دنیای اقتصاد -هادی سلگی:
نیروگاههای سیکل ترکیبی در فصول سرد سال که با محدودیت گاز دریافتی مواجه میشوند از سوخت مایع استفاده میکنند. امسال با توجه به سه عامل «کاهش زودهنگام دمای هوا»، «تعویق تعمیرات اساسی پالایشگاههای گاز به ماههای سرد» و همینطور «کاهش ذخایر نیروگاه» تقاضا برای سوخت جایگزین یا همان سوخت مایع (شامل نفت گاز و مازوت) بیشتر شد. آنطور که مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: مجموعا ۳۸درصد گازوئیل و نفتکوره بیشتری از ابتدای سالتا ۱۲ آبان نسبت به مدت مشابه پارسال به نیروگاهها تحویل داده شدهاست. طبق گفتههای کرامت ویسکرمی در حوزه مازوت در شهریور امسال ۷۵درصد، در مهر ۸۰درصد و در ۱۲ روز ابتدای آبان نیز ۶۰درصد افزایش تحویل به نیروگاهها داشتهایم. طی سالها موضوع سوزاندن مازوت و تاثیر آن بر آلودگی هوا به یکی از دغدغههای عمومی تبدیل شدهاست. ویسکرمی میگوید؛ در کل ۴ نیروگاه در کشور امکان مازوتسوزی دارند که همه آنها دور از محیطهای شهری قرار دارند. به گفته او طرح کیفیسازی مازوت هم در دستور کار است و در برخی پالایشگاهها هم به اجرا درآمده است، اما برخی دیگر با محدودیت مالی و در انتظار مجوزگیری قراردارند. کاهش گوگرد و دیگر مواد مضر مازوت در طرح کیفیسازی میتواند به کاهش آلودگی هوا کمک کند.
وزیر امورخارجه مجارستان اعلام کرد؛ خط لوله دروژبا همچنان مسیر اصلی واردات نفتخام این کشور از روسیه خواهد بود. به گزارش «شانا» بهنقل از رویترز، پیتر سیارتو پس از مذاکره با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود، در حاشیه کنفرانسی اعلام کرد؛ خط لوله دروژبا همچنان مسیر اصلی واردات نفتخام این کشور خواهد ماند.
هشت عضو ائتلاف اوپکپلاس از تعویق یک ماهه اجرای برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود تا پایان دسامبر ۲۰۲۴ خبر دادند. به گزارش «شانا» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دبیرخانه اوپک، هشت عضو ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) متشکل از عربستانسعودی، روسیه، عراق، اماراتمتحدهعربی، کویت، قزاقستان، الجزایر و عمان تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲میلیون و ۲۰۰هزار بشکهای خود را برای یک ماه دیگر تا پایان دسامبر ۲۰۲۴ تمدید کردند.
دنیایاقتصاد-حمید ملازاده:
قیمت شاخص برنت در روزهای اخیر به مرز ۷۵دلار در هر بشکه نزدیک شده و این افزایش نشان از تاثیرگذاری عوامل سیاسی و اقتصادی بر بازار نفت دارد. این رشد برای چهارمین روز متوالی بهدنبال تصمیم اوپکپلاس برای تعویق افزایش تولید در ماه دسامبر رخداد؛ تصمیمی که با هدف مقابله با عدمقطعیتهای اقتصادی و جلوگیری از عرضه بیش از حد در بازار نفت اتخاذ شد.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی سال، نهتنها بر جامعه آمریکا، بلکه بر کل اقتصاد و بهویژه بازار جهانی انرژی تاثیرات قابلتوجهی خواهدداشت. اوپکپلاس، بهعنوان یکی از سازمانهای اصلی تاثیرگذار در عرضه نفت جهان، همواره به عوامل سیاسی توجه ویژهای داشته؛ چراکه این عوامل نقش کلیدی در تعیین سیاستهای تولیدی و سهمیهبندی نفت این سازمان ایفا میکنند، با اینحال امسال انتخابات آمریکا میتواند اهمیت ویژهای برای اوپکپلاس داشتهباشد، زیرا این انتخابات میتواند تغییرات عمدهای در مسائل مرتبط با امنیت انرژی، تحریمها و بازار نفت بههمراه داشتهباشد. این مقاله به تحلیل دقیق از چگونگی تاثیر احتمالی این انتخابات بر اوپکپلاس میپردازد.
رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران راندمان نیروگاههای کشور را بین ۳۷ تا ۳۸درصد عنوان کرد و گفت: سالانه بیش از ۲۴۰میلیارد مترمکعب گاز مصرف میشود که تقریبا یکسوم آن به نیروگاهها اختصاص مییابد. هاشم اورعی در گفتوگو با «شانا» با بیان اینکه سالانه بهصورت میانگین ۷۹میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاهها تحویل داده میشود، اظهار کرد: حدود ۹۰درصد تولید برق کشور وابسته به گاز است.
سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد: مجموع گاز موردنیاز صنعت پتروشیمی با اجرای طرحهای توسعهای در برنامه هفتم توسعه، روزانه ۱۶۸میلیون مترمکعب برآورد میشود. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، حسن عباسزاده در بازدید از شرکتهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) اظهار کرد: بر اساس ضریب متوسط رشد تولید سالانه ۸درصد، مقدار گاز (خوراک و سوخت) موردنیاز صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه روزانه ۱۶۸میلیون مترمکعب برآورد میشود، گاز موردنیاز این صنعت در برنامه هشتم توسعه روزانه ۲۰۵میلیون مترمکعب پیشبینی شدهاست.
به گزارش «شانا» زنجیره تامین بنزین و گازوئیل در ایران بهصورت کلی شامل چهار بخش است که تولید نفت در اختیار شرکت ملی نفت (از طریق ۱۳ شرکت زیرمجموعه) و بخش پالایش و خردهفروشی در اختیار شرکتهای خصوصی (یا شبهدولتی) و بخش انتقال در اختیار شرکت ملی پالایشوپخش است. تحلیل حاضر با هدف شفافسازی هزینه تمامشده تامین یک لیتر بنزین، گازوئیل و سایر فرآوردههای نفتی و براساس تحلیل صورتهای مالی شرکتهای فعال در زنجیره فرآوردههای نفتی در بازه ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ انجام شدهاست. همچنین هزینهها در هر بخش به «سرمایهای» و «جاری» تفکیک شدهاست.
به گزارش «شانا» ادارهکل روابطعمومی وزارت نفت با صدور اطلاعیهای سخنان یکی از نمایندگان مجلس درباره اظهارنظر وزیر نفت پیرامون افزایش قیمت بنزین را تکذیب و تصریح کرد: نقلقول منتشرشده بهنام وزیر نفت صحیح نیست و اساسا موضوع تعیین قیمت حاملهای انرژی از جمله بنزین در زمره سیاستگذاریهای بالادستی است و در این زمینه وزارت نفت فقط مجری تصمیمهای ابلاغی دولت و مجلس محترم خواهد بود. بدیهی است نقل اظهارات نادرست در مورد افزایش قیمت بنزین و یافتن راهکارهایی برای اجرای آن و انتساب این سخنان به وزیر نفت فاقد اصالت بوده و تکذیب میشود.
دنیای اقتصاد -پیمان قناعتیفرد:
غول نفتی عربستانسعودی، آرامکو، رشد تولید بازار جهانی نفت در سال۲۰۲۵ میلادی را برابر با ۱.۵درصد پیشبینی میکند. این امر ناشی از رشد بنیادین اقتصاد در چین و نقش بزرگان سوختهای فسیلی در فرآیند گذار سبز انرژی است. بسته محرک اقتصادی اخیر چین نیز نتوانسته نگرانیهای فعالان بازار انرژی در مورد بازار این کشور را کاهش دهد. چین ۷۰درصد از رشد تقاضای نفت در سال۲۰۲۳ میلادی را به خود اختصاص داده، با اینحال رشد تقاضای این کشور در سالجاری میلادی کندتر از حد انتظار بودهاست.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده :
صادرات نفت ونزوئلا در ماه اکتبر به اوج جدیدی در چهار سالاخیر رسید و به ۹۵۰هزار بشکه در روز نزدیک شد. این سیر صعودی به دلیل رشد تولید نفت و افزایش فروش به ایالاتمتحده و هند بهدست آمد.
شرکت ملی نفت فراساحلی چین(سینوک) از امضای یک قرارداد اکتشاف و تولید در یک میدان نفتی عراق خبر داد. به گزارش خبرگزاری «شانا» به نقل از رویترز، شرکت سینوک اعلام کرد؛ برای اکتشاف نفت و گاز در میدان بلوک ۷ در عراق یک قرارداد اکتشاف، توسعه و تولید (EDPC) با شرکت دولتی نفت میدلند این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) امضا کردهاست.
منابع تجاری از احتمال کاهش قیمت نفت عربستان برای تحویل به مشتریان آسیایی در ماه دسامبر خبر دادند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، منابع تجاری اعلام کردند؛ احتمال میرود عربستان قیمت بیشتر انواع نفتخام صادراتی به آسیا را طی ماه دسامبر کاهش دهد که ضعف در شاخص نفتخام دبی در منطقه خاورمیانه از دلایل آن بهشمار میآید.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد؛ تولید نفتخام ایالاتمتحده در ماه اوت به رکورد ماهانه دستیافت. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش ماهانه تولید نفت و گاز طبیعی خود اعلام کرد؛ تولید نفت ایالاتمتحده در ماه اوت با ۱.۵درصد افزایش به رکورد ماهانه ۱۳میلیون و ۴۰۰هزار بشکه در روز رسید.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران روند مصرف سوخت در ناوگان هوایی کشور را افزایشی اعلام کرد و گفت: با توجه به توان پالایشگاههای داخلی در این زمینه نیازی به واردات نداریم.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
با آغاز فصل گزارشدهی سود و زیان شرکتهای نفت و گاز در اروپا، شرکتهایی مانند BP و دیگر غولهای انرژی تحتفشار شدیدی قرارگرفتهاند؛ سود BP در این فصل پایینترین میزان از زمان همهگیری کووید-۱۹ بوده و این افت به قیمتهای پایینتر نفت و کاهش حاشیه سود پالایش نسبت داده میشود. این روند که در سایر شرکتهای بزرگ مانند شل، توتالانرژیز، اکسونموبیل و شورون نیز مشهود است، نشاندهنده چالشهای پیشرو است، چراکه سودها اکنون بسیار پایینتر از رکوردهای سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ است، اما این وضعیت پرسشی بزرگتر از عملکرد شرکتها را مطرح میکند: آیا اتحادیه اروپا برنامهای کامل و کاربردی برای مدیریت مصرف گاز طبیعی در جریان گذار به سمت انرژیهای پاک و تجدیدپذیر دارد یا خیر؟ به گزارش فایننشالتایمز، اتحادیه اروپا در سیاستگذاری انرژی با چالشی اساسی روبهرو است. برخلاف موضع مشخص خود در قبال زغالسنگ که بهسرعت در حال کنار گذاشتن آن است و نیز تسریع در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، جایگاه گاز در میانمدت همچنان مبهم است.
چین با اجرای ۶۰ درصد پروژههای جدید جهان در ۶سالآینده، رونق انرژی سبز را پیش خواهد برد. به گزارش «شانا» به نقل از ادارهکل امور اوپک، مجامع و سازمانهای بینالمللی وزارت نفت، طبق گزارش «انرژیهای تجدیدپذیر ۲۰۲۴» آژانس بینالمللی انرژی که هفته گذشته منتشر شد، انتظار میرود چین تقریبا ۶۰درصد از ظرفیت جدید انرژیهای تجدیدپذیر جهان را تا سال۲۰۳۰ به خود اختصاص دهد. آژانس بینالمللی انرژی برآورد کردهاست با توجه به برنامههای انرژی پاک چین و هند، طی ۶سالآینده پروژههای انرژی تجدیدپذیر با سرعتی سهبرابر ۶سالگذشته اجرا خواهند شد.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه حجم ناترازی گاز طبیعی کشور در روزهای سرد و اوج مصرف حدود ۳۰۰میلیون مترمکعب است، اعلام کرد؛ مصرف گاز ایران ۳.۵برابر میانگین جهانی است.
وزیر انرژی عربستان بر تعهد خود به حفظ ظرفیت تولید نفتخام این کشور و اهداف تغییرات آبوهوایی تاکید کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، عبدالعزیز بنسلمان در کنفرانس ابتکار سرمایهگذاری آینده (FII) گفت: عربستانسعودی به حفظ ظرفیت تولید روزانه ۱۲میلیون و ۳۰۰هزار بشکه نفتخام متعهد است.
دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی فرد:
بازار سوختهای فسیلی در بحبوحه تقاضای ضعیف از سوی چین، محتاط باقی میماند. نفتخام وستتگزاساینترمدیت (WTI)، در بحبوحه ثبات ژئوپلیتیکی بیش از ۴درصد کاهش یافت تا جایی که روز دوشنبه به زیر ۶۸ دلار در هر بشکه نیز رسید و ترس از اختلالات فوری در سمت عرضه را کاهش داد.
سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تفاوت طرحهای توسعهای صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه با برنامه پیشین را در تمرکز بر زنجیره ارزش دانست و گفت: در برنامه هفتم توسعه تولید محصولات پتروشیمی باارزش در پنج زنجیره برنامهریزی شده است.
همیاری و همافزایی کارکنان صنعت نفت در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران در مهار فوران چاه ۱۴۷ میدان نفتی رگسفید رکوردهای بیسابقهای در عملیات حفاری و مهار فوران چاههای نفت و گاز برجای گذاشت و مستندهای آن میتواند در افزایش دانش فنی متخصصان این صنعت موثر باشد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اظهار کرد: بحث ناترازی سوخت، یک بحران جدی است و برای مقابله با این ناترازی باید مجموعه متعادلی از سیاستها بهویژه در حوزه غیرقیمتی با همکاری و توافق ذینفعان فعال در این حوزه اتخاذ و عملیاتی شود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از افزایش ۲۰ درصدی تحویل نفتگاز به نیروگاهها در سالجاری خبر داد و گفت: امسال در مجموع ۳۶ درصد سوخت مایع بیشتر تحویل نیروگاهها شده است.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
روز دوشنبه ۲۸ اکتبر، بازار جهانی نفت شاهد کاهش حدود ۵دلار در هر بشکه بود. این ریزش ناگهانی پس از آن رخ داد که حمله اسرائیل به ایران، تاسیسات نفتی را هدف قرار نداد و در نتیجه، عرضه انرژی در منطقه تهدید نشد. این تحولات نهایتا کاهش تنشها را به دنبال داشت که به تبع آن، قیمت شاخصهای برنت و WTI به پایینترین سطح خود از اول اکتبر رسید.
دنیای اقتصاد - پیمان قناعتی فرد:
شمول تحریمهای اتحادیه اروپا علیه نفت و گاز صادراتی روسیه البته بر روی کاغذ، بهحدی گسترده است که نقض مقررات بسته تحریمی مصوب، تقریبا غیرممکن است. Aage Borchgrevink از کمیته نظارت هلسینکی میگوید: «اگر هدف، متوقفکردن جنگ در اوکراین است، اجرای فرآیند باید برای همه طرفها راحتتر باشد.»
مدیرکل سیاستگذاری، برنامهریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت با بیان اینکه بهطور متوسط سالانه ۴.۸درصد مصرف گاز طبیعی در کشور افزایش مییابد، گفت: بررسی آمارها بهخوبی نشان میدهد تقاضا برای سوخت گاز به شکل فزایندهای رو به افزایش است.
دنیای اقتصاد:
موسسه بینالمللی و بانکهای معتبر جهانی، چشمانداز قیمت نفت در سال آینده میلادی را براساس مجموعههایی از فاکتورهای اثرگذار همچون ریسکهای اقتصادی و غیراقتصادی، ترسیم کردند. متغیرهایی همچون «افزایش سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر» باعث کاهش تقاضای طلای سیاه میشود، اما در مقابل، ریسکهای ژئوپلیتیک قیمت نفت را افزایش خواهد داد.در پیشبینی بهای نفت۲۰۲۵، عدم قطعیتهای زیادی دیده میشود. در این بررسی، ۱۰علت برای تشخیص اهمیت کلیدی «آینده قیمت نفت» فهرست شده است.
بر اساس گزارش ارزیابی آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر در مورد اهداف انرژی اجماع امارات (کاپ۲۸) که بهتازگی منتشر شد، برنامهها و اهداف ملی کنونی تنها نیمی از رشد موردنیاز در انرژیهای تجدیدپذیر تا پایان دههجاری میلادی را تامین خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد مجموعه وزارت نفت با آمادگی کامل خود را برای زمستان و تامین انرژی این فصل آماده کردهاست. به گزارش «شانا» حمید بورد در نشست اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورایاسلامی با مدیران صنعت نفت، گاز و پتروشیمی که در منطقه ویژه اقتصادی پارس برگزار شد، بیان کرد: اعضای کمیسیون انرژی مجلس وارد منطقهای شدهاند که اکنون ۷۰درصد گاز کشور را تامین میکند و ۵۰درصد پتروشیمیها در آن قرار دارد.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
گـــزارش اخیــر اداره اطـلاعات انـرژی ایالاتمتحده (EIA) درباره تولید گاز شیل این کشور در سال۲۰۲۴ حاکی از یک تغییر نگرانکننده در این صنعت است. برای اولینبار در ۲۰ سالگذشته، تولید گاز شیل کاهش یافتهاست. این گزارش حاکی از آن است که تولید گاز شیل در ۹ماه ابتدایی سال۲۰۲۴ بهطور متوسط به ۸۱میلیارد فوتمکعب در روز (Bcf/d) رسیده که یکدرصد کمتر از سالگذشته است.
مدیرعامل شرکت دولتی نفت سعودی آرامکویعربستان اعلام کرد؛ با وجود کُندشدن رشد اقتصادی چین، تقاضای نفت این کشور همچنان تا حدودی افزایشی است. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، امین ناصر گفت: با توجه به بسته محرک دولت که هدف آن تقویت رشد است، تقاضای نفت چین نسبتا صعودی است و ما شاهد تقاضای بیشتری برای سوخت جت و نفتا بهویژه برای استفاده بهعنوان خوراک طرحهای تبدیل مواد هیدروکربوری مایع به محصولات شیمیایی هستیم. وی افزود: دلیل عمده افزایش نسبی تقاضای نفت برای طرحهای تولید مواد شیمیایی در چین بیشتر افزایش تقاضا برای محصولات پتروشیمی بهمنظور افزایش تولید وسایل نقلیه الکتریکی و ساخت صفحههای خورشیدی است، بنابراین رشد بزرگی در آنجا مشاهده میشود. عربستان پس از روسیه بزرگترین صادرکننده نفت به چین است و در بعضی پالایشگاههای چین سهام دارد.
دنیای اقتصاد -پیمان قناعتیفرد:
کاهش اخیر قیمت جهانی نفت عمدتا ناشی از سیگنالهایی بود با دلالت بر اینکه اسرائیل از حمله به زیرساختهای نفتی ایران اجتناب خواهد کرد. موضوعی که بهدنبال افزایش دامنه تنشها در خاورمیانه، از نگرانیهای بزرگ فعالان بازار انرژی محسوب میشود.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
درحالیکه بهای طلایسیاه به دلیل نگرانیهای ژئوپلیتیک و اقتصادی بهشدت در حال نوسان است، ورود آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا به سرزمینهای اشغالی به امید برقراری آتشبس در جنگ غزه میتواند بر این بازار تاثیرگذار باشد. بلینکن در تلاش است تا با گفتوگوهایی با مقامات اسرائیل، روند جنگ را متوقف و از گسترش آن به لبنان جلوگیری کند.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
کاهش تقاضای نفت در چین که بهعـنــوان یکی از بـزرگتـرین مصرفکنندگان نفت در جهان شناخته میشود، تاثیرات عمیقی بر بازار جهانی انرژی خواهدداشت.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد با نزدیکشدن به اوج تقاضا برای سوختهای فسیلی باید شاهد ظهور عصری نو بهنام «عصر برق» باشیم. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد؛ جهان در آستانه عصری نو بهنام «عصر برق» قرار دارد و تقاضا برای سوختهای فسیلی تا پایان دهه به اوج خود میرسد، به این معنا که مازاد عرضه نفت و گاز میتواند جهان را به سمت سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای سبز هدایت کند، بااینحال در گزارش سالانه چشمانداز انرژی جهان، آژانس بینالمللی انرژی سطح بالایی از تردید را بهدلیل تنشها در خاورمیانه، تنشهای بین مسکو و کییف و برگزاری انتخابات در کشورهایی که نیمی از تقاضای انرژی جهان را به خود اختصاص دادهاند، اعلام کرد. فاتح بیرول، رئیس آژانس بینالمللی انرژی گفت: در نیمه دوم دههکنونی، چشمانداز مازاد عرضه نفت و گاز طبیعی بسته به نحوه تحول تنشهای ژئوپلیتیک، ما را به جهان انرژی بسیار متفاوتی سوق خواهد داد.
سالانه حجم زیادی از سوخت که با تلاش شبانهروزی متخصصان و کارگران زحمتکش کشور تولید و توزیع میشود، بهدلیل اختلاف زیاد قیمت در مقایسه با کشورهای همسایه، از چرخه بومی توزیع خارج و قاچاق میشود.
دولت انگلیس تحریمهایی تازه علیه نفتکشها و کشتیهای الانجی بر روسیه وضع کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، انگلیس اعلام کرد؛ تحریمهایی را علیه ۱۸نفتکش و چهار شناور ویژه حمل محمولههای گاز طبیعی مایعشده (الانجی) روسیه اعمالکرده که بزرگترین مجموعه تحریمها علیه «ناوگان سایه» روسیه بهشمار میآید.
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور گفت: هیاتوزیران طی مصوبهای حقالعمل جایگاههای سوخت فرآوردههای نفتی و سیانجی را ۴۰درصد افزایش داد. این رقم با احتساب مالیات ارزشافزوده است و پس از ۷ ماه تاخیر انجام شد. رضانواز در گفتوگو با «ایسنا» اظهار کرد: با این مصوبه تغییری در قیمت سوخت رخ نمیدهد و این میزان افزایش پایینتر از محاسبات کارشناسی و عدد مدنظر صنف جایگاهداران بودهاست. وی افزود: امیدواریم از اول آبانماه شاهد اجراییشدن این افزایش و پرداخت مطالبات جایگاهها باشیم.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
دونالد ترامپ در حالحاضر بیشترین کمک مالی را از صنعت نفت و گاز در مقایسه با مراحل مشابه کمپینهای قبلی خود دریافت کردهاست. این کمکها که طی ۶ماه گذشته پس از درخواست مستقیم ترامپ از مدیران اجرایی صنعت نفت به مبلغ یکمیلیارد دلار آغاز شد، با وعده لغو مقررات زیستمحیطی در صورت انتخاب مجدد وی همراه بود.
دنیای اقتصاد -پیمان قناعتیفرد:
رئیس خزانه بریتانیا میگوید؛ تصمیم کاهش هدفمند سرمایهگذاری بر انرژیهای کمکربن، با هدف حفاظت از مشاغل و سرمایهگذاریهای مرتبط با صنعت نفت، پس از نگرانیهای مطرحشده توسط فعالان و کارشناسان این صنعت، اتخاذ شدهاست. به نوشته گاردین، وزارت خزانهداری انگلستان با وعده حفظ روند سرمایهگذاری در پروژههای کمکربن و با هدف حفاظت از مشاغل و کاهش گسترش مالیات بر درآمدهای بادآورده در بخش انرژی، بهدنبال خنثیسازی و تقلیل اختلافات با صنعت نفت و گاز دریای شمال است.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش بر نقش کلیدی بخشخصوصی در افزایش تولید فرآوردههای نفتی تاکید کرد. به گزارش «شانا» محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با تاکید بر اهمیت حمایت از بخشخصوصی برای سرمایهگذاری در صنعت پالایش و پخش گفت: بخشخصوصی میتواند با ورود به این حوزه، نقشی مهمی در افزایش تولید فرآوردههای نفتی ایفا کند.
منابع تجاری و تحلیلگران اعلام کردند؛ ازسرگیری صادرات نفت لیبی بر بازار اروپا و قیمتهای نفت تاثیر گذاشتهاست. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، منابع تجاری و تحلیلگران اعلام کردند پس از کاهش صادرات نفت لیبی به پایینترین سطح در چهار سالاخیر بهدلیل بحران سیاسی مربوط به بانکمرکزی این کشور، ازسرگیری صادرات نفت لیبی سبب مازاد عرضه در اروپا شده و این موضوع فروشندگان رقیب را به کاهش قیمتها سوق دادهاست.
رئیس هیاتمدیره کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران عرضه سوخت کشور با بیان اینکه نرخ کارمزد فروش این صنف همچنان بر اساس تعرفه سالگذشته است، گفت: این موضوع در کنار افزایش نرخ تورم باعث سختی کار بهویژه تامین قطعه و لوازم یدکی شده بهطوریکه اکنون جایگاههای عرضه سوخت در آستانه تعطیلی و ورشکستگی هستند.
دنیای اقتصاد - حمید ملازاده:
افزایش فشار بر پالایشگاههای اروپایی در سالهای اخیر به موضوعی چالشبرانگیز برای صنعت نفت تبدیل شدهاست. این بخش که قبلا بهعنوان یک سپر دربرابر نوسانات قیمت نفت عمل میکرد، اکنون به معضلی جدی برای شرکتهای تولید سوختهای فسیلی تبدیل شدهاست. پالایشگاهها که در مواقع کاهش قیمت نفت بهعنوان یک پشتیبان عملکرده و از شرکتهای نفتی حمایت میکردند، در حالحاضر با کاهش حاشیههای سود و کاهش تقاضا روبهرو هستند. بهعبارت ساده پالایشگاهها اکنون با بحران دوگانه افت سودآوری و کاهش تقاضا برای محصولات خود دستوپنجه نرم میکنند. این وضعیت زمانی به اوج خود رسیدکه شرکتهایی مانند توتالانرژیز فرانسه و شرکت بریتانیایی بیپی اعلام کردند؛ حاشیه سودشان سیر نزولی داشتهاست.
گروه بازار نفت: بهای نفتخام برنت روز جمعه ۱۸ اکتبر حدود ۷۴ دلار به ازای هر بشکه معامله شد و در آستانه بزرگترین کاهش هفتگی خود طی بیش از یک ماه قرارگرفت. این کاهش عمدتا به دلیل نگرانیها در مورد چشمانداز تقاضا و احتمال بروز مازاد عرضه جهانی بود. اخیرا آژانس بینالمللی انرژی (IEA) پیشبینیهای خود را کاهش داده و از احتمال وقوع مازاد عرضه خبر دادهاست.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه تکلیف قانون برنامه هفتم پیشرفت، افزایش تولید بنزین به روزانه ۱۲۹میلیون لیتر است، اعلام کرد: تمرکز بر افزایش تولید فرآورده باکیفیت با بهرهگیری از ظرفیت پالایشگاههای موجود و تکمیل طرحهای اولویتدار که پیشرفت بالاتری دارند، در دستور کار شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی است تا بتوانیم به هدفگذاری قانون برنامه دستیابیم.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از انتقال ماهانه بیش از ۲۱میلیارد مترمکعبی گاز به مبادی مصرف کشور خبر داد و گفت: روزانه ۲۱میلیون مترمکعب گاز بهعنوان سوخت به پالایشگاههای نفت اختصاصداده میشود که در فصل سرد سالاین رقم به ۲۴میلیون مترمکعب میرسد.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
طبق گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، بازار جهانی نفت در سالآینده میلادی با مازاد عرضه قابلتوجهی روبهرو خواهد بود. این آژانس اطمینان داده که در صورت بروز هرگونه اختلال در تامین نفت از ایران، آماده اقدام متناسب با شرایط خواهد بود. بهای نفت در هفتههای اخیر به دلیل نگرانی سرمایهگذاران از احتمال واکنش اسرائیل به حملات موشکی ایران افزایش یافتهاست. ایران بهعنوان یکی از صادرکنندگان بزرگ نفت و عضو اوپک، در کانون توجه قرار دارد و وضعیت این کشور بهعنوان یکی از عوامل کلیدی در تعیین قیمتهای جهانی نفت محسوب میشود.
سیتیبانک پیشبینی کرد؛ احتمال اختلال در عرضه خاورمیانه میتواند قیمت نفتخام را به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه برساند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، سیتیبانک پیشبینی خود درباره قیمت نفت برای سه ماه چهارم سال۲۰۲۴ میلادی و سه ماه نخست سال۲۰۲۵ افزایش داد و به افزایش احتمال تشدید تنشها و بهدنبال آن احتمال اختلال در عرضه اشاره کرد.
سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تسریع تکمیل طرحهای نیمهتمام صنعت پتروشیمی را از اولویتهای اصلی وزارت نفت برشمرد و گفت: کلید توسعه و افزایش تراز تجاری و صادرات در بهرهبرداری بهموقع از طرحهای پتروشیمی است.
تازهترین گزارش دبیرخانه اوپک نشان میدهد ایران میان کشورهای عضو اوپک بیشترین افزایش تولید نفت را در ماه سپتامبر (شهریور-مهر) به خود اختصاصداده و درحالیکه مجموع تولید نفت اعضای اوپک ۲.۳درصد کاهش داشته، تولید نفت ایران در ماه گذشته میلادی رشدی ۰.۶درصدی را ثبت کردهاست.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
در شرایطی که تحریمهای سختی به دلیل جنگ اوکراین بر روسیه تحمیلشده، این کشور توانسته با خلاقیت و ابتکار عمل، ناوگان حمل نفت و گاز خود را به طرز فوقالعادهای توسعه دهد. در طول یک سالگذشته، تعداد نفتکشهای روسی نزدیک به ۷۰درصد رشد داشته و صادرات نفت از این طریق به طرز چشمگیری افزایش یافتهاست. این رشد نشاندهنده توانایی روسیه در تطبیق با شرایط سخت و تغییر در مسیرهای تجاری بهمنظور دورزدن تحریمها است.
دنیای اقتصاد - پیمان قناعتیفرد:
بازار جهانی نفت در ماههای اخیر نوسانات بسیاری را تجربه کردهاست. از افت شدید قیمت گرفته تا تغییرات غیرمنتظره در سمت تقاضا و عرضه، در حقیقت این صنعت با چالشهای بیشماری دستوپنجه نرم میکند. آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی(IEA)، تاکید میکند که بازار انرژی، دورهای از تلاطم قابلتوجه را تجربه میکند که ناشی از عوامل کلان اقتصادی و ژئوپلیتیک است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه پتروشیمیها در حوزه کاهش انتشار کربن ۴میلیارد دلار سرمایهگذاری کردهاند، تصریح کرد: باید به برندسازی در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی توجه بیشتری شود.
پنجمین نشست بلندپایه مشترک سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) در حوزه انرژی با تاکید بر اهمیت جایگاه نفت و گاز در رفاه و پیشرفت بشر تاکید کرد.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
در سال۲۰۲۴، هشت توفان سهمگین سواحل جنوبی ایالات متحده را درهم کوبیدند و خسارات جدی بر پیکره صنعت نفت و گاز این کشور وارد کردند. خلیجمکزیک که قلب تولید نفت و گاز آمریکا است و نزدیک به ۱۴درصد از تولید نفتخام کشور و حدود ۵۰درصد از ظرفیت پالایش نفت را تامین میکند، در مرکز این بحران قرار داشت.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با تاکید بر نقش کلیدی صنعت انتقال نفت در کمک به رفع ناترازی سوخت، با اشاره به اهمیت خط لوله جدید ۲۶ اینچ بندرعباس-سیرجان-رفسنجان در زمینه سوخترسانی، از بهرهبرداری این خط لوله تا نیمه دوم مهرماه امسال خبر داد.
سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پیامی با تاکید بر اهتمام فعالان صنعت پتروشیمی برای سرمایهگذاری در این صنعت بیان کرد: صنعت پتروشیمی با برنامهریزیهای انجامشده، همسو با فرامین مقاممعظم رهبری برای رشد ۸درصدی در اقتصاد، سالانه ۸درصد در طول برنامه هفتم توسعه رشد خواهدداشت.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرد؛ با رسیدن تقاضای گاز طبیعی به بالاترین سطح در سال۲۰۲۴ میلادی تولید این سوخت پاک در ایالاتمتحده کاهش مییابد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در چشمانداز کوتاهمدت انرژی خود اعلام کرد؛ تولید گاز طبیعی ایالاتمتحده در سال۲۰۲۴ کاهش مییابد، درحالیکه تقاضا به بالاترین حد خود میرسد.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
در حالحاضر جهان بهسرعت بهسوی کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر پیشمیرود. کشورهای مختلف برای رسیدن به اهداف زیستمحیطی و دستیابی به توسعه پایدار، سیاستهای متفاوتی را درپیش گرفتهاند. در این میان، هند بهعنوان یکی از بزرگترین مصرفکنندگان انرژی، همزمان با تلاش برای گذار به انرژیهای پاک، بهدنبال افزایش تولید داخلی نفت است تا از فرصتهای باقیمانده در بازار جهانی نفت حداکثر بهرهبرداری را داشتهباشد. این کشور که رتبه سوم مصرفکننده بزرگ نفت در جهان را دارد، ۸۰درصد از نیاز نفتی خود را از طریق واردات تامین میکند. این حجم از وابستگی به واردات باعثشده تا دهلینو بهشدت تحتتاثیر نوسانات قیمت جهانی نفت قرار گیرد. علاوهبر این، افزایش بهای طلایسیاه و سایر سوختهای فسیلی به دلیل تنشهای ژئوپلیتیک مانند جنگ روسیه و اوکراین و تنشهای خاورمیانه، فشارهای مالی زیادی به اقتصاد هند وارد کردهاست.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه شرایط کشور ایجاب میکند که از سیاستهای غیرقیمتی برای کنترل و مدیریت مصرف سوخت بهره بگیریم، اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامههایی که در این دوره از مدیریت بر آن تاکید میکنیم، متنوعسازی سبد سوخت با استفاده از سیانجی است که همه ارکان پالایش و پخش برای انجام این موضوع بسیج میشوند.
دنیای اقتصاد -پیمان قناعتیفرد:
صنعت برق چین عامل اصلی افزایش انتشار گازهای گلخانهای از نوع SF۶ است که عمدتا به منظور عایقسازی خطوط برق استفاده میشود. با استناد به مفاد ماده۴ موافقتنامه پاریس در سال۲۰۱۵، کشورها همسو با هدف حفظ گرمایش جهانی کمتر از ۲درجه سانتیگراد تا پایان قرن حاضر، موظف خواهند بود هر پنج سال یکبار، «سند مشارکت معین ملی» خود را بهروز و به دبیرخانه کنوانسیون جهانی تغییر اقلیم ارائه کنند.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
روسیه که سالها بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت و گاز در جهان شناخته میشد، اکنون با چالشهای اساسی مواجه شدهاست. با توجه به نوسانات بازارهای جهانی و تاثیرات ژئوپلیتیک، وابستگی بیش از حد این کشور به درآمدهای حاصل از انرژی های فسیلی دیگر پایدار نیست.
دنیای اقتصاد - پیمان قناعتیفرد:
فعالان حوزه انرژی، راهبردی قانعکننده برای پذیرش فناوریهای پاکتر و اتخاذ شیوههای پایدار در صنعت نفت و گاز، بهمنظور کاهش موثر انتشار کربن و در عینحال حفظ نقش حیاتی سوختهای فسیلی در بازار جهانی انرژی، مطرح کردهاند. ایده اصلی، طی یک وبینار با عنوان «انتقال انرژی به دور از گازهای گلخانهای، نه نفت و گاز» مطرح شد.
فلسفه ایجاد پالایشگاههای فراسرزمینی، نوعی سرمایهگذاری و فروش نفت بهصورت محصولات فرآوریشدهاست. برخی کشورهای نفتی، وارد این عرصه شده و نتایج قابلتوجهی هم دریافت کردهاند. با این روش میتوان از فروش نفتخام کشور جلوگیری کرد، ضمن اینکه وزارت نفت، صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها را نیز دنبال میکند.
گروه بازار نفت:
بهای نفتخام برنت روز جمعه ۱۱اکتبر حدود ۷۹دلار در هر بشکه معامله شد و برای دومین هفته متوالی روند صعودی را تجربه کرد. این افزایش به دلیل خطرات فزاینده اختلالات عرضه رخدادهاست.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
تشدید درگیریها در خاورمیانه نگرانیها را درباره امنیت تنگه هرمز افزایش دادهاست. هرگونه اختلال در جریان نفت در این تنگه، با توجه به نقش حیاتیاش در انتقال ۲۱میلیون بشکه نفت روزانه به بازارهای جهانی، بهشدت بر قیمتها تاثیر خواهد گذاشت. برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند که در صورت وقوع اختلالات، قیمت نفت ممکن است به ۳۵۰دلار در هر بشکه برسد، همچنین هرگونه مشکل در تنگه هرمز میتواند تاثیرات جدی بر بازار گاز طبیعی مایع نیز داشتهباشد.تشدید تنشها در خاورمیانه، یکی از حیاتیترین گذرگاههای انرژی جهان یعنی تنگه هرمز را دوباره در صدر توجهات جهانی قرارداده است. این منطقه، با توجه به نقشی که در انتقال نفتخام به سراسر جهان دارد، بهعنوان نقطهای استراتژیک شناخته میشود.
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران برنامه این شرکت برای کاهش انتشار کربن و بهبود عملکرد انرژی در صنعت گاز را تشریح کرد. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی گاز ایران، ساجد کاشفی در اینباره گفت: چالشهای تغییرات اقلیمی و نیاز به کاهش انتشار کربن در دنیای امروز به یکی از اولویتهای جهانی تبدیل شدهاست. وی افزود: بازارهای جهانی گواهی کربن، بهویژه بازارهای منطقهای مانند بازار گواهی کربن خلیجفارس(PGCC)، بهعنوان پلتفرمهایی حیاتی برای تجارت و کاهش انتشار گازهای گلخانهای شناخته میشوند.
دنیای اقتصاد -پیمان قناعتیفرد :
رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد، غول نفتی بریتیشپترولیوم(BP)، هدف قبلی برای کاهش تولید نفت و گاز خود تا پایان دههجاری میلادی را کنار گذاشتهاست. این شرکت بزرگ نفتی مستقر در بریتانیادرصدد بازگشت به تجارت اصلی سوختهای هیدروکربنی خود برای افزایش بازده به سرمایهگذاران مربوطه است.
دادهها و اسناد مربوط به رهگیری کشتیها نشانداد در پی افزایش قطع برق و توقف فعالیت تاسیسات شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا، صادرات نفتخام و سوخت این کشور در ماه سپتامبر حدود ۹درصد کاهشیافت.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
تنشهای اخیر در خاورمیانه بار دیگر نگرانیهایی را درباره امنیت انرژی و تاثیرات آن بر بازار جهانی نفت ایجاد کردهاست. درحالیکه تنشهای بین ایران و اسرائیل یکی از رویدادهای مهمی بود که منجر به افزایش بهای نفت شد، این تنها بخشی از یک تصویر بزرگتر است. سایر عوامل کلیدی در این منطقه و همچنین نقش قدرتهای جهانی در پشت صحنه، باعث شدهاند که قیمت نفت نسبت به این رویداد تنها افزایش محدودی را تجربه کند.
گروه بازار نفت: قیمتهای آتی نفتخام برنت روز دوشنبه به بالای ۷۹.۵دلار در هر بشکه رسید و بالاترین حد خود در ۶ هفته گذشته را تجربه کرد. این افزایش قیمت بعد از رشد ۹.۱درصدی هفته گذشته و در پی تشدید تنشها در خاورمیانه اتفاق افتاد.
دنیای اقتصاد - فاطمه بابالو:
اخبــار منتشره از کنـــفرانس غیرعلنی لندن نشان میدهد که گروههای نفتی بهدنبال سرمایهگذاری روی فلزات موردنیاز برای انتقال انرژی هستند. تعداد فزایندهای از تاجران نفت مانند توتالانرژی تمایل دارند به تجارت مس نفوذ کنند زیرا نیاز گستردهای به مس در کابلهای برق در ساختمانها و وسایل نقلیه الکتریکی وجود دارد.
سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد؛ صنعت پتروشیمی همیشه و در همه حال هوشیار است و کمیتههای شرایط اضطراری بهموقع تشکیل و همه موارد در صنعت بهطور مدام پایش میشود.
دنیای اقتصاد -پیمان قناعتیفرد:
قیمت جهانی نفت این هفته و بهدنبال تشدید تنشها در خاورمیانه افزایش یافت. ایران در پاسخ به تحرکات اخیر اسرائیل، موشکهایی را به سمت رژیم صهیونیستی پرتاب کرد و اسرائیلیها در واکنش، تهدید به تلافی کردند که به نوبه خود، احتمال بروز اختلال در جریان نفت منطقه را افزایش داد. جهش قیمت جهانی نفت بهطور خودکار ترس از افزایش قیمت گاز را برمیانگیزد، اما کارشناسان دلایلی را میبینند که ممکن است از این اتفاق جلوگیری کند. تارنمای بیزنساستاندارد نگاهی به وضعیت فعلی و چشمانداز بازار جهانی نفت و گاز انداخته است.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
ژاپن، دومین واردکننده بزرگ گاز طبیعی مایع(LNG) در جهان پس از چین، بهمنظور تقویت امنیت انرژی خود و افزایش انعطافپذیری در خرید LNG، همکاریهای استراتژیک جدیدی را با کرهجنوبی و ایتالیا آغاز کردهاست.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، کرامت ویسکرمی، اعلام کرد؛ بدون تغییر در سهمیه بنزین ماهانه کارت هوشمند سوخت خودروها، دفعات روزانه برداشت بنزین از کارت خودروهای شخصی دوبار در روز و سقف برداشت روزانه ۱۰۰ لیتر است.
دنیایاقتصاد: بر اساس بررسی جدید آژانس بینالمللی انرژی تقاضای جهانی برای گاز طبیعی در سال۲۰۲۴ نسبت به دو سالگذشته که بهشدت تحتتاثیر بحران جهانی انرژی قرارگرفته بود، با سرعت بیشتری در حال افزایش است. از سوی دیگر بر اساس این گزارش در سال۲۰۲۴ به دلیل رشد نسبتا آهسته تولید LNG، عرضه گاز جدید محدود میماند و این در حالی است که تنشهای ژئوپلیتیک همچنان به نوسان قیمتها دامن میزند.
دنیای اقتصاد - حمید ملازاده:
تولید طلایسیاه در ایران، در شرایطی که این کشور سالها تحتتحریمهای سنگین ایالاتمتحده قرار داشته و با بحرانهای ژئوپلیتیک پیچیدهای دستوپنجه نرم میکند، روند صعودی داشته و به ظرفیت کامل تولید نزدیک شدهاست. این دستاورد بزرگ، نهتنها به بازگشت به سطح تولید پیش از تحریمهای دوره ترامپ اشاره دارد، بلکه حاکی از قدرت مدیریت این کشور در صنعت نفت و انرژی است. به نوشته تارنمای www.worldoil.com بهرغم تهدیدهای بینالمللی و افزایش تنشهای نظامی در خاورمیانه، تولید نفت ایران نهتنها کاهش نیافته، بلکه در دو سالگذشته، شاهد رشد یکسوم بوده و به ۳میلیون و ۴۰۰هزار بشکه در روز رسیدهاست. یکی از عوامل کلیدی موفقیت ایران در افزایش تولید نفت، جذب خریداران بینالمللی مانند چین است. خریداران چینی که اهمیتی به تحریمهای آمریکا نمیدهند، نقش اساسی در تثبیت بازارهای صادراتی نفت ایران ایفا کردهاند.
دنیای اقتصاد -پیمان قناعتیفرد:
تفاهمنامه سبز کشورهای عضو اتحادیه اروپا با هدف ایجاد اروپایی با انرژی پاک و صنایع پایدار و با درنظرگرفتن الزامات آبوهوایی در افق سال۲۰۵۰ میلادی، تنظیم شدهاست، با اینحال همراستا با تلاشها برای دستیابی به منابع انرژی پاک، تامین مالی حوزه سوختهای فسیلی نیز ادامه داشته که در صورت کمبود سرمایهگذاری مکفی، میتواند به مخاطراتی در تامین امنیت انرژی پایدار قارهسبز، منجر شود.
کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپکپلاس در تازهترین نشست خود بر پایبندی به توافق اعضای این ائتلاف و در عینحال ارزیابی مستمر تحولات بازارهای جهانی نفتخام تاکید کرد. به گزارش «شانا» بهنقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، پنجاهوششمین نشست کارگروه مشترک وزارتی نظارت بر توافق ائتلاف تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک (اوپکپلاس) از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد.
دنیای اقتصاد -حمید ملازاده:
روز جمعه مورخ ۴اکتبر، قیمت نفتخام برنت به بیش از ۷۸دلار در هر بشکه رسید و به بالاترین سطح خود در چهار هفته گذشته دستیافت. این روند صعودی، قویترین رشد هفتگی از اوایل ژانویه ۲۰۲۳ بود و باعث نگرانی از کمبود احتمالی طلایسیاه به دلیل تشدید تنشها بین اسرائیل و ایران شد. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، هر دو شاخص نفتبرنت و وستتگزاس اینترمیدیت (WTI) حدود ۹درصد افزایشیافتند، بهطوری که قیمت برنت ۵۵سنت افزایشیافت و به ۷۸.۱۷دلار رسید و وستتگزاس نیز با ۵۰سنت افزایش، ۷۴.۲۱دلار در هر بشکه معامله شد.
دنیای اقتصاد - پیمان قناعتیفرد:
رئیس ارشد صنعت شیل میگوید؛ ایالاتمتحده دربرابر شوک نفتی خاورمیانه بهطور غیرمعمولی آسیبپذیر شدهاست. هارولدهام، جو بایدن را بهخاطر تصمیم برای تخلیه ذخایر استراتژیک نفت(SPR)، در سالهای اخیر مقصر میداند. هارولدهام که از بزرگان نفت شیل آمریکا است، دولت بایدن را متهمکرده که با تخلیه ذخایر استراتژیک نفت کشور، آسیبرساندن به تولید داخلی و سیاست خارجی نابسامان، آمریکا را بهطور غیرمعمول در برابر شوک قیمت نفت در خاورمیانه آسیبپذیر کردهاست.
سه شرکت بزرگ نفتی آمریکا، یعنی اکسون موبیل، شورون و کونوکو فیلیپس، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴۲میلیارد دلار به دولتهای خارجی پرداخت کردهاند؛ این مبلغ تقریبا هشت برابر پرداختهای مالیاتی آنها به دولت ایالات متحده است. این افشاگریها که برای اولین بار تحت قوانین جدید کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (Securities and Exchange Commission) صورت گرفت، بهمنظور افزایش شفافیت در تراکنشهای مالی شرکتهای بزرگ نفتی در کشورهای خارجی انجام شد.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به سرمایهگذاری پتروشیمیها برای توسعه میدانهای گازی کشور به منظور افزایش تولید گاز و تامین خوراک پایدار، از اجرای پایلوت طرح خریداری مقدار گاز صرفهجوییشده از سوی مردم به قیمت خوراک پتروشیمیها در فصل سرد سال خبر داد. به گزارش «شانا»، احمد مهدویابهری گفت: این صنعت نقش اساسی و بسزایی در صادرات غیرنفتی و بازار سرمایه دارد، بنابراین باید به توسعه این صنعت بهمنظور افزایش صادرات، ارزآوری و ایجاد اشتغال پایدار کمک کرد.
روسیه مصمم است تا با تکیه بر گاز و انرژی هستهای به مقابله با سیاستهای اقلیمی غرب بپردازد، در حالیکه جهان به سمت بحران اقلیمی گام برمیدارد و کشورهای غربی برای مقابله با تغییرات آبوهوایی بر انرژیهای تجدیدپذیر تمرکز دارند، مسکو با سیاستی متفاوت پا به میدان گذاشتهاست. این کشور که دارای بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان است، انرژیهای تجدیدناپذیر از جمله گاز و انرژی هستهای را بهعنوان راهحلهای اصلی مقابله با گرمایش زمین معرفی میکند. این رویکرد در آستانه اجلاس بینالمللی تغییرات اقلیمی COP۲۹ که قرار است در ماه نوامبر در جمهوریآذربایجان برگزار شود، جنجالهای زیادی را بههمراه خواهدداشت.
دنیایاقتصاد- گروه بازار نفت: قیمت شاخص برنت در روز دوشنبه ۳۰سپتامبر به حدود ۷۲دلار در هر بشکه رسید و روند افزایشی خود را ادامه داد. این صعود بیشتر ناشی از نگرانیها درباره احتمال اختلال در عرضه به دلیل تنشهای فزاینده در خاورمیانه است. احتمالات در مورد گسترش جنگ در منطقه شدت گرفته، بهویژه پس از آنکه اسرائیل حملات به لبنان را تشدید کرد و این موضوع ریسکهای اختلال در عرضه نفت را افزایش داد، با این حال قیمتها همچنان تحتفشار برنامههای عربستان برای افزایش تولید در اواخر سالجاری قرار دارد و اوپکپلاس نیز قرار است در دسامبر تولید خود را به میزان ۱۸۰هزار بشکه در روز افزایش دهد.
فصل تابستان به دلیل اوجگیری مسافرتهای تابستانه که ناشی از تعطیلی مدارس و دانشگاههاست، همواره برای صنعت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با جهش مصرف همراه است.
معاون اجرایی وزیر نفت هند اعلام کرد؛ دهلینو از پروژه تحریمشده کارخانه الانجی۲ روسیه در قطبشمال محمولهای نمیخرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، پانکاججین اعلام کرد: هند گاز طبیعی مایعشده (الانجی) تولیدی در پروژه الانجی۲ قطبشمال روسیه را که از سوی کشورهای غربی تحریم شدهاست، نمیخرد. وی افزود: ما از پروژه الانجی۲ متعلق به شرکت نواتک روسیه در قطبشمال محمولهای وارد نمیکنیم و هیچ کالای تحریمی نمیخریم، ما دنبال موارد تحریم شده نمیرویم. آمریکا همچنین صدها نهاد و شخص را بهدلیل حمایت شرکتهای روس از مسکو در تنشهای روسیه و اوکراین تحریم کردهاست.
انتخاب «حمید بورد» برای مدیرعاملی شرکت ملی نفت ایران، با توجه به اینکه یکی از مهمترین اهداف صنعت نفت در دولت چهاردهم افزایش تولید و صادرات نفت و گاز است، میتواند افزون بر افزایش درآمدهای ارزی کشور، در تامین خوراک صنایع پاییندستی شامل پالایشگاهها و پتروشیمیها موثر باشد و امنیت انرژی کشور را تضمین کند. به گزارش «شانا» نفت و انرژی همواره جزو اولویتهای اصلی اقتصادی در کشور بهشمار میرود.
دنیای اقتصاد-حمید ملازاده:
نشست گاستک، یکی از بزرگترین گردهماییهای صنعت گاز در هیوستون آمریکا، بهتازگی به نقطه کانونی توجهات تبدیل شدهاست. در این نشست وزرای انرژی و غولهای صنعت سوخت فسیلی با هیجان از نقش روبهرشد گاز مایع (LNG) در تحول سبز استقبال کردند. در فضایی که مملو از شور و اشتیاق بود، نمایندگان اعلام کردند؛ LNG نقشی کلیدی در تغییر چشمانداز انرژی جهان خواهدداشت، اما در پس این شور و هیجان، نگرانیهای عمیقی نیز موج میزد. ابهاماتی بر آینده بازار LNG سایه افکنده، بهویژه با توجه به افزایش تقاضا و بحرانهای احتمالی در تامین منابع گازی. یکی از منابع اصلی این نگرانیها، تصمیم اخیر جو بایدن، رئیسجمهور فعلی آمریکا، برای توقف صدور مجوزهای جدید برای پایانههای صادراتی گاز مایع است. هرچند این اقدام در چند سالآینده تاثیر قابلتوجهی بر تامین منابع گاز خواهدداشت، چالشهای کنونی بازار LNG بسیار فوریتر و جدیتر بهنظر میرسند. این نگرانیها بهویژه پس از جنگ اوکراین و تغییرات در چشمانداز جهانی انرژی، تشدید شدهاند.
دنیای اقتصاد-پیمان قناعتیفرد:
بر اساس نتایج یک مطالعه علمی، استخراجکنندگان سوختهای فسیلی در ایالاتمتحده، به اندازهای متان منتشر میکنند که میتواند نیاز انرژی سالانه بیش از نیمی از خانوارهای آمریکایی را پوشش دهد. بر اساس تحقیقاتی که بر شکاف بین واقعیت و انطباق با قوانین جدید زیستمحیطی تاکید میکند، تاسیسات نفت و گاز ایالاتمتحده تا چهاربرابر بیشتر از پیشبینیها، گاز متان که باعث گرمشدن زمین میشود را تولید میکنند. فایننشالتایمز نوشت؛ دادههای منتشرشده توسط صندوق دفاع از محیطزیست این کشور نشت، شعلهورشدن و تخلیه متان در عملیات نفت و گاز خشکی ایالاتمتحده را برابر با ۷.۵میلیون تن در سال تخمین میزند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: بنگاهداری اقتصادی، توسعه مبتنی بر برنامه، توجه به سرمایه انسانی و ایفای مسوولیت اجتماعی، رئوس اولویتهای پالایشگاه آبادان است. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، محمدصادق عظیمیفر گفت: روند مطلوب و پایدار تولید پالایشگاه آبادان نشاندهنده عملکرد مطلوب کارکنان و مدیران این پالایشگاه است. وی یادآور شد: استمرار این وضع مطلوب، لزوم ادارهکردن پالایشگاه را بهصورت بنگاه اقتصادی و با کاهش هزینههای تمامشده، همچنین افزایش بهرهوری، بیش از پیش پررنگ میکند. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی سپس به تبیین چهار محور اولویتدار برای پالایشگاه آبادان پرداخت و افزود: میتوان رئوس اقدامها را بهصورت چهار روش دستهبندی کرد؛ محوریت اقدام نخست را میتوان افزایش بهرهوری از طریق شناسایی و استفاده از ظرفیتهای مازاد در زنجیره فعالیت پالایشگاه قرار دارد. در این زمینه باید به مسائلی مانند کاهش اتلاف فرآورده و اچاسئی نیز اهتمام داشت.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: با توجه به اهمیت نهادینهسازی مصرف بهینه انرژی در کشور، نیاز به همافزایی و همکاری دستگاههای اجرایی در این زمینه، بیش از پیش احساس میشود، بنابراین باید تلاش کرد تا از هدررفت این سرمایه ملی جلوگیری شود. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی گاز ایران، مسلم رحمانی افزود: با توجه به توسعه روزافزون شبکه گاز با هدف خدمترسانی مطلوبتر به مردم، لزوم همکاری و هماهنگی فرادستگاهی در تامین پایدار جریان گاز بهویژه در زمستان، امری اجتنابناپذیر است. وی افزود: نهادینهسازی مصرف بهینه گاز از طریق همه ظرفیتها با همکاری مدیریت کربن، با اقدامهای تعریفشده مانند؛ بهینهسازی موتورخانهها و تعویض بخاریهای فرسوده با بخاریهای با بازده بالا، سرفصلهای مهم خواهند بود. رحمانی بر اهمیت مصرف بهینه گاز در استان و لزوم برنامهریزی دقیق برای گذر از فصل سرد سالتاکید و تصریح کرد: راهبرد شرکت گاز استان، بهرهگیری از نیروی انسانی متخصص و ارج نهادن به نیروی انسانی در تحقق ماموریتهای سازمانی و نیل به اهداف پیشبینیشده خواهد بود.
رئیس صندوق توسعهملی با اشاره به حمایت صندوق توسعهملی از نیروگاههای تجدیدپذیر بر تفکیک قیمت برق بخش خانگی و صنعتی تاکیدکرد. بهگزارش تسنیم، مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعهملی از آغاز مذاکرات جدید با وزرای نفت و نیرو خبر داد. این مذاکرات که با هدف رفع ناترازی برق و بهبود وضعیت سرمایهگذاری در حوزه انرژی صورتگرفته، نشاندهنده پیشرفتهای قابلتوجهی در حوزه انرژی و برق کشور است. غضنفری تصریح کرد؛ رفع ناترازی برق، بیش از نیاز به جذب سرمایه، مستلزم پذیرش قواعد بازار و تنظیمگری مناسب است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه دانشگاه صنعت نفت، دانشگاهی سازنده است، اعلام کرد: صنعت نفت ایران به پشتوانه وجود این دانشگاه از نظر توان علمی و اجرایی در منطقه پیشتاز است و هرجا رشد و پایداری در صنعت نفت بوده نقش دانشگاه و فارغالتحصیلان آن برجسته بودهاست. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، حمید بورد گفت: اولویت کاری و اجرایی شرکت ملی نفت ایران افزایش تولید نفت و برنامهریزی برای ناترازی گاز است، از اینرو نیازمند همراهی مجموعههای علمی و آموزشی و تامین نیروی انسانی و پردازش موارد علمی هستیم.
دنیای اقتصاد -پیمان قناعتیفرد:
اواخر هفته گذشته و با استناد به نمودار جهانی تغییرات آبوهوایی، اعلام شد که یک فرورفتگی استوایی در خلیجمکزیک در حال شکلگیری است و میتواند بهصورت بالقوه، عاملی تهدیدکننده برای فلوریدا، جنوبشرق و مناطق تولیدکننده نفت در ایالاتمتحده بهحساب بیاید. سرانجام توفان هلن در تاریخ ۲۶سپتامبر ۲۰۲۴ با سرعت ۱۴۰مایل در ساعت سواحل فلوریدا را درنوردید. این تندباد ویرانیهای گستردهای بهبار آورد و مقامات فلوریدا از قطع برق برای بیش از یکمیلیون نفر، سیلابهای بزرگ و هشدارهای جدی درباره توفانهای سهمگین در مناطق خلیجآپالاچی خبر دادند. تاثیرات توفان در ایالتهای فلوریدا، جورجیا و آلاباما احساس شد تا جاییکه برخی مناطق مجبور به تخلیه شدند.
منابع اوپکپلاس اعلام کردند؛ روند تدریجی تسهیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه اعضای این ائتلاف از دسامبر ۲۰۲۴ آغاز میشود. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، دو منبع اوپکپلاس (ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت؛ اوپک و غیراوپک) اعلام کردند؛ شماری از اعضای این ائتلاف، تسهیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه (افزایش تولید) را از دسامبر آغاز خواهند کرد، اما ابتدا باید مازاد عرضه بعضی از اعضا با کاهش تولید جبران شود.
حمید ملازاده:
بهای آتی نفتخام برنت روز جمعه مورخ ۲۷سپتامبر به کاهش خود ادامه و به نزدیکی ۷۱دلار در هر بشکه رسید که به اینترتیب سومین روز متوالی روند نزولی قیمتها رقم خورد. این افت به دلیل نگرانیهای فزاینده از احتمال افزایش عرضه رخداده که با چندین اتفاق در تولید جهانی نفت تشدید شدهاست.
دنیای اقتصاد - حمید ملازاده:
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در تازهترین گزارش خود اعلامکرده؛ هدف جهانی برای سهبرابرکردن ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر تا سال۲۰۳۰ کاملا عملی و شدنی است، اما برای دستیابی به این هدف نیاز به رفع موانع عمدهای مانند فرآیند پیچیده و کند مجوزدهی و اتصال شبکههای برق است. مشروح گزارش IEA در جریان «هفته آب و هوای نیویورک» منتشر شد، جاییکه رهبران سیاسی و تجاری گردهم آمدهاند تا درباره اقدامات اساسی برای مقابله با تغییرات اقلیمی صحبت کنند.
قیمت گاز طبیعی ایالاتمتحده آمریکا بهدلیل نگرانیها از توفان «هلن» با حدود ۷درصد افزایش به بالاترین حد در ۱۲ هفته گذشته رسید. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، قیمتهای آتی گاز آمریکا در روز دوشنبه و در پی نگرانیها درباره کاهش تولید شرکتهای نفت و گاز آمریکایی فعال در خلیجمکزیک بهدلیل تشدید توفان «هلن» با حدود ۷درصد افزایش به بالاترین حد در ۱۲ هفته گذشته رسید. قیمت آتی گاز برای تحویل در ماه اکتبر در بورسکالای نیویورک با ۱۷.۹سنت یا ۷.۴درصد افزایش به بالاترین قیمت از ۲۷ ژوئن رسید. این بزرگترین افزایشدرصد روزانه قرارداد از اواخر ماه اوت بهشمار میآید. مرکز ملی توفان ایالاتمتحده آمریکا اعلام کرد؛ انتظار میرود یک توفان استوایی بالقوه در دریای کارائیب بهسرعت بهسمت خلیجمکزیک بیاید.
دبیرکل اوپک بر تمایل این سازمان بهمنظور همکاری با برزیل تاکید کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، هیثم الغیص اعلام کرد؛ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) مشتاقانه منتظر همکاری با الکساندر سیلویرا، وزیر انرژی برزیل، در سالهای آینده است.
شرکتهای نفتی در حال تخلیه کارکنان ایالاتمتحده در خلیجمکزیک بهدلیل وقوع توفان بزرگ هستند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، از آنجا که پیشبینیها از وقوع دومین توفان بزرگ قریبالوقوع در خلیجمکزیک طی دو هفته اخیر حکایت دارد، شرکتهای تولیدکننده نفت در آمریکا روز گذشته در تلاش بودند کارکنان خود را از سکوهای واقع در خلیجمکزیک تخلیه کنند.
اختلاف مدیران شرکتهای فعال در صنایع نفت و گاز و مقامهای ایالاتمتحده آمریکا بر سر سیاستها در حوزه انرژی شدت گرفت. به گزارش «شانا» بهنقل از رویترز، مدیران انرژی و مقامهای دولت آمریکا در کنفرانس بینالمللی «گستک» در هیوستون بر سر تلاشهای دولت جو بایدن، رئیسجمهوری ایالاتمتحده برای پیشبرد اهداف جهانی در حوزه سوختهای پاک و اهداف ژئوپلیتیک با هم اختلاف دیدگاه پیدا کردند.
حدود ۱۲هزار و ۴۰۰میلیاردتومان محصولات پتروشیمی در مرداد ۱۴۰۳ بهصورت اعتباری در بورسهای کالایی به صنایع پاییندستی عرضه شد که این رقم در مدت مشابه پارسال ۷هزار میلیاردتومان بودهاست. به گزارش «شانا» بهنقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مدیریت توسعه صنایع پاییندستی این شرکت اعلام کرد: حدود ۱۲هزار و ۴۰۰میلیاردتومان محصولات پتروشیمی در مرداد ۱۴۰۳ در بورسهای کالایی عرضه شد که مجموع فروش اعتباری این محصولات ۳۸درصد بودهاست.
دنیای اقتصاد-پیمان قناعتیفرد:
بر اساس تحلیل جدید دادههای تجاری، در شرایطی که اروپا در تلاش است تا خرید حاملهای انرژی صادراتی روسیه که تامین مالی حمله این کشور به اوکراین را موجب میشود، متوقف کند، حجم محمولههای ارسالی گاز طبیعی مایع روسیه به فرانسه در نیمه اول سالجاری به بیش از دوبرابر رسید. هرچند اروپا واردات نفت از مبدا روسیه را محدود کردهاست، اما خرید گاز طبیعی روسی همچنان مجاز است. در این میان، فرانسه رکورد واردات گاز طبیعی مایع روسی را در اختیار دارد. نتایج یک تحلیل اخیر نشان میدهد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مجموع معادل ۷درصد LNG روسیه را در نیمه اول سالجاری و در مقایسه با مدت مشابه سالقبل وارد کردهاند. لازم به ذکر است گاز طبیعی مایع گازی است که برای سهولت بیشتر در جابهجایی دریایی، در ابتدا سرد و سپس تبدیل به مایع میشود.
دنیای اقتصاد-حمید ملازاده:
تولید نفتخام هند در ماه اوت ۳.۴ درصد نسبت به سالگذشته کاهشیافت و به ۲میلیون و ۴۰۰هزارتن رسید که معادل تقریبا ۱۷میلیون و ۶۰۰هزار بشکه است. همچنین تولید سایر سوختها نیز افت مشابهی را تجربه کرد؛ بهطوری که نشریه «اکونومیکتایمز» نیز به تحلیل این موضوع پرداخت. این شیب منفی در تولید به دلایلی از جمله مشکلات داخلی و نوسانات جهانی در قیمت نفت و گاز نسبت داده میشود. بیشترین حجم تولید طلایسیاه در ماه اوت از سوی شرکت ملی نفت و گاز هند (ONGC) تامین شد که سهمی برابر با یکمیلیون و ۶۰۰هزارتن داشت. این شرکت بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در کشور شناخته شده و تاثیر زیادی بر اقتصاد نفتی هند دارد، با اینحال فرآوری نفتخام در هند در ماه اوت به میزان ۱.۹درصد نسبت به سالگذشته نزول داشت و به ۲۱میلیون و ۵۰۰هزار تن رسید. بخشی از روند نزولی در تولید و فرآوری نفتخام، به افت تقاضا در بازارهای داخلی و جهانی، افزایش هزینهها و محدودیتهای زیستمحیطی مرتبط است.
مجری طرحهای بهینهسازی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق(توانیر) گفت: اگر کشور به این نتیجه رسیده باشد که تجدیدپذیرها باید سهم مناسبی در سبد انرژی داشته باشند و بهعنوان یکی از مهمترین راهکارها رفع ناترازی بهحساب آیند، باید یک بسته سیاستی خاص، آنهم نهتنها در وزارت نیرو بلکه بهصورت کلی و فرادستگاهی تدوین شود.
وزارت انرژی آمریکا از برنامه این کشور برای تزریق حدود ۶میلیون بشکه نفت به ذخیرهسازیهای راهبردی خود خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، وزارت انرژی ایالاتمتحده اعلام کرد؛ پس از فروش تاریخی نفت از تاسیسات آمریکا در سال۲۰۲۲، این کشور درنظر دارد بهمنظور تکمیل ذخیرهسازیهای راهبردی نفت، حدود ۶میلیون بشکه نفت بخرد. رویترز این هفته گزارش داد؛ این درخواست روز چهارشنبه ارائه میشود، زیرا دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، بهدلیل قیمتهای بهنسبت پایین، برای ذخیرهسازیهای راهبردی این کشور نفت میخرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه تحول سازمانی ضرورتی اجتنابناپذیر است، گفت: در کنار افزایش تولید، تمرکز بر بهینهسازی مصرف انرژی نیز باید موردتوجه ویژه قرار گیرد. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمید بورد اعلام کرد: توسعه نباید سبب فراموشی تولید بهینه شود و ضرورت دارد در بخشهای مختلف به افزایش تولید توجه ویژه کنیم. وی تاکید کرد: برای تحول سازمانی و چابکسازی شرکتها نیز باید اقدامهای مهمی انجام شود که برنامهریزی ویژهای میطلبد. مهدی حیدری، مدیرعامل پیشین شرکت نفت مناطق مرکزی، محمدحسین متجلی، مدیرعامل پیشین شرکت نفت و گاز پارس، ابوذر شریفی، مدیرعامل پیشین شرکت مهندسی و توسعه نفت و حسین آبنیکی، مدیرعامل پیشین شرکت بهینهسازی مصرف سوخت نیز دستاوردهای دوره کاری خود را تشریح کردند.
نخستوزیر مصر از برنامه این کشور برای بازگرداندن روند تولید گاز به مسیر عادی خود تا تابستان سال۲۰۲۵ میلادی خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز از قاهره، مصطفی مدبولی گفت: مصر درنظر دارد تا تابستان سالآینده میلادی تولید در میدانهای گازی این کشور را به حال عادی بازگرداند. این اقدام مصر نشان میدهد دولت در حال حرکت برای تسویه معوقههای خود به شرکتهای تولیدکننده در این کشور آفریقایی است. نخستوزیر مصر بدون اشاره به بدهیهای دولت و زمان بازپرداخت بیان کرد: تولید گاز مصر بهدلیل معوقات کاهشیافتهاست.