شماره روزنامه ۶۰۵۰
|

  • رمز‌گشایی از ثبات قیمت طلای‌سیاه

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: در اقدامی استراتژیک، اوپک به‌همراه کشورهای هم‏‏‏‏‌پیمان خود، کاهش تولید نفت به میزان ۳‌میلیون و ۶۰۰‌هزار بشکه در روز را تا سال‌۲۰۲۵ تمدید کرد. این تصمیم بخشی از تلاش گسترده‏‏‏‏‌تر برای تثبیت بازار جهانی نفت در مواجهه با نوسانات تقاضا و عدم‌اطمینان اقتصادی است.
  • کاهش صادرات نفت روسیه از دریای‌سیاه

    منابع آگاه از احتمال کاهش صادرات نفت شرکت‌های روسنفت و لوک‌اویل روسیه از دریای‌سیاه خبر دادند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، دو منبع آگاه از برنامه بارگیری اعلام کردند به‌دلیل ازسرگیری فعالیت شرکت روسنفت و لوک‌اویل روسیه در پالایشگاه‌های خود، این دو شرکت صادرات نفت از بندر نووروسیسک در دریای‌سیاه را در ماه ژوئیه به‌‌‌‌‌‌شدت کاهش خواهند داد.
  • چهره دیگر ESG نفتی

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: بــــه نــوشته تـــارنــــمـای ساینس‌‌‌‌آمریکا، قانون‌گذاران در مونپلیه نیز در آستانه تصویب «قانون صندوق آب‌‌‌‌وهوا» هستند که بر اساس قانون مصوب صندوق سرمایه‌گذاری فدرال طراحی‌شده و به‌دنبال وادار‌کردن شرکت‌های نفت، گاز و زغال‌سنگ برای پرداخت خسارات مرتبط با انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌ای در طول سنوات گذشته است. بر اساس این قانون، این اولین‌باری است که یک ایالت جریمه بابت آلایندگی را برای تاثیرات فعالیت‌های آب‌وهوایی خود پرداخت می‌کند.
  • پایان تضمین خرید برق تجدیدپذیر در آلمان

    حمید ملازاده: براساس سندی از وزارت دارایی آلمان که روز جمعه پنجم ژوئیه منتشر شد و به رؤیت رویترز رسید، دولت این کشور در حال آماده‌‌‌‌‌سازی اصلاحات اساسی در نظام یارانه انرژی‌های تجدیدپذیر است. این تغییر اساسی به‌معنای خداحافظی با رویکرد تضمین خرید برق تولیدی از تولیدکنندگان انرژی‌های پاک خواهد بود. در حال‌حاضر، دولت تضمین‌کرده که برق تولیدکنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر را حداقل برای ۲۰ سال ‌با قیمت ثابتی خریداری کند.
  • چشم‌انداز صعودی بهای نفت

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: بهای آتی نفت‌برنت در بحبوحه کاهش موجودی‌‌‌‌‌های نفت‌خام آمریکا و تقاضای بالا، در روز جمعه ۵ ژوئیه به بیش از ۸۷دلار در هر بشکه رسید ‌و بالاترین میزان از اوایل آوریل را تجربه کرد. این روند صعودی، منجر به افزایش هفتگی نزدیک به ۳‌درصد شد که ناشی از ترکیبی از کاهش چشمگیر موجودی‌‌‌‌‌های نفت آمریکا و تقاضای فصلی است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) گزارش داده که هفته گذشته، موجودی‌‌‌‌‌ نفت ایالات‌متحده به میزان ۱۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه کاهش‌یافت که با انتظارات بازار برای کاهش ۶۸۰‌هزار بشکه‌ای در تضاد بود. این کاهش ناگهانی در موجودی‌‌‌‌‌ها نشان‌دهنده وضعیت عرضه فشرده‌‌‌‌‌تر است که به‌طور طبیعی قیمت‌های بالاتر نفت را در هفته‌های آتی به‌دنبال خواهد داشت.
  • پیش‌بینی تولید در پارس‌جنوبی

    نشست بررسی عملکرد و پیش‌بینی تولید در میدان گازی پارس‌جنوبی با حضور مدیرعامل، معاونان، مدیران ارشد، مجریان طرح‌های توسعه‌‌‌‌‌‌ای شرکت نفت و گاز پارس و کارشناسان ارشد مدیریت برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران برگزار شد. به گزارش «شانا» به‌‌‌‌‌‌نقل از شرکت نفت و گاز پارس، محمدحسین متجلی، مدیرعامل این شرکت، در نشست عملکرد و پیش‌بینی تولید در میدان پارس‌جنوبی با اشاره به سهم موثر میدان مشترک پارس‌جنوبی در تامین ۷۰درصد گاز مصرفی کشور، گفت: با توجه به اینکه چالش‌های ناترازی گاز هر روز با یک چهره عیان می‌شود، باید با برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی منسجم و دقیق، برنامه تعمیرات اساسی سکوهای تولیدی پارس‌جنوبی در اسرع‌وقت تکمیل شود و با آمادگی کامل و در وضعی ایمن و پایدار، وارد فصل سرد سال‌شد. براساس این گزارش، در ادامه این نشست، نمایندگان معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس گزارش‌هایی در چهار محور «آمار و عملکرد چاه‌‌‌‌‌‌های میدان پارس‌جنوبی»، «بررسی عملکرد ۶ ماهه تولید کل میدان پارس‌جنوبی»، «عملکرد آزمایش‌های تفکیک‌‌‌‌‌‌گر سرچاهی و تعمیرات پیشگیرانه» و «چالش‌ها و تنگناهای پیش‌روی تولید»، منتهی به اردیبهشت امسال ارائه و به پرسش‌‌‌‌‌‌های کارشناسان ارشد مدیریت برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران پاسخ دادند.
  • پرداخت پاداش صرفه‌جویی به مشترکان گاز

    وزیر نفت، جواد اوجی با بیان اینکه وزارت نفت پرداخت ٣‌هزار و ۸۰۰‌میلیارد‌تومان پاداش صرفه‌جویی به ۱۷‌میلیون مشترک گاز کشور را آغاز کرده، گفت: مجوز عرضه ١۵٠‌میلیون مترمکعب گاز پس از ۴۴ سال ‌در بورس انرژی گرفته شد. به گزارش «شانا» اوجی با اشاره به‌وجود ناترازی گاز و افزایش شدت مصرف انرژی در کشور گفت: وزارت نفت دو اقدام اساسی افزایش تولید گاز، فرآورده‌های نفتی و بهینه‌سازی مصرف سوخت را برای رفع ناترازی انرژی در دستور کار قرار داد. وی با اشاره به‌وجود ۲۵‌میلیون مشترک گاز در شرکت ملی گاز ایران افزود: بر اساس آیین‌نامه دولت، پارسال به این شرکت ابلاغ شد آن دسته از مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کنند از پاداش و بخشودگی گازبها بهره خواهند برد، خوشبختانه ۱۷‌میلیون مشترک گاز کشور شامل دریافت پاداش صرفه‌جویی می‌شوند، پرداخت پاداش ۳‌هزار و ۸۰۰‌میلیارد‌ تومانی از روز سه‌‌‌‌‌شنبه هفته پیش آغاز شده‌است.
  • تفاهم‌نامه جایگزینی بخاری‌های کم‌بازده

    تفاهم‌نامه تعویض یک‌میلیون دستگاه بخاری با بازده بالا به‌‌‌‌‌جای بخاری‌‌‌‌‌های با بازدهی کم، بین شرکت بازرگانی گاز ایران و یک شرکت داخلی امضا شد. به گزارش «شانا» این تفاهم‌نامه با هدف اجرای بهینه طرح جایگزینی یک‌‌‌‌‌میلیون دستگاه بخاری مرسوم گازسوز با بخاری گازسوز بازده بالا (با اولویت هوشمند هرمتیک)، با رویکرد استفاده حداکثری از توان تولید داخل امضا شد. بنابر این گزارش، پس از تبدیل این تفاهم‌نامه به قرارداد، سرمایه‎گذاری در این طرح با اولویت خانوارهای زیر پوشش کمیته امداد امام‌خمینی‌‌‌‌‌‌‌(ره) و سازمان بهزیستی کشور، مدارس، دانشگاه‌‌‌‌‌ها، مساجد، دستگاه‌های اجرایی دولتی و ارگان‌های نظامی و انتظامی کشور با نظر شرکت ملی گاز ایران انجام می‌شود.
  • کارنامه نفتی دولت سیزدهم

    دنیای اقتصاد: وزیر نفت اعلام کرد ارزش صادرات نفت کشور با رشد ۳.۵برابری نسبت به سال۱۳۹۸ به رقم ۳۶میلیارد دلار رسید. وی از رشد تولید نفت ایران به ۳.۵۷میلیون بشکه در روز و صادرات به ۱۷کشور اروپایی خبر داد.
  • عبور برنت از ۸۷ دلار

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده‌: بهای معاملات آتی نفت برنت روز سه‌‌‌شنبه مورخ ۲ ژوئیه از ۸۷ در هر بشکه گذشت و به بالاترین سطح خود در بیش از دو ماه گذشته رسید. این افزایش عمدتا به دلیل پیش‌بینی تقاضای بالاتر در فصل تابستان است، موعدی که در آن سفر‌های فصلی روند صعودی به خود می‌گیرند.
  • صعود ممتد درآمدهای نفتی مسکو

    دنیای اقتصاد- حمید ملازاده: محاسبات رویترز نشان می‌دهد درآمد نفت و گاز روسیه در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته بیش از ۵۰‌درصد افزایش‌یافته و به رقم قابل‌توجهی نزدیک به ۹‌میلیارد و ۴۰۰‌میلیون دلار رسیده‌است. این افزایش قابل‌توجه به علت کاهش استراتژیک یارانه‌‌‌‌‌ها به پالایشگاه‌ها رخ‌داده که نشان از انعطاف‌پذیری اقتصاد روسیه در مقابل تحریم‌های غربی دارد. در دهه‌گذشته، درآمدهای نفت و گاز به‌عنوان منبع اصلی درآمد نقدی برای کرملین تلقی می‌‌‌‌‌شده که حدود ۴۰‌درصد از بودجه‌فدرال را تشکیل می‌دهد. درگیری نظامی در اوکراین باعث اعمال تحریم‌های بین‌المللی به‌منظور کاهش درآمد نفت و گاز روسیه شده‌است، درآمدی که تقریبا بخش قابل‌توجهی از بودجه‌فدرال این کشور را پوشش می‌دهد. برای مقابله با این تحریم‌ها، روسیه صادرات نفت خود را از بازارهای اروپایی به بازارهای جدیدی مانند هند و چین منحرف کرده‌است. این تغییر استراتژیک جریان‌های مالی ضروری را برای بودجه‌کشور تضمین کرده، هرچند که در حال‌حاضر با چالش‌هایی نظیر هزینه‌های قابل‌توجه دفاعی و امنیتی مواجه است.
  • عدم‌کاهش تحریم‌های فروش نفت ایران

    برخی کاندیداهای ریاست‌‌‌‌‌‌جمهوری و نزدیکان آنها، در جریان رقابت‌های انتخاباتی ادعا کرده‌اند «افزایش صادرات نفت ایران در نتیجه کاهش فشار تحریمی آمریکا رقم خورده‌است»، درحالی‌که رابرت مالی، مسوول وقت میز ایران در وزارت‌خارجه آمریکا در ژانویه۲۰۲۳ در این‌باره تاکید کرد: ما هیچ‌‌‌‌‌‌کدام از تحریم‌ها به‌ویژه تحریم‌های فروش نفت علیه ایران را کاهش نداده‌‌‌‌‌‌ایم. به گزارش «شانا» افزایش تولید و صادرات نفت ایران در دولت سیزدهم آنچنان قابل‌توجه بوده‌است که افزون بر آمارهای خیره‌‌‌‌‌‌کننده سازمان‌های داخل کشور، نهادهای بین‌المللی نیز نتوانستند بر آن چشم ببندند و به رشد صنعت نفت ایران با وجود ادامه تحریم‌ها اذعان دارند.
  • سراشیبی پالایش اژدهای زرد

    دنیای اقتصاد- پیمان قناعتی‌فرد: رونق چند دهه‏‏‏‏‏‏‏‌ای چین در فرآوری نفت‌خام می‌تواند در سال‌جاری به دلیل ضربه به تقاضای جهانی و اهداف تولیدکنندگان اوپک‏‏‏‏‏‏‏‌پلاس که به‌دنبال عرضه مکفی فرآورده به بازار انرژی هستند، تضعیف شود. طبق نظر اکثر ناظران بازار که توسط بلومبرگ مورد بررسی قرارگرفت، انتظار می‌رود پالایش نفت در بزرگ‌ترین واردکننده نفت‏‏‏‏‏‏‏‌خام جهان برای اولین‌بار از سال‌۲۰۰۴ میلادی- به‌استثنای سال‌۲۰۲۲ و شرایط همه‏‏‏‏‏‏‏‌گیری- ثابت مانده یا حتی روند کاهشی درپیش بگیرد. آژانس بین‌المللی انرژی در این هفته نیز پیش‌بینی کوتاه‌مدت خود از سطح پالایش در چین را کاهش داد.
  • بررسی تبانی شرکت‌های نفتی و اوپک

    کمیته بودجه‌ سنای ایالات‌متحده احتمال هرگونه تبانی احتمالی برای قیمت‌گذاری نفت شرکت‌های آمریکایی را با اوپک بررسی می‌کند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، کمیته بودجه‌سنای آمریکا در آخرین تلاش نمایندگان دموکرات برای تحت‌فشار قرار‌دادن شرکت‌های انرژی، تحقیقاتی را آغاز کرد تا هرگونه تلاش تولیدکنندگان نفت این کشور را برای هماهنگی غیرقانونی قیمت نفت با سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) بررسی کند.
  • ظرفیت ۳۰۰‌میلیون بشکه‌ای صرفه‌جویی انرژی

    به گزارش «شانا» رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز، محمداسماعیل کفایتی گفت: روزانه حدود ۷‌میلیون بشکه معادل نفت‌خام انرژی در کشور مصرف می‌شود که با بهینه‌سازی مصرف، می‌توانیم سالانه حدود ۳۰۰‌میلیون بشکه نفت صرفه‌جویی کنیم. وی بیان کرد: بخشی از صرفه‌جویی در مصرف انرژی به مسائل فرهنگی و اجتماعی برمی‌گردد و نهادهای فرهنگی باید روی این موضوع کار کنند و با ایجاد ممیزی‌هایی، به صرفه‌جویی انرژی کمک‌کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر