بودجه حملونقل پایتخت در سال ۹۹
به گزارش «دنیایاقتصاد»، بودجه پیشنهادی شهرداری تهران برای سال ۱۳۹۹، بالغ بر ۳۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که برای اعتبارات حملونقل و ترافیک رشد ۶۰ درصدی نسبت به بودجه مصوب سال ۱۳۹۸ را پیشنهاد داده است. البته این افزایش در سرجمع بودجههای دو معاونت حملونقل و ترافیک و ماموریتهای ترافیکی حوزه فنی و عمرانی اعمال شده است و به این ترتیب بخشی از این افزایش نصیب تکمیل پروژههای بزرگراهی و احداث زیرساختهایی که بهرهبردار اصلی آنها دارندگان خودروی شخصی هستند، شده است.در لایحه بودجه، رقم ویژه ماموریت حملونقل و ترافیک حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که نسبت به بودجه سال ۱۳۹۸، افزایش ۸۱ درصدی دارد. به این ترتیب ۳۷ درصد از کل بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری تهران به ماموریتهای حوزه حملونقل و ترافیک اختصاص داده شده است.
از این ۱۱ هزار میلیارد تومان، ۶۲۰۰ میلیارد تومان برای بخش حملونقل عمومی پیشبینی شده که از این رقم ۴۴۰۰ میلیارد تومان به مترو و تمام اجزای آن شامل ساخت و احداث خطوط، بهرهبرداری از مسیرها و ایستگاهها، توسعه ناوگان و ... اختصاص داده شده است. همچنین مترو ۷۱ درصد از اعتبارات اختصاص داده شده به بخش حملونقل عمومی را از آن خود کرده و این نشان از تمرکز خاص روی مترو در بودجه سال ۹۹ پایتخت دارد.
شهرداری تهران در سال آینده علاوه بر مترو، به اتوبوسرانی نیز توجه ویژه داشته است، طوری که از ۶۲۰۰ میلیارد تومانی که صرفا برای توسعه حملونقل عمومی در نظر گرفته شده، ۱۶۰۰ میلیارد تومان بابت خرید، بازسازی، نوسازی و بهسازی و بهرهبرداری از اتوبوسهای شهری پیشبینی شده و برای سامانه تاکسیرانی نیز ۲۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال آینده منظور شده است.
هر چند تاکسی ذاتا یک مد حملونقل عمومی محسوب نمیشود، اما در ایران به واسطه قیمت پایین سوخت، جابهجایی با تاکسی پرهزینه نیست و به خاطر همین ویژگی، استفاده از خطوط تاکسیرانی با استقبال مسافران روبهرو شده است. در نتیجه دستکم تاکنون، تاکسیرانی به عنوان نوعی حملونقل نیمه عمومی از حمایت شهرداری تهران برخوردار بوده است. البته در حوزه تاکسیرانی تمرکز شهرداری تهران، ارائه تسهیلات برای نوسازی تاکسیهای فرسوده است. همچنین در لایحه بودجه ۳۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل و توسعه سیستمهای هوشمند حملونقل پیشبینی شده است.