شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

جمعه‌نامه

  • گره اصلی «تعطیلات»

    مساله «تعطیلات دو روزه آخرهفته‌ها» طی سال‌ها به گره کوری تبدیل شده که گویا اراده‌ای برای گشودنش وجود ندارد. طرح‌های گوناگونی از سوی دستگاه‌های مختلف در این زمینه به مجلس یا هیات دولت می‌روند، برای مدت کوتاهی بررسی می‌شوند و در نهایت با مخالفت یک دستگاه یا چند نماینده، مسکوت باقی می‌مانند. در جدیدترین اتفاق اما، اردیبهشت‌ماه گذشته بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را که خواستار تعطیلی روز پنج‌شنبه در تمامی مراکز اداری و قضایی بود به هیات رئیسه مجلس تقدیم کردند. قرار است این طرح پس از بررسی در کمیسیون اجتماعی مجلس، برای تصویب به صحن علنی مجلس برود. با این همه به گفته ولی‌الله تیموری، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌‌دستی و گردشگری این طرح اولین طرح درخصوص ساماندهی تعطیلات نبوده. او که خود در جریان یکی از طرح‌های ساماندهی تعطیلات بوده که بخش‌هایی از آن به تعطیلات آخرهفته اختصاص داشته، معتقد است گره اصلی در پیشبرد موضوع تعطیلات آخرهفته، فقدان یک نهاد واحد متولی برای فراغت مردم است. به باور معاون گردشگری کشور پیش از هرچیزی مردم و مسوولان باید باور داشته باشند که ما در ایران تعطیلات زیاد نداریم و آنچه موجب این تلقی اشتباه است، نابسامانی تعطیلات در تقویم کشور است. تیموری تاکید می‌کند زمانی این طرح به‌بار می‌نشیند که تبدیل به یک مطالبه عمومی شود. حرف‌های معاون گردشگری کشور البته نشان می‌دهد سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به‌عنوان یکی از نهادهای مسوول و مرتبط در این زمینه، چندان توان اجرایی ندارد. او مجلس را مهره اصلی در روند دوروزه شدن تعطیلات هفتگی، عنوان می‌کند. پس از گذشت ۱۰ سال از روزهایی که در دانشگاه علامه طباطبایی شاگرد او بودم، با او درباره اهمیت طرح تعطیلات دوروزه و گره اصلی در پیشرفت این طرح به گفت‌وگو نشستم.
  • سندرم «تقابل با واضحات»

    سال‌هاست طرح «تعطیلات دو روزه آخر هفته» از سوی دستگاه‌های مختلف به فضای سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری کشور پیشنهاد می‌شود اما قبل از اینکه از آخرین صافی بگذرد به دست فراموشی سپرده می‌شود. دوباره در دوره‌ای دیگر همین سلسله مراتب طی می‌شود و پیشنهاد مذکور دوباره با سد مخالفت نهایی مواجه می‌شود. گویی این طرح هر بار به بهانه‌ای و از سوی فرد یا سازمانی از گرفتن رای تایید ناامید می‌شود. به نظر می‌رسد در آخرین مرتبه از این سلسله‌ها، قرار است طرح مذکور در ماه‌های آینده برای تصویب به صحن علنی مجلس برود.
  • دیدار تاریخی در مرز دو کره

    این هفته دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و دخترش ایوانکا سوژه بسیاری از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی شدند. از یک‌سو حضور غیرمنتظره ترامپ در نقطه صفر مرزی میان دو کره و دیدار با رهبر کره‌شمالی مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت و از طرفی حضور ایوانکا ترامپ در عکس دسته‌جمعی رهبران کشورهای صنعتی در ژاپن بازتاب بسیار زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت.رئیس‌جمهورغیرقابل پیش‌بینی آمریکا که علاقه وافری به دیده شدن و نخستین بودن دارد، با چند ثانیه ایستادن در خاک کره‌شمالی نام خود را به‌عنوان اولین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا که قدم در خاک کره‌شمالی نهاده است، ثبت کرد.
  • شمارش معکوس برای گام دوم سیاست هسته‌ای؟

    همزمان با نزدیک شدن به پایان ضرب‌الاجل ایران برای برداشتن گام دوم کاهش تعهدات برجامی، گمانه‌زنی‌های دیپلماتیک برای حفظ ایران در برجام و نیز ترغیب به مذاکره با آمریکا با انتشار خبری درباره سفر احتمالی مکرون رئیس‌جمهور فرانسه به ایران اوج گرفته است. این در حالی است که طی روزهای گذشته انتشار اخباری درباره عبور ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۶۷/ ۳ درصدی ایران از سقف ۳۰۰ کیلوگرم مقرر دربرنامه جامع اقدام مشترک واکنش‌های زیادی در پی داشته است.
  • ازدواج جنجالی مهدی هاشمی

    این هفته فیلمی از مهدی هاشمی بازیگر سینما و تلویزیون با اخباری جنجالی و غافلگیر‌کننده درباره ازدواج دومش، شبکه‌های اجتماعی را در نوردید. بازیگر سریال «سلطان و شبان» خبر جدایی عاطفی از همسرش گلاب آدینه و ازدواج رسمی‌اش با مهنوش صادقی بازیگری جوان را در فضای مجازی علنی کرد تا حاشیه‌ای جنجالی در شبکه‌های اجتماعی به راه اندازد. ماجرا از اینجا شروع شد که مهنوش صادقی نویسنده و بازیگر سینما و تلویزیون در ویدئویی از ازدواجش با مهدی هاشمی سخن گفت و حرف و حدیث‌های پیش‌آمده مبنی بر ازدواجش را تایید کرد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • جنگ و پزشکی

    در این کتاب به اقدامات پزشکی جنگ به‌ویژه درباره موارد شیمیایی و میکروبی که کمتر به آنها اشاره شده، پرداخته‌ام. این کتاب بیشتر جنبه روایی و داستانی دارد و در واقع شامل مشاهدات خودم از آن سال‌هاست.
  • چالش انسان و زمان

    درباره رمان «دوران چرخ» باید بگویم از نظر ژانر یا گونه، نوعی ملودرام خانوادگی است با درنگ بر رویدادهای تاریخی، اجتماعی یک دوره. این ملودرام با شیوه رئال یا واقع‌گرا پرداخت شده و به لحاظ سبکی ساختاری کلاسیک دارد. یعنی زمان روایی خطی دارد. اما اگر بشود درباره تم یا درونمایه آن توضیحی داد، باید بگویم هسته و دغدغه اصلی آن تقابل جبر و اختیار، ارتباط انسان با مساله زمان است.
  • عشق، معنا و شادکامی

    کتاب «فلسفه عشق» اروینگ سینگر، اثری کوتاه و دلپذیر با لحنی روان و صمیمانه است که با سفر به تاریخ اندیشه‌ها، شکل‌گیری برداشت ما از مفهوم عشق را نشان می‌دهد. نویسنده که خود را یک پراگماتیست انسان‌گرا و کثرت‌باور معرفی می‌کند، بر انواع مختلف عشق تاکیده کرده و معتقد است که عشق رمانتیک محصول تحولی فکری است که با جنبش رمانتیسم در اواخر قرن هجدهم شروع می‌شود. او به تحلیل آرای برخی متفکران می‌پردازد و از خلال آن موضع خود را نیز توضیح می‌دهد. سینگر از شکسپیر به‌عنوان پیشگام رمانتیسم شروع می‌کند و بعد سراغ اندیشه‌های ایده‌آلیستی افلاطون می‌رود.
  • از زندگی لذت ببر

    بیشتر ارجاعات ژاک لکان به هنر از خلال سخنرانی‌های هفتگی او در پاریس و در برابر گستره‌ای از روانشناسان، فیلسوفان، شاعران، نقاشان و دیگر علاقه‌مندان انجام‌ می‌شد. لکان از ۱۹۵۳ تا ۱۹۶۳ در مرکز روان‌درمانی قدیس‌آن به سخنرانی می‌پرداخت که مخاطبان آن در ابتدا عبارت بودند از روان‌کاوان تحت تعلیم انجمن روان‌کاوی پاریس، که او در سال ۱۹۳۴ به عضویت آن درآمده بود، و نیز افرادی از انجمن فرانسوی روان‌کاوی که او در سال ۱۹۵۳ به تشکیل آن کمک کرده بود. بیش از یک قرن از آغاز خوانش‌های روان‌کاوانه از هنر می‌گذرد و اکنون بخش مهمی از تفسیر آثار هنری با ترسیم جنبه‌های روان‌کاوانه آنها معنا می‌یابد. به‌باور استیون زد.لواین، خوانش‌های روان‌کاوانه از آثار هنری به‌ویژه از آن رو اهمیت دارند که لایه‌های ناخودآگاه سوژه‌های بصری امروز را گره‌گشایی کرده و عاقبت امکان رهایی او را فراهم می‌کنند.
  • ماجراهای دختر جوان در ترانزیت مواد مخدر

    «کارت پرواز» فیلم باسلیقه‌ای است. کارگردان با تکیه بر هوش بیننده کوشیده تا در میزانسن و دکوپاژ با آشکار نکردن بیهوده هرچیز، عمق و بُعد سومی به نماها ببخشد. به این ترتیب بیننده می‌تواند آنچه را که در خارج از قاب اتفاق می‌افتد در ذهن بسازد و لذت ببرد. بازیگران فیلم هماهنگ با ریتم درونی نماها، بازی‌های باورپذیری ارائه می‌کنند و تنهایی خود را به ما می‌قبولانند. فیلمبردار اثر، همراه با حال و هوای فیلم، رنگ‌ها را به شدت کم و فضای سرد آبی مرده‌ای بر فیلم حاکم کرده است. با این همه او هوشمندانه با قاب‌های دیدنی و زیبا از چرکی فضاها کاسته و نمی‌گذارد بیننده از این بابت دلزده شود.
  • واکاوی روابط زوج‌ها

    نمایش «وانیک» اجرای خود را از ۹ تیرماه در تماشاخانه سپند آغاز کرده است. این اثر نوشته واسلاو‌هاول نخست‌وزیر فقید و نمایش‌نامه‌نویس اهل چک است و در اصل شامل یک سه گانه است که ما ۲ اپیزود «احضار» و «گشایش» را به صحنه می‌بریم. یعنی ۲ صحنه متفاوت طراحی شده که یکی دفتر کارخانه و دیگری منزل یک زوج که با سلیقه خاصی چیده شده است چون در زندگی شخصیت‌های داستان چشم و هم چشمی نقش پررنگی بازی می‌کند.
  • تماشای یک تئاتر سریالی

    نمایش «اتاق بی‌خوابی+ اتاق پذیرایی» یک اثر اپیزودیک است و مخاطبان برای تماشای هر یک از این دو اثر باید بلیت مجزا تهیه کنند، با اینکه این دو به‌صورت سریالی هستند، اما درصورتی‌که تماشاگری به تماشای یکی از این دو قسمت هم بنشیند چیزی را از دست نخواهد داد. در واقع اتفاقات قصه اتاق پذیرایی دو ساعت پیش از اتاق بی‌خوابی رخ می‌دهد. این دو اپیزود داستان مستقلی دارند و در اتاق پذیرایی بخش‌هایی از اتاق بی‌خوابی پخش خواهد شد تا تماشاگر درصورتی‌که اپیزود اتاق بی‌خوابی را ندیده باشد، متوجه داستان آن شود.
  • سیاوشان دوران معاصر

    نمایش «دلباخته» اسطوره سیاوش را به شیوه‌ای فیزیکال به نمایش می‌گذارد. قرار بود رضا رویگری در نقش راوی در این اثر ما را همراهی کند، اما متاسفانه به‌دلیل نامساعد بودن شرایط جسمی‌اش این همکاری میسر نشد. «دلباخته» رویکردی تازه به داستان سیاوش در شاهنامه فردوسی دارد؛ به این مفهوم که در این اجرا شاهد نمایش فیزیکال و حرکات بدنی بازیگران هستیم و از یک گروه حرکت ۶ نفره برای حضور در نمایش بهره گرفتیم.
  • بازآفرینی آهنگ‌های خاطره ساز

    مخاطب موسیقی ایرانی محدود به عده‌ای خاص نیست و هرکس به فراخور نیاز خود می‌تواند از آن استفاده کند و از شنیدن آن بهره ببرد. از طرفی مخاطب نیز حق انتخاب دارد و می‌تواند انواع موسیقی را با توجه به سلیقه و درک خود انتخاب کند. این انتخاب نیز می‌تواند در محیطی کاملا آرام و بدون حاشیه و درگیری بین سلایق مختلف صورت پذیرد. موسیقی ایرانی دارای قابلیت‌های فراوانی است و می‌تواند انواع احساسات را برانگیخته کند. می‌تواند توأم با شادی و شور و شعف باشد یا می‌تواند محزون و غم‌انگیز باشد. می‌تواند عارفانه یا عاشقانه باشد و می‌تواند بسیاری از احساسات دیگر را نیز ایجاد کند که شاید از آن غافلیم.
  • عکسنوشت

    در روزگاری که قزوین پایتخت ایران بود، در دوره شاه طهماسب صفوی، عمارتی با نام «کلاه فرنگی» در این شهر ساخته شد که بعدها و پس یک دوره بازسازی در عصر قاجار، «چهلستون» نام گرفت؛ عمارتی که حالا موزه خوشنویسی را در خود جای داده و گردشگران را به خود جذب می‌کند.
  • تماشای «تغییر اقلیم» از نمای نزدیک

    هیجان قدم زدن روی دریاچه یخ‌زده بایکال و از نزدیک دیدن شاهنشاهی بایکال، شفاف‌ترین دریاچه دنیا و یکی از قدیمی‌ترین دریاچه‌های جهان با ۲۵ میلیون سال عمر باعث شد که برای اولین بار در اواخر بهمن ۱۳۹۵ به‌صورت انفرادی به این سرزمین یخی سفر کنم؛ سفری که دو سال بعد، در بهمن ۹۷، ماجراجویی اولین گروه ایرانی را در این سرزمین رقم زد. در آنجا با دوستان روسی که قبلا نیز سفرهایی با هم داشتیم همراه شدم. تجربه بی‌نظیری بود. ماجراجویی در سرزمینی یخ‌زده، تجربه بادهای شدید و سرد سیبریایی، تامل در افسانه‌ها و اسطوره‌هایی که ریشه در فرهنگ و شیوه زندگی مردم محلی داشت، تعامل با مردم محلی خونگرمی که با طبیعت یخ و بوران دست و پنجه نرم کرده‌اند و درک تغییر اقلیم من را به این فکر واداشت تا این تجربه هیجان‌انگیز را با سایر افراد علاقه‌مند به اشتراک بگذارم. این سومین قسمت از سفرنامه بایکال است.
  • گردش در ذخیره «سوئیسی» زیست‌کره

    پارک‌ها یکی از مقاصد گردشگری به حساب می‌آیند؛ بهانه‌هایی برای گردشگرانی که علاقه‌مند به گردش در محیط‌هایی هستند که یا طبیعی‌اند، یا دست‌ساخته انسان یا تفریحی یا حتی آموزشی. در دنیا اشکال مختلفی از پارک‌ها با کیفیت‌های گوناگون وجود دارند. از این پس، در این ستون به معرفی ۱۰ پارک جذاب در جهان می‌پردازیم. در ادامه با دومین پارک آشنا می‌شویم.
  • قطبیت علیه وحدت متکثر

    فلات ایران از دیرباز پذیرنده اقوام متنوع با فرهنگ‌ها و ارزش‌های گوناگون بوده است که با وجود تفاوت‌ها، همزیستی مسالمت‌آمیز داشته‌ و گروه‌های متنوع به یک انسجام درونی بر مبنای هویت ملی واحد رسیده‌اند. اما امروز به نظر می‌رسد رنگارنگی جامعه ایرانی به تدریج در دوگانه سیاه‌وسفید رنگ می‌بازد ، «وحدت متکثر» به آفت «قطبیت» دچار شده و مسائل مختلف به سرعت وارد فضای دوقطبی می‌شوند. اما چرا امروز جلوه‌های تنازع و تقابل پررنگ‌تر از جلوه‌های تساهل، تسامح و همزیستی اجتماعی شده‌اند؟ و چه راه‌هایی برای فروکش تقابل‌های ناشی از این قطبیت‌ها وجود دارد؟ لیلا پاپلی یزدی نقش مفهوم تبعیض‌آمیز ناسیونالیسم در بروز این بیماری را پررنگ می‌کند. ناصر فکوهی بر این باور است که جامعه ایرانی در قرن بیستم هم ابزارهای مدرنیته علمی عقلانی را در خود رشد داده، هم اسطوره‌سازی و افسون‌زدگی‌ها را. سعید معیدفر منشأ نزاع را ایدئولوژی‌زدگی می‌داند و معتقد است در خلأ فضای تعاملی ، این قطبیت تشدید خواهد شد. نسرین میرزایی مفهومی روانشناختی باعنوان مکانیزم دفاعی «دوپاره‌سازی» را معرفی می‌کند که از کودکی به بزرگسالی تسری یافته است. کاوه بهبهانی پیشنهاد می‌کند که الگوی گفت‌و‌گو به‌جای نزاع خواست‌های متنازع دو طرف به تلاشی دوسویه برای کاستن از جهل و بی‌خردی آدمی بدل شود. محمد مهاجری دوقطبی‌های ساحت سیاست را آسیب‌زا می‌شمارد اما نگرانی اصلی را نه این دوقطبی که فاصله گرفتن مردم از دو قطبی‌های ساختار سیاسی کشور می‌پندارد. نجفقلی حبیبی توصیه می‌کند که جامعه نباید در دام اختلاف‌افکنی‌ها گرفتار شود. رضا کلاهی نیز معتقد است قطبیدگی یکی از پیامدهای پوپولیسم است.
  • زمین‌های دولت به کارمندان می‌رسد

    طرح «تامین مسکن کارمندان دولت» اگر به تصویب نهایی (در هیات دولت) برسد، اندک احتمال همکاری دستگاه‌ها برای تخصیص زمین‌های خود به طرح «بازآفرینی شهری» به صفر خواهد رسید. بیش از یک‌سال است وزارت راه و شهرسازی و البته رئیس‌جمهور از کلیه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی خواسته‌اند برابر قانون (قانون ساماندهی مسکن مصوب سال ۸۷)، زمین‌های تحت مالکیت‌شان را برای تامین مسکن ارزان، در اختیار این وزارتخانه قرار دهند. اما در همه ۱۰ سالی که از تصویب قانون مربوطه می‌گذرد، همکاری دولتی‌ها در این حوزه قابل قبول نبوده است.
  • هزینه بی‌اطلاعی از طرح جدید ترافیکی

    نسخه دوم طرح ترافیک جدید پایتخت از ابتدای تابستان امسال در حالی اجرایی شد که هنوز شمار زیادی از خودروسواران از کم و کیف آن بی‌اطلاع هستند و این بی‌اطلاعی می‌تواند هزینه سنگینی به آنها تحمیل کند.
  • بررسی مبهم گزارش دخل پایتخت در شورای شهر

    گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶ شهرداری تهران در فضایی مبهم و بدون اعلام نظر قطعی برخی اعضای شورا، در صحن علنی پارلمان محلی پایتخت به تصویب رسید.
  • احتیاط مالی زمان خرید مسکن

    کارشناسان معاملات مسکن نسبت به عواقب بی‌توجهی به یک احتیاط مالی در زمان خرید واحدهای مسکونی به متقاضیان بازار مسکن هشدار می‌دهند؛ بر این اساس، در کنار مجموعه شرایط و ملاحظاتی که لازم است خریداران مسکن به خصوص متقاضیان خانه‌اولی در زمان انجام معامله خرید ملک با فروشنده در نظر گرفته و به‌صورت جدی به آنها توجه کنند باید یک احتیاط مالی دیگر را که معمولا در معاملات مسکن کمتر به آن توجه می‌شود لحاظ کنند.
  • بازار گرمی گوشی‌های جدید

    بازار گوشی در جهان در رقابتی تنگاتنگ و گرم مشغول ابداع و معرفی فناوری‌های منحصربه‌فرد است و در کشورهای صنعتی و پیشرو در این زمینه باید چین را مثال زد که به‌خوبی توانسته با شرکت‌های گمنام، حالا نامی در جهان دست و پا کند.
  • جدال در محله سابورا

    بازی Suburra:The Game برگرفته از سریال معروفی با عنوان Suburra:Blood on Rom است که برای دوستداران بازی‌های اکشن و هیجان‌انگیز طراحی شده است. این بازی را استودیوی Cattleya S.r.l به بازار اندروید ارائه کرده است.
  • درباره سیستم‌عامل iOS۱۳ چه می‌دانید؟

    آپدیت سیستم‌عامل IOS بیش از دو هفته است که منتشر شده است. برای کاربران این سیستم‌عامل جذاب است بدانند این به‌روزرسانی چه ویژگی‌هایی دارد و شاخصه این به‌روز‌کردن به ویژه در گوشی‌های آی‌فون چیست. در ادامه می‌توانید با برخی از ویژگی‌های آخرین آپدیت IOS مطلع شوید.
  • ورود دوباره شورای رقابت به قیمت‌گذاری خودرو؟

    ورود دوباره شورای رقابت به قیمت‌گذاری خودرو هر چند به‌طور رسمی اعلام نشده اما زمزمه آن شنیده می‌شود. پیش از این رئیس سازمان بازرسی کل کشور و همچنین برخی مقامات قضایی خواستار ورود این شورا به تعیین قیمت خودرو شدند، این در شرایطی است که نمایندگان مجلس نیز در یک‌ماه گذشته طی مصوبه‌ای رسما اعلام کردند که قیمت‌گذاری خودرو باید توسط شورای رقابت صورت بگیرد.
  • قیمت وارداتی‌ها با تسهیل ترخیص گره خورد

    در‌حالی‌که تا امروز تنها ۴۲۰۰ دستگاه از خودروهای موجود در گمرک موفق به دریافت پلاک و ورود به بازار شده‌اند، هنوز هم مشکل حدود ۱۰ هزار دستگاه از مدل‌های وارداتی دپو شده در گمرک وجود دارد. موضوعی که اگر با تسهیل شرایط ترخیص از سوی سازمان استاندارد، گمرک و بانک مرکزی همراه شود، زمینه کاهش بیشتر قیمت در بازار وارداتی‌ها را فراهم می‌کند.
  • دپوی خودرو، ممنوع

    پارکینگ خودروسازان این روزها مملو از خودروهایی است که به‌دلیل نبود قطعه، امکان عرضه به بازار ندارند. خودروهایی که طی دو، سه هفته گذشته به چالشی میان سازمان تعزیزات و خودروسازان کشور تبدیل شده‌اند؛ به‌طوری‌که این سازمان ادعای تولید‌کنندگان مبنی‌بر نقص قطعه خودروهای دپو شده را کذب می‌داند اما خودروسازان با دلیل و مدرک بر نبود قطعه تاکید دارند.
  • غذای خیابانی

  • کارمند شایسته در پالیزی

  • پسا گوشت!

  • کافه رو‌به‌رویی خونه‌مون!

  • قاب هفته

    نخستین دوره مسابقات موتورسواری بانوان روز جمعه هفتم تیر ماه در پیست موتورسواری و اتومبیل‌رانی تهران برگزار شد. این مسابقات در سه کلاس دویست و پنجاه سی‌سی، مینی جی پی و صد و بیست و پنج سی سی انجام گرفت که بیست و سه شرکت کننده از ۶ استان کشور داشت.
  • سخاوت به اندازه ثروت

    «اگر فقیر متولد شوید تقصیر شما نیست، اما اگر فقیر بمی‌رید، تقصیر خودتان است.» این جمله معروف تاجر و کارآفرینی است که با نوآوری تکنولوژیک، استراتژی کسب‌وکار هوشمندانه و تاکتیک‌های هجومی کسب‌وکار، به همراه شریکش، بزرگ‌ترین کسب‌وکار نرم‌افزاری دنیا را تاسیس کرد. در این فرآیند، او به ثروتمندترین فرد دنیا تبدیل شد و در نهایت، در فوریه ۲۰۱۴ اعلام کرد که دیگر نمی‌خواهد رئیس هیات مدیره شرکتش باشد و قصد دارد بقیه عمرش را به فعالیت‌های بشردوستانه اختصاص دهد.
  • ماندگاری؛ شرط موفقیت استارت‌آپ‌ها

    «شفاجو» یکی از استارت‌آپ‌هایی است که در بازار داغ خدمات سلامت در حال فعالیت است. ایده اولیه شفاجو ایجاد یک دایرکتوری از پزشکان و مراکز درمانی بوده که البته در تعامل با کاربران و پس از ایجاد شناخت کاربران تغییر کرده است. در حال حاضر، شفاجو علاوه بر سیستم نوبت‌دهی، خدماتی نظیر مشاوره رژیم غذایی، آزمایش‌خوان و وبینارهای آنلاین پزشکی را هم ارائه می‌دهد.
  • سد راه کاهش فقر مطلق

    سیلا پازارباشی‌اوغلو، نایب رئیس گروه بانک جهانی برای رشد برابر، امور مالی و موسسات است.هدف سازمان ملل آن است که فقر مطلق را تا سال ۲۰۳۰ به ۳ درصد کاهش دهد. مهم‌ترین خطری که برای رسیدن به این هدف وجود دارد، کاهش رشد اقتصاد دنیاست.
  • ریشه‌های رکوردزنی بیت‌کوین

    چارلز بوارید، نویسنده و مشاور مالی بازارهای اوراق بهادار است. او در هفته اخیر دلیل رشد شدید بیت‌کوین را در «فوربس» تحلیل کرده است. اخیرا قیمت بیت کوین با رشد شدید، از مرز ۱۳ هزار دلار برای اولین بار از ژانویه ۲۰۱۸ عبور کرده و به نزدیک ۱۴ هزار دلار رسیده است. همچنین آخرین ارزش بازار بزرگ‌ترین ارز دیجیتال به حدود ۱۱هزار دلار رسید.
  • توسعه در سن پیری نمی‌میرد

    بررسی‌ها نشان داد که توسعه در سن بالا از نظر تئوریک و تجربی، محکوم به شکست نیست. پس چرا درحال‌حاضر اقتصاددانان بسیاری نگران رکود اقتصادی ایالات‌متحده هستند و معتقدند که بازارهای مالی ریسک‌های مربوط به رشد اقتصادی را دست‌کم گرفته‌اند؟ دلایل اصلی، جنگ تجاری آمریکا و چین و یک سیگنال هشدار مالی است: «منحنی بازدهی معکوس». اولین ریسک، آشکار است ولی دومی نیاز به کمی توضیح دارد.
  • بی‌تفاوتی پوتین به رشد اقتصاد

    ولادیسلاو اینوزمتسف بنیان‌گذار و مدیر مرکز مطالعات پساصنعتی مسکو است. حتی پیروان وفادار ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه باید اعتراف کنند که برنامه تلویزیونی امسال -یک رویداد سالانه که در آن پوتین به سوالات شهروندان پاسخ می‌دهد- بدتر از همیشه بوده ‌است.
بیشتر