شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

جمعه‌نامه

  • روی زشت بی‌ثباتی اقتصادی

    اگر مبانی اولیه در علوم زیست‌شناسی، انسان‌شناسی و روان‌شناسی به عنوان پیش‌فرض در نظر گرفته شوند، انسان مانند دیگر موجودات زنده کره خاکی، گونه‌ای در حال رقابت با دیگر گونه‌های زیستی و محیط پیرامون است که هدف اصلی‌اش بقا و تداوم حیات و هدف ثانویه‌اش بهبود شرایط زیستی و تامین نیازها و خواست‌های بشری است. اساس زندگی جمعی انسان‌ها نیز تامین همین اهداف بنیادین بوده است.
  • آلودگی هوای تهران

    در شرایطی که افزایش غلظت آلاینده‌ها در هوای پایتخت و تداوم این آلودگی، موجب تعطیلی مدارس استان تهران در هفته جاری شد، در جنوب کشور، بارش باران سیل‌آسا در اهواز و آبادان موجب آبگرفتگی بسیاری از معابر و تعطیلی ادارات شد. در شبکه‌های اجتماعی در کنار انتشار تصاویری از هوای خاکستری تهران و برخی کلان‌شهر‌ها، فیلم‌هایی از آبگرفتگی معابر و فرودگاه بین‌المللی آبادان منتشر شد که در میان کاربران دست به دست می‌شد.
  • استیضاح یا استعفای روحانی؛ دولبه یک تیغ

    موضوع استعفا یا استیضاح رئیس‌جمهور طی روزهای گذشته به قدری در فضای رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بحث‌برانگیز شد که ربیعی سخنگوی دولت را در آستانه سفر روحانی به آسیا مجبور کرد در این باره توضیح دهد: «به هیچ عنوان بحث استعفای رئیس‌جمهور مطرح نیست.» همزمان با ناآرامی‌ها و اعتراضات بنزینی در برخی نقاط کشور، عده‌ای از اصولگرایان موضوع استیضاح رئیس‌جمهور را مطرح کردند. حتی برخی از نمایندگان مجلس از تهیه و تدوین طرح استیضاح روحانی در جلسه عصر روز یکشنبه ۲۶ آبان با چند محور از جمله «سخنان تفرقه‌انگیز، اجرا نکردن سیاست اقتصاد مقاومتی و بی‌کفایتی در مدیریت اجرایی کشور» خبر دادند.
  • کلاسیکو رقیب جدی رسانه ملی می‌شود؟

    این هفته پخش ویژه برنامه‌ای به مناسبت بازی رئال مادرید و بارسلونا در شبکه‌های ویدئویی اینترنتی به تهیه کنندگی عادل فردوسی‌پور و با اجرای پژمان جمشیدی و نیز حضور ستاره‌هایی از جمله علی دایی، وریا غفوری و امیرمهدی ژوله که میانه چندان خوبی با صداوسیما ندارند، موجب شد تا کاربران فضای مجازی هشتگ#عادل- فردوسی‌پور و نیز #کلاسیکو را فعال کنند. عادل فردوسی‌پور ۹ ماه پس از پایان برنامه نود تصمیم گرفت تا با ساخت برنامه‌ای جدید به نام کلاسیکو در شبکه نمایش خانگی خلأ کاهش حضورش در شبکه سه را پر کند. این برنامه از سوی حامیان فردوسی‌پور به‌شدت در شبکه‌های مجازی مورد استقبال قرار گرفت و بخش‌هایی از این برنامه و پشت‌صحنه‌های آن به سرعت در میان کاربران دست به دست شد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • آمارتیا سن، متفکر زندگی

    یکی از نکات محوری که در اندیشه توسعه آمارتیا سن مورد توجه قرار گرفته است، اهمیت سنت و عرف‌های حاکم بر یک جامعه است. تا مدت‌های مدیدی یکی از محورهایی که روشنفکران غرب‌زده جوامع عقب‌مانده مورد تاکید قرار می‌دادند، توجه و تاکید بر پذیرش بی‌قیدوشرط غرب بود. از این منظر، غرب نه یک کل، بلکه یک کلی بود که قابل تجزیه نبود. البته بودند متفکرانی که حتی در آن زمان نیز غرب را به‌مثابه یک کلِ قابل تجزیه می‌نگریستند. اندیشه نوسازی پس از جنگ جهانی دوم نیز تاکیدی بود بر آنچه روشنفکران غرب‌زده قائل به آن بودند. از منظر این مکتب، انسانِ جهان عقب‌مانده اگر می‌خواست به پیشرفت نائل بیاید، باید مانند انسان غربی می‌شد.
  • نقدی بر روش شناسی آمارتیاسن

    آمارتیا سن را اغلب به‌عنوان یک اقتصاددان متفاوت ترسیم می‌کنند. او که در سال ۱۹۹۸ به دریافت جایزه نوبل نائل آمد به‌عنوان ماخذ قابل استناد چه برای جریان غالب اقتصاددانان (نئوکلاسیک) و چه دشمنان آنان شناخته می‌شود. اعتبار او به توانایی‌اش در آشتی‌ دادن موضع سرسختانه اقتصاددانان و انسان‌دوستی فیلسوفان بازمی‌گردد که در عنوان چند تا از کتاب‌هایش نیز به وضوح مشاهده می‌شود: اخلاق و اقتصاد، توسعه به مثابه آزادی و اندیشه عدالت. نظریه «رویکرد قابلیت» که در کانون تحلیل سن از فقر، توسعه و نابرابری قرار دارد تصویری از اتحاد این دو رویکرد به دست می‌دهد؛ به نحوی که از رویکرد‌های مرسوم نسبت به تحلیل اقتصادی فراتر می‌رود.با توجه به موفقیتی که سن در همگرایی جریان‌های اقتصادی مرسوم در آثار خود دارد، کمتر انتقادی نسبت به نظریه‌هایی که وی پیشنهاد داده مطرح شده است. با این حال بررسی این انتقادات محدود هم می‌تواند در بررسی آثار وی امری ضروری باشد. برخی از این انتقاد‌ها توانسته‌اند تا مشکلاتی را که سن در زمینه نظری و عملی دارد، تشخیص دهند.
  • جامعه و« قابلیت‌ها»

    کتاب کیفیت زندگی مجموعه مقالاتی است که توسط آمارتیا سن، اقتصاددان و فیلسوف هندی و نوسبام، دانش‌آموخته دانشگاه هاروارد، جمع‌آوری و نقد شده است. ایده اصلی این کتاب ارزیابی اقتصادی و اجتماعی سیاست‌های عمومی و طرح مقررات اجتماعی برای بالا بردن سطح رفاهی جامعه است. در این کتاب عنوان می‌شود بررسی شاخص‌های متداول رفاه اقتصادی مانند درآمد سرانه در بهترین حالت، اقداماتی خام جهت بالا بردن کیفیت زندگی است. برای آنکه بتوان دریافت که به‌طور دقیق چه چیزهایی در افزایش کیفیت زندگی موثرند باید به دنبال راه‌حل‌هایی رفت که عینی باشند تا بتوان برپایه آنها سیاست‌های رفاهی کارآمدی را طراحی کرد. رسیدن به این راه‌حل‌ها نیازمند کاوش منظم در مورد مفهوم و فلسفه رفاه است تا با بررسی شرایط هر کشور و نگرش جوامع آن، به راه‌هایی جهت بالا بردن آن دست پیدا کرد.
  • روایت باز کردن بسته

    «راهی که از جهنم به حیات حقیقی می‌رسد راهی است سخت و بس دشوار.» این کلام میلتون همواره در گوش من زنگ می‌زند، کلامی که در کتاب «بهشت گمشده» سال‌ها پیش آمده اما انگار هر روز نمود و نماد بیرونی بیشتری پیدا می‌کند.
  • دلیل ادامه‌زندگی در دارالمجانین

    سال ۱۳۹۱ کتاب «دارالمجانین» نوشته محمدعلی جمالزاده را خواندم. او را از کتاب‌های دبیرستان می‌شناختم و داستان‌هایش را در کتابخانه پدر و مادرم می‌دیدم. دارالمجانین، واژه و عنوانِ کم‌جاذبه‌ای نیست.
  • داستان یک اسطوره

    این فیلم ادای دینی است به سرزمین مادری‌ام و به هنرمندان مستقلی که در زمان حیاتشان شناخته نشدند. خانه مادربزرگ در بندرعباس، قبل از اینکه جاده و بلواری باشد، چند قدمی شن و ماسه و صدف بود تا برسد به دریا. در و پنجره‌های فیروزه‌ای، نان پخته روی تاوه، بوی کُنار و انبا، لکه‌های قرمز توت روی زمین حیاط خانه... موسیقی بندری، چمک، سرکنگی اقوام و گیتار... که وارد شده بود با منصفی به این دیار... ثبت و ضبط باقی مانده این فرهنگ آبا اجدادی آرزویم بود، فرهنگی که مثل تمام آداب قدیم جهان کم‌کم دستخوش تغییر و زندگانی مدرن می‌شود و روز به روز طعم و بویش را بیشتر می‌بازد. از سال ۱۳۸۲ سفرهای تحقیقی‌ام به جنوب آغاز شد. محقق و عاشق موسیقی بودم و ثبت و ضبط هر نوای تازه و هر استعداد کشف نشده‌ای شغلم شده بود.
  • اجرای آثار ایتالیایی

    کنسرت ارکستر و کر بزرگ بل کانتو فردا جمعه ۲۹ آذر ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت برگزار می‌شود. در این کنسرت قرار است اپراهای جوزپه وردی آهنگساز مشهور ایتالیایی برای مخاطبان اجرا شود، به همین‌خاطر این کنسرت با ارکستر بزرگ کلاسیک روی صحنه خواهد رفت. در سال‌های گذشته آثار بسیاری از اپراهای ایتالیایی توسط ارکستر بل کانتو اجرا شده است که در میان آن‌ها آثار جوزپه وردی سهم بیشتری نسبت به دیگر آهنگسازان داشته است. اپراهایی همچون «نابوکو»، «لا تراویاتا»، «ارنانی»، «دون کارلو»، «ایل تروواتوره»، «مکبث»، «ریگولتو» و «آیدا» که در اجراهای قبلی بل کانتو بسیار تاثیرگذار بود و از سوی مردم با استقبال زیادی مواجه شدند هم در این اجرا نواخته می‌شود. امین غفاری، کسری فریدی، یگانه حسینی‌نیا، دانیال جورابچی، یاسمن کوزه‌گر، پورنگ پورشیرازی، ماه سیما فلاحی، حسام صدفی‌نژاد، فرشاد بیات، آناهیتا حسین‌زاده، بتینا هووسپیان و هادی بادوام به همراه دیگر خوانندگان بل کانتو در این کنسرت حضور خواهند داشت.
  • روایت زندگی کودکان کار در کوره‌های آجرپزی

    من سال‌هاست که عکاسی می‌کنم و تمرکزم را بر روی عکاسی مستند اجتماعی و پرتره گذاشته‌ام و برخلاف برخی از عکاسان که برای گرفتن یک فریم عکس، حرمت سوژه را نادیده می‌گیرند، تلاش می‌کنم بر روی زندگی افراد و ساکنان مناطقی که از آنها عکاسی می‌کنم تاثیر بگذارم. بیش از پنج سال است که به کوره‌های آجرپزی جنوب تهران رفت‌و‌آمد می‌کنم و از ساکنان این مناطق عکاسی می‌کنم و تاکنون عکس‌های این مجموعه را درهیچ نمایشگاهی به نمایش نگذاشته‌ام. در نمایشگاه «در همین حوالی» مجموعه‌ای از ۲۰ عکس پرتره از کودکانی که در کوره‌های آجرپزی کار و زندگی می‌کنند را به نمایش گذاشته‌ام. با توجه به دوستی‌ای که میان من و سوژه‌هایم شکل گرفته، از هیچ‌یک از سوژه‌هایم نخواسته‌ام که مقابل دوربین من ژست بگیرند، بلکه در هر عکس خواسته‌ام به نوعی خود سوژه و زیبایی‌اش را به تصویر بکشم. در این نمایشگاه ۲۰ عکس سیاه و سفید در ابعاد ۱۰۰ در ۷۰ به نمایش گذاشته شده است و قصد دارم تمام عواید فروش این نمایشگاه را برای تامین هزینه‌های بهداشتی و آموزشی کودکانی که در کوره‌های آجرپزی جنوب شرق تهران زندگی می‌کنند، صرف کنم. نمایشگاه علی صوفی تا دوشنبه دوم دی ماه در گالری آریانا برپاست.گالری آریانا در الهیه، مریم شرقی، پلاک ۹ واقع شده است.
  • انسان در قاب استادان

    نمایشگاه «آنچه باقی می‌ماند» از جمعه گذشته در گالری «آس» گشایش یافت و مجموعه‌ای از آثار استادان نقاشی را که متولد دهه ۳۰ تا ۶۰ هستند با موضوع «انسان» به نمایش گذاشته‌ایم. انتخاب این مجموعه با همکاری الهام روشن مدیر گالری آس انجام داده شده و سعی کرده‌ایم تا موضوع انسان را از نگاه هنرمندان نسل‌های مختلف کنار هم قرار دهیم که هم به نوعی مطالعه تاریخی باشد و به موضوع انسان در آثار این استادان پرداخته شود. ارتباط کالبد انسانی و روحانی در آثار این نمایشگاه به گونه‌ای است که نمی‌توان کالبد فیزیکی انسان را از روح جدا کرد چراکه یک مجموعه به‌هم پیوسته است. اتفاقی که در نقاشی می‌افتد این است که هنرمند هم به جسم و فرم ظاهری انسان توجه می‌کند و هم در اثر خود به لایه‌های عمیق‌تر انسانی می‌پردازد.انتخاب استادان بر اساس شرایط محدودی که داشتیم صورت گرفته است و هر استاد متولد یکی از دهه‌های ۳۰ تا ۶۰ شمسی است که در نتیجه چهار نسل مختلف در کنار هم قرار گرفته‌اند. از هر هنرمند دو تا چهار اثر به نمایش درآمده و انتخاب آثار را نیز بر اساس موضوع نمایشگاه از میان مجموعه آثار هنرمندان انجام دادیم.علاوه بر آثار نقاشی و یک اثر حجم، اجرای پرفورمنسی را هم با همین موضوع آماده کرده بودیم که روز افتتاحیه اجرا شد. نمایشگاه «آنچه باقی می‌ماند» تا چهارشنبه ۴ دی ماه از ساعت ۱۶ تا ۲۴ در گالری «آس» به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از پل رومی، جنب بانک پارسیان، پلاک ۱۸۳۱ دایر است.
  • سرزمین دریاچه،‌ سنگک و سوهان

    اسم قم که می‌آید ذهن همه به سمت حرم حضرت معصومه(س) و جمکران میل می‌کند،‌ بعد هم می‌گویند ما که هر دو را رفته‌ایم،‌ اگر هم قصد رفتن به این شهر را داشته باشیم بهتر است آن را موکول کنیم به مناسبتی مذهبی. این‌طور است که قم خیلی سریع از لیست بازدید و گردشگری در یک آخر هفته حذف می‌شود و جای آن یا به یک منطقه دیگر می‌رسد یا به خانه‌مانی یا نهایتا رستوران‌گردی. اما آنها که چنین ساده قم را کنار می‌گذارند،‌ خودشان را از مجموعه‌ای از جاذبه‌های تاریخی‌، طبیعی‌، تفریحی و رستوران‌گردی محروم می‌کنند.
  • «شیراز» هم جهانی می‌شود

    «شیراز» به‌زودی وارد فهرست شهرهای جهانی صنایع‌دستی می‌شود. هفته گذشته ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی به‌ منظور بازدید سه روزه از فعالیت هنرمندان و کارگاه‌های صنایع‌دستی و بررسی ادامه روند پرونده ثبت جهانی شیراز، وارد این شهر شدند. سال گذشته غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه و ارزیاب شورای جهانی صنایع‌دستی، در سفر به شیراز، بازدیدی از برخی کارگاه‌ها و فروشگاه‌های صنایع‌دستی داشت و با توجه به تنوع تولید محصولات و صنایع‌دستی در این شهر، بر ثبت شیراز در فهرست شهرهای جهانی صنایع‌دستی تاکید کرده بود. اکنون با استقرار ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی در شیراز، این شهر یک قدم دیگر به فهرست جهانی صنایع‌دستی نزدیک شد.
  • روا و ناروای اقتصاد اخلاقی

    نشست نقد و نظر «دنیای اقتصاد» با موضوع بی‌ثباتی‌های اقتصاد کلان و اخلاق با سخنرانی دکتر تیمور رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران برگزار شد. در ادامه صحبت‌های دکتر رحمانی صاحب‌نظران اقتصادی و مخاطبان، هر یک با نقد و طرح سوالات مختلف به شفاف شدن زوایای مختلف بحث مهم اخلاق و اقتصاد پرداختند.
  • وام مسکن در دقیقه ۹۰

    گروهی در بازار مسکن هنوز به اثرگذاری «افزایش وام خرید مسکن» امیدوارند هر چند گروه دیگر معتقدند تقاضای پرتاب شده به بیرون بازار به قدری از جهش‌های مکرر قیمت مسکن طی یک‌سال اخیر ضربه خورده و از بازار معاملات ملک فاصله گرفته که افزایش وام در دقیقه ۹۰ قادر به بازگرداندن آنها نیست.
  • خداحافظی موقت با دوچرخه‌های اشتراکی

    علت غیبت دوچرخه‌های اشتراکی نارنجی‌رنگ در تهران پس از چند هفته از جمع‌آوری آنها اعلام شد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، اواسط هفته گذشته بود که شهردار تهران پس از غیبت چند هفته‌ای دوچرخه‌های نارنجی متعلق به تنها شرکت فعال در حوزه ارائه سرویس دوچرخه‌های اشتراکی در پایتخت، دلیل آن را اعلام کرد. در حالی که این شبهه برای شهروندان ایجاد شده بود که شهرداری تهران از ادامه همکاری با شرکت مذکور خودداری کرده است، پیروز حناچی، شهردار تهران این موضوع را رد و اظهار کرد: ظاهرا به نسبت سرمایه‌گذاری انجام شده از سوی این شرکت برای تامین دوچرخه‌های اشتراکی، چرخ اقتصادی این کسب و کار نچرخیده و برای آن مجموعه به صرفه نبود. اما در حال حاضر مشغول مذاکره هستیم تا این دوچرخه‌ها دوباره در معابر تهران به علاقه‌مندان سرویس دهد. با این توضیحات شهردار تهران خداحافظی دوچرخه‌های نارنجی از معابر شهر قطعی شد اما موقت یا دائمی بودن آن به نتیجه مذاکرات آتی بستگی دارد.
  • واکنش‌ به طرح ایجاد استان سی و دوم

    هفته گذشته اعلام وصول طرح تشکیل استان سی و دوم کشور در هیات‌رئیسه مجلس با واکنش‌های زیادی از سوی مدیران و مسوولان استانی و کشوری همراه شد. مطابق با طرح اولیه تدوین‌شده از سوی گروهی از نمایندگان مجلس، قرار است یک استان تحت عنوان «تهران جنوبی» در محدوده جنوب و جنوب شرق شهر تهران متشکل از سه شهرستان در استان تهران و سه شهرستان در استان مرکزی به مرکزیت پرند به مجموع استان‌های کشور اضافه شود. با این حال استاندار تهران معتقد است: ‌طرح استان تهران جنوبی غیرقانونی است. به گفته انوشیروان محسنی، طرح استان تهران جنوبی مراحل قانونی را طی نکرده است و مبنای قانونی ندارد. مسائل این‌چنینی باید توسط دولت و وزارت کشور بررسی و کارشناسی و سپس مطرح شود؛ چراکه چنین طرح‌هایی بار مالی و ساختاری نیروی انسانی دارد و مستلزم بررسی در زمان بیش از یک‌ساله است.
  • رکود عمیق در بازار مشارکت ساخت مسکن

    بازار مشارکت در ساخت مسکن در شهر تهران به حالت رکود عمیق فرو رفته است و نه تنها مالکان زمین‌ها و واحدهای مسکونی کلنگی فعلا از عرضه و ارائه املاک خود به بازار مشارکت منصرف شده‌اند بلکه سازنده‌ها نیز در شرایط فعلی تمایل چندانی به ساخت‌وساز مشارکتی از خود نشان نمی‌دهند.
  • کنسول‌های بازی در مرحله فینال

    اواخر سال ۲۰۱۸ میلادی برای عاشقان بازی با تحول جدید همراه و از نسل جدید ایکس‌باکس که Xbox Series نام دارد، رونمایی شد. این یک قدرت‌نمایی جدید برای شرکت مایکروسافت در برابر شرکت سونی محسوب می‌شود که در میان عاشقان گیم پرطرفدار هستند. اگرچه ورود نسل جدید ایکس‌باکس تا زمستان سال آینده امکان‌پذیر است اما رونمایی از ویژگی‌های آن موجب شده مقایسه‌ای میان Xbox Series و پلی استیشن ۴ داشته باشیم:
  • A Color Story Full برای ویرایش رنگ تصاویر اندروید

    هر کسی متناسب با سلیقه و روحیه خود در طول روز تصاویری از خود یا دوستانش به ثبت می‌رساند. یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که بسیاری از کاربران همواره در عکس‌ها با آن رو‌به‌رو هستند بالانس نبودن رنگ‌ها و شدتشان است. رنگ‌های پویا و گرم یک تصویر می‌تواند به راحتی جذابیتش را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد و توجه همگان را به سمت خود جلب کند.
  • ترفندهایی برای پلی‌استیشن ۴

    شاید شما نیز جزو دسته بزرگ عاشقان PS باشید اما هنوز بسیاری از ترفندهای آن را به خوبی نشناخته‌اید. در ادامه به برخی ویژگی‌ها و ترفند‌هایی که برای بازی با این کنسول نیاز دارید، اشاره شده است.
  • کلاهبرداری از متقاضیان خودرو

    طی هفته جاری پلیس فتا نسبت به آنچه کلاهبرداری سایبری از متقاضیان خودرو خوانده می‌شد، هشدار داد. طبق اعلام رئیس پلیس فتا کلاهبرداران در جدیدترین روش مجرمانه ثبت‌نام‌کنندگان خودرو را در دام خود می‌اندازند. با توجه به افزایش قیمت خودرو در بازار و عدم‌تعادل عرضه و تقاضا بسیاری از متقاضیان برای خرید خودرو به سایت‌های اینترنتی مراجعه می‌کنند. این در شرایطی است که به گفته رئیس پلیس فتا، کلاهبرداران با توجه به وضعیت بازار، اقدامات گسترده‌ای در فضای مجازی داشته و در پوشش ثبت‌نام خودرو، با شگردهای مجرمانه فعالیت‌هایی را به ثبت رسانده‌اند.
  • پیش‌فروش‌ها را متوقف کنید

    سناریوی چانه‌زنی برای تمدید زمانی ارتقای کیفی محصولات تولیدی باردیگر توسط خودروسازان درحال اجراست. سال‌هاست که سازمان ملی استاندارد، سازمان حفاظت از محیط‌زیست و حتی هیات دولت طرح‌هایی برای استانداردهای ایمنی، کیفی و آلایندگی خودروسازان مصوب می‌کنند و زمان مشخصی نیز برای اجرا در نظر می‌گیرند این در شرایطی است که هر بار خودروسازان به بهانه‌های مختلف و با فشار به مراجع نظارتی، مهلت در نظر گرفته شده را نقض و به زمان دیگری موکول می‌کنند.
  • گاز‌سوز کردن خودروها کلید خورد

    پس از افزایش قیمت بنزین موج تقاضا برای گازسوز کردن محصولات بنزینی آغاز شد، این در شرایطی است که کارگاه‌های تبدیلی پس از آخرین سال افزایش قیمت بنزین یعنی سال ۹۶ که قیمت بنزین چندان با نرخ گاز تفاوتی نداشت، بساط خود را جمع کردند. بنابراین به نظر می‌رسد که هم‌اکنون موج تازه تقاضا برای دوگانه‌سوز کردن به نوعی بی‌پاسخ مانده چرا که نه تنها بیشتر کارگاه‌های تبدیلی غیرفعال شد‌ه‌اند، بلکه با افزایش قیمت کیت و مخزن، تبدیل خودروها با هزینه زیادی انجام می‌شود. با این حال آنچه برای دولت همراه با افزایش نرخ بنزین اهمیت یافته صرفه‌جویی در این فرآورده نفتی است.
  • چیزی شبیه قحطی!

  • رستوران رمانتیک!

  • کوچک پر طرفدار

  • پلاس یعنی بزرگ!

  • قاب هفته

    بیست و سوم آذر گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» هفدهمین سالروز تاسیس خود را با حضور مدیران، خبرنگاران و کارمندان جشن گرفت. در این مراسم بار دیگر برای همبستگی و تلاش بیشتر در جهت روشنگری افکار عموم مردم و سیاست‌گذاران کشور تجدید پیمان شد. / عکس‌ها: فروغ علایی
  • کارآفرین پروژه‌های انقلابی در زمین و فضا

    چهلمین فرد ثروتمند دنیا در پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کند که می‌توانند دنیای ما را متحول کنند. او می‌خواهد در سیستم حمل‌ونقل هم روی زمین و هم در فضا، انقلاب ایجاد کند. او خود را وقف کشفیات فضایی و تکنولوژی‌های جایگزین انرژی کرده و بر همین اساس، دومین کارآفرین منطقه سیلیکون‌ولی است که توانست سه شرکت موفق با ظرفیت بازار بیش از یک میلیارد دلار ایجاد کند: پی‌پال، اسپیس ایکس و تسلا موتورز. ایلان ماسک را که ثروتش از سوی مجله فوربس ۳/ ۲۲ میلیارد دلار ارزیابی شده، با ویژگی‌های شخصیتی متمایزی مثل پشتکار، تفکر نقادانه، خودشناسی دقیق و سختکوشی (۸۰ تا ۱۰۰ ساعت کار در هفته) می‌شناسند.
  • بینج بار؛ راهکاری برای تعدیل نوسانات قیمت برنج

    در یک‌سال اخیر و با توجه به نوسانات قیمت اقلام مختلف مصرفی، قیمت برنج هم ثابت نبود و دچار افزایش فراوان قیمت شد. یکی از عوامل تاثیرگذار بر این افزایش قیمت، وجود واسطه‌های فراوان بین تولید‌کننده و مصرف‌کننده است. با هر بار افزایش در قیمت نهاده‌ها، واسطه‌ها نیز سهم بیشتری را طلب می‌کنند و این باعث می‌شود قیمت نهایی محصول بیشتر از حد معمول افزایش پیدا کند. این سیستم چند واسطه گری در تمامی محصولات کشاورزی وجود داشته و استارت‌آپ‌های مختلفی هم در پی برطرف ساختن این موضوع بر‌آمده‌اند. استارت‌آپ بینج بار به‌صورت تخصصی در زمینه فروش برنج فعالیت می‌کند و هدف خود را رساندن مزد واقعی کشاورزان به آنان می‌داند. در ادامه با مدیرعامل این استارت‌آپ گفت‌وگو کردیم که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم. من امیرحسین رضایی هستم، مدیرعامل و از بنیانگذاران استارت‌آپ بینج بار. در دانشگاه رشته تحصیلی مهندسی کامپیوتر را انتخاب کردم و حضور در‌ جمع طرح‌های برگزیده و‌ نهایی جشنواره جوان خوارزمی، جشنواره مخترعین بسیج، جشنواره سمپاد و حضور و‌ کسب عناوین مختلف در مسابقات روبات‌های مسیریاب از جمله سوابق پژوهشی بنده در دوران دانشگاه به حساب می‌آید. کسب وکارما در واقع اولین سامانه فروش مستقیم برنج توسط کشاورزان در ایران است و کشاورزان را بدون واسطه به مصرف‌کننده نهایی متصل می‌کند. البته نقطه قوت سرویس ما در این است که ما هر کشاورزی را عضو سامانه خود نمی‌کنیم و در‌ تمامی مراحل، کنترل کیفیت انجام می‌دهیم و محصول با کیفیت تضمین شده را برای مصرف‌کنندگان ارسال می‌کنیم.
  • فرصت جانسون برای ترامپ

    ترامپ اغلب ادعا می‌کند که بوریس جانسون ترامپ انگلیس است. اما جانسون متعهد شده است تا با بسیاری از کشورهای مختلف در مورد توافق‌های تجاری آزاد مذاکره کند. حتی شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه انگلیس ممکن است سعی کند به TPP بپیوندد. ترامپ می‌تواند با پیروزی حزب جانسون از تجارت با انگلستان سود ببرد. جنگ تجاری فعلی باعث می‌شود چین از محصولات فناوری آمریکایی فاصله بگیرد.
  • مقابله با نابرابری از طبقات میانه

    ظهور جنبش‌های پوپولیستی و اعتراضات خیابانی از شیلی تا فرانسه، نابرابری را به اولویت فوری سیاستمداران همه دسته‌ها در دموکراسی‌های غنی جهان تبدیل کرده است. در حالی که اقتصاددانان همواره از تاثیرات منفی سیاست‌های توزیع برابر، بر انگیزه‌های بازار یا تراز مالی، سخن می‌گفتند، اکنون نگران هستند که نابرابری بیش از حد باعث ایجاد رفتارهای انحصاری، تضعیف پیشرفت فناوری و رشد اقتصادی شود.
  • چرا جنگ‌های تجاری بی‌حاصلند

    من روز قبل از توافق، در مطلبی درباره معامله تجاری «فاز یک» با چین، پیش‌بینی‌ای به ذهنم خطور کرد: با انتشار اطلاعات جدید، انتظار می‌رود که این توافق حتی ضعیف‌تر و متخلخل‌تر به‌نظر برسد.