شماره روزنامه ۶۰۳۸
|

  • سیاستگذاری خوراک برای توسعه متوازن

    دنیای اقتصاد: خبرها حاکی از اعمال تخفیفات ۱۰ تا ۱۷ درصدی بر روی خوراک مایع پتروشیمی‌هاست. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این امر می‌تواند بر توسعه متوازن زنجیره ارزش پتروشیمی کشور تاثیر مطلوبی داشته باشد. برخی کارشناسان معتقدند حمایت‌های بیشتر از پتروشیمی‌های خوراک گاز در مقایسه با پتروشیمی‌های با خوراک مایع منجر به جذب بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها به سمت پتروشیمی‌های گازی و در نتیجه عدم‌توازن زنجیره تولیدات صنعت شده است. هیات وزیران در جلسه ۱۶ خرداد به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌‌های نفت، اقتصاد و صنعت و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی و تبصره اصلاحی بند ب ماده یک قانون هدفمند کردن یارانه‌‌ها موضوع جزء ۴ بند الف ماده یک قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، آیین‌نامه اجرایی این تبصره را تصویب کرد.
  • دست‌‌‌اندازهای تولیدکنندگان لاستیک

    آمارها نشان از رشد واردات تایر به کشور در دوماهه اول سال دارد. آن‌طور که مصطفی تنها، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر کشور می‌گوید، این امر همزمان با کاهش تعرفه‌های واردات رخ داده است.
  • وقتی نعمت گاز برای همه شد!

    حسین کلهر /کارشناس نفت
    هنوز خاطره دویدن‌‌‌‌‌ها به دنبال خودروی گاز مایع در ذهن مردم ما هست؛ روزگاری که پر کردن کپسول‌‌‌‌‌های گاز خانگی یکی از دغدغه‌‌‌‌‌های اصلی افراد سرپرست خانوار بود و گاهی وقت و انرژی بسیاری از شهروندان صرف تهیه آن می‌‌‌‌‌شد. اگرچه نهضت گازرسانی به واحدهای مسکونی سال‌ها پیش آغاز شده و شهرهای بزرگ عموما از این نعمت برخوردار بودند، اما در زمان آغاز به کار دولت مردمی سیزدهم، در جای‌جای کشور هنوز شهرها و به‌خصوص روستاهای بسیاری وجود داشتند که بعد از نزدیک به سه دهه هنوز گازرسانی نشده بودند و باید همچنان از کپسول‌‌‌‌‌های گاز مایع استفاده می‌‌‌‌‌کردند. بر همین اساس و با آگاهی از این نیاز بود که از همان روزهای نخست دولت، این موضوع مورد توجه دولتمردان و به‌خصوص وزارت نفت قرار گرفت و گازرسانی به عموم مناطق محروم کشور روندی پرشتاب‌‌‌‌‌تر به خود گرفت. نگاهی به آمارهای موجود، میزان خدمات دولت سیزدهم را در این زمینه به روشنی نشان می‌‌‌‌‌دهد.
  • کارنامه تولیدی شرکت‌های الفینی

    دنیای اقتصاد-گروه نفت و پتروشیمی: گروه محصولات الفینی یکی از مهم‌ترین گروه‌های پتروشیمی است که فرآیند‌‌های متنوعی برای تولید آن در جهان وجود دارد و از همین رو فناوری‌‌های زیادی برای تولید آنها به وجود آمده است. الفین‌‌های سبک بیشترین سهم را از تولیدات مواد پایه پتروشیمی در دنیا به خود اختصاص داده‌‌اند و به دلیل کاربرد بسیار متنوع محصولات آن در زندگی روزمره، تقاضای این دسته از محصولات در دنیا همواره رو به افزایش است. تمامی محصولات پتروشیمی از پایه ۷ ماده اصلی تولید می‌‌شوند؛ این هفت محصول پایه شامل اتیلن، پروپیلن، متانول، زایلن، بنزن، تولوئن و بوتادین می‌شوند و از هفت محصول پایه اصلی پتروشیمی، سه محصول یعنی پروپیلن، اتیلن و بوتادین جزو محصولات الفینی هستند که مجموعا سهم بالایی از محصولات پایه تولیدی در دنیا را شامل می‌‌شوند. تمامی محصولات پلاستیکی مورد استفاده شامل لوله‌‌های آب، انواع پلیمر برای مصارف پزشکی، انواع محصولات مورد استفاده بسته‌‌بندی، قطعات لازم در خودرو‌‌سازی و بسیاری از اشیایی که ما به اسم پلاستیک آنها را می‌‌شناسیم بر پایه اتیلن و پلی‌‌اتیلن‌‌ها که همه آنها الفینی هستند.
  • روزانه ۶۵۰‌هزار بشکه بیشتر!

    اگرچه طرح‌‌های تکمیل شده برای افزایش تولید نفت در دولت سیزدهم باعث شده که توان تولید نفت کشور روزانه ۱۷۰‌هزار بشکه افزایش پیدا کند و این موفقیتی است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت، اما میراثی که این دولت در این زمینه، برای دولت‌‌های آینده به جا گذاشته نیز اهمیتی کمتر از این ندارد.
  • الگوی توسعه صنعت متانول

    دنیای اقتصاد-هادی سلگی: سیاستگذاری برای توسعه صنعت پایین‌دست متانول در سال‌های گذشته به یکی از مباحث اصلی در صنعت پتروشیمی تبدیل شده است. رشد عرضه این محصول و عدم جذب این میزان تولید به‌خصوص برای ایران به عنوان یکی از وزنه‌های مهم تولید این محصول موجب شده که تحلیل‌های زیادی در زمینه نحوه به‌کارگیری متانول برای تولید محصولات با مصرف عام‌تر و باارزش‌تر مطرح شود. از خوراک متانول صنایع متنوعی در پایین‌دست می‌توانند استفاده کنند که مهم‌ترین محصولات آنها شامل الفین‌ها، فرمالدهید، اسید استیک و مکمل سوخت می‌شود. در ایران طبق برنامه سیاستگذاران قرار است در آینده بخش عمده متانول به سمت تولید پلی‌اتیلن و پروپیلن هدایت شود، این در حالی است که برخی ازکارشناسان معتقدند باید از الگوی جهانی ترکیب سبد محصولات تولیدشده از متانول پیروی کنیم. در یک میزگرد با حضور دو کارشناس حوزه پتروشیمی به بررسی الگوهای توسعه بازار صنایع تکمیلی متانول و مسیر پیش‌ روی ایران پرداخته شد. در این میزگرد دکتر حمیدرضا حقیقت‌پژوه و مهندس علیرضا اسلامی به ارائه آخرین آمارهای جهانی‌ در حوزه تولید و مصرف متانول پرداختند.
  • سهم ایران از میدان گازی آرش

    دنیای اقتصاد-گروه نفت و پتروشیمی: مناقشه ایران و کویت بر سر میدان آرش از سال گذشته دوباره از سر گرفته شده و مقامات این دو کشور، واکنش‌‌های مختلفی درباره این موضوع داشته‌‌اند.
  • وضعیت شرکت «نفت و گاز پارس» در دیوان محاسبات کشور بررسی شد

    جلسه بررسی وضعیت شرکت نفت و گاز پارس با حضور رئیس کل، دادستان، معاونان فنی و حسابرسی، معاون حقوقی و جمعی از حسابرسان دیوان محاسبات کشور برگزار شد.
  • استفاده از توانمندی بخش خصوصی در فعالیت‏‌های تولیدی و توسعه‏‌ای صنعت نفت

    مدیرعامل شرکت عملیات اکتشاف نفت گفت: شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم با رویکرد توجه به توان داخل از همه ظرفیت‌‌های بخش خصوصی برای فعالیت‌‌های تولیدی، توسعه‌‌ای، خدماتی و... استفاده می‌کند.
  • رعایت الزامات محیط زیستی اجتناب‌‌ناپذیر است

    مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام از بازچرخانی بیش از ۳۷‌هزار مترمکعب آب خروجی از تصفیه‌‌‌خانه صنعتی این شرکت خبر داد.
  • الزام به مسوولیت اجتماعی، موجب همسویی جوامع محلی و صنعت با توسعه پایدار می‌شود

    رئیس شورای راهبردی شرکت‌های پتروشیمی منطقه مَکران گفت: مسوولیت اجتماعی در درازمدت می‌تواند جامعه محلی و صنعت را با توسعه پایدار همسو کند و این موضوع با داشتن رابطه اخلاق مدارانه در شرکت‌ها با جامعه محلی محقق می‌شود. به گزارش نیپنا به‌‌ نقل از شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران، علیرضا منیری‌‌ابیانه در دومین نشست شورای راهبردی شرکت‌های پتروشیمی منطقه مکران، با اشاره به تاریخچه شکل‌‌گیری و عملیات ساخت شهرک پتروشیمی مکران درپی مصوبه هیات دولت برای انتخاب سومین قطب پتروشیمی کشور (بعد از ماهشهر و عسلویه) و انتخاب منطقه آزاد چابهار در اواخر سال ۱۳۹۱ از میان مناطق مستعد، بیان کرد: در طرح اولیه این شهرک، استقرار ۱۸ واحد بالادستی صنعت پتروشیمی برنامه‌‌ریزی شد.
  • فروش سهام آرامکو به زودی آغاز می‌شود

    عربستان سعودی سرگرم برنامه‌‌‌ریزی برای فروش چند میلیارد دلاری سهام شرکت بزرگ دولتی آرامکو است.
  • راهبرد ورود بخش خصوصی به نفت و گاز

    دنیای اقتصاد: گفته می‌شود یکی از ترجیحات قابل ردگیری در ذهن تدوین‌کنندگان برنامه هفتم توسعه در بخش نفت و گاز، توجه آنها به بخش خصوصی و زمینه‌سازی برای حضور این بخش برای مشارکت در تولید منابع هیدروکربوری بوده است. آن‌طور که مالک شریعتی‏‌نیاسر، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم گفت، در برنامه توسعه هفتم مشارکت بخش خصوصی در تولید نفت و گاز تکلیف شده است. وی با اشاره به سال ۱۴۰۳ به عنوان اولین سال اجرای این برنامه، عنوان کرد: طبق این برنامه باید ۵درصد تولید نفت و ۱۰درصد تولید گاز به بخش خصوصی واگذار شود که از دستورهای رهبر معظم انقلاب نیز هست.
  • ۶ دست‏‌انداز واردکننده‏‌های مواد اولیه شیمیایی

    میلاد نصیری/ مدیرعامل شرکت بازرگانی نصیرشیمی فرابین
    کشور ایران به دلیل وجود ذخایر عظیم هیدروکربوری؛ جذابیت ویژه‌ای برای توسعه زنجیره ارزش را در خود دارد. زنجیره ارزش صنعت نفت در انتهای خود به بنگاه‌های کوچک می‌رسد که مهم‌ترین ر‌‌‌‌کن توسعه این زنجیره، وجود بنگاه‌هایی است که به آنها خدمات مالی، فنی، بازرگانی، منابع انسانی و... بدهند.
  • نقدی بر گزارش «مسیرهای توسعه زنجیره متانول»

    حمیدرضا حقیقت‌پژوه/ رئیس هیات مدیره و معاون فنی و مهندسی شرکت رویان پترو کیمیا
    نظری تحلیلی بر گزارش «مسیرهای توسعه زنجیره متانول» مندرج در صفحه نفت و پتروشیمی. روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر