اخبار هفته جاری بررسی شد
نقش خودروسازان در تبدیل کارگاهی خودرو
وی با معرفی سایتی از مالکان خودروهای بنزینسوز خواست که با ثبتنام در این سایت نسبت به تغییر مصرف سوخت خودروی خود اقدام کنند. وی حتی عنوان کرده بود که روزانه ۳۰ هزار درخواست در این زمینه ثبت میشود. با توجه به تمامی اظهارنظرها و روندی که برای دوگانهسوز کردن خودروهای بنزین سوز بهصورت کارگاهی طی هفته جاری عنوان شد؛ با این حال به نظر میرسد که خودروسازان به دلیل حساس بودن موضوع چندان رضایت خاطر از دوگانهسوز کردن کارگاهی ندارند و حتی این روند را با استانداردهای جاری محصولات گاز سوز مغایر میدانند. در هر صورت در هفته جاری اخبار مربوط به گازسوز کردن کارگاهی خودروها داغ بود و درهمین راستا حسن قلیپور، مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیز از شرایط دوگانهسوز کردن خودروها رونمایی کرد؛ بهطوریکه وی عنوان کرد، اولویت با گازسوزسازی خودروهای پرمصرف بنزینی، مانند وانتها است. وی همچنین تاکید کرد که اولویت نخست در دوگانهسوزشدن خودروها، پرمصرفهایی است که وانتها را شامل میشود؛ بعد از آن نیز ناوگان حمل و نقل عمومی مانند ون و انواع تاکسیها در دستور کار گازسوزسازی قرار دارند. قلیپور همچنین تبدیل خودروها با موتور پایه بنزینی به دوگانهسوز را وظیفه خودروسازان و وزارت صنعت دانست و گفت: تامین کیتهایی که مصرف میشود بر عهده خودروساز است.
تعیین تکلیف معوقها
هر چند خودروسازان بارها نسبت به خودروهای معوق، اطلاعرسانی کردهاند با این حال در هفته جاری مجتبی جوهریان مدیرکل دفتر نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نسبت به آخرین تصمیم کمیته خودرو در این زمینه نکاتی را یادآوری کرد. وی تاکید کرد که در ارتباط با تعهدات عرضهکنندگان خودرو حسب تصمیمات متخذه در جلسات کمیته خودرو مستقر در وزارت صمت مقرر شده تا از طریق ارائه برنامههای جایگزین درخصوص خودروهایی که امکان تولید آن وجود ندارد، ضمن پیشنهاد خودروی جایگزین یا ارائه سبدی از محصولات قابل تحویل، نسبت به جلب رضایت خریدار اقدام شود. جوهریان تاکید کرد که خودروسازان مکلف شدند در ارتباط با آن دسته از خودروهایی که تعهدات معوق ندارند، اولویت واگذاری آن را به جایگزینی برای سایر خودروهای با تعهدات معوق اختصاص دهند.
۲۷ هزار میلیارد تومان زیان
اما در هفته جاری سایت کدال با انتشار آماری بر زیان سه خودروساز بزرگ کشور طی ۶ ماه نخست امسال تاکید کرد. طبق صورتهای مالی ارائه شده ایران خودرو، سایپا و پارسخودرو در مجموع زیانی بالغ بر ۹ هزار و ۴۲۱ میلیارد و ۷۷۷ میلیون تومان را در نیمه نخست امسال حاصل کردهاند. با این حساب، غولهای جاده مخصوص در مقایسه با نیمه نخست سال گذشته، ۴/ ۹۳ درصد افزایش زیان داشتهاند. صورتهای مالی همچنین نشان میدهد جمع زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور تا پایان شهریور امسال به بیش از ۲۷ هزار و ۱۱۵ میلیارد و ۴۳۰ میلیون تومان رسیده است.