از ساعت ۲:۲۹ دقیقه صبح روز ۹ نوامبر سال ۲۰۱۶ که ترامپ به ریاستجمهوری آمریکا برگزیده شد، بسیاری از افراد و کشورها در انتظار برگزاری انتخابات میاندورهای آمریکا بودند تا شاید راهی را برای خلاصی آمریکا و جهان از دست ترامپ پیدا کنند؛ اما نتیجه انتخابات میاندورهای نشان داد که بهرغم آنکه دموکراتها توانستند در مجلس نمایندگان به پیروزی دست یابند، اما نهاد بالادستی، سنا را از دست داده و به جمهوریخواهان طرفدار ترامپ واگذار کردند. این مساله باعث شد تا مساله استیضاح ترامپ برای دموکراتها بسیار سخت و دست نیافتنی شود؛ اما از سوی دیگر این سوال را باید مطرح کرد که آیا پدیده ترامپیسم، در سراشیبی افول قرار دارد یا همچنان درجای خود مستحکم ایستاده و به بسط و نشر خود در آمریکا میپردازد.
انتخابات میاندورهای ۲۰۱۸ آمریکا را میتوان به مثابه یک بازگشت پیروزمندانه برای حزب دموکرات آمریکا دانست. دموکراتها اکنون با کسب اکثریت کرسیهای مجلس نمایندگان ابزاری را در اختیار گرفتهاند که آنها را قادر میسازد تا از تصویب قوانین جدید دلخواه جمهوریخواهان جلوگیری به عمل آورند و تحقیقات دقیقتری را آنگونه که میخواهند در رابطه با رسواییهای متعدد ترامپ انجام دهند. در حالی که جنگ در مجلس نمایندگان از روزهای آتی کلید میخورد، این انتخابات نشانهای از نزاع دیگری برای موجودیت آمریکا دارد که تازه آغاز شده است.
آمارهای انتخابات میاندورهای سنا و مجلس نمایندگان آمریکا در ماه نوامبر نشان میدهد که در شهرهای کوچک، مناطق روستایی، منطقه میدوست و جنوب آمریکا جمهوریخواهان دارای رای بیشتری بودهاند. این موضوع به انتخابات ۲۰۱۸ اختصاص ندارد و از گذشته در مناطق شهری و پرتراکمتر گرایشها اغلب به سوی دموکراتها بوده است و پراکندگی جغرافیایی آنها نیز در سواحل غربی و شرقی ایالات متحده قرار دارد، چرا که دارای نگاه لیبرال هستند و تحت تاثیر موضوعات هویتی و ارزشهای دینی قرار نمیگیرند. در حالی که در مناطق روستایی، شهرهای کوچک و مناطق کشاورزی فضا عموما هویتی است و افراد بر ارزشها تاکید دارند. این اتفاق در سال ۲۰۱۶ و انتخابات ریاست جمهوری نیز رخ داد.
اگرچه عباس آخوندی وزیر مستعفی راه و شهرسازی توانسته بود پیش از جلسه نهایی رایگیری برای شهردار تهران، آرای بیشتری از نمایندگان شورای شهر پنجم را بهعنوان یکی از دو گزینه نهایی کسب کند؛ اما در نهایت این پیروز حناچی بود که روز سهشنبه با یک رای بیشتر کلیددار پایتخت شد و به همه گمانهزنیها و اما و اگرها طی روزهای گذشته پایان داد. پیروز حناچی که ۴ سال در دولت یازدهم در کسوت معاون آخوندی در وزارت راه و شهرسازی قرار داشت، در دوره شهرداری محمدعلی نجفی به معاونت فنی و عمرانی شهرداری برگزیده شد. طی روزهای قبل از رایگیری حرف و حدیثهای زیادی درباره مخالفت با شهرداری آخوندی در رسانهها و شبکههای اجتماعی جریان داشت.
بازی فینال جام باشگاههای آسیا درحالی شنبه شب در ورزشگاه صدهزار نفری آزادی برگزار شد که با وجود پایان نهچندان خوشی که داشت اما باز هم شیرینی نایب قهرمانی را به کام هواداران پرسپولیس ریخت. این بازی که با حرف و حدیثها درباره ورود زنان به ورزشگاه و نیز کریخوانی هواداران رقیب پرسپولیس برای این تیم همراه بود، فضای شبکههای اجتماعی را چند روزی به تسخیر خود درآورد.
انتشار فیلمی از گفتوگوی یک پیرمرد طبسی با وزیر جهاد کشاورزی این هفته در فضای مجازی حسابی سر و صدا به پا کرد. در این فیلم پیرمردی با محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی روبهرو میشود و به جای تقاضاها یا گلههای معمول در مقام یک ناصح، شعر مشهوری را میخواند. پیرمرد: یک گوجه فرنگی توی مملکت تون ۷۰۰ تومن شده! وزیر: خُب؟ پیرمرد: گوش میکنی یا نه ؟ وزیر: خب! پیرمرد: روزگار است هر روز بدتر میبینم، این جهان را پر از خاک و خطر میبینم، دختران را همه جنگ است با مادر، پسران را همه بدخواه پدر میبینم.
نگاهی به پیامدهای حوادث گذشته از جمله زلزله، این واقعیات را نشان میدهد: همه سامانهای زندگی و از جمله سامان اقتصادی به هم میریزد؛ بیکاری گذشته تشدید میشود؛ معمولا بعد از این گونه حوادث، برخی مردم به ویژه کسانی که توان مالی دارند از جمله فعالان اقتصادی، از منطقه مهاجرت میکنند؛ تمایل سرمایهگذاران خارج منطقه به سرمایهگذاری در منطقه حادثه دیده کم میشود؛ کمکهای دولتی و مردمی به پایان میرسد و مردم آسیبدیده باید روی پای خودشان بایستند.
سالها از خواندن قصهای و داستانی گذشته. خیلی از حادثهها و ماجراهای قصه یادمان رفته. خیلی از حرفها و فکرها و مکانها و لحظهها. اما چیزی است که همیشه تا آخر از یک قصه در ذهن خواهد ماند: شخصیت. و کار ادبیات همین است. اینکه به قول محمدعلی سپانلو در حافظه جمعی ما «آدم» بسازد. و چخوف نویسندهای است بیتکرار که داستانهایش از این جهت «کارخانه آدمسازی» است. شما ممکن است قصه «خانمی با سگ کوچک» را فراموش کنید، اما انبوه کارمندها، هنرپیشهها، دهقانها، پزشکها، معلمها، نقاشها، پرستارها، ملّاکها، خیاطها، فقیرها و پولدارها، زنها و مردها و بچهها را که در تکاپو و در ملال به زندگی مشغولاند، نه. این آدمها را چخوف نه با رودهدرازی و پرداختهای طویل، که نقاشوار فقط با چند تاش میآفریند (هر حرف زدنی درباره چخوف ناگزیر و همواره رنگی از تکرار میگیرد.
متاسفانه دانشگاههای کشور با کمبود کتابهای درسی در حوزه تاریخ روبهرو شدهاند. از سوی دیگر منابع موجود نیز با مشکلاتی درخصوص برنامههای درسی مواجهند. در میان کتابهای موجود، کتابهایی که دانشجو را به مطالعه بیشتر در حوزه تاریخ ترغیب کند کم است. حدود ۲۶ سال است که در دانشگاههای کشور تاریخ معاصر تدریس میکنم و در طول این سالها همواره با کمبود کتابهای درسی مواجه بودهایم، حتی در برخی دانشگاهها شاهد این بودم که همکاران من به ناچار کتابهای غیردرسی یا غیرمرتبط را معرفی میکنند. برای نمونه خیلی اوقات کتاب مورخ نامدار و استاد عزیز و ارجمندم یرواند آبراهامیان یعنی «ایران بین دو انقلاب» معرفی میشد و به رغم اینکه کتاب بسیار شایسته و ارزشمندی است، اما با اهداف دیگری و نه اهداف آموزشی نوشته شده است.یکی از انگیزههای من برای نگارش این کتاب، رفع نقص موجود در زمینه عدم علاقه دانشجوها به مطالعه کتابهای بیشتر در زمینه تاریخ بود. یکی دیگر از انگیزههای من در نگارش این کتاب، سادگی متن آن و دوری گزیدن از توضیح نظریههای مختلف بود.
کتاب ساختار طبقاتیِ جوامع پیشرفته یکی از آثار مهم، برجسته و متن درسی برای دانشپژوهان و دانشجویان رشته جامعهشناسی است. آنتونی گیدنز این کتاب را در سال ۱۹۷۳ به رشته تحریر درآورد اما در سال ۱۹۷۹ ضمیمهای را به این کتاب اضافه و از مدل نظری خود در مورد طبقه دفاع کرد و به منتقدان خود پاسخ داد. او در این کتاب تحلیلی عمیق و بنیادین از سنت اروپایی نظریه طبقه ارائه میدهد و بار دیگر مفهوم طبقه را در دل حوزههای اصلی مسائل جامعهشناسی قرار میدهد.
من همیشه به فضاهای سوررئالیستی و فانتزی علاقه دارم و زمانیکه نمایشنامه را خواندم متوجه شدم قابلیت اجرایی شدن این فضا وجود دارد و مونولوگهای این اثر دست کارگردان را برای اجرایی شدن ایدههای کارگردانی باز میگذارد.نمایش «دلقکهای غمگین» پیش از این در بیستویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران اجرا شد و در آن این نمایش دودلقک داشت که در اجرای جدید دو دلقک دیگر به این اثر اضافه شده و به نسبت آن فضای بصری و ترکیببندی نمایش تصویریتر شده و نمایش فضای شادتری پیدا کرده است.
در هفته گذشته برنامهای را درباره فرهنگ صحیح استفاده از کارتهای بانکی و دستگاههای کارتخوان روی آنتن شبکه دو بردیم و قرار است این مجموعه در هفتههای آینده هم ادامه پیدا کند.
این فیلم برای خانوادههای ایرانی ساخته شده است و یکی از چالشهایش این است که بر نقاط تاریکی از زندگی زناشویی دست میگذارد که در سینمای ایران تاکنون به آن پرداخته نشده است.
کنسرت «عاشقانههای بیمرز» ۲۲ و ۲۳ آذرماه در تالار وزارت کشور روی صحنه میرود و این اجرا اولین کنسرت مشترک کشورهای فارسیزبان؛ ایران، افغانستان و تاجیکستان است.
همدان، پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی در سال ۲۰۱۸، هفته گذشته میزبان اجلاس جهانی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) بود؛ اجلاسی که در آن میهمانانی از چندین کشور و در صدر آنها دبیر کل UNWTO حضور یافتند. این اتفاق در شرایطی که آمریکا تلاش میکند تمام دنیا را علیه ایران بشوراند، فرصتی غنیمت برای شناساندن ایران واقعی به دستاندرکاران توریسم از سراسر دنیا بود
شیرینی با شوری، گلپر با بستنی و نانهای پخته شده با خاک! جالب است نه؟ دوست دارید بدانید کجاهای ایران میتوانید به سبک گردشگران ماجراجو غذا بخورید و طعمهای جدید را امتحان کنید؟ در این سفرنامه برایتان در این باره گفتهام.
آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری در لیست سازمان جهانی یونسکو بهثبت رسیده است. اما برخی از آنها بهعنوان زیباترینها شناخته میشوند. در این سلسله مطالب، ۲۰ مورد از زیباترین آثار بهثبت رسیده در یونسکو را معرفی خواهیم کرد.
پسر را سالهاست که میشناسم؛ اما پدر را اولین بار بود که میدیدم. از گوشه و کنار شنیده بودم که به قول خودشان «آسیاببونهایقدیمی» تهران هستند. اول، تصورم از آسیابانی همان شیوههای سنتی بود. ولی بعد متوجه شدم که منظور از این اصطلاحی که به کار میببرند، همان تولیدکننده آرد است.
شرکت آدیداس در سال ۱۹۲۴ با نام کارخانه کفش برادران داسلر در آلمان تاسیس شد و در سال ۱۹۴۹ به آدیداس تغییر نام داد. آدولف داسلر، بنیانگذار این شرکت که خودش هم ورزشکار بود، مثل بسیاری از کارآفرینان دیگر خلأ وجود کفشهای ورزشی با کیفیت بهتر را در بازار شناسایی کرد؛ کفشهایی که به جز کاربرد اصلی خود، عملکرد ورزشکار را بهبود ببخشند.
برخی اشتباهات آدیداس موجب شد تا این شرکت آلمانی به دومین تولیدکننده پوشاک ورزشی در جهان تبدیل شود. زمانی آدیداس بزرگترین رقیب نایک در ایالاتمتحده بود اما سهام آدیداس در سال ۲۰۱۴ حدود ۴۰ درصد افت داشت و در این سال بود که شرکت Under Armour با رشدی که داشت به دومین تولیدکننده پوشاک ورزشی در آمریکا تبدیل شد و به این ترتیب آدیداس در آن سال به جایگاه سوم کشانده شد. اما اشتباه آدیداس چه بود؟
معرفی «التهابات شاخصهای کلان اقتصادی» بهعنوان ریشه همه آنچه در ماههای اخیر باعث نابسامانی در بازار مسکن شد، یک سوءبرداشت پرخطر میتواند باشد که اگر سیاستگذار مسکن به آن دچار شود، از تدبیر برای رفع موانع درونی بازار غافل خواهد شد.
محله افسریه یکی از محلههای نسبتا قدیمی جنوب شرق تهران است که عمده مساحت آن در محدوده منطقه ۱۵ شهرداری تهران قرار دارد. این محله از غرب به بزرگراه بسیج، از جنوب به شهرک والفجر، از شمال به خیابان شهید رحیمی (خیابان ۴۶) و از شرق به قصر فیروزه و کوه منتهی میشود. سه راه افسریه نیز در ضلع جنوب شرقی این محله واقع شده است. شاید برای شما جالب باشد که بدانید نامگذاری این محله از روی اسم مالک اولیه این اراضی، «افسر الملوک» صورت گرفته است. این فرد سالها پیش زمینهای خود در منطقه افسریه را در قطعات ۱۲۰ مترمربعی به متقاضیان واگذار کرد.
مدیریت شهری پایتخت بنا دارد با تصویب فرمولی جدید صدور مجوز ساخت وساز برای باغات شهر تهران را دوباره از سر بگیرد. با این تفاوت که برخلاف رویههای پیشین که صدور مجوز ساختوساز در اراضی سبز منجر به تخریب باغات میشد قرار است پروانه ساختمانی به گونهای صادر شود که آخرین ذخایر سبز شهر تهران با حفظ منافع مالکان، به نفع شهر نیز باشد. البته در این میان علی اعطای سخنگوی شورای شهر تهران میگوید ظرف ۷ ماه گذشته که صدور مجوز برج باغ برای ساختوساز در اراضی سبز مناطق مختلف پایتخت ممنوع اعلام شد پرونده برخی باغات که عوارض صدور پروانه برای ارائه مجوز ساخت وساز در آنها از مالکان اخذ شده بلاتکلیف باقی مانده است.
هفته گذشته ارزانترین آپارتمانهای عرضهشده به بازار فروش بهطور متوسط بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان قیمتگذاری شدند. این آپارتمانها عمدتا واحدهای مسکونی با متراژ کمتر از ۵۰ مترمربع هستند که اغلب بهعنوان گزینه مناسب برای اولین خرید از بازار ملک به خریداران با سطح بودجه اندک پیشنهاد شدهاند.
برای غولهای دیجیتالی فرقی ندارد که در چه میدان رقابتی حضور پیدا میکنند. گاهی ممکن است این میدان نبرد برای عرضه یک سیستم عامل باشد یا اینکه یک محصول جدیدی را به بازار بفرستند. به هر حال، در تلاشند در بازارهای دیجیتالی خودنمایی کنند. رونمایی تلفنهای هوشمند از سوی شرکتها در چند ماه گذشته هم حاکی از رقابت تنگاتنگ این شرکتها برای تصاحب بازار است. گوگل پیکسل ۳ ایکسال (Pixel۳ XL) و آیفون ایکس اسمکس (iPhone XS Max) اپل از آن سری گوشیهای جدید بودند که حسابی خبرساز شدند. در این مطلب میخواهیم به مقایسه این محصول بپردازیم:
ممکن است برای خیلی از کارمندان که روزانه با اعداد، آمار، گزارش یا اطلاعات مختلفی سروکار دارند، پیش بیاید که بهخاطر یک لحظه حواسپرتی دادهای را اشتباه وارد کنند و بعضا این اشتباهات ممکن است پیامد و خسارتهای سنگینی را برای شرکت بهبار آورد. از طرفی هم برای شرکت و هم برای کارمند بختبرگشته دردسرساز میشود.
شرکت اپل با رونمایی از iOS۱۲ مشتریان گوشیها و تبلتهای از آیفون۵s گرفته تا آیپدایر را خوشحال کرد. به هر حال، معرفی هر آپدیت جدید سیستمعامل حاکی از آن است که کاربران از خدمات بهتر و بیشتری استفاده خواهند کرد. اما کام کاربران محصولات اپل هنوز با این سیستمعامل جدید شیرین نشده بود که یکی پس از دیگری نقاط ضعف این سیستم شروع کردند به آزردن کاربران و ظاهرا اوضاع به خوبی که همه تصور میکردند، نیست. در این مطلب مجموعهای از مشکلات سیستمعامل iOS۱۲ به همراه راهحلهایی برای آنها آمده است:
برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی همزمان با توقف واردات خودرو و اصرار دولت به ادامه این روند، طرحی را در دستور کار قرار دادند که هم منجر به آزادسازی ورود خودرو به کشور میشد و هم تعرفه را کاهش میداد. این طرح که به نام «طرح ساماندهی بازار خودرو» با قید یک فوریت در دستور کار نمایندگان مجلس قرار گرفت پس از مدتی از دستور کار خارج شد، اما نمایندگانی که پیگیر لغو ممنوعیت واردات خودرو بودند بار دیگر این طرح را در دستور کار قرار دادند.
در پس بازار خودرو تضاد غریبی نهفته است. بازار خودرو با کاهش شدید عرضه روبهرو است، خودروسازان به دلیل کاهش تولید توان پاسخگویی به نیاز مصرفکنندگان خود بهخصوص افرادی که بابت خودروهایی که ثبتنام کرده و اغلب بهطور کامل بهای خودرو را به حساب شرکتهای خودروساز واریز کردهاند، ندارند تا کمبود خودرو در بازارمشهود باشد و قیمتها نیز پیوسته صعودی و رو به افزایش باشند. در این میان اما یک نکته عجیب وجود دارد. اینکه بهرغم اعلام کمبود قطعات از سوی خودروسازان، گویا چنین موضوعی حداقل در بخش قطعات پیشرفته یا وارداتی صحت ندارد.
برخی مشتریان خودروهای داخلی از لحظه تحویل خودرو تا قبل از فرارسیدن گارانتی، به دلیل برخی ایرادات مجبورند چندینبار به تعمیرگاههای مجاز خودروسازان مراجعه کنند. هرچند مشتریان توقع دارند خودرویی که خریداری میکنند از کیفیت قابلقبولی برخوردار باشد اما متاسفانه بعد از تحویل با اشکالاتی روبهرو میشوند که لذت داشتن خودروی نو را از آنان میگیرد.
