شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

جمعه‌نامه

  • پله فرار از فقر کرونایی

    این روز‌ها بحث درباره اتخاذ تصمیمی مناسب در دوران بحرانی کرونا و دوره پس از آن بسیار است. از طرفی با توجه به شرایط تحریم و وضعیت نامناسب در صندوق‌های کشور، پیش‌بینی می‌شد که سال ۹۹، سال سختی پیش روی اقتصاد ایران باشد. حال با آمدن این مهمان ناخوانده، کسری بودجه دولت، بیش از پیش خودنمایی می‌کند و اقتصاددانان و دولتمردان، راهکار‌های مختلفی برای جبران این کسری ارائه داده‌اند. در همین رابطه، هفته گذشته، دکتر عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی در دولت یازدهم، مهمان برنامه اکو ایران بود و ضمن تشریح وضعیت موجود، به بیان راهکارهای خود برای عبور از این شرایط پرداخت. در آن گفت‌وگو، دکتر آخوندی بر بازسازی ساختار همبستگی اجتماعی تاکید کرد و ورود دولت را امری واجب برای حفظ بازار دانست. همچنین به باور ایشان، راهکار مناسب برای برون‌رفت از این شرایط بغرنج، برداشت از صندوق توسعه ملی و انتشار اوراق مشارکت است. حال سعی شده است در مصاحبه مفصلی با ایشان، با نگاه به جزئیات بیشتری به این قضیه بپردازیم و با طرح سوالات متعددی، از زوایای مختلف به این طرح بنگریم.
  • دریادلان نیروی دریایی آسمانی شدند

    دومین شلیک اشتباهی موشک طی شش ماه گذشته موجب شد تا عصر روز یکشنبه در حین انجام تمرین دریایی توسط تعدادی از شناورهای نیروی دریایی ارتش در آب‌های جاسک و چابهار، شناور پشتیبانی سبک کنارک دچار حادثه شود و تعدادی از دریادلان نیروی دریایی آسمانی شوند.برخی از خبرگزاری‌ها اشتباه محاسباتی را دلیل این حادثه غمبار اعلام کردند.براساس روایت‌هایی که از این مانور منتشر شده است، ناوچه کنارک مامور انتقال هدف در محدوده آتش و تست موشک کروز بوده است و پس از انجام ماموریت خود به‌دلیل نداشتن فاصله کافی از هدف، مورد اصابت موشک شلیک شده از ناو جماران قرار گرفته است.
  • برکناری ناگهانی وزیر صمت در کنار رکورد شکنی تاریخی سکه

    این هفته دو رویداد مهم در صحنه اقتصادی کشور اتفاق افتاد که واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت. در روزهایی که کرونا و تکانه‌های اقتصادی حاصل از این بیماری بر روی شغل و معیشت مردم همچنان بحث‌برانگیز است، موضوع قیمت‌های نجومی خودرو و عزل وزیر صمت در کنار افزایش قیمت در بازارهای سکه و دلار بار دیگر توجه افکار عمومی و رسانه‌ها را به خود جلب کرد.
  • ویدئوی جنجالی در اینستاگرام فدراسیون جهانی شنا

    انتشار کلیپ ملی‌پوشان شنای ایران در اینستاگرام فدراسیون جهانی شنا در روزهای گذشته واکنش‌های زیادی در فضای مجازی برانگیخت.ظاهرا در پی ارسال فیلم‌هایی از تیم‌های ملی لهستان، روسیه و فرانسه در دوران قرنطینه خانگی روزهای کرونایی، برخی از ملی‌پوشان شنای ایران هم فیلمی در همین راستا تهیه کرده و برای اینستاگرام فدراسیون جهانی شنا معروف به فینا ارسال کردند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • آنارشیسم اقتصادی، مکتب انتقادی

    علوم انسانی زمانی می‌توانند در شکل عملی کاربرد پیدا کنند که شناخت درستی از نظریه‌ها، تاریخچه و به‌ویژه مکاتب مختلف فکری آنها وجود داشته باشد. به‌ویژه در علم اقتصاد که شاید کاربردی‌ترین شاخه علوم انسانی به لحاظ نزدیکی فاصله میان نظریه و عمل است، ارجاع به مکاتب فکری مختلف و راه‌حل‌هایی که برای مشکلات اقتصادی همه‌گیر یا مسائل خاص محیط‌های مشخص ارائه می‌دهند نه یک پیشنهاد که یک ضرورت است. کتاب «بازار آری، کاپیتالیسم نه» که در قالب مجموعه سه‌جلدی «نقد سرمایه‌داری از درون» منتشر شده است بر دیدگاه آنارشیسم اقتصادی- به‌عنوان مکتب فکری انتقادی- تاکید دارد.
  • اصلاح‌گرایی ناکارآمد

    میلتون فریدمن در «روش‌شناسی علم اقتصاد» می‌نویسد مهم نیست مفروضات نظریه شما درست باشند یا نه، مهم این است که نتایجی که از آنها استخراج می‌شوند درست باشند. این دقیقا همان کاری است که وی و همفکرانش، به‌رغم خدمات ارزنده‌شان به پیشرفت علم اقتصاد، با این علم کردند؛ از فضای خشک و مکانیکی اقتصاد نئوکلاسیک تا فضای معرفت‌شناختی اتریشی‌ها و فضای خیالی پول‌گرایان، همه از یک مفروض غلط در رنج‌اند: انسان‌ها آزادند تا هر کاری که دلشان می‌خواهد -در چارچوب هنجارها- انجام دهند.
  • سرمایه‌داری سرکوبگر است؟

    گری چارتیه، استاد برجسته حقوق و اخلاق تجارت دانشکده بازرگانی زپارا در دانشگاه لاسیرا در ریورساید، کالیفرنیا است. او نویسنده، ویراستار یا ویراستار همکار ۱۰ کتاب از جمله پرکتیس عمومی، حقوق خصوصی، آنارشی و نظم حقوقی، وجدان یک آنارشیست و بازار آری، سرمایه‌داری نه – در ایران با نام بازار آری، کاپیتالیسم نه، ترجمه شده است- با همکاری چارلز دبلیو جانسون بوده است. جی کریکو، روزنامه‌نگار در آوریل ۲۰۱۶ مصاحبه ای با چارتیه انجام داده و آنچه در پی می‌آید بخش‌هایی از این مصاحبه است:
  • قصه‌های متفاوت

    سریال «پدر پسری» این شب‌ها ساعت ۲۳ روی آنتن شبکه پنج می‌رود. این سریال اقتباسی از کتاب «آخرین نشان مردی» به قلم مهرداد صدقی است که به‌صورت طنزگونه و اپیزودیک در هر قسمت با قصه‌ای مجزا پخش می‌شود. اعتقاد من این است که فیلم‌نامه سریال‌ها باید بیشتر اقتباسی باشند و از یک پشتوانه قوی متنی برخوردار باشند که معمولا ما در تولید این‌گونه کارها ضعیف عمل می‌کنیم. البته در این کار ما اقتباس کامل از کتاب «آخرین نشان مردی» نداریم و گروه نویسنده بیشتر از ایده‌ها و اصل قصه استفاده کرده‌اند اما به‌طور کل خاطره‌های پراکنده خود کتاب بسیار جذاب است. این یک مجموعه طنز موقعیت (سیتکام) است. تلویزیون پیش از این مجموعه‌های طنز موقعیت خانوادگی تولید می‌کرد و اکثرا هم موفق بوده‌اند؛ اما برای مدتی تولید این‌گونه آثار اپیزودیک کم شده بود که دوباره شبکه پنج بعد از مدت‌ها دوری از ساخت سریال، این مجموعه را تولید کرد که باید ببینیم بعد از مدت‌ها ذائقه مخاطب در این نوع کار چگونه است. چون احساس می‌کنم در این سال‌ها مخاطبان به سریال‌های دنباله‌دار جدی تمایل بیشتری دارند.
  • مفهوم خانواده‌های معمول ایرانی

    مهم‌ترین بخشی که در هر سریال باید به آن توجه شود، مقام پدری است. در این سریال هم پدر جایگاه ویژه‌ای دارد و حوادث به گونه‌های مختلف این شخصیت را به نمایش می‌گذارد. این پدر سعی می‌کند در کنار کار کمدی، نصیحت‌های پدری را هم گوشزد کند.
  • کنسرت آنلاین کودکان هنرمند

    با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط ویژه‌ای که برای تمام فعالیت‌های فرهنگی هنری کشورمان در حوزه‌های مختلف آموزشی و اجرایی به وجود آمده است، منتظریم ببینیم شرایط به چه شکلی خواهد شد که بتوانیم بر اساس آن برنامه‌ریزی کنیم.کما اینکه ما در اسفندماه سال گذشته نیز برنامه‌هایی را برای برگزاری کنسرت ارکستر پارس طراحی کرده بودیم، اما به دلیل ماجرای کرونا تمام آنها لغو شد. در این روزها فعلا مبنای کار آموزشی‌مان را برای تابستان برنامه‌ریزی کرده‌ایم که امیدوارم بتوانیم با اتمام شیوع ویروس کرونا کارمان را آغاز کنیم. اما در همین ایام نیز بیکار ننشسته‌ایم و برای ارکستر پارس کارهایی را تدارک دیده‌ایم که برگزاری کنسرت در خانه توسط کودکان و پخش برخی از قطعات در فضای مجازی یکی از این کارهاست، شرایطی که هم در جهت تکمیل فرآیند آموزش موسیقی به کودکان و هم برای تقویت روحیه آنها می‌تواند مورد توجه قرار گیرد، چرا که در این ایام آنچه برای کودکان و نوجوانان مهم است تلاش برای حفظ روحیه آنها در شرایط نامطلوب این روزهاست.
  • ماجراهای عجیب ۵ جوان

    به نظر من شبکه نمایش خانگی سیر تکاملی خود را طی می‌کند تا کم‌کم به یک عرصه تخصصی‌تر تبدیل شود و همچنین رقابت نیز در این عرصه تنگ‌تر و سخت خواهد شد. ضمن اینکه با گذشت زمان ارزش هنری بیشتری نیز پیدا خواهد کرد. قطعا تخصصی‌ترین حضور در این عرصه «سینما» است، اما شبکه نمایش خانگی هم به سمت تخصصی شدن پیش می‌رود و نکته مهم این است که بازیگر باید چه در شبکه نمایش خانگی و چه در سینما کارها را برحسب سطح کیفی آنها انتخاب کند تا باعث پیشرفت او شود و فکر می‌کنم در سال جاری در شبکه نمایش خانگی شاهد اتفاقات بزرگی خواهیم بود.
  • موزه‌گردی در دوران کرونا و پساکرونا

    موزه لوور امکان بازدید رایگان آنلاین را برای علاقه‌مندان فراهم کرده. همین خبر در هر گروهی چند نفر را به صرافت انداخته تا سری به سایت موزه بزنند و آثار آن را به شکل آنلاین ببینند،‌ در راهروها و بخش‌ها چرخ بزنند و سراغ تاریخ ایران را بگیرند،‌ البته که بیشتر این افراد پس از چند دقیقه‌ای گشت‌و‌گذار خسته می‌شدند،‌ صفحه را می‌بستند و سراغ مطلب جدید دیگری می‌گشتند. همین افراد که از دیدن آثار تاریخی لوور پای صفحه موبایل و کامپیوتر زود خسته می‌شدند،‌ اگر روزی گذرشان به موزه در شکل حقیقی آن می‌افتاد حاضر می‌شدند یک روز را صرف دیدن اثرهای به نمایش گذاشته در آن کنند.
  • «شکاف» در صاحبقرانیه بیشتر شد

    زلزله بامداد جمعه گذشته در شهر تهران با بزرگای ۱/ ۵ ریشتر باعث شد شکاف دیوارها در کاخ صاحبقرانیه بیشتر شود. محمد‌حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور اعلام کرد: «تاکنون هیچ گزارشی مبنی برآسیب دیدن موزه‌های تهران در پی زلزله هفته گذشته داده نشده است تنها در کاخ صاحبقرانیه نیاوران که بخش‌هایی از آن در گذشته ترک داشته این ترک‌ها به میزان کمی باز شده است.» بامداد جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۹ بار دیگر در لرستان هم زلزله آمد و موجب شد ترک‌های قلعه فلک‌الافلاک عمیق تر شود. با هماهنگی انجام شده با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان قرار شد اشیایی که در زیر این ترک‌ها قرار دارند به مخازن منتقل شوند.
  • نگاهی رو به آینده در مورد تاثیر کرونا بر تجارت

    همه‌گیری کووید-۱۹ در دنیا ماشین اقتصاد جهانی را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است. یکی از بغرنج‌ترین این مشکلات بروز اخلال در تجارت جهانی است. مرکز مطالعات سیاست اقتصادی (CEPR) در کتابی به نام «اقتصاد در زمان کووید-۱۹» به بررسی اثرات اقتصادی همه‌گیری کرونا پرداخته است. متن زیر خلاصه‌ای از فصل پنجم این کتاب است که با مشارکت اقتصاددان‌های برجسته‌ دنیا تدوین شده و اثرات شیوع این بیماری بر روند آینده‌ اقتصاد و تجارت جهانی را بررسی کرده است.
  • ویروسی که دنیا را تغییر داد

    انسان امروز در پیشرفته‌ترین دوران تکنولوژیکی خود زندگی می‌کند؛ دورانی که تا چندی پیش به‌عنوان عصر فرمانروایی بلامنازع بشر بر طبیعت شناخته می‌شد. اما یک ویروس، که حتی نمی‌توان آن را موجودی زنده نامید، در عرض چند هفته بشر و تمدن صنعتی‌اش را به زانو درآورده است. شدت و سرعت گسترش بحران چنان غیرمنتظره بوده که حالا تمام ساختارهای سیاسی و اقتصادی جهان در معرض پرسش‌های بنیادین قرار گرفته است. در این بین، به‌نظر می‌رسد که ساختارهای سیاسی بین‌المللی قادر به ایفای نقشی درخور نبوده‌اند. مقابله با کرونا به‌دست دولت-ملت‌ها پیش می‌رود و سازمان‌های چندجانبه جهانی نتوانسته‌اند برنامه‌ای همه‌جانبه برای مقابله با این بحران جهانی ارائه کنند. یوشکا فیشر، وزیر امورخارجه اسبق‌ و رئیس سابق حزب سبز آلمان، در یادداشتی به ناتوانی‌های نظام‌های سیاسی ملی و جهانی در مقابله با بحران کرونا پرداخته است. به‌نظر او، انسان امروز در برابر بحران‌های عظیم جهانی قرار گرفته است و نه دولت-ملت‌ها و نه سازمان ملل در شکل فعلی خود قادر به مقابله تمام‌عیار و هماهنگ با بحران‌های پیش‌رو نیستند. بحران کرونا، اگرچه با هزینه‌ای گزاف، درس مهمی به ما آموخته است: دنیای درهم‌آمیخته ما امروز بیش از هر زمان دیگری به دگرگونی‌های اساسی در نظم سیاسی جهانی محتاج است.
  • ناکارآمدی «هشدار سریع»؟

    نوع واکنش حوزه کنترل بحران در پایتخت، در ماجرای زلزله بامداد جمعه گذشته -به‌عنوان دومین زمین‌لرزه نسبتا بزرگ طی سه سال اخیر- نشان داد آنچه درباره نصب یک سیستم با عنوان «هشدار سریع زلزله» روی گسل مشاء عنوان می‌شود بیشتر از آنچه کاربرد حیاتی برای شهر تهران داشته باشد شبیه به یک اسباب‌بازی است!
  • پیش‌فروش مسکن در کما

    پیش‌فروش واحدهای مسکونی در مناطق مختلف شهر تهران به‌خصوص مناطق مصرفی به صفر نزدیک شد و هم‌اکنون در کمای کامل به‌سر می‌برد. تحقیقات میدانی انجام شده از جزئیات بازار دوم معاملات مسکن که به‌جز سال‌های اخیر تقریبا در چند دهه گذشته یکی از اصلی‌ترین روش‌های مورد استقبال معاملات مسکن هم برای سمت عرضه و هم برای سمت تقاضا محسوب می‌شد، اما در نتیجه ایجاد یک مانع قانونی و عدم‌اصلاح آن در سال‌های اخیر منجر به نزولی شدن روند عرضه و تقاضا در بازار دوم معاملات مسکن-بازار پیش‌فروش –شد هم‌اکنون به‌جز در برخی موارد بسیار محدود و انگشت‌شمار هیچ پروژه‌ای به بازار پیش‌فروش عرضه نشده است.
  • تمدید احتمالی معاینه فنی مشمول کدام خودروهاست؟

    مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران از ارسال نامه‌ای به وزارت کشور برای افزایش مهلت زمان معاینه فنی برخی مدل‌های خاص خبر داد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، نهاد متولی تصمیم‌گیری درباره معاینه فنی، وزارت کشور است و ازدحام دقیقه نودی این روزها در مراکز معاینه فنی پایتخت سبب شده مدیران شهری طی مکاتبه‌ای با وزارت کشور تمدید اعتبار موقت معاینه فنی برخی از خودروها را براساس سال تولید درخواست کنند.
  • تدبیر شهرداری برای جبران کسری درآمد

    مدیریت شهری پایتخت در جهت ترغیب سازندگان و بسازوبفروش‌های ساختمانی بنا دارد، محاسبه عوارض ساختمانی بر مبنای فرمول سال ۹۹ را از ۱۰ روز دیگر آغاز کند. کارشناسان شهری معتقدند مدیریت شهری پایتخت با توجه به رکود ساختمانی شکل گرفته در پایتخت از یکسو و تنگنای مالی به‌وجود آمده تحت‌تاثیر کاهش حجم صدور پروانه‌های ساختمانی تصمیم دارد با اعلام این تصمیم تا حدودی سازندگان را به اخذ مجوز ساختمانی در مهلت محدود باقی مانده ترغیب کند.
  • عرض اندام لپ‌تاپ‌های غول پیکر

    دو غول بزرگ فناوری در هفته اخیر دو محصول مهم خود را در زمینه لپ‌تاپ معرفی کردند. محصولاتی که در روزهای پر از خبرهای مربوط به کرونا توانستند با موفقیت به خط تولید و عرضه جهانی برسند و رقابت دیرین را از نو آغاز کنند. مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی اپل و سرفیس‌بوک ۳ مایکروسافت دو محصول جدید هستند که به بازارهای فروش معرفی شدند. در ادامه نگاهی به ویژگی‌های این دو محصول می‌اندازیم. در نسخه نسل جدید مک‌بوک پرو ۱۳ شاهد استفاده از پردازنده نسل دهمی اینتل و همچنین مجیک کیبورد هستیم. این محصول یک ارتقای جزئی برای نسخه ۱۳ اینچی سری مک‌بوک پرو است.
  • برنامه Houseparty

    برنامه Houseparty یک نرم‌افزار کاربردی برای اندروید و آی‌فون است. این نرم‌افزار را می‌توان به‌صورت اختصاصی مخصوص چت گروهی و تماس تصویری دانست. اگر از علاقه‌مندان به برقراری تماس تصویری هستید دانلود اپلیکیشن Houseparty را از دست ندهید.
  • ویژگی‌های جدید تلگرام

    تلگرام آپدیت‌های جدیدی در نسخه جدید خود ارائه داده است. ویژگی‌های کاربردی که با دانستن آنها می‌توان با راحتی بیشتر با این نرم‌افزار کار کرد. در ادامه با برخی از آنها آشنا می‌شویم.
  • از بازار چه خبر؟

    بازار خودروی کشور طی دو هفته گذشته شاهد روند افزایشی قیمت محصولات خودروسازان بود، روندی که به نظر می‌رسید با تعیین قیمت خودرو از سوی ستاد تنظیم بازار متوقف شود. ستاد تنظیم بازار در سال جدید اقدام به برگزاری سه جلسه با محوریت تعیین قیمت خودرو کرد که در این جلسات با اختلاف‌نظر اعضا قیمتی برای خودرو‌ها مشخص نشد. خلأ قیمتی در کارخانه منجر به افزایش بی‌حساب و کتاب قیمت‌ها در بازار شد؛ به‌طوری‌که فروشندگان قیمت‌های غیرمنطقی برای محصولات خود در فضای مجازی تعیین می‌کردند.
  • ساماندهی دولتی خودرو

    ساماندهی بازار خودرو همزمان با عزل رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت کلید خورد. وزیری که دو روز پیش از عزل خود، راه‌اندازی قطب جدید خودروسازی و احیای توان تولیدی واحدهای خودروسازی غیرفعال را پیگیری می‌کرد تا بلکه ثبات را به بازار خودرو برگرداند، حالا معلوم شده که نابسامانی‌ها در صنعت و بازار خودرو یکی از علت‌های عزل وی بوده است.
  • قیمت‌گذاری دستوری در بازار

    بی‌ثباتی در بازار خودرو انتقادات زیادی را متوجه عملکرد دولت به‌خصوص مسوولان صنعتی کشور کرده است. افزایش بی‌حساب و کتاب قیمت‌ها طی روزهای گذشته پراید را که به‌عنوان ارزان‌ترین خودروی کشور از آن یاد می‌شود، به مرز ۹۰ میلیون تومان کشاند. حال با توجه به این نابسامانی وزارت صمت در چهارمین جلسه ستاد تنظیم بازار که با محوریت خودرو تشکیل شد بندهایی را برای ساماندهی بازار خودرو مصوب کرد.
  • مرغ سیر و رزماری

  • سالمون و سالاد خیار و شوید

  • مرغ و کدو و ژامبون

  • مرغ سوخاری و برگ چغندر

  • مراسم شب قدر در تهران

    در بسیاری از نقاط تهران مراسم معنوی و عبادی احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در اماکن مذهبی و امامزاده‌ها به علت شیوع بیماری کرونا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد. / عکس‌ها از خبرگزاری مهر
  • مدیریت با تعهد به علم و اقتصاد

    هاسو پلاتنر (Hasso Plattner) شرکت‌ نرم‌افزاری SAP را با کمک همکاران سابقش در IBM تاسیس کرد. او در سال ۲۰۰۳ بعد از ۳۰ سال مدیرعاملی این شرکت، از سمت خود کناره گرفت و حالا رئیس هیات مدیره است. پلاتنر یکی از برجسته‌ترین و تاثیرگذارترین شخصیت‌های صنعت IT دنیا محسوب می‌شود و یکی از بزرگ‌ترین افراد نیکوکار در آلمان است. او با ۴/ ۱۲ میلیارد دلار ثروت، در لیست ۲۰۲۰ ثروتمندترین‌های مجله فوربس، رتبه ۹۶ را به خود اختصاص داده است.پلاتنر در ژانویه ۱۹۴۴ در برلین به دنیا آمد. پدرش پزشک بود و او تا ۱۵ سالگی در برلین زندگی می‌کرد. سپس به شهر باواریا رفت و به مدت سه سال در سوئیس به مدرسه رفت. پدربزرگ پلاتنر مهندس و مدیر فنی یک شرکت بود. او رویکرد مهندسی را از پدربزرگش به ارث برد و تحصیل در رشته مهندسی برق را در شهر کارلسروهه دنبال کرد و بعد از آن، به شرکت IBM پیوست. او در سال ۱۹۷۲ با کمک چند همکار سابقش در IBM، از جمله دیتمار هوپ که رتبه ۸۶ لیست ثروتمندان مجله فوربس را در اختیار دارد، SAP را تاسیس کرد.
  • استارت‌آپی با هدف ارتقای کیفیت آموزش زبان

    Oteacher بستری برای یادگیری زبان‌های خارجی است. این وب‌سایت از ظرفیت افراد مقیم در دیگر کشورها برای افزایش کیفیت آموزش زبان بهره می‌برد. در واقع این امکان را به مخاطب می‌دهد که بدون رفتن به خارج از کشور، با معلمی از انگلیس یا آمریکا صحبت کند و شرایطی را که قرار است در خارج از کشور تجربه کند، در ایران تجربه و زبان خود را تقویت کند. در ادامه صحبت‌های ایده‌پرداز این استارت‌آپ را می خوانیم و بیشتر با آن آشنا می شویم.
  • ویروس کرونا و درس‌هایی برای آمادگی قبلی

    زمان آن فرارسیده است که سیاست‌های طراحی شده برای ایجاد آمادگی در راستای مقابله با دشمنان در جنگ، تبدیل به الگوی بالقوه‌ای برای مواجهه با یک همه‌گیری شود؛ همانند جنگ‌ها‌، همه‌گیری‌ها نیز نیاز به افزایش سریع و حجیم ظرفیت‌ ملزومات دارند. همان‌طور که ارتش‌ها باید بتوانند به سرعت ظرفیت نیروها، آذوقه، مهمات، مهارت و... خود را در شرایط جنگی افزایش دهند. در همه‌گیری‌ها نیز همین نیاز به شکل دیگری وجود دارد. نیاز است بیمارستان‌ها بتوانند ظرفیت دارویی و مراقبتی خود را برای ارائه مراقبت‌های ویژه افزایش دهند. به‌منظور افزایش سریع و موثر ظرفیت نظامی، دولت در زمان صلح کمک‌هزینه‌هایی را برای صنایع مشخص به ازای خدمات آنها در زمان جنگ فراهم می‌کند.
  • آیا کووید-۱۹دموکراسی را از بین می‌برد؟

    رسانه‌های جهانی آن‌قدر تحت‌تاثیر پیامدهای بهداشت عمومی و اقتصادی کووید-۱۹ قرار گرفته‌اند که نتوانسته‌اند توجه کافی به رشد خطرات سیاسی و نهادی داشته باشند. درحقیقت‌، اگر مراقب نباشیم، بیشترین لطمه کووید-۱۹ می‌تواند متوجه دموکراسی باشد.
بیشتر