داود فیرحی پس از دو دهه تاملات و تدبرات الهیاتی جهت آشتی سنت با تجدد این روزها شیفت نظریاش را در مورد مساله الهیاتی ایران تجربه میکند. او در پروژه جدیدش به نوعی از متافیزیک روی برگردانده و به فیزیکالیسمِ مشکله ایران متمایل شده است. از همین رو این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران دولت ایرانی را در کانون تاملات تئوریک خود قرار میدهد. سررشته این شیفت نظری بیش از هر چیز به تحقیقات دو ساله اخیر وی در مورد تاریخ ایران بهویژه در قرن نوزدهم بازمیگردد. او در این پروسه پژوهشی خود بیواسطه به سراغ نص میرود، اما این بار نه نص مقدس که نص حاصلشده از تدبرات منورالفکران ایرانی؛ همان روشنفکرانی(سوتهدلان) که در دو سده گذشته همواره دغدغه اصلاح کژکارکردی سامان سیاسی در ایران را داشتهاند.
تفکر پیرامون «مساله ایران»، بدون پرداختن به ابعاد اندیشهای آن کاری ناقص است. اساسا جدا کردن ساحت نظر از عمل، ممکن نیست. در واقع، اگر در بعد عملی و در ساحت اداره مشکلاتی وجود دارد؛ این مشکلات به ساحت نظریه نیز برمیگردد. در این راستا، دکتر فیرحی از جمله اندیشمندانی است که حل «معضل ایران» را با نشان دادن ناراستیهای نظری در مورد سنت و تجدد پی میگیرد.
طی ماههای گذشته روند صعودی افزایش قیمت خودرو از افزایش قیمت ماهانه به هفتگی و حتی در روزهای اخیر به افزایش قیمت روزانه تغییر کرده است. از طرفی به نظر میرسد که در کنار رصد قیمت روزانه سکه و دلار، این روزها باید قیمت خودرو، گوشت و برخی اقلام خوراکی از جمله گوشت و کاهو را هم روزانه جویا شد.اظهار نظر برخی مسوولان از جمله شخص رئیسجمهور و ظریف هم درباره گرانی و مقاومت مردم مزید بر علت شد تا موضوع گرانی خودرو، سکه و دلار که از مدتها پیش در شبکههای اجتماعی مطرح شده بود این روزها جای خود را به سرطانزا بودن گوشت قرمز و نیز نیترات موجود در کاهو بدهد و اعتراضاتی را متوجه وضعیت اقتصادی جامعه و مقامات مسوول کند.
در هفتهای که گذشت برگزاری چند اجلاس بینالمللی و نشست جهانی با موضوعات سیاسی و امنیتی موجب شد تا بخشی از فضای شبکههای اجتماعی تحت تاثیر این مسائل و اظهار نظرهای مقامات و مسوولان کشور قرار بگیرد. از کنفرانس ورشو در لهستان گرفته تا اجلاس سوچی در روسیه و این هفته هم کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان. در کنار این موضوعات، تعویق تصمیمگیری درباره لایحه پالرمو و تاثیر آن روی قیمت دلار هم موجب طرح مباحثی در میان کاربران شبکههای اجتماعی شد. اجلاس ورشو که با استقبال سرد اروپا مواجه شد به امید اجماع جهانی علیه ایران شکل گرفت اما بنا براعلام برخی از صاحبنظران سیاسی در هیچ یک از اهداف تعیین شده، دستاورد خاصی نداشت و تکرار لفاظیهای همیشگی مقامات آمریکایی و نخستوزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران بود. همزمان با این کنفرانس هشتگ #نشست_ورشو در توییتر به راه افتاد.
این هفته فیلمی در فضای مجازی میان کاربران دست به دست شد که نشان میداد هنگام تلاش ماموران گشت ارشاد برای بازداشت دو دختر جوان، تعدادی از شهروندان حاضر در محل شروع به اعتراض کرده و تلاش میکنند تا مانع از بازداشت و بردن دو دختر توسط پلیس امنیت اخلاقی شوند. ظاهرا در این ماجرا درگیریهایی میان طرفین به وجود میآید و پلیس مجبور میشود برای متفرق کردن مردم، تیر هوایی شلیک کند. برخی خبرها هم از کنده شدن درب ون گشت ارشاد توسط معترضان حکایت میکنند.
در طول سالها پژوهش و سفر به روستاهای گوناگون ایران متوجه شدم که روز به روز تولیدات روستایی از بین میرود و در آینده نزدیک ما باید شاهد این بحران باشیم که روستاهای ما هیچگونه تولیدی ندارند. علاوهبر آن امروزه تابلوهایی در کنار جادهها در روستاها نصب شده که حکایت از فروش املاک زمینداران روستایی دارد. این معضل در استانهای شمالی ایران مانند مازندران، گلستان و گیلان نمود بیشتری پیدا کرده است.
یکی از دلایلی که باعث شد کتاب «زندگی اسرارآمیز مورچهها» را ترجمه کنم رشته تحصیلی من در دانشگاه بود؛ من در رشته زیستشناسی فارغالتحصیل شدم و کتابهای به روز این حوزه را همیشه دنبال میکنم. علاوه بر آن مورچگان و دنیای شگفتانگیز آنها از ابتدای دوران تحصیلم نظر من را به خود جلب کرده بود و وقتی متوجه شدم جائو چه زیستشناس اهل کره جنوبی کتابی درباره زندگی مورچگان نوشته است، علاقهمند شدم تا بدانم چه چیزی را در مورد مورچگان بررسی کرده است. زندگی مورچگان موضوع بسیار جالبی است و نمونه چنین کتابی تاکنون در ایران منتشر نشده بود که هم پایه علمی داشته باشد و هم برای عموم مردم نوشته شده باشد. از این رو تصمیم به ترجمه آن گرفتم.
این کتاب به اصول و مبانی طراحی سازههای فولادی میپردازد. نظر به اینکه مرجع اصلی آییننامه فولاد ایران یعنی همان مبحث دهم مقررات ملی ساختمان، آییننامه فولاد آمریکا (AISC) بوده است، از اینرو مرجع اصلی در تدوین این مجموعه، آخرین ویرایش آییننامه AISC همراه با کتابهای راهنما، مقالات و سایر انتشارات AISC و البته ویرایش پنجم مبحث دهم مقررات ملی ساختمان بوده و در آن هر دو روش ضرایب بار و مقاومت (LRFD) و مقاومت مجاز (ASD) بهطور همزمان مورد بررسی قرار گرفتهاند. علائم و اختصارات بهکار رفته در این کتاب تماما منطبق بر آییننامه AISC بوده و در سراسر کتاب از سیستم بینالمللی آحاد SI استفاده شده است.
این کتاب را برای مخاطبان عام خارج از کشور نوشتهام، ابدا قصدم دلبری یا جلب رضایت آنان نبوده است؛ اینکه خوانندگان چیزی را مطابق باورهای خود نیابند، مشکل آنهاست. من سعی کردهام فضای فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی و حتی صنفی و محیطی را که مولانا در آن به دنیا آمده و رشد کرده تصویر کنم. در این فضا اعتقادات سنتی و باورهای بومی و مسلکی هم بوده است، اگر «مومنه خاتون» مادر مولانا سید است، باید گفته شود؛ یا اگر معلم دوران کودکی او سید است باید گفته شود.
برخی از جاذبههای گردشگری ایران، آمیزهای از طبیعت و تاریخ هستند. کتیبههای ساسانی در تنگ چوگان، نمونهای از این دست جاذبههای شگفتانگیز به شمار میروند. قدم زدن در کنار رودی که از تنگ چوگان عبور میکند، درحالی که بر سینهکش کوه کتیبههای باستانی قابل مشاهده هستند، میتواند تجربهای متفاوت را برای گردشگران رقم بزند؛ آن هم در محوطهای که به عنوان بخشی از منظر باستانشناسی ساسانی منطقه فارس، در لیست جهانی یونسکو ثبت شده است.
۴ روز از زندگی من در سفری بینظیر به خراسان بزرگ گذشت؛ ۴ روز که حسابش از باقی روزهای عمرم جداست و تکهای از قلبم را برای همیشه از آن خود کرده است. در این سفرنامه از آنچه در گذر از شهرها و روستای این مسیر بر ما گذشت بخوانید.
مدتها با نویسندگان این نمایش یعنی رضا بهاروند و احمد سلگی در این فکر بودیم کاری مشترک انجام دهیم و بر روی چند ایده هم کار کردیم و در نهایت به متن «زهرماری» رسیدیم.
حدود دو سال و نیم قبل تصمیم گرفتم روی آثار هنرمندان کلاسیک مطالعه کنم و با برداشت خود از مکان و فضا، کار خود را ادامه دهم. در سالهای اخیر موضوع مکان و رابطه خودم با آن مکان، برایم اهمیت زیادی پیدا کرده است. در نمایشگاه قبلی نیز به یک فضای آشنای ایرانی پرداختم و در مدت ۳ سال باغ نگارستان را نقاشی کردم که اگرچه مکان مشخصی بود اما کارها به مرور شخصی شد. معتقدم که تکنیک بخش مهمی از کار است و زمانی که با یک تکنیک خاص کار میکنم باید اطلاع کافی از آن داشته باشم. بنابراین با کسانی که فکر میکردم ممکن است بیشتر از من درباره رنگ روغن اطلاعات داشته باشند صحبت کردم. از طرفی بخشی از این یادگیری با دیدن آثار هنرمندان بزرگ رخ میدهد اما در ایران منابع زیادی در زمان نقاشی کلاسیک نداریم. تعداد محدودی از آثار کمالالملک در موزه مجلس و موزه ملک موجود است که بارها به تماشای آنها رفتم اما اطلاعاتی که به دست آوردم برایم کافی نبود.
«بیصدا» فیلمی برای افراد مبتلا به سرطان است و نام آن نیز پیش از این «دوران سرطانی» بود که ناچار به تغییر آن شدیم و تلاش میکند اگر امیدبخش نیست حداقل از تلخی دست و پنجه نرم کردن با بیماری سرطان در نگاه بیماران مبتلا بکاهد.
اکران اینترنتی فیلم «نجف دریابندری، یک دور تمام» از دیروز در شبکه هاشور آغاز شده و تنها مستندی است که از این مترجم نامدار جلوی دوربین رفته است. فیلمبرداری این فیلم در سالهای ۸۷ تا ۸۹ انجام شده یعنی در دورهای سخت که همزمان با بیماری و درگذشت همسر ایشان خانم فهیمه راستکار بود. دریابندری در این دوره روزهای سختی را میگذراند و بعد از آن هم دیگر توان خود را از دست داد.
این روزها در برنامه «رادیو شب» با منصور ضابطیان همکاری میکنم که برنامه مختص اجرای من روزهای سهشنبه به روی آنتن میرود؛ البته این برنامه شنبه تا چهارشنبه پخش میشود. بهطور مداوم هر سهشنبه آیتم چند دقیقهای را به همراه آقای مسعود فروتن اجرا میکنیم. این آیتم مرتبط با حوزه اجتماعی و خانوادگی و در واقع مثل قصه است؛ البته آن را روایت نمیکنیم، این آیتم درباره مسائلی است که در خانواده و به زوجهایی که پا به سن میگذارند و مسائلی که پیدا میکنند میپردازد و ما آن را بازی میکنیم. نویسنده این آیتم خانم شروین نادری است که نوشتههایشان بسیار خوب است.برخی برنامهها را که در تلویزیون نگاه میکنم برایم امیدوارکننده است، اما برخی برنامهها هم به نظرم یکسویه و کمی با بیانصافی همراه است؛ بهعنوان مثال رپرتاژهایی که از مردم میگیرند گاهی اوقات با واقعیت همخوانی ندارند. پیشنهاد من به تلویزیون، راستی و صداقت است اگر نقشی هم پیشنهاد شود و خوشم بیاید حتما آن را میپذیرم. اگر برنامهای را ببینم که صداقت داشته باشد حتما آن را دنبال خواهم کرد. فکر میکنم تلویزیون باید به مسائل اخلاقی جوانان و همچنین محیطزیست توجه بیشتری داشته باشد.
بسیاری افراد سفر را بهعنوان یک تفریح پرهزینه میشناسند. همچنین دستهای دیگر اعتقاد دارند فقط با هزینه زیاد است که میشود از سفر لذت برد. اما امروزه در جهان نوع دیگری از سفر در جریان است؛ سفرهای ارزان. با بررسی سفرنامههای افرادی که این نوع سفر را انتخاب میکنند میتوان دریافت که این نوع سفر میتواند بسیار لذتبخش باشد. در سلسله یادداشتهایی در این ستون، به ۱۰ راهکاری اشاره میکنیم که میتوان از طریق آنها ارزان سفر کرد. نهمین راهکار را بخوانید.
شرکت جنرالموتورز در سال ۱۹۰۸ به دست ویلیام دورانت با ۲هزار دلار سرمایه تاسیس شد و به تدریج به الگوی قدرت شرکتها در آمریکا تبدیل شد. هدف تاسیس این شرکت در ابتدا تملک بیوک بود که در آن زمان در آستانه ورشکستگی قرار داشت؛ اما دو سال بعد، دورانت تملک شرکتهای دیگری مثل کادیلاک و اولدزموبیل را به دست آورد و بعدا شورولت هم اضافه شد. بهطور کلی، جنرالموتورز در طول سالها شرکتهای خودروسازی مختلفی را خریده و فروخته و لیست شرکتهایی که زیر چتر آن آمدهاند، همواره در حال تغییر است.
از همان دوران کودکی و نوجوانی برای کارهای سخت ساخته شده بود، دستان و اندام قویاش او را در مسیری قرار داد که میل و علاقه ذاتی و درونیاش بود؛ یعنی کار و زندگی با آهن گداخته و ابزارهای بزرگ و سنگین. سنگینی که البته برای او چندان احساس نمیشد. ضرباتش به تکههای بی روح آهن به ورز دادن گلی برای تبدیل شدن به یک سفالینه ظریف شباهت داشت یا به تعبیر یکی از شاعران به زیبایی برگشتن نان از سفر آتش و تنور. او از همان سن و سال کم در لابهلای ضرباتی که به فلزات مینواخت، هدف و مسیرش را دریافته بود. او در راهی قرار گرفت که باید قرار میگرفت. سرنوشت و ارادهاش با هم همدست شده بودند تا آرزوهایش را با شتاب زیاد به واقعیت بدل کند. محمدرضا رستمی، از آن دست کارآفرینان و صنعتگرانی است که در شروع کارش سرمایهای نداشت و از ثروت پدری و خانوادگی هم برخوردار نبود. او کارش را از شاگردی کردن در گاراژها و کارگاههای صنعتی کوچک آغاز کرد و در ادامه راهش توانست با تکیه بر تلاش، خلاقیت و باور داشتن به خواست خود، در صنعت تریلرسازی نام و آوازهای در ایران و آن سوی مرزها برای خود بهدست آورد. او موفق شد با راهاندازی مجموعه واحدهای تولیدی «مارال صنعت جاوید»، تحولی شگرف را در صنعت تریلرسازی و ساخت ماشینهای سنگین در ایران بهوجود آورد؛ تحولی که از یکسو به اشتغالزایی و کارآفرینی و از سوی دیگر به ارتقای کیفیت و استانداردسازی تریلرها در کشور کمک کرد. او راز موفقیت خود و گروه صنعتیاش را در «وظیفه شناسی»، «مسوولیتپذیری» و «تعهد» میداند. رستمی معتقد است: «پول در وهله اول مهم نیست، بلکه در ابتدا سلامت کاری مهم است. این نگاه باعث شد که هم کیفیت کارم بالا برود و هم پول بیشتری بهدست بیاورم. پول درآوردن خوب است؛ اما بهدست آوردن آن از راه سالم لذت دارد. پولی که همیشه بهخاطر آن دلهره داشته باشی، فایده ندارد.» این کارآفرین در توضیح یکی دیگر از اصول مهم کار و تولیدش میگوید: «سیستم کارخانه ما اصلا اخراج کردن نیست، هر کسی کار نکند خودش میرود. وظیفه هر کسی مشخص است و باید آن را هر روز انجام دهد.» داستان زندگی و کسبوکار محمدرضا رستمی، بنیانگذار کارخانه و مجموعه مارال صنعت جاوید را در ادامه میخوانید.
دنیای خودروسازی بهطور فزایندهای با رشد سیلیکون ولی و دیگر شرکتهای فناوری که در زمینه خودرو و وسایل نقلیه همکاری میکنند دچار چالشهای جدی شده است. در این مسیر شرکتهایی که در زمینه تکنولوژی سرمایهگذاریهای قابل توجهی نداشتهاند از غولهای این صنعت و رقبای قدرتمند خود جا ماندهاند. جنرال موتورز، غول خودروسازی آمریکا نیز از این موضوع مبرا نبوده است و در ژوئن سال ۲۰۰۹ با ۱۰ میلیارد دلار زیان اعلام ورشکستگی کرد. روند صعودی زیاندهی این شرکت از سال ۲۰۰۶ آغاز شده بود و در پی بحران سال ۲۰۰۸ با کاهش فروش ناشی از رکود بازارهای مالی و افزایش قیمت سوخت به اوج خود رسید. دولت آمریکا برای طرح نجات گروه خودروسازی جنرال موتورز برابر با ماده ۱۱ قانون ورشکستگی آمریکا با خرید ۶۰ درصد از سهام این شرکت درخواست کرد تا این شرکت تحت حمایت و پشتیبانی دولت قرار گیرد.
چرا برخی خریداران مسکن در پایتخت، مدت کوتاهی بعد از انجام معامله، در حالی که خود را برنده بازار به لحاظ توافق قیمتی و بهای پرداختی به فروشنده میدانند اما بهخاطر آنچه خریدهاند، پشیمان هستند؟!
متقاضیان مسکن که برای خرید خانه با استفاده از تسهیلات بانکی در حال جستوجو در نقاط مختلف شهر تهران هستند، باید بدانند که محله اوقاف به یک دلیل برای وامدارها گزینه مناسبی نیست.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران میگوید شهرداری نتوانسته حتی یک ریال از فضاهای پارک حاشیهای معابر شهر درآمدزایی کند، این در حالی است که در کتاب دخل و خرج امسال پایتخت، ۹۵۰ میلیارد تومان کسب درآمد از این محل پیشبینی شده است. عملکرد صفر در تحقق بودجه پارک حاشیهای نشانهای از عدمموفقیت برنامهریزان شهری در مدیریت ترافیک ساکن پایتخت است. بخشی که با استفاده از الگوهای موفق تجربه شده دنیا بهراحتی هم درآمدی پایدار برای شهر داشته و هم مانع از ترددهای سرگردان روزانه در معابر شهری با هدف یافتن جای پارک مناسب برای خودرو میشود.
تحقیقات میدانی از شرایط فعلی بازار اجاره مسکن در کنار تجربههای پیشین درخصوص زمانهای مناسب و نامناسب برای اجاره واحدهای مسکونی از سوی مستاجران نشان میدهد هماکنون بازار اجاره در فصل مناسب جابهجایی به نفع اجارهنشینها قرار دارد.
نمایشگرهای هوشمند نسل جدیدی از دستیارهای صوتی بودند که با تجهیز به یک صفحه نمایش امکانات بیشتری را برای کاربران به ارمغان آوردند. گجتهایی که علاوه بر امکانات اسپیکرهای هوشمند، تماس تصویری، پخش ویدئو، نمایش عکس یا حتی برنامههای محبوب را برای کاربران فراهم میکنند تا به راحتی جایگزین آنها شوند و امور خانههای هوشمند را در دست بگیرند. در مطلب این هفته به معرفی سه نمایشگر پرطرفدار یعنی اکوشو آمازون (نسل دوم)، فیسبوک پرتال پلاس و گوگل هوم هاب میپردازیم:
کنترل دسترسی کودکان به دستگاههای دیجیتالی دغدغه بزرگ پدر و مادرهای امروزی است. فرقی ندارد این دستگاه تلفن همراه، تبلت، کنسولبازی یا تلویزیونهوشمندی باشدکه به راحتی میتواند کودکان را مشغول کند. اما زمانی این مشغولیت نگرانکننده میشود که کودکان یا نوجوانان بخواهند به محتوایی دست پیدا کنند که مناسب سن آنها نیست.
این روزها که دنیای مجازی زندگی افراد را احاطه کرده و از طرفی هر لحظه حملات سایبری و هک شدن آنها را تهدید میکند، تنها راهکار افراد برای حفظ حریمشان انتخاب پسوردهای پیچیده و متعدد است. تعداد این پسوردها معادل اکانتهای مختلفی در وبسایتها و سرویسهای اینترنتی است که فرد از آنها استفاده میکند. به این ترتیب برخی از کاربران ترجیح میدهند برای سهولت از پسوردهای تکراری استفاده کنند که احتمال هک آنها را بالا میبرد.
دسترسی دانشآموزان به گوشی همیشه دردسرساز بوده و به چالش بزرگ مسوولان مدارس تبدیل شده است؛ زیرا این وسیله جذاب تمام توجه دانشآموزان را به خود جلب کرده است و آنها دیگر توجهی به درس و کلاس ندارند.
با توجه به مصوبه هیات دولت و صدور دستورالعمل اجرایی وزارت صنعت مبنی بر ترخیص خودروهای در گمرک مانده بالاخره ورود این خودروها به کشور کلید خورد.زمینه ورود خودروهای یادشده که بیشتر در بنادر استانهای هرمزگان و بوشهر مدتهای مدیدی بود که خاک میخوردند در شرایطی فراهم شد که بسیاری از ثبت نامکنندگان این خودروها امید دارند قبل از سال جاری موفق به دریافت آنها شوند.
در هفتهای که گذشت رشد بهای ۵ تا ۲۵ میلیونی محصولات تولید داخل خبر از آغاز التهابی تازه در بازار خودرو داد. در حالی که کارشناسان بارها به وزارت صمت درباره لزوم توجه به رشد تولید در کنار اعمال سیاست آزادسازی قیمتها هشدار دادند، این پیام از سوی سیاستگذار دریافت نشد. در واقع بیتوجهی به کاهش حجم و مشکلات تولید باعث شد تا با کاهش عرضه خودرو و رسیدن به روزهای پایانی سال ۹۷، تنور قیمت خودرو از نو شعله کشیده و مرزهای روانی تازهای را در بازار تجربه کند.
ماجرای ازدواج رها،دختر ۱۱ ساله ایلامی که بنا بر آنچه که در اخبار امده بود به علت بدهکاری پدرش مجبور شد با مردی ۵۴ ساله ازدواج کند ،بار دیگر ماجرای ازدواج کودکان کم سن و سال را بر سر زبان ها انداخت.بنا بر نص صریح قانون عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال تمام شمسی منوط به اذن ولی و با تشخیص دادگاه می تواند صورت بگیرد. بااین حال نمایندگان مجلس دهم طرحی را برای بررسی این موضوع تقدیم مجلس کردند که در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس رد شد. با این حال هنوز مباحث پیرامون این موضوع ادامه دارد.
در مجلس ششم طرحی را به تصویب رساندیم مبنیبر اینکه ازدواج دختران زیر ۱۵ سال مستلزم تایید دادگاه باشد. در طرح مذکور عنوان شدهبود که در سنین زیر ۱۵ سال دادگاه باید براساس معاینات صورت گرفته نظر دهد که آیا شخص به لحاظ جسمی آمادگی لازم را برای ازدواج دارد یا خیر. همچنین دادگاه باید صلاحیت عقلی دختر زیر ۱۵ سال را برای ورود به زندگی زناشویی مورد بررسی قرار دهد. این طرح توسط شورای نگهبان رد شد و تلاشهایمان برای دفاع از این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به جایی نرسید. گمان میکنم آقایان هنوز هم توجه ندارند که در دنیای امروز چه میگذرد و شرایط زمانی و مکانی فعلی چگونه است.
ازدواج یعنی ورود به فضایی از زندگیکه فرد باید مسوولیتهای مهمی را بر عهده بگیرد و چنین مسوولیتهایی را افراد «بالغ» میتوانند بپذیرند. بلوغ فیزیولوژیک در دخترها بین ٩ تا ١٢ و در پسرها کمی دیرتر رخ میدهد؛ ولی بلوغ روانی با پایان دوران کودکی و نوجوانی کامل میشود. در ایران متوسط سن پایان نوجوانی ۲۰ تا ۲۲ سالگی است.
ازدواج سنتی پسندیده و مورد تاکید دین مبین اسلام است و آنچنان که اصل دهم قانون اساسی بر آن تاکید دارد، باید بر پاسداری از قداست «بنیادیترین واحد جامعه» تلاش کرد.