شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

ویژه نامه خراسان

  • عکاسان و گرافیست‌ها هم می‌توانند عضو خانه مطبوعات شوند

    دنیای اقتصاد- مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان رضوی گفت: خبرنگاران، عکاسان و گرافیست‌ها مطابق اسا‌س‌نامه جدید می‌توانند عضو خانه مطبوعات استان شوند. مجتبی نوربان در گفت‌و گو با ایسنا اظهار کرد: براساس اساس‌نامه‌ای که معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای استان تنظیم کرده و در جلسه مجمع عمومی تصویب شده است؛ خبرنگاران و عکاسان و گرافیست‌هایی که بیمه و رسمی هستند، می‌توانند عضو خانه مطبوعات باشند. وی افزود: طبق اساس‌نامه باید همکاران مطبوعاتی بیمه باشند. کسانی‌که رسمی هستند به‌عنوان عضو اصلی تلقی می‌شوند و کسانی‌که رسمی نیستند عضو افتخاری تلقی می‌شوند و تفاوتی که وجود دارد این است که گروه دوم حق شرکت در انتخابات مجمع عمومی و انتخابات هیأت مدیره را ندارند.
  • فغان از معاملات زیر پله‎ای

    دنیای اقتصاد، گروه اقتصاد- اصلاح قانون مالیات‎های مستقیم که از سال ۹۱ در مجلس در جریان بود و نهایتاً در تیرماه ۹۴ به تصویب رسید، با ابلاغ رئیس قوه مجریه به سازمان امور مالیاتی کشور از ابتدای سال جاری به مرحله اجرا درآمد. اگرچه بیشتر کارشناسان بر این امر اتفاق نظر دارند که اجرای این قانون باعث شفاف‎سازی مالیاتی می‎شود، اما در خصوص اجرای صحیح آن، اشکالاتی وجود دارد و شاید فراهم نبودن زیرساخت‎ها، نبود بانک اطلاعاتی، خلأهای قانونی و نظارت‌های ناکافی در این زمینه باعث شده این قانون به صورت درست و کامل اجرا نشود.
  • شوشتری مدیرعامل جدید پدیده شد

    دنیای اقتصاد- اعضای هیأت مدیره پدیده شاندیز، سرانجام بعد از گذشت حدود یک ماه از فعالیت خود، سیدمحسن شوشتری را به‌عنوان مدیرعامل جدید این شرکت انتخاب کردند. شوشتری که جایگزین محسن پهلوان‎مقدم شده است، مدیرعاملی قطارشهری مشهد، عضویت در هیأت‌مدیره بهره‌برداری قطارشهری، مدیرعاملی اتوبوس‎رانی مشهد و ریاست سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان‌رضوی را در کارنامه خود دارد؛ وی همچنین همکاری‌هایی را در زمینه طراحی مجموعه پدیده کیش و شاندیز مشهد با مدیریت قبلی این شرکت داشته است.
    .
  • توانمندسازی زنان سرپرست خانوار از اولویت‌های برنامه ششم توسعه

    دنیای اقتصاد- منتخب مردم نیشابور و فیروزه در مجلس دهم معتقد است باید طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، اقتصاد مقاومتی را با برنامه‎ریزی دقیق در مجلس آتی به اقدام و عمل نزدیک کرد. هاجر چنارانی گفت: در جلسه‌ای که دکتر لاریجانی با منتخبان مجلس دهم داشت اولویت اکثر نمایندگان بحث اشتغال جوانان و بهبود وضع معیشت مردم بود که در مجلس آتی مورد توجه قرار خواهد گرفت. وی ادامه داد: با توجه به برنامه عملیاتی نمایندگان مجلس آتی، قصد داریم در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری گام برداشته تا اقتصاد مقاومتی را به اقدام و عمل نزدیک کنیم.
  • محدودیت‌های ناشی از فرهنگ جاهلی

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- در آغاز مناظره «زنان در مجلس، چالش‌ها و دستاوردها» که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، الهه کولایی نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی به ایراد سخن پرداخت وگفت: مسأله و نقش زنان در تحولات هرجامعه از مهم‌ترین مباحثی است که جامعه ما نیز به آن توجه دارد، ما نظام جمهوری اسلامی را در کشور تجربه می‌کنیم که امام خمینی (ره) بارها بر نقش اثرگذار زنان در پیروزی و برپایی آن تاکید کرده‌اند، براین اساس مسأله زنان یکی از سیاسی‌ترین مسائلی است که بر ساخت قدرت تاثیر مستقیم و فوری دارد.
  • ضریب جینی در ایران و مقایسه آن با سایر کشورها

  • برپایی کارگاه‌ تخصصی خوشنویسی عطار در نیشابور

    دنیای اقتصاد- مسئول هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور در حاشیه برپایی کارگاه تخصصی خوشنویسی عطار بیان کرد: ورک شاپ خوشنویسی با رویکرد بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری در شهر نیشابور با حضور ۱۳ نفر از استادان خوشنویس استان برگزار شده است. غلامرضا سلامتی در گفت‌وگو با مهر بیان کرد: در این کارگاه، اساتید خوشنویسی از جمله سیداحمد قائم‌مقامی، حسن نقیبی، ابوالقاسم دانشجو، مجید شایان، سیدمحمد سادات‌شرفی، احسان شورورزی، علی دربهشتی، حسین صالحی، سید خوانی، علی دربان رضوی، علیرضا منفرد، رضا رحمان‌زاده شرکت کردند.
  • ساخت سالن ۳۰۰۰ نفری شیروان کاملا متوقف شد

    دنیای اقتصاد- درحالی که ساخت یک سالن ورزشی ۳۰۰۰ نفری در شهرستان شیروان استان خراسان شمالی در دستور کار قرار گرفته بود، به‌دلیل کمبود اعتبار، عملیات ساخت آن، نیمه‌کاره رها شد. سالن ورزشی سه هزار نفری شهرستان شیروان از مصوبات سفر هیات دولت به استان است که در سال ۸۹ کلنگ‌زنی شده بود، درحالی که پیشرفت فیزیکی این سالن به ۵۰ درصد رسیده بود، عملیات ساخت این پروژه از سال ۹۱ به بعد به دلیل کمبود اعتبار متوقف شد. پیش از این مقرر شده بود از سوی فرمانداری ۱۵ میلیارد ریال به منظور ادامه فعالیت ساخت این پروژه اختصاص یابد که تاکنون این امر محقق نشده است و عملیات ساخت نیز نیمه‌کاره متوقف ماند، این درحالیست که عنوان می‌شود تکمیل و بهره‌برداری کامل این پروژه به مبلغ ۴۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
  • چگونه از آسیب مفاصل خود جلوگیری کنیم؟

    عارف مومنی
    کارشناس تغذیه
    ناراحتی مفاصل ازجمله شایع‌‌ترین بیماری‌هایی است که با افزایش سن به سراغ افراد می‌آید. سالم نگه داشتن مفاصل می‌تواند سلامت آینده شما را تضمین کند. یکی از راه‌های حفظ سلامت مفاصل، حرکت دادن آن‌هاست. سعی کنید در هر حالتی مانند مطالعه، کارکردن و تماشای تلویزیون مفاصلتان تغییر حالت داشته باشند و کمی به خود استراحت دهید، اما فراموش نکنید که استفاده بیش از حد از مفاصل و آسیب وارده به آن‌ها باعث تحلیل رفتن غضروف انتهای مفاصل و باریک شدن فضای مفصلی و ساییده شدن استخوان‌ها به یکدیگر می‌شود.
  • یک «سکه» پاداش پیروزی پدیده دربرابر گسترش

    دنیای اقتصاد- پس از پیروزی تیم فوتبال پدیده خراسان مقابل گسترش فولاد تبریز، مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی و مدیران ورزشی و فوتبالی استان به دیدار بازیکنان تیم پدیده رفتند. مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی که به همراه رئیس هیأت فوتبال خراسان رضوی و مدیرعامل باشگاه در جمع بازیکنان حاضر شده بود، گفت: از اینکه با نتایج خوب خود توانسته‌اید دل مردم و هوادارانتان را شاد کنید از شما بازیکنان و کادر فنی سپاسگزاریم. کوروش صبوریان ادامه داد: سال گذشته از نظر مالی شرایط بسیار سختی در ورزش استان حاکم بود که بخش زیادی از آن در سال جاری نیز متاسفانه ادامه خواهد یافت، اما ما امیدوار هستیم تا با کمک اهالی ورزش استان و سایر مسئولان بتوانیم شرایط خوبی را رقم بزنیم.
  • خراسان جنوبی صاحب پیست اسب دوانی شد

    دنیای اقتصاد- استان خراسان جنوبی صاحب پیست اسب‌دوانی شد، پیستی که در حاشیه ورزشگاه ۱۵ هزار نفری واقع در خراسان جنوبی قرار دارد. این پیست اسب‌دوانی در ۱۱۰۰ متر طول که جنب استادیوم ۱۵ هزار نفری بیرجند افتتاح شد، متعلق به اداره کل ورزش و جوانان استان است که در اختیار هیأت اسب‌دوانی استان قرار گرفت و امکان برگزاری مسابقات شهرستانی و استانی را دارد. با توجه به اینکه در حال حاضر بسیاری از هیأت‌های سوارکاری سایر استان‌ها با سابقه طولانی فعالیت در این رشته هنوز نتوانسته‌اند پیست اسب‌دوانی داشته باشند، می‌توان احداث این پیست برای استان را موفقیت چشمگیری دانست.
  • ریشه‎های افزایش نرخ بیکاری

    هادی رفیعی
    عضو هیأت علمی گروه پژوهشی اقتصاد جهاددانشگاهی خراسان رضوی
    بیکاری و پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آن از جمله مسائل حائز اهمیت سیاست‎گذاران و برنامه‌ریزان و همچنین از جمله شاخص‎های سنجش برنامه‌های مختلف در سطوح توسعه پنج ساله، برنامه بودجه سالانه و. . . است. افزایش نرخ بیکاری، نه تنها منجربه کاهش درآمد و تولید می‌شود بلکه پیامدهای زیادی را از جنبه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و . . . به دنبال دارد، لذا همواره یکی از اولویت‎های دولت‌ها در سالیان گذشته، کاهش نرخ بیکاری به معنای واقعی آن (نه بازتعریف نرخ بیکاری و کاهش اسمی آن) است.
  • ۳۰ شهرستان خراسان رضوی در معرض تنش آبی است

    ایسنا- مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی از تنش آبی ۳۰ شهر استان در تابستان امسال خبر داد. حسین اسماعیلیان با بیان اینکه در تابستان امسال حدود ۳۰ شهر استان با تنش آبی مواجه هستند، عنوان کرد: کسری آب درحال حاضر ۸۵۵ لیتر بر ثانیه است. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی خاطرنشان کرد: جیره‎بندی آب در برنامه‌های سازمان جایی ندارد و بخش زیادی از عملیات‌های عمرانی شامل حفر چاه، آماده سازی مسیر انتقال آب و . . انجام شده و تا تابستان سال جاری به مرحله بهره‌برداری خواهد رسید.
    .
  • ۱۲۴ میلیارد تومان بودجه دولتی ویژه قطار شهری مشهد

    ایرنا- مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد از اختصاص ۱۲۴ میلیارد تومان بودجه دولتی برای این ناوگان در سال جاری خبر داد. کیانوش کیامرز با بیان اینکه در سه سال فعالیت دولت، مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نقدی دولتی به پروژه قطارشهری مشهد تزریق شده است، گفت: بودجه دولتی سال ۹۲ برای این ناوگان ۹۵ میلیارد تومان بود که این مبلغ به‌طور کامل تخصیص یافت. وی با بیان اینکه در سال ۹۳ نیز بودجه دولتی قطارشهری مشهد ۹۵ میلیارد تومان بود که این مبلغ نیز به‌طور کامل تخصیص پیدا کرد، افزود: اعتبار دولتی سال ۹۴ این بخش نیز ۱۲۰ میلیارد تومان بوده که نیمی از این مبلغ تخصیص یافت و طبق مذاکرات انجام شده مابقی این اعتبار نیز تا تیرماه امسال محقق خواهد شد.
  • ۴ دختر، نماینده خراسان شمالی در طرح بلندقامتان

    دنیای اقتصاد- اولین اردوی استعدادیابی دختران ایران با عنوان طرح بلندقامتان با حضور چهار نماینده از خراسان‌شمالی در تهران آغاز شد و به پایان رسید. این اردو مربوط به دختران نوجوان و جوان هندبالیست بود که از روز ۲۴ فروردین ماه سال جاری به مدت چهار روز در تالار هندبال تهران آغاز شد و روز جمعه ۲۷ فروردین ماه به پایان رسید. حانیه جفاکش، فائزه سارونه، سپیده مجیدی و آیدا رحمانی چهار نماینده از خراسان‌شمالی بودند که در این اردو حضور داشتند، اردویی که با حضور ۱۶۰ هندبالیست دختر از ۲۳ استان کشور آغاز شد و هدف اصلی آن پشتوانه‌سازی برای تیم‌ ملی هندبال زنان و کسب نتایج بهتر در رقابت‌های بین‌المللی بود و این بازیکنان به‌عنوان مستعدین و بلندقامتان از سوی نایب رئیس بانوان هر استان در رده سنی نوجوانان و جوانان به فدراسیون هندبال معرفی شدند.
  • حل مشکل آبی ۶۰ روستای خراسان‌جنوبی

    مهر- مدیرعامل آبفای خراسان جنوبی از تخصیص ۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به روستاهای استان خبر داد و گفت: از محل این اعتبار تلاش می‌شود امسال مشکل آب ۶۰ روستا حل شود. علی‌اکبر بسکابادی اظهار کرد: میزان اعتبار مصوب سال گذشته شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بالغ بر ۱۲۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بوده است. وی با بیان اینکه از این میزان، هشت میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی بوده، بیان کرد: میزان اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ این شرکت نیز شش میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان مصوب شده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اختصاص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر ریاست جمهوری، بیان کرد: همچنین در سال ۹۴ بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی مجتمع های آبرسانی به استان اختصاص داده شد.
  • «دژهوت» شهردار بجنورد شد

    دنیای اقتصاد- کیوان دژهوت از شهرداران سابق بجنورد که برای مدیریت کرسی شهرداری بجنورد دوباره نامزد شده بود، در جلسه علنی شورای شهر با کسب هفت رأی دوباره شهردار شد. مراحل انتخاب شهردار جدید بجنورد از ۱۴ فروردین ماه کلید خورده بود و ۲۳ نفر برای تصدی این کرسی نامزد شده و رزومه کاری خود را به شورای شهر ارائه کرده بودند که پس از بررسی‎ها، پنج نفر از آنان برای دفاع از برنامه‌های خود به شورا دعوت شده بودند و در نهایت کیوان دژهوت به‌عنوان گزینه نهایی انتخاب شد.
    .
  • استخوان‌هایتان را دریابید

    دنیای اقتصاد، الهه میرزاده- این روزها جملات تبلیغاتی بسیاری را بر روی مواد خوراکی گرفته تا روی جلد مجلات درباره جلوگیری از پوکی استخوان می‌بینیم. زنگ خطری که با صدای هرچه بلندتر در سالیان اخیربه صدا درآمده است. این بیماری خاموش و بدون علامت مشخص، فرد را درگیر می‌کند و زمانی تظاهرات بیماری مشخص می‌شود که فرد در مراحل پیشرفته قرار دارد، از این رو پیشگیری برای جلو گیری از به ظاهر «پوک شدن استخوان» اهمیتی دوچندان می‌یابد. با نگاه به آمار منتشر شده در نشریه سازمان بهداشت جهانی، حدود ۴۰ درصد زنان و ۱۰ درصد مردان در طول زندگی خود با خطر ابتلا به پوکی استخوان مواجه‌اند.
  • عطار، تکامل‌بخش راه سنایی

    دنیای اقتصاد، ورشان بزازان- دکتر شفیعی کدکنی زندگی عطار را به «ابر ابهام» تشبیه کرده و معتقد است که چیز زیادی از زندگی او در دست نیست. حتی او در یادداشت‌هایش به این مسأله اشاره می‌کند که از سنایی که یک قرن قبل ازعطار می‌زیسته، بسیار بیشتر اطلاعات موجود است تا عطار نیشابوری. فریدالدین ابوحامد عطار نیشابوری مشهور به شیخ عطّار نیشابوری یکی از عارفان و شاعران ایرانی بلندنام ادبیات فارسی در پایان سده ششم و آغاز سده هفتم است. در تقویم فارسی ۲۵ فروردین ماه به‌عنوان روز بزرگداشت عطار به ثبت رسیده است.
  • ۵۰ درصد قطارهای شبکه ریلی کشور به خراسان رضوی منتهی می‌شوند

    فارس- مدیرکل راه‎آهن خراسان رضوی گفت: ۵۰ درصد قطارهای کل شبکه ریلی کشور در مسیرهای منتهی به مشهد و خراسان رضوی تردد می‌کنند. محمدهادی ضیایی‌مهر با اشاره به ظرفیت‌های ریلی استان خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: حدود ۸۵ درصد ترانزیت ریلی کشور با کشورهای آسیای میانه از محور سرخس صورت می‌گیرد و ۱۵ درصد باقیمانده نیز از سایر مرزهای کشور انجام می‌شود.
    .
  • ورزش منهای آسیب – مچ پا (بخش اول)

    دنیای اقتصاد، گروه ورزش - از این هفته تصمیم داریم تا روزهای دوشنبه هر هفته قسمتی از مطالب ورزشی را به بررسی آسیب‌های ورزشی اختصاص دهیم و تا حدودی به تشریح آن آسیب بپردازیم و باعث بالا رفتن دانش عمومی در این زمینه شویم. به همین دلیل در قسمت اول این موضوع به مچ پا پرداخته‌ایم و آسیب‌های مربوط به آن را این هفته و هفته آینده مورد بررسی قرار خواهیم داد.
    مچ پا به دلیل عملکرد بالا و همچنین تحمل وزن بدن در فعالیت‌های ورزشی بسیار آسیب‌پذیر است، آسیب‌های مچ پا شایع‌ترین آسیب ورزشی محسوب می‌شود.
  • خفاش‌های غار‌های «بزنگان» و «کرکس» در معرض انقراض‌اند

    ایسنا- مسئول کارگروه غارنوردی هیأت کوهنوردی خراسان رضوی گفت: متاسفانه خفاش‌های غار‌های «بزنگان» و «کرکس» خراسان رضوی در معرض انقراض‌اند. سیدسعید هاشمی‌نژاد با اشاره به هر دو گونه خفاش «مینی اوپتروس شریبرسی» در غار بزنگان و «رینولوفوس» در غار کرکس خراسان رضوی، تصریح کرد: شناسایی گونه‌های خفاش طی نمونه‌برداری‌هایی توسط یک غارنورد اروپایی به‌‌صورت تله‌گذاری انجام گرفت و بررسی‌های سایت اتحادیه جهانی حفاظت از محیط‌زیست «IUCN» نشان می‌دهد که هر دو گونه خفاش ساکن این غارها در معرض انقراض قرار دارند.
  • سبک‌سازان شرق قهرمان کشتی با چوخه اسفراین

    دنیای اقتصاد- در مسابقات کشوری کشتی با چوخه اسفراین در نتایج تیمی، تیم سبک‌سازان شرق اول و تیم‌های مجتمع فولاد لوله گستر اسفراین و تیم کشتی شهرستان اسفراین در جایگاه دوم و سوم ایستادند. در نتایج انفرادی در وزن ۷۴ کیلوگرم ابراهیم ولیان از لوله گستر اسفراین در جایگاه نخست قهرمانی ایستاد و جواد مرادی و علی مردانی هر دو از سبک‌سازان شرق دوم و سوم شدند. در ۸۴ کیلوگرم هادی قدیمی از اسفراین به مقام قهرمانی رسید و حامد میرزاپور از سبک‌سازان و رشید صحرائی از آشخانه در جایگاه دوم و سوم ایستادند.
  • دستگاه‌های نظارتی برای حذف واسطه‌ها در خرید گندم تلاش کنند

    مهر- استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: دستگاه‌های نظارتی برای حذف واسطه‌ها و دلالان در خرید گندم از کشاورزان استان، نظارت و کنترل‌های لازم را داشته باشند. وجه‌اله خدمتگزار با اشاره به خشکسالی‌های چندین ساله و مشکلات کشاورزان و روستاییان اظهارکرد: بارندگی‌ها در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۶ درصد کاهش داشته است. وی با تاکید براینکه باید حمایت‌های لازم از کشاورزان و روستائیان استان صورت گیرد، تا شاهد خالی از سکنه شدن روستاها نباشیم، بیان کرد: کشاورزان استان در سخت‌ترین شرایط، تولیداتی را دارند که سود حاصل از آن اغلب نصیب واسطه‌ها می‌شود و باید در کوتاه کردن دست واسطه‌ها و دلالان، دستگاه‌های ذی‌ربط و نظارتی وارد میدان شوند.
  • رکود اقتصادی و راهکارهای خروج از آن- بخش اول

    حسین محمدی
    دکترای اقتصاد و بازاریابی و عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
    چرخه‎های تجاری که شامل دوران بهبود، رونق، رکود و بحران است، از واقعیت‎های اقتصادی تمامی کشورهای دنیاست که نحوه برخورد و مدیریت مناسب کشورها و شرکت‎ها با این پدیده‌های اقتصادی می‎تواند نقش مؤثری در تحقق اهداف خرد و کلان اقتصادی آن‌ها داشته باشد.
    قطعا دوران رونق اقتصادی که همراه با رشد اقتصادی، افزایش اشتغال و سرمایه‎گذاری است، بهترین دوران اقتصادی برای شرکت‌هاست اما این دوران دائمی نیست و با وارد شدن به مرحله رکود، رشد به آهستگی کاهش یافته و ممکن است در ادامه به کاهش سرمایه‎گذاری، کاهش اشتغال و کاهش تولید منجر شود؛ لازم به ذکر است فضای اقتصادی حاکم بر جامعه و در برخی موارد در جهان می‎تواند بر فضای حاکم بر کسب‌وکار شرکت‎ها اثرگذار باشد یعنی چنانچه فضای کلی اقتصاد در وضعیت رونق باشد، انتظار بر آن است که فضای غالب شرکت‌ها نیز رونق داشته باشد و چنانچه فضای کلی کشور در وضعیت رکود یا بحران باشد، انتظار می‎رود که بیشتر شرکت‎های فعال در بخش خصوصی یا دولتی نیز از همین فضای رکود یا بحران متأثر شده و فضای کسب‎وکار در جامعه نیز در همین وضعیت باشد؛ در ضمن برخی بخش‎ها یا صنایع در برخی کشورها به عنوان صنایع مادر و زیربنایی می‌توانند بر رونق یا رکود بسیاری از کسب‌وکارها مؤثر واقع شوند برای مثال رکود در بخش مسکن در ایران باعث شده است بسیاری از کسب‎وکارهای مرتبط با بخش مسکن مانند مصالح ساختمانی، لوله و لوازم، صنایع مرتبط با روشنایی و برق، تزئینات ساختمانی، کابینت و چوب و مواردی از این قبیل در چند سال اخیر با رکود و حتی بحران شدید مواجه شوند که این موضوع باعث کاهش سرمایه‎گذاری، کاهش فرصت‌های شغلی و کاهش ارزش افزوده در این صنایع و بخش‎ها شده است، پس تحریک صنایع زیربنایی و مادر می‎‌تواند در خروج از رکود بخش‌های وابسته مؤثر باشد.
  • تغییر صدرنشین، امنیت پدیده و تساوی سیاه‌جامگان

    دنیای اقتصاد، علیرضا هاشمی- بازی‌های هفته بیست‌وششم لیگ برتر نیز به پایان رسید و دو نماینده مشهد نتایج متفاوتی در بازی‌های خود به‌دست آوردند؛ پدیده توانست به یک پیروزی دیگر برسد و جایگاه خود را در جدول رده‌بندی بهبود بخشد اما سیاه‌جامگان موفق نشد دیدار خود در برابر سایپا را با پیروزی به پایان برساند. البته دربی بزرگ پایتخت نیز این هفته برگزار شد و سرخ‌پوشان موفق شدند یک پیروزی بزرگ به‌دست بیاورند. در این گزارش به بازی‌های برگزار شده و جایگاه دو نماینده مشهدی حاضر در لیگ برتر نگاهی می‌اندازیم.
  • پیام تندرستی - ۳۰ فروردین ۹۵

  • مخالفت‌ها برای برگزارنشدن کنسرت رسمی نبوده است

    دنیای اقتصاد- سرپرست اداره موسیقی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: کنسرت موسیقی علی زندوکیلی که قرار بود چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه در شاندیز برگزار شود، لغو نشده اما زمان برگزاری آن به تأخیر افتاده است. محسن سمیعی در گفت‌و گو با ایسنا با اشاره به انتشار اخباری درخصوص لغو کنسرت موسیقی سنتی تلفیقی علی زندوکیلی در شاندیز اظهار کرد: این کنسرت لغو نشده است، اما به‌دلیل برخی حساسیت‌ها و مخالفت‌هایی که در پی این موضوع ایجاد شده مبنی بر اینکه شاندیز هم جزء حریم مشهد به حساب می‌آید و یکسری مخالفت‌های دیگر از این دست، بعد از انجام فرآیند قانونی این کنسرت به‌دلیل دامنه‌دار شدن مخالفت‌ها مصلحت این بود که کنسرت برگزار نشود.
  • مدیرکل اقتصاد و دارایی خراسان رضوی منصوب شد

    تسنیم- سید مهدی رمضانی به‌عنوان مدیرکل جدید اقتصاد و دارایی استان خراسان ‌رضوی منصوب شد. پیش از این علی شهابی عهده‎دار این سمت بود. مراسم تودیع و معارفه مدیرکل اقتصادی و دارایی خراسان رضوی امروز در سالن اجتماعات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی برگزار می‎شود. رمضانی پیش از این به‌عنوان مدیرکل اقتصاد و دارایی خراسان‌ جنوبی فعالیت می‎کرده است.
    .
  • آرزوی تکتم

    تکتم یکی از دخترهای نابینای موسسه خیریه همدم است که آرزوی ملاقات با داریوش فرضیایی (عموپورنگ) را داشت. هفته گذشته عموپورنگ با عوامل محله گل و بلبل به مشهد آمد و تکتم به آرزوی ملاقاتش با عموپورنگ رسید. داریوش فرضیایی در صفحه اینستاگرام خود زیر این عکس نوشته است: تکتم و تکتم‌ها یک نشانه هستند، نشانه‌ای برای من و تو، برای یاد خدا و پی بردن به الطاف بیکران او.
    .
  • کبد فراموش شده!

    جاوید نجفی
    کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی
    باید بدانیم که کبد بزرگترین غده در بدن است که حدود ۱۵۰۰ گرم وزن دارد، درواقع کبد بزرگترین اندام و مرکز فعالیت‌های بیوشیمیایی بدن است و سیروز، مرحله نهایی و جدی آسیب کبدی است. در بیماران کبدی بافت سالم و فعال کبد به تدریج از بین می‌رود و بافت پیوندی سخت به‌دنبال مرحله تجمع چربی در کبد، جای سلول‌های کبدی را می‌گیرد. دراین حالت کبد برعکس زمانی‌که به‌دلیل تجمع چربی بزرگ می‌شود ازنظر اندازه کوچک می‌شود و قادر به انجام بسیاری از وظایف خود نیست.
  • زنگ خطر - ۳۰ فروردین ۹۵

  • برگزاری اردوی تیم ملی فوتبال نونهالان در مشهد

    دنیای اقتصاد- اردوی تیم ملی فوتبال نونهالان ایران با هدف آماده‌سازی و شرکت در مسابقات آسیایی فوتبال نونهالان، در شهر مشهد برگزار شد و در آن ۲۴ بازیکن و شش نفر اعضای کادر فنی حضور داشتند. مسابقات آسیایی با حضور ۱۳ کشور در اواخر اردیبهشت ماه و اوایل خردادماه جاری در تاجیکستان برگزار می‌شود. تیم ملی نونهالان کشور برای حضور در این مسابقات دوم خرداد ماه اعزام و دهم این ماه نیز به کشور بازمی‌گردند. البته تیم ملی فوتبال نونهالان کشور برای دیدار با تیم های دیگر کشورها تاکنون سفرهای خارجی نیز داشته که آخرین سفر این تیم مربوط به سفر به کشور قطر است.
  • عوامل بیکاری ‎زا

    دنیای اقتصاد، گروه کار- هجدهم فروردین ماه بود که مرکز آمار ایران، آماری در زمینه وضعیت بیکاری در کشور روی خروجی سایت خود قرار داد؛ آمار نگران‎کننده‎ای که بر اساس آن، خراسان رضوی پنجمین استان بیکار کشور است و نرخ بیکاری این استان در سال ۹۴ نسبت به سال قبل از آن حدود ۲. ۵ درصد افزایش داشته و از ۱۰. ۸ درصد در سال ۹۳ به ۱۳. ۳ درصد در سال ۹۴ رسیده است. نرخ بیکاری خراسان رضوی از ابتدای دهه ۹۰ نوساناتی داشته به‎طوری که از ۹. ۱ در سال ۹۰ به ۸. ۶ درصد در سال ۹۱ کاهش یافته و در سال ۹۲ این رقم باز هم کمتر شده و به ۷.
  • بازی برد- برد توسعه روابط

    دنیای اقتصاد، گروه بازرگانی- اواسط هفته گذشته هیأتی تجاری از افغانستان در راه بازگشت خود از چابهار، میهمان اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی بودند که هر دو طرف، در این نشست بر لزوم توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی تأکید کردند.
    توسعه روابط با ورود سرمایه‎گذاران

    رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان در این نشست با اشاره به رفع موانع مسیر توسعه روابط بین دو کشور، گفت: اجرای برجام، بستر روابط دو کشور و حضور ایران را در پروژه‎های افغانستان فراهم کرده است؛ اکنون خط قرمزی برای حضور فعالان اقتصادی ایران در افغانستان وجود ندارد.
  • پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گل و گیاه در مشهد

    ایسنا- مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد از برپایی پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گل و گیاه مشهد در اردیبهشت امسال خبر داد. احمدرضا سلامی اظهار کرد: این نمایشگاه در مساحت ۱۸ هزار مترمربع فضای مسقف و باز، با هدف آشنایی و مأنوس کردن بیشتر مردم با گل و گیاه برگزار می‌شود. وی خاطرنشان کرد: همچنین از دیگر اهداف این نمایشگاه، فرهنگ‌سازی جهت حفظ و توسعه فضای سبز و آگاهی بیشتر تولیدکنندگان از آخرین دستاوردهای پرورش گل و ایجاد ارتباط علمی و کاری بین آنان است. مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد به برپایی کارگاه‌های متعدد آموزشی اشاره کرد و افزود: این کارگاه‌های تخصصی در زمینه فضای سبز، نمایشگاه، نحوه نگهداری گل‌ها و گیاهان در منازل و.
  • افتتاح اولین اتاق احیای قلبی عروقی در مشهد

    دنیای اقتصاد- هیأت نجات غریق و غواصی استان خراسان رضوی، به‌عنوان تنها هیأت موجود در ورزش کشور، صاحب اتاق احیای قلبی عروقی شد که طی مراسمی در مجموعه استخر کوثر مشهد افتتاح شد، اتفاقی که برای اولین بار در سطح کشور افتاد و اولین اتاق CPR در بین هیأت‌های نجات غریق و غواصی آغاز به‌کار کرد. تا پیش از این تمامی آموزش‌های مربوط به احیای قلبی ریوی به‌صورت نظری به غواصان و نجات غریق‌ها ارائه می‌شد، آموزش‌هایی که به هیچ عنوان بازدهی آموزش‌های عملی را نداشتند؛ به همین دلیل و برای افزایش مهارت نجات غریق‌ها در عملیات احیا از سال گذشته ایجاد اتاق سی.
  • احیای واحدهای تولیدی نیمه‎فعال خراسان رضوی نیازمند ۱۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه است

    دنیای اقتصاد- استاندار خراسان رضوی گفت: احیای واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه‌تعطیل استان نیازمند تأمین تسهیلات به میزان یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار است. علیرضا رشیدیان با بیان اینکه وضعیت واحدهای نیمه‎فعال و تعطیل خراسان رضوی را نیز به طور جدی دنبال کردیم، افزود: طبق جمع‎بندی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این رابطه حدود ۵۸۰ واحد تعطیل در استان وجود دارد که معادل ۱۰. ۳ درصد واحدهای صنعتی استان هستند. وی ادامه داد: حداقل حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از این تسهیلات باید بلندمدت و پنج ساله در اختیار این واحدهای صنعتی قرار گیرد که این موضوع و درخواست دسته‎بندی آماده و به ستاد مرکزی قرارگاه اقتصاد مقاومتی ارسال شده است.
  • ملک‌الشعرای خاکستری

    رضا سلیمان نوری
    کارشناس‌ارشد ایران‌شناسی وخراسان‌پژوه
    شعر و شاعری از مسائلی است که از دیرباز جایگاه ویژه‌ای نزد ایرانیان داشته و دارد. این امر به‌ویژه پس از دوران صفوی که پادشاهان اهمیت خاصی به جنبه‌های دینی شعر ‌می‌دادند وارد مرحله جدیدی شد، به‌نحوی که علاوه بر عنوان ملک‌الشعرای دربار شاهان، فردی نیز که دارای توانایی بالا در سرودن اشعار مذهبی بود به‌عنوان ملک‌الشعرای آستان قدس رضوی انتخاب می‌شد و دارای جایگاه مشخصی در سلسله مراتب مدیریتی این مجموعه بود. این روند تا پایان دوران حکومت پهلوی‌ها ادامه داشت.
  • قطار سریع السیر توکیو – مونتانا

    کتاب «قطار سریع‌السیر توکیو - مونتانا»، نوشته ریچارد براتیگن نویسنده نامی آمریکایی است که سعید توانایی آن را ترجمه کرده و توسط نشر روزنه به چاپ رسیده است. قطار سریع‌السیر توکیو- مونتانا با وجود سرعت بسیار زیادش، توقف‌های زیادی در طول راه دارد. این کتاب همان ایستگاه‌های کوتاه است؛ بعضی متکی به نفس و باقی همچنان در پی هویتشان. «من» در این کتاب، صدای ایستگاه‌های بینِ راه قطار سریع‌السیر توکیو- مونتاناست. در بخشی از این کتاب آمده است:«مثل پنجره آشپزخانه که در صبحی سرد بخار گرفته باشد و دید بیرون را سخت کرده باشد، بعد بخار شیشه آرام ناپدید می‌شود و از پنجره، کوه‌های برف گرفته‌ای به بلندی ده هزار فوت را می‌بینی و بعد دوباره پنجره بخار می‌گیرد.
  • آشنایی مادران با هنر قصه‌گویی

    دنیای اقتصاد، گروه فرهنگ و هنر- دبیر جشنواره مادران قصه‌گوی شهر مشهد با بیان اینکه مادران جامعه همگی قصه‌گو هستند، اما بعضا با هنر قصه‌گویی آشنایی ندارند، گفت: بنابراین مادران با حضور در این جشنواره با هنر قصه‌گویی و کتاب آشنا می‌شوند که تاثیر به‌سزایی در تربیت فرزند دارد.
    به گزارش ایسنا، حمید صادقی در آیین اختتامیه جشنواره مادران قصه‌گوی شهر مشهد که جمعه شب در سالن همایش‌های بین‌المللی صداوسیمای خراسان‌رضوی برگزار شد، اظهار کرد: مادر برای اینکه قصه خوانده و قصه بگوید، باید به کتاب مراجعه کند و قصه‌گویی خود روشی برای تربیت فرزندان محسوب می‌شود، چراکه بعد از مدتی طولانی بسیاری از ناهنجاری‌هایی که کودکان در سن بلوغ با آن مواجه می‌شوند، با سیر آموزشی که توسط مادر با زبان زیبای قصه عنوان می‌شود، در جامعه کمرنگ خواهد شد.
بیشتر