شماره روزنامه ۶۱۸۸
|
دنیای اقتصاد

آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد شماره ۶۱۸۸

تاریخ چاپ:
  • نرخ سود بین بانکی به سقف رسید؛ چرا این ابزار قطب‌نمای بازار پول نشد؟

    نرخ بهره بین بانکی که متاثر از عملیات بازار باز است به تازگی با ثبت رقم ۲۳.۹۴درصد به سقف تاریخی خود رسید. عملیات بازار باز که از سال۱۳۹۸ توسط بانک مرکزی استفاده می‌شود در آغاز قرار بود ابزار اثرگذاری در حوزه سیاست پولی باشد و هدف‌گذاری مربوط به رشد نقدینگی و تورم را برای این نهاد سیاستگذار تسهیل کند. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ سود بازار بین بانکی به هدف اصلی خود برای تبدیل شدن به ابزار اصلی تنظیم جریان پولی کشور نرسیده است و به نظر می‌رسد که رویکردهای دستوری، در کارکرد این ابزار اثرگذار بوده است. در حال حاضر نیز شکاف مابین نرخ سود…

  • دکتر مسعود نیلی*
    به یاد دارم در سال‌های دور گذشته و در زمان‌هایی که در سازمان برنامه و بودجه کار می‌کردم، در چند نوبت، مسوولیت تهیه گزارش‌هایی تحت عنوان چشم‌انداز ۱۰سال آینده اقتصاد ایران را برعهده داشتم.

  • دکتر فاطمه عزیزخانی*
    در حال حاضر زنان بخش مهمی از جمعیت در سن کار را در سطح دنیا تشکیل می‌دهند، اما بررسی‌ها(۱) نشان می‌دهد که حتی آموزش برابر زن و مرد، به مشاغل برابر برای این دو منجر نشده و همچنان تبعیض جنسیتی درآمدی یکی از چالش‌های حوزه بازار کار…

  • دنیای اقتصاد : شاخص کل در هفته اول دی‏ماه با رشد ۶.۲۸درصدی با مقاومت داینامیک ۲.۸میلیون واحدی درگیر است. احتمالا طی هفته پیش‌رو افزایش تقاضا در نمادهای کوچک‏تر می‏تواند فضا را برای رشد شاخص هموزن و عبور از قله تاریخی فراهم کند. این امر…

  • دنیای اقتصاد : درجریان سفر دوروزه رئیس‌جمهور به خراسان شمالی۳۴۰هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرا و تکمیل طرح‌های مختلف تصویب شد. مسعود پزشکیان در این سفر از پیگیری مسیر بازرگانی و بازارچه مرزی برای رشد این استان خبر داد. او همچنین از مصرف…

  • دنیای اقتصاد : مانموهان سینگ، نخست‌وزیر اسبق هند که به‌عنوان یکی از رهبران اثرگذار در بهبود شرایط اقتصادی این کشور شناخته می‌شد، درگذشت. او به عنوان وزیر دارایی در اوایل دهه ۱۹۹۰ و نخست‌وزیر هند در دو دوره متوالی از ۲۰۰۴تا ۲۰۱۴، اصلاحات بزرگی…

  • مساله «تبعیض جنسیتی» در بازار کار نه موضوع جدیدی است و نه موضوعی است که به کشورهای خاصی همچون کشور ما محدود باشد. این مساله، یک مشکل قدیمی و فراگیر است که مطابق منطق علم اقتصاد، از همان آغاز انقلاب صنعتی و تغییر تکنولوژی تولید وجود داشته است. در خصوص ادعای مطرح‌شده، شاید اشاره به این موضوع کفایت کند که کلودیا گلدین، سال گذشته میلادی، درست به‌خاطر پژوهش‌‌‌های درخشان خود در خصوص نابرابری جنسیتی در بازار کار، برنده جایزه نوبل اقتصاد شد؛ مساله‌ای که ادعای ما در خصوص پابرجابودن و همچنین،…

  • شیوا بازرگان / دکترای حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی
  • دکتر سارا امامقلی‌پور / استاد اقتصاد و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران