شماره روزنامه ۶۱۶۰
|

ویژه نامه سراسری صنعت لوازم خانگی

  • در انتظار تدبیر دولت

  • تولیدکنندگان داخلی امکان برون رفت از مشکلات تحریم را دارند

    کاهش ضایعات، ایجاد تعهد در کارکنان، توجه به کارکنان، استفاده بهینه از استعدادها، ایجاد انگیزه در کارکنان و توجه به تغییرات از جمله برنامه‌هایی است که انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در دستور کار دارد تا بتواند براساس آن بهره‌وری را در فرایند تولید افزایش دهد. محمدرضا دیانی؛ رییس انجمن در این زمینه معتقد است باید این ضروریات به صورت ماهرانه‌ای در واحدهای تولیدی شناسایی و اولویت‌بندی شوند. او همچنین تصریح می‌کند: «در انجمن به دنبال شناخت کافی از وضعیت موجود تولیدکنندگان هستیم و اینکه اولویت‌ها را برای هرکدام از آنها شناسایی کنیم، زیرا عدم توجه به اولویت‌ها می‌تواند آثار معکوسی در میزان بهره‌وری به وجود آورد. براین اساس با رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که مشروح آن در زیر آمده است:
  • صنعت لوازم خانگی در انتظار تدبیر دولت

    صعنت لوازم خانگی یکی از صنایع مهم کشور محسوب می‌شود که با اختلال در تولید این صنعت، شرایط بازار نیز بحرانی می‌شود. از عوامل تاثیرگذار بر این صنعت، نرخ ارز است. با درنظرگرفتن چنین شرایطی، تضعیف ارزش پول ملی، افزایش هزینه‌های تولید، رکود و تعطیلی صنایع را در پی خواهد داشت. تولید‌کننده با در نظر گرفتن توان مالی مردم و حفظ رقابت در بازار نمی‌تواند قیمت محصول را چندان افزایش دهد؛ ضمن اینکه تولید‌کننده برای حفظ منافع اقتصادی خود، حاضر به کاستن از کیفیت محصول نخواهد بود. برای بررسی مشکلات صنعت لوازم خانگی و یافتن راهکار برای حل مشکلات یاد شده با اسماعیل بازارچی دبیر کانون انجمن‌های صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی و مدیر اجرایی انجمن صنفی لوازم خانگی به گفت‌و‌گو نشستیم. بازارچی معتقد است از مشکلات اساسی صنعت، تغییر قیمت‌ مواد اولیه و عدم‌ثبات تصمیم‌گیری‌های بانک مرکزی است.
  • ترویج خرید کالای ایرانی از عوامل حفظ صنعت

    صنعت لوازم خانگی یکی از متنوع‌ترین صنایع کشور و محصولات آن جزء جدایی‌ناپذیر زندگی روستایی و شهری است. بنابراین، صنعت لوازم خانگی جنبه عمومی و غیرقابل ‌اجتناب دارد. از دیگر دلایل اهمیت این صنعت، استفاده از صنایع مهم بالادستی مانند پتروشیمی، آلومینیوم، مس و فولاد است. صنعت لوازم خانگی به‌دلیل ماهیت عمومی و نوع استفاده از مواد اولیه بالادستی، یکی از رشته‌های شتاب‌دهنده توسعه اقتصادی در تمام کشورها است. به دلیل اهمیت صنعت لوازم خانگی، بررسی چالش‌ها و راهکارها برای برون‌رفت از مشکلات این صنعت با حبیب‌اله انصاری دبیرکل انجمن لوازم خانگی ایران گفت‌وگویی انجام دادیم. انصاری بیان کرد: استراتژی‌ انجمن لوازم خانگی برای این صنعت، افزایش تولید، توسعه بازار، افزایش صادرات و خروج از رکود است. وقتی ما می‌گوییم افزایش تولید، به‌طریقی است که توسعه بازار باید از آن منتج شود زیرا این موارد لازم و ملزوم همدیگر هستند. نگاه مردم به محصولات داخلی باید به‌گونه‌ای شود که بتواند آن شعار «کالای ایرانی را بخر» را در نظر بگیرند زیرا توسعه فرهنگ و نگاه به خرید لوازم خانگی داخلی منجر به اشتغالزایی و حفظ سرمایه‌گذاری در این صنعت می‌شود.
  • تولیدکننده‌نماها عامل بی‌اعتمادی مردم نسبت به کالای داخلی

    صنعت لوازم خانگی ایران، سابقه فعالیت چندین ساله دارد و در سخت‌ترین شرایط توانسته در انبوه مشکلات داخلی و خارجی، روی پای خود بایستد، اما در دهه اخیر سرعت رشد این صنعت کند شده و در چنین شرایطی این نکته به ذهن می‌رسد که چه اتفاقی رخ داده است که امروز باید به جای رشد و بالندگی در این صنعت دیرینه، شاهد مشکلات زیاد و متوقف شدن تولید در این صنعت باشیم. عوامل زیادی مسیر پیشرفت و توسعه صنعت لوازم خانگی را ناهموار ساخته است. صنعت لوازم خانگی در ایران هنوز زنده است و این امیدواری وجود دارد که بتواند کماکان به‌صورت پویا به کار خود ادامه دهد و مردم را از محصولات خود بهره‌مند کند. به منظور بررسی این صنعت و یافتن راهکاری برای برون‌رفت از چالش‌ها با محمد طحان‌پور، رییس اتحادیه لوازم خانگی ایران به گفت‌وگو نشستیم. طحان‌پور معتقد است در صنعت لوازم خانگی نوسانات ارزی، صدور بخشنامه‌های متفاوت و خلق‌الساعه، افزایش قیمت مواد اولیه داخلی، وجود تولیدکننده‌نماها، عدم حمایت‌های دولتی از تولید داخلی، عدم ‌رقابت در بازار و عدم ‌ارائه کافی خدمات پس از فروش، معضل خرید لوازم خانگی بدون گارانتی است. طحان‌پور بیان کرد در حال حاضر، صنعت لوازم خانگی کشور، تولیدکنندگان معتبر و صاحب‌نامی ‌دارد، اما متاسفانه حضور تولیدکننده‌نماها موجب شده تا اعتماد مردم نسبت به تولید ایرانی با شک و تردید همراه شود. این افراد باید از این صنعت خداحافظی کنند تا تولیدکننده‌های واقعی بتوانند امکان تولید باکیفیت محصولات را داشته باشند.
  • نوسانات نرخ ارز؛ تیشه‌‌ای بر ریشه صنعت

    اگر به سیر تکاملی فناوری و تکنولوژی طی یک دهه گذشته دقت کنیم، متوجه خواهیم شد که صنعت لوازم صوتی و تصویری پیشرفت چشم‌گیری داشته است و هم‌اکنون بیش از ۹۰ درصد نیاز بازار داخل از طریق تولیدات داخلی تامین می‌شود اما مشکلات مربوط به اقتصاد کشور و نوسانات ارزی، موجب بروز مشکلاتی در این صنعت شده و تولید را به مقدار چشمگیری کاهش داده است. تولیدکنندگان این صنعت، هر برنامه‌ریزی برای بهبود وضعیت تولید را مربوط به وضعیت ارزی دانسته و معتقدند راهکار برون‌رفت از وضعیت نابسامان ارز، ثبات دولت در تصمیم‌گیری است. به منظور بررسی مسائل و مشکلات صنعت لوازم صوتی و تصویری با محمدرضا شهیدی دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری گفت‌و‌گویی انجام دادیم که شرح آن را در ادامه ‌می‌خوانید.
  • حمایت از صنعت منوط به شفاف‌سازی در قوانین است

    حمایت از تولید داخلی در شرایط اقتصادی که در آن قرار داریم به‌عنوان مهم‌ترین راهکار حفظ بازار، توسعه صنعت و حمایت از صنعتگر است. حمایت از تولید ملی باید دغدغه اصلی همه مردم و مسوولان شود. یکی از مهمترین محورها در حمایت از تولید ملی، شفاف‌سازی به ویژه در حوزه قوانین و مقررات و حمایت از صنایع یعنی داشتن ثبات در قوانین، ثبات اقتصادی و امنیت اقتصادی است. با شفاف سازی قوانین و مقررات، سرمایه‌ها به سمت تولید واقعی سوق پیدا می‌کند و مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در شرایط کنونی و ویژه اقتصادی فراهم می‌شود. در این راه، همه سازمان‌ها و نهادها از جمله مجلس شورای اسلامی‌با تصویب قوانین مورد نیاز و بانک‌ها با اعطای تسهیلات به بخش صنعت باید نگاه ویژه‌ای برای حمایت از صنایع داشته باشند. به منظور بررسی مشکلات و راه‌های حمایت از تولیدکننده‌ها با محمدرضا دُرافشار، رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی کوچک به گفت‌و‌گو پرداختیم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.
  • «مادیران» پیشرو در صنعت لوازم خانگی ایران

    صنایع لوازم خانگی ایران به ‌عنوان الگوی پیشرو و مولد و موفق بخش خصوصی از طریق ایجاد توانمندی‌ها و قابلیت‌های علمی، فنی و ... می‌تواند در دستیابی به چشم‌انداز کشور ایفای نقش کند. صنعت لوازم خانگی در ایران هنوز زنده است و این امیدواری وجود دارد که بتواند کماکان به صورت پویا به کار خود ادامه داده و مردم را از محصولات خود بهره‌مند کند، اما متاسفانه با توجه به محدودیت‌های بین‌المللی که از سال ۹۰ آغاز شد، این صنعت مانند هر صنعت دیگری دچار مشکل شد و نتوانست خود را همپای دیگر برندها، به‌روز کند و تکنولوژی‌اش را ارتقا دهد؛ امیدواریم مدیران توانمند این صنعت هر چه سریع‌تر خود را با شرایط روز دنیا وفق دهند و بتوانند محصولاتی را روانه بازار کنند که نیازهای مشتری را بر آورده کند. شرکت‌های بزرگ و مدرن تولیدکننده لوازم خانگی در نقاط مختلف کشور فعال هستند و در عرصه تولید با حجم بالای سرمایه‌گذاری ایستاده‌اند تا سهم کالای ایرانی در بازار را از برندهای وارداتی باز پس گیرند؛ «مادیران» یک برند موفق داخلی است که با ارائه محصولات با کیفیت ماشین‌های اداری، تلویزیون و به‌تازگی تولید یخچال، فریزر و ماشین لباسشویی و همچنین خدمات پس از فروش توانمندی خود را ثابت کرده است.
  • لزوم بازگشت بازار لوازم خانگی به تولیدکننده‌های داخلی

    صنعت لوازم خانگی از لحاظ کیفیت، تنوع و خدمات محصول در سطح بالایی قرار دارد و همه تکنولوژی‌ موجود در دنیا برای تولید این محصولات در کشور وجود دارد و حتی کیفیت تولیدات ما در خیلی از موارد نسبت به کالاهای خارجی بهتر است، اما این صنعت با موانعی از جمله واردات مواجه بوده که امسال، واردات به دلیل مسایل و مشکلات ارزی ممنوع شد و به‌نظر می‌رسد که این شرایط پایدار نیست و در صورت اصلاح شرایط ارزی، واردات دوباره انجام می‌شود.
  • صنعت لوازم خانگی، دشواری و دلتنگی

    این روزها حال هر کسی را که بپرسید گلایه مند است. از هر قشری و از هرصنفی. اقتصادیون که پریشان حالند و دردمند و از همه ناراضی تر. تولیدکننده و عرضه کننده و خریدار همه ناراضیند. دولت و مردم نیز هر دو شاکی اند. مواد اولیه و تجهیزات گران شده اند و تولیدکننده نمیتواند محصول رقابتی تولید کند، عرضه کننده و مغازه دار نیز نمیتوانند مانند قبل کسب و کار داشته باشند و فروششان کاهش یافته، مردم هم قدرت خریدشان به شدت کاهش یافته است و دولت هم به شدت تحت فشار است که به وضعیت نابسامان بازار نظم دهد.
  • هدف ما تامین نیاز کامل ورق صنعت لوازم خانگی است

    صنایع لوازم خانگی یکی از رشته های شتاب دهنده توسعه اقتصادی در دنیا و ایران و جزو لاینفک زندگی انسان مدرن است .امروزه افزایش مصرف این نوع وسایل توسط خانواده های روستایی و شهری از یکسو و نیاز کشور به ایجاد اشتغال از طریق فعالیت چنین کارخانه هایی از سوی دیگر، موجب شده ،تولید ورق ،برای کشور تبدیل به نیازی اساسی و استراتژیک شود. متاسفانه اثرگذاری تحریم‌ها سبب شده تا برخی شرکتهای داخلی بیش از گذشته نگران تامین نیازهای خود باشند.خوشبختانه در این راستا شرکت فولاد مبارکه برنامه های گسترده ای را در دستور کار قرار داده است تا انجا که مدیرعامل این شرکت بزرگ به تولیدکنندگان لوازم خانگی این اطمینان را داده است که نیاز انها را در سطح مطلوبی برطرف می کند. حمیدرضا عظیمیان که به تازگی سکان بزرگ‌ترین مجموعه فولادسازی خاورمیانه را در دست گرفته می گوید: هم اکنون ۸۰ هزار تن ورق مورد نیاز در صنعت لوازم خانگی وارداتی است که هدف شرکت تولید این میزان ورق در آینده ای نزدیک است . مدیر‌عامل فولاد مبارکه برنامه‌های شرکت برای تداوم توسعه، طرح و برنامه‌های لازم و چالش‌های پیش روی صادرات و انتظاراتش از وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت را نیز مطرح کرد که در ادامه می‌خوانید:
  • حمایت از تولید داخلی یک مسوولیت اجتماعی است

    در جهان صنعتی امروز، تولیدملی به عنوان یک سلاح رقابتی است و سازمان‌های تولیدی باید به افزایش رقابت، تنوع در محصولات، تغییر در انتظارات اجتماعی و افزایش سطح توقع مشتری توجه کنند. اهمیت تولید ملی در اقتصاد بر کسی پوشیده نیست و برای استقلال کشور، جلوگیری از خروج ارز و مهم‌تر از همه اشتغال‌زایی، نیازمند به آن هستیم. حمایت از کالای ایرانی به توسعه اقتصاد کشور می‌انجامد. اشتغال‌زایی یکی از مهم‌‌ترین مزیت‌‌های حمایت از تولید داخلی است، زیرا موجب کاهش نرخ بیکاری که در اولویت اقدام‌های دولت‌ برای کشور قرار دارد، می‌شود. فرهنگ‌ خرید کالای ایرانی برای به حرکت در آمدن چرخه اقتصاد جامعه ضروری است و مسوولیت‌های مهم اجتماعی مردم به‌شمار می‌رود. به منظور بررسی صنعت لوازم خانگی با محمود دربندی مدیرعامل شرکت کارخانجات پارس الکتریک به گفت‌و‌گو پرداختیم. او می‌گوید به‌عنوان یک صنعت‌گر، در خانه‌ام لوازم خارجی ندارم و به این موضوع افتخار می‌کنم. ما باید باور کنیم که اگر بخواهیم مشکلات حل شود، همه چیز در دست خودمان است. باور کنیم که ما هم می‌توانیم. وقتی می‌توانیم در عرصه‌های نظامی‌به پیشرفت‌های بزرگ برسیم، در عرصه تولیدی هم همینطور است. همان‌طور که از مسوولیت‌های دولت می‌گوییم، مسوولیت‌های خودمان را نیز باید در نظر بگیریم. مسوولیت‌‌های اجتماعی وجود دارد و مردم باید آن را در نظر بگیرند.
  • بومی‌سازی تکنولوژی؛ عامل موثر در توسعه اقتصادی

    صنعت لوازم خانگی به‌عنوان دومین صنعت بزرگ در اقتصاد کشور از پتانسیل خوبی برای ایجاد اشتغال، انتقال فناوری و تکنولوژی است و بومی‌سازی آن می‌تواند نقش مهمی در توسعه صادرات غیر نفتی داشته باشد و همچنین در وضعیت اقتصادی کشور تاثیر بسزایی بگذارد. باید توجه داشت، بومی سازی قطعات و تجهیزات و تولید فناوری، نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا می کند و باید تولیدکننده‌ها را در این زمینه تشویق و آنها را که در این راه گام برداشته‌اند حمایت کرد. این صنعت، تنها صنعتی است که تولیدات آن جزء جدایی ناپذیر زندگی افراد اعم ‌از روستایی و شهری است و به همین جهت صنعت لوازم خانگی در دنیا از لحاظ استفاده از لوازم اساسی بالادستی در شمار صنایع شتاب‌دهنده توسعه اقتصادی است. امروزه در صنعت لوازم خانگی، ملاک تنها استاندارد نیست، بحث انرژی و محیط زیست مهمترین ملاک در این صنعت بوده و توقع مردم این است کالایی تولید شود که انرژی کمتری مصرف کند. شرکت بخاری شوکت هرمتیک، از آن تولیدکننده‌هایی است که در این مسیر اقدام به نوآوری کرده و در راستای رسیدن به اهداف مصرف بهینه انرژی و حفظت از محیط زیست، دست به تولید زده است. با این حال، این شرکت نیز مانند دیگر تولیدکننده ها با مشکلات متعددی در امر تولید مواجه شده است که دامنه آن از تامین منابع مالی و سرمایه در گردش تا قوانین متغیر به‌خصوص در امر واردات، گسترده شده است و در خصوص بخاری یادشده نیز مشکلات مربوط به عدم تعهد دولت در پیگیری، بروکراسی طولانی و وقت‌گیر اجرای مصوبات است. برای بررسی مشکلات صنعت و تولید، گفت‌وگویی با مدیرعامل شرکت «شوکت» انجام دادیم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.
  • بقای تولید در گرو ثبات قوانین

    شرکت «هدیش سبز» به عنوان نماینده انحصاری شرکت‌های هاردستون و هیوندایی در ایران، از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت در زمینه واردات، تولید و عرضه محصولات صوتی‌و‌تصویری و لوازم‌خانگی، همچنین ارائه خدمات پس از فروش مشغول به فعالیت می باشد اما تمرکز اصلی و تخصصی شرکت هدیش سبز بر تلویزیون است. همچنین در زمینه لوازم خانگی این شرکت به تولید ماشین لباسشویی، چرخ گوشت، مخلوط‌کن و آب‌پرتقال‌گیری پرداخته و چهار نوع لوازم خانگی ریز دیگر نیز تا پایان امسال به سبد محصولات آن اضافه می‌شود. بعلاوه این شرکت تصمیم بر تولید پنل تلویزیون دارد که در صورت تحقق یافتن این موضوع، اولین تولیدکننده پنل در خاورمیانه خواهد بود. بدون شک در بازار متنوع محصولات لوازم خانگی، همگام‌سازی نیاز بازار با تکنولوژی روز دنیا امری قابل توجه است.
  • چرخ تولید در زنجیر خود تحریمی

    ماه‌های گذشته، ماه‌های پرالتهابی برای صنعت ‌بوده و کشور شرایط متفاوتی را نسبت به سال‌های گذشته تجربه می‌کند. حجم قابل توجهی از مصوبات و دستورالعمل‌ها به صنعت تحمیل شد که به اعتقاد فعالان این حوزه، نوعی خود‌تحریمی پیش از اعمال تحریم‌های خارجی است. همچنین، تامین مواد اولیه مورد نیاز به مشکل بزرگی برای تولیدکنندگان تبدیل شده است. در حال حاضر، مواد اولیه داخلی به اندازه کافی وجود دارد، اما بسیاری از تولیدکننده‌ها و قطعه‌سازان به دلیل موانع داخلی، امکان تهیه آن را ندارند و در نتیجه تولید داخل نیز با مشکل مواجه شده است. در صورتی‌که مشکلات داخلی برطرف نشود و تولیدکننده داخل نتواند مواد اولیه داخلی را تهیه کند، چرخ صنعت از کار افتاده و تولید در معرض خطر قرار گرفته و شاهد آشفتگی در بازار خواهیم بود. صنعت شاهد خود تحریمی است و این مساله بیشتر از تحریم‌ها روی صنعت تاثیر دارد. یکی از راهکارهای مناسب برای مقابله با خودتحریمی، مشاوره گرفتن دولت از فعالان صنعتی است اما متاسفانه از این پتانسیل استفاده نمی‌شود. به منظور بررسی مشکلات صنعت به‌خصوص صنعت لوازم خانگی با علی مالامیری مدیرعامل شرکت فردوس‌کاران امید (ایلیا استیل) به گفت‌و‌گو پرداختیم که شرح آن را به تفصیل در ادامه می‌خوانید.
  • کمبود نقدینگی، مهم‌ترین مشکل صنعت لوازم خانگی

    صنعت لوازم خانگی همواره یکی از صنایع حائز اهمیت برای دستیابی به توسعه اقتصادی در کشور است. صنعتی که محصولات تولیدی آن از نظر کیفیت توانایی رقابت بالایی را در بازار دارد. در حال حاضر، این صنعت با مشکلات مختلفی مواجه شده که کمبود نقدینگی از مهم‌ترین آنها به‌شمار می‌رود. تولیدکنندگان در این صنعت با ظرفیت خالی تولید روبه‌رو هستند و به‌رغم تقاضای موجود در بازار، مشکل نقدینگی برای تامین مواد اولیه دارند. به‌منظور بررسی مشکلات عنوان شده و یافتن راهکاری برای عبور از این معضلات با سلطان‌حسین فتاحی مدیرعامل شرکت صنایع امرسان گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
  • نیمه دوم سال ۹۷ ، دورانی پر مخاطره برای شرکت‌های تولیدی

    صنعت لوازم خانگی به اعتقاد بسیاری از فعالان این حوزه دچار بحران و مشکلاتی است که ادامه این روند منجر به توقف تولید و تعطیلی برخی از کارخانه‌ها شده است. توقف واردات در راستای حمایت از تولید داخلی و تامین نشدن قطعات وارداتی مورد نیاز برای تولید کالای نهایی در داخل، یکی از عوامل مهم توقف در تولید است؛ ممنوعیت واردات برخی قطعات مورد نیاز در بخش لوازم خانگی منجر به کاهش ۵۰ درصدی تولید لوازم خانگی در پنج ماه ابتدای امسال شد. همچنین، تولید‌کننده‌های داخلی برای تامین ارز مشکل دارند و ضمن اینکه مشکل گرانی تا ۷۰ درصد مواد اولیه از ابتدای اردیبهشت تاکنون، قیمت تولید نهایی را به شدت افزایش داده است. بسیاری از تولیدکننده‌ها بروز همه اتفاقات در حوزه لوازم خانگی را تحریم‌ها ندانسته و معتقدند بخش زیادی از مسائل پیش آمده در این بازار به مسائل مدیریتی و بی‌برنامگی در بخش صنعت تولید لوازم خانگی ارتباط دارد. در همین زمینه و برای ریشه‌یابی مشکلات صنعت لوازم خانگی با سید سعید رضوانی، مدیرعامل شرکت نیکسان به گفت‌و‌گو پرداختیم. رضوانی معتقد است خطر بیکاری و کاهش قدرت خرید مردم ایران را تهدید می‌کند، نیاز به داشتن یک افق روشن در اقتصاد یعنی هدایت سرمایه‌ها و سرمایه‌گذار در جهت توسعه اقتصادی و کمک به توجیه اقتصادی بنگاه‌ها از وظایف دستگاه‌های حاکمیتی است که روند بنگاه‌ها را از چالش‌ها خارج می‌کند، اما در حال حاضر این نقش به خوبی ایفا نمی‌شود و ما نیازمند تغییرات جدی در این خصوص در کشور هستیم. با توجه به مشکلاتی که بسیاری از تولیدکننده‌ها در نیمه نخست سال با آن مواجه شدند نیمه دوم سال ۹۷ به احتمال زیاد در کشور، دوران ریزش شرکت‌هایی است که هزینه‌ها را متناسب با فروش خود، کاهش نداده‌اند.
  • تولید به شرط حمایت دولت

    شرکت صنام الکترونیک تحت عنوان دو برند صنام و اسمارت درحال فعالیت در حوزه صنایع لوازم خانگی کشور است. این شرکت، تولید تلویزیون رنگی، ماشین لباسشویی و جاروبرقی را با نام صنام از سال ۱۳۷۲ آغاز کرد. شرایط خاص حاکم بر بازار ایران در سال‌های ۷۵ ـ ۱۳۷۰ که عموما با کمبود عرضه مواجه بود، موجب شد تفکر ادامه فعالیت به‌صورت گسترده در شرکت شکل گرفته و بر این اساس، سیاست‌های تولید، تامین، تجارت، تحقیق و توسعه خدمات پس از فروش را راه‌اندازی کند.
  • ساخت ایران

  • ممنوعیت واردات به نفع تولیدکننده داخلی نیست

    صنعت لوازم خانگی برای رشد و شکوفایی نیاز به نوآوری و بازار رقابتی دارد. در حال حاضر، با ممنوعیت ورود کالا فضایی در داخل کشور براى تولیدکننده ایجاد شده که به‌دلیل نبود امکان رقابت با کالاهاى وارداتى، خود به تنهایى در بازار مانده و این امر موجب ضرر رساندن به مصرف کننده شده است. ممنوعیت واردات کالا را نمى‌توان به معنى حمایت از تولیدکننده داخل کشور تلقى کرد بلکه تعرفه صحیح است که مى تواند رقابتى را در بازار ایجاد کند تا تولیدکننده به سمت نوآورى پیش رود و از این طریق، ضمن کمک به مصرف کننده به مدیریت تولید نیز بهبود ببخشد. همچنین، با ممنوعیت واردات کالا که شامل مواد اولیه نیز می‌شود، نرخ مواد اولیه افزایش یافته و در نتیجه قیمت تمام‌شده نهایی کالا افزایش می‌یابد. در شرایط کنونی مردم قدرت خرید مردم کاهش یافته و به همین دلیل بازار لوازم خانگی وارد رکود می‌شود. به منظور بررسی مسائل و مشکلات پیش روی صنعت لوازم خانگی با افشین شعبانی لالانی، مدیرعامل شرکت تولیدی صنعتی «الباگاز» گفت‌وگویی انجام دادیم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.
  • برنامه‌‌ریزی مدون شاه‌‌کلید توسعه صنعت

    صنعت لوازم خانگی یکی از صنایع باسابقه است که جایگاه مهمی در کیفیت زندگی و رفاه جامعه دارد و بهبود عملکرد آن، اهمیت ویژه‌ای دارد. از راهکارهای مهم توسعه و بهبود صنعت لوازم خانگی، تدوین برنامه‌ریزی جامع و حرفه‌ای است یا بهتر است بگوییم با تدوین استراتژی توسعه صنعتی کشور با همکاری تشکل‌های صنعتی، کارشناسان اقتصادی و تصویب آن در نهادهای قانونی، در وضعیت صنعت و اقتصاد کشور تحول چشمگیری رخ می‌دهد. هرچند برنامه‌ای توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد و در آن بر ضرورت دستیابی به اهداف چشم‌انداز صنعت لوازم خانگی تا سال ۱۴۰۴ نیز تاکید شده، اما قابلیت و ضمانت اجرایی برای آن وجود نداشت و امروز، یکی از مهم‌ترین مشکلات صنعت کشور و به‌‌خصوص صنعت لوازم خانگی، عدم استراتژی و نقشه راه است. در صورت وجود برنامه‌ریزی مناسب، نقاط ضعف این صنعت مشخص می‌شود و می‌توان از ظرفیت کشور به خوبی استفاده کرد تا صنعت لوازم خانگی کشور بتواند با حضور پرقدرت در بازار‌های هدف نقش موثری در توسعه اقتصادی کشور ایفا کند. برای بررسی وضعیت صنعت لوازم خانگی و راه‌های دستیابی به اهداف این صنعت در بازارهای داخلی و خارجی با حسین رحمانی‌نیا، مدیرعامل شرکت کارخانه‌های لوازم خانگی پارس گفت‌و‌گویی انجام دادیم؛ آنچه در ادامه می‌خوانید شرح این نشست است.
  • دولت باید اقتصاد بازار آزاد را به رسمیت بشناسد

    با نیم نگاهی به وضعیت اقتصادی کشور، متوجه نقش اقتصادی صنایع دیگر به جز نفت، در آینده کشورمان می‌شویم. تولیدات غیرنفتی، ضامن حیات اقتصادی ایران است. صنعت لوازم خانگی یکی از صنایع دارای پتانسیل بالا برای اتکای آینده اقتصاد کشور است. در صورت رونق بازار، این صنعت قادر است علاوه بر تامین نیازهای داخلی به صادرات روی آورده و محصولات خود را در یک بازار رقابتی ارائه دهد، اما با آغاز محدودیت‌های بین‌المللی از سال ۹۰ این صنعت نیز دچار مشکل شد. به منظور بررسی وضعیت صنعت لوازم خانگی با نوید ایزد‌پناه، مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت استیل البرز به گفت‌و‌گو نشستیم. ایزدپناه معتقد است هیچ کمبودی برای تولید در داخل کشور نداریم اما در حوزه صادرات با چند مشکل اساسی در زمینه صدور ویزا، تبادل مالی و تبادل کالا مواجه هستیم. همچنین، دولت باید برای حل مشکلات اقتصادی و دستیابی به منفعت عمومی، اقتصاد بازار آزاد را به رسمیت شناخته و اصول اقتصاد بازار آزاد را رعایت کند.
بیشتر