شماره روزنامه ۶۱۲۳
|

  • مسیر ترمیم سرمایه بانک‌ها

    نسبت کفایت سرمایه یکی از معیارهای اساسی در نظام بانکداری بین‌المللی است که بر اساس استانداردهای تعیین‌‌شده توسط کمیته بال (Basel Committee) برای تضمین پایداری و ثبات مالی بانک‌ها طراحی شده است. این نسبت، که از تقسیم سرمایه نظارتی بانک بر دارایی‌‌های موزون به ریسک به دست می‌‌آید، به عنوان شاخصی برای ارزیابی توانایی بانک‌ها در مواجهه با ریسک‌‌های مالی مختلف، مانند ریسک اعتباری، ریسک بازار و ریسک عملیاتی، عمل می‌کند. اهمیت این نسبت در مدیریت بحران‌های مالی و جلوگیری از ورشکستگی بانک‌ها غیرقابل انکار است. هرچند تجربه بحران مالی ۲۰۰۸ نشان داد که نسبت کفایت سرمایه به تنهایی نمی‌تواند مانع وقوع بحران‌های گسترده مالی شود، اما همچنان به عنوان یک ابزار کلیدی در ارزیابی سلامت مالی بانک‌ها و توانایی آنها در مدیریت ریسک، از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار است. بر این اساس «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌و‌گو با میثم حقیقی، کارشناس حوزه پولی - بانکی به راهکارهای بهبود کفایت سرمایه در بانک‌ها پرداخته است.
  • چالش بانک های سنتی در جهان

    دنیای اقتصاد: بانک‌‌‌های سنتی در سراسر جهان با چالش‌‌‌های متعددی مواجه هستند که از تغییرات سریع تکنولوژی تا تغییر در رفتار مشتریان و محیط‌‌‌های رقابتی ناشی می‌‌‌شود. در ادامه برخی از مهم‌‌‌ترین چالش‌‌‌های بانک‌‌‌های سنتی در جهان ذکر شده است:
  • سقف سنی مدیران ارشد شرکت‌های بیمه

    دنیای‌اقتصاد: پرویز خسروشاهی، رئیس کل بیمه مرکزی در یادداشتی در خصوص سقف سنی مدیران ارشد شرکت‌های بیمه تاکید کرد: «شورای عالی بیمه در جلسه‌ای محدودیت‌های سنی مداخله‌‌‌‌جویانه و سخت‌‌گیرانه موجود برای صلاحیت حرفه‌‌ای مدیران ارشد شرکت‌های بیمه را برداشت. بر اساس مصوبه ۲ سال پیش شورای عالی بیمه، اعضای هیات‌مدیره و همچنین مدیرعامل و قائم‌‌مقام شرکت‌های بیمه غیردولتی نمی‌توانستند بالاتر از ۶۵ سال سن داشته باشند با این تبصره که برای دو عضو هیات‌مدیره سقف سنی ۷۰ سال در نظر گرفته شده بود.» او در ادامه افزود: «شورای عالی بیمه با هدف احترام به حقوق مالکیت و بهبود فضای کسب و کار بیمه و همچنین عدم‌مداخلات غیرضرور در امور شرکت‌های بیمه، در جلسه دیروز خود محدودیت‌های مذکور را برداشت و آن را به سقف سنی ۷۴ سال برای مدیرعامل و قائم‌‌مقام مدیرعامل تقلیل داد.»
  • ورشکستگی‌های بزرگ بانک‌ها

    دنیای‌اقتصاد: ورشکستگی‌‌‌های بزرگ بانک‌ها در جهان اغلب به دلیل سوءمدیریت، قرار گرفتن در معرض ریسک‌‌‌های بیش از حد، بحران‌های مالی و عدم‌توانایی در مدیریت دارایی‌‌‌ها و بدهی‌‌‌ها رخ داده‌‌‌اند. در زیر به برخی از بزرگ‌ترین ورشکستگی‌‌‌های بانک‌ها و دلایل آنها اشاره می‌‌‌کنیم:
  • کارنامه «شتران» در تولید محصولات نفتی

    طبق گزارش‌‌های عملکرد ماهانه پالایشگاه‌‌های بورسی در شهریورماه، پالایش نفت تهران موفق شد حجم تولید و فروش خود را نسبت به زمان مشابه سال گذشته بالا ببرد.انتشار گزارش‌‌های ماهانه ۶ پالایشگاه بورسی، کارنامه تولید و فروش صنعت پالایشی را در شهریورماه مشخص کرد. طبق این گزارش‌‌ها چهار پالایشگاه، حجم تولید خود را در شهریورماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داده‌‌اند.ضمنا سه پالایشگاه تهران، شیراز و لاوان در این ماه مانند ماه گذشته عملکرد خوبی در تولید داشتند و مسیر صعودی تولید را ادامه دادند.
  • بازبینی فرآیندها در بیمه ایران

    رویداد رونمایی از گزارش فرآیند ایران ۱۴۰۲ در سازمان ملی بهره‌‌‌وری با حضور سرپرست بیمه ایران برگزار شد. مبرقعی سرپرست بیمه ایران که به همراه حسینی‌لر معاون برنامه‌‌‌ریزی و نوآوری و صادقی مدیر برنامه‌‌‌ریزی و بودجه در این رویداد حاضر شده بود از مسیر تغییر مدیریت ریسک از اتکای صرف بر داده‌‌‌های پیمایشی بر اطلاعات سامانه‌‌‌های داده محور خبر داد.
  • توازن در بیمه‌‌گری با توسعه بازارهای سودآور

    مدیرعامل بیمه سینا در جمع روسای ادارات ستادی بر لزوم ورود به بازارهای سودآور و بزرگ در بخش بیمه‌‌های اموال تاکید کرد. علی صلاحی‌نژاد در دومین نشست هم‌‌اندیشی با روسای ادارات ستادی بیمه سینا با تاکید بر ضرورت برگزاری این جلسات به منظور بیان مسائل، دیدگاه‌‌ها، پیشنهادها و انتقادات تصریح کرد: مسائل اصلی شرکت توسط شما و زیرمجموعه‌‌تان انجام می‌شود بنابراین مشکلات و موانع را بهتر از دیگران می‌دانید و می‌توانید برای آن راهکار ارائه کنید؛ بنابراین در این جلسات باید به سمت حل موانع و مشکلات و ارائه پیشنهادهای اصلاحی برویم.
  • بازار انرژی

    رضا پدیدار رئیس کمیسیون توسعه پایدار، محیط‌زیست و استاندارد اتاق بازرگانی ایران
    انرژی به عنوان یکی از مهم‌ترین نهاده‌های هر فرآیند اقتصادی، از جایگاهی راهبردی در نظام‌های اقتصادی رو به توسعه و توسعه یافته برخوردار بوده و از اساسی‌ترین عوامل توسعه پایدار محسوب می‌شود . به عبارت دیگر، انرژی نیز مانند سایر عوامل تولید از جمله سرمایه و نیروی کار از عناصر بنیادین رشد اقتصادی به شمار می‌رود و برنامه‌ریزی و اقدام برای دسترسی به منابع قابل اطمینانی از آن در جهت تامین امنیت عرضه انرژی و اطمینان از روند پایدار رشد و توسعه اقتصادی اجتناب‌ناپذیر است .
  • ارفع ؛ رکورددار قیمت فروش فولادی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس آمارهای رسمی، شرکت آهن و فولاد ارفع در ماه‏‌های اخیر توانسته در بخش بازار فروش فولاد ارقام قابل‌توجهی را کسب کند.بر اساس گزارش «دنیای‌اقتصاد» همچنین این شرکت در دو ماه اخیر، توانسته است بیشترین قیمت واحد فروش را در میان رقبا رقم بزند. امیرعلی احسنی، مدیر فروش داخلی ارفع، با اعلام این خبر خاطرنشان کرد: این دستاوردها نشان‏‌دهنده ثبات و پایداری شرکت در عرصه رقابت و تلاش برای حفظ جایگاه برتر در بازار فولاد است. وی در ادامه بیان کرد: این موفقیت‏‌ها مرهون ارائه محصولاتی باکیفیت و منطبق با نیازهای بازار و بیانگر تدوین استراتژی صحیح در بدنه شرکت است .
  • سنگ محک شرکت‌ها در ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد: نشریه تایم در همکاری با موسسه «استاتیستا» به تازگی لیست برترین شرکت‌های جهان در سال ۲۰۲۴ را منتشر کرده است. معیار سنجش شرکت‌ها در این رتبه‌‌‌بندی سه فاکتور «رضایتمندی کارکنان، رشد درآمد و پایداری» اعلام شده. شرکت اپل با امتیاز ۹۷.۷۵ در صدر جدول قرار دارد. در لیست برترین‌‌‌ها نام شرکت‌هایی از صنایع مختلف به چشم می‌‌‌خورد، از خودروسازی گرفته تا تکنولوژی و لوازم آرایشی. طی سال‌های اخیر، موضوعاتی مثل «انعطاف‌‌‌پذیری، پایداری و مسوولیت اجتماعی» در بررسی عملکرد شرکت‌ها اهمیت بسیاری پیدا کرده است. شرکت‌ها به منظور جذب استعدادها، علاوه بر ارائه حقوق و مزایای خوب باید به کارکنان خود انعطاف‌‌‌پذیری نیز ارائه دهند. از سوی دیگر، احساس مسوولیت نسبت به امور اجتماعی و زیست‌‌‌محیطی نیز از جمله مسائلی است که نه تنها در وجهه شرکت‌ها تاثیر دارد بلکه از لازمه‌‌‌های ماندن در عرصه رقابت است.
  • استارباکس با خرید مزرعه قهوه به جنگ تغییرات اقلیمی می‌رود

    بیش از یک دهه پیش، استارباکس اولین مزرعه قهوه خود را در کاستاریکا خریداری کرد. حالا این غول کافی‌‌‌شاپ زنجیره‌‌‌ای دو مزرعه دیگر را به مجموعه خود اضافه کرده است. استارباکس که مقرش در سیاتل است، هفته گذشته اعلام کرد که در یک مزرعه دیگر در کاستاریکا و اولین مزرعه‌‌‌اش در گواتمالا سرمایه‌گذاری کرده است؛ به این امید که به هدف خود برای تامین قهوه با کمترین اثرگذاری بر تغییرات اقلیمی نزدیک شود. افزایش دمای هوا، یخبندان در برزیل، وقوع پدیده آب و هوایی لا نینا در سه سال متوالی و دیگر شرایط آب و هوایی شدید، به تولید قهوه در سال‌های اخیر آسیب رسانده و بر عرضه فشار وارد کرده است. برای استارباکس، که ۳‌درصد قهوه تولید شده جهان را خریداری می‌کند، این کمبود می‌تواند پیدا کردن دانه‌‌‌های عربیکا را سخت کند و قیمت کلی قهوه را برای مشتریان بالا ببرد. بر اساس گزارش اداره آمار کار آمریکا، قیمت قهوه برای مصرف‌کنندگان طی ۵ سال گذشته تا اوت امسال ۱۸‌درصد افزایش یافته است.
  • هنر فراموش نکردن اهداف در مرام‌‌‌نامه

    شرکتی را به یاد آورید که در مرام‌‌‌نامه خود اشاره‌ای به ارزش‌‌‌های انسانی نکرده باشد و فقط بر سود و پول تاکید کرده باشد. به احتمال قریب به یقین قادر به یافتن چنین شرکتی نخواهید بود. انگار تمام شرکت‌ها و سازمان‌ها، مرام‌‌‌نامه‌‌‌ای تاثیرگذار و ارزش‌‌‌ها و اصولی متعالی برای خود تعیین می‌کنند. اما زمان عمل که می‌شود، بسیاری از این ارزش‌‌‌ها فراموش می‌‌‌شوند و ماموریت‌‌‌ها و چشم‌‌‌انداز جای خود را به منافع کوتاه‌‌‌مدت می‌دهند. شاید در اینجاست که شرکتی مانند داویتا خود را به شکل الگویی برای دیگران نشان می‌دهد.
  • نگهداشت منابع انسانی در صنایع پلیمری

    دنیای اقتصاد -فاطمه بابالو: برقراری ارتباط موثر بین صنعت، دانشگاه و هنرستان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و استفاده از فناوری‌های روز به‌ویژه هوش‌‌‌‌‌‌مصنوعی می‌تواند در رفع چالش کمبود نیروی انسانی برای صنعت پلیمر مفید باشد. دکتر مرتضی ابراهیمی در پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران که هفته گذشته برگزار شد، به بیان مهم‌ترین نیازهای منابع انسانی در صنعت پلیمر و چالش‌های اصلی آن پرداخت. این استاد دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران، خلاصه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای از پژوهش‌های خود را در زمینه چالش‌های مطرح‌‌‌‌‌‌شده در منابع انسانی صنعت پلیمر بیان کرد. ابراهیمی با اشاره به پژوهش‌هایی که در این زمینه انجام شده‌است، گفت: برای بررسی چالش‌های صنعت پلیمر، فرم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی توسط تیم پژوهشی دانشگاه امیرکبیر طراحی و در اختیار انجمن ملی صنایع پلیمر ایران قرارگرفت تا با توزیع میان اعضا، ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظرات فعالان این عرصه مشخص شود. با جمع‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آوری این فرم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها اطلاعات خوبی از شرکت‌های پلیمری و نیازهای آنها به‌‌‌‌‌‌دست آمد.
  • انتظارات صنعت ریلی

    سعید قصابیان/ کارشناس حمل‏‏‌ونقل ریلی
    مشکلات بخش ریلی تنها به مسائل زیرساختی یا اجرایی محدود نمی‌شود، بلکه نیازمند تغییرات جدی در سطح سیاستگذاری و ساختاری است. تفکیک وزارتخانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ راه از شهرسازی، ایجاد نهاد رگولاتوری مستقل، تکمیل خصوصی‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی و توسعه ترانزیت از طریق تقویت تجارت بین‌المللی، همگی از راهکارهایی هستند که می‌توانند حمل‌‌‌ونقل ریلی کشور را از رکود فعلی خارج کنند.
  • عملیات اورهال شرکت محصولات کاغذی لطیف

    عملیات اورهال و تعمیرات اساسی شرکت محصولات کاغذی لطیف برای اولین بار در کشور با تکیه بر توان متخصصان داخلی و عوامل فنی و مهندسی داخلی انجام شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر