شماره روزنامه ۶۲۰۱
|

ویژه نامه

  • جشن بزرگ صادرکنندگان

    به باور کارشناسان و صاحبنظران اقتصاد، پیشرفت و توسعه کشورها بدون توجه جدی به مقوله صادرات و تقویت توان صادراتی ممکن و میسر نیست. از این رو صادرات در دهه‌های اخیرنقش ممتازتری دربرنامه های اقتصادی دولتمردان یافته است. جمهوری اسلامی ایران نیز که پس از انقلاب پربار خود،طعم استقلال را چشید،همواره در تلاش برای تقویت توانایی های اقتصادی خود بوده است. در تقویم ایرانی ، بیست و نهم مهرماه هرسال به عنوان "روز ملی صادرات" نامگذاری شده است. در این روز می توان ضمن ارج نهادن به تلاش های تولیدکنندگان، صادرکنندگان، بازرگانان وفعالان این عرصه ، به بررسی جایگاه وسهم ایران در عرصه صادرات جهان ونیز معضلات و مشکلات صادراتی کشورمان پرداخت و راهکارها وتدابیر تازه ای برای گذر از تنگناها اندیشید.
  • تسهیل امور صادرات تنها با بازنگری قوانین اتفاق خواهد افتاد

    ضعف سیستم بانکی در حوزه صادرات و صادرات محور نبودن بانک‌ها،نبود صندوق های حمایتی و بیمه صادرات،مطالبات معوق شرکت‌ها از دولت،حذف جوایز صادراتی، بی ثباتی نرخ ارز و. . . . تنها نمونه هایی از بیشمار موانع و مشکلات پیش روی صادرکنندگان ایرانی است؛ صادرکنندگانی که با همه این تنگناها، برای حضور در بازارهای جهانی و رقابت در این عرصه از هیچ تلاشی فروگذار نیستند. کمیته توسعه صادرات از جمله نهادهای موفق و فعال در حوزه صادرات برق است که هم افزایی، بسترسازی و ترویج فرهنگ صادرات را مهمترین رسالت خود می داند. فعالیت در حوزه صادرات برق، برگزاری نمایشگاه بین المللی صنعت برق و دستیابی به بازارهای صادراتی در منطقه و جهان ،محورهای اصلی فعالیت این تشکل صادراتی است.
  • توسعه صنایع نساجی و پوشاک هر چه سریعتر دنبال شود

    هدف اصلی اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران مانند بسیاری از تشکل ها، روان سازی حوزه تولید و تجارت و کمک به ایجاد فضای مناسب کسب و کار است. وظیفه اصلی اتحادیه ها، انجمن ها و تشکل ها لابی کردن و گرفتن امتیاز نیست،ایجاد ارتباط میان اعضا است. همچنین افزایش علم و آگاهی واحدها نسبت به مسایل مختلف اقتصادی، صنعتی، تجارت، واردات، صادرات و قوانین دولتی از دیگر وظایف اتحادیه است. یکتا، دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان این مطلب و با اعلام اینکه اتحادیه از سال ۱۳۶۱ تاسیس شده ، افزود: تمرکز اصلی این اتحادیه بر مسائل صادرات است.
  • راه حل مشکلات اقتصادی امروز کشور، استفاده بهینه از پتانسیل های اقتصادی است

    صادرات به عنوان موتور مولد توسعه اقتصاد کشورها، باعث فقر زدایی، اشتغال زایی، عدالت اجتماعی و توزیع ثروت در جامعه می گردد. علاء الدین میرمحمد صادقی، نایب رئیس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی ایران و تهران و رئیس خانه معدن ایران، در گفت و گو با روزنامه دنیای اقتصاد ضمن اعلام مطالب فوق افزود: تنها راه حل مشکلات اقتصادی امروز کشورمان استفاده بهینه از پتانسیل های اقتصادی موجود کشور و حضور فعال و موثر در مجامع بین المللی است، جوانان متخصص با سطح دانش فراوان می توانند با روشهای نوین تجاری فرصت های مناسبی برای حضور محصولات و خدمات تولیدی و صادراتی ایران در سایر کشور ها فراهم سازند.
  • دولت باید متمرکز و برنامه محور از تولید، نیروی کار و اشتغال حمایت کند

    پیش از بنیان گذاری کانون صنایع غذایی ایران در صنعت غذا تشکل هایی وجود داشت که هر کدام نمایندگی بخشی از تولیدات صنایع غذایی را بر عهده داشتند. با توجه به اینکه بخش های مختلف صنایع غذایی رابطه تنگاتنگ دارند و کارشان با هم مرتبط است و مثلا اگر بخشی از صنعت، آرد تولید می کند، بخش دیگر به تولید شیرینی، ماکارونی ،محصولات آردی و. . . می پردازد، لذا برای اینکه بتوانیم سیاست های بین بخشی را در صنعت غذا با همدیگر هماهنگ کنیم، جای خالی کنفدراسیونی که متشکل از فدراسیون های مختلف بخش صنعت غذا باشد خالی بود.
  • می توانیم به رشد فعالیت های صادراتی در دولت جدید امیدوار باشیم

    روز ملی صادرات همه ساله برگزار می شود. اما واقعیت این است که صرف برگزاری این روز نمی تواند قدردانی و حمایت واقعی و همه جانبه از صادرکنندگان باشد. باید به این نکته توجه کنیم که روز ملی برای هر موضوعی نقطه یا رأس آن موضوع است. یعنی باید جریان را طوری مدیریت و پیگیری کنیم تا بتوانیم دستاوردهای آن را در روز ملی عرضه کرده و مجدداً در این روز دستور کارهای تازه ای را برای روز ملی سال بعد تدوین کنیم. اما اگر بخواهیم این روز را نمایشی و نمادین برگزار کنیم، دستاوردهای لازم را نخواهد داشت. روز ملی صادرات هم زمانی می تواند پاسخگو و اثر بخش باشد که در این روز موضوعاتی را به عنوان اهم نیازها و خواسته های صادرات کشور تعریف و تبدیل به میثاق ملی کنیم و خودمان را ملزم کنیم که در یک سال بعد گزارش عملکرد و حصول نتیجه آنها را اعلام نماییم.
  • توسعه تکنولوژی مخابرات به توسعه امن و پایدار می‌انجامد

    طی هشت سال گذشته حمایت‌های داخلی از شرکت‌های تحقیقاتی صاحب تکنولوژی پیشرفته و حتی تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی با یک طرز فکر نئوکاپیتالیسیتی (فراتر از خود آدام اسمیت) کاملاً قطع شده و همه چیز به عوامل بازار سپرده شده بود. در این میان ارتباط‌های بین المللی نیز سخت و سخت‌تر شدند و عرصه فعالیت از همه سو تنگ گردید. اما روی کار آمدن دولت جدید و انتخاب وزیرانی با دیدگاه‌های پیشرو در جهت رشد صنایع داخلی، خیلی امیدوارمان کرده است. این مطلب را دکتر علی فتوت مدیرعامل شرکت کاوشکام (از گروه شرکت‌های افراتاب) بیان کرد و افزود: ظرف سال‌های اخیر مشکلات زیادی در وزارت صنایع بوجود آمد.
  • به تشویق و حمایت نیاز داریم ، نه جریمه و عوارض

    حسن حسینقلی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های صنایع و معادن سرب و روی ایران، با بیان اینکه این اتحادیه در آذره ماه سال ۸۷ با هدف ساماندهی واحدهای فرآوری و بهبود کیفیت تولیدات تاسیس شده است، اظهار کرد: «اتحادیه، به منظور حفظ حقوق و منافع مشروع قانونی بهره برداران، تولیدکننده ها، دست اندرکاران و صادرکنندگان سرب و روی شکل گرفته است. » او ادامه داد: «همچنین جهت بازاریابی مستمر با توجه به عرضه و تقاضا، قیمت بازارهای مصرف و تولید برای عرضه به اعضا، با بهرگیری از آخرین رهیافت های جهانی جهت رسیدن به اهداف قانونی توسعه صادرات و با هدف حفظ منافع ملی و اعضا با هماهنگی اتاق ایران، تامین نیازهای داخلی و تلاش برای تصمیم گیری جهت تهیه و تنظیم پیش نویس قوانین و مصوبات مرتبط با تولید و صادرات کالا راه اندازی شد.
  • از بن بست به امید

