چرخ تولید در زنجیر خود تحریمی
در مورد تاریخچه شرکت و فعالیت آن توضیح دهید.
شرکت فردوس کاران امید از سال ۱۳۸۰ در زمینه تولید لوازم خانگی استیل، واردات و فروش ورق های استنلس استیل پا به عرصه صنعت گذاشت و سپس توانست با تکیه بر دانش و تجربه کسب شده در حوزه لوازم خانگی در سال ۱۳۸۴ کارخانه تولید سینک ظرفشوئی را در زمینی به مساحت ۱۵۰۰۰ متر مربع در شهرک صنعتی پرند با برند ایلیا استیل راه اندازی نموده و به موازات آن کارخانه تولید اجاق گاز توکار ، اجاق گاز مبله ، فر ، مایکروفر و تلویزیون نیز ، در زمینی به مساحت ۳۰.۰۰۰ متر مربع مورد بهره برداری قرار گرفت. هم اکنون برند ایلیا استیل به عنوان یکی از پیشگامان صنعت تولید سینک، هود و اجاق گازهای توکار آشپزخانه، فر توکار، مایکروفر و تلویزیون و با استفاده از تکنولوژی نوین و روز دنیا و به کار گیری کادری مجرب و توانا، با تولید محصولاتی با بالاترین کیفیت سهم بزرگی از بازار ایران را به خود اختصاص داده است.
محصولات تولیدی شرکت دارای چه میزان از استانداردهای بینالمللی است؟ برای رسیدن به این مهم چه تمهیداتی را در نظر گرفتید؟
نخستین قدم در تمام محصولات شرکت، کسب استاندارد ایران بوده که آن را بهدست آوردیم و بعد از آن، با توجه به هدف صادرات محصولات باکیفیت، استاندارد اروپا و CE را کسب کردیم. همه محصولات شرکت دارای CE اروپا بوده و از لحاظ کیفیت در بازارهای خارجی هیچ مشکلی نداشته و با برندهای خارجی برابر است.
آیا تولید ملی و حمایت از کالای داخلی در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی انجام میشود؟
بله، این حمایت بهطور کامل انجام میشود. محصولات تولیدی ما نیاز عامه مردم است. برای هر ساختمانی نیاز به یک گاز، هود، سینک و فر و ماکروفر وجود دارد و شرکت در راستای اقتصاد مقاومتی در سطح ملی تولید میکند و تمام هدفمان تامین نیاز جامعه با محصولات تولیدی شرکت است.
محصولات شرکت به چه کشورهایی صادر میشود؟ پیششرطهای توسعه صادرات چه مواردی است؟
محصولات تولیدی شرکت به کشورهای حوزه خلیج فارس و منطقه صادر میشود. پیششرطهای توسعه صادرات، حمایت دولت و ایجاد زیرساختهای مربوط به صادرات است. وظیفه تولیدکننده در امر صادرات، تولید محصول باکیفیت است و نیاز تولیدکننده، حمایت از طرف دولت برای بهدست آوردن بازارهای جهانی در مقابل رقبای بزرگی مانند چین و ترکیه است تا بتوان در زمینه صادرات، موفقیت کسب کرد؛ حمایتهایی مانند تسهیل در صادرات، کمک برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی، جوایز تشویقی و صادراتی که در دنیا رایج است.
دولت چه کمکی در نمایشگاههای بینالمللی میتواند انجام دهد؟
دولت در امر اطلاعرسانی و شناسایی بازار توسط سفارتهای ایران در کشورهای خارجی و از طریق مرکز توسعه صادرات برای عرضه محصولات تولیدی متنوع، میتواند به تولیدکننده کمک شایانی کند. همچنین، به تولیدکننده برای شرکت در نمایشگاهها کمک هزینه بدهد و در این شرایط، تولیدکننده برای حضور در این نمایشگاهها تشویق میشود زیرا حضور در نمایشگاههای بینالمللی در آینده برای کشور ارزآوری دارد و جبران همه کمک های دولت را میکند.
واردات محصولات لوازم خانگی چه تاثیری بر بازار داخلی گذاشته است؟ بهنظر شما چه راهکارهایی برای برونرفت از این چالش وجود دارد؟
زمانیکه یک محصول در داخل تولید میشود، اما از کشور دیگر نیز وارد میشود، شانس آن محصول تولیدی بسیار کاهش مییابد. دولت باید محصولات تولیدی باکیفیت در کشور را شناسایی کند و از ورود محصولات مشابه جلوگیری به عمل آورد که این کار در بسیاری از موارد انجام شده و تاثیر خوبی نیز داشته است.
بهنظر شما چطوری میتوانیم با قاچاق لوازم خانگی مبارزه کنیم؟
مبارزه با قاچاق در حیطه وظایف دولت است. در این زمینه، بسیار ضعیف کار شده و محصولات قاچاق با هر ترفندی وارد کشور میشود. راه حل این معضل، همت جدی و عالی از طرف دولت است.
به نظرتان با توجه به تغییرات نرخ ارز، قاچاق محدود نشده است؟
خیر. در این شرایط، بسیاری از افراد بیشتر به سمت قاچاق رفتند زیرا واردات قانونی هزینه دارد اما قاچاق هزینهها را کاهش میدهد و اگر دولت در جلوگیری از ورود محصولات قاچاق جدیت بهخرج ندهد، این کار بسیار رونق میگیرد.
جایگاه بخش خصوصی در توسعه صنعت کشور بهخصوص صنعت لوازم خانگی در راستای رسیدن به اهداف برنامه ششم توسعه را چگونه ارزیابی میکنید؟
صنعت لوازم خانگی پیشرفت قابل قبولی داشته است و همه کالاهای موجود در لوازم خانگی در داخل تولید میشود. بعضی از کالاها (گاز مبله و رومیزی، کولر، سینک و هود) از لحاظ کیفیتی به حدی رسیدند که حتی کشورهای دیگر نیز نمیتوانند با ما رقابت کنند و صادرات این کالاها نیز موفق بود. لوازم خانگی ما در صنعت، جایگاه خوبی دارد و اگر از این صنعت حمایت بیشتری شود، کمک خوبی به دولت شده و به صادرات ایدهال نیز دست مییابیم.
با توجه به اینکه در شرایط تحریم به سر میبریم، این صنعت با چه مشکلاتی روبهرو شده است؟
مشکلات زیاد است؛ جهت تخصیص ارز برای اقلام وارداتی که برای تولید لازم است با مشکل مواجه شدهایم برای مثال استنلس استیل چیزی است که در ایران تولید نمیشود و باید آن را وارد کنیم. ما مشکل داریم و مشکل اصلی در ایران خودمان است؛ قبل از اینکه تحریمها تاثیری بگذارد، خودتحریمیها از سوی مسوولان در وزارت صمت و در بانکها تاثیر نامطلوب داشته و ما به هر دری میزنیم، بسته است.
آیا از لحاظ تامین مواد اولیه دچار مشکلات هستید؟
در بحث تامین مواد اولیه، افزایش قیمتها موجب ایجاد مشکل برای همه تولیدکنندها شده است. تولیدکنندههای قطعه، نیاز به قطعات و موادهایی مانند پتروشیمی و فولاد دارند. شرکتهای دولتی داخلی بهطور ناگهانی، قیمتها را به دو یا سه برابر افزایش دادند. آن شرکتی که تولیدکننده قطعه است، با این افزایش قیمت، مجبور به بالا بردن قیمت محصولاتش میشود و این موضوع در قیمت تمام شده کالا نیز تاثیر میگذارد.
میزان اشتغالزایی مجموعه ایلیا استیل چقدر است؟ برنامهای که شما برای چند ماه آخر سال و سال ۹۸ دارید چیست؟
ایلیا استیل در روزهای اول با ۳۰ نفر نیرو شروع به کار کرد اما در حال حاضر به لطف خدا ۶۰۰ پرسنل بهصورت مستقیم در کارخانه کار میکنند. برنامه ما همیشه این بوده که هر سال درصدی اشتغال ایجاد کرده و رشد داشته باشیم و این جزو اهدافمان بوده که هر سال باید تولید یک یا دو محصول را به شرکت اضافه کرده و در راستای آن، اشتغالزایی نیز ایجاد شود. امسال نیز، با وجود همه سختیها و تحریمها در چارچوب اهدافمان حرکت می کنیم و اگر خدا بخواهد همان افزایش حداقل ۲۰ درصدی را خواهیم داشت، اما باید دید بحث تحریمها به کجا کشیده میشود.
ارسال نظر