شماره روزنامه ۶۱۲۰
|

  • جریان بی‏‏‏‏‌وقفه نفت در میانه آتش

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: تنش‌های اخیر در خاورمیانه ‌بار دیگر نگرانی‌هایی را درباره امنیت انرژی و تاثیرات آن بر بازار جهانی نفت ایجاد‌ کرده‌است. درحالی‌که تنش‌های بین ایران و اسرائیل یکی از رویدادهای مهمی بود که منجر به افزایش بهای نفت شد، این تنها بخشی از یک تصویر بزرگ‌‌‌‌‌تر است. سایر عوامل کلیدی در این منطقه و همچنین نقش قدرت‌های جهانی در پشت صحنه، باعث شده‌اند که قیمت نفت نسبت به این رویداد تنها افزایش محدودی را تجربه کند.
  • شاخص برنت در آستانه ۸۰ دلار

    گروه بازار نفت: قیمت‌های آتی نفت‌خام برنت روز دوشنبه به بالای ۷۹.۵دلار در هر بشکه رسید ‌و بالاترین حد خود در ۶ هفته گذشته را تجربه کرد. این افزایش قیمت بعد از رشد ۹.۱‌درصدی هفته گذشته و در پی تشدید تنش‌ها در خاورمیانه اتفاق افتاد.
  • پیوند نفت و مس

    دنیای اقتصاد - فاطمه بابالو: اخبــار منتشره از کنـــفرانس غیر‌‌‌‌علنی لندن نشان می‌دهد که گروه‌های نفتی به‌دنبال سرمایه‌گذاری روی فلزات مورد‌نیاز برای انتقال انرژی هستند. تعداد فزاینده‌ای از تاجران نفت مانند توتال‌انرژی تمایل دارند به تجارت مس نفوذ کنند زیرا نیاز گسترده‌ای به مس در کابل‌‌‌‌های برق در ساختمان‌ها و وسایل نقلیه الکتریکی وجود دارد.
  • تبدیل متانول به بنزین؛ راهکار جبران ناترازی

    سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد؛ صنعت پتروشیمی همیشه و در همه حال هوشیار است و کمیته‌‌‌‌‌های شرایط اضطراری به‌‌‌‌‌موقع تشکیل و همه موارد در صنعت به‌‌‌‌‌طور مدام پایش می‌شود.
  • نفت جهانی بر مدار صعود یا نزول؟

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد: قیمت جهانی نفت این هفته و به‌دنبال تشدید تنش‌ها در خاورمیانه افزایش یافت. ایران در پاسخ به تحرکات اخیر اسرائیل، موشک‌‌‌‌‌‌‌هایی را به سمت رژیم صهیونیستی پرتاب کرد و اسرائیلی‌‌‌‌‌‌‌ها در واکنش، تهدید به تلافی کردند که به نوبه خود، احتمال بروز اختلال در جریان نفت منطقه را افزایش داد. جهش قیمت جهانی نفت به‌طور خودکار ترس از افزایش قیمت گاز را برمی‌‌‌‌‌‌‌انگیزد، اما کارشناسان دلایلی را می‌بینند که ممکن است از این اتفاق جلوگیری کند. ‌‌‌‌‌‌‌تارنمای بیزنس‌‌‌‌‌‌‌استاندارد نگاهی به وضعیت فعلی و چشم‌‌‌‌‌‌‌انداز بازار جهانی نفت و گاز انداخته است.
  • تنوع‌بخشی ژاپن به سبد LNG

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: ژاپن، دومین واردکننده بزرگ گاز طبیعی مایع(LNG) در جهان پس از چین، به‌منظور تقویت امنیت انرژی خود و افزایش انعطاف‌‌‌‌‌‌‌پذیری در خرید LNG، همکاری‌های استراتژیک جدیدی را با کره‌جنوبی و ایتالیا آغاز کرده‌است.
  • اعلام سقف سوخت‌‌‌‌‌گیری روزانه

    مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، کرامت ویس‌کرمی، اعلام کرد؛ بدون تغییر در سهمیه بنزین ماهانه کارت هوشمند سوخت خودروها، دفعات روزانه برداشت بنزین از کارت خودروهای شخصی دوبار در روز و سقف برداشت روزانه ۱۰۰ لیتر است.
  • نگرانی از ناترازی جهانی گاز

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس بررسی جدید آژانس بین‌المللی انرژی تقاضای جهانی برای گاز طبیعی در سال‌۲۰۲۴ نسبت به دو سال‌گذشته که به‌شدت تحت‌تاثیر بحران جهانی انرژی قرارگرفته بود، با سرعت بیشتری در حال افزایش است. از سوی دیگر بر اساس این گزارش در سال‌۲۰۲۴ به دلیل رشد نسبتا آهسته تولید LNG، عرضه گاز جدید محدود می‌ماند و این در حالی است که تنش‌های ژئوپلیتیک همچنان به نوسان قیمت‌ها دامن می‌زند.
  • نفت ایران: نماد تاب‏‏‏‏‌آوری در تنش‌ها

    دنیای اقتصاد - حمید ملازاده: تولید طلای‌سیاه در ایران، در شرایطی که این کشور سال‌ها تحت‌تحریم‌های سنگین ایالات‌متحده قرار داشته و با بحران‌های ژئوپلیتیک پیچیده‌‌‌‌‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند، روند صعودی داشته و به ظرفیت کامل تولید نزدیک شده‌است. این دستاورد بزرگ، نه‌‌‌‌‌تنها به بازگشت به سطح تولید پیش از تحریم‌های دوره ترامپ اشاره دارد، بلکه حاکی از قدرت مدیریت این کشور در صنعت نفت و انرژی است. به نوشته تارنمای www.worldoil.com به‌رغم تهدیدهای بین‌المللی و افزایش تنش‌های نظامی در خاورمیانه، تولید نفت ایران نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه در دو سال‌گذشته، شاهد رشد یک‌‌‌‌‌سوم بوده و به ۳‌میلیون و ۴۰۰‌هزار بشکه در روز رسیده‌است. یکی از عوامل کلیدی موفقیت ایران در افزایش تولید نفت، جذب خریداران بین‌المللی مانند چین است. خریداران چینی که اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهند، نقش اساسی در تثبیت بازارهای صادراتی نفت ایران ایفا کرده‌اند.
  • دوگانه سرمایه‌گذاری بر طلای‌سیاه

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد: تفاهم‌نامه سبز کشورهای عضو اتحادیه اروپا با هدف ایجاد اروپایی با انرژی پاک و صنایع پایدار و با درنظرگرفتن الزامات آب‌و‌هوایی در افق سال‌۲۰۵۰ میلادی، تنظیم ‌شده‌است، با این‌حال هم‌راستا با تلاش‌ها برای دستیابی به منابع انرژی پاک، تامین مالی حوزه سوخت‌های فسیلی نیز ادامه داشته که در صورت کمبود سرمایه‌گذاری مکفی، می‌تواند به مخاطراتی در تامین امنیت انرژی پایدار قاره‌سبز، منجر شود.
  • تاکید اوپک‌‌‌‌‌پلاس بر کاهش عرضه

    کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌‌‌‌‌پلاس در تازه‌‌‌‌‌ترین نشست خود بر پایبندی به توافق اعضای این ائتلاف و در عین‌حال ارزیابی مستمر تحولات بازارهای جهانی نفت‌خام تاکید کرد. به گزارش «شانا» به‌‌‌‌‌نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، پنجاه‌‌‌‌‌وششمین نشست کارگروه مشترک وزارتی نظارت بر توافق ائتلاف تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک (اوپک‌‌‌‌‌پلاس) از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد.
  • بی‏‏‏‏‏‏‌ثباتی و تهدید تامین انرژی

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: روز جمعه مورخ ۴اکتبر، قیمت نفت‌خام برنت به بیش از ۷۸دلار در هر بشکه رسید ‌و به بالاترین سطح خود در چهار هفته گذشته دست‌یافت. این روند صعودی، قوی‏‏‏‏‏‏‌ترین رشد هفتگی از اوایل ژانویه ۲۰۲۳ بود و باعث نگرانی از کمبود احتمالی طلای‌سیاه به دلیل تشدید تنش‌ها بین اسرائیل و ایران شد. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، هر دو شاخص نفت‌برنت و وست‌تگزاس اینترمیدیت (WTI) حدود ۹‌درصد افزایش‌یافتند، به‌طوری که قیمت برنت ۵۵‌سنت افزایش‌یافت و به ۷۸.۱۷دلار رسید ‌و وست‌تگزاس نیز با ۵۰‌سنت افزایش، ۷۴.۲۱دلار در هر بشکه معامله شد.
  • ریزش ذخایر ‏‏‏‏‏‌استراتژیک آمریکا

    دنیای اقتصاد - پیمان قناعتی‌فرد: رئیس ارشد صنعت شیل می‌گوید؛ ایالات‏‏‏‏‏‌متحده در‌برابر شوک نفتی خاورمیانه به‌طور غیرمعمولی آسیب‏‏‏‏‏‌پذیر شده‌است. هارولد‏‏‏‏‏‌هام، جو بایدن را به‌خاطر تصمیم برای تخلیه ذخایر استراتژیک نفت(SPR)، در سال‌های اخیر مقصر می‏‏‏‏‏‌داند. هارولدهام که از بزرگان نفت شیل آمریکا است، دولت بایدن را متهم‌کرده که با تخلیه ذخایر استراتژیک نفت کشور، آسیب‌رساندن به تولید داخلی و سیاست خارجی نابسامان، آمریکا را به‌طور غیرمعمول در ‌برابر شوک قیمت نفت در خاورمیانه آسیب‏‏‏‏‏‌پذیر کرده‌است.
  • سراب ثروت نفت در آمریکا

    سه شرکت بزرگ نفتی آمریکا، یعنی اکسون موبیل، شورون و کونوکو فیلیپس، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴۲میلیارد دلار به دولت‏‌های خارجی پرداخت کرده‏‌اند؛ این مبلغ تقریبا هشت برابر پرداخت‏‌های مالیاتی آنها به دولت ایالات متحده است. این افشاگری‏‌ها که برای اولین بار تحت قوانین جدید کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (Securities and Exchange Commission) صورت گرفت، به‏‌منظور افزایش شفافیت در تراکنش‏‌های مالی شرکت‌های بزرگ نفتی در کشورهای خارجی انجام شد.
  • تلاش پتروشیمی‌‌ها برای رفع ناترازی گاز

    دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌‌ها برای توسعه میدان‌‌های گازی کشور به ‌‌منظور افزایش تولید گاز و تامین خوراک پایدار، از اجرای پایلوت طرح خریداری مقدار گاز صرفه‌‌جویی‌‌شده از سوی مردم به قیمت خوراک پتروشیمی‌‌ها در فصل سرد سال خبر داد. به گزارش «شانا»، احمد مهدوی‌‌ابهری گفت: این صنعت نقش اساسی و بسزایی در صادرات غیرنفتی و بازار سرمایه دارد، بنابراین باید به توسعه این صنعت به‌‌منظور افزایش صادرات، ارزآوری و ایجاد اشتغال پایدار کمک کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر