شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

جمعه‌نامه

  • الگوی رفتاری رأی‌دهندگان ایرانی

    نشست تخصصی «بررسی رفتار رأی‌دهی ایرانیان؛ سناریوهای کنش سیاسی شهروندان در انتخابات آتی»، ۲۶ بهمن ۹۸ با حضور رسول بابایی، کارشناس کمپین‌های انتخاباتی و مشاور برند سیاسی، مترجم کتاب بازی بازاریابی سیاسی، احد رضائیان پست دکترای آینده‌پژوهی و استاد مدعودانشگاه تهران و شراره عبدالحسین‌زاده دانش‌آموخته دکترای جامعه‌شناسی سیاسی و پژوهشگر حوزه انتخابات و دبیر نشست در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار ‌شد. در ابتدای این برنامه شراره عبدالحسین‌زاده با مغفول‌دانستن موضوع بررسی رفتار انتخاباتی در ایران گفت: موضوع بررسی رفتار انتخاباتی به طور عام و رفتار رای‌دهندگان به طور خاص در ایران، یک موضوع مغفول در جامعه‌شناسی سیاسی است و بررسی‌های انجام شده بیشتر در حوزه جمعیت‌شناختی است، ازجمله بررسی سن، تحصیلات، رویکرد دینی و قومیتی و... اما از منظر جامعه‌شناسی سیاسی کمتر به آن پرداخته شده است.
  • از طاعون تا کرونا

    موج هراس از ویروسی موسوم به کرونا جهان را درنوردیده است تا جایی که لغو سفرها، قوانین سخت‌گیرانه کنترل و قرنطینه مسافران مشکوک به بیماری و حتی تبعات آن بر اقتصاد جهان تنها گوشه‌هایی از تصویر این هراس بین‌المللی را شکل داده است. از زمانی که در سال گذشته برای نخستین بار ویروس کرونا در ووهان چین، شهری با ۱۱ میلیون نفر جمعیت، شناسایی و معرفی شد تاکنون بیش از ده‌ها هزار نفر از چهار قاره جهان به آن مبتلا شده‌اند. تا پایان ماه ژانویه، بیش از ۲۰۰ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختند. آمار جدید اما حکایت از آن دارد که تعداد جانباختگان ویروس جدید کرونا به ۱۷۷۰ نفر رسیده است و در سرزمین اصلی چین ۷۰ هزار نفر دیگر به آن مبتلا شده‌اند.
  • جمع‌آوری تابلوی برندهای کره‌ای از ایران

    جمع‌آوری تابلوهای دوشرکت سامسونگ و ال‌جی در ایران طی روزهای گذشته بازتاب زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت و حتی واکنش وزارت‌خارجه را هم برانگیخت. پس از آنکه این دو شرکت کره‌ای به تبعیت از تحریم‌های آمریکا، همکاری خود را با شرکت‌های ایرانی محدود کردند، به پیشنهاد اتحادیه صنف توزیع‌کنندگان لوازم‌خانگی، آخرین تابلوهای این دو شرکت از سطح شهر، فروشگاه‌ها و مغازه‌ها جمع‌آوری شد تا مشتریان این برندها از این پس از محصولات جایگزین سام و جی‌پلاس استفاده کنند.
  • نگرانی فعالان اقتصادی از لیست سیاه «اف‌ای‌تی‌اف»

    این هفته آغاز به‌کار نشست گروه ویژه اقدام مالی در پاریس، واکنش‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت چراکه یکی از موضوعات مورد بررسی در این نشست، روند پیشرفت ایران در پیوستن به رهنمودهای مالی این گروه است. نشست گروه اقدام مالی، «اف‌ای‌تی‌اف»، درحالی روز جمعه به پایان می‌رسد که جو روانی ایجاد شده از حضور ایران در لیست سیاه«اف‌ای‌تی‌اف» موجب هیجانی شدن بازارهای ارز و سکه و البته بورس اوراق بهادار شده است. بسیاری از فعالان اقتصادی نگرانند که ایران در فهرست سیاه «اف‌ای‌تی‌اف» قرار بگیرد و شرایط تجارت، سخت‌تر از گذشته شود.
  • تبلیغات عجیب و غریب برخی کاندیداهای مجلس

    این هفته همزمان با تبلیغات یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، فضای شبکه‌های اجتماعی از پوسترها، تصاویر و فیلم‌های تبلیغاتی کاندیداهای مختلف پر بود و نحوه تبلیغات نامزد‌ها در شهر‌های مختلف مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت. در این میان برخی از ویدئوهای نامزدهای انتخاباتی تبدیل به سوژه‌ای برای خنده کاربران شبکه‌های اجتماعی شد و به سرعت در میان فعالان مجازی دست به دست شد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • پژوهش میدانی یک محقق

    کتاب «انقلاب اجتماعی: سیاست و دولت رفاه در ایران» نوشته کِوان هَریس، سیاست‌های اجتماعی و نظام رفاه ایران در دوره‌های پهلوی اول، پهلوی دوم و پس از انقلاب را از دریچه جامعه‌شناسی تاریخی بررسی می‌کند. موضوع اصلی کتاب، نظام رفاهی ایران و نسبت آن با توسعه و تغییرات و پویایی ایران در پیش و پس از انقلاب است. هریس می‌نویسد با مطالعه آثار اکثر پژوهشگران و روشنفکران ایرانی دریافته که آنها برای تحلیل ایران در پیش و پس از انقلاب، از مفاهیم شدیدا انتزاعی استفاده می‌کنند، حال آنکه این کار هیچ سودی ندارد و کمکی به شناخت ایران و تبیین تغییرات شگفت‌انگیز آن نمی‌کند.
  • امکان‌ناپذیری ایجاد دولت رفاه در ایران

    کوان هریس در کتاب «انقلاب اجتماعی؛ سیاست و دولت رفاه در ایران» به تبارهای دولت رفاه در ایران از زمان مشروطه تا سال‌های پس از انقلاب پرداخته است. هریس باور دارد که پیش از انقلاب، نظام رفاهی خصلتی طردگرا داشته است و پس از انقلاب خصلتی فراگیر. دکتر محمد مالجو به‌خوبی (و بسیار بهتر از آنچه که من قصد گفتنش را داشته باشم) توانسته است نقاط قوت و ضعف اثر هریس را در یک سخنرانی با عنوان «انقلاب سیاسی آری، انقلاب اجتماعی خیر» مورد بررسی قرار دهد. ازاین‌رو قصد ندارم به بررسی محتوای کتاب بپردازم، بلکه می‌خواهم با استفاده از نظریات دکتر مهرداد وهابی (استاد اقتصاد سیاسی در دانشگاه سوربن فرانسه) نشان دهم که به‌وجود آمدن دولت رفاه، اساسا در فرماسیون اقتصادی- اجتماعی ایران غیرممکن است. مهرداد وهابی، اقتصاد سیاسی ایران را با استفاده از مفهوم شیوه‌ هماهنگی (Coordination mode) مورد بررسی قرار داده است.
  • طرح نظریه‌ای بنیادی

    هنگامی که من مدیر گروه برنامه‌ریزی اجتماعی دانشگاه تهران بودم آقای هریس به من مراجعه کردند و گفتند از استادان علوم‌سیاسی پرسیده است که کمیته امداد چه می‌کند و متعجب بودند که کسی دقیقا نمی‌دانسته است کار آن سازمان چیست. هریس از خاستگاه علوم سیاسی می‌آید و دلیل تعجبش هم همین بوده است. او از بکر بودن حوزه تحقیقاتی خود و این موضوع که حتی یک نفر هم از انقلاب اجتماعی در ایران صحبت نکرده است متعجب بود. این رخداد برای من هم هنگامی که تازه از انگلستان و بستر مبتنی بر دولت رفاه آن به ایران آمدم عجیب بود، که چرا روشنفکران ایرانی در مورد رفاه سخن نمی‌گویند.
  • بازگشت دو کاراکتر ابله به سینماها

    «خوب، بد، جلف ۲» فیلم پرزحمت و سختی بود. در همین ابتدا هم باید بگویم که کارگردانی این فیلم دو نفره بوده و کارگردان دوم کار، محسن چگینی است. ما امیدواریم هرکس که از فیلم خوشش آمد، تماشای آن را به دیگران توصیه کند؛ وقتی بحث مارکت در سینما پیش می‌آید، دست بازیگر برای انتخاب نقش‌هایش بسته می‌شود.
  • چیزی از دست نمی‌رود

    این یک نمایشگاه گروهی است که من و ۱۳ نفر از هنرجویانم در آن شرکت کرده‌ایم. موضوع و عنوان نمایشگاه در ابتدا یک مساله نامتعارف بود؛ ولی ما عنوان را به «آنچه از دست می‌رود، هست» تغییر دادیم. در واقع در طی روند کاری که داشتیم فضای آثاری که خلق شد به سمت مساله سوررئالیسم رفت و بچه‌ها کم‌کم موضوعاتی را پیدا کردند که برایشان اهمیت داشت و نسبت به آن واکنش داشتند. در این نمایشگاه ۲۵ اثر نقاشی رنگ‌روغن و اکریلیک و سه اثر مجسمه از هنرجویان و دو اثر نقاشی از من به نمایش درآمده است. آثار این نمایشگاه فیگوراتیو و سوررئال هستند که انسان در محوریت تمامی آثار قرار دارد.
  • گردهمایی بزرگان در یک آلبوم

    مجموعه‌ حاضر تلاشی است در جهت خلق آثار موسیقی مجلسی ایرانی برای خانواده‌ سازهای زهی آرشه‌ای. علاقه‌ شخصی به این ژانر از موسیقی و نیاز به کسب تجربه در این زمینه، همچنین کمبود رپرتوار موسیقی مجلسی ایرانی برای‌ خانواده‌ سازهای‌ زهی، انگیزه‌ اصلی نگارنده در خلق این مجموعه است؛ چراکه خانواده‌ سازهای زهی، علاوه‌بر اینکه جایگاه ویژه و نقش اساسی در موسیقی مجلسی دارند، قادر به اجرای فواصل موسیقی ایرانی هستند و به‌خوبی می‌توانند ملودی‌ها، نغمه‌ها و حالت‌های موسیقی ایرانی را اجرا و بیان کنند. تصور می‌کنم همه مخاطبان موسیقی و به‌ویژه کسانی که علاقه‌مند به سازهای زهی هستند و بیشتر نوازندگان این‌گونه سازها می‌توانند از شنیدن آثار موجود در این آلبوم لذت ببرند. همچنان که از روزهای آموزش نوازندگی ویولن نزد استاد همایون‌خرم به خاطر دارم، خلق آثار نو در هنر موسیقی که متناسب با حال و هوای فرهنگ ایرانی باشد، همیشه کاری قابل‌توجه است. امیدوارم که این اثر نیز برای مخاطبان جدی موسیقی قابل‌پسند باشد. در این اثر نوازندگی ویولن‌سل را «غفار بجویی» برعهده داشته است که در این فرصت باید از ایشان تشکر کنم. افزون بر این، تنظیم برای تریو زهی این اثر و نوازندگی ویولن و ویولای آن نیز بر عهده من بوده است.
  • بازگشت رحمانیان به صحنه

    «روزهای رادیو» نمایشی درباره چهار سال پرآشوب تئاتر معاصر ایران (بین سال‌های ۱۳۳۱ تا ۱۳۳۴) با مرکزیت رادیو تهران است. رحمانیان نوشتن این نمایش‌نامه را در سال ۱۳۸۴ آغاز کرد و یک بار در سال ۸۶ آن را روی صحنه برد. حالا پس از چند سال این تئاتر دوباره روی صحنه خواهد رفت. یکی از بازیگران این نمایش بهنوش طباطبایی است که پیش‌تر در چند کار رحمانیان از جمله «ترانه‌های قدیمی»، «سینماهای من»، «شب سال نو»، «آدامس‌خوانی»، «نام تمام مادران» و فیلم تئاتر «آیینه‌های روبرو» حضور داشته و حالا در «روزهای رادیو» سه نقش متفاوت را ایفا می‌کند. درباره بازیگر مرد این نمایش نیز خبرهای ضد و نقیضی منتشر شده است. بازانتشار این خبرها باعث شد تا رحمانیان بیانیه کوتاهی بنویسد و حضور دو بازیگر نام‌آشنا برای بازی در نقش اول مرد این نمایش را تکذیب کند. او نوشت: «از جمله اطلاعات نادرستِ خبرِ نمایش «روزهای رادیو»، حضور استاد علی عمرانی و حبیب رضایی عزیز در این نمایش است که هردو در پروژه‌های دیگری حضور دارند و من از نعمت حضورشان بی‌نصیبم و نیز همکاری استاد محسن شاه ابراهیمی به‌عنوان مدیر هنری، که ایشان نیز به دلیل مسوولیت بزرگشان در مجموعه‌ «سلمان فارسی» امکان تلمذ را از من گرفتند.»
  • مقدمات فرارسیدن فصل نو

    موسیقی ایرانی معمولا از فرم‌های خاصی تبعیت می‌کند و آهنگسازان اغلب در چیدمان این فرم‌ها از یک الگوی اصلی پیروی می‌کنند. این چیدمان کلاسیک در طول سال‌های طولانی به اثبات رسیده و معمولا ما در کنسرت‌ها سعی می‌کنیم آن را رعایت کنیم. مثلا وقتی در گذشته یک کنسرت یا نوار با پیش درآمد شروع می‌شد، می‌خواستند که شنونده را به تدریج وارد فضای موسیقی کنند. یعنی موسیقی از ریتم کند آغاز می‌شده و پس از یک گردش موسیقایی زیبا به تصنیف و رنگ می‌رسیده است.
  • بازخوانی زندگی زنان افغانستان

    «حوا، مریم، عایشه» برای من اول به لحاظ محتوا و موضوع اهمیت دارد. فیلم دست روی روایت ساده‌ای از قشری از جامعه افغانستان گذاشته است که همواره سرخط اخبار و موضوع داغی برای بحث‌های حقوق بشری بوده‌اند، اما کمتر به روایت‌های واقعی و دغدغه‌های روزمره‌شان پرداخته شده. کمتر به بحث‌های مهمی چون حق انتخاب، حق تصمیم برای مادر شدن یا نشدن، پرداخته شده است. فیلم ادعایی ندارد، قهرمان‌سازی نمی‌کند و دنبال ماجراجویی و جذب مخاطب به هر قیمتی نیست. فیلم راوی مشاهده‌گری است که آرام و باحوصله به درون برش کوچکی از دنیای سه زن نفوذ می‌کند و روایتی ساده و آشنا را بر پرده ترسیم می‌کند. قصه زنانی که برای ما ناآشنا نیستند و شبیه هر یک را در دور و برمان کم ندیده‌ایم. با دغدغه‌ای مشترک که جنجالی و مگو است. مادر شدن برای زن در جامعه افغانستان وظیفه‌ای است که هویت و موقعیت اجتماعی‌اش را تضمین می‌کند، اما خودش تسلط چندانی بر انتخاب آن ندارد. فیلم، شجاعانه این روایت را به چالش می‌کشد و به زن‌های بی‌شماری، حق دیده شدن و شنیده شدن می‌دهد.
  • شهرت جهانی «اصفهــک» برای گردشگـــری

    تبدیل شدن اصفهک به یکی از قطب‌های گردشگری خراسان‌جنوبی خیلی اتفاقی بود،‌ فرامرز پارسی استاد دانشگاه در رشته معماری با دخترش آفتاب در گشت و گذارهای همیشگی‌شان، نوروز یک سال به این روستا می‌رسند. در گفت‌وگو با اهالی مشخص شد پس از یک زلزله شدید اهالی، محیط قبلی سکونت را به شکل کامل ترک کرده و آن سوتر روستایی جدید بنا نهاده‌اند. بخش قدیمی با متروکه شدن سال به سال فرسوده‌تر می‌شد اما آن زمان که پارسی به آنجا رسید هنوز چندان مخروبه نشده بود که نتوان آن را احیا کرد.
  • غفلت از گردشگری مذهبی

    کارشناسان بازار گردشگری با اشاره به ظرفیت ایران برای جذب بالای گردشگر مذهبی از کشورهای مختلف جهان، علت بلااستفاده ماندن بخش زیادی از این ظرفیت را غفلت سیاست‌گذار از برنامه‌ریزی منسجم و مختص برای این نوع گردشگری عنوان می‌کنند.
  • مقایسه اوضاع مستاجر و خریدار

    حال و روز اجاره‌نشین‌ها بهتر است یا خریداران مسکن؟ پاسخ این پرسش متناسب با نوع خط‌کشی که برای مقایسه - سنجش- استفاده می‌شود، متفاوت خواهد بود. اگر برای مقایسه اوضاع مستاجرها و متقاضیان خرید مسکن، نرخ‌های تورم ملکی ملاک عمل قرار بگیرد در این صورت اوضاع اجاره‌نشین‌ها بهتر جلوه می‌کند. در یکسال اخیر متوسط قیمت مسکن در تهران بیش از ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است، حال اینکه میانگین اجاره‌بها در این شهر حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد رشد کرده است. بنابراین فشار قیمت مسکن خیلی بیشتر از فشار اجاره‌بها، زیاد شده است. بنابراین از این منظر، حال و روز مستاجرها بهتر است. اما اگر خط‌کش هزینه و درآمد خانوار مبنای مقایسه اوضاع مستاجر و خریدار خانه بشود، حتما پاسخ برعکس است.
  • بودجه حمل‌و‌نقل پایتخت در سال ۹۹

    مدت زیادی از ارائه لایحه بودجه ۹۹ شهرداری تهران به هیات‌رئیسه شورای شهر نمی‌گذرد و بررسی این لایحه در کمیسیون‌های تخصصی شورا آغاز شده است. در این بین بودجه حوزه حمل‌و‌نقل و ترافیک اگرچه با رشد قابل توجهی نسبت به سال ۹۸ همراه است، اما میزان این بودجه تازه به حدی رسیده که در آخرین سال از دوره گذشته مدیریت شهری تصویب شده بود و به این ترتیب نمی‌توان رشد بودجه حوزه حمل‌و‌نقل و ترافیک را یک اقدام شاخص توصیف کرد.
  • دردسر ساختمان‌های غول‌آسا در پایتخت تمام می‌شود؟

    طی سال‌های اخیر، مدیریت شهری پایتخت به‌دلیل اشتیاق زیاد به کسب درآمد از محل صدور جواز برای ساختمان‌های بزرگ متراژ چند منظوره همچون مجتمع‌های تجاری بزرگ در مناطق مختلف شهر یک درد سر بزرگ ترافیکی برای خیابان شهر ایجاد کردند.
  • ماجرای پرداخت بلندمدت در بازار لوکس‌ها

    اخیرا در برخی از فایل‌های مربوط به فروش مسکن در مناطق خاصی از تهران از عبارت‌ «شرایط پرداخت بلند‌مدت» برای متقاضیان خرید این واحدها استفاده می‌شود. تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» درباره آخرین تغییرات رفتاری سمت عرضه مسکن در مناطق مختلف پایتخت نشان می‌دهد سازنده‌ها و فروشندگان واحدهای فوق لوکس در خاص‌ترین منطقه شهر تهران به لحاظ قیمت و نوع معاملات مسکن یعنی منطقه یک، هم‌اکنون به یک روش جدید برای بازاریابی املاک خود متوسل شده‌اند. در این روش جدید که منجر به ورود عبارت‌های خاص در آگهی‌های فروش املاک لوکس و فوق لوکس مسکونی منطقه یک شهر تهران شده است از شرایط «پرداخت بلندمدت» برای متقاضیان خرید این واحدها در صورت تمایل متقاضی استفاده شده است.
  • رقص گوشی‌ها دربازار رقابت

    هفته گذشته رونمایی از گوشی‌های جدید چینی و کره‌ای در همه جهان علاقه‌مندان به این محصولات را برای دیدن این جاذبه‌ها میخکوب کرد. گوشی‌های جدید و پرچمدار سامسونگ و شیائومی در هفته اخیر رونمایی شدند تا قاب جدیدی از انتخاب برای دوستداران این دیوایس‌ها شکل بگیرد. دستگاه‌هایی با ویژگی‌های جدید که می‌توانند نویدی از رقابت تنگاتنگ تکنولوژی و کیفیت بهتر میان تولیدکنندگان به نفع مصرف‌کنندگان باشند. این هفته نگاهی به دو گوشی سامسونگ گلکسی اس۲۰ و شیائومی می‌۱۰ انداخته‌ایم.
  • TouchRetouch اپلیکیشن حذف اشیا از تصاویر

    اگر شما نیز از عکاسان و علاقه‌مندان به دنیای عکاسی و ویرایش تصاویر باشید، نرم‌افزار TouchRetouch را به‌عنوان یکی از پنج اپلیکیشن برتر در زمینه کار با تصاویر در گوشی خود نصب کرده‌اید. نرم‌افزار تاچ ریتاچ، مناسب‌ترین ابزارها را به‌منظور حذف موثر اشیا و آبجکت‌های اضافی در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • پیشگیری از اضافه شدن به گروه‌های ناخواسته

    درصورتی‌‌که بدون آگاهی خودتان،‌ در گروه‌های تلگرامی اضافه می‌شوید، می‌توانید این امکان را در تنظیمات گوشی خود اصلاح کنید.
  • حاشیه فراری ۲۰ میلیاردی

    واردات خودرو همیشه با حاشیه‌هایی همراه بوده، چراکه تجارت خودرو در زمره کسب و کارهای پردرآمد کشور تعریف می‌شود به همین دلیل است که سالانه مقررات و دستورالعمل‌های متفاوتی برای ورود خودرو به کشور تعریف می‌شود.
  • مالیات‌ستانی از خودرو، شایعه یا واقعیت؟

    طی هفته جاری خبر منتشره در باب مالیات‌ستانی از دارندگان بیش از یک خودرو با واکنش‌هایی همراه شد، به‌طوری‌که بازار خودرو متاثر از این خبر روند نزولی در قیمت‌ها داشت. هر چند مالیات‌ستانی از دارندگان بیش از یک خودرو برای اولین‌بار آن‌هم به روایت منابع آگاه از سوی یکی از خبرگزاری‌ها منتشر شد اما این روایت با اظهار نظر معاون طرح و برنامه وزارت صمت به واقعیت نزدیک شد. با این حال در اخبار مربوط به این موضوع مشخص نشد که اخذ مالیات از دارندگان دو خودرو مربوط به مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس در بودجه ۹۹ است یا با طرح دولت در «مالیات بر عایدی سرمایه» مرتبط است.
  • شبهه در ترخیص خودروهای فاقد ثبت سفارش

    مجوز ترخیص خودروهای دپویی در گمرکات کشور چند روزی است با اما و اگرهایی از سوی برخی رسانه‌ها همراه شده است به‌طوری‌که عنوان می‌شود اخذ مصوبه دولت به منظور واردات بیش از ۵ هزار خودرو که ۱۱۰۰ دستگاه‌ آن فاقد ثبت سفارش است علاوه بر رانت اقتصادی و ارزی، موجب افزایش نرخ ارز در بازار نیز خواهد شد. آنچه مشخص است پس از تلاطم ارزی در سال ۹۷ ثبت سفارش ۱۴۰۰ قلم کالای مصرفی و لوکس از جمله خودرو که ارزی بری زیادی دارد، ممنوع اعلام شد. به این ترتیب با توقف واردات بیش از ۱۲ هزار خودرو طی یک و نیم سال در مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد دپو شدند که با دو مصوبه هیات وزیران در سال گذشته و امسال بیش از ۷ هزار خودرو ترخیص شد.
  • اسم فرانسوی، کیفیت اما نمی‌دونم کجایی!

  • مزون عروس کافه می‌شود!

  • نون بیار، کباب ببر با ریحون!

  • ته کوچه آشتی کنون

  • قاب هفته

    مسابقات موتورسواری بانوان صبح روز جمعه ۲۵ بهمن در سه کلاس «CG»، «مینی جیپی» و«CC۲۵۰» در پیست آزادی برگزار شد و از برندگان تقدیر به عمل آمد. / عکس‌ها: محمد مهیمنی
  • مـدیر جسوری که سـامسونگ را متحول کرد

    لی‌کان‌هی (Lee Kun-hee) در دسامبر ۱۹۸۷، یعنی دقیقا دو هفته بعد از مرگ پدرش لی بیانگ چول، مدیریت سامسونگ را برعهده گرفت. این مدیریت موروثی امری طبیعی به نظر می‌رسید، اما لی جوان فکر می‌کرد هدایت یک کشتی بدون حرکت را بر عهده گرفته است. سامسونگ در آن زمان پیشتاز چند بازار در داخل کره بود. او درحال‌حاضر با ۹/ ۱۶ میلیارد دلار ثروت، شصت‌وپنجمین فرد ثروتمند دنیا و ثروتمندترین فرد در کره‌جنوبی است.
  • تیم کمپ، سرویس آنلاین مدیریت پروژه

    تیم کمپ، یک سرویس آنلاین مدیریت پروژه است که حول ارائه‌ خدمات کنترل پروژه و مدیریت پروژه توسعه یافته است. سینا یزدانیان، از بنیان‌گذاران تیم کمپ، در ادامه بیشتر ما را با کسب و کار خود آشنا می‌کند.
  • گذری بر بازار کتب دانشگاهی

    «جاستین فاکس» یک مقاله خوب و متعادل درباره بازارها برای کتاب‌های درسی دانشگاهی (از نظر من که علاقه آشکاری به این مقاله دارم) نوشته است. داده‌های کلی، منعکس کننده تجربه شخصی من است: در حالی که سهم بازار کتاب‌های من مثل همیشه قوی باقی مانده، اما درآمد حق امتیاز من از نظر واقعی و اسمی کاهش یافته است.
  • تحول در هزینه‌های فدرال

    وقتی رئیس‌جمهوری هر سال بودجه پیشنهادی را ارائه می‌کند، من به جزئیات توجه نمی‌کنم. از همین‌رو، با دیدگاه حزب مخالف، من از ابتدا «مرده»‌ محسوب می‌شوم. با وجود این، من غالبا مدتی را صرف می‌کنم تا صفحات برخی از اسناد بودجه تکمیلی، از جمله جداول تاریخی و جزوه‌های تحلیلی را مطالعه کرده و تطبیق و مقایسه کنم.