بلگراد: بریکس را به عنوان یک جایگزین واقعی برای اتحادیه اروپا در نظر میگیریم
«الکساندر وولین»، معاون نخستوزیر صربستان در مصاحبهای با روزنامه آلمانی «برلینر سایتونگ» پیش از اجلاس سران اتحادیه اروپا و بالکان غربی که قرار است در ۱۴ اکتبر در برلین برگزار شود، گفت: «طبیعتا صربستان در کازان (در نشست بریکس) حضور خواهد داشت.»
او افزود: «اگر به همه فرصتها از جمله عضویت در بریکس نگاه نکنیم، امری غیرمسئولانه است. اگر بریکس برای کشورهای دیگر مانند امارات متحده عربی، عربستان سعودی یا ترکیه جذاب است، چرا باید برای صربستان متفاوت باشد؟ شکی نیست که بریکس به یک جایگزین واقعی برای اتحادیه اروپا تبدیل شده است.»
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از استقبال کشورهای عضو بریکس از پیشنهاد ایران در حوزه بیماریهای غیرواگیر خبر داد و گفت: ایران در این اجلاس پیشنهاد داد که در زمینه بیماریهای غیرواگیر (NCD) نگاه و برنامههای کشورها از بزرگسالان به کودکان تغییر یابد.
معاون نخستوزیر صربستان در پاسخ به این سوال که آینده متعلق به چه کسی است؛ غرب یا کشورهای دیگر، گفت: «آینده در ارزشهای کل بشریت نهفته است، صرف نظر از شرق یا غرب جغرافیایی. ما صربها، به ارزشهای سنتی - خدا، ملت، خانواده - اعتقاد داریم که مردم در سراسر جهان به آن اعتقاد دارند.»
گروه بریکس از زمان ایجاد در سال ۲۰۰۶ تاکنون ۲ بار گسترش یافته است. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به چهار کشور موسس - برزیل، روسیه، هند و چین - پیوست سپس در سال ۲۰۲۴ مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به عضویت بریکس درآمدند.
امسال، روسیه ریاست دورهای بریکس را بر عهده دارد و اجلاس سران این گروه در کازان در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر برگزار خواهد شد.
دستیار رئیسجمهور روسیه گفت: مسکو به موضع خود در زمینه گسترش گروه بریکس در چارچوب کشورهای شریک (و نه اعضای جدید) پایبند است.
به گفته یوری اوشاکوف، دستیار رئیسجمهور روسیه، مسکو از ۳۶ رهبر خارجی برای شرکت در نشست کازان دعوت کرد و ۱۸ نفر از آنان مشارکت خود را اعلام کردند.
وی تصریح کرد: به غیر از ۹ کشور عضو این گروه، رهبران کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) و سران کشورهایی که ریاست سازمانهای منطقهای تاثیرگذار در آفریقا، آمریکای لاتین و خاورمیانه را بر عهده دارند، شمال شرق آسیا و همچنین سران کشورهایی که به دنبال عضویت در بریکس یا همکاری با این گروه هستند نیز دعوت شدهاند.
بیزنس گزارش کرد، کارلوس پریرا، مدیر کل بخش عمومی امور دوجانبه وزارت امور خارجه کوبا اظهار کرد: کوبا در پیامی به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، درخواست رسمی برای عضویت در برجام را بهعنوان یک کشور شریک ارائه کرده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.