شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

دنیای ماشین

  • بازی تاج و تخت!

    دنیای اقتصاد: در حالی‌که هنوز پنج ماهی تا آغاز سال جدید میلادی مانده، میدان نبرد ابرخودروهای ۲۰۱۷ تبدیل به رینگی خونین شده است. این‌بار شاهد برخورد جنون‌آمیز دو خودروی کهکشانی نیستیم. بلکه میزبان یک میهمانی با سه مدعو شده‌ایم. رویارویی زودهنگام کماندوهای آئودی، مک‌لارن و پورشه، به‌عنوان مدعیان همیشگی رهبری در دنیای اسپرت‌ها، رنگ و بویی ترسناک به خود گرفته است. غول‌هایی که با پشت سر گذاشتن نامدارانی چون لامبورگینی هوراکان، جگوار اف. تایپ-آر، مرسدس‌-ای‌ا‌م‌جی جی‌تی. اس، نیسان جی‌تی‌آر نیسمو و حتی فراری ۴۸۸ جی‌تی‌بی حالا دیگر رقیب دندان‌گیری جلوی خود نمی‌بینند.

  • جگواری برای همیشه

    اینکه زیباترین ماشین جهان را بتوان انتخاب کرد تقریبا کاری نشدنی است. هیچ معیار و ملاک مشخصی در این زمینه وجود ندارد و سلیقه حرف آخر را می‌زند. حتی دشوار است که بخواهیم این لقب را به یک خودرو بدهیم. اما جگوار E-Type خودرویی است که در چند نظرسنجی توانسته این عنوان را به دست بیاورد و جالب اینکه با اعتراض گسترده‌ای هم مواجه نشده است. قدر مسلم می‌توان اینگونه گفت که بخش زیادی از کارشناسان جهان روی این مساله اتفاق نظر دارند که جگوار E-Type یکی از زیباترین ماشین‌هایی است که تاکنون طراحی شده است.

  • نکاتی برای انتخاب بهتر در بازار خودرو - ۲۱ مرداد ۹۵

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

  • بهترین‌های ستاره اشتوتگارت

    در میان خودرو‌سازان برتر دنیا مرسدس بنز اولین خودرو‌سازی است که به‌صورت رسمی کارش را با درشکه‌ای سه چرخ با موتور احتراقی آغاز کرد و به‌سرعت در این مسیر گام‌های اساسی و خلاقانه‌ای برداشته است. به همین دلیل گفته می‌شود تاریخ مرسدس بنز همان تاریخ صنعت خودرو در جهان است. این خودرو‌ساز آلمانی در ابتدا بی‌رقیب بود، سپس با رقبای زیادی وارد رقابت شد. حاصل این رقابت طراحی و ساخت محصولاتی خاطره انگیز و قدرتمند بود که معمولا از نظر فناوری حرف اول را در دنیا می‌زده‌اند و همواره در صدر اخبار خودرویی بوده‌اند.

  • وقتی دریفت جور ریس را می‌کشد

    جمعه ۱۵ مرداد ماه جاری پیست آزادی تهران برای دومین‌بار در سال ۹۵ میزبان دریفترهای ایران بود. دریفتر‌هایی که از روز چهارشنبه به آزادی آمده بودند تا در قالب دومین مرحله از سری مسابقات دریفت قهرمای کشور با هم پیکار کنند. این‌بار کمیته دریفت شاخص‌هایی را برای ورود به دور اصلی مسابقه در نظر گفته بود و به همین دلیل در روز چهارشنبه تست ورود به مسابقه اصلی برگزار شد. در این تست ۲۵ شرکت‌کننده حضور داشتند و از میان آنها ۱۵ نفر توانستند امتیازات لازم را کسب کرده و وارد مسابقه اصلی شوند. مهرداد همتیان، مسوول کمیته دریفت فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی در این‌خصوص می‌گوید: ما سعی کردیم ساز و کاری تدوین کنیم که فقط دریفترهای شش‌دانگ در روز جمعه با هم پیکار کنند.

  • مهاراجه به مسیر برمی‌گردد!

    احتمالا یک دهه قبل کمتر کسی گمان می‌کرد که اقتصاد هند چهارمین اقتصاد بزرگ جهان شود. این کشور با رشد اقتصادی متوسط ۸درصد طی ۸ سال گذشته به یک قدرت واقعی تبدیل شده ‌است. این میزان رشد نزدیک به رشد اقتصادی چین است. بر اساس شاخص برابری قدرت خرید، اقتصاد هند اکنون چهارمین اقتصاد بزرگ جهان به شمار می‌آید. البته میلیون‌ها نفر هنوز در فقر شدید زندگی می‌کنند و در‌آمد سرانه‌شان ۷۲۰ دلار در سال است. مدت‌ها است که سرمایه‌گذاری‌های عظیم خارجی در این کشور امری عادی به شمار می‌آید و فروش کالاهای هندی در بازارهای جهان به شدت افزایش یافته‌است.

  • قاتـل اهلـی!

    کاری که کوروت با دنیای سوپراسپرت‌ها کرد، هیتلر با لهستانی‌ها نکرد. شِوی به معنی واقعی کلمه همه را قلع و قمع می‌کند و پیش می‌رود. روال کارش به این صورت است که ابتدا یک مدل قدرتمند با همان موتور سنتی هشت سیلندر Vشکل را وارد بازی می‌کند. سپس گویی می‌‌خواهد روی خودش را کم کند، یک نمونه تقویت‌شده را با پکیج سفارشی عرضه می‌کند. درست در زمانی‌که همه فکر می‌کنند کوروت به انتهای توانایی‌هایش رسیده، آن وقت است که برگ برنده‌ را رو می‌کند و یک مدل واقعا توفانی را معرفی می‌کند. این همان بلایی است که این خودروساز آمریکایی طی ۶۳ سال با هفت نسل از خانواده کوروت بر سر رقبا وارد کرده است.

  • کم‌وزن پرقدرت

    کاترهام که به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین اسپرتسرهای دنیا شناخته می‌شود، مدل جدید «۳۱۰» را با مشخصات فنی بهینه‌شده معرفی کرد. خودرویی که درون سینه آن از یک پیشرانه ۶/ ۱ لیتری توربوشارژ به قدرت ۱۵۲ اسب‌بخار بهره گرفته شده است. این یعنی ۱۷ اسب‌بخار قوی‌تر از نمونه قبلی. قوای محرکه‌ای که آن را فورد آمریکا تهیه کرده است. با این خروجی می‌تواند صفر تا صد کیلومتر در ساعت را در ۸/ ۴ ثانیه بپیماید و بعد از آن به سرعت نهایی فوق‌العاده ۲۰۴ کیلومتر در ساعت برسد. احتمالا باورش سخت است اگر بدانید این کاترهام اولین نمونه‌ای در تاریخ شرکت است که به تازگی از چراغ‌های LED‌ استفاده می‌کند.

  • آغاز فروش فورد ژاپنی

    تویوتا همان‌طور که سال گذشته در نمایشگاه شیکاگو وعده داده بود، تابستان امسال عرضه پیکاپ تاکوما نسخه تی‌. آر. دی را استارت زد. خودرویی با قیمت نه‌‌چندان پایین که در نسخه پایه چیزی حدود ۴۰ هزار دلار و در نسخه فول خود معادل ۴۴ هزار دلار قیمت دارد. تویوتا تاکوما در بازار آمریکای شمالی به‌عنوان رقیب اصلی فورد اف۱۵۰ شناخته می‌شود. البته باید اعتراف کرد که فروش قابل قبولی را نیز در کارنامه دارد. نسل سوم این خودرو با پیشرانه ۳. ۶ لیتری ۶ سیلندر Vشکل خود توانسته ۲۷۸ اسب‌بخار نیرو تولید کند. تویوتا هنوز نتوانسته چاره‌ای برای وزن بالای ۳۱۰۰ کیلوگرمی آن بیندیشد.

  • حمله به رکورد سرعت از روی ویلچر

    شکستن رکورد سرعت همواره موضوعی چالش‌برانگیز و جذاب بوده است مخصوصا زمانی که این رکورد در دنیای ماشین‌ها و به‌ویژه توسط موتور سیکلت‌ها شکسته شود. افرادی که اقدام به شکستن رکورد می‌کنند عموما افرادی کارکشته هستند که مهارت زیادی در راندن خودرو یا موتور سیکلت دارند. برای انجام این کار به آمادگی جسمی بالایی نیاز است تا کنترل وسیله امکان‌پذیر باشد، چرا‌که نیروهای وارده در این اقدامات فراتر از آن چیزی است که تصور می‌شود.

    تالن اسکیل پیگینز از جمله افراد دارای معلولیتی است که قصد دارد رکورد بالاترین سرعت با موتورسیکلت را بشکند، او برای شکستن این رکورد باید در ابتدا رکورد سرعت افراد دارای معلولیت با موتور سیکلت در بریتانیا را بشکند و سپس به سمت رکورد سریع‌ترین سرعت با موتورسیکلت حمله کند.

  • نیامده تمام شد!

    تمام ۴۰۰ دستگاه فولکس‌واگن گلف جی‌تی‌آی جدید با اینکه هنوز حتی یک دستگاه آن نیز تحویل مشتری نشده، به اتمام رسید. این همان سری ویژه هاچ‌بک‌ محبوب است که به‌صورت FWD (محور‌متحرک جلو) تولید شده است. خودرو فوق رکورد ۷ دقیقه و ۴۹ ثانیه‌ای را در پیست حرفه‌ای نوربرگ‌رینگ ثبت کرده بود. فولکس بعد از عرضه ۱۵۰ دستگاه از نسخه اسپرت گلف کلاب‌اسپرت اِس در بازار انگلستان، یک بار دیگر برای مشتریان خاص جزیره یک‌سری منحصر به فرد را عرضه کرد. شنیده‌ها حاکی از آن است که قیمت پایه این خودرو ۳۳ هزار و ۹۹۴ پوند بوده است.

  • کت‌ و شلوار مشکی برای کوسه‌ماهی

    والد با دستان پُر بازگشت. استاد دستکاری محصولات بی‌ام‌و، این بار سراغ نسخه ۴ درب سری ۶ رفت. خودروی فوق یکی از زیباترین پروژه‌های والد تا به امروز به شمار می‌رود. پوشش یکدست مشکی بدنه آن با تغییراتی که در جلوپنجره، سپرها، رکاب‌ها و اسپلیترها اعمال شده، وقار و ابهت آن را دوچندان کرده است. والد این ایده را پیش از این با رولزرویس ریث و تویوتا پریوس نیز انجام داده بود ولی باید اعتراف کرد که این پوشش روی بی‌ام‌و فوق جلوه‌ای دیگر دارد. شرکت در قسمت رینگ‌ها سنگ تمام گذاشته و با تعبیه نمونه‌های فوق عریض ۲۲ اینچی،‌ ویژگی تجمل‌گرایانه‌ آن را تقویت کرده است.

  • هیولای آستون‌مارتین سال ۲۰۲۲ می‌آید

    انتشار چند رندر کامپیوتری از محصول آینده آستون‌مارتین، شایعات درباره اولین ابرخودروی تمام عیار شرکت را تقویت کرده است. شنیده‌ها حاکی از آن است که این خودرو با نام فعلی دی‌پی۱۰۰ مجهز به یک پیشرانه هشت سیلندر V شکل خواهد بود. جاسوسان صنعتی از اجرای فاز اول تحقیق و توسعه این خودرو خبر داده‌اند. حتی این را هم می‌دانیم که شرکت یک بخش مجزا را در دفتر اصلی کارخانه به آن اختصاص داده است. این اقدام آستون‌مارتین در حالی‌که سال گذشته میلادی با ضرر ۱۷۲ میلیون دلاری سپری شد، کمی جای شک و شبهه دارد.

  • لندروور و خودران‌های آفرودش

    خودران‌ها عموما برای حرکت در خیابان‌های صاف مجهز به علائم راهنمایی و رانندگی طراحی می‌شوند. این خودرو‌ها قادرند با استفاده از مجموعه‌ای از حسگرها و رادارهای مختلف با محیط پیرامون ارتباط گرفته و مسیر خود را بر اساس آنچه از این محیط اطراف به ‌دست آورده و پردازش کرده‌اند، اصلاح کنند و در نهایت رانندگی نرم و راحتی را برای سرنشینان خودرو فراهم کنند، اما این موضوع وقتی به خودروهای همه جا رو وارد شود رنگ و بوی دیگری به خود می‌گیرد؛ چرا‌که این سامانه‌ها در خارج از جاده‌ها عملکرد خود را از دست می‌دهند و در یافتن مسیر صحیح ممکن است دچار خطا شوند از این رو برای جلوگیری از مشکلات این چنینی، جگوار لندروور به سامانه‌های نیمه خودران مخصوص آفرود مجهز می‌شود.

  • خبر بد هیوندای

    بزرگ‌ترین خودروساز کره‌جنوبی می‌خواهد تولید جنسیس کوپه را تا پایان سال جاری میلادی متوقف کند. این یعنی در سال ۲۰۱۷ دیگر اثری از این کوپه سایز بزرگ اسپرت نخواهد بود. این یک خبر بد برای طرفداران هیوندای به حساب می‌آید. چراکه جنسیس کوپه به‌عنوان یکی از تنها محصولات اسپرت شرکت برشمرده می‌شد. با اینکه مدتی است هیوندای از نسل جدید سدان جنسیس با کد جی۸۰ رونمایی کرده ولی هنوز خبری از یک محصول جانشین یا نسل دوم آن منتشر نشده است. کره‌ای‌ها در اقدامی اعجاب‌برانگیز شانس خود را در زمینه محصولات اسپرت با این خودرو ردر سال ۲۰۰۸ استارت زدند.

  • یارگیری نوظهورها از خودروسازان

    فارادای فیوچر از جمله شرکت‌های نوظهوری است که در حال آماده‌سازی بسترهای لازم برای ورودی مقتدرانه به بازار خودروهای سوپر اسپرت برقی است. این شرکت که با سرمایه چینی‌ها شروع به کار کرده است در تلاش است تا افراد برجسته شرکت‌های خودرو‌سازی بزرگ را به خود جذب کند. آخرین خبرهای رسیده از این شرکت حاکی از آن است که پای مهندس ارشد جنرال موتورز به این شرکت باز شده است.

    پیتر ساوائیان به‌عنوان یکی از مدیران و مهندسان سابق جنرال موتورز در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده است که در فارادای فیوچر به‌عنوان معاون بخش مهندسی فارادای فیوچر خود را معرفی کرده است.

  • رژیم ۴۰ کیلویی پورشه

    تیم موتوراسپرت پورشه یک محصول جدید را برای فصل آتی رقابت‌های جی‌تی تدارک دیده است. شرکت با معرفی ویرایش بهینه شده کِیمن GT۴، سبک نوین مسابقه‌گرایی خود را معرفی کرد. کوپه فوق از آنجایی بسیار با استقبال روبه‌رو شده که شرکت در کاهش وزن آن به‌شدت اغراق کرده است؛ به‌طوری که محصول فوق از کیمن اِس که خود نسبت به نمونه استاندارد ۳۰ کیلوگرم سبک‌تر بود، ۴۰ کیلوگرم دیگر نیز سبک‌تر شده بود. این یعنی حالا با اسپرتی مواجه هستیم که وزنی معادل ۱۳۴۰ کیلوگرم دارد. این رژیم سخت را باید مدیون استفاده گسترده پورشه از فیبر کربن در در‌ها و حذف بی‌محابای آپشن‌های اضافی از داخل اتاق بدانیم.

  • هالک ۸۶۰ اسب‌بخاری

    ماشین‌بازها به خوبی می‌دانند که لامبورگینی هوراکان مجهز به یک قلب ۲/ ۵ لیتری ۱۰ سیلندر Vشکل به قدرت نهایی ۶۱۰ اسب‌بخار است. چه کسی بهتر از «نوویتک» می‌تواند جسارت دستکاری مهندسی این هیولای ایتالیایی را داشته باشد. آخرین دستاورد این تیونری آلمانی، پروژه‌ای خیره‌کننده‌ است که روی هوراکان اجرا شده و باعث رسیدن قدرت به مرز باورنکردنی ۸۶۰ اسب‌بخار شده است. گشتاور استاندارد نیز از ۵۶۰ نیوتن‌متر به عدد رویایی ۹۶۰ نیوتن‌متر رسیده است. پروسه تیونینگ ابتدا با تعویض سیستم اگزوز آغاز شد. سپس نمونه مسابقه‌ای فرمولا وان روی آن نصب شد.

  • موشک برقی نیسان در المپیک ریو

    رقابت‌های المپیک از جمله اتفاق‌های مهم ورزشی است که در کل دنیا تماشاچی‌های میلیونی دارد. برای خودرو سازان این رقابت‌ها فرصت خوبی است تا با ارائه مدل‌های مفهومی در حواشی این مسابقات از جنبه‌های تبلیغاتی آن استفاده کنند. در مراسم افتتاحیه، شرکت نیسان مدل مفهومی Bladeglider خود را در معرض نمایش گذاشت. این خودروساز ژاپنی با نشان دادن مدل مفهومی دارت شکل و سه نفره به نوعی تلاش کرده است تا نشان دهد خودروهای آینده چه شکل و شمایلی خواهند داشت.

    بلیدگلایدر خودرویی تمام برقی و پرشتاب است و می‌تواند در مدت زمان ۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد و حداکثر سرعت آن ۱۹۰ کیلومتر تخمین زده شده است.

  • زمان حمله هیدروژن سوزها

    در میان خودروهای سبز، خودروهای هیدروژنی کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند و این در حالی است که به‌عنوان خودرویی هیبرید تنها آب از اگزوز آن خارج می‌شود، ماده‌ای که بخش اعظمی از کره زمین را پوشانده است. دو خودروی معروف هیدروژنی با نام‌های تویوتا میرای و هیوندای ix۳۵ به‌صورت انبوه تولید شدند اما موفقیت چندانی در فروش نداشته‌اند. تویوتا با فروش مدل میرای در انگلستان تلاش کرده است بازار جدیدی برای این مدل دست و پا کند و این در حالی است که دولت بودجه‌ای ۶/۶ میلیون پوندی برای احیای جایگاه‌های سوخت این نوع خودروها اختصاص داده است که حرکت مثبتی در ترویج خودروهای هیدروژنی و افزایش جایگاه‌ها به‌حساب می‌آید.

  • مالزیایی‌ها در اندیشه بازی بزرگان

    در میان انواع مسابقات خودرو، سری مسابقات لمان طرفداران میلیونی در سراسر دنیا دارد؛ چرا که تماشای رقابت نفس‌گیر و ۲۴ ساعته میان خودروهایی که در سرعت و شتاب حرف‌های زیادی برای گفتن دارند جذاب و دیدنی است. در این سری مسابقات خودروها شکل و شمایل خاصی دارند و در این استقامت و کار گروهی به چالش کشیده می‌شوند.

    فناوری‌هایی که در خودرو‌های مسابقات لمان مورد استفاده قرار می‌گیرند بسیار پیشرفته هستند و باعث می‌شوند این خودرو‌ها بتوانند فشار ناشی از ۲۴ساعت رقابت را تاب آورند. در میان این فناوری‌ها آنهایی که باعث افزایش عملکرد خودرو می‌شوند تاثیر زیادی در نتیجه مسابقه خواهند داشت.

  • چالش ضعف طبقه متوسط در هند

    هند با جمعیتی که هر سال نیز بیشتر می‌شود یک بازار وسوسه‌انگیز برای خودروسازان در جهان است. به خصوص که این کشور صنعت خودرو قدرتمندی در داخل ندارد و باید بخش زیادی از خودرو مورد نیاز خود را از خارج از کشور وارد کند. در وهله اول به نظر می‌رسد این بازار چیزی شبیه به بازار چین یا حتی بازار آمریکای لاتین در مقیاسی بزرگ‌تر باشد. اما واقعیتی که در پشت این جمعیت میلیارد نفری نهفته است کار را برای خودروسازان دشوار می‌کند. در چین، برزیل و حتی روسیه طبقه متوسط در یک دهه اخیر با سرعت خوبی رشد کرده است.

  • غافلگیری به سبک اسمارت

    تا همین چند وقت پیش اسمارت به‌عنوان یکی از فانتزی‌ترین مدل‌های دنیای ماشین معرفی می‌شد، اما به طرزی عجیب ناگهان ماهیتش تغییر کرد و به سمت و سوی دنیای اسپرت‌ها کشیده شد. خریداران جدید این خودرو می‌توانند با پرداخت ۲ هزار دلار ساخت این کوپه ۲ نفره را به دستان پرتوان شرکت نامداری چون برابوس بسپارند. حالا دیگر باید او را به‌عنوان یک اسپرت واقعی دانست. ارتفاع آن ۱۰ میلی‌متر کمتر شده است. داخل اتاق مانند خودروهای مسابقه‌ای رول‌کشی شده است. حتی سیستم تعلیق آن نیز با بازوهای چندپیونده تعویض شده است.

  • استیشنی برای درگ

    آئودی زودتر از پیش‌بینی‌ها اقدام به معرفی نسخه ۲۰۱۷ مدل اِی. ۴ استیشن خود موسوم به «آلرود» کرد. خودرویی که بر اساس مشاهدات بیش از آنکه خواص خانوادگی داشته باشد، ویژگی‌های شدید مسابقه‌ای دارد. تمام تیپ‌های تولیدی آلرود به‌صورت کواترو (چهار چرخ متحرک) تولید می‌شوند. آئودی فوق که به نسبت نمونه سدان خود ۲۰ سانتی‌متر طویل‌تر است با لیستی از بهترین موتورهای شرکت روانه بازار می‌شود. نسخه ابتدایی آن مجهز به یک قلب ۱. ۴ لیتری توربو به قدرت ۱۴۸ اسب‌بخار است. نمونه بعدی ۲ لیتری توربو سطح یک با قدرت ۱۸۷ اسب‌بخار است.

  • بازاری که رشد نمی‌کند

    دنیای اقتصاد: هند به‌عنوان ششمین تولید‌کننده بزرگ خودرو در جهان شناخته می‌شود. جایگاهی که پس از چند سال، به نظر می‌رسد اکنون تثبیت شده باشد. این کشور اگر‌چه دومین کشور پرجمعیت جهان به حساب می‌آید، اما هفتمین بازار خودروی جهان است. این جمعیت انبوه خودروسازان بزرگ جهان را به شدت متوجه این بازار کرده است و از سال ۲۰۱۳ به این سو روند پرشتابی برای حضور حداکثری در این کشور آغاز شده که اکنون به یک رقابت تبدیل شده است. حضور در بازار هند برای خودروسازان دیگر کشورها کار ساده‌ای نیست؛ چرا که بازار این کشور از عوامل موثری متفاوت از بسیاری از کشورهای در حال توسعه تبعیت می‌کند.

  • ویرایش نیمه‌شب

    شورولت تا چندی دیگر شاسی‌بلند «اکوناکس» را با پکیج «میدنایت» روانه بازار می‌کند. کراس‌اوور سایز متوسط جنرال‌موتورز (مالک برند شِوی) می‌خواهد با رنگ‌بندی منحصر به فرد تیره موسوم به مشکی موزاییک روانه بازار کند. در این خودرو جلوپنجره، آینه‌ها و حتی لوگوی شورولت نیز به‌صورت سیاه‌رنگ درآمده است. رینگ‌های ۱۸ اینچی آن بارزترین ویژگی بصری نمای بیرونی آن است. این حس و حال را می‌توان به خوبی داخل کابین نیز مشاهده کرد. جایی‌که صندلی‌های مشکی و داشبورد خاکستری بیش از هرچیزی جلب توجه می‌کنند. این خودرو همچنان با همان تنوع پیشرانه قدیم تولید می‌شود.

  • رودستر از گور برخاسته

    در حالی که به نظر می‌رسید بی‌ام‌و ۵۰۷ متعلق به الویس پریسلی از روی کره زمین محو شده است، این رودستر خاص بی‌ام‌و با شماره شاسی ۷۰۰۷۹ پیدا و توسط مهندسان این شرکت پس از دو سال کار مداوم بازسازی شد تا در نمایشگاه خودرو پاریس در غرفه بی‌ام‌و رونمایی شود. بی‌ام‌و ۵۰۷ رودستر قرمز رنگ در سال ۱۹۵۸ به این بازیگر و خواننده تحویل داده شده و در ابتدا رنگ سفید داشته است و بعدا توسط پریسلی به رنگ قرمز در می‌آید. الویس در دورانی که در ارتش آمریکا در پایگاهی در آلمان خدمت می‌کرده سوار این خودروی خاص و زیبا می‌شده است.

  • ناقابل یک میلیون دلاری

    در دهه ۷۰ میلادی یکی از عجیب‌ترین و در عین حال پرطرفدارترین خودروهای دنیا شاسی‌بلند جیپ گرند واگونیر بود. اقبال چشمگیر این خودرو نه فقط به خاطر مشخصات فنی بی‌نظیرش، بلکه بیشتر به خاطر المان‌های ظاهری‌اش بود. این شاسی‌بلند روی در مدل‌های خاص در‌های خود پوششی از چوب داشت. ایده‌ای فوق‌العاده که البته هیچ شرکت دیگری جرات استفاده از آن را پیدا نکرد. اما مانند همیشه رولزرویس در این زمینه پیشقدم شد و با عرضه یک تک نسخه رویایی، بار دیگر رکوردها را شکست. داستان از این قرار است که مدل «رِیث» این شرکت با پوشش چوب این‌بار روی کاپوت و سقف خود بازگشته است.

  • بازار بزرگِ کوچک!

    خودروسازان بزرگ جهان علاقه زیادی به حضور پرقدرت در بازار هند دارند و دلیل آن نیز جمعیت زیاد این کشور است اما موانعی پیش روی آنها قرار دارد که همواره مانع از حضور قدرتمند در این بازار شده است. ناهمگونی بازار یکی از موانع پیش‌روی خودروسازان خارجی است. آنها برای اطلاع از میزان قدرت بازار خودرو هند نمی‌توانند یک مطالعه کلی انجام دهند و باید به‌صورت منطقه‌ای در این کشور فعالیت کنند. این تقسیم‌بندی گاه در مورد شهرهایی نظیر بمبئی، کلکته و جیپور به مناطق مختلفی در داخل شهر نیز می‌رسد که قدرت خرید کاملا متفاوتی از هم دارند.

بیشتر