرت عاریه‌ای است. در ژوئیه۲۰۰۷، در جریان یک‌صد و نوزدهمین نشست «کمیته بین‌المللی المپیک»، سوچی روسیه به‌عنوان میزبان بازی‌های المپیک زمستانی انتخاب شد. این بازی‌های المپیک گران‌ترین بازی‌های تاریخ بود که حداقل ۵۱میلیارد دلار هزینه داشت.
  • «میلتون» بی‌رحم فلوریدا را زیر و رو کرد

    ان‌بی‌سی‌نیوز: مقام‌های ایالتی آمریکا می‌گویند تاکنون دست‌کم ۱۶نفر در حوادث مرتبط با توفان ویرانگر «میلتون» در ایالت فلوریدا کشته شده‌اند. مقامات محلی خبر دادند حدود ۱۱میلیون نفر در معرض خطر طغیان رودخانه‌ها و سیل قرار دارند و تعداد بی‌سابقه گردبادها، خسارت‌های گسترده‌ای در روز پنج‌شنبه به بار آورده است. «ران دی‌سانتیس»، فرماندار فلوریدا هشدار داد احتمال وقوع سیل در روزهای آینده همچنان وجود دارد. وی افزود: «حدود ۸۰هزار نفر شب گذشته را در پناهگاه‌ها سپری کردند.» این توفان (از نوع توفند) منجر به بارندگی سیل‌آسا در برخی مناطق و به بار آمدن خسارت‌ و ویرانی‌های گسترده‌ در سراسر ایالت شد.شبکه سی‌ان‌ان گزارش کرده است که برق بیش از ۲.۶میلیون مشترک تا اواخر روز پنج‌شنبه همچنان قطع بوده است. «جورج لاندری» از مقامات کانتی «سنت لوسی»، یکی از مناطق سواحل شرقی فلوریدا که به‌شدت از این توفان آسیب‌دیده‌ می‌گوید: «در عرض ۹۰دقیقه شاهد توفان‌های متعدد در این منطقه و حدود ۹۰۰تماس برای دریافت کمک در این بازه زمانی بودیم.»
  • ترامپی شدن سیاست آمریکا

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: سرنوشت انتخابات پیش‌روی ایالات متحده را رای‌دهندگانی تعیین نخواهند کرد که سیاست‌های رقیب را سبک ‌‌و سنگین می‌کنند. برنامه‌های انتخاباتی کامالا هریس فاقد جزئیات است. نظرات دونالد ترامپ گاهی از واقعیت جدا می‌شود و اختلاف بر سر مسائل فرهنگی بیش از مسائلی مانند سیاست مالیاتی میان رای‌دهندگان مطرح است. با این‌ حال، نتیجه این انتخابات برای آمریکا و بقیه جهان از منظر سیاست‌ها بسیار مهم است.اکونومیست در سرمقاله این هفته خود چند حوزه سیاستی را مورد بررسی قرار داده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر