شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

جمعه‌نامه

  • جعبه سیاه ۴۲۰۰

    ساعت ۲۳ بیستم فروردین ۹۷؛ اسحاق جهانگیری در دفتر رئیس‌جمهور در پاستور مقابل دوربین قرار گرفت و با اعلام «دلار ۴۲۰۰ تومانی»، سرنوشت سال ۹۷ را با اتفاقات فراموش‌نشدنی همراه کرد. سیاست دلار ۴۲۰۰ که به تعابیر اقتصاددانان «خیزش دوباره پوپولیسم» خوانده می‌شد، پیامدهای مخرب اقتصادی- اجتماعی بی‌شماری به همراه داشت. دومین «نشست هم‌اندیشی دنیای اقتصاد» که با هدف آزاداندیشی و گپ‌وگفت‌های اقتصادی پایه‌گذاری شده است به بازخوانی پر سر و صداترین سیاست ارزی سال ۹۷ اختصاص داشت؛ این نشست با پخش مستند ۴۲۰۰ آغاز شد. سید امیر سیاح، نویسنده و کارگردان این مستند، در ۷۲ دقیقه تحولات ارزی سال‌های ۹۶ و ۹۷ را به تصویر کشیده است. روایت این فیلم از سکانس جرقه‌های انفجار ارزی سال گذشته آغاز می‌شود؛ در ادامه این مستند فرآیند اخذ سیاست دلار ۴۲۰۰ به تصویر کشیده شده و سکانس‌های پایانی این فیلم هم پیامدهای منفی ناشی از این سیاست را برای مخاطبان نمایش می‌دهد. در سکانس‌های مختلف مستند ۴۲۰۰، توزیع رانت‌های گسترده، ایجاد تقاضای مازاد برای ارز، تنگناهای معیشتی و معضلات اجتماعی که در پی یک سیاست ایجاد شدند نشان داده می‌شود. فعالان و صاحب‌نظران اقتصادی نیز در بخش‌هایی از این مستند اتفاقات سال ۹۷ را تحلیل می‌کنند. بعد از اکران مستند ۴۲۰۰ در دومین نشست هم‌اندیشی، اقتصاددانان، اساتید و تحلیلگران به نقد و بررسی این مستند پرداختند و ریشه سیاست دلار ۴۲۰۰ تومانی و رفتار تکراری بازیگران اقتصاد کشور در خلق دلارهای ۴۲۰۰، ۱۲۲۶، عادلی و... مورد بررسی قرار گرفت. به اعتقاد برخی ناظران، تثبیت قیمت و بی‌اعتنایی به سازوکار بازار، ویروسی است که سال‌هاست در اقتصاد ایران رخنه کرده است. گروه دیگر اعتقاد داشتند سرکوب ارزی طی چهار سال گذشته، به جهش ارزی در سال ۹۷ منجر شده و در این‌خصوص اقتصاددانان بارها و بارها نسبت به بروز این بحران به سیاست‌گذاران هشدار داده بودند. به ‌اعتقاد آنها جای «اعلام زنگ خطر اقتصاددانان» نسبت به بروز این پدیده در روند ساخت مستند ۴۲۰۰ خالی است. در آن‌سو دیدگاه برخی از اقتصاددانان حاضر در این نشست این بود که رفتار سیاست‌گذار نشان می‌دهد در چند دهه گذشته سیاست‌گذاری پولی برای مهار تورم، صرفا منحصر به کنترل نرخ ارز بوده است. برخی هم جمله «ما ارز به همه می‌دهیم به هر اندازه» را یکی از خطاهای بزرگ سیاست‌گذار در تعیین سیاست ۴۲۰۰ می‌دانستند.
  • مهلت ۴ ماهه گروه ویژه اقدام مالی به ایران

    در شرایطی که دو لایحه «پالرمو» و «مبارزه با تامین مالی تروریسم» در انتظار تصمیم‌گیری نهایی در مجمع تشخیص مصلحت نظام‌ هستند، اولتیماتوم ۴ ماهه گروه ویژه اقدام مالی به ایران برای تصویب این لوایح، این هفته واکنش‌های زیادی در میان مقامات، مسوولان و همچنین کاربران فضای مجازی برانگیخت. گروه ویژه اقدام مالی، در جلسه روز جمعه‌ خود اعلام کرد به کلی از تعلیق اقدام تقابلی در مورد ایران چشم‌پوشی خواهد کرد.
  • پس لرزه‌های دستگیری روح‌الله زم

    ماجرای دستگیری روح‌الله زم مدیر کانال ضدانقلاب آمد‌نیوز همچنان ادامه دارد و با وجود ابهامات در نحوه دستگیری و چگونگی بازداشت او، بازار اتهام‌زنی‌های فعالان چپ و راست به یکدیگر در موضوع افراد مرتبط با سرشبکه آمدنیوز همچنان داغ است و علاوه بر کاربران فضای مجازی که با هشتگ #روح_الله_زم همچنان به بحث و تبادل نظر درباره اعترافات سرشبکه آمد نیوز می‌پردازند، جواد کریمی‌قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هم در یک بگو مگوی مجازی با آشنا مشاور رئیس‌جمهوری ادعاهای تازه‌ای را مطرح کرده است. طی روزهای گذشته در شرایطی که هنوز اطلاعات دقیقی از سوی منابع معتبر درباره نحوه بازداشت زم و نیز محل دقیق دستگیری او منتشر نشده است، بخش دیگری از اعترافات تلویزیونی روح‌الله زم درباره افراد مرتبط با کانال آمدنیوز از رسانه ملی پخش شد که او در آن فیلم به ارتباط محمدحسین رستمی با کانال آمدنیوز اشاره کرد. روح‌الله زم در بخشی از فیلم اعترافات خود، گفت«متوجه شدم که آقای محمدحسین رستمی سطح دسترسی بالایی به اطلاعات و اخبار امنیتی دارد و دو سه‌بار از طریق صرافی برای او پول فرستادم.» در این کلیپ صدای ضبط شده‌ محمدحسین رستمی هم برای روح‌الله زم پخش می‌شود که در آن رستمی آمرانه تقاضای پول می‌کند. انتشار این بخش از اعترافات زم بار‌ها در فضای مجازی بازتاب یافت و بسیاری از کاربران به پیشینه رستمی و وابستگی‌های سیاسی‌اش پرداختند.
  • خوشحالی پس از گل مهدی ترابی

    این هفته هواداران فوتبال در بازی تیم‌های پرسپولیس و پیکان پس از به ثمر رسیدن گل، طبق معمول شاهد شادی پس از گل بودند. مهدی ترابی بعد از گلزنی برای پرسپولیس با بالا زدن پیراهن ورزشی، این عبارت روی تی‌شرت خود را که «تنها راه نجات کشور = اطاعت از رهبری» است به تماشاگران نشان داد. مهدی ترابی پس از بازی توضیح داد: «آدم سیاسی نیستم و کارم کاملا دلی بود، به‌عنوان یک آدم ورزشی فهمیده‌ام که تنها راه نجاتمان در سطح دنیا اطاعت از رهبری است.» انصاری‌فرد مدیر باشگاه پرسپولیس هم گفت: «اقدام زیبای مهدی ترابی پس از زدن گل آرمان و عقیده هر انسان آزاده‌ای در ایران اسلامی است و ما نیز از او حمایت می‌کنیم.»
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • بازار آزاد و مسائل انسانی

    مایکل سندل که با درس گفتارهای عدالتش بسیار مشهور شد، در کتاب «آنچه با پول نمی‌توان خرید» به مرزهای اخلاقی نظام بازار می‌پردازد. سندل البته بازار آزاد را به کلی نفی نمی‌کند فقط سعی می‌کند با آوردن شواهد، هم ناکارآیی نظام بازار را در برخی حیطه‌ها نشان دهد و هم معلوم کند که چگونه بازار آزاد، عدالت و اخلاق را به محاق می‌برد. کتاب از پنج فصل تشکیل شده است: فصل اول به نوبت‌ شکنی می‌پردازد، فصل دوم مشوق‌ها را بررسی می‌کند، فصل سوم، بازار چگونه اخلاق را به حاشیه می‌راند است. در این فصل به مفاهیمی انسانی مثل دوستی، عشق، اهدای خون و از این قبیل می‌پردازد و اینکه بازار آزاد چگونه این ارزش‌ها را کمرنگ می‌کند. عناوین فصل چهارم و پنجم، بازار در زندگی و مرگ، و حقوق نام دارد.
  • حکمت و معماری ایرانی

    هدف کتاب «حکمت ایرانی در معماری اسلامی؛ از آغاز تا پایان عصر صفوی» بررسی زیربنای فکری تغییرات معماری ایرانی-اسلامی و جست‌و‌جوی ریشه‌های آن در جهان‌‌بینی و نظریه‌های فلسفی حاکم بر جامعه، در دوره‌‌های مختلف پس از اسلام تا پایان عصر صفوی است.
  • فاجعه در سرزمین کُردها

    در کتاب «نظریه پسااستعماری و کردشناسی» به نقد شرق‌شناسی و تحلیل وضعیت موجود پرداخته شده است. بخش عمده‌ای از مطالعات اصلی کردی قبل از تقسیمات جغرافیایی و سیاسی پس از جنگ جهانی دوم و پیمان «سایکس پیکو» انجام گرفته و نویسندگان نیز توجه چندانی به مرزها نداشته‌اند. اما مثلا در مورد کردستان ایران، از آنجا که ایران‌شناسی از جمله موارد مورد علاقه شرق‌شناسان بوده و نیز به این دلیل تاریخی که کردها بیشترین نسبت را با فرهنگ و سرزمین ایران داشته‌اند، به تناسب، به کردهای ایران هم پرداخته شده است.
  • تنفس ممد حیات

    وظیفه دستگاه تنفس، تامین اکسیژن برای سلول‌های بدن و دفع دی‌اکسید‌کربن حاصل از متابولیسم است. در فیزیولوژی تنفس، تهویه روندی است که در آن هوا وارد یا خارج شش‌ها می‌شود. عملکرد عمده سیستم تنفسی تبادل گاز بین محیط خارجی و سیستم گردش خون در یک موجود یا ارگانیسم زنده ‌است. در انسان و سایر پستانداران، این تبادل گازی شامل اکسیژن‌دهی خون و گرفتن همزمان دی‌اکسید‌کربن و سایر مواد زائد حاصل از سوخت‌وساز بدن از گردش خون است. به همراه این تبادل گازی، تعادل اسید و باز بدن نیز به‌عنوان بخشی از حفظ هموستاز بدن صورت می‌گیرد. اگر تنفس کامل و مناسب نباشد، دو وضعیت متضاد می‌تواند رخ دهد؛ «اسیدوز تنفسی» که یک بیماری تهدیدکننده زندگی است و «آلکالوز تنفسی» دیگر وضعیت ناهماهنگ در بدن است. کتاب «اصول فیزیولوژی تنفس»، حدود ۴۰ سال پیش از سوی پروفسور جان بی. وست، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا تالیف و تاکنون به بیش از ۱۵ زبان زنده دنیا ترجمه شده است.
  • نوای ملایم موسیقی کلاسیک

    شهریورماه امسال یک فراخوان عمومی برای جذب نوازنده منتشر کردیم و درنهایت با برگزاری یک آزمون ورودی توانستیم ۷۰ نوازنده جذب کنیم. با این حساب تعداد نوازندگان ارکستر آکادمیک پایتخت به ۱۱۰ نفر رسید.آخرین اجرای ما چهارم مرداد بود که با دو خواننده میثم اکبری و مهدی آقا‌محمدی روی صحنه رفتیم و قطعات کلاسیک ایرانی و آذری را اجرا کردیم.این اجرا به دلیل استقبال مجدد تمدید شد و قرار است جمعه ۱۰ آبان با همان رپرتوار قبلی در تالار رودکی مجددا روی صحنه ببریم.
  • ماجرای تست بازیگری

    اجرای نمایش «دراماتورژ» نوشته سهند خیرآبادی از ۱۷ مهر در سالن شماره ۲ عمارت نوفل‌لوشاتو آغاز شد. این اثر به‌صورت گروهی کارگردانی شده و من به‌عنوان مجری طرح و سرپرست گروه، سهند خیرآبادی نویسنده و هامون سیدی به‌عنوان بازیگر گروه کارگردانی نمایش را شکل می‌دهیم؛ صحرا اسدالهی هم به‌عنوان یکی دیگر از بازیگران در کنار گروه حضور دارد.
  • بازخوانی آثار مشهور

    کنسرت جدید گروه نوشه با حضور پنج خواننده برگزار می‌شود و خانم‌ها شهره خیری، نوشین نامی، فروغ فضلی، پریچهر خسروی و پگاه بزرگ خوانندگان ما در این برنامه هستند. هر کدام از آنها تن صدا و سبک مخصوص خود را دارند. شیوه اجرا به این صورت خواهد بود که یک نفر در کنسرت یک قطعه فولک اجرا می‌کند و دیگری یک قطعه انگلیسی که این مساله به جذابیت اجرا کمک خواهد کرد.
  • پاسخ به تردیدها

    اکرم بیرامی را چند سالی است که می‌شناسم، دغدغه نقاشی دارد و البته مثل هر انسان دغدغه‌مند دیگری تردید. او برای پاسخ به تردیدهایش، خودش را در برابر آینه و بوم‌هایش گذاشته است و فاصله بین خود و پندارهایش را با نقاشی پر کرده است. به همین دلیل به نظر من نقاشی‌های او بیش از هرچیز به مونولوگ شبیه هستند، با این تفاوت که جای واژگان را خط و رنگ پر کرده‌اند. خودنگاره‌های اکرم‌بیرامی بخشی از آگاهی فردی او از جهان درون و برونش را به نمایش می‌گذارند. او در نقاشی‌هایش خودش را از جهان واقعی‌اش جدا نمی‌کند، او در نقاشی‌هایش نه ژست گرفته و نه تظاهر به دیگر بودگی کرده است؛ شاید که نخواسته چیزی به ما دیکته کند تا خودش را به شکل دلخواه جلوه دهد؛ او در پس ضعف و قوت کارهایش سادگی، صداقت و یک واقع‌گرایی ناب را به نمایش می‌گذارد و به این طریق از هویت خودش حفاظت می‌کند؛ به همین دلیل نقاشی‌هایش از یک بیان رئالیستی قدرتمند برخوردار شده‌اند. دیدن نقاشی‌های اکرم سخت نیست چون به سادگی مخاطب را به دور از فلسفه‌بافی به درون تابلوهایش راه می‌دهد.نمایشگاه انفرادی نقاشی اکرم بیرامی با عنوان «خودنگاره» در گالری نگر واقع در قیطریه، ضلع جنوبی پارک، خیابان روشنایی، کوچه دلارام، پلاک ۳۳، زنگ سوم میزبان علاقه‌مندان است.
  • حرکت به سمت شام

    نمایش «تنهاتر از مسیح» سال گذشته اجرا شد و حدود ۳۰۰ هزار نفر در طول ۷۰ اجرا این نمایش را تماشا کردند و امسال نیز تصمیم گرفتیم دوباره این اثر را به صحنه ببریم؛ اما کار تفاوت‌های زیادی نسبت به پارسال دارد. در اجرای امسال بیش از ۶۰ درصد از محتوا، دکورها و حتی شیوه اجرای نمایش تغییر کرده است. این مدل از اجراهای میدانی تلفیقی از تئاتر و سینما و دیگر هنرهای اجرایی است و مبدع اصلی این نوع آثار هم کسی نیست جز بهزاد بهزادپور که از سال ۸۳ با نمایش «شب آفتابی» چنین نمایش‌هایی را باب کرد و همه بچه‌های «تنهاتر از مسیح» که شاگردی بهزادپور را کرده‌اند.
  • مراسم ویژه اربعین در شهرهای ایران

    پرچم‌های سیاه روی سردر خانه‌هایی در روستای درسجین در حوالی ابهر به چشم می‌خورد. در گوشه‌ای برخی از اهالی دیگ بزرگی گذاشته‌اند. به وقت ظهر که می‌شود دیگ از روی اجاق برداشته می‌شود. گروهی از اهالی از سر زمین و برداشت انگور بازگشته‌اند، همه یک جا جمع شده‌اند.‌ نذر داده می‌شود‌. گروهی از گردشگران که برای دیدن روستا آمده‌اند درحال گذر از کوچه پس‌کوچه‌ها هستند که به عزاداران می‌رسند،‌ اهالی به اصرار به آنها هم نذری می‌دهند.‌ غذای امام حسین است و همه در آن شریکند. فرق نمی‌کند آدم‌ها چه عقیده‌ای داشته باشند‌، حتی ایرانی باشند یا غیرایرانی،‌ وقت عزاداری و نذری همه با هم برابرند و حتی در روستا تلاش مردم این است که به گردشگران ایرانی و خارجی بهترین نذری‌ها برسد،‌ چرا که مهمان امام حسین‌اند و شایسته بهترین‌ها.
  • «هر نفر یک رسانه» تا «فم تریپ»

    سال‌ها پیش نظریه‌ای را در مورد مدیریت رسانه می‌خواندم اما تصور کردنش برای من کمی سخت بود. طبق این دیدگاه در آینده نزدیک با توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و در دسترس قرار گرفتن آن برای همگان، هر نفر یک رسانه خواهد بود. سال‌ها گذشت و شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام و اینستاگرام مطرح شدند. رفتارها و تعاملات اجتماعی حول این شبکه‌ها موجب شد تا برخی‌ها به اسم‌هایی مثل اینفلوئنسر یا شاخ‌های مجازی یا عناوین دیگر خودشان را معرفی کنند. بنابراین فردی معتبر می‌شود و توسط افراد زیادی دنبال می‌شود. بسته به نوع و ماهیت مخاطبان این افراد، می‌توان پیام‌های خاص و مهندسی شده‌ای ارسال کرد. پیام‌هایی با هزینه‌های کمتر، هوشمندانه‌تر، زنده‌تر و قابل‌اعتمادتر. این فرصت می‌تواند برای چهره گردشگری کشورمان که از هر زاویه تحت تبلیغات منفی بسیار زیادی قرار دارد، به‌کار گرفته شود.
  • نقد و نظر سیاست ۴۲۰۰

    بررسی روند تاریخی سیاست‌های ارزی نشان می‌دهد اعلام دلار تک‌نرخی، چندان هم تازگی ندارد و هر چند سال یکبار با نام و نشانی متفاوت در اقتصاد ظاهر می‌شود. یک روز به نام دلار عادلی در سیاست‌های ارزی جا خوش می‌کند و یک روز به نام دلار ۱۲۲۶ تومانی. سال گذشته هم این رویه تکرار شد و دلار ۴۲۰۰ تومانی پا به اقتصاد کشور نهاد و تبعاتی را برجا گذاشت که آثار مخرب آن، هر روز در یک حوزه خود را به منصه ظهور می‌رساند. مستند ۴۲۰۰ در نشست هم‌اندیشی «دنیای‌اقتصاد» به نمایش گذاشته شد و برخی از کارشناسان و فعالان اقتصادی حاضر، علاوه بر نقد و بررسی فیلم، به ارزیابی این سیاست اقتصادی پرداختند. دلار ۴۲۰۰ تومانی جنجالی‌ترین سیاست اقتصادی دولت در سال‌های اخیر بود. این سیاست این‌بار از دریچه اقتصاد سیاسی به بحث گذاشته شد. به باور حضار، روند تاریخی عملکرد دولت‌ها نشان می‌دهد همواره از ارز به عنوان ابزاری برای کنترل تورم استفاده شده است. از این‌رو سیاست‌گذاران به پایین نگه داشتن نرخ ارز به صورت دستوری تمایل داشته‌اند. ثبات نرخ ارز برای روسای تمام دولت‌ها، برگ زرینی در کارنامه عملکردشان محسوب می‌شود. چنانچه همین دو باور را کالبدشکافی کنید، متوجه می‌شوید که در خصوص دلار ۴۲۰۰ تومانی هم رفتار غیرقابل پیش‌بینی از دولت وقت سر نزده، بلکه سیاستی که در ادوار مختلف در پیش گرفته شده، بار دیگر در دولت دوازدهم تکرار شده است. آنچه پیش ‌روی شماست، نظرات مطرح‌شده کارشناسان و فعالان اقتصادی در نشست هم‌اندیشی «دنیای‌اقتصاد» با موضوع سیاست‌های ارزی و تمرکز بر دلار ۴۲۰۰ تومانی است.
  • «روستافروشی» در اطراف پایتخت

    دو دسته از شهروندان اگر معدود تعطیلی مناسبتی قابل‌سفر به آنها اجازه خروج از پایتخت را بدهد و سفر گردشی-تفریحی به مناطق دارای «سابقه طبیعت دلچسب» انجام دهند، حتما با این پرسش در ذهن خود درگیر می‌شوند: «اطراف تهران چه خبر است»؟
  • «مترو» محور بلندمرتبه‌سازی می‌شود؟

    مدیران حمل و نقل و ترافیک شهر تهران به دنبال اعمال تغییراتی در طرح تفصیلی هستند تا به واسطه آن بتوانند برنامه‌ریزی ساخت و ساز را به نحوی تحت تاثیر قرار دهند که مشوق استفاده از حمل و نقل عمومی باشد.
  • ابعاد پنهان زلزله خاموش پایتخت

    تهران با چالش‌ها و گرفتاری‌های متعددی دست به گریبان است که کیفیت زندگی پایتخت‌نشینان را کاهش داده‌است. چالش‌های طبیعی همچون کم‌آبی، آلودگی هوا و... که بخش زیادی از آنها ناشی از رفتار نامناسب شهروندان آن است.
  • انتظار رسیدن بازار مسکن به ثبات قیمتی

    کارشناسان و صاحب‌نظران بازار مسکن معتقدند ریزش سطح قیمت‌ها در بازار معاملات واحدهای مسکونی در نهایت منجر به رسیدن این بازار به ثبات قیمتی می‌شود. تحقیقات میدانی انجام شده از وضعیت بازار معاملات مسکن نشان می‌دهد در حالی‌که همچنان سمت تقاضای واحدهای مسکونی انتظار دارد قیمت‌های پیشنهادی و قطعی فروش واحدهای مسکونی که در مرداد و شهریور ماه امسال با کاهش محسوس مواجه شد باز هم ریزش کند اما کارشناسان می‌گویند ریزش قیمت مسکن در نهایت و در آینده نزدیک متوقف شده و بازار مسکن با ثبات قیمتی مواجه می‌شود. این در حالی است که فعلا شواهد نشان می‌دهد روند کاهش قیمت ادامه دارد تا جایی‌که سطح قیمت‌ها به قیمت واقعی واحدهای مسکونی عرضه شده به بازار فروش مسکن نزدیک‌تر شود.
  • ورود پرچمداران گوگل به بازار موبایل

    گوگل رقیب دیرینه شرکت‌های تولید گوشی‌های هوشمند به‌ویژه در سیستم عامل اندروید، از جدیدترین گوشی هوشمند خود رونمایی کرد. پیکسل ۴ و پیکسل ۴ ایکس محصولات جدید گوگل هستند که با قابلیت‌های زیادی از جمله میزان حجم باتری و رزولوشن نمایشگر به دنیای گوشی‌های هوشمند معرفی شده‌اند. این دو گوشی از تاریخ ۲۲ اکتبر قابل خریداری است و با قیمت‌های ۸۰۰ و ۹۰۰ دلار به فروش می‌رسند. در ادامه معرفی برخی ویژگی‌های این گوشی ارائه شده است. در ابتدا باید گفت جدیدترین پرچم‌داران گوگل ظاهر تقریبا یکسانی دارند. با این حال گوگل این دو محصول را در دو اندازه مختلف و با تفاوت‌هایی جزئی از قبیل میزان حجم باتری و رزولوشن نمایشگر معرفی کرده است.
  • پریود میت

    نرم‌افزار پریود میت نرم‌افزاری است که با آن می‌توانید به اطلاعات چرخه قاعدگی خود به‌صورت سالانه یا ماهانه دسترسی داشته باشید. اگر قصد بارداری یا پیشگیری از بارداری داشته باشید این برنامه به شما کمک می‌کند روز تخمک‌گذاری خود را در تقویم مشاهده کرده، محاسبه دقیق‌تری برای باروری خود داشته باشید. اگر پریود شما نامنظم است و در محاسبه روز تخمک‌گذاری و چرخه باروری مشکل دارید می‌توانید به‌صورت میانگین زمان پریود بعدی و روزهای تخمک‌گذاری خود را در دست داشته باشید و برای بارداری یا پیشگیری از آن اقدام کنید.
  • فعال کردن حالت تاریک اینستاگرام

    اگر از جمله کاربرانی هستید که در اینستاگرام خواهان استفاده از حالت تاریک در این اپلیکیشن هستید، با انجام چند مرحله ساده، می‌توانید این قابلیت را فعال کنید.
  • رویارویی بانک مرکزی با زنجیره خودروسازی

    دوشنبه گذشته اظهارات عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی درباره خودروسازی و تخصیص تسهیلات ارزی به این صنعت جنجال‌برانگیز شد. داستان از آنجا آغاز شد که همتی با حضور در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی، خودروسازی کشور را فشل خواند.
  • دو رکود با یک زبان مشترک

    اگر «کمپین نه به خرید خودرو ایرانی» در سال‌های ۹۲ و۹۳ را مصداق بارز نیاز مشتریان به استشمام هوای تازه در بازار خودرو بدانیم، نشانه‌های بسیاری از تکرار این حال و هوا در شرایط کنونی در بازار خودرو وجود دارد. با این حال به‌نظر می‌رسد جنس مساله در دوره فعلی تفاوتی آشکار با دوره قبلی تحریم و رکود دارد.
  • گران‌فروشی خودروسازان؟

    طی هفته جاری برخی خبرها از فروش محصولاتی در بازار با نرخ پایین‌تر از کارخانه حکایت داشت، این خودروها عمدتا محصولات مونتاژی هستند و قیمت آنها به‌طور مستقیم از سوی خودروسازان تعیین می‌شود. خودروهایی همچون جک S۵ کرمان موتور که با قیمت ۳۰۱ میلیون تومان از سوی کارخانه عرضه می‌شود، حال آنکه در بازار قیمتی در حدود ۲۶۰ میلیون تومان دارد یا قیمت برخی از خودروهای متعلق به مدیران خودرو یا محصولات مونتاژی دو خودروساز بزرگ کشور که در بازار از قیمت کمتری نسبت به کارخانه برخوردارند.
  • دوذوقه اصفهان

  • خاطره بودار!

  • پیشکسوت سنگین وزن‌ها!

  • وقتی تهران خوابه!

  • قاب هفته

    بعضی‌ها جاده اسالم به خلخال را زیباترین جاده ایران می‌دانند؛ جاده‌ای که در بهار و پاییز زیبایی‌های منحصر به فردی دارد. به دلیل وجود دریای خزر در نزدیکی این جاده، همیشه شاهد رطوبت و مه در آن هستیم که مناظر رویایی را به وجود می‌آورد. این جاده از ۷۰ کیلومتری شهر اسالم در استان گیلان شروع می‌شود و تا شهر خلخال در استان اردبیل ادامه دارد. در این شماره نگاهی گذرا داریم به زیبایی‌های این جاده در فصل پاییز.
  • جک ما و ماموریت جدید بعد از علی‌بابا

    مریم رضایی: تصمیم بنیان‌گذار شرکت تجارت الکترونیک علی‌بابا در سپتامبر امسال برای بازنشستگی، ناگهانی گرفته نشد. او یک سال قبل‌، اعلام کرده بود که ۱۲ ماه دیگر و همزمان با ۲۰ سالگی تاسیس علی‌بابا از ریاست این غول تکنولوژی استعفا خواهد داد. با این حال، جک ما اخیرا اعلام کرده که بیش از یک دهه پیش، چنین تصمیمی را گرفته بوده است. حالا دنیل ژانگ، مدیری که رویداد بزرگ خرید «روز مجردها» را ایجاد کرده بود، جایگزین او شده است. ما همواره گفته که دوست دارد شرکتی که در سال ۱۹۹۹ تاسیس کرده، ۱۰۲ سال دوام بیاورد تا سه قرن را به چشم خود دیده باشد.
  • هوی کایان، سوار بر موج بازار ملک

    دونالد ترامپ یک‌بار او را «سلطان بدهی» نامید، چون کمتر کسی مثل او توانسته سوار بر موج استقراض شرکتی و شکوفایی صنعت املاک، به ثروت برسد. هوی کا یان (Hui Ka Yan)، رئیس هیات‌مدیره اورگرند (Evergrande)، دومین شرکت بزرگ ساخت‌وساز املاک در چین، با ۲/ ۳۶ میلیارد دلار ثروت، در سال ۲۰۱۹ بیست ‌و دومین فرد ثروتمند دنیا از سوی مجله فوربس معرفی شد. هوی در سال ۱۹۵۸ در خانواده‌ای روستایی در چین به دنیا آمد. پدرش بازنشسته ارتش بود که در جنگ دوم چین و ژاپن در دهه ۳۰ مشارکت داشت. بعد از تشکیل حزب کمونیست، به کار در روستای خودشان مشغول شد.
  • کارل و بیت، وارثان آلدی

    بعد از جنگ جهانی دوم، کارل آلبرشت سینیور و برادرش تئودور، اداره فروشگاه خواربارفروشی خانوادگی را در شهر جنگ‌زده اسن آلمان در دست گرفتند و تصمیم گرفتند آن را به یک کسب‌وکار بین‌المللی تبدیل کنند.
  • بستری جدید برای فروش لوازم یدکی خودرو

    به‌طور کلی دو روش برای فروش اینترنتی کالا وجود دارد؛ یکی به روش E- Commerce و دیگری به روش Market Place‌. در روش E-Commerce فروشگاه کالا را خریداری، انبار و سپس عرضه می‎کند، ولی در روش Market Place خود فروشگاه کالا را خریداری نمی‌کند، بلکه فروشگاهی را طراحی می‌کند که عرضه‌کنندگان از طریق آن کالا را به مشتریان می‌فروشند. استارت‌آپ ماشین‌نو هم یک پلت‌فرم Market Place فروش لوازم یدکی است که هدفش ایجاد بازار رقابتی میان فروشندگان برای سهولت خرید مصرف‌کننده نهایی است. در ادامه برای آشنایی بیشتر با این کسب‌و‌کار با محسن مومی‌وند، بنیان‌گذار ماشین‌نو مصاحبه‌ای داشتیم که آن را می‌خوانیم.
  • دوراهی «جی‌پاول»

    درست یک سال بعد از اینکه مرکز تحلیل‌ اقتصادی آمریکا، نیم درصد از رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا را کاهش داد و همزمان مرکز آمار بازار کار، با تجدید نظر نسبت به رشد اشتغال ماهانه به آن روند نزولی داد، آغاز شد. زمانی که فدرال رزرو در حال اجرای سیاست‌های انقباضی رشد نرخ بهره هدف خود بود و سایر بانک‌های مرکزی معتبر دنیا در راستای انبساط پولی هدف‌گذاری می‌کردند، ارزش دلار آمریکا تقویت شد. از همین رو، مزیت رقابتی در بازار جهانی را به رقبای خود که ارزهای تضعیف شده‌ای دارند، واگذار می‌کند. به عنوان مثال بانک مرکزی اروپا نرخ‌های بهره خود را به محدوده منفی نزدیک می‌کرد و برخی از این نرخ‌ها نیز منفی ثبت شدند.
  • تبدیل آسیای فقیر به کانون رشد اقتصادی جهان

    در سال ۱۸۲۰، آسیا دو سوم از جمعیت جهان را دارا بود و تقریبا نیمی از درآمد جهان را داشت. زوال این قاره، منسوب به پیوستنش به اقتصاد جهانی بود که البته با استعمار شکل گرفت و با امپریالیسم پیش رفت.در اواخر دهه ۱۹۶۰، آسیا از نظر سطح درآمدها برای جمعیت بزرگ موجود در آن، فقیرترین قاره در جهان بود. شاخص‌های اجتماعی توسعه، میان بدترین نقاط، توسعه نیافتگی‌اش را مجسم می‌کرد.
  • چرا بانرجی، دوفلو و کریمر برنده نوبل شدند؟

    فقر جهانی به‌عنوان یک چالش بزرگ ادامه یافته است. تئوری «توسعه‌یافتگی موفق» به خوبی می‌تواند آنچه را که باعث فقر می‌شود نشان دهد و بر این اساس، پیشنهادهایی برای مبارزه با آن بدهد. اما نمی‌تواند به ما بگوید که اقدامات سیاستی خاص تا چه حد در عمل قدرتمند خواهد بود. این دقیقا جایی است که مشارکت بانرجی، دوفلو و کریمر به کار می‌آید. تقدیرنامه نوبل، چند نمونه از تاثیر آنها را آورده است؛ مثل اینکه چگونه تحقیق آنها به آموزش، سلامت و دسترسی به اعتبار برای بسیاری در کشورهای در حال توسعه، کمک کرده است، به خصوص در هند و کنیا.
بیشتر