شماره روزنامه ۶۱۸۰
|

جمعه‌نامه

  • دو هدف اروپا از فعال‌سازی ماشه

    تحلیلگران اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی را نقطه‌عطفی در تحولات پرآشوب منطقه می‌دانند که نه‌تنها باعث افزایش سطح تنش خواهد شد، بلکه کورسوی امید مذاکره بین تهران و واشنگتن را نیز خاموش خواهد کرد. در همین خصوص دکتر «سیدجلال دهقانی فیروزآبادی» استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» معتقد است شاهد یک نوع تغییر راهبرد در سیاست خارجی آمریکا هستیم که آن را می‌توان یک نوع سیاست خارجی تهاجمی در قبال ایران تلقی کرد. دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ترامپ براساس محاسبات خود بر این تصور است که ایران به لحاظ اقتصادی و سیاسی در شرایطی قرار گرفته که چاره‌ای جز این ندارد که پای میز مذاکره بیاید، معتقد است ترامپ با این اقدام تروریستی کاملا مسیر مذاکره و راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک را مسدود کرد. او فعال کردن مکانیزم ماشه از سوی اروپایی‌ها را اقدامی با دو هدف می‌داند: ایران از برجام خارج نشود و دوم به سمت مذاکرات جدید ترغیب شود. این استاد دانشگاه همچنین اقدام آمریکا و افزایش سطح تنش در منطقه را باعث به‌وجود آمدن فضای تنش‌زدایی بین ایران و دولت‌های عربی خلیج فارس ارزیابی می‌کند.
  • بازگشت تحریم‌ها با مکانیزم ماشه برجام ؟

    این هفته سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان با صدور یک بیانیه مشترک اطلاع دادند که مکانیزم حل اختلاف توافق هسته‌ای با ایران موسوم به «بند ماشه» را فعال می‌کنند. سه کشور اروپایی از ایران خواسته‌اند تا ذیل اجرای مکانیزم ماشه به تعهدات برجامی‌اش بازگردد.
  • شکاف در اعتماد عمومی؛ تنش در روابط ایران و انگلیس

    همه چیز از صبح روز شنبه با بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح آغاز شد. بیانیه‌ای که در آن به سه روز شایعه و ابهام پایان داد و تاکید شد که سقوط هواپیمای اوکراینی به دلیل خطای انسانی و غیرعمد در شلیک اشتباهی موشک صورت گرفته است. به این ترتیب سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی و جان باختن مسافران آن در کنار پنهان‌کاری، سکوت، روایت‌های ضد و نقیض و در نهایت اعتراف به اشتباه غیرعمدی مسوولان این هفته با واکنش‌های داخلی و خارجی فراوانی روبه‌رو شد و نبض شبکه‌های اجتماعی را برای چند روز به دست گرفت. کاربران با ساخت هشتگ‌های #هواپیمای_اوکراینی، #سقوط_هواپیما،#آمریکا،#پرواز۷۵۲ و #دروغ، نسبت به این بیانیه واکنش نشان دادند. در همین حال با انتشار بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح به ناگاه داغ جانباختگان سانحه هوایی چند برابر و موضوع سقوط هواپیما بار دیگر به سرخط اصلی خبرهای روز بدل شد. در حالی‌که رئیس‌جمهور در بیانیه‌ای اعلام کرد که مسببین این اشتباه نابخشودنی مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت، رهبر انقلاب هم در پیامی، ستاد کل نیروهای مسلح را مامور پیگیری کوتاهی‌ها یا تقصیرهای احتمالی در این حادثه و مراقبت برای عدم امکان تکرار چنین سانحه‌ای کردند.
  • دامن زدن به اختلافات در رسانه ملی؟

    این هفته رسانه ملی یک بار دیگر صحنه اظهار نظرهای عجیب و جنجالی درباره مسائل روز شد به گونه‌ای که انتشار ویدئوهایی از چند برنامه شبکه افق، نبض شبکه‌های اجتماعی را در روزهای گذشته به دست گرفت. برخی از فعالان مجازی نوشتند که صدا و سیما در شرایط کنونی به دنبال عصبی کردن مردم است و اصرار عجیبی بر تداوم فضای التهاب، تشدید اختلافات و شکاف‌های اجتماعی در جامعه دارد. در یکی از این برنامه‌ها، مجری‌ خانم شبکه افق می‌گوید: «اگر کسی اعتقاد ندارد، جمع کند از ایران برود.» تعیین تکلیف برای همه ایرانیان خیلی زود هشتگ #زینب_ابوطالبی را در میان کاربران داغ کرد و واکنش‌های تندی در پی داشت.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • رونمایی از منطق نخبگی

    موضوعاتی که مالکوم گلدول به آنها می‌پردازد بسیار متنوع هستند؛ از شکست‌های مفتضحانه اف‌بی‌آی برای شناسایی جاسوسان در میان خود تا ساده‌لوحی و طمع سرمایه‌گذاران که مبلغ هنگفتی را به‌خاطر اعتماد به کلاهبرداری به نام برنارد مادوف از دست دادند. او حتی از این روش استفاده می‌کند تا تاکید کند که سیلیویا پلات شاعر شاید خودش را نمی‌کشت اگر در خانه‌ای که اجاق گاز داشت زندگی نمی‌کرد.
  • ساده‌سازی مسائل دشوار

    مالکوم گلدول، نگارنده کتاب‌های پرفروش اغلب به دلیل آشکارسازی تصورات غلط جمعی شناخته شده است. او در ترسیم تصویری ساده از مسائل دشوار و پیچیده تبحر ویژه‌ای دارد. تصورات غلطی که تلاش می‌کند یک بار برای همیشه آن را برطرف سازد؛ از دید او هیچ میانبری برای موفقیت وجود ندارد. گلدول زمانی که پس از دو ماه از نخستین شغل خود اخراج شد این مهم را درک کرد. زمانی که او ۲۰ سال داشت، شغلی را برای کار در نشریه ایندیانا قبول کرد و به این نکته پی برد که شرایط لازم را برای موفقیت در این زمینه ندارد. او به شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی می‌گوید: «زمانی که بیست ساله بودم نمی‌توانستم پیش از ساعت ۱۱ از خواب بیدار شوم.»
  • موفقیت؛ زمینه‌ها و ساختارها

    مالکوم گلدول روزنامه‌نگار و جامعه شناس کانادایی به برخی مسائلی می‌پردازد که شاید بر خلاف تصورات و باورهای عموم افراد است. او در کتاب «داستان موفقیت نخبگان» که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد نشان می‌دهد که انسان‌های موفق چگونه به اهداف خود رسیده‌اند و از همه مهم تر چه راهی را طی کرده‌اند. این کتاب دلیلی است تا از سرزنش بی‌جای خود دست برداشته و بدانیم که اگر ما در فوتبال کریس رونالدو یا در تنیس فدرر نیستیم، همیشه عدم موفقیت‌ها به تلاش و کوشش و استعداد شخصی ما برنمی‌گردد و بفهمیم که تاثیر عواملی چون نژاد و فرهنگ و سال تولد که در انتخاب آنها بی‌اختیاریم، چقدر در موفقیت و سرنوشت ما تاثیر دارد.
  • روایت ضدرئال یک رویداد اجتماعی

    نمایش چنور بعد از نمایش‌های مویه جم و سحوری، سومین نمایش از مجموع تئاترهایی است که به‌صورت تک‌گویی روی صحنه برده‌ام. این نمایش یک اثر اجتماعی و سیاسی است و مردی از نسل سوخته دهه ۳۰ که از کشور فرار کرده، بعد از بیست سال به وطن به‌طور مخفیانه برگشته و بر سر خاک زنش که در آن زمان اعدام شده است، درددل می‌کند و گلایه‌هایش را بیان می‌کند؛ چه از شرایط داخل و چه از شرایطی که بر او در خارج از ایران گذشته است.
  • یک فیلم مدرن با روایتی متفاوت

    من فکر می‌کنم که بیشتر آدم‌ها در محیط اطرافشان با تنش‌هایی مواجه بوده‌اند؛ تنش‌های خانوادگی که منجر به طلاق شده است. این موضوع برای من یک دغدغه جدی ایجاد کرد و باعث شد تا فیلم‌نامه امیر را بنویسم. البته این اتفاق چهار سال پیش رخ داد. برای نقش اصلی فیلم پی کسی می‌گشتم که همسن و سال خود من باشد و بتواند با این دغدغه‌ها درگیر باشد. برای انتخاب بازیگر تلاش بسیاری کردیم و بازیگر نقش اصلی را بارها ملاقات کردیم و صحبت کردیم تا به نتیجه برسیم.
  • بازخوانی قطعات معروف ویژه بانوان

    خوشحالم که دور تازه‌ای از کنسرت‌های ما آغاز شده است. البته خیلی از مخاطبان موسیقی که کارهای ما را دنبال کرده‌اند، می‌دانند که اجراهایمان به دو شکل برگزار می‌شود؛ بعضی اجراها برای تماشاگران خانم و آقا برگزار می‌شود و بعضی از اجراها فقط ویژه بانوان است. اجرای پیش روی گروه ما صرفا مخصوص بانوان است. مدتی است که با اعضای گروه تصمیم گرفته‌ایم که هر دو ماه یک بار به‌صورت منظم کنسرت برگزار کنیم. طبیعتا برخی از کنسرت‌ها با حضور خواننده آقا و برای مخاطبان مشترک است و برخی دیگر با خواننده خانم و صرفا برای زنان. به روال اجراهای پیشین تصمیم داریم اجرای کارهای قدیمی را به حداقل برسانیم. البته برخی از کارها فولکلور است و مخاطبان دوست دارند آنها را در کنسرت‌ها بشنوند. نکته دیگری که به‌نظر برای مخاطبان جالب است این است که در بیشتر کنسرت‌هایمان تلاش داریم برخی از قطعات محبوب گروه‌های موسیقی دیگر را دوباره اجرا کنیم. در کنسرتی که به زودی روی صحنه خواهیم برد اجراهای تازه‌ای برای مخاطبان آماده کرده‌ایم و سعی ما این بوده تا با توجه به پرکاری گروه، بتوانیم کارهای متفاوت، تازه و همچنین به‌روز را برای دوستداران موسیقی بانوان به اجرا برسانیم.
  • نخستین آلبوم یک خواننده جوان

    آلبوم جانم باش به خوانندگی آرون افشار که در مدت کوتاهی توانسته محبوبیت بسیاری برای آثار موسیقی‌اش ایجاد کند، شامل ۱۲ قطعه است که از این تعداد، ۴ یا ۵ قطعه جدید خواهند بود و بقیه از میان آثاری که قبلا منتشر شده‌اند در اولین آلبوم آرون افشار قرار گرفته‌اند. من به‌عنوان موزیک‌پرودوسر، مدیریت هنری آلبوم را بر عهده داشته‌ام و همه‌ تنظیم‌ها را هم انجام داده‌ام. ملودی ۱۰ قطعه از آلبوم هم توسط آرون افشار که خواننده آلبوم است، ساخته شده. ملودی «جانم باش» را من ساخته‌ام و یک ملودی هم توسط حامد دهقانی از اعضای گروه هنری شناخته شده D-Pop ساخته شده است. بیشتر ترانه‌های آلبوم را «علیرضا مرتضی قلی» سروده و «امیرحسام افشار»، «عاطفه حبیبی»، «مهرزاد امیرخانی»، «حامد دهقانی» و «فرامرز جعفری»، دیگر ترانه‌سرایانی هستند که در این آلبوم با ما همکاری کرده‌اند. آلبوم از همین هفته پیش‌رو توسط شرکت «آوای فروهر» در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت. همچنین این شرکت به مدیریت برادران حاتم‌پور، برای برگزاری تور کنسرت‌های آرون افشار هم برنامه‌ریزی کرده و به زودی اجراهایی در شهرهای مختلف کشور خواهیم داشت. تلاش داریم تا در کنسرت، مجموعه‌های منتشرشده در آلبوم را هم اجرا کنیم و برنامه‌ای متفاوت با آنچه سایر هنرمندان تا کنون اجرا کرده‌اند برگزار کنیم و فکر می‌کنم اولین کنسرت‌ آرون اتفاق قابل‌توجهی برای مخاطبان باشد.
  • در اهمیت بی‌اهمیتی اشیا

    در یک سال اخیر به این فکر می‌کردم که نقاشی به جای اینکه بیانیه داشته باشد یا ایده‌پردازی در آن باشد، می‌تواند وسیله‌ای باشد که نشان دهد هنرمند چگونه اطراف خود را می‌بیند. بنابراین آنچه کشیده می‌شود چندان اهمیتی ندارد و نوع نگاه هنرمند مهم است. من برای انتخاب موضوع این آثار که با عنوان «انفعال» به نمایش درآمده است، ابتدا از یک برنامه واژه‌یاب استفاده کردم و اشیا به شکل رندوم توسط این برنامه انتخاب شده‌اند. بعد از آن کمی به محیط اطرافم حساس‌تر شدم و سایر اشیا را خودم انتخاب کردم. به نظرم اهمیت این اشیا در همان بی‌اهمیتی است. برای هنرمند مهم است که چگونه جهان را می‌بینند و نگاه اوست که به اشیا اهمیت می‌دهد. درعین‌حال بعضی از اشیا توسط هنرمندان مختلف در طول تاریخ کشیده شده‌اند و بار معنایی خاصی پیدا کرده‌اند؛ به همین دلیل از آن اشیا استفاده نکردم.نقاشی امکانات زیادی دارد که از آن جمله می‌توان ترکیب‌بندی، نور و سایه و... را نام برد. اینکه نقاش چقدر به طبیعت نزدیک یا دور می‌شود و نکاتی از این دست نوع نگاه او را نشان می‌دهد. در یک نقاشی بیشتر از اینکه چه چیزی کشیده شده است، ترکیب‌بندی، دفرماسیون و چنین مسائلی که تبیین‌کننده نگاه هنرمند است، اهمیت دارد. نکته: این نمایشگاه تا فردا در گالری «اثر» واقع در خیابان ایرانشهر، کوی برفروشان، شماره ۱۶ میزبان هنردوستان است.
  • درباره بازیگران فیلم کیارستمی

    مستند «درخت زندگی» را حدود یک سال بعد از سفر ابدی عباس کیارستمی ساختیم. این مستند تلاشی برای کنکاش در زندگی برادران احمدپور، بازیگران فیلم سینمایی «خانه دوست کجاست؟» اثر عباس کیارستمی است. این فیلم یکی از محبوب‌ترین و مشهورترین ساخته‌های عباس کیارستمی در ایران و در خارج از آن به شمار می‌رود. من در فضای مجازی با برادران احمدپور آشنا شدم و در ارتباط بودیم؛ به همین دلیل این ارتباط سبب جرقه ایده این فیلم در ذهنم شد که سرانجام بچه‌هایی که بازیگر می‌شوند یا کودکان نابازیگر چه می‌شود. هدف من از ساخت این مستند مطرح کردن سوال‌هایی بود که در ذهن من ایجاد شده بود. در این چند سال به سوال‌هایی که درباره سرنوشت کودکان نابازیگر مطرح شده پاسخی داده نشده است. البته من هم به جوابی نرسیدم و مهم ترین سوال‌ها این است که آیا نباید از نابازیگران استفاده کنیم یا باید از حضور آنها در فیلم استفاده کنیم. پروسه تولید این فیلم ۱۰ روز زمان برد و یکسری صحنه‌ها را هم در طول ۶ماه ضبط کردیم. همچنین در پروسه تدوین یکسری از پلان‌ها را ضبط کردیم. تدوین این مستند طولانی شد؛ زیرا سناریو از قبل نوشته نشده بود و باید در زمان تدوین به یک کار منسجم می‌رسیدیم.
  • لب کارون

    می‌گویند پول را روی سنگ بگذاری آب می‌شود، اما اگر هر قدر پول خرج کنی و ایده‌ای نداشته باشی،‌ مانند این است که اسکناس‌ها را درون آتش ریخته‌ای که خاکستر می‌شود. اگر پول زیادی نداشته باشیم یا بودجه‌مان محدود باشد دلیل نمی‌شود در گردشگری توان پیشرفت نداشته باشیم. معلوم است که‌ نمی‌شود منتظر آینده‌ای در دوردست بود تا بالاخره گردشگری به‌عنوان جایگزینی برای نفت شناخته شود‌، تا آن زمان بسیاری از جاذبه‌ها از بین رفته و حجم زیادی درآمد را که می‌توانسته‌ایم کسب کنیم از دست داده‌ایم. نمونه همین سرمایه‌گذاری‌های کوچک که نتایج درخشانی در پی داشته در اهواز است که این روزها به یکی از مقاصد گردشگری برای ایرانی‌ها و غیرایرانی‌ها بدل شده است.
  • جهان علیه تهدید فرهنگی ترامپ

    جهان در یک هفته گذشته به تهدید پوچ رئیس‌جمهور آمریکا علیه تاسیسات و آثار تاریخی-فرهنگی ایران، واکنش سخت و در عین حال معناداری نشان داد.دونالد ترامپ در توییتی اعلام کرده بود: ما ۵۲ سایت ایرانی که برخی از آنها سطح بسیار بالایی و برای ایران و فرهنگ ایرانی اهمیت دارند را هدف گرفته‌ایم.این صحبت او که به معنای تهدید به تخریب با حمله نظامی است اما طی روزهای پس‌از انتشار توییت با واکنش منفی رسانه‌ها و تحلیلگران جهان روبه‌رو شد. خبرگزاری گاردین بلافاصله پس از این انتشار نوشت:‌ تخریب نظامی سایت‌های فرهنگی جنایت جنگی است و مطابق معاهدات بین‌المللی ممنوع است. ضمن آنکه در سال ۲۰۱۷، انجمن امنیت سازمان ملل متحد تخریب سایت‌های میراثی را محکوم کرده است.شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان هم ضمن اشاره به تعبیر صریح جنایت جنگی از حمله به تاسیسات فرهنگی-تاریخی کشورها، از مخالفت‌های گسترده مقامات آمریکایی با هدف قرار دادن سایت‌های فرهنگی خبر داد.
  • کارآفرینی با نشان شوالیه

    داستان ریچارد برنسون، داستان مردی با روحیه ماجراجویانه و اشتیاق به هدف‌گذاری‌های جدید و به چالش کشیدن مداوم خود است. متفاوت فکر کردن او، باعث برجسته شدنش در دنیای کسب‌وکار شد. او همواره خودش را به چالش می‌کشید تا یک قدم بزرگ‌تر بردارد و علاوه بر رقابت با بنگاه‌های بزرگ، کار خودش را بهتر انجام دهد. ریچارد برنسون شخصیت فوق‌العاده‌ای دارد که بیشتر با کارهای عجیب و غیراستانداردی که انجام می‌دهد شناخته شده است؛ از جمله ساختن یک شوی تلویزیونی به نام «میلیاردر یاغی» و تلاش‌های متعدد برای شکستن رکوردهای سرعت در دنیا. از دیگر ویژگی‌های متمایز او می‌توان به اعتماد به نفس بالا، فروتنی، مورد اعتماد بودن، اشتیاق، خوش‌بینی و صمیمت اشاره کرد. هیچ‌کس تعداد دقیق کسب‌وکارهایی را که شرکت ویرجین گروپ (Virgin Group) اداره می‌کند، نمی‌داند. برخی می‌گویند خود برنسون هم نمی‌تواند بگوید چند ایده کسب‌وکار زیر چتر برندهایی که ایجاد کرده، اجرایی شده‌اند. به هر حال، جذابیت کسب‌وکار او در تعداد شرکت‌ها نیست، بلکه در کیفیت خدماتی است که ارائه شده است.
  • خاموشی خاموش تهران

    «خاموشی» معابر تهران، چهره شب پایتخت را به‌هم ریخته و شهر را برای رفت و آمدهای شبانه به‌خصوص برای پیاده‌ها نامناسب (ناامن) کرده است. مدتی است روشنایی خیابا‌ن‌های اصلی، کوچه‌ها، مسیرهای پیاده‌ و حتی بزرگراه‌های اصلی تهران به شدت کاهش پیدا کرده؛ به‌طوری‌که همه یا تعداد زیادی از چراغ‌های بلندقد در وسط یا کنار معابر خودرویی، خاموش است.این خاموشی به شکل کاملا خاموش (بدون اعلام رسمی درباره خرابی یا قصدی برای صرفه‌جویی برق و ...) اتفاق افتاده است و تاریکی معابر تقریبا در غالب مناطق مختلف شهر تهران (هم مناطق شمالی و هم مناطق جنوبی) وجود دارد.
  • پیچ و خم‌های بوروکراسی؛ بلای جان مترو‌سوارها

    با وجود ازدحام شدید در ساعات پیک مسافری در مترو، مدیرعامل شرکت متروی تهران و حومه امیدوار است اولین واگن‌های آماده شده از قرارداد ۶۳۰ واگن مترو با تامین هزینه از سوی دولت، سال ۱۴۰۱ وارد خطوط شود.
  • واکنش دو عضو شورا در تحقق وعده «شفافیت در شهرداری»

    دو عضو شورای شهر تهران طی هفته جاری نسبت به محقق شدن اقدامات اصلاحی در مجموعه مدیریت شهری ابراز ناامیدی کردند. اگرچه یکی از مهم‌ترین وعده‌های اعضای شورای شهر تهران از ابتدای تشکیل شورای پنجم و مستقر شدن کابینه جدید مدیریت شهری در ساختمان بهشت، مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت عمومی در میان شهروندان نسبت به تصمیمات اخذ شده برای اداره شهر بود اما به نظر می‌رسد با گذشت نیمی از عمر این دوره مدیریتی، برخی از اعضای شورای شهر عملا به این نتیجه رسیده‌اند که انجام اقدامات اصلاحی در سیستم شهرداری تهران حداقل در زمان فعلی امکان پذیر نیست.
  • مقصد وام جدید مسکن

    وام جدید مسکن کمتر از یک هفته از ابلاغ رسمی به شعب بانکی عامل پرداخت‌کننده، در آگهی‌های فروش آپارتمان برخی از مناطق شهر تهران وارد شد. به این ترتیب رقم وام قابل استفاده برای خرید واحدهای مسکونی در فایل‌های فروش آپارتمان در بعضی از مناطق و محلات شهر تهران به روز شد.
  • قدرت‌نمایی تبلت‌ها

    برگزاری نمایشگاه CES یکی از بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های تجهیزات دیجیتالی و کامپیوتری در دنیا باعث شد تا بسیاری از شرکت‌های مطرح دنیا جدیدترین محصولات خود را یا رونمایی کنند یا خبر از ورود محصولات جدیدشان در آینده نزدیک بدهند. در میان هیاهوی این نمایشگاه لنوو یک تبلت هیبریدی و تاشو به بازار دیوایس‌های جدید معرفی کرد. از سوی دیگر حدود یک ماه پیش هوآوی نیز یک تبلت جدید با قابلیت‌های به روز شده به بازار عرضه کرد. در اینجا نگاهی خواهیم انداخت به ویژگی‌های این دو محصول جدید که به تازگی پا به بازارهای جهان گذاشته‌اند.
  • اپلیکیشن مدیریت امور مالی

    با افزایش روزانه قیمت‌ها در حوزه‌های مختلف یکی از مشکلات افراد جامعه، مدیریت هزینه‌ها و بودجه‌های خود در هر هفته یا ماه است. راه‌های مختلفی برای مدیریت این امور مالی کوچک و شخصی وجود دارد که یکی از بهترین آنها استفاده از اپلیکیشن حرفه‌ای با نام Budget Planner: Fudget است. این نرم‌افزار با مجموعه‌ای از قابلیت‌های گوناگون این اجازه را به کاربران می‌دهد تا به راحتی امور مالی و هزینه‌های خود را پیگیری کرده و نظارتی کامل بر تمامی آنها داشته باشند.
  • ترفندهای بازیابی اطلاعات کارت حافظه

    کارت‌های میکرو SD می‌توانند حافظه داخلی گوشی هوشمند را افزایش دهند و فضای بیشتری برای عکس‌ها، فیلم‌ها، موسیقی و فایل‌های مهم شما ایجاد ‌کنند. اما اگر کارت میکرو SD شما به‌طور ناگهانی از کار بیفتد یا اگر تصادفا یک فایل را حذف کنید چه اتفاقی خواهد افتاد؟
  • بازار و تولید متاثر از حوادث اخیر

    این روزها تولید و بازار خودرو نسبت به وقایع و اتفاقاتی که طی دو هفته گذشته کشور را متاثر از خود کرد، واکنش نشان داده و با نوساناتی همراه شده است. در این بین بازار خودرو که تنها با افزایش نرخ ارز و سکه روند صعودی در قیمت‌ها به خود می‌گرفت، حالا با گذر از بازار ارز و سکه بر سر هر حادثه و رویدادی افزایش قیمت‌ها را به خود می‌بیند. بر این اساس دلالان با ایجاد هیجانی مصنوعی بر سر وقوع هر حادثه‌ای در کشور قیمت‌ها را صعودی می‌کنند این در شرایطی است که فعالان بازار تاکید می‌کنند که این هیجانات تنها خاص فضای مجازی است حال آنکه در عمل، بازار خودرو خالی از مشتریان است.
  • وعده کاهش قیمت

    در شرایطی که بازار خودرو قیمت‌های عجیب و غریبی به خود می‌بیند، رضا رحمانی وزیر صمت در هفته جاری وعده داد که به‌زودی قیمت‌ها روند کاهشی خواهند داشت.البته وزیر صنعت، معدن و تجارت برای وعده خود مستنداتی ارائه کرد که در صورت تحقق آنها، قیمت خودرو می‌تواند در آینده نزدیک کاهشی شود. یکی از این مستندات تزریق نقدینگی به خودروسازی کشور است که از نظر رضا رحمانی می‌تواند به سرعت بر روند کاهش قیمت خودرو تاثیرگذار باشد. شرکت‌های خودروساز چه زمانی که در اوج قرار داشتند و چه زمانی که به‌واسطه تحریم‌ها در لبه پرتگاه قرار گرفتند، همیشه نیازمند نقدینگی بودند. میزان زیان انباشته این شرکت‌ها و همچنین ضرری که از ناحیه تولید متوجه آنها است نشان می‌دهد که دخل و خرج این شرکت‌ها همخوانی ندارد و اگر دولت نبود که دست خودروسازان را بگیرد معلوم نیست این شرکت‌ها هم اکنون در چه وضیعتی قرار داشتند. اما این سوال همیشه بین کارشناسان و دست‌اندرکاران خودرویی مطرح است که دولت تا چه زمانی باید به خودروسازی‌های کشور تزریق نقدینگی کند؟ و در نهایت اینکه چرا بعد از تزریق نقدینگی، این شرکت‌ها از وضعیت مناسبی برخوردار می‌شوند اما پس از گذشت مدتی بار دیگر شکایت‌ها از نبود پول شروع می‌شود؟
  • تسهیلات بلاعوض برای حذف بنزین سوزها

    موج تقاضا برای دوگانه‌سوز کردن خودروها همچنان بی‌پاسخ مانده است. بعد از افزایش قیمت بنزین، تقاضای زیادی برای دوگانه‌سوز کردن خودروهای بنزین‌سوز ایجاد شد این در شرایطی است که مسوولان نفتی کشور نیز در اوج‌گیری این تفاضا سهم بسزایی ایفا کردند. بعد از مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی آن هم به‌طور رایگان، وزارت نفت به دنبال مشوق‌هایی برای دوگانه سوز کردن خودروهای شخصی نیز بود. در این زمینه حتی مذاکراتی را با چند بانک انجام داد تا شاید بتواند تسهیلاتی برای گازسوز کردن شخصی‌ها فراهم کند. در این بین اما خودروهای عمومی در اولویت دولت و وزارت نفت قرار دارند چرا که مصرف سوخت این خودروها و همچنین سهمی که آنها در آلایندگی هوا دارند، جایگزینی سوخت آنها را ضروری کرده است.
  • همسایه‌داری

  • چلوکبابی از اسب نیفتاده

  • غذاخوری شیک!

  • برنده کاپ اخلاق

  • قاب هفته

    بارش های شدید و بی سابقه در استان سیستان‌وبلوچستان سبب سیل سنگینی شده است که خسارات سنگینی به مردم مظلوم و محروم این استان وارد کرده است. خبرها حاکی از آن است که ۵۰۰ روستا در محاصره سیل هستند و بنا بر اطلاعیه اداره کل حفاظت محیط زیست استان احتمال خروج گاندوها(تمساح‌های پوزه کوتاه) از برکه ها وجود دارد.
  • روپرت مرداک

    روپرت مرداک در مارس ۱۹۳۱ در ملبورن استرالیا متولد شد. پدر و مادرش از اسکاتلند مهاجرت کرده بودند. پدرش، سرکیت مرداک، خبرنگار معروف دوران جنگ و صاحب یک روزنامه بود. سرکیت در سال ۱۹۲۸ با الیزابت گرین ازدواج کرد و آنها به جز روپرت، سه دختر داشتند. روپرت بعد از اتمام تحصیلات در یک مدرسه شبانه‌روزی معتبر در استرالیا، به انگلستان رفت و در یکی از کالج‌های دانشگاه آکسفورد به تحصیل فلسفه، سیاست و اقتصاد پرداخت.
  • دیتریش میتسکیتز

    دیتریش میتسکیتز در مه ۱۹۴۴ در اتریش و در خانواده‌ای که ریشه کروات داشتند، متولد شد. والدینش هر دو معلم دبستان بودند و وقتی او کودک بود، از هم جدا شدند. بعد از پایان دوران طولانی تحصیل در دانشگاه اقتصاد و کسب‌وکار وین، در سال ۱۹۷۲ مدرک بازاریابی دریافت کرد و اولین کارفرمای او شرکت یونیلور بود. سپس در شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی آلمانی بلنداکس به‌عنوان بازاریاب مشغول به‌کار شد. در یکی از سفرهای کاری که برای بلنداکس داشت، با نوشیدنی انرژی‌زایی به نام کراتینگ دائنگ آشنا شد که بعدا «رد بول» نام گرفت.
  • رابرت بودی هارتونو

    بودی هارتونو میلیاردر چینی-اندونزیایی است که مالکیت و مدیریت سومین شرکت بزرگ تولیدکننده سیگار گیاهی (از ترکیب توتون و میخک هندی) را در اختیار دارد.
  • لارنس پاول جابز

    لارنس پاول جابز، تاجر و موسس سازمان اجتماعی امرسون کالکتیو است که در کنار سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های بشردوستانه، از سیاست‌های مرتبط به آموزش و اصلاحات مهاجرت، عدالت اجتماعی و حفاظت از محیط زیست، دفاع می‌کند. او یکی از ثروتمندترین زنان دنیا است و بعد از مرگ همسرش، استیو جابز در سال ۲۰۱۱ ثروت او را که شامل ۵/ ۵ میلیون سهم شرکت اپل و ۳/ ۷ درصد سهم شرکت والت دیزنی بود، به ارث برد. لارنس پاول در نوامبر ۱۹۶۳ در نیوجرسی آمریکا متولد شد. وقتی سه ساله بود، پدرش که خلبان بود در یک سانحه هوایی از دنیا رفت.
  • وبزی استارت‌آپی در بازار سایت‌ساز‌ها

    بازار سایت سازها بازیگران داخلی و خارجی زیادی دارد و فعالیت در آن مثل شیرجه زدن در یک اقیانوس است. با این وجود باز هم بعضی‌ها شجاعت ورود به این بازار را دارند. وبزی یکی از تیم‌هایی است که ریسک رقابت در این اقیانوس را پذیرفته است و پیش از ورود به آن بازه‌ای پنج ساله را به مطالعه و آماده سازی خود پرداخته است. با مسعود صباغی، بنیان‌گذار وبزی گفت‌وگویی داشتیم تا بیشتر از وضعیت کسب و کارش آگاه شویم و تجربیاتش را بشنویم. با این گفت‌وگو همراه باشید.
  • دو قطبی پولی فدرال‌رزرو در ۲۰۱۴

    جرومی پاول رئیس کنونی فدرال‌رزرو آمریکا جزو دسته محتاط در زمینه افزایش نرخ بهره در سال ۲۰۱۴ میلادی به شمار می‌رفت. نکته جالب توجه این است که جنت یلن رئیس وقت فدرال‌رزرو آمریکا نیز همسو با پاول بود. افزایش سریع نرخ بهره را در شرایط آن دوره اقتصاد آمریکا نامناسب می‌پنداشتند.
  • برگزیت، جانسون و افول اقتصاد بریتانیا

    اقتصاددانان رشد اقتصادی انگلستان را با تغییر اندکی پیش‌بینی کردند. نگرانی‌های مربوط به برگزیت همچنان ادامه دارد و منجر به کاهش سرمایه‌گذاری شده است. اقتصاددانان پیش‌بینی کرده‌اند پیروزی حزب بوریس جانسون در انتخابات پارلمانی منجر به افزایش اطمینان در فضای کسب و کار برای دوره کوتاه‌مدت خواهد شد، اما هرگونه رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۰ میلادی تغییر چندانی نخواهد داشت. هرگونه بالا رفتن احتمال رشد اقتصادی انگلستان که پس از پیروزی بوریس جانسون به‌دست آمده بود، به سرعت از گردونه اقتصادی بریتانیا در سال ۲۰۲۰ خارج خواهد شد؛ چنان‌که نااطمینانی در مورد برگزیت ادامه دارد و این نااطمینانی‌ها منجر به کاهش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش کسب و کار شده‌اند.
  • آیا اقتصاد قابل پیش‌بینی است؟

    همان‌طور که «اسکار مورگنسترن» در اثر کلاسیک خود که در سال ۱۹۲۸ منتشر شد، اشاره کرد: پیش‌بینی‌های اقتصادی، چیزی بیش از یک حدس هوشمندانه است. پیش‌بینی‌ واضح یک فعالیت بی‌اهمیت و بیهوده نیست، بنابراین چرا ادامه آن سخت است؟ مشکلاتی که اقتصاددانان هنگام تلاش برای پیش‌بینی آینده با آن روبه‌رو می‌شوند‌، تاکیدی است بر لزوم شناخت از علوم اجتماعی. تحقیقات گسترده «کینز» در این خصوص در «رساله احتمالی» (۱۹۲۱) گنجانده شده است. طبق گفته کینز، ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که سامانه بزرگی است از عدم قطعیت غیرقابل اندازه‌گیری؛ و بدون ریسک تصادفی قابل اندازه‌گیری که غالبا ما را مجبور می‌کند براساس هر چیزی جز انتظارات عقلانی تصمیم‌گیری کنیم.