شماره روزنامه ۶۱۵۲
|

جمعه‌نامه

  • تیغ دولبه جوان‌گرایی

    جوانان بارها دستاویز جناح‌ها و طیف‌های مختلف سیاسی برای دستیابی به اهداف گوناگون بوده‌اند. همگان بر پتانسیل بالای جوانان در حوزه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی واقف بوده و سعی در به خدمت گرفتن آنها داشته‌اند. جوانان را نیروی محرکه تغییر و تحولات عرصه‌های مختلف سیاسی - اجتماعی می‌دانند، از همین‌رو حتی آنان که نیمه خالی لیوان جوانی بیشتر به چشم‌شان می‌آید، حفظ ظاهر می‌کنند و از نگاه منفی خود به جوانان چشم می‌پوشند یا با اکراه راه ورودشان به مناسبات مربوطه را بازمی‌کنند تا از قافله عقب نمانند. حالا مدتی است شعار جوانگرایی جان تازه گرفته و رساتر به گوش می‌رسد. در همین راستا سال گذشته طرح منع به‌کارگیری بازنشستگان که به طرحی جوان‌گرایانه تعبیر شده بود، پس از چند اصلاحیه و رفت و برگشت، تصویب و برای اجرا به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شد. البته که نادیده گرفتن جوانان در عرصه‌های شغلی درد جامعه جوان ایران بوده و سال‌هاست مطالبات این قشر بی‌پاسخ مانده است. اما فارغ از ایرادات و نقص‌های قانون مذکور، خود تعبیر «جوانگرایی» مفهومی مبهم است که از سوی شارحان آن مدعی استقرار شکلی از «شایسته‌سالاری» در گزینش افراد برای موقعیت‌های شغلی است. به‌رغم این ابهام، به‌خاطر وجه پوپولیستی‌اش کمتر منتقدی را به بیان انتقادش وا داشته است. همچنین مقرر است حاصل جوانگرایی در مدیریت میانی و کلان کشور، «کارآمدی» بیشتر در سیستم مربوطه باشد، اما تاکنون نه مصداقی از این کارآمدی بیشتر را شاهد بوده‌ایم، نه نشانه‌ای که چشم‌اندازی مثبت به دست دهد. برای بررسی بیشتر مساله با دو چهره نام‌آشنا به گفت‌وگو نشستیم. «عباس عبدی»، روزنامه‌نگار و فعال اصلاح‌طلب «جوان‌گرایی» را اسم رمز دور زدن «صلاحیت‌گرایی» می‌داند. «مجید فراهانی» عضو جوان شورای شهر تهران برخی ابهامات موجود در رویکرد جوانگرایانه را روشن می‌کند و این نگاه و آن قانون را به مثابه وزش نسیمی تازه بر مرداب راکد مدیریت کشور و سیکل معیوب چهره‌های تکراری مدیران می‌داند.
  • افول قدرت شیخ محمد

    دومینوی فرار زنان و دختران حاکم دبی تکمیل شد؛ شاهدخت «هیا بنت‌ حسین»، همسر ششم و آخر شیخ «محمد بن‌راشد آل‌مکتوم» در ماه گذشته به لندن گریخت و به‌طور علنی از قصد خود برای طلاق غیابی از شیخ محمد پرده برداشت. اما هیا نخستین زنی نیست که از قصر باشکوه شیخ دبی پا به فرار می‌گذارد. در جولای ۲۰۰۰، شاهزاده شمسه، دختر شیخ محمد که در تفرجگاه سلطنتی امارات در انگلیس همراه با خانواده حضور داشت، هرطور که بود توانست از آن محل بگریزد. او چند روزی در حومه کمبریج مخفی بود، اما در نهایت دختر جوان به دست نیروهای مخفی شیخ دستگیر و با اجبار به دبی بازگردانده شد. از آن زمان تاکنون هیچ اطلاع درستی از شمسه وجود ندارد و محتمل‌ترین سناریو آن است که او در حبس خانگی نگهداری می‌شود. شهر دبی را که شیخ محمد حاکم میلیاردر آن است، می‌توان نگین امارات‌متحده عربی لقب داد. قلمرو مملو از نفت شیخ، میزبان آسمان‌خراش‌های سر به فلک کشیده، حیات شبانه و کالاهای لوکس است.
  • اسرار کاخ شیخ محمد

    حرمسرای معمار دبی نوین اسرار قصر شاهی را در کانون توجهات قرار داده و شیخ محمد‌بن‌راشد مرد دوم امارات عربی متحده را در صدر اخبار جهان جای داده است. اماراتی که تاکنون قلب توسعه و کانون ثبات در بحرانی‌ترین منطقه آشوبناک در جهان بوده اینک خود آبستن بی‌ثباتی و رسوایی به واسطه فرار شاهدخت هیا بنت حسین است. اگرچه این اولین باری نیست که قصر شیخ محمد متاثر از فرار شاهدخت‌هاست، پیش‌تر نیز دو دختر حاکم دبی یعنی لطیفه و شمسه نیز از دربار پدر گریخته بودند، اما بلافاصله با تهدید به کشور بازگردانده شدند.
  • ائتلاف دریایی از پیش شکست خورده؟

    در حالی‌که برخی منابع خبری از آزادی قریب الوقوع نفتکش ایرنی گریس-۱ از سوی دولت جبل‌الطارق خبر می‌دهند، این هفته انگلیس اعلام کرد که ناو بریتانیایی اچ‌ام‌اس کنت برای پیوستن به ائتلاف تحت رهبری آمریکا، روانه آب‌های خلیج‌فارس شده است. این در حالی است که وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به دوحه، هرگونه ائتلاف نظامی خارجی در خلیج‌فارس را «از پیش شکست‌خورده» دانست و تاکید کرد که مسوولیت امنیت خلیج‌فارس بر عهده کشورهای همین منطقه است نه نیروهای خارجی. ظریف همچنین در گفت‌وگو با شبکه الجزیره هشدار داد که ورود ناوهای بیشتر به خلیج‌فارس باعث ناامنی منطقه خواهد شد.
  • ابهام درباره مرجع پذیرش مسوولیت فاجعه منا

    این هفته همزمان با چهارمین سالگرد فاجعه منا که در آن ۴۶۴ زائر ایرانی درعربستان به شهادت رسیدند انتشار یک فیلم چند ثانیه‌ای از اظهارات مرتضی رکن‌آبادی برادرشهید غضنفر رکن‌آبادی، دیپلمات سابق ایران در لبنان که جزو جان‌باختگان فاجعه منا بود در فضای مجازی سر و صدا به پا کرد و موجی از واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخت. مرتضی رکن آبادی در برنامه تلویزیونی جهان آرا که از شبکه افق پخش شد ادعا کرد: «مسوولان جمهوری اسلامی سال گذشته توافق‌نامه‌ای را در مذاکرات حج امضا کردند که براساس آن پذیرفته‌اند آنچه در منا اتفاق افتاد مقصرش ایرانی‌ها بودند تا بتوانند راه حج را باز کنند.
  • جنجال زبان فارسی در شورای شهر ارومیه

    انتشار فیلمی از جلسه شورای شهر ارومیه این هفته در فضای مجازی سر و صدا به پا کرد. در این فیلم چند ثانیه‌ای خالد حاتمی عضو کُرد شورای شهر از شهردار ارومیه می‌خواهد در جلسه رسمی برابر قانون به جای زبان محلی به زبان ملی سخنرانی شود تا او که تُرکی نمی‌داند نیز متوجه شود. محمد حضرت‌پور شهردار ارومیه اما می‌گوید تسلط کافی برای انتقال مفهوم به زبان فارسی ندارد و به این ترتیب خالد حاتمی جلسه را ترک می‌کند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • مقدمه کمبریج بر اف. اسکات فیتزجرالد

    اف. اسکات فیتزجرالد یکی از نامداران ادبیات آمریکا در دوران مشهور به «عصر جاز» به شمار می‌آید و رمان «گتسبی بزرگ» او یکی از شاهکارهای ادبی جهان شناخته می‌شود. فیتزجرالد با نویسندگان بزرگی همچون ارنست همینگوی و توماس ولف هم‌دوره بود. از فیتزجرالد همواره به عنوان یکی از اصلی‌ترین چهره‌های «نسل گمشده» –اصطلاحی که گرترود استاین به هنرمندان آن دوره اطلاق می‌کرد- یاد می‌شود. نویسنده‌ای بااستعداد و در عین حال شکننده که زندگی پرتلاطمی را از سر گذراند.
  • مهمان‌های پاندا

    مهمان‌های پاندا کتابی تصویری است برای مخاطب کودک که از سوی انتشارات پرتقال منتشر شده. لیندا سو پارک، نویسنده نام آشنای آمریکایی‌کره‌ای، نویسنده کتاب است و مَت فیلَن تصویرگری آن را بر عهده داشته. پارک تاکنون شش رمان و پنج کتاب تصویری برای مخاطب کودک و نوجوان نوشته که در این بین، رمان سفال شکسته (که پیش از این با ترجمه حسین ابراهیمی و توسط انتشارات قدیانی منتشر شده) نشان معتبر نیوبِری را در سال ۲۰۰۲ برای او ارمغان آورد.
  • تصویر زنی شجاع و مستقل

    کتاب «چادر کردیم رفتیم تماشا» جلد نخست مجموعه «سفرنامه‌های قدیمی زنان» است. عالیه خانم شیرازی سفرش را از کرمان شروع کرده با گذر از بمبئی به شهرهای زیارتی عربستان و عراق رفته و پس از بازگشت به ایران مدت زیادی را در دربار ناصری گذرانده است. جذابیت سفرنامه‌های زنان در این است که در کنار اتفاقات سفر، ریزه‌کاری‌ها و روزمرگی‌ها را هم ثبت کرده‌ و این روایت جزئیات است که به ما امکان می‌دهد تصویر روشن‌تری از آن دوره داشته باشیم. عالیه خانم شیرازی مدتی طولانی در دربار ناصری می‌ماند. روزنگاری‌های دقیق نویسنده به‌عنوان یک غریبه از دربار ناصری، تصویر خواننده از وضعیت حاکمیت در آن دوره را کامل می‌کند. اطلاعات ما از زندگی پادشاهان قاجار به‌طور معمول از نوشته‌های نزدیکان شاه به دست می‌آید، اما نویسنده این سفرنامه از آشنایان دور خانواده شاه بوده و به خاطر سکونت در کرمان مراوده زیادی با آنها نداشته است. به همین دلیل آنچه در این برخورد از دربار و حرمسرای ناصرالدین شاه دیده و نوشته با روزنگاری‌های دیگری که خوانده‌ایم متفاوت است.
  • به چه فکر می‌کنیم وقتی به فوتبال فکر می‌کنیم؟

    کتاب «به چه فکر می‌کنیم وقتی به فوتبال فکر می‌کنیم؟» کتاب بسیار گرم و صمیمانه‌ای است که با نگاهی فلسفی به پدیده فوتبال در دنیای امروز ما می‌پردازد. نویسنده کتاب، سایمون کریچلی، خود از طرفداران دو آتشه لیورپول و عاشق سینه‌چاک فوتبال است. او کتابش را با این جمله ویلیام جیمز آغاز می‌کند: «دلم برای کسی که طعم جادوی این زندگی حسی رازآمیز را نچشیده است، می‌سوزد.» و در ادامه از اینکه چطور آیین دوست‌داشتن تیم محبوبش لیورپول را از پدرش به ارث برده است می‌گوید. اینکه چگونه علایق پسرش را هر چند به‌نحوی مستبدانه به سمتی پیش برده که تنها یک انتخاب برایش باقی بماند: لیورپول!
  • دوراهی حذف و بقا

    من تئاتر را سال ۸۷ شروع کردم و اولین‌ نمایشی که در آن نقش‌آفرینی کردم به سال ۸۹ برمی‌گردد که در نمایش «مضحکه‌نامه دن‌کیشوت» نوشته محمد چرمشیر نقش دلاک را بازی کردم. حالا بعد از حدود ۱۰ سال «وانیک‌» را روی صحنه برده‌ایم که متن آن را چند سال پیش نمایشنامه‌خوانی کرده بودم و می‌دانستم نوشته رئیس‌جمهور چک است بنابراین تا حدی او را می‌شناختم. هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم کسی سراغ این متن برود و بخواهد آن را کار کند ولی بعد از مطرح شدن موضوع متوجه شدیم می‌تواند به لحاظ اجرایی متن جذابی باشد.
  • تضاد زیبا

    این کنسرت بر خلاف تمام اجراهای قبل است زیرا در آن تنها روی صحنه خواهم رفت؛ تصمیمی که ده سال قبل در ذهن داشتم و تمامی کنسرت‌های دو نوازی و سه نوازی قبلی برای رسیدن به این کنسرت بوده‌اند. ۱۰ سال صبوری برای رسیدن به نقطه‌ای که بسیار برایم در عین شیرینی ترس دارد؛ یک تضاد بسیار زیبا. هر چند در این مسیر بسیاری سنگ‌اندازی کردند تا به مقصد نرسم.
  • داستان یک قاتل زنجیره‌ای

    ابتدا ایده ساخت یک مجموعه با موضوع پنج قاتل زنجیره‌ای را که از نظر خودمان می‌توانستند به فضای دراماتیک نزدیک‌تر باشد و امکان کار کردن راحت‌تر را به ما می‌دادند به آقای مطهر، تهیه‌کننده اثر دادم و پس از موافقت ایشان در ابتدا به سراغ مجید سالک اولین قاتل زنجیره‌ای زنان ایران رفتیم که ۲۵ زن را به قتل رسانده بود و در سال‌های ۶۰-۵۹ به دام افتاده بود. کتابی هم توسط بازپرس این پرونده در مورد این قاتل نوشته شده بود که برای ما خیلی مفید بود؛ چراکه این کتاب قلم داستانی نداشت بلکه به‌صورت یک گزارش کامل و دقیق نوشته شده بود.
  • آرزوی دریافت خرس

    نمایش «گریزلی» اثری رئالیستی محسوب می‌شود و ۸۰ درصد داستان براساس واقعیت نوشته شده و باقی آن زاییده تخیل من است. داستان درباره فردی است که در ابتدای نمایش از تماشاگران می‌خواهد به او کمک کنند تا هزینه رفتنش به آمریکا را فراهم کند که البته این بحث پوشش اولیه‌ای برای شرح قصه‌های زندگی این فرد است. در ادامه او در بستر رویا اتفاقاتی را که برایش رخ داده روایت می‌کند.
  • شهرزاد طلسم شده

    کارهای من بیشتر با گرایش‌های کانتمپروری آرت همراه است که پیش از هر چیز برآمده از یک سنت انتقادی است. اگر از منظر آثار یا به بیوگرافی فعالیت‌های هنری من نگاه کنید؛ شاهد خواهید بود که برای انتقال یک دغدغه ذهنی خود را محدود به یک مدیوم نمی‌کنم. شرایط کاری‌ام ایجاب می‌کند هنرهای چوب، فلز، جوشکاری و... را بشناسم و از آنها در کارهایم استفاده کنم.
  • موزه‌‌گردی در جنگل

    آخر هفته کجا بریم؟ شمال. این جمله برای بسیاری از ایرانی‌ها آشناست. با این حال تجربه سفر به این منطقه بسیار محدود است،‌ گروهی در سفرهای چند روزه به قله‌های این منطقه صعود می‌کنند،‌ گروه دیگری جنگل‌ها را با تجهیزات طبیعت‌گردی‌شان زیر پا می‌گذارند و بسیاری ویلا و هتل و خانه‌مسافر را ترجیح می‌دهند. گشت و گذار در بازارهای شمال با بوی ماهی و انواع سبزی‌ها و ترشیجات از دیگر تجربه‌های مسافران است،‌ گاه تنی به آب می‌زنند یا از ترس میکروب‌ها،‌ به قدم زدنی در کنار ساحل خزر اکتفا می‌کنند.
  • سبد سوغاتی‌ها از گیلان

    سوغات و صنایع‌دستی در گیلان هم مانند بسیاری از مناطق نشانی از سبک زندگی مردم این منطقه دارد. چای و برنج شمال نزد همه شناخته شده و بسیاری ترجیح می‌دهند به جای چای خارجی،‌ چای لاهیجان را مصرف کنند که هم خوش‌طعم است و هم رنگ طبیعی دارد.
  • توریسم؛ فقیرترین صنعت آمریکا

    صنعت پررونق گردشگری در ایالت فلوریدای آمریکا برترین صنعت این ایالت شناخته شده است چون سالانه ۸۶ میلیارد دلار درآمد اقتصادی به‌بار می‌آورد و بالغ‌بر ۵/ ۱ میلیون شغل ایجاد می‌کند و این در حالی است که بر اساس جدیدترین مطالعات انجام شده توسط دانشگاه ایالتی فلوریدا، دستمزد کارکنان این صنعت با اقتصاد در حال خیزش آن تناسبی ندارد.
  • سکان تهران در اختیار خواص؟

    شهردار فعلی تهران چهار سال پیش در مقام دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور، هنگام صحبت درباره پایتخت و مشکلاتش، مدام از تلاقی سه دایره دربرگیرنده منافع شهر، منافع شهروندان (اکثریت) و منافع گروه خاص (اقلیت متقاضی ساخت‌و‌ساز) با یکدیگر سخن می‌گفت.
  • خودروی مردودی پرتیراژ در معابر تهران

    در حالی که طی روزهای اخیر اخبار موثق مبنی بر توقف شماره‌گذاری پراید ازسوی پلیس راهور از سال آینده منتشر شد، مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهر تهران نیز آمار قابل تامل مردودی‌های این خودرو در دست معاینه فنی را ارائه کرد.
  • گلایه‌مندی تهرانی‌ها از افزایش تخلفات ساختمانی

    مدیران شهری به سبک و سیاقی قدیمی هر چند وقت یکبار در مرکز نظارت همگانی شهرداری تهرانی که بیشتر با شماره تلفن خود یعنی «۱۸۸۸» در میان شهروندان شناخته می‌شود، حضور پیدا می‌کنند و از طریق پاسخگویی به تماس‌های تلفنی برقرار شده با این مرکز با مهم ترین موضوعات مورد نقد شهروندان آشنا می‌شوند. گزارش‌ها از آخرین حضور تعدادی از اعضای پارلمان محلی پایتخت در این مرکز و پاسخگویی به مشکلات شهروندان نشان می‌دهد بخش عمده اعتراضات و انتقادات شهروندان به افزایش تخلفات ساختمانی در مناطق مختلف شهری مربوط می‌شود. موضوعی که سیگنالی از نامناسب بودن وضع اجرای ضوابط ساخت‌وساز در مناطق مختلف شهرداری‌ دارد.
  • انتقال تقاضای مسکن به حومه تهران

    در حالی‌که به دلیل افزایش شکاف بین قدرت خرید متقاضیان خانه‌اولی پایتخت و قیمت واحدهای مسکونی در شهر تهران هم‌اکنون عمده خانه‌اولی‌ها از بازار مسکن به اجبار خارج شده‌اند، فعالان بازار مسکن نواحی حومه‌ای شهر تهران تبلیغات گسترده خود برای فروش مسکن به این گروه از متقاضیان مسکن را آغاز کرده‌اند.
  • رقابت سلامت محور در دستبند هوشمند

    اگر اخبار رویدادهای گجت‌های پوشیدنی را دنبال کرده باشید حتما خواهید دید در هفته‌های اخیر محصولات پوشیدنی به‌ویژه در زمینه مچ‌بندها و ساعت‌های هوشمند با تعداد قابل‌توجهی در بازارها ارائه شده است. درست به همین دلیل که نمونه‌های زیادی برای خرید به بازار معرفی شده‌اند گاهی نیاز به مقایسه آن با دیگر محصولات است تا با بهترین بودجه بتوان بهترین خرید را انجام داد. در ادامه می‌توانید مقایسه دو دستبند سلامت شیائومی می‌بند ۴ و دستبند آنر بند ۵ را بخوانید تا بتوانید تصمیم نهایی را برای یک خرید خوب بگیرید. شرکت شیائومی از آخرین دستبند سلامت خود به نام می‌بند ۴ (Xiaomi Mi Band ۴ ) رونمایی کرده که مجهز به نمایشگر اولد رنگی است. انتظار می‌رفت که امروز شیائومی از محصولات جدید خود از جمله دستبند سلامت می‌بند ۴ رونمایی کند. این اتفاق رخ داده و جایگزین می‌بند ۳ با قابلیت‌های بیشتر پا به میدان گذاشته است.
  • اپلیکیشن تعیین میزان قند داخل نوشیدنی

    یک ژاپنی اپلیکیشنی را توسعه داده که می‌تواند میزان قند داخل نوشیدنی شما را اندازه‌گیری کند. در واقع این برنامه به شما می‌گوید که دقیقا چه تعداد قند در داخل آن نوشیدنی انداخته شده است.
  • ترفندهای جست‌وجو در گوگل

    با توجه به انبوه اطلاعات در فضای وب، یافتن اطلاعات و مقالات مورد نیاز یک فرد، کار ساده و راحتی نخواهد بود مگر اینکه بتواند با مهارت و دانش کافی به سایت‌های مورد نظرش دست پیدا کند. بنابراین، امروز در اینجا به معرفی و بررسی راهکارهای اساسی و مهم برای جست‌وجویی بهتر در اینترنت و سایت‌های اینترنتی می‌پردازیم.
  • رکود در بازار

    به گفته بسیاری از فعالان بازار، رکود محسوسی در خرید و فروش خودرو حکمفرماست؛ به‌طوری‌که نه خریداری در بازار میل به خرید دارد و نه فروشنده‌ای به بازار مراجعه می‌کند. این رکود اگرچه پایدار نخواهد بود، اما بسیاری از دست‌اندرکاران بازار و حتی خودروسازان را نگران کرده است.
  • بهشت مستور کارکرده‌ها

    درحالی‌که خودروسازان از افزایش تنوع خودرو در فصل تحریم‌ ناتوان به‌نظر می‌رسند، دامنه گسترده‌ بازار خودروهای کارکرده موجب شده تا خریداران به‌جای محصول صفر کیلومتر سراغ خودروهای دست دوم بروند و با هزینه کمتر، محصول مورد نظر خود را خریداری کنند.
  • دغدغه‌های خصوصی‌سازی

    واگذاری سهام خودروسازان اگرچه با چراغ‌سبز شورای هماهنگی سران سه قوه این روزها سرعت گرفته اما چالش‌های آن نیز به همان سرعت واگذاری، برای دست‌اندرکاران این صنعت ایجاد دردسر کرده است. چندی پیش رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجه به مصوبه شورای هماهنگی سران سه قوه از واگذاری کامل سهام دو شرکت خودروساز بزرگ کشور تا پایان سال ۹۹ خبر داد. هر چند وزارت صمت در همین راستا مقدماتی را برای واگذاری سهام مهیا کرده تا طبق وعده وزیر تا پایان سال آینده دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا به‌طور کامل به بخش خصوصی واگذار شوند اما به نظر می‌رسد که این واگذاری به سهولت دیگر شرکت‌های دولتی که مسیر خصوصی‌سازی را پیمودند، نباشد چراکه اهلیت خریدار سهام خودروسازان این روزها مورد مناقشه شدید متقاضیان سهام قرار گرفته است.
  • مم مد برگر

  • کباب یعنی این!

  • گوش‌گیر یادت نره!

  • خوش‌اخلاق‌ها

  • میلیاردر شدن در ۲۴ سالگی

    بنیان‌گذار فیس‌بوک که به همراه شرکت‌ها و اپلیکیشن‌های زیرمجموعه خود در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد کاربر در دنیا دارد، همواره به خاطر سن کم، ثروت زیاد و حتی نحوه لباس پوشیدنش سر زبان‌ها بوده است. کسی که در سن ۲۴ سالگی میلیاردر و مدیر عامل یک سایت شبکه اجتماعی پرطرفدار در دنیا شد، بدون شک می‌تواند انگیزه خوبی برای نسل جوان کارآفرینان باشد. در سال ۲۰۱۹ و در سن ۳۵سالگی او با ۳/ ۶۲ میلیارد دلار دارایی، هشتمین فرد ثروتمند دنیا از سوی مجله فوربس معرفی شده است.
  • برای موفقیت تنها داشتن یک ایده کافی نیست

    تاکنون استارت‌آپ‌های کثیری در حوزه خدمات فنی و عمومی ورود کرده‌اند. بسیاری از آنها شکست خورده‌اند اما همچنان رقابت برای کسب سهمی از این بازار بین دیگر استارت‌آپ‌ها وجود دارد. برخی ترجیح داده‌اند که تنها به ارائه یک سرویس خاص بپردازند اما برخی دیگر مانند استارت‌آپ نکسو کوشیده‌اند با پوشش خدمات متنوع، بازار بزرگ‌تری را رقم بزنند. چنانکه در پلت‌فرم نکسو علاوه بر خدمات فنی ساختمان، خدمات منزل و امور مربوط به تاسیسات، خدمات مالی، تجاری و حقوقی نیز پوشش داده شده است.
  • درخواست ترامپ از فدرال رزرو

    «اسکات سامر»، پژوهشگر اقتصادی موسسه بروکینگز، درخواست ترامپ از فدرال رزرو برای کاهش یک درصدی نرخ بهره را در آخرین مقاله خود بررسی کرده است.
  • جنگ روانی چین و آمریکا

    «ازوار پراساد»، اقتصاددان موسسه بروکینگز به بررسی راه‌حل‌های موجود برای پرهیز از بروز جنگ ارزی میان آمریکا و چین پرداخته است. بعید به نظر می‌رسد که چین قصد اعلام یا حتی در صورت وقوع آن، تصمیم به ادامه جنگ ارزی همه‌جانبه را داشته باشد. اتفاقی که هفته گذشته رخ داد، بسیار ظریف یا به دید دیگری به شدت دقیق بود. در واقع، باید شلیکی از کمان آمریکا را سرآغاز این ماجرای پیچیده دانست.
  • راه کاهش تنش‌های تجاری

    «جان پلندر»، ستون‌نویس فایننشال‌تایمز راه خروج از جنگ ارزی میان چین و آمریکا را به‌عنوان بازی باخت-باخت تکراری تحلیل کرد.
  • راهی برای جلوگیری از جنگ ارزی؟

    «بنجامین جی کوهن» استاد اقتصاد سیاسی بین‌المللی در دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده کتاب‌های اقتصادی مشهوری است.
بیشتر