شماره روزنامه ۶۰۴۳
|

  • تعدیل رویکرد‌های سبز غول‌های نفتی

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: در سال‌های اخیر، تولیدکنندگان بزرگ نفت و گاز قول انتقال به سمت انرژی پاک را برای همسویی با تلاش‌های جهانی در کاهش انتشار کربن داده‌اند، با این حال در مواجهه با تقاضای بالای سوخت فسیلی و تردید سرمایه‌گذاران، برخی از این شرکت‌ها اکنون در حال بازنگری و تعدیل استراتژی‌های کم‏‏‏‌کربن خود هستند، لذا بحث‌هایی در مورد رویکرد آینده این شرکت‌ها ایجاد شده‌است. در چهار سال‌گذشته، شرکت‌های پیشرو نفت و گاز مانند BP و Shell تعهدات مهمی را برای کاهش ردپای کربن خود و حرکت به سمت منابع انرژی پاک‏‏‏‌تر پذیرفته‏‏‏‌اند. این تعهدات به‌عنوان گام‌های اساسی برای کمک به کاهش انتشار کربن در سطح جهان و تضمین آینده‏‏‏‌ای برای این شرکت‌ها در یک سیستم انرژی در حال تحول، مورد استقبال قرارگرفته‌است، با این حال اقدامات اخیر این شرکت‌ها نشان از تغییر اولویت‏‏‏‌ها دارد.
  • جایگاه دوم رشد تولید نفت

    تازه‌‌‌‌ترین گزارش بررسی آماری انرژی جهان حکایت از آن دارد که ایران با ثبت رشد ۱۹درصدی تولید نفت‌خام و میعانات گازی در سال‌گذشته میلادی، دومین کشور جهان از این نظر بوده‌است. به گزارش «شانا» بر اساس داده‌های تازه‌‌‌‌ترین نسخه گزارش «بررسی آماری انرژی جهان» که به بررسی عملکرد صنعت انرژی جهان در سال‌۲۰۲۳ میلادی می‌پردازد، نشان می‌دهد ایران رتبه دوم جهان را در افزایش مقدار تولید نفت خود در سال‌گذشته میلادی به‌دست آورده است.
  • دوگانه نفتی دولت و مجلس بریتانیا

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: یک گروه فراحزبی در انگلستان متشکل از ۵۰نفر، از نخست‏‏‏‏‌وزیر می‌خواهند هرچه سریع‌تر نماینده اقلیمی دولت را منصوب و از اتحاد فراجناحی موسوم به «گذار از نفت و گاز» حمایت کند. به نوشته گاردین، یک گروه فراحزبی متشکل از برخی نمایندگان مجلس و همفکران آنها از ریشی سوناک خواسته‏‏‏‏‌اند در برنامه‌های آتی استخراج نفت و گاز دولت، به‌عنوان بخشی از یک جنبش گسترده در جهت حمایت هرچه بیشتر از محیط‌زیست، تغییر جهت دهد.
  • مهم‌ترین قرارداد تجارت گاز قرن غرب‌آسیا

    امضای توافق‌نامه استراتژیک انتقال گاز روسیه به ایران به‌عنوان آخرین یادگار شهید‌ابراهیم رئیسی در حوزه دیپلماسی انرژی مزایای متعددی برای دو کشور خواهد داشت. به گزارش «شانا» ایران و روسیه روز چهارشنبه (ششم تیر) در حوزه انتقال گاز توافق‌نامه‌‌‌‌‌‌‌ مهمی را امضا کردند.
  • تخفیف آرامکو به واردکنندگان آسیایی

    حمید ملازاده: به گفته منابع تجاری، آرامکو، غول نفتی دولتی عربستان‌سعودی، بزرگ‌ترین صادرکننده طلای‌سیاه، به احتمال زیاد در ماه اوت برای دومین ماه متوالی بهای نفت‌خام خود را برای واردکنندگان آسیایی کاهش خواهد داد. این کاهش قیمت به دلیل ضعف قیمت نفت‌خام دبی، یکی از شاخص‌های اصلی خاورمیانه، پیش‌بینی شده‌است.
  • جذب کربن؛ از ادعا تا عمل

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: در محوطه عملیاتی شرکت آرامکوی عربستان‏‏‏‌سعودی در حاشیه خلیج‏‏‏‌فارس، وسیع‏‏‏‌ترین سایت تولید نفت در جهان به نمایش گذاشته شده‌است. در یک ساختمان عظیم، یک مانیتور منحنی به طول ۱۴۰فوت قرار دارد که مسیر حرکت نفت‏‏‏‌خام را که از ۲۵‌هزار مایل خطوط لوله عبور می‌کند، ردیابی کرده و تحت‌نظارت دارد. در فاصله کمی دورتر، در «مرکز تحقیقاتی اکتشاف پیشرفته و مهندسی نفت» یا EXPECArc این شرکت، دانشمندان پهپادهای لرزه‏‏‏‌ای را تنظیم می‌کنند که می‌توانند سازه‏‏‏‌های سنگی زیرزمینی را تجزیه و تحلیل کرده و داده‌ها را در عرض چند ثانیه به مهندسان منتقل کنند تا آرامکو از هزینه‌ها و خطرات احتمالی اعزام تیم‏‏‏‌ها به صحرا برای حفاری نفت، در امان بماند.
  • تولید ۵۶۱‌میلیارد مترمکعب گاز در پارس‌جنوبی

    مدیرعامل مجتمع گاز پارس‌جنوبی از تولید، شیرین‌‌‌سازی و ارسال ۵۶۱‌میلیارد مترمکعب گاز شیرین به خطوط سراسری از مرداد ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۳ در دوران فعالیت دولت سیزدهم خبر داد.
  • صعود بهای برنت با تنش‌های ژئوپلیتیک

    حمید ملازاده: بهای معاملات آتی نفت‌برنت روز سه‌‌‌‌‌شنبه ۲۵ ژوئن به حدود ۸۶ دلار در هر بشکه رسید‌و بالاترین سطح خود را در نزدیک به دو ماه اخیر تجربه کرد. ادامه خطرات ژئوپلیتیک در اروپای‌شرقی و خاورمیانه از عوامل مهم روند صعودی قیمت نفت بوده‌است.
  • نقطه عطف مبارزه با پروژه‌های نفتی

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: در یک تصمیم حقوقی مهم، عالی‌ترین دادگاه بریتانیا حکم‌داده که مقامات برنامه‏‏‏‌ریزی‌کننده پروژه‌های نفتی باید هنگام گرفتن تایید استخراج از چاه‌های نفتی تاثیر انتشار گازهای گلخانه‏‏‏‌ای و تغییرات اقلیمی را درنظر بگیرند. فعالان محیط‌زیست از این حکم استقبال کرده و تاکید کردند که این حکم می‌تواند با ایجاد یک رویه قضایی جدید، بر پروژه‌های سوخت‌های فسیلی در بریتانیا تاثیر عمیقی بگذارد.
  • تکمیل ۱۵۵ پروژه بلاتکلیف

    وزیر نفت با اشاره به اینکه دولت سیزدهم تولید نفت ایران را از ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه به ۳‌میلیون و ۶۰۰‌هزار بشکه رساند، گفت: تا دو روز آینده ۵ پروژه پتروشیمی با حضور محمد مخبر؛ سرپرست ریاست‌‌‌‌جمهوری‌ به بهره‌‌‌‌برداری می‌رسد.
  • بزرگ‌ترین ناوگان حفاری

    مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: این شرکت با برخورداری از ۷۰دستگاه حفاری سبک، سنگین و فوق‌‌‌‌سنگین، بزرگ‌ترین ناوگان حفاری خشکی در منطقه را در اختیار دارد. به گزارش «شانا» حمیدرضا گلپایگانی با اشاره به خارج‌‌‌‌شدن نام این شرکت از فهرست خصوصی‌‌‌‌سازی بیان کرد: از مجموع ۷۳دکل حفاری ملکی، شرکت ملی حفاری ایران دارای سه‌دکل دریایی است.
  • تبانی نامتعارف غول‌های نفتی

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: به‌باور کارشناسان، موج شکایت‏‏‏‏‏‏‌های گروهی مصرف‌کنندگان نفت در ایالات‏‏‏‏‏‏‌متحده پس از آن اتفاق خواهد افتاد که فعالان بازار این کالای استراتژیک ادعا کنند صنعت نفت این کشور برای محدود‏‏‏‏‏‏‌سازی و کنترل سطح میانگین تولید نفت، تبانی کرده‌است.
  • کاهش ذخایر سوخت ایالات‌متحده

    دنیای‌اقتصاد – حمید ملازاده: به دلیل نشانه‌هایی از افزایش تقاضا و کاهش ذخایر نفت و سوخت در ایالات‌متحده، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان، قیمت نفت برای دومین هفته متوالی در حال افزایش است. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این گزارش، روز جمعه ۲۱ ژوئن، قیمت معاملات آتی شاخص برنت برای تحویل در ماه اوت، با ۱۸‌سنت کاهش به ۸۵.۵۳دلار در هر بشکه رسید.
  • کاهش انتشار گازهای مشعل

    مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و پدافند غیرعامل (اچ‌‌‌‌‌‌اس‌‌‌‌‌‌ئی) شرکت ملی گاز ایران از اجرای پروژه کاهش گازهای مشعل در پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی طی سه سال‌اخیر خبر داد و گفت: این پروژه‌‌‌‌‌‌ تاکنون بیش از ۵۰‌درصد پیشرفت فیزیکی داشته و انتظار می‌رود تا سال‌۱۴۰۵، مشکل مربوط به گازهای مشعل به‌‌‌‌‌‌طور کلی حل شود.
  • رویای استقلال انرژی در قاره‌سبز

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: پیشی‌گرفتن روسیه از ایالات‌متحده به‌عنوان تامین‌‌‌‌‌کننده اصلی گاز اروپا در ماه مه، رخدادی مهم در راستای تلاش‌های مداوم اروپا برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی روسیه پس از تهاجم گسترده به اوکراین بود. این رویداد حاکی از آن است که چالش‌های پیوسته‌‌‌‌‌ای در راستای استقلال انرژی قاره‌سبز و تنوع‌بخشی به منابع انرژی اروپا بدون وابستگی به روسیه وجود دارد، به‌ویژه در کشورهای شرقی اروپا که هنوز شدیدا به واردات از روسیه وابسته‌‌‌‌‌اند. تام مارزک‌‌‌‌‌مانسر، رئیس اداره تجزیه و تحلیل گاز در شرکت مشاوره‌ای ICIS، بر اهمیت این اتفاق تاکید و تصریح کرد: «با وجود تلاش‌های گسترده برای جداسازی و کاهش وابستگی به انرژی، سهم فعلی بازار گاز روسیه و گاز طبیعی مایع (LNG) در اروپا قابل‌توجه بوده و تعبیر خطرناکی دارد.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر