شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

دنیای ماشین

  • اوبریزاسیون زاییده اقتصاد اشتراکی

    دنیای اقتصاد: بیش از هفت سال است که شرکت اوبر کار خود را در زمینه حمل‌و‌نقل و به‌طور مشخص بر پایه اجاره خودرو و تاکسی گرفتن آغاز کرده است. دو سالی می‌شود که کسب‌و‌کار آن در جهان رونق گرفته و حالا نامش به صدر اخبار کشیده شده است. نه تنها اخبار حمل‌و‌نقل و خودرو، بلکه حوزه اقتصاد اکنون درگیر مدل کسب‌و‌کار اوبر شده‌اند و پدیده‌ای به نام اوبریزیشن یا اوبریزاسیون از سوی تحلیلگران اقتصادی مطرح شده است. روندی که سعی می‌کند با استفاده از مدل کسب‌و‌کار اوبر که برمبنای اقتصاد اشتراکی است، دیگر بخش‌ها را هم به تکاپو وادارد و بازده آنها را افزایش دهد.

  • کلیدهای انتخاب در بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: ‌انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو ی خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودروی کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودروی ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

  • رئیس بزرگ آپاچی‌ها!

    دنیای اقتصاد: آنهایی که ادعای آفرودسازی دارند، تنها فکر و ذکرشان این است که چهار چرخ متحرکی بسازند که بتواند زوایای بیشتر از ۴۵ درجه را مانند خرچنگ، چنگ بیندازد و بالا برود. اما واقعیت این است که استفاده از این مدل خودروها تنها در قامت حرفه‌ای‌ها و راننده‌های «هیل کلایمب» یا تپه نورد است. شاید ساختن این سبک از خودروها کار سختی باشد، ولی در حقیقت کار سخت‌تر و هنرمندانه‌تر آن است که شما کاری کنید که خودروی آفرودتان را هر راننده ساده‌ای بتواند کنترل کند. تویوتا خیلی قصد داشت که بتواند مفهوم آفرودهای سایز بزرگ خانوادگی و لوکس را با هایلندر خود ‌تداعی کند، ولی نشد.

  • اولین اسب مارانلو

    نام‌هایی همچون مارچلو گاندینی، جورجیتو جیوجیارو، انزو فراری، فروچیو لامبورگینی، جیوتو بیزارینی، سرجیو اسکاگلیتی شما را یاد چه می‌اندازند؟ فقط یادتان باشد اگر اهل خودرو نیستید ذهنتان به‌سوی تیم ملی فوتبال ایتالیا نرود! زیرا اینها نام چند عضو از بهترین بازیگران صنعت خودروی جهان و ایتالیا هستند. نام‌هایی که هر یک بخشی از بار صنعت خودرو را به دوش می‌کشند. واقعا برای وصف آنها چه کلمه‌ای به جز نخبه باید به کار برد؟ در این شماره با یکی از همین نخبه‌ها و اولین محصولش سر و کار داریم. کسی که عینک آفتابی بزرگی که همیشه به چشم داشت، چند سالی است که دوباره مد شده اما انگار عینک آفتابی انزو فراری چیز دیگری است.

  • افسونگرهای سه چرخ

    در دنیای ماشین‌ها خودروهای سه چرخ کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند و عموما شرکت‌های خودرو‌ساز برای نمایش قدرت طراحی یا تولید محصولی متفاوت و جلب توجه این خودروها را به‌صورت مفهومی تولید می‌کنند. خودروهای سه چرخ عموما دو نفره هستند و از نظر طراحی معمولا دو چرخ در جلو و یک چرخ در انتهای خودرو قرار دارد و در برخی مدل‌ها بر عکس هم طراحی می‌شوند. خودروهای سه چرخ نسبت به سایر خودروها ایمنی کمتری دارند؛ اما طرفداران خاص خودش را دارند و در برخی مدل‌ها به خط تولید رسیده و مجوزهای لازم برای تردد را هم دریافت کرده است.

  • رزم‌ناو یانکی‌ها مقابل پهپاد ژرمن‌ها

    بعد از رونمایی از جدیدترین نسخه از «کوروت گرنداسپرت» و ۹۱۱ «کررا اس» این‌طور تصور می‌شد که این آمریکایی و آلمانی جدال خود را به یکی، دو ماه دیگر یعنی سال جدید میلادی موکول کنند اما چشم و هم‌چشمی این دو سوپراسپرت محبوب، سرانجام کار خودش را کرد و دعوای زودهنگام شورولت و پورشه شکل گرفت. خواه‌ناخواه، این برخورد اتفاق می‌افتاد و دیر یا زود نسخه‌های جدید این دو خودرو با یکدیگر روبه‌رو می‌شدند. این تنها یک مقایسه داغ بین دو کوپه سریع‌السیر و پرقدرت با انبوهی از طرفداران تیفوسی نیست؛ این یک رویارویی حیاتی برای دو قطب سوپراسپرت‌سازی در دنیا به حساب می‌آید.

  • آغاز فروش نیسان بی‌رحم

    مدل ۲۰۱۷ نیسان جی‌تی‌آر نسخه تمام‌اسپورت «نیسمو» برای عرضه در بازار آلمان و فرانسه آماده شد. پرچمدار تهاجمی ژاپنی‌ها با قیمت پایه ۲۲۷ هزار و ۴۱۰ دلاری‌اش، رکورد نرخ‌های پیشین خود را شکست. نیسموی جدید دارای یک پیشرانه ۸/ ۳ لیتری ۶ سیلندر V شکل با دو توربوشارژ است که می‌تواند ۶۰۰ اسب‌بخار نیرو و ۶۵۱ نیوتن‌متر گشتاور فراهم کنید. این خروجی توسط یک جعبه‌دنده ۶ سرعته دو کلاچه به‌صورت RWD به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود. بزرگ‌ترین تغییرات مدل ۲۰۱۷ نسبت به نمونه قبلی، اصلاح اغلب زوایای بدنه و کاهش هر چه بیشتر ضریب اصطکاک بوده است.

  • چشم‌هایی به سبک اشکودا

    به نظر می‌رسد دوران طلایی زیرمجموعه اهل چک کمپانی فولکس‌واگن آغاز شده است. بعد از رونمایی از شاسی‌بلند زیبا و بحث برانگیز کودیاک، حالا اشکودا از فیس‌لیفت ۲۰۱۷ سدان محبوب خود اوکتاویا پرده‌برداری کرده است. به نظر می‌رسد به کمک مادر آلمانی‌اش، توانایی بخش طراحی این خودروساز چند پله بالا آمده باشد. در نگاه اول ظاهر سدان جدید چک‌ها درست مانند مرسدس‌بنز E کلاس تیپ W۲۱۲‌ است ولی در ادامه وقتی بیشتر دقت می‌کنیم، به ریزه‌کاری‌های دلپذیر آن مانند انحنای زیبا و امتداد در جهت جلوپنجره ستونی‌اش پی می‌بریم.

  • تاکومای جنگلی

    شرکت فنی-مهندسی «کارلکس دیزاین» که تجربه چندانی در زمینه خودرو نیز نداشت، آخرین پروژه خود را به ساخت یک پیکاپ استثنایی اختصاص داد. تویوتا Tacoma وانت‌بار سایز بزرگ ژاپنی‌ها هرگز تاکنون به این ابهت و وقار نرسیده بود. یکی از آفرودترین نسخه‌های موجود در بازار و البته یکی از قوی‌ترین نمونه‌های آن. با الهام از سبک گرافیکی طبیعی جنگل، بدنه این خودرو نیز ترکیبی است از رنگ‌های سبز و تنالیته قهوه‌ای. البته تریم مشکی رینگ‌ها، شیشه‌ها و چراغ‌ها نیز به وقار آن افزوده است. شاید کمی عجیب باشد ولی کارلکس مانند حرفه‌ای‌ها سراغ سیستم تعلیق معروف ۷/ ۲ اینچی (۶۹ میلی‌متری) شرکت Rshox و تایرهای چهار فصل آج‌بلند ۳۵ اینچی شرکت «میکی تامپسون» رفته است.

  • شورش ۷۵۰ اسب‌بخاری موستانگ

    در آستانه نمایشگاه تیونینگ SEMA، همه شرکت‌هایی که در زمینه جنون خودروبازی ادعا دارند، دست به کار شده‌اند. در این بین کمپانی معروفی مثل «هرست» نیز از قافله عقب نمانده است. این آمریکایی اصیل با انتخاب یکی از بهترین سوپراسپرت‌های هموطنش، می‌تواند بخت اول نمایشگاه سما باشد. خودروی عضلانی فوق با استادی تمام ترکیب چشم‌نوازی بین رنگ‌های سفید و طلایی ایجاد کرده است. این ترکیب‌بندی را علاوه بر بدنه می‌توان روی رینگ‌های ۲۰ اینچی، آینه‌ها و ‌بال عقب نیز مشاهده کرد. تیونر مانند یک حرفه‌ای تمام عیار سراغ تایرهای ۳۵/ ۲۶۵ میلی‌متری در جلو و ۳۰/ ۳۰۵ میلی‌متری در عقب هر دو جفت ۲۰ اینچی رفته است.

  • جی‌تی‌اس جدید باواریایی‌ها

    بعد از موفقیت زودهنگام M۴ GTS، ب‌ام‌و به فکر پیاده‌سازی این پروژه فوق اسپرت روی اسپرت کوچک‌تر خود یعنی M۲ (سری ۲ ام‌پاور) افتاد. این کوپه ریزاندام می‌تواند یک انقلاب مهندسی در کلاس اسپرت‌های مینی‌سایز باشد، البته شرکت این را هم اعلام کرده که عرضه ام۲ جی‌تی‌اس به‌صورت محدود خواهد بود. از ویژگی‌های اصلی این خودرو که آن را نسبت به نسخه استاندارد متمایز می‌کند می‌تواند به سقف، آینه‌ها و بال عقبی اشاره کرد که تمام فیبر کربنی هستند. همچنین تنها روی این مدل است که می‌توان یک دمپر زیبا برای تنفس بهتر پیشرانه را روی کاپوت دید.

  • موشک ایتالیایی-آلمانی

    مازراتی MC۱۲ را یادتان می‌آید؟ تنها ابرخودروی کمپانی که فقط یک سال (از ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵) تولید شد. پروژه‌ای محبوب که خیلی‌ها آن را همان فراری انزو می‌دانستند. بیش از یک دهه از تولید این خودرو گذشته ولی گویا هنوز بعضی‌ها نمی‌توانند از یادش منفک شوند. کمپانی نامدار Edo‌ آلمان که سابقه‌ درخشانی در تیونینگ انواع و اقسام پورشه‌، فراری، لامبورگینی و آئودی دارد به طرزی عجیب سراغ این خودرو رفته است. آنها با استفاده از تخصص ذاتی‌شان کار می کردند که از پیشرانه استاندارد ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل مازراتی فوق به جای ۶۲۴ اسب‌بخار حالا ۷۴۴ اسب‌بخار نیرو بیرون می‌آید.

  • دی.اس مات شد

    زیرمجموعه تازه‌ تاسیس سیتروئن فرانسه، جدیدترین کراس‌اوور خود را با یک رنگ منحصر به فرد تولید کرد. سال ۲۰۱۴ که برای اولین‌بار این شرکت از شاسی‌بلند جمع و جور DS۴ پرده‌برداری کرد، به‌رغم تمام ادعاها،‌ ظاهر و باطنش هرگز به دنیای جوانان‌ نمی‌خورد. حالا گویا شرکت در مقابل تمام انتقادها تسلیم شده و یک ویرایش محدود از دی‌اس۴ را با رنگ نارنجی مات موسوم به «تورمالین» راهی بازار کرده است. فرانسوی‌ها می‌گویند تنها ۱۷ دستگاه از این خودرو تولید خواهد شد که احتمالا تمام آن در بازار انگلستان فروخته می‌شود.

  • اولین خودروی رالی تمام‌برقی

    یک شرکت اتریشی توانست برای اولین‌بار یک EV رالی‌کراس واقعی را که مطابق با استانداردهای FIA (فدراسیون بین‌المللی اتومبیلرانی) است، طراحی کند. هما‌ن‌طور که از تصویر نیز برمی‌آید، پروژه فوق روی پوسته بدنه پژو ۲۰۷ مدل «سوپر ۲۰۰۰» اجرا شده است. سازه‌ای سبک و آیرودینامیک که برای مهندسان ایده‌آل بود. موتور برقی تعبیه‌ شده در این خودرو می‌تواند معادل ۵۴۴ اسب‌بخار نیرو و ۷۶۰ نیوتن‌متر گشتاور فراهم کند. این یعنی چیزی قوی‌تر از فورد فوکوس WRC قهرمان یکه‌تاز رقابت‌های رالی. گفته می‌شود در حال حاضر با یک شارژ کامل باتری‌ها و استفاده حداکثری از توان موتور، می‌توان با این خودرو تنها ۱۵ دقیقه پیمایش داشت.

  • اطلسی از فولکس‌واگن

    بزرگ‌ترین شاسی‌بلند بزرگ‌ترین خودروساز آلمان وارد بازی شد. بعد از توآرگ و تیگوان، حالا Atlas با آن قد و قواره مهیب خود می‌تواند دنیای شاسی‌بلندهای لوکس فول‌سایز را دستخوش تغییراتی کند. این یکی از جدیدترین پروژه‌هایی است که گروه فولکس‌واگن بعد از رسوایی‌های مربوط به خودروهای دیزلی‌اش تنها در کارخانه‌های آمریکایی‌اش روی خط تولید می‌برد. خودروی ۸ نفره آلمان‌ها حتی از هوندا پایلون با آن ابعاد عریض و طویلش نیز بزرگ‌تر از آب درآمده است. داخل کابین یک سیستم مالتی‌مدیای کامل با رابط کاربری کار‌پلی یا اندروید اتو (بر حسب انتخاب مشتری) دیده می‌شود.

  • اونتادور با طعم میورایی

    کمپانی لامبورگینی به مناسبت پنجاهمین سالگرد تولید سوپراسپرت رویایی‌شان Miura، در اقدامی تحسین‌برانگیز نسخه ویژه‌ای از ابرخودروی اونتادور خود را به احترام میورا، بازآفرینی کردند. خودروی جدید درست با همان کد رنگ معروف میورا تولید شده است. رنگی موسوم به «ورد اسکاندال» به معنی سبز یکدست. شاهکار لامبورگینی روی اونتادور استفاده از تریم مات رنگ نقره‌ای بوده است. شرکت می‌گوید تنها ۵۰ دستگاه از این خودرو را تولید می‌کند که قیمت هر یک نیز بیش از یک میلیون دلار خواهد بود. لامبورگینی اونتادور دارای یک پیشرانه ۵/ ۶ لیتری تنفس طبیعی ۱۲ سیلندر Vشکل به قدرت ۷۰۰ اسب‌بخار با ۶۹۰ نیوتن‌متر گشتاور است.

  • وقتی چلنجر دو دف می‌شود

    سلطان دیفرانسیل عقب‌های دنیا با یک تحول اساسی در ماهیتش روبه‌رو است. کمپانی معروف «موپار» با این اقدام به بقیه نشان داد که استاد مسلم تیونینگ ماسل‌های آمریکایی است. دوج چلنجر، این غول عضلانی قرار است در قامت مدل GT به‌صورت AWD (همه چرخ‌های متحرک) دو دیفرانسیل تولید شود، البته پیش‌تر کرایسلر (مالک برند دوج) از عرضه قریب‌الوقوع نسخه مفهومی یک چلنجر دو دیفرانسیل تا سال ۲۰۱۸ خبر داده بود. ولی همان‌طور که می‌بینید،‌ موپار پیش‌دستی کرد و این خودرو را ساخت. در کنار این اقدام خیره‌کننده، یک خبر بد هم وجود دارد؛ پیشرانه این خودرو دیگر آن V۸ معروف نیست.

  • آیا این پورشه پانامرای استیشن است؟

    نسل جدید پانامرا هر روز آبستن اخباری تازه است. شرکت تست‌های میدانی خود را برای عرضه نسخه اسپرت واگن یا همان استیشن‌های این خودرو آغاز کرده است. تصاویر ارسالی از آزمون جاده‌ای پورشه، چیز خاصی را نشان نمی‌دهد، چراکه مهندسان با استادی تمام طوری خودرو را استتار کرده‌اند که جاسوسان صنعتی نتوانند تغییرات آن را تشخیص دهند، اما یکی از وب‌سایت‌های معروف حوزه خودرو که اغلب از منابع آگاه برای انتشار رندرهای تقریبا واقعی استفاده می‌کند، تصویری دقیق از محصول ۲۰۱۸ شرکت منتشر کرده است. اگر عکس فوق نسخه نهایی را به تصویر کشیده باشد، شاهد همان پانامرای فست‌بک با همان زوایا ولی این‌بار کشیده‌تر هستیم.

  • تیغ دو دم رینگ!

    خودروهایی که از خط تولید خارج می‌شوند شکل و شمایل کارخانه‌ای خودشان را دارند و در بیرون از کارخانه شرکت‌ها و تولیدکنندگانی نیز وجود دارند که به‌صورت تخصصی ابزار و ملزومات زیبایی را برای خودروها طراحی می‌کنند و در بسیاری از موارد زیبایی خودروها با استفاده از تولیدات این شرکت‌ها
    دو چندان می‌شود. رینگ یکی از این موارد است که تاثیر زیادی در زیبایی یک خودرو دارد.

    تغییر رینگ و لاستیک خودرو می‌تواند باعث شود خودرو زیبایی خاصی پیدا کند، اما می‌تواند تاثیر مستقیمی روی عملکرد خودرو و خطرات ناشی از کاهش ایمنی خودرو را هم در بر داشته باشد.

  • کدها جای سوئیچ را می‌گیرند

    فناوری در خودروهای امروزی نحوه ورود ما به خودرو را نیز تغییر داده است و این روزها کلیدهای سنتی کمتر نقش سنتی خود را بر عهده دارند و افراد در خودروهای جدید که مبتنی بر فناوری هستند به‌صورت کاملا هوشمند وارد خودروها می‌شوند. شرکت‌هایی مانند جنرال موتورز و ولوو روی ورود به خودرو با استفاده از تلفن‌های هوشمند کار می‌کنند و البته شرکت‌های زیادی طرح‌های مشابه زیادی در دستور کار دارند. ایجاد فناوری‌های مبتنی بر ارتباط‌های بی‌سیم دروازه ورود به تحولات زیادی در دنیای ماشین‌ها خواهد بود.

    تلفن‌های همراه قادر هستند تا کنترل برخی فعالیت‌های خودرو را بر عهده بگیرند که عبارتند از: باز کردن در و روشن کردن موتور.

  • مرثیه‌ای برای یک رویا!

    هر آغاز را پایانی است و این موضوع برای دوستداران رولزرویس فانتوم حقیقت دردناکی است که هرچند سال یکبار تکرار می‌شود. شرکت‌های خودروساز برای ماندن در مسیر رقابت با سایر خودروسازان تولید محصولات خود را بعد از مدتی متوقف می‌کنند تا با ایجاد نوآوری یا معرفی نسلی جدید بتوانند توان رقابتی خود را حفظ کنند. مدیران رولزرویس تصمیم گرفتند که تولید مدل اخیر فانتوم را در انتهای سال ۲۰۱۶ خاتمه دهند. رولزرویس در نظر دارد تا نسل بعدی از این خودرو را در سال ۲۰۱۸ رونمایی کند؛ خودرویی سدان و لوکس مانند تمام خودروهای دیگرش که البته شاید نام فانتوم هم نداشته باشد.

  • لندروور و ماموریت متفاوت خودران‌سازی!

    سامانه‌های خودران این روزها طرفداران و منتقدان خود را در دنیای ماشین‌های هوشمند پیدا کرده است و آنها بی‌تفاوت از این صحبت‌ها درحال به‌روز‌رسانی و آزمایش روش‌ها و الگوریتم‌های خود هستند. اما ورود این سامانه‌ها به خودروهای شاسی‌بلند مانند لند‌روور موضوع چالش برانگیزی است که باور‌کردنش بسیار سخت است. حرکت کردن در مسیرهای صاف و بزرگ راهی باور‌کردنی‌تر از مسیرهای پر‌شیب و خطرناک آفرود است. در محیط‌های شهری و بزرگراهی محاسبات رادارها و حسگرها با چالش کمتری نسبت به کوه و جنگل و رمل مواجه است.

  • رقیب خانگی پانامرا

    شرکت مرسدس بنز اخیرا با انتشار تصاویری از خودرویی اسپورت حرف و حدیث‌های زیادی را به راه انداخته است. به نظر می‌رسد مرسدس AMG قرار است در آینده‌ای نزدیک نسخه‌ای از GT جدید را با نام GT۴ معرفی کند. نام این خودرو به احتمال زیاد مرسدس بنز AMG-GT۴ خواهد بود و بر‌اساس مدل کشیده تر شده GT ساخته می‌شود. در منابع مختلف خبری البته بین اینکه این تصاویر دقیقا چیست اتفاق نظر وجود ندارد، برخی معتقدند این طراح ها، طرح اولیه CLS ۲۰۱۸ است و برخی نیز معتقدند بنز برنامه متحول‌کننده دیگری در سر می‌پروراند.

  • اوبر در ۷ سال، کاری با حمل و نقل کرد که دولت‌ها در۷دهه نتوانستند

    حمل و نقل در شهرها این روز‌ها نسبت به گذشته تغییرات زیادی کرده و ظهور شرکت‌های خصوصی مانند اوبر در واقع انقلابی را در حمل و نقل شهری ایجاد کرده است که بخش‌های دولتی در طول سال‌ها و دهه‌ها فعالیت نتوانسته انجام دهد. در اینجا صحبت از حجم نقل و انتقالات نیست بلکه پای رشد و پیشرفت در میان است و فراهم کردن بسترهای لازم برای ارائه خدمات راحت به مسافران موضوعی است که اهمیت دارد.

    از تاسیس شرکت اوبر ۷ سال می‌گذرد و این در حالی است که گفته می‌شود به اندازه ۷۰ سال در حمل و نقل درون‌شهری تحول ایجاد کرده است و با کمک فناوری‌های موجود و ترکیب آنها توانسته روش نوینی از حمل و نقل را ارائه دهد.

  • اوبر و اقتصاد اشتراکی

    اپلیکیشن اوبر کسب‌و‌کار خود را با ماشین‌ها و در وادی حمل‌و‌نقل دنبال می‌کند. فعلا هم هیچ برنامه‌ای برای ورود به دیگر بخش‌های اقتصادی اعلام نکرده است. اما این اپلیکیشن جدای از کاری که در صنعت حمل‌و‌نقل کرد، یک حقیقت پنهان را در دل اقتصاد نمایان کرد. حقیقتی که اقتصاددانان از دیرباز آن را می‌دانستند؛ اما اوبر موجب شد تا عموم مردم نیز با آن و از آن مهم‌تر با سازوکار آن آشنا شوند و بگویند : درسته این مدل کار می‌کند!

    مدلی از کسب‌و‌کار که اوبر برمبنای آن کار می‌کند اقتصاد اشتراکی یا sharing economy است.

  • اوبر؛ الگویی برای بانکداری آینده

    تصور کنید می‌خواهید یک خانه بخرید. باید یک مشاور املاک (real-estate agent) پیدا کنید تا شما را کوچه به کوچه بگرداند و خانه‌ها را نشان‌تان بدهد. این واقعا یک روش مربوط به قرن قبل است. روش این قرن این گونه است که در اینترنت در بین آدرس‌ها و قیمت‌ها جست‌وجو کنید و بعد یک تور تصویری از املاک را هم ببینید، اما زمانی که انتخاب خود را انجام دادید باز هم باید به روش دوران پدربزرگ خود بازگردید. یعنی اسناد مالی و مدارک خود را برگ برگ جمع‌آوری کرده، آنها را به یک متصدی وام در بانک ارائه دهید و سپس صبر کنید تا او یک وقت را برای مراجعه مشخص کند و آن روز هم فهرستی از گزینه‌های گیج‌کننده را پیش روی شما بگذارد.

  • فرمول یک از دید بوگاتی!

    رقابت‌های فرمول یک در میان مسابقات اتومبیلرانی طرفداران بیشماری دارد و نقش پررنگ این رویداد در صنعت خودرو و ایجاد فناوری‌های خاص در خودروها موضوعی است که نمی‌توان از کنارش به راحتی عبور کرد. اخیرا طراحی انگلیسی طرحی از خودروی فرمول یک بوگاتی را منتشر کرده است که به عقیده او می‌تواند طرحی پیشنهادی برای بوگاتی باشد. طراحی فوق‌العاده خیره‌کننده این خودرو نشان می‌دهد نام بوگاتی در فرمول یک می‌تواند بسیار جذاب باشد و به همین جهت طراحی آن هم باید شاخص و تک باشد. این طراح انگلیسی تصورش از خودروهای فرمول یک را در قالب طرحی گرافیکی ارائه داده و معتقد است در سال ۲۰۲۰ خودروهای فرمول یک این شکلی خواهند بود.

  • اسمارت و فلسفه خودروهای کوچک

    ماشین اسمارت که به‌عنوان زیرمجموعه شرکت دایملر تولید می‌شود در حال حاضر نماد خودروهای بسیار کوچک یا سوپرکامپکت به حساب می‌آید. ماشینی که نگاه‌های متفاوتی درخصوص آن وجود دارد. برخی آن را یک ماشین کاربردی می‌دانند و برخی آن را یک فانتزی در دنیای ماشین‌ها که تنها به‌دلیل آنکه زیرمجموعه شرکت معتبر دایملر است مورد توجه قرار می‌گیرد.

    ماشین‌های کوچک تولیدشان به ابتدای صنعت خودرو باز می‌گردد. در واقع ماشین‌ها ابتدا کوچک تولید شده و به مرور اندازه‌های بزرگ‌تر پیدا کردند. در زمینه خودروهای فوق کوچک مشکل اصلی کاربردهای محدود آنها است.

  • اولین پورشه ساخت آمریکا به‌فروش می‌رسد

    شرکت پورشه از جمله خودروسازانی است که از همان ابتدا با هدف مشخصی پا به خودروسازی گذاشته است و همواره تلاش کرده خودروهایی متفاوت و اسپورت را تولید کند. مدل‌های حیرت‌انگیزی که در سال‌های گذشته تولید شده‌اند هر از چند گاهی چوب حراج می‌خورند و سفره دل خود را برای خریدارانشان باز می‌کنند و اتفاق‌هایی که از اولین روز تولید برایشان افتاده است را نقل می‌کنند تا قیمت نهایی افزایش پیدا کند. پورشه‌ای که اخیرا در معرض فروش قرار داده شده است با نام RWB Porsche ۹۱۱ شناخته می‌شود و اولین پورشه‌ای از این مدل است که در ایالات‌متحده آمریکا تولید شده است و با نام Pandora One هم شناخته می‌شود.

  • راکتی روی دوچرخ !

    شرکت اف. جی. آر شاید در کشور ما چندان شناخته شده نباشد اما این شرکت که به جمهوری چک تعلق دارد، یکی از شرکت‌های سازنده موتورسیکلت‌های مسابقه و شهری است که یک تیم در مسابقات موتورسیکلت‌رانی موتورجی‌پی هم دارد. در بخش موتورسیکلت‌های شهری، این شرکت بیشتر در زمینه طراحی و تولید موتورسیکلت‌های سبک فعالیت می‌کرد اما چند سالی است که یک تحول اساسی در تولیدات خود ایجاد کرده و موتورسیکلت سنگین میدالو را هم به محصولاتش افزوده است. موتورسیکلتی که نه‌تنها حجم موتور بالایش آن را در ردیف موتورهای سنگین قرار می‌دهد، بلکه با وزن ۲۷۰ کیلوگرمی به معنی واقعی کلمه هم سنگین است.