بازی برگشت فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۸ روز شنبه ۱۹ آبان ۹۷، ساعت ۱۸:۳۰ در ورزشگاه آزادی، بین دو تیم پرسپولیس ایران و کاشیما آنتلرز ژاپن برگزارشد. نکته حایز اهمیت این بازی حضور زنان ایرانی در ورزشگاه بود که مدت زیادی از طرف مسوولان برای این امر تلاش شده بود، هرچند درهای آزادی هنوز برای عموم زنان ایرانی باز نیست اما بر اساس تصمیمگیریهای اتخاذ شده در این بازی تعدادی خبرنگار زن و هوادار پرسپولیس حضور داشتند، در این گزارش تصویری گوشهای از شور و شوق زنان ایرانی را بعد از رسیدن به ورزشگاه آزادی میبینیم./ عکسها: فروغ علایی
پائولو دو سانتوس اقتصاددان و استاد اقتصاد در مدرسه جدید برای محققان اجتماعی است. علایق تحقیقی او شامل نقش فاینانس در توسعه اقتصاد، تئوری پولی و روشهای کلاسیک تحلیل اقتصادی میشود. این اقتصاددان در یکی از آخرین نوشتههای خود به موضوع ارز رایج بینالمللی پرداخته است:
«جیمز کینج»، ستوننویس فایننشالتایمز رشد تورم در اقتصادهای نوظهور را با بررسی شاخص قیمت مصرفکننده در ترکیه بررسی کرده است. نرخ تورم ترکیه که به یکقدمی سطح ۲۵ درصدی رسیده بود، بالاخره در ادامه افسارگسیختگی خود از این نرخ نیز عبور کرد. شاخص قیمت مصرفکننده در ماه اکتبر نسبت به همین ماه در سال گذشته میلادی ۲/ ۲۵ درصد افزایش یافت. آخرین تجربه نرخ تورم در این سطح به بیش از ۱۵ سال و ۴ ماه قبل بازمیگردد؛ یعنی دوران عبور از بحران سال ۲۰۰۱ میلادی و تثبیت اصلاحات اقتصادی گسترده در ترکیه.
بنجامین پیج، استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه ماساچوست و بوستون است که به همراه همکارانش در یادداشت زیر، پرده دیگری از دلایل انتخاب ترامپ بهعنوان رئیسجمهوری آمریکا را بررسی کرد: خلاف روایت حاکم رسانهها، مسائل اجتماعی مانند نژادپرستی و مسائل جنسیتی نمیتوانند پیروزی ترامپ را توضیح دهند. انتخاب دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ بهعنوان رئیسجمهور ایالاتمتحده، میتواند بهعنوان یک نمونه برجسته از برخاستن گروه راست پوپولیست در سطح جهان باشد. در اینباره پژوهشگران بحثهای زیادی کردهاند که چه ریشههایی از پوپولیسم، بهطور گسترده در عموم وجود دارد. برای مثال، آیا رایدهندگان در ایالاتمتحده بهطور عمده به مسائل اجتماعی همچون نژادپرستی، بیگانه ستیزی و جنسیتگرایی واکنش نشان دادند؟
«گابریل ویلداو»، اقتصاددان آمریکایی آخرین گزارش خود را به بررسی روند افزایشی صادرات چین به آمریکا برخلاف جریان تعرفهگذاری اختصاص داده است. تراز تجاری آمریکا و چین در ماه اکتبر برخلاف پیشبینیها ثبت شد. صادرات چین به ایالاتمتحده در این ماه (نسبت به ماه مشابه در سال گذشته میلادی) ۲/ ۱۳ درصد افزایش یافته و واردات از آمریکا کاهشی ثبت شده است. به این ترتیب، تعرفههای تجاری تا بهحال تاثیر منفی بر روند روبه رشد تقاضای کالاهای چینی در ایالاتمتحده نگذاشته است.