    دیدگاه‌های اقتصادی دکتر حسن روحانی هفتمین رئیس جمهور ایران، در بلند مدت توسعه اقتصادی و در کوتاه مدت افزایش قدرت خرید خانوارها، رشد تولید ملی، افزایش کافی سرمایه‌گذاری، اجرایی شدن سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و بهتر شدن فضای کسب‌وکار است. حسن روحانی معتقد است در کوتاه مدت، بهتر شدن وضع اقتصادی مردم باید با افزایش قدرت خرید خانوارها و کم شدن فاصله درآمدی دهک‌های بالا و پایین محقق شود. وی کسب این اهداف را در گرو تولید ثروت ملی و توزیع عادلانه ثروت ملی می‌داند. حسن روحانی بر این باور است که اگر ثروت ملی تولید نشود، باید فقر توزیع شود.
  • صادرات فناوری نرم افزار نیازمند برنامه ریزی دقیق است

    تعدد دستگاه های تصمیم گیر در حوزه فناوری اطلاعات و نرم افزارها بسیار زیاد است. بنابراین ما می خواهیم در دولت یازدهم شاهد یک برنامه ریزی دقیق در زمینه صادرات فناوری نرم افزارها باشیم. محمدرضا طلایی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران در گفت وگو با روزنامه دنیای اقتصاد، با بیان مطالب فوق افزود: این اتحادیه در سال ۸۰ با هدف ساماندهی تولید و صادرات نرم افزار کشور و با حضور ۳۵ عضو فعالیت خود را آغاز کرد. در سال ۸۳ اولین آماری که برای صادرات نرم افزار کشور ثبت شد ۲۳۰ هزار دلار بود که این رقم در سال ۹۰ به ۱۰۰ میلیون دلار رسید و این رقم با همکاری اعضا میسر گردد.
  • برندها روی ریل صادرات

    «برند» چیست و در اقتصاد کنونی جهان چه جایگاهی دارد ؟ آیا صادرات بدون توجه به مقوله ای به نام برند امکان پذیر است ؟ در خصوص تعریف این واژه مسعود دانشمند عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران بر این نکته تاکید دارد ‌: برند برای یک محصول چیزی است که در طول سال ها اتفاق می افتد ، با آرمی مشخص تولید می شود و در طول سال ها کیفیت خود را داشته و اعتماد خریدار را جذب می کند. اما مهمتر از همه این است که خود برند برای یک محصول چگونه پیش خواهد آمد و این محصول چه ویژگی هایی باید داشته باشد تا بتواند نام برند را با خود یدک بکشد ؟
    وی بر این باور است که یک برند ، باید کالایی را به وجود آورد.
  • ازادبیات دستوری در اقتصادبیزاریم

    قائم مقام شورای مرکزی خانه صنعت ومعدن ایران علل رکود تورمی، مشکلات ارزی واحدهای تولیدی، تاثیرکاهش نرخ ارز برفعالیت های تولیدی وموانع ومشکلات صادراتی براقتصاد ایران را تشریح می کند وبا تقدیراز دیپلماسی بین المللی دولت تدبیر وامید واثرگذاری آن بر دیپلماسی اقتصادی، از افق روشن بخش تولید وصنعت کشور در روزهای آینده خبر می دهد. گفتگوی اختصاصی دنیای اقتصاد باحسین پیرموذن رئیس اتاق اردبیل، فعال بخش خصوصی و قائم مقام شورای مرکزی خانه صنعت ومعدن ایران را می خوانیم. جناب پیرموذن، همانطور که می دانید در حال حاضر با رکود تورمی بالا در کشور روبه‌رو هستیم.
  • اگر مواد اولیه با قیمت های جهانی تامین شود صدها میلیون دلار صادرات خواهیم داشت

    مهمترین کارکرد اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبل ایران، پیشبرد پروژه های فنی صنعت مبلمان کشور، از طریق برنامه ریزی و اعمال مدیریت هدفمند است. برگزاری چندین دوره از نمایشگاه ماشین آلات، یراق آلات و مواد اولیه تولید مبلمان (مدکس) از جمله فعالیت های این اتحادیه است. محسن ضیایی دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبل ایران و مدیرمسئول مجله فنی- مهندسی صنایع چوب، در گفت و گو با دنیای اقتصاد با اشاره به اینکه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران در سال ۱۳۷۹ با همت جمعی از پیشکسوتان صنعت مبلمان تاسیس شد و از سال ۱۳۸۰ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است، افزود: فعالیت های این اتحادیه از بدو تاسیس براساس ۲۴ هدف تعریف شده که همگی آنها در اساسنامه ذکر شده است.
  • بگذاریم ارز قیمت واقعی اش را داشته باشد

    تعیین نرخ ارز در دنیا تعریف دارد و در هر کشوری با توجه به بازار عرضه و تقاضا و شرایط رقابتی آن کشور تعیین می شود. ما نباید به طور دستوری نرخ ارز را پایین بیاوریم یا بالا ببریم. مسئولیت تعیین نرخ ارز برعهده بانک مرکزی است، اما چگونگی تعیین نرخ ارز ما شناور مدیریت شده است. مهندس محسن جلال پور نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و رییس اتاق کرمان در گفت و گو با دنیای اقتصاد، اولین مسئله در بحث صادرات غیرنفتی طی سال های گذشته را توقف صادرات نفت و فروش آن و کاهش ارزحاصل از صادرات نفت ذکر کرد که سایه سنگینی بر صادرات غیر نفتی ما می انداخت و افزود: چون شرایط خوبی در بازارهای جهانی نفت داشتیم و امکان استفاده از سرمایه نفتی، فرا نسلی و زیرزمینی در کشور فراهم بود، ارز حاصل از این صادرات را به وفور داشتیم که باعث می شد روابط بخش خصوصی و صادرات غیر نفتی و فروش ارز حاصل از این صادرات با ارز صادرات رقابتی، رقابت نابرابری باشد و ما نتوانیم در بخش صادرات غیرنفتی رونق و پیشرفتی داشته باشیم؛ اما تحریم های دو سال گذشته، هرچند مشکلات و مسایل جدی برای ما به وجود آورد و ما را از بسیاری پیشرفت ها محروم کرد، اما از این جهت برای کشور خیر داشت و توانستیم نگاه جدی تر و عمیق تری به صادرات غیر نفتی داشته باشیم.
  • رقابت در آن‌سوی مرزها، هم سخت است و هم شیرین

    رقابت، هم شیرین است و هم سخت؛ اما اگر این رقابت در زمین خودت نباشد سخت‌تر می‌شود و پیروزی در آن قطعا شیرین‌تر. وقتی داستان «صادرات» به روی میز می‌آید این شیرینی و سختی، همزمان و آمیخته بهم حس می‌شود، در قدم به قدم عملیات صادرات و کلمه به کلمه داستان صادرات. گفت و گو با مهدی چنگیزی معاون بازاریابی و فروش شرکت صنعتی بوتان می‌تواند بیانگر بخشی از این سختی‌ها و شیرینی‌ها باشد؛ شیرینی‌هایی که رغبت برای صادرات را افزون می‌کند و سختی‌هایی که محکی بر عیاری محسوب می‌شود. جناب چنگیزی، صادرات بوتان از چه زمانی شروع شد؟ البته بیشتر از اینکه تاریخ مهم باشد، زمان رسیدن به این نتیجه و این تصمیم، مدنظر است.
  • درتحقق پروژه های فنی نفت و گاز صددرصد رشد داشته ایم

    بانک ها باید اعتبارات ویژه ای را برای حوزه نفت و گاز در نظر بگیرند. همانطور که با آرامش خیال منابع در اختیار دولت می گذارند و بانک مرکزی هم از آنها پشتیبانی می کند، باید از بخش خصوصی هم حمایت های لازم صورت بگیرد. حسن خسروجردی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی در گفت و گو با دنیای اقتصاد، ضمن بیان این مطلب و با اشاره به اینکه از تشکیل این اتحادیه حدود ۱۰ سال می گذرد و در حال حاضر حدود ۲۶۰ عضو دارد، گفت: شرکت های نفتی داخلی که در امر صادرات شرکت دارند و در تولید فرآورده های مختلف پتروشیمی و صنایع پایین دستی نفت مثل روغن ها، پارافین ها، قیر و انواع روان سازها، هیدروکربن ها و .
  • امیدواریم تصمیم گیری ها بر اساس قوانین بالادستی صورت گیرد

    اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران اولین تشکل ملی ثبت شده اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران است که در سال ۱۳۵۲ ثبت شده و هدف اصلی آن ارتباط بین اعضا و دست اندرکاران صنعت چرم است. این اتحادیه با هدف صادرات پوست، سالامبور ، چرم و . . . ، با همکاری ادارات دولتی و تصمیم گیرندگانی که در صنعت تاثیرگذار بودند شکل گرفت و از آن سال تا کنون فعالیت خود را بعنوان تنها تشکل ملی صنعت جرم ادامه داده است. محمد لاهوتی، نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران و نایب رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفت و گو با روزنامه دنیای اقتصاد با بیان اینکه تشکل ها در ایران به دلیل ساختار اقتصادی و سیاسی کشور نمیتوانند تاثیر چندانی در اقتصاد داشته باشند ، افزود: دلیل این تاثیرگذاری کم این بوده است که با توجه به قوانین موجود کشور کارت های بازرکانی تخصصی نبوده انند لذا تشکل ها عملا به حاشیه رانده شدند و جز بازوی مشورتی برای اعضا و در بعضی مواقع برای حاکمیت نقش بیشتری را نتوانستند ایفا نمایند.
  • فهرست تشکل‌های صادراتی عضو کنفدراسیون صادرات ایران

  • حضور پایدار در بازارهای صادراتی، مستلزم بهره گیری از ظرفیت های دیپلماسی سیاسی و اقتصادی است

    اقتصاد دانان تولید را موتور محرکۀ اقتصاد و صادرات را محور توسعۀ پایدار می دانند. صادرات کارکرد های مختلفی دارد که برای نمونه می توان به ایجاد اشتغال ، ایجاد ارزش افزوده ، تولید ثروت، کسب درآمد های ارزی، ارتقاء سطح کیفیت کالاها و محصولات، توزیع ثروت و برقراری عدالت اجتماعی اشاره کرد. مهندس غلامحسین شافعی، نایب رییس اول و معاون امور استانهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و رئیس اتاق بازرگانی استان خراسان رضوی در گفت و گو با دنیای اقتصاد با بیان این مطلب افزود: از طریق صادرات، کالا وخدمات، تکنولوژی، مدیریت، معماری، هنر و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی مان به اقصی نقاط دنیا صادر می شود و اقتصاد ملی با اقتصاد و تجارت جهانی پیوند می خورد .
  • برند و صادرات

    دکترعظیم فضلی پور عضو شورای علمی سازمان جهانی علائم تجاری عضو کمیته علمی برند سازمان توسعه تجارت ایران وضعیت برندهای صادراتی ما چگونه است؟
    به نظر من نمی توان به صراحت از نسبت بین برند ایرانی و صادرات سخن گفت. در صادرات ایران آنچه که مهم به نظر میرسد کالاست نه برند. یعنی مصرف کننده خارجی کالای ایرانی را می شناسد نه برند ایرانی. مثلا در زعفران آنچه که امروز در جهان به چشم می خورد برند های معروف اسپانیاست اگر چه کالای زعفران را به نام ایران می شناسند که البته در درجه دوم اهمیت قرار دارد. به جرأت می توانم بگویم که حتی یک برند ایرانی شناخته شده در سطح جهان نداریم.
  • مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت به ما اعتماد کنند

    وظیفه ما این است که در مقام یک ناظر در عرصه تولید و صادرات به دقت همه چیز را رصد کنیم و تمام نقاط ضعف و قوت را به دولت گزارش دهیم و هرجا احساس کردیم کمبودهایی وجود دارد آنها را اعلام کنیم. رضی میری، نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران و عضو هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران در گفت و گو با روزنامه دنیای اقتصاد این مطلب را اعلام کرد وافزود: اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف بیش از ۴ دهه است که با اهداف حمایت از منافع تولید کنندگان و صادرکنندگان توسط حفظ و توسعه بازار ها همراه با حفظ اصالت فرش و اتقاءکیفی آن و مو.
  • گزارش اتحادیه بین المللی نمایشگاه ها ( UFI) درباره صنعت نمایشگاهی خاور میانه ۲۰۱۱-۲۰۱۲

    به موجب گزارش منتشر شده توسط اتحادیه جهانی صنعت نمایشگاه UFI ، جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای موفق در زمینه برگزاری نمایشگاه است که از پتانسیل قوی مشتری مداری برخوردار است. این گزارش شامل اطلاعات ، آمارونمودارهایی در مورد برگزاری، تعداد نمایشگاه های تجاری، بخش های تجاری و روش های جدید و نوظهور و همچنین تهیه و گرد آوری آنالیز SWOT در مورد صنعت نمایشگاهی منطقه است.
    در این مطالعه ۴۴ کشور تحت پوشش قرار گرفته که ۱۲ کشور در خاورمیانه و۳۱ کشور دیگر در قاره آفریقا هستند.
    فهرست های بیشتر، مقایسات ، نمودارهای به روز شده و اطلاعات ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ برای نمایشگاه ها و محل برگزاری به ترتیب فراهم شده است .
  • اگربزرگان فکری نکنند، صنعت سرب و روی را از دست خواهیم داد

    زنجان شهری است که بیش از ۹۰ درصد صنایع تولید شمش روی و سرب را در خود جای داده است. این کارخانه ها علاوه بر تولید، در حوزه صادرات محصولات خود نیز فعال هستند. حمید نوروزی، مدیرعامل شرکت ذوب روی سدید زنجان یکی از تولیدکننده های شمش روی و کنسانتره سرب و روی است. به گفته وی بخشی از پولی که بابت صادرات دریافت می کنند را برای خرید ماشین آلات و مواد اولیه معدنی صرف می کنند تا شاید بتوانند به خام فروشی مواد معدنی پایان بدهند. نوروزی از وضعیت تولید بسیار نگران است و خواسته اش از مسئولان توجه بیش از بیش به تولید و تولید کننده است.
  • آرزوی بزرگ بخش خصوصی

    دولت یازدهم قصد کرده برای بازگرداندن اقتصاد به جاده توسعه، از یک‌سو محیط کسب و کار را مساعد کند و موانع داخلی و خارجی پیش‌روی فعالیت‌های بخش خصوصی را کاهش دهد؛ از سوی دیگر، فرمان اقتصاد در دست خبرگان اقتصادی باشد. این خبرگان اقتصادی در میان فعالان بخش خصوصی، مدیران با تجربه دولت، اقتصاددانان و دانشگاهیان حضور دارند. پیش از این، بارها اعلام شده بود اقتصاد ایران که طی سال های بسیار، دولتی اداره شده بود، سرانجام به بخش خصوصی سپرده می‌شود. حتی ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی، امیدهای بسیاری را در دل دلسوزان اقتصاد ایران ایجاد کرد تا شاید روزنه‌های امید به گشایش تازه‌ای بینجامد؛ هرچند همگی این آرزوها با تأخیر و گاهی بی‌توجهی مواجه شد؛ امروز اما شرایط دگرگون شده است.
  • همه باید در خدمت تولید و صادرات باشیم

    اگر اشتباهاتی در گذشته حادث شده است با نادیده گرفتن آنها می توانیم به ارائه راهکارهای مناسب و اجرایی شدن آنها دست یابیم، چرا که ما به حل مشکلات مردم متعهد هستیم. مقررات زدایی و ساماندهی قوانین و مقررات و همچنین توجه به سرمایه گذاری داخلی و خارجی از موضوعاتی است که به رشد و توسعه صنعت منجر خواهد شد. در این راستا باید اقدامات لازم برنامه ریزی و اجرا شود. لزوم توجه ویژه به فرصت های صادراتی استان‌ها توجه به استان های مرزی کشور برای ایجاد فرصت های صادراتی و نیز توجه به مناطق محروم نیز مسئله مهم دیگری است که مورد توجه دولت است.
  • کارگروه صادرات کشور باید در اسرع وقت تشکیل شود

    سال هاست که می خواهیم صادرات غیرنفتی را توسعه دهیم. سال هاست که شعار صادرات محورتوسعه، اقتصاد بدون نفت، اقتصاد پایدار و توسعه صادرات را سر می دهیم. لیکن هیچگاه نتوانستیم و یا نخواستیم اقتصاد کشور را بدون نفت و با چرخ تولید و صادرات غیرنفتی بنا نهیم. در طول عمر گهربار انقلاب اسلامی دو بار فرصت پیدا کردیم اقتصاد را بدون نفت اداره کنیم؛ یک بار در دفاع مقدس و بار دیگر در تحریم ها. امروز هم چشم ها به دولت تدبیر و امید است که از فرصت های به وجود آمده استفاده بهینه نماید. تحریم ها شاید در کوتاه مدت هزینه سنگینی را به ملت تحمیل کرد اما این فرصت در بروز خدمات فنی و مهندسی، اختراعات، اکتشافات، معادن، علوم پزشکی، دستاوردهای علمی، خدمات دانش بنیان و محصولات کشاورزی و غذایی نقش بزرگی ایفا نموده است.
  • بزرگترین آفت صادرات، نوسانات نرخ ارز است

    تنها راه حل این است که تحریم سیستم بانکی برداشته شود و ما مجددا بتوانیم از خطوط اعتباری بین المللی استفاده کنیم. در این صورت است که می‌توانیم بخش عمده‌ای از نقدینگی موردنیاز صنایع را تامین کنیم و تولید و صادرات داشته باشیم. حائری، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران و عضو هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران در گفت و گو با دنیای اقتصاد افزود: قفل بودن سیستم بانکی بزرگ‌ترین لطمه را به ما زده، حال آنکه می‌دانیم در حال حاضر بزرگ‌ترین مشکل صنایع ما نقدینگی و سرمایه در گردش است. این نقدینگی از طریق سیستم بانکی قابل تامین نیست، چون خود بانک‌ها هم منابع چندانی ندارند.
  • صادرکنندگان از خود تحریمی‌ها بیشتر رنج می‌برند تا تحریم‌های خارجی

    تراز تجاری هر کشوری حاصل تفریق هزینه وارداتی از درآمد صادراتی آن است و اقتصاد موفق، اقتصادی است که تراز تجاری مثبت هرچه بیشتری داشته باشد. به بیان دیگر، صادرات موفق لازمه هر اقتصاد موفقی است. بنابراین، در تمام کشورهای توسعه یافته، دولت در سیاست‌گذاری‌های کلان‌اش سعی در بهبود هرچه بیشتر امور برای صادرکنندگان‌ دارد. صادرات خوب به معنای ورود ارز بیشتر به کشور و توسعه بازار کسب و کار، اشتغال و رفاه عمومی است. از همین رو، برای تأکید بر اهمیت صادرات، ۲۹ مهر هر سال در ایران نیز روز صادرات نام گرفته است.