شماره روزنامه ۶۱۰۴
|

  • گاز طبیعی در افق ۲۰۲۵

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: ظهور و بروز تغییراتی قابل‌‌‌‌‌‌توجه در فرآیند عرضه و تقاضای گاز طبیعی در سال‌۲۰۲۵ میلادی دور از انتظار نیست. این امر به‌طور بالقوه منجر به نوسانات گسترده قیمتی در بازار جهانی انرژی خواهد شد. انتظار می‌رود سال‌آینده میلادی با افزایش قابل‌‌‌‌‌‌توجه تقاضای صادرات LNG، نقطه‌عطفی برای قیمت گاز و برقراری تعادل در بازار باشد، با این حال تداوم تاخیر در اجرای پروژه‌های صادراتی و آنچه می‌تواند به‌طور بالقوه کاهش تولید برق با سوخت گاز را باعث شود، آغاز روند صعودی قیمت گاز طبیعی را به سمت پایان سال‌۲۰۲۵ سوق داده‌است.
  • رکورد ذخیره‌‌‌‌‌سازی نفت چین

    چین در ماه اوت ۲۰۲۴ حجم عظیمی از نفت‌خام را با قیمت‌های پایین ذخیره‌سازی کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، چین ذخیره‌سازی‌‌‌‌‌های نفت‌خام را در ماه اوت به بالاترین سطح طی ۱۴ ماه اخیر رساند و اعلام کرد؛ افزایش واردات این کشور با هدف ذخیره‌سازی بوده و بهبودی در مصرف سوخت رخ نداده‌است. براساس محاسبات و داده‌های رسمی، درمجموع روزانه یک‌‌‌‌‌میلیون و ۸۵۰‌هزار بشکه به ذخیره‌سازی‌‌‌‌‌های تجاری و راهبردی اضافه شد. این رقم بزرگ‌ترین حجم ذخیره‌سازی نفت در مخازن از ژوئن۲۰۲۳ (۲‌میلیون و ۱۰۰‌هزار بشکه) به‌شمار می‌آید که در مقایسه با افزایش روزانه ۲۸۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای در ژوئیه بود.
  • رشد قیمت نفت

    عدم‌اطمینان از شرایط تولید در تاسیسات نفت و گاز ایالات‌‌‌‌‌متحده واقع در خلیج‌مکزیک و احتمال کاهش سطح ذخیره‌سازی‌‌‌‌‌ استراتژیک این کشور، قیمت‌های جهانی نفت‌خام را افزایش داد. قیمت جهانی نفت در معاملات روز گذشته در پی نگرانی‌ها درباره اوضاع تولید نفت ایالات‌‌‌‌‌متحده در خلیج‌مکزیک پس از وقوع توفان فرانسین و انتظارها برای کاهش ذخیره‌سازی‌‌‌‌‌های نفت‌خام این کشور روند افزایشی در پیش گرفت. روز گذشته و در لحظه تنظیم این گزارش، قیمت نفت‌خام شاخص برنت دریای شمال با ۰.۸درصد افزایش، به ۷۳دلار و ۵۰سنت به ازای هر بشکه رسید. نفت‌خام وست‌‌‌‌‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا با ۱.۵درصد افزایش، در قیمت ۷۱ دلار و ۱۴‌سنت برای هر بشکه دادوستد شد. بنا بر این گزارش، قیمت هر دو شاخص عمده نفتی در جلسه معاملاتی پیشین و به دلیل تاثیر توفان فرانسین بر روند تولید در تاسیسات نفتی آمریکا واقع در خلیج‌مکزیک افزایش‌یافتند.
  • عملیات عمودسازی چهارپایه فاز‌۱۱ میدان پارس‌جنوبی انجام شد

    عملیات عمودسازی چهارپایه سکوی A فاز‌۱۱ میدان گازی پارس‌جنوبی در یارد صنعتی صدرا انجام شد. به گزارش «شانا» به‌‌‌‌‌‌نقل از شرکت نفت و گاز پارس، عملیات عمودسازی چهارپایه (جکت) سکوی A فاز‌۱۱ میدان مشترک پارس‌جنوبی، با حضور معاون طرح‌های توسعه‌‌‌‌‌‌ای شرکت نفت و گاز پارس، مجری طرح توسعه فاز‌۱۱ پارس‌جنوبی و مدیران‌عامل شرکت‌های پتروپارس و صنایع دریایی ایران (صدرا) با موفقیت انجام شد. سیدمحی‌‌‌‌‌‌الدین جعفری، معاون طرح‌های توسعه‌‌‌‌‌‌ای شرکت نفت و گاز پارس، در حاشیه این عملیات با تاکید بر اهمیت راهبردی توسعه فاز‌۱۱ پارس‌جنوبی به‌عنوان یکی از طرح‌های اولویت‌‌‌‌‌‌دار و کلیدی وزارت نفت، بیان کرد: این عملیات با مدیریت گروه مهندسی شرکت پتروپارس و از سوی شرکت صدرا به اجرا درآمد. وی با اشاره به نقش توسعه فاز‌۱۱ پارس‌جنوبی در افزایش ظرفیت تولید گاز کشور گفت: توسعه کامل فاز‌۱۱ پارس‌جنوبی نقشی کلیدی در کاهش ناترازی میان تولید و مصرف گاز و افزایش استقلال ایران در تامین انرژی مورد‌نیاز کشور ایفا می‌کند.
  • دگردیسی سبز در هند

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: برنامه‌های بلندپروازانه انرژی تجدیدپذیر هند با دریافت ۳۸۶‌میلیارد دلار تعهد مالی از موسسات مالی، به‌شدت تقویت شده‌اند. هدف این کشور دستیابی به ۵۰۰ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر تا سال‌۲۰۳۰ است که توسط شرکت‌های بزرگی مانند Reliance و Adani پشتیبانی می‌شود. شرکت Reliance به راه‌اندازی ۱۰۰‌گیگاوات وAdani به ۳۸.۸گیگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر متعهد شده‌اند. به‌علاوه، ایالت‌ها، توسعه‌دهندگان و تولیدکنندگان نیز تعهدات قابل‌توجهی برای گسترش ظرفیت‌ها، به‌ویژه در زمینه ماژول‌های خورشیدی (۳۴۰گیگاوات) و سلول‌های فتوولتائیک (۲۴۰گیگاوات) داده‌اند. پرالهاد جوشی، وزیر انرژی تجدیدپذیر هند، در نشست سالانه سرمایه‌گذاران انرژی تجدیدپذیر، به این تعهدات اشاره کرد. در سال‌مالی ۲۰۲۴، هند بیش از ۱۸گیگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر اضافه کرد و اکنون در مسیر افزایش تا ۲۵گیگاوات سالانه در سال‌های آینده قرار دارد.
  • لازمه اجرای طرح سپهتن و سیپاد

    مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از افزایش ۱۲درصدی مصرف گازوئیل کشور در شهریور امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: با اجرای دو طرح مهم سپهتن و سیپاد، عملکرد ناوگان‌‌‌‌ گازوئیل‌‌‌‌سوز به‌صورت سیستمی به حوزه سامانه هوشمند سوخت ارسال و از این طریق شاهد کاهش قابل‌توجهی در مصرف نفت‌گاز بخش حمل‌ونقل کشوری خواهیم بود.کرامت ویس‌‌‌‌کرمی در گفت‌وگو با «شانا» با بیان اینکه سازوکار تخصیص سهمیه گازوئیل به ناوگان دیزلی درون‌‌‌‌ و برون‌‌‌‌شهری مشخص است، افزود: براساس مصوبه سال‌۱۳۹۳ هیات‌وزیران، مقدار سهمیه گازوئیل ناوگان دیزلی براساس عملکردی که سازمان حمل‌ونقل جاده‌ای در حوزه برون‌‌‌‌شهری و سازمان شهرداری‌‌‌‌ها و دهیاری‌‌‌‌های وزارت کشور در حوزه درون‌‌‌‌شهری با توجه به اسناد حمل‌‌‌‌ و صورت‌‌‌‌وضعیت، بارنامه‌‌‌‌ و باربرگ‌‌‌‌ها تعیین می‌کنند، محاسبه و تخصیص داده می‌شود.
  • افزایش اندک قیمت نفت

    قیمت‌های جهانی نفت‌خام تحت‌تاثیر چشم‌‌‌‌انداز کاهش نرخ بهره بانک‌مرکزی آمریکا افزایش یافت. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، قیمت نفت در ساعت‌های اولیه معاملات روز دوشنبه (۲۶شهریور) بازار نفت در پی انتظارها برای کاهش نرخ بهره آمریکا طی هفته‌جاری افزایش یافت، اگرچه این افزایش‌‌‌‌ به‌دلیل آمار‌های ضعیف اقتصادی چین و تداوم نگرانی‌ها درباره تقاضا محدود شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، قیمت نفت‌خام شاخص برنت دریای‌شمال برای تحویل در ماه نوامبر با سه‌سنت افزایش به ۷۱دلار و ۶۴‌سنت برای هر بشکه رسید.
  • توقف تولید نفت آمریکا در خلیج‌ مکزیک

    نهاد تنظیم‌‌‌‌گر انرژی فراساحلی آمریکا اعلام کرد؛ یک‌پنجم تولید نفت‌خام و ۲۸درصد از گاز طبیعی در تاسیسات خلیج‌مکزیک هنوز به‌دلیل آثار مخرب توفان فرانسین متوقف است. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، نهاد تنظیم‌‌‌‌گر انرژی فراساحلی آمریکا اعلام کرد؛ نزدیک به یک‌پنجم تولید نفت‌خام و ۲۸درصد از گاز طبیعی در خلیج مکزیک، پس از توفان «فرانسین» متوقف است.
  • افزایش صادرات نفت عربستان به چین

    منابع تجاری از افزایش صادرات نفت عربستان‌سعودی به چین در ماه اکتبر ۲۰۲۴ خبر دادند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، منابع تجاری اعلام کردند پس از آنکه عربستان‌سعودی قیمت فروش نفت خود را به مشتریان آسیایی کاهش داد، تقاضا برای نفت این کشور بالا رفت و بدین‌‌‌‌ترتیب عرضه نفت‌خام عربستان‌سعودی به چین در ماه اکتبر به ۴۶‌میلیون بشکه می‌رسد.
  • افزایش ظرفیت پالایش نفت روسیه

    داده‌‌‌‌های منابع صنعتی حاکی از افزایش ۳۴‌‌‌‌درصدی ظرفیت غیرفعال پالایش نفت روسیه در ماه سپتامبر سال‌جاری میلادی است. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، داده‌های منابع صنعتی نشان می‌دهد ظرفیت اولیه غیرفعال پالایش نفت روسیه در ماه سپتامبر به‌دلیل نقص فنی، حمله پهپادی اوکراین و اجرای عملیات تعمیر و نگهداری فصلی، ۳۴درصد بیشتر از ماه اوت خواهد بود. ظرفیت غیرفعال روسیه در ماه‌جاری میلادی ۳‌میلیون و ۸۷۰‌هزار‌تن است که ۱۴.۵درصد از کل ظرفیت پالایش نفت این کشور به‌شمار می‌رود. این رقم بیشتر از ظرفیت غیرفعال ۲‌میلیون و ۹۵۰‌هزار تنی پالایش نفت این کشور در ماه اوت است.
  • درآمد‏‏‏‏‏‌زایی نفتی یا حفظ اقلیم؟

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد: در جریان اجلاس کاپ۲۸ در دبی، همه بر تضاد منافع بـیـن بـزرگ‌تریــن تولیدکنندگان نفت و گاز در جهان و هدف اصلی و البته ظاهری کنفرانس که عبارت بود از کاهش شدید انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌ای جهانی، متمرکز بودند، اما نکته‌‌‌‌‌‌ای که بعد از اجلاس به توافق جمعی رسید، یعنی دوری جهان از سوخت‌های فسیلی، کارشناسان نفت را شگفت‌‌‌‌‌‌زده کرد. در آن زمان و حتی اکنون، هیچ کشوری وجود ندارد که اعتبار کافی نزد بزرگان نفتی از یک‌سو و فعالان محیط‌زیستی از سوی دیگر داشته‌باشد تا بتواند چنین تعهدی را به سرانجام برساند.
  • افزایش دکل‌های حفاری آمریکا

    شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز از افزایش تعداد دکل‌های نفت و گاز طبیعی شرکت‌های حفاری آمریکا برای نخستین‌بار در پنج هفته خبر داد.
  • آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی رشد تقاضای نفت را کاهش داد

    آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی خود درباره رشد جهانی تقاضای نفت در سال‌۲۰۲۴ راکاهش داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد؛ تقاضای جهانی نفت در سال‌جاری کمتر از آنچه پیش‌‌‌‌‌تر تصور می‌شد، افزایش می‌یابد که دلیل آن افت تقاضا در چین است.
  • افزایش ‌هزار‌ کیلومتری خطوط انتقال نفت در ۱۴۰۳

    معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اهمیت و جایگاه خطوط انتقال نفت گفت: خطوط انتقال نفت و گاز شاهرگ اصلی در زنجیره تامین انرژی کشور است و تا پایان امسال حدود‌هزار‌کیلومتر به طول خطوط لوله انتقال افزوده خواهد شد.
  • دیدگاه متفاوت نفتی بریتیش‏‏‏‌پترولیوم و اوپک

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد: شرکت انــرژی ‌بریتیش ‌‌‌‌پترولیوم، گزارش چشم‌‌‌‌انداز انرژی ۲۰۲۴ خود را منتشر و بر پیش‌بینی‌های قبلی خود مبنی‌بر اینکه تقاضای جهانی نفت در سال‌۲۰۲۵ به اوج خود خواهد رسید، تایید کرده‌است. به‌گزارش تارنمای آتالایار، ‌‌‌‌این پیش‌بینی بر دو سناریوی متفاوت که این شرکت برای آینده انرژی تا سال‌۲۰۵۰ ترسیم کرده، استوار است. لازم به ذکر است پیش‌بینی BP در تضاد با پیش‌بینی‌های نسبتا خوش‌‌‌‌بینانه‌‌‌‌تر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قرار دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر