محسن زنگنه copy

خوشبختانه در حوزه اقتصاد با وجود روزنامه دنیای‌اقتصاد انصافا خلأ نبود یک روزنامه تخصصی پر شده است. مخصوصا اینکه همه ابعاد اقتصادی را اعم از بانک، نظام پولی، بازار سرمایه، بودجه، مالیات و سایر حوزه‌های اقتصاد به واقع پوشش می‌دهد و آن را دنبال می‌کند. هم اطلاع‌رسانی و هم تحلیل‌هایی که روزنامه دنیای‌اقتصاد ارائه می‌دهد، خیلی خوب است. این روزنامه مجموعه‌ای از نویسندگان و اقتصاددانان را جمع کرده است و می‌تواند مرجعی حداقل در حوزه اطلاع از اتفاقات حوزه تخصصی اقتصاد باشد و حتی می‌تواند الگویی برای سایر حوزه‌ها از جمله حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی باشد. شخصا امیدوارم که بتوانیم در این حوزه‌ها نیز صاحب چنین نشریه‌های تخصصی باشیم.

اما یک نکته لازم به یادآوری است. گردانندگان روزنامه دنیای‌اقتصاد مانند هر نشریه و رسانه‌ای ممکن است در حوزه‌های مختلف اقتصادی سیاستگذاری، نظرات و دیدگاه‌هایی داشته باشند؛ برای مثال در حوزه ارز، نظام پولی، سیاست‌های مالی، تورم و مباحث توسعه. اما توصیه‌ام به دنیای‌اقتصاد و خلأیی که شاید در دنیای اقتصاد احساس می‌کنم محلی برای تضارب آرای مختلف است. البته رسانه نمی‌تواند بی‌خط باشد و باید دیدگاه و خط خود را دنبال کند؛ اما به نظرم دنیای‌اقتصاد می‌تواند یک یا دو صفحه را در روز یا در هفته به گفت‌وگو و شنیدن نظرات مختلف در حوزه اقتصادی اختصاص دهد.

یکی از مشکلاتی که داریم و اخیرا در مناظره‌ای که میان آقایان موسی غنی‌نژاد و مسعود درخشان انجام شد، نمایان شد این است که ما گفت‌وگو نمی‌کنیم و با هم در حوزه مسائل اقتصادی حرف نمی‌زنیم. لازم است که میزگردهایی بگذاریم و با هم به‌صورت شفاف صحبت کنیم. خیلی بد است که بعد از 43سال ما درخصوص برخی از واژه‌ها و تعاریف در میان متخصصان به اجماع نرسیده‌ایم. بنابراین فکر می‌کنم این خلأ در دنیای‌اقتصاد وجود دارد و دنیای‌اقتصاد می‌تواند به محلی برای تضارب آرا و افکار در حوزه‌های اقتصادی تبدیل شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه