شماره روزنامه ۶۱۵۷
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • بار سنگین نهاده‌های دامی

    نفیسه زمانی‌نژاد: قیمت مرغ در چند هفته اخیر در مدار نوسانی قرار گرفت. تا آنکه نرخ مصوب ۷۳‌هزار تومان برای آن اعلام شد هرچند هنوز هم با کمیابی و گرانی این محصول، بیشتر از قیمت مصوب، روبه‌رو هستیم.
  • اصفهان و اقتصاد دانش‌بنیان

    گروه گزارش: جشنواره های علمی مختلف در کشور فرصت های خوبی هستند که شهر های مختلف و افراد درگیر در حوزه علم و فناوری در راستای ارتقاع سطح کیفی سواد علمی شهرهایشان با هم به رقابت پرداخته و انتقال دانش در این بین با سرعت و حجم بیشتری رخ دهد. جشنواره شیخ بهایی که اصفهان میزبان آن می باشد یکی از این فرصت های قابل توجه برای کلانشهر اصفهان است و حتی در صورت گسترش کیفیت و فضای این جشنواره، رویداد فوق می‌تواند منجر به ایجاد یک پدیده گردشگری و جذب چهره های علمی در نقاط مختلف کشور و خارج از کشور به اصفهان شود. اما نکته اساسی اینجاست که مردم شهر باید نسبت به این پدیده و جزئیات و اهمیت و پتانسیل های آن آگاه شوند و صرفا پوستر های زمان برگزاری آن را در گوشه و کنار شهر نبینند. در ادامه به شرح مختصری از جشنواره شیخ بهایی می پردازیم:
  • توسعه تجارت اصفهان و عربستان

    لیلی زواره‌ای: تجارت یک دیپلماسی سودمند است که مسیر را برای روابط سیاسی هموار می‌کند. هرچند هنوز سفارتخانه‌های ایران و عربستان به‌صورت رسمی به روال سابق بازنگشته اما نمودارها از رشد صادرات ایران به عربستان خبر می‌دهند.
  • ابر پروژه های مُعطل مانده اصفهان در ۲ سال اخیر فعال شده است

    مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: پروژه‌های کلان و ابر پروژه های مُعطل مانده این استان در ۲ سال اخیر فعال شده و با جدیت و قوت و سرعت در حال انجام است.
  • اصفهان محور گسترش روابط ایران و مکزیک می‌شود

    معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان گفت: اصفهان، محور گسترش روابط بین‌المللی علمی، فرهنگی و اقتصادی میان ایران و مکزیک خواهد شد.
  • وقتی پایان ماه‌عسل فرامی‌رسد

    شتاب تغییرات و نیروهای بازار، استارت‌ها و حتی شرکت‌های جاافتاده را تحت‌فشار نوآوری قرارداده است. تا بتوانند از رقبایشان عقب نمانند و از فرصت‌های بازار جدید استفاده کنند. برخی از شرکت‌های بزرگ، انجام نوآوری را درون‌سپاری کرده‌اند و در داخل سازمان خودشان ساختارها و فرایندهایی را برای بهره‌گیری از آن سازمان‌دهی نموده‌اند اما برخی دیگر ترجیح داده‌اند برای انجام این مهم از مشارکت با استارت‌ها بهره گیرند. در ابتدا به نظر ‌می‌رسد که این‌یک بازی دو سر برد است زیرا شرکت‌های بزرگ جاافتاده، بدون اینکه در معرض ریسک‌های زیاد و نیاز به تغییرات سازمانی گسترده قرار بگیرند از چابکی و ریسک‌پذیری استارت‌ آپ ها استفاده ‌می‌کنند و این شرکت‌های خطرپذیر هم در کنار آن سازمان‌های بزرگ به قابلیت‌های ممتاز مانند تامین مالی و دسترسی به بازار دست ‌می‌یابند و به همراه با بزرگان نشان تجاری‌شان را هم تقویت ‌می‌کنند.
  • چطور از صنایع حمایت کنیم

    محمدرضا خاتم‌ساز اصفهانی:‌ در ادامه مبحث زیان‌های حمایت‌های دولتی از صنایع، به سراغ بررسی صنعت برق می‌رویم. گاهی خریدهای دولتی و تقاضای مستقیم دولت، باعث عادت تولیدکنندگان به فروش به دولت شده و پس‌ازآنکه دولت به سمت کوچک‌تر شدن و خصوصی‌سازی پیش می‌رود، این صنایع هم دچار مشکل می‌شوند. از آن جمله است صنعت برق در ایران. در خلال سال‌های پس‌ازآنقلاب اسلامی، با وفور درآمدهای نفتی، صنعت برق روزبه‌روز گسترده‌تر می‌شود و در سال‌های ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰ طی سه سال، نوسازی خسارات ناشی از جنگ تحمیلی تکمیل می‌شود. در خلال این سال‌ها و سال‌های بعدازآن است که با صنعتی کاملا دولتی روبرو هستیم که با اعطای وام‌های دست و دلبازانه از صندوق توسعه ملی و حساب ذخیره ارزی به نیروگاه‌ها، ساخت آن‌ها را تسهیل کرده و آن‌ها را پرورش می‌دهد و با اِتکای صد در صدِ این صنعت به دولت، زیان‌هایی به‌مراتب بزرگ‌تر از این گسترشِ دولت‌محور، متوجه صنعت برق کشور می‌شود. امروزه صنعت برق ایران به اعتراف وزیر نیرو، زیرساخت‌هایی فرسوده دارد وعدم توان شبکه‌ی توزیع، خاموشی‌های تابستانه را تا سال ۱۴۰۳ ادامه‌دار می‌کند.
  • شفافیت در اقتصاد و مهار تورم با قانون مالیات بر عایدی

    ایرنا: نماینده اصفهان و سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه به مهار تورم و ایجاد شفافیت در اقتصاد کشور کمک بسیاری می‌کند و ما ناچار به حرکت به این سمت هستیم.
  • تعیین‌تکلیف اراضی طرح نهضت ملی مسکن شهرستان نطنز و نحوه ساخت‌وساز آن

    در جلسه شورای مسکن شهرستان نطنز ضمن تعیین‌تکلیف مبحث اراضی طرح نهضت ملی مسکن ساخت منازل به شیوه ویلائی در برخی از شهرها مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت.
  • اصفهان برای اجرای طرح «پزشک خانواده» با کمبود نیرو مواجه است

    معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این استان با کمبود حدود ۹۸۸ پزشک، ۹۴۲ ماما و ۵۵۵ مراقب سلامت در بخش دولتی و خصوصی برای اجرای کامل طرح «پزشک خانواده» و نظام ارجاع مواجه است.
  • ابتلاء به روتاویروس در اصفهان گزارش نشده است

    سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعلام اینکه در وضعیت آماری و بیماران تفاوتی نسبت به قبل ایجاد نشده و موارد قابل ملاحظه‌ای تاکنون از ابتلای به این ویروس نداشتیم، گفت: زمانی آزمایش‌های تشخیص روتاویروس و دیگر عوامل ایجاد بیماری انجام می‌شود که مراجعات و موارد ابتلاء به‌طور قابل ملاحظه افزایش یابد.
  • میزبانی ویژه اصفهان از گردشگران سلامت

    نسیم زمانی: باوجودآنکه گردشگری سلامت از درآمدزاترین زیرشاخه‌های صنعت گردشگری است و استانی مانند اصفهان از قابلیت‌های ویژه‌ای برای بهره‌مندی از مزایای این زیرشاخه برخوردار است؛ اما به دلیل وجود ضعف‌ها و موانعی این بخش از صنعت گردشگری نیز مانند دیگر بخش‌های آن در جایگاه واقعی خود قرار نگرفته است.
  • جریان دائمی زاینده رود ۳۰‌درصد از اثرات فرونشست زمین در اصفهان را کاهش می‌دهد

    دنیای اقتصاد: ‌مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: بر اساس مطالعات مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی کشور در صورت جاری بودن دایمی رودخانه زاینده رود ۳۰‌درصد از اثرات فرونشست زمین در این استان کاهش پیدا خواهد کرد. منصور شیشه فروش روز چهارشنبه در گفت‌وگو با «ایرنا» با اشاره به تخلیه سفره‌های آب زیرزمینی در استان اصفهان، افزود: نتایج این مطالعات نشان‌دهنده این است که جاری بودن دایمی رودخانه زاینده رود در کل مسیر می‌تواند فرونشست زمین را کاهش دهد.
  • کاشان باید به قطب اقتصادی در مرکز کشور تبدیل شود

    دنیای اقتصاد: ‌معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کاشان به لحاظ قدمت تاریخی و سابقه فعالیت صنعتی، منطقه‌ای شناخته شده است و باید به قطب اقتصادی در مرکز کشور تبدیل شود.
  • انعقاد۲ قرارداد مشارکت در تجاری‌سازی محصولات فناور در دانشگاه اصفهان

    سرپرست امور فناوری، مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه اصفهان از انعقاد ۲ قرارداد مشارکت در تجاری‌سازی محصولات شرکت‌های فناور در مرکز تجاری‌سازی این دانشگاه به ارزش ۳.۵ میلیارد تومان خبر داد.
  • برترین‌های هفتمین جایزه ملی محیط‌زیست کشور معرفی شدند

    به گزارش «دنیای‌اقتصاد» و به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان : هفتمین دوره جایزه محیط‌زیست دانشجویان کشور با حضور نمایندگان ۳۰ دانشگاه کشور به میزبانی دانشکده مهندسی منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد و ۹ دانشجوی برتر موفق به دریافت جایزه ویژه از این رویداد شدند.
  • گسترش صنعت آبزی پروری در اصفهان مستلزم تسهیل در ارائه مجوزهاست

    مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: گسترش صنعت آبزی پروری در این استان مستلزم تسهیل در ارائه مجوزها به‌ویژه از سوی نهادها و سازمان‌های مرتبط با تامین آب است.
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری اصفهان نیازمند بودجه از صندوق توسعه ملی است

    معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: تخصیص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری این استان اهمیت بالایی دارد، زیرا هزینه تکمیل این پروژه‌ها در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری یافته است و تخصیص‌های موجود جوابگو نیست.
  • افسر آنالوگ

    امیرحسین جعفری: فضای تاریکخانه و دوربین‌های آنالوگ با نگاتیوهای سیاه‌وسفید و رنگی که این روزها به دست آوردنشان ازنظر اقتصادی دشوار شده است، سال‌های بسیاری خاطرات ایرانیان را به دوش کشید و تمام تاریخ تصویری ملت جهان را تهیه کرد. هرچند با گسترش دوربین‌های دیجیتال، دیگر آنالوگ‌ها به گوشه خانه رفتند. اما هنوز هم علاقه‌مندان به فضای عکاسی آنالوگ باانگیزه‌های مختلف وجود دارند که در سراسر کشور ازجمله اصفهان می‌توان به سراغ آنها رفت.
  • دوربین های ارزشمند اصفهان

    امیرحسین جعفری: آنالوگ‌ها دوربین‌های قدیمی با ساختار و صدا و تصویری خاص خود که با گسترش دوربین‌های دیجیتال ازنظر کیفیت و کارآیی سریع نسبتا کنار رفتند اما هنوز این نوع دوربین‌ها زنده‌اند و طرفداران خاص خود رادارند. بخصوص در زمان‌هایی که هزینه استفاده از این دوربین‌ها کاهش می‌یابد و می‌توان با خیالی آسوده‌تر نگاتیو و دوربین و داروی ظهور تهیه کرد. به جهت بررسی موضوع فوق گفت‌وگو کردیم با مهدی صفایی، فعال و کارشناس دوربین‌های آنالوگ در اصفهان، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:
  • تفاوت عکاسی دیجیتال و آنالوگ

    تفاوت عکاسی دیجیتال و آنالوگ یکی از بحث‌های خیلی قدیمی در بین عکاس‌هاست. برخی از آنها به عکاسی آنالوگ علاقه دارند و برخی دیگر هم عکاسی دیجیتال را ترجیح می‌دهند. فقط تعداد خیلی کمی از عکاس‌ها هستند که از هر دو رسانه برای عکاسی استفاده می‌کند. زمانی که پیشرفت‌های تکنولوژی ما را با دوربین‌های دیجیتال آشنا کرد خیلی از عکاس‌ها دوربین‌های آنالوگ خودشان را با دوربین‌های دیجیتالی تعویض کردند. آیا این کار تصمیم درستی بود؟ تفاوت بین عکاسی دیجیتال و آنالوگ چیست؟ چرا باید به‌جای عکاسی آنالوگ با دوربین‌های دیجیتال عکاسی کنیم؟
  • کتاب اقتصاد هنر معاصر

    قبل از صحبت درباره اقتصاد هنر باید این اصطلاح را به دو کلمه سازنده آن تفکیک کرد؛ «اقتصاد» و «هنر» اقتصاد به زبان ساده علمی است که مراحل تولید، مبادله و مصرف کالا و خدمات را در برمی‌گیرد. این علم، قدمتی به درازای تمدن دارد و نظریات مختلفی را شامل می‌شود. مهم‌ترین قسمت از این علم که به موضوع این یادداشت مرتبط است، بحث ثروت در این رشته است. اقتصاد به بررسی و روند کسب درآمد و ثروت در بازار می‌پردازد.
  • بیست و هشتمین المپیاد دانشجویی کشور در دانشگاه اصفهان برگزار شد

    آزمون مرحله غیر متمرکز بیست و هشتمین المپیاد دانشجویی کشور، ۱۵ اردیبهشت‌ماه در۱۰ منطقه دانشگاهی کشور برگزار شد.
  • ذوب‌آهن در مسیر مهار تورم و رشد تولید

    ذوب‌آهن اصفهان به‌عنوان اولین تولیدکننده فولاد در ایران با همدلی، همت و تلاش شبانه‌روزی کارکنان در بخش‌های مختلف این مجتمع عظیم صنعتی در سالی که از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان «مهار تورم،رشد تولید» نام‌گرفته است،تولید ۴۵ درصدی محصولات ارزش افزا را به‌عنوان راهبرد اساسی تولید، هدف قرار داده است. در راستای کم و کیف تولید دو محصول ارزش افزا و منحصربه‌فرد این کارخانه «ریل و تنوع‌بخشی به تولید تیرآهن‌های بال‌پهن» با مهدی کوهی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان گفت‌وگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.
  • بحث حراج بناهای تاریخی به‌هیچ‌عنوان مطرح نیست

    معاون اقتصادی بازرگانی صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی کشور با بیان اینکه قراردادهای این صندوق به‌صورت واگذاریِ حق بهره‌برداری از بنا به‌صورت اجاره‌ای است، گفت: در مزایده ۱۹ بنای تاریخیِ اعلام‌شده به‌هیچ‌عنوان بحث حراج، فروش و واگذاریِ مالکیت مطرح نیست.
  • برنامه تحول؛ ضرورت اداره معادن

    مهدی کوهی مدیرعامل شرکت و جمعی از مسوولین ذوب‌آهن اصفهان و شرکت پویش معادن، چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه با حضور در منطقه سنگان از معدن ققنوس ذوب آهن بازدید کردند .
  • برابر توسعه صنایع آب‌بر و آلاینده ایستادگی می‌کنیم

    معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: در شورای برنامه‌ریزی استان در برابر توسعه صنایع آب‌بر و آلاینده ایستادگی می‌کنیم تا زمینه فعالیت برای شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شود.
  • همکاری ذوب آهن اصفهان و قطار شهری مشهد در پروژه ۵۰ کیلومتری ریلی

    مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان پنج‌شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه در دیار با کیانوش کیامرز مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد با اشاره به توانمندی این مجتمع عظیم صنعتی برای تامین ریل مورد نیاز قطار شهری این شهر و همچنین سایر شرکت های قطار شهری کشور گفت : همکاری و تعامل این دو سازمان نتایج خوبی به همراه داشته است و قطعاً توسعه می یابد.
  • پیش‌بینی خرید ۱۳۰ هزار تُن گندم از کشاورزان استان اصفهان

    مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود که امکان خرید بالغ بر ۱۳۰ هزار تُن گندم در سطح استان وجود داشته باشد و مراکز خرید تضمینی تجهیز و راه اندازی شده است.
  • توسعه فعالیت ذوب آهن اصفهان در منطقه سنگان

    مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان پنج‌شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه در دیدار با امیر رضا رجبی رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت : این مجتمع عظیم صنعتی به عنوان یک صنعت ملی در منطقه سنگان حاضر شده است و تلاش می کند در این منطقه هاب تامین مواد اولیه خود را ایجاد کند.
  • فولاد مبارکه؛ پیشران خودکفایی انرژی

    مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در حضور رئیس جمهور: یکی از اقدامات ویژه‌ای که برای اولین بار در کشور رخ داده بهره‌برداری از ابرپروژه نیروگاه سیکل ترکیبی پس از ۱۴ ماه از شروع عملیات اجرایی است و این پروژه در خردادماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد؛ احداث چنین نیروگاهی با این سرعت در عملیات ساخت، در تاریخ کشور بی‌نظیر است.
  • تولید ورق فولاد زنگ‌نزن؛ نویدبخش ارزآوری برای کشور

    مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در حاشیه پنجمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران گفت: امروز در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، آخرین دستاوردهای شرکت فولاد مبارکه در حوزه تولید، صادرات در قالب گزارشی به رئیس‌جمهور اسلامی ایران ارائه شد. همچنین فولاد مبارکه با تولید محصولات جدید مثل ورق فولادزنگ‌نزن که در دنیا توسط شرکت‌های معدودی تولید می‌شود؛ توانسته است علاوه بر تامین نیاز داخل، فرصت‌های جدیدی برای صادرات محصولات فولادی را به ارمغان آورد تا نویدبخش خبرهای خوبی برای کشور در زمینه ارزآوری و جلوگیری از خروج ارز باشد.
  • مشارکت مسوولانه فولاد مبارکه در انتقال آب دریای عمان به اصفهان

    آب منشأ حیات جامعه انسانی و نعمتی بدون جایگزین برای زیستن، یکی از اساسی‌ترین نیازهای بشر و فلسفه تشکیل تمدن‌ها بوده و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست. طبیعی است که توسعه پایدار نیز نیازمند بهره‌مندی از این ماده حیاتی است.
  • فرهنگ ایمنی؛ عامل موثر در دست‌یابی به اهداف

    معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه گفت: فرهنگ ایمنی کارکنان فولاد مبارکه در مدیریت رویدادها از عوامل موثر در دست‌یابی به اهداف این شرکت است. دست‌یابی به فرهنگ مطلوب ایمنی، تاکید بر نقش رهبران در ایجاد فرهنگ ایمنی مناسب بین کارکنان و توجه ویژه به مقوله مدیریت ایمنی فرآیند از برنامه‌های مهم و جدی واحد HSE در سال ۱۴۰۲ است.
  • تولید ثروت از آلاینده‌های محیط‌زیستی

    مدیرعامل شرکت فولاد سنگ مبارکه گفت: تصمیم داریم با وارد کرد آلاینده‌های محیط‌زیستی به مدار تولید، ثروت و ارزش‌افزوده ایجاد کرده و کاغذی مرغوب، قابل بازیافت و بدون قابلیت اشتعال‌زایی را به تولید برسانیم؛ فرآیندی که از قطع درختان جلوگیری کرده و دوستدار محیط‌زیست است.
  • چرخ پنچر حمل‌ونقل عمومی

    باران مدرس: در پی سیاستگذاری و تعیین قیمت نادرست برای حمل‌ونقل عمومی کلان‌شهر اصفهان در سال‌های اخیر، ورشکستگی شرکت اتوبوس‌رانی و خداحافظی شهروندان و بخش خصوصی با سیستم حمل‌ونقل عمومی دور از انتظار نیست. در حالی که شورای شهر تهران از قیمت‌های اولیه تعیین‌شده برای بلیت مترو و کرایه اتوبوس عقب‌‌‌نشینی کرد و قدری از ارقام تعیین‌شده در مصوبه اولیه تعیین نرخ در این حوزه کاسته شد اما در اصفهان نه‌تنها این اتفاق رخ نداد که برخلاف عرف هرساله، امسال افزایش قیمت کرایه اتوبوس واحد به‌جای اول اردیبهشت بلافاصله پس از تعطیلات نوروز اعمال شد!
  • ۲۰ دانش‌بنیان اصفهانی در راه فرابورس

    دنیای اقتصاد:‌ رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: صادرات واحدها و شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان مستقر در این شهرک در سال ۱۴۰۱ به ۵۷ میلیون دلار رسید که نسبت به سال‌های اخیر افزایش یافته است.
  • ثبت میراث ناملموس شهرستان‌های غرب اصفهان، مغفول مانده است

    کارشناس ثبت پرونده‌های میراث معنوی در اصفهان گفت: فرایند ثبت میراث ناملموس شهرستان های غرب این استان کمرنگ و با توجه به ظرفیت‌ها و فرصت های بومی نیازمند پیگیری مجدانه است.
  • در یکسال اخیر،۶۲۴ دستگاه حفاری و برداشت غیر مجاز آب در اصفهان توقیف شد

    مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان از توقیف ۶۲۴ دستگاه حفاری چاه و برداشت غیرمجاز آب در این استان در یک سال اخیر خبر داد. به گزارش دنیای اقتصاد: روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان به نقل از حسن ساسانی افزود: ۳۰۰ دستگاه مربوط به حفاری غیر مجاز چاه آب و ۳۲۴ دستگاه ادوات غیر مجاز برداشت آب سطحی بوده است.
  • پیشران‌های کوچک اقتصاد

    داریوش مجد: نشریه فوربز در گزارشی که به‌تازگی منتشر کرده بر نقش بنگاه‌های کوچک اقتصادی به‌عنوان پیشران اقتصاد تاکید کرده است. هرچند شرکت‌های بزرگ فناوری و استارت‌آپ‌های بزرگ در مرکز توجه فعالان اقتصادی و مسوولان قرار دارند، اما به نظر می‌رسد طی یکی دو دهه اخیر، کسب و کارهای کوچک به ستون فقرات اقتصاد کشورهای توسعه‌یافته تبدیل‌شده‌اند.
بیشتر