شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه نامه سراسری بیست و یکمین سالگرد دنیای اقتصاد

  • پایبندی به «اقتصاد آزاد»

    ماموریت اصلی گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» آگاهی‌بخشی، بسط دانش اقتصادی و ترویج کاربست آن در سیاستگذاری با هدف افزایش رفاه همگانی است. پایبندی به «اقتصاد آزاد» اصل بنیادین «دنیای‌اقتصاد» است. هدف ما ارائه مفیدترین و دقیق‌ترین بسته‌های خبری-تحلیلی درباره رویدادهای مهم ایران و جهان در سریع‌ترین زمان ممکن است.
  • بیست و یکمین سالگرد دنیای اقتصاد+عکس

  • رمز دو دهه موفقیت

    مسعود نیلی، اقتصاددان برجسته ایرانی با اشاره به جایگاه فعلی مجموعه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد، آن را مهر تاییدی بر موفقیت‌های این مجموعه عنوان کرد.
  • ماموریت فرهیختگان چیست؟

    محمد طبیبیان، اقتصاددان برجسته ایرانی در یک پیام ویدئویی ضمن تبریک بیست‌ویکمین سالگرد دنیای‌اقتصاد، فرهیختگان را پلی میان نظریه و کاربرد توصیف کرد و از نقش کلیدی آنها در صحنه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی سخن گفت. او همچنین مهم‌ترین رسالت آنها را مقاومت در برابر رفتارهای غیرعلمی عنوان کرد.
  • روسیه و چین به خاطر ما خودشان را به مخمصه نمی‌اندازند

    محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین کشورمان یکی از سخنرانان مراسم بیست‌ویکمین سالگرد تاسیس مجموعه دنیای‌اقتصاد بود. ظریف در سخنرانی‌اش با تبریک به مدیر مسوول و کارکنان این رسانه گفت: «آگاهی، فهم، شناخت و درک در جهان امروز برای تصمیم‌گیری و برای راهبری جامعه به سمت درست یک ضرورت غیرقابل اجتناب است.» وی افزود: « نقش رسانه‌ در ارائه این آگاهی، نقشی غیرقابل تصور و غیرقابل انکار است و این نقش برای فهمیدن ما ضروری است.»
  • ۶ابر چالش پیش روی ایران

    اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت حسن روحانی در مراسم بیست‌ویکمین سالگرد تاسیس مجموعه دنیای‌اقتصاد به‌عنوان اولین سخنران به ایراد سخنرانی پرداخت. جهانگیری در ابتدا با تبریک بیست‌ویکمین سالگرد تاسیس این مجموعه رسانه‌ای گفت: «در ایران این مورد که یک نهالی در یک مقطعی نشانده شود، بزرگ شود و به یک درخت تنومند تبدیل شود، بسیار اندک است؛ اما خوشبختانه دنیای‌اقتصاد از این ویژگی برخوردار است.» جهانگیری به بررسی برخی از عدم تعادل‌هایی که از نگاه اندیشمندان به‌عنوان ابرچالش‌های پیش‌روی ایران و نظام تبدیل شده پرداخت و ابتدا گفت که این مسائل به کرات بیان شده و اگر دوباره تکرار می‌شود، به‌دلیل اهمیت و جدیت بحث است.
  • رسانه مرجع اقتصادی

    محسن جلال‌پور، رئیس اسبق اتاق بازرگانی ایران بر سه اصل مهم در اداره مجموعه دنیای‌اقتصاد طی دو دهه گذشته اشاره کرد. به گفته او اولین اصل حفظ مرجعیت دنیای‌اقتصاد به‌عنوان یک رسانه، اصل دوم نگاه تخصصی به اقتصاد و سومین اصل، ارائه تحلیل‌های کم‌نظیر در دنیای امروز است.
  • در انتظار شبکه تلویزیونی خصوصی

    محمد قوچانی، روزنامه‌نگار با سابقه ایرانی ضمن اشاره به اینکه «دنیای‌اقتصاد» می‌تواند مرجعیت رسانه را که به رسانه‌های خارجی و شبه‌خارجی انتقال یافته است، به داخل کشور برگرداند، بر ضرورت توجه به رسانه‌های روزنامه‌نگاری تصویری و تلویزیونی در ایران تاکید کرد.
  • تجلیل از موسی غنی‌نژاد و تقدیر از ۵ اقتصاددان

    در مراسم یکشنبه شب از موسی غنی‌نژاد به پاس یک عمر تلاش برای ترویج عقلانیت و آزادی‌خواهی تجلیل شد و پنج اقتصاددان جوان نیز لوح تقدیر دریافت کردند.
  • فضیلت بزرگ «دنیای‌اقتصاد»

    دکتر موسی غنی‌نژاد : زمانی که روزنامه دنیای‌اقتصاد دو دهه پیش فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز کرد، کمتر روزنامه اقتصادی در کشور ما را می‌شد سراغ گرفت که چارچوب فکری و علمی مشخصی داشته باشد و خود را متعهد به کار در آن چارچوب بداند.
  • تلاش برای تحقق خیر عمومی

    احمد دوست‌حسینی : اگر برای یک جامعه، «آگاهی فراگیر» و «خوشبختی عمومی» هدف والایی باشد که هست، در قلمرو اقتصاد نیز، نشر«دانش اقتصادی» با هدف «رفاه همگانی»، تلاشی مبارک برای هدفی گران‌سنگ و بایسته است.در مقابل، بدآموزی و قبح‌زدایی از رانت‌بریِ«گروه‌های خاص»، کاری ناپسند برای هدفی نامبارک به‌شمار می‌رود.
  • چهار عامل بنیادین دنیای اقتصاد

    دکترابراهیم متقى : رسانه‌ها و نشریات در جامعه ایرانی، سرنوشت مبهم و پیچیده‌ای دارند. به‌طور کلی در جامعه توده‌ای که بسیاری از نهادها و شکل‌بندی‌های ساختاری در وضعیت تغییر، افراط و تفریط هستند، تداوم رسانه‌ای بر اساس انگاره‌های منافع ملی کار دشواری است. دنیای‌اقتصاد در زمره مجموعه‌های رسانه‌ای محسوب می‌شود که نه تنها در چنین دورانی از ابهام، موجودیت خود را حفظ کرد، بلکه نشانه‌هایی از تکامل هویتی و ساختاری خود را نزد افکار عمومی و بسیاری از نهاد اجتماعی جامعه‌گرا بازتولید کرد.
  • به مناسبت ۲۱سالگی دنیای‌اقتصاد

    دکتر مسعود نیلی: ۱- نگاهی به گذشته تاکنون: روزنامه دنیای‌اقتصاد را می‌توان به‌عنوان پدیده‌ای قابل مطالعه در فضای رسانه‌ای دهه‌های اخیر مورد ارزیابی قرار داد. روزنامه‌ای که با بضاعتی ناچیز شروع به‌کار کرد و به تدریج با رشد کیفی مناسب، موفق شد خود را به رسانه‌ای پیشتاز تبدیل کند.
  • به امید ارتقای جایگاه بخش خصوصی

    دکتر محمدجواد ظریف : جای بسی خشنودی است که یک بنگاه رسانه‌ای کارآمد خصوصی بیست‌ویکمین سالگرد برپایی‌اش را جشن می‌گیرد.
  • دنیای‌اقتصاد؛ دنیای ترویج آگاهی

    دکتر علینقی مشایخی : ۲۱سالگی دنیای‌اقتصاد مبارک باشد. این روزنامه نقش شایسته‌ای در نشر تحلیل‌های اقتصادی بر مبنای علم اقتصاد پیدا کرده است. مجموعه نویسندگان، خبرنگاران و تحلیلگران خوبی را که با آگاهی از علم اقتصاد به نشر اخبار و تحلیل‌های اقتصادی می‌پردازند در شبکه ارزنده خود گردهم آورده است.
  • پیش به سوی دستاوردهای بزرگ‌تر

    دکتر ولی‌الله سیف : به‌عنوان یکی از مدیران اقتصادی کشور از بدو تاسیس، کم‌وبیش با هسته فکری و مدیریتی دنیای‌اقتصاد در ارتباط بوده‌‌ام. جریده‌ای جدید التاسیس که با امکانات بسیار محدود فعالیت حرفه‌ای و تخصصی‌اش را در فضایی کوچک در خیابان زرتشت شروع کرد و با همت ودوراندیشی توانست مسیر باثبات فعالیت رو به رشد و بدون انحرافش را با موفقیت طی کند.
  • راه دنیای‌اقتصاد

    دکتر حمید قنبری : دنیای‌اقتصاد، در سال‌های فعالیت خود بر اجرای اصول اقتصاد آزاد و مبتنی بر عقلانیت در ایران تاکیدی جدی داشته است. این تلاش مستمر به همراه رعایت چارچوب قانونی مطبوعاتی و رسانه‌ای در کشور، نشان از تعهد دنیای‌اقتصاد به ترویج ایده‌آل‌های اقتصادی پیشرو دارد که به‌کار بستن آنها در سایر کشورها منجر به افزایش توسعه کشور و رفاه مردم شده است.
  • چند پیشنهاد برای ساختن آینده بهتر

    دکتر پدرام سلطانی : اگرچه رسالت نخست یک روزنامه اقتصادی این نیست (که برای رشد اقتصاد ایران و تحقق رفاه مناسب ایرانی‌ها به شرح بایدها و نبایدهای سیاستگذاری در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف بپردازد)، اما دنیای‌اقتصاد در این زمینه خوب عمل کرده است.
  • دو معیار عملکرد حرفه‌ای دنیای‌اقتصاد

    دکتر رحمن قهرمان‌پور : اعتبار دنیای‌اقتصاد این است که در عین حرفه‌ای بودن سعی کرده است، فضا را برای صداها و نظرات مختلف باز کند. در نتیجه تضارب آرا و تکثر نظرات در دنیای‌اقتصاد از اصلی‌ترین جذابیت‌های آن است.
  • گوش شنوایی نیست!

    دکتر محمدمهدی بهکیش : اولین روزنامه ایران به نام «کاغذ اخبار» که ترجمه news paper بود در زمان محمدشاه قاجار و صدارت قائم‌مقام توسط میرزا صالح‌شیرازی که از اولین تحصیل‌کردگان ایرانی در اروپا بود، منتشر شد. پس از آن روزنامه «وقایع‌اتفاقیه» در سال۱۲۲۹ شمسی به‌صورت جدی‌تر کار خود را در زمان امیرکبیر آغاز کرد. این روزنامه پس از قتل امیرکبیر به روزنامه «دولت ایران» تغییر نام داد و مدیریت آن به دست افراد مختلفی قرار گرفت. در شماره‌های نخستین روزنامه وقایع اتفاقیه، مقالاتی از مجلات اروپایی ترجمه و چاپ می‌شد که در روشنگری جامعه آن زمان، نقش مهمی بر عهده داشت.
  • راز دوام دنیای‌اقتصاد

    دکتر حسین عبده‌تبریزی : در کشوری که پایداری و ثبات کسب‌وکارها، به‌ویژه در حوزه فرهنگ و بالاخص در حوزه رسانه، کالایی کمیاب است، گروه دنیای‌اقتصاد توانسته است ۲۱سال دوام بیاورد. سالگرد بیست‌ویکمین سال شکل‌گیری این بنگاه را تبریک می‌گوییم و امیدواریم حیات آن برای سال‌های طولانی ادامه یابد. بی‌شک با وجود صدها رسانه‌ وابسته به دولت، بنگاه‌های خصولتی و وابسته به بنیادهای عمومی، ادامه حیات رسانه مستقل در عرصه خبررسانی و گزارشگری اقتصادی امری دشوار است. تجربه گروه دنیای‌اقتصاد کمک خواهد کرد که این مسیر دشوار در آینده بهتر طی شود.
  • دانشکده «دنیای‌اقتصاد»

    محسن خلیلی : بیست‌و‌یک‌سالگی‌تان را تبریک می‌گویم؛ به مدیر مسوول خلاق و پر تلاش، سردبیران و دبیران عالم و دانشمند و خبرنگاران خوشفکر وزحمتکش و همه کارکنان محترم «دنیای‌اقتصاد» که ۲۱سال امکان آشنایی و بهره‌گیری من فعال اقتصادی را با دانش روز اقتصاد فراهم آورده‌اند، عرض خسته نباشید دارم.
  • حرکت در مسیر حرفه‌ای شدن

    دکتر تیمور رحمانی : واقعیت اقتصاد که زندگی روزمره اشخاص را شکل می‌دهد، در همه جای دنیا به دو شیوه در حال تحلیل است که وضعیت کشورمان نیز نمی‌تواند تفاوت بنیادی از این نظر داشته باشد. شیوه اول که مختص علم اقتصاد در شکل متعارف آن است، عمدتا بر این متمرکز است که مساله‌های اقتصاد را شناسایی و سازوکار انگیزشی ورای شکل‌گیری رفتار عاملان اقتصادی را تشریح و توصیه‌هایی برای بهبود رفاه اجتماعی فراهم کند. شیوه دوم که مختص گروه‌ها و احزاب دارای باور ایدئولوژیک راجع به تخصیص منابع و توزیع درآمد و ثروت است، تلاش می‌کند به ترویج باور خود با اتکا به تحلیل شیوه اول، باور ایدئولوژیک خود راجع به تخصیص منابع را ترویج کند. البته طبیعی است که چون اقتصاددانان هر کدام دارای باور ایدئولوژیک نیز هستند، ممکن است هیچ تحلیل خالص به شیوه اول یا به شیوه دوم وجود نداشته باشد و همواره ترکیبی از این دو شیوه وجود داشته باشد.
  • روزنامه بورژوازی

    محمد قوچانی : پس از بخش خصوصی نوبت جامعه مدنی است. دنیای‌اقتصاد ارگان بخش خصوصی ایران است. رسانه‌ای که نه تنها درباره بخش خصوصی می‌نویسد، بلکه مدافع بخش خصوصی است و این در تاریخ روزنامه‌ها‌ی ایران بی سابقه است. ما سه‌گونه روزنامه‌نگاری فارسی داریم:
  • تحلیل‌های دنیای‌اقتصاد درست و موثر است

    شهردار سابق تهران : در سال‌های قبل از انقلاب، مطبوعات شناخته‌شده کشور بسیار معدود بودند؛ روزنامه‌‌های کیهان و اطلاعات دو روزنامه عمومی عصر بودند و البته روزنامه‌های دیگری هم وجود داشتند؛ اما هیچ‌کدام تخصصی عمل نمی‌کردند. شاید یکی از نشریات هفتگی تخصصی در آن زمان، نشریه طنز‌ توفیق بود. اما بعد از انقلاب و در سال‌های بعداز جنگ، از دهه۷۰ شرایطی به‌وجود آمد تا تعداد زیادی نشریه مجوز بگیرند که در آن دوره، نشریه‌های تخصصی هم کم‌کم به میدان آمدند.
  • به بهانه ماندگاری نهاد رسانه‌ای «اقتصاد تابان»

    محمد عطریان‌فر : در عصر شکسته‌شدن مرزها و رونق تضارب اندیشه‌ها، بیست‌ویکمین سالگرد انتشار روزنامه وزین و فاخر «دنیای‌اقتصاد» را که به همت، سخت‌کوشی و پایداری دوست ارجمندم جناب آقای علیرضا بختیاری به منصه انتشار شرف صدور یافته است، به خود و اهالی مطبوعات تبریک می‌گویم و بقا و پایداری این نهاد رسانه‌ای – فرهنگی را به امید خدمت به فرآیند توسعه و تعالی کشور و ملت از خداوند بزرگ مسالت دارم.
  • تقدم نگاه کارشناسی بر رویکرد سیاسی

    دکتر محمدرضا پورابراهیمی :‌روزنامه دنیای‌اقتصاد در ماموریت رسانه‌ای خود که کمک به رشد اقتصادی و بهبود شرایط اقتصادی بوده موفق عمل کرده و به سهم خود و به‌عنوان یک رسانه موثر بوده است. درخصوص تحقق اهداف اقتصادی، یکی از عوامل موثر در اینکه ما بتوانیم به شاخص‌های مد نظر برسیم و اتفاق مثبتی را رقم بزنیم، موضوعات مرتبط با حوزه فضای رسانه است.
  • مزیت مهم دنیای‌اقتصاد

    دکتر علی سرزعیم : روزنامه دنیای‌اقتصاد دقیقا زمانی شروع به‌کار کرد که بستن مطبوعات امر رایجی بود و به‌طور طبیعی انتظار نمی‌رفت یک رسانه عمری بیشتر از یک یا دو سال پیدا کند. از یکسو حیرت‌آور و از سوی دیگر مسرت‌بخش است که یک روزنامه خصوصی بتواند بیش از دو دهه تداوم یابد و به دلایل مالی یا محدودیت‌های سیاسی کارش متوقف نشود.به نظرم شرط لازم برای موفقیت یک روزنامه به‌طور عام و یک روزنامه اقتصادی به‌طور خاص آن است که جهت‌گیری درستی داشته باشد و این جهت‌گیری به یک مکتب اقتصادی مقبول متکی باشد. اتکا به یک مکتب اقتصادی معقول و مقبول موجب می‌شود تا در تحلیل پدیده‌های مختلف دچار سردرگمی و مواضع متناقض نشویم.
  • ناشر مفاهیم درست اقتصاد

    دکتر محمود نجفی عرب : یکی از رخدادهای فرخنده و اثرگذار در دو دهه گذشته وجود و حضور یک گروه رسانه‌ای قوی از بخش خصوصی واقعی در مجموعه دنیای‌اقتصاد بوده است که به‌عنوان تریبون بخش خصوصی کشور فعالیت کرده و صدای رسای مطالبات و خواسته‌های بحق بخش خصوصی با پشتوانه فکری و نظری اقتصاددانان بوده است. روزنامه دنیای‌اقتصاد به‌عنوان رکن این مجموعه در تمام سال‌های گذشته یک روال و مسیر منطقی را پیموده و تلاش داشته است که در مسیر علم روز اقتصاد با گردآوری آرا و نظرات فعالان اقتصادی و آکادمیسین‌های اقتصاد هم به سیاستگذار پیشنهاد درست و دقیق بدهد و هم دانش و آگاهی عمومی از اقتصاد را بالا ببرد.
  • چند ایده برای دنیای‌اقتصاد

    دکتر سمیه مردانه : با توجه به مطالب منتشرشده در دنیای‌اقتصاد می‌توان گفت که این جریده در پیشبرد اهداف و ماموریت‌هایش موفق بوده است. در طول دو دهه انتشار، این رسانه با انتشار مطالب و گزارش‌های مفید و کاربردی، به دنبال ترویج فرهنگ کار و تلاش برای رشد اقتصادی کشور بوده است.
  • نتیجه ۲۰سال حرکت مدبرانه

    دکتر غلامرضا سلامی : اگر از این منظر نگاه شود که طی سال‌های انتشار دنیای‌اقتصاد وضعیت اقتصادی کشور و رفاه مردم روز به روز نه تنها بهتر نشده، بلکه به شدت افول کرده است، آن‌گاه شاید بتوان گفت که صاحب‌نظران و نشریات اقتصادی از جمله «دنیای‌اقتصاد» کاری از پیش نبرده‌اند و آب در هاون کوبیده‌اند. ولی نگاه این‌چنینی به مساله، دور از عقل و منطق و عاری از مبانی علمی است. به گمان من بخش مهمی از نارسایی‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ناشی از جهل عمومی نسبت به کارکرد علوم انسانی در دنیای واقعی است. معتقدم که ملت ایران صدها سال اصولا به‌عنوان شهروند محسوب نمی‌شدند و حاکمان معتقد بودند که رعیت را چکار با معقولات. پس از انقلاب مشروطیت تا سال‌ها ایران اساسا حتی یک روز خوش ندید تا ملت بتواند غیر از سیر کردن شکم خود وخانواده به فراگرفتن علوم انسانی هم بپردازد.
  • اکنون وقت اجماع‌سازی است

    محسن زنگنه : روزنامه دنیای‌اقتصاد انصافا خلأ نبود یک روزنامه تخصصی در حوزه اقتصاد را پر کرده است. اطلاع‌رسانی و تحلیل‌هایی که روزنامه دنیای‌اقتصاد ارائه می‌دهد، بسیارخوب و حاصل همکاری مجموعه‌ای از نویسندگان و اقتصاددانان است که دور هم جمع شده و مرجعی از اتفاقات حوزه تخصصی اقتصاد را دست‌کم در حوزه اطلاع ایجاد کرده است. یکی از خلأ‌های فعالیت رسانه‌ای در ایران، عدم برخورداری از رسانه‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف است. قطعا در حال حاضر که گرفتاری‌های بشر زیاد است و اغلب افراد مایلند که خوراک خود را در قالبی سریع، ساندویچی و جمع‌وجور دریافت کنند، رسانه‌های تخصصی می‌توانند به تامین نیاز و پر کردن این خلأ کمک کنند.
  • دو رکن موفقیت دنیای‌اقتصاد

    دکتر داود سوری : دنیای‌اقتصاد ۲۱ ساله شد، مبارک است. به‌طور حتم این سن در میان بنگاه‌های مطبوعاتی جهان بسیار کم به نظر می‌آید؛ اما در کشور ما به دو دلیل: الف – عمر کوتاه مطبوعات و ب- عمر کوتاه بنگاه‌های اقتصادی متعلق به بخش خصوصی، قابل توجه است. موفقیت دنیای‌اقتصاد مدیون تعهد سیاستگذاران روزنامه به پایداری در مسیر «آگاهی‌بخشی مبتنی بر علم و عقلانیت» و دوری از «انتقال تلاطم‌ها و گرایش‌های سیاسی به تحلیل‌های اقتصادی» است که هر دو در راستای احترام به خوانندگان روزنامه انجام می‌پذیرد و دیده می‌شود که در عمل نیز به شایستگی مورد تقدیر آنها قرار گرفته است.
  • اسباب توسعه اقتصادی

    ولی الله افخمی‌راد : خوانده بودم که یکی از علائم تحقق رویکرد توسعه‌محور در کشورها، تمایل مردم آن کشورها به مباحث اقتصادی و روی آوردن آنها به پشتیبانی یا حضور در فعالیت‌های تولیدی و خدماتی در بخش‌های مختلف صنعت و معدن و کشاورزی و خدماتی است که بدیهی است سیاستی برنده چنین رویکردی خواهد بود که بتواند منفعت فردی مردم را در راستای منفعت جامعه قرار دهد.
  • احیاگر گفتمان اقتصاد

    دکتر احمد عزیزی : در پاسخ به این پرسش که عملکرد «دنیای‌اقتصاد» طی دو دهه گذشته چگونه بوده است، آثار را در ظرف زمان و مکان، از جمله در مقایسه با همنوعان باید سنجید. در چنین سنجشی گروه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد با اطمینان رتبه نخست را با فاصله و تمایز، از آنِ خود کرده است.
  • هنوز راه درازی در پیش است

    دکتر علی چشمی : به نظرم همین که دنیای‌اقتصاد توانسته ۲۱سال در بالاترین سطح از عرصه رسانه‌ای ایران دوام بیاورد، ماموریت اصلی خودش را انجام داده است.
  • ۲۱سال تلاش برای افزایش آگاهی اقتصادی

    دکتر زهرا کاویانی : دستیابی به هدف رشد اقتصادی بالا بدون شک تنها از طریق اجرای سیاست‌های منظم پولی و مالی رخ می‌دهد و مجری آن نیز تنها سیاستگذار است. با این حال مطالبه مردم از سیاستگذار نیز می‌تواند در جهت‌دهی سیاست‌ها موثر باشد. به‌عنوان مثال در جامعه‌ای که از سطح دانش اقتصادی بالایی برخوردار است، اجرای سیاست‌های پوپولیستی و پول پاشی که مخرب رشد اقتصادی بوده اما سیاستگذار برای کسب محبوبیت بیشتر تمایل به اجرای آنها دارد، مورد استقبال عموم نیست.
  • سه رکن آگاهی‌بخشی اقتصادی به عموم

    دکتر سجاد ابراهیمی : آگاهی‌بخشی به آحاد مردم یکی از عناصر و ملزومات توسعه کشور است که به کمک رسانه‌ها محقق می‌شود. در حوزه اقتصاد آگاهی بیشتر مردم باعث مطالبه‌گری از سیاستگذار اقتصادی می‌شود که سیاست‌های صحیح و بلندمدتی را پیش گیرد.
  • علم‌گرایی به جای ایدئولوژی

    دکتر حسین جوشقانی : روزنامه دنیای‌اقتصاد برای تحقق شعارها و اهدافی که ترسیم کرده است تا به عامل کمک‌کننده برای رشد اقتصاد ایران و تحقق رفاه مناسب ایرانی‌ها بدل شود، ابزاری جز افزایش آگاهی، دانش عمومی جامعه و افزایش درک اقتصادی مخاطبان ندارد. با توجه به اینکه دنیای‌اقتصاد سیاستگذار و قانون‌گذار نیست و ابزار مستقیمی ندارد، می‌تواند به‌طور غیر مستقیم به افزایش دانش مردم و آحاد جامعه کمک کند تا تصمیمات و انتخاب‌های مردم در جهت تحقق این اهداف باشد.
  • وقت اصلاحات رسیده

    نیما نامداری : تا دهه۷۰ ما رسانه تخصصی چندانی در کشور نداشتیم؛ چون سرمایه‌گذاری در رسانه‌های تخصصی صرفه نداشت. نشریات موجود در آن زمان اغلب سیاسی یا سرگرمی (سینما، ورزش، جدول و...) بودند. همین‌ها هم عمدتا دخل و خرج درستی نداشتند و به اتکای حمایت‌های سیاسی یا دولتی سرپا بودند. نشریات روشنفکرانه‌ (مثلا آدینه، گردون و...) هم با مشکلات اقتصادی جدی روبه‌رو بودند. نشریه اقتصادی مهم آن دوران ماهنامه اقتصاد ایران بود که به‌رغم کیفیت بالا و مطالب خواندنی به گمانم تیراژ بالایی نداشت و با حمایت‌های برخی بانیان نیک‌اندیش (به‌ویژه دکتر عقیلی کرمانی) فعالیت می‌کرد. گمان می‌کنم در آن زمان ماهنامه‌های فیلم، پیام‌امروز و صنعت حمل ‌و نقل تنها نشریاتی بودند که از نظر اقتصادی وضعیت بدی نداشتند و تا حدی هم تخصصی بودند. خلاصه تا اواخر دهه هفتاد خبر چندانی از هفته‌نامه و روزنامه تخصصی مستقل که خواننده داشته‌ باشد و از نظر اقتصادی پایدار باشد در این مملکت نبود. بگذریم که رسانه‌ها و نشریات غیرتخصصی هم بدون حمایت‌های دولتی عمدتا توان ادامه فعالیت نداشتند و عملا چیزی به نام صنعت رسانه در این کشور وجود نداشت.
  • بهترین روزهای من

    شروین شهریاری : در اوایل دهه۸۰ هر روز به ساختمان آبی بورس جنب پل حافظ می‌رفتم با یک ۵۰تومانی به دست، می‌دویدم تا کمی زودتر از شروع بازار به تالار برسم تا مبادا فردی که دم در تالار بساط می‌کرد، «دنیای‌اقتصاد» تمام کند. در سال۸۶ برای اولین‌بار به‌عنوان یک نویسنده ناشناس متن تحلیل سهام یک شرکت را برای گروه بورس روزنامه دنیای‌اقتصاد فرستادم.
  • دو بال پرواز دنیای‌اقتصاد

    دکتر سروش کیانی : نگاهی به آنچه دنیای‌اقتصاد در طی ۲۱سال اخیر پشت سر گذاشته و سیر تکمیلی و توسعهای آن به‌رغم تمام مشکلات و پستی و بلندیهای دو دهه اخیر ایران به‌ویژه در حوزه فعالیتی این مجموعه، نشان از موفقیت این مجموعه تخصصی در انجام رسالت خویش دارد.
  • رسانه‌های تخصصی و رشد جامعه

    دکتر مهدی طغیانی : پیشنهادم به دنیای‌اقتصاد این است که به سمت ضمیمه‌های مخاطب‌محور بروند؛ چراکه ممکن است آنچه از اقتصاد ایران به درد کارگر کارخانه می‌خورد به درد فعال بزرگ اقتصادی نخورد، اما هر بخش از جامعه باید در حوزه مختص خود، فهم و دانش‌ بالاتری از موضوعات اقتصادی پیدا کند و شرایط موفقیت را به‌دست آورد.
  • مماشات ممنوع

    غلامرضا نوری‌قزلجه : آشنایی من با روزنامه دنیای‌اقتصاد به حدود ۱۲سال قبل برمی‌گردد و به نظرم این روزنامه توانسته است رسالت خود را در حوزه اقتصاد انجام دهد. رسانه منعکس‌کننده و منتقل‌کننده موضوعات است و در این مهم، دنیای‌اقتصاد توانسته است نقش خود را به خوبی ایفا کند و گزارش‌هایش قابل استفاده بوده است. سوگیری‌های سیاسی و جناحی در روزنامه دنیای‌اقتصاد کمتر مشاهده شده و رسانه قابل اتکایی خصوصا در حوزه اقتصاد و اقتصاد سیاسی محسوب می‌شود و خوب عمل کرده است.
  • توصیه‌هایی برای دنیای‌اقتصاد

    دکتر بهروز ملکی : در شرایطی که با بیماری مزمن گنگی اندیشه و عدم شفافیت گفتمان دست به گریبان هستیم، برخورداری دنیای‌اقتصاد از چارچوبی مشخص، برای ارزشمند بودن این رسانه کفایت می‌کند. به‌ویژه که این چارچوب، همسو با تفکرات رسوب‌کرده چپِ پوپولیستی نیست. ضمن اینکه استقلال نسبی از سیاست‌های دولت‌ها، این رسانه را از انگ حامی یا ناقد کور بودن، مبرا و منزه کرده است.
  • دنیای‌اقتصاد؛ نماد بلوغ جامعه ایران

    دکتر حسین عباسی : دنیای‌اقتصاد تقریبا تنها روزنامه اقتصادی است که عمده مطالبش با استانداردهای علم اقتصاد سازگار است. این امر که یک رسانه بخش خصوصی توانسته است در تمام این سال‌ها بدون درافتادن در ورطه کسب مشتری از طریق پخش اخبار جنجال‌برانگیزِ بی‌محتوا، به حیات خود ادامه دهد، نشان مبارکی است از اتفاقاتی که در عرصه اقتصاد و اجتماع ایران افتاده است.
  • رسانه‌ای برای روزهای سخت

    محمد لاهوتی : بدون شک روزنامه دنیای‌اقتصاد یکی از برترین رسانه‌هایی است که در حوزه دفاع از منافع بخش‌خصوصی طی دو دهه تلاش کرده و به خوبی توانسته رسالت حرفه‌ای خود را در بزنگاه‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی ایفا کند و تلاش سازنده‌ای را در جهت جریان دادن به نقش‌آفرینی بخش واقعی اقتصاد ایران به ثمر رسانده است؛ هرچند فضای اقتصادی ایران و تصمیم‌گیری‌های متاثر از فضای تحریمی ظرف سال‌های گذشته مخاطرات بسیاری را برای فعالان اقتصادی و بخش‌خصوصی ایجاد کرده است و رسانه نیز به‌عنوان بخشی از اقتصاد، به‌دلیل برخی تدابیر نتوانسته به هدف اصلی خود یعنی بسترسازی برای اتخاذ تصمیم درست و مفید برای اقتصاد به‌طور جامع و کامل دست یابد.
  • حرکت بر مدار اخلاق و حرفه‌ای‌گری

    محمد سالاری : رسالت رسانه اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و انتقال اخبار و پیام‌ها و تحلیل‌های متفاوت در عرصه‌های مختلف به جامعه و البته پژوهشگران، مسوولان، مدیران و تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است؛ اما باید توجه داشت که در ایفای این رسالت، دو مولفه مهم یعنی رعایت اخلاق حرفه‌ای و تولید محتوا آن‌هم مبتنی بر رویکرد علمی از جمله شاخص‌های موثر در بررسی کارنامه رسانه‌هاست.
  • «دنیای‌اقتصاد» همچون یک ضرورت زندگی

    حسین ایمانی‌جاجرمی : نهادهای متعدد دولتی، خصوصی و عمومی به تنظیم، هدایت و نظارت بر رفتار میلیون‌ها آدم در تمام جوامع امروزی مشغول هستند. یک بخش بسیار مهم از این مجموعه را نهادهای اقتصادی همچون بانک‌ها، شرکت‌ها، بازارهای سهام و سرمایه تشکیل می‌دهند. تصمیماتی که مدیران این نهادها می‌گیرند بر معیشت و کیفیت زیست روزمره مردم اثرات بسیاری دارد.
  • کماکان علم را مبنا قرار دهید

    دکتر علی مزیکی : هدفی که می‌توانم برای دنیای‌اقتصاد متصور شوم، این است که بتواند اخبار اقتصادی را که معمولا به بیان فنی و شاید به شکل پیچیده وجود دارد، با زبان ساده و شیوا در اختیار عموم قرار دهد که به نظر من در این مسیر تا حدود بسیار زیادی نیز موفق بوده است. دنیای‌اقتصاد در این حوزه به یک برند تبدیل شده است و تا به حال این موفقیت برای دنیای‌اقتصاد حساب می‌شود که هم اخبار را بدون جانبداری خاصی منعکس کند و هم اینکه برای خواننده تا حدودی غیرحرفه‌ای هم قابل فهم باشد.
  • فرصتی گران‌بها؛ غنیمتی بزرگ

    دکتر جعفر خیرخواهان : شادباش قدم گذاشتن مجموعه دنیای‌اقتصاد به دهه سوم فعالیت که با حضور و نقش‌آفرینی هوشمندانه در عرصه‌های مرتبط و شاخه‌های منشعب با سرعت مناسب و تبدیل شدن به مرجع خبری و تحلیلی آگاهی‌بخش و مورد وثوق و بستر و تریبونی برای طرح دیدگاه‌ها و تضارب آرا همراه بوده است. واقعا فرصتی گران‌بها و غنیمتی بزرگ است.
  • روزنامه خواندنی

    عبدالرضا گلپایگانی : ساختمان‌سازی و شهرسازی در زمینه و بستر تحولات اقتصادی رقم می‌خورد و بر جریان‌های اقتصادی اثرگذار است، آشنایی با رویدادهای اثرگذار اقتصادی بر شهر برای کارشناسان و مدیران هر دو حوزه بسیار مهم است و شناخت و تسلط کارشناسان و مدیران اقتصادی از تحولات ساخت‌وساز و شهرسازی هم اهمیت بسیار دارد.
  • تنوع دیدگاه‌ها؛ وجه تمایز روزنامه دنیای‌اقتصاد

    فردین آقابزرگی : کیفیت عملکرد روزنامه دنیای‌اقتصاد نشان‌دهنده این است که رسانه مذکور به درستی بر وظایف رسانه‌ای خود هم به‌صورت مکتوب و هم در فضای مجازی واقف است. یکی از نکات برجسته در مورد روزنامه دنیای‌اقتصاد به موضوع اشتراک اظهارنظرهای مختلف در کنار یکدیگر مرتبط می‌شود.
  • نمونه موفق مدیریت رسانه‌ای

    محسن پورسیدآقایی : دنیای‌اقتصاد یک رسانه جامع است که توانسته با درک شرایط روز و راهکارهای نوین در دوره‌ای که همه از مطبوعات دور شده‌اند، جایگاه خود را حفط کند و یک نمونه موفق از مدیریت رسانه‌ای در بخش خصوصی باشد که بدون وابستگی به نهادهای حاکمیتی مسیر خود را ادامه می‌دهد.
  • راز موفقیت دنیای‌اقتصاد

    دکتر کامران ندری : به نظر من، دنیای‌اقتصاد یک روزنامه تخصصی و حرفه‌ای در حوزه اقتصاد است که موفق شده مخاطبان زیادی را به خود جذب کند. راز موفقیت دنیای‌اقتصاد، نشر تحلیل‌های قابل اتکا و معتبر در رابطه با اقتصاد ایران است.
  • پرهیز از نگاه‌های سیاسی

    جلال رشیدی کوچی : روزنامه دنیای‌اقتصاد به‌صورت تخصصی در حوزه اقتصاد صاحب‌نظر است و امیدوارم که این مسیر را بی‌طرفانه ادامه دهد. یکی از آفات اقتصاد ایران، وجود نگاه‌های حزبی، باندی و سیاسی است که بر علم اقتصاد حاکم شده است.
  • نماد اعتبار روزنامه‌نگاری ایران

    مهدی سوری : عمیقا معتقد هستم که شفافیت و سلامت هر بخشی از جمله بخش اقتصادی کشور به شدت در گرو فعالیت رسانه‌های آزاد، مستقل و آگاه و حرفه‌ای است.
  • نتیجه دوری از حاشیه و سیاست‌زدگی

    دکتر علیرضا توکلی‌کاشی : مهم‌ترین خصوصیت گروه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد، دورماندن از سیاست‌زدگی و ماندن در جاده تخصصی اقتصاد و انعکاس همه نظرهای موافق و مخالف در کلیه موضوعات اقتصادی است. حفظ این خصوصیت و مرام کاری برای بیش از ۲۰سال، شایسته تقدیر و احترام است. به سهم خودم از این تلاش مستمر و ایستادگی در مسیر توسعه اقتصادی سپاسگزارم.
  • موفقیت برجسته و ارزشمند دنیای‌اقتصاد

    عباس عبدی : در ابتدا بیست‌و یکمین سال انتشار این روزنامه را به همه دست‌اندرکاران آن و مدیر مسوول محترم و همکاران روزنامه‌نگار تبریک می‌گویم. روزنامه‌ای که به‌علت خصوصی بودن توانسته است خود را با شرایط پویای دو دهه اخیر تطبیق دهد و در همه وجوه قدرتمند و اثرگذار باشد.
  • تریبون عقل روشن‌اندیش

    دکتر حسین سلاح‌ورزی : واقعیت این است که مجموع آنچه حداقل در گام‌های اول برای اصلاح شرایط اقتصاد ایران نیاز است، آن‌قدر بدیهی است که نیازی به تکرار ندارد.
  • به روایتگری حرفه‌ای ‌ اقتصاد ایران نیازمندیم

    دکتر فرهاد نیلی : در بررسی اقتصاد ایران توجه به نقش رسانه‌های رسمی و حرفه‌ای بسیار مهم است.
  • ادعای کیمیاگری

    نیلوفر قدیری : با همه تحلیل‌های ناامیدکننده‌ای که درباره نقش‌آفرینی و جایگاه رسانه در دنیای تغییریافته امروز ارائه می‌شود، قدرت رسانه همچنان قابل انکار نیست. حتی در نظام‌هایی مانند ایران که همواره رسانه در آنها مورد بدگمانی حکومت و مردم بوده، در مقاطعی همین رسانه‌ها چنان قدرت‌نمایی و اثرگذاری داشته‌اند که هیچ رکن دیگری به گرد پای آنها هم نرسیده است.
  • ویژگی‌های یک جهت‌گیری رسانه‌ای درست

    سیدحمیدپورمحمدی : دولت‌ها ممکن است اشتباه کنند. بسیاری از مردم نسبت به ایده‌های اشتباه خود «شک نیاوردگانِ کرده یقین» هستند. بنابراین این رسانه و البته هر رسانه اقتصادی با نقادی نسبت به تصمیمات دولت، می‌تواند افراد را به یک وضعیت بهینه و تصمیم بهتر متمایل سازد.
  • پیشرو بودن به سبک دنیای‌اقتصاد

    فاطمه نجفی: در بررسی کارنامه دنیای‌اقتصاد باید از نحوه کار این رسانه سوال پرسید. مثلا پرسید آیا پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته در زمینه مالی یا آتیه بازار درست بوده است یا نه؟ در جایی که تئوری‌هایی را بیان می‌کرده یا توضیحاتی درباره جهان پیرامون ارائه می‌کرده، خلاف باور رایج و عمومی در کشور بوده است.
  • در دنــــــیای اقتــــــــصاد ما حــــــــــــــــــــــــــرف حســــــاب می‌زنــــــــیم

    فرید قدیری قهدریجانی
    دنیای ما، بیست‌ویک‌ساله شد. خانواده دنیای‌اقتصاد امروز از همیشه بزرگ‌تر است؛ هم اعتبارش، هم اسم و رسمش و هم اندازه‌اش. دنیای ما به واسطه بودن و ماندن خود و اعضایش، حالا در مسیر پویایی و موفقیت است. نه اغراق است و نه بزرگ‌نمایی اگر حالا سرمان را بالا گرفته‌ایم و می‌گوییم در قله مطبوعات کشورمان قلم می‌زنیم! جایی که با هیچ نقطه دیگری در حال و روز فعلی مطبوعات کشور قابل مقایسه نیست. حالا می‌توانیم بگوییم در جایی قلم می‌زنیم که اگر نه هر روز و همیشه و ۱۰۰درصدی، اما در اغلب اوقات و در همین شرایط موجود، حرفمان را زده‌ایم. حرف حساب زده‌ایم! به دور از هر های و هویی، در کمال انصاف و به قصد اصلاح و بهبود اقتصاد کشور و میهن عزیزمان. بزرگ‌ترین افتخارمان هم همین است. سرمان را بالا گرفته‌ایم و می‌گوییم ما حرفمان را زده‌ایم، می‌زنیم و خواهیم زد و شنیده‌ایم از خیلی‌ها، از بزرگ و کوچک که مرحبا! شما حرفتان را درست می‌زنید! این برای ما افتخار است و مایه مباهات. هرچند هنوز هم خود را در ابتدای راه می‌بینیم.
  • پدر ایرانی «اقتصاد آزاد»

    در مراسم ۲۱سالگی روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، از یک چهره برجسته علمی، مولف و پیشرو در اقتصاد ایران تجلیل شد. این اقتصاددان از چند بعد بر دانش اقتصادی کشور اثر گذاشته است. یک بعد، تالیف و ترجمه کتاب‌های شاخص در تبیین علم اقتصاد بوده است. بعد دیگر حضور پررنگ او در رسانه‌های اختصاصی و عمومی کشور در آسیب‌شناسی مشکلات کشور و توصیه‌های سیاستگذاری بوده است.