شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

ویژه نامه خراسان

  • سرما همه را غافلگیر کرد

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- کاهش یکباره دما در اوایل آذرماه امسال و سرد شدن شدید هوا در هفته‌های گذشته خسارات زیادی را به کشاورزان استان‌‎های خراسان وارد کرد، بسیاری از کشاورزان و باغدارانی که در انتظار روزهای برداشت محصولات پاییزه خود بودند، با افت شدید دما غافلگیر شدند و متاسفانه حاصل زحمات یکساله و چندماهه‌شان از بین رفت. در میان محصولات باغی پاییزه، بیشترین میزان خسارت به باغداران انار وارد شد و زعفران‌کاران مناطق گرمسیری نیز با خسارت زیادی روبرو شدند. موضوعی که در این بین اهمیت دارد، بیمه نبودن بخش زیادی از اراضی آسیب دیده است.

  • موانع تک نرخی شدن ارز

    مصطفی سلیمی‎فر *

    دستیابی به ثبات نرخ ارز پدیده مطلوب و هدف‎گذاری خوبی است که توسط بانک مرکزی انجام شده زیرا تک نرخی بودن ارز شفافیت را به دنبال خواهد داشت. البته باید توجه داشت ثبات به این معنا نیست که ارز عدد خاصی داشته باشد بلکه به این معناست که نرخ ارز می‏تواند در یک دامنه قابل قبول نوسان داشته باشد اما این نوسانات نباید بیشتر از دامنه مورد نظر باشد زیرا بیشتر شدن این نوسانات همانند وضعیت فعلی، باعث ایجاد عدم اطمینان در فضای اقتصاد کشور می‎شود و این امر نیز آثار منفی بر جای خواهد گذاشت.

  • سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری شرکت چینی

    دنیای اقتصاد- مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: تفاهم‎نامه سرمایه‎گذاری دو میلیارد دلاری یک شرکت دولتی چینی در این منطقه امضا شده که می‎توان آن را بزرگترین سرمایه‎گذاری خارجی در شمال شرق کشور دانست. به گزارش ایرنا، احمد صادقی گلمکانی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری خارجی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس طی یک سال گذشته افزایش داشته است، اظهار کرد: طی دو هفته گذشته نیز سرمایه‎گذاران مختلف از کشورهای کره جنوبی، ایتالیا و چین به این منطقه آمده و قراردادهای واگذاری اراضی با این سرمایه‎گذاران منعقد شده است.

  • ورود نخستین قطار مسافربری آذربایجان به مشهد

    دنیای اقتصاد- مدیرکل راه‎آهن خراسان رضوی گفت: نخستین قطار مسافربری از منطقه نخجوان جمهوری آذربایجان روز جمعه ۱۰ دی ماه وارد ایستگاه راه‎آهن مشهد می‌شود. به گزارش ایرنا، محمدهادی ضیایی‎مهر اظهار کرد: خط مسافری نخجوان- مشهد با حضور مسئولان عالی رتبه دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان روز پنجشنبه نهم دی ماه، به صورت رسمی راه‌‎اندازی خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: این قطار ساعت ۱۰:۳۰ صبح روز نهم دی ماه به وقت ایران حرکت خود را از ایستگاه نخجوان آغاز و پس از طی مسافت ۱۸۵۸ کیلومتری، حدود ساعت ۱۷ روز جمعه دهم دی ماه به مشهد خواهد رسید.

  • بهره‏برداری از ۵۰۲ پروژه تا پایان دولت یازدهم

    دنیای اقتصاد- استاندار خراسان رضوی گفت: ۵۰۲ طرح و پروژه عمرانی تا پایان دولت یازدهم در خراسان‌رضوی به بهره‌برداری می‌رسد. علیرضا رشیدیان در دیدار با فرمانداران شهرستان‌های استان خراسان رضوی اظهار کرد: علاوه بر اقداماتی که تاکنون برای کاهش بیکاری، رونق تولید و صنعت صورت گرفته، ۵۰۲ طرح و پروژه عمرانی تا پایان دولت یازدهم در استان به بهره برداری می‌رسد. استاندار خراسان رضوی ادامه داد: علاوه بر این، ۹ هزار میلیارد تومان پروژه اقتصادی نیز با کمک دولت، بانک‌ها و بخش خصوصی تا پایان این دولت در استان افتتاح خواهد شد که سهم قابل توجهی در شتاب توسعه دارد.

  • آخرین اخبار از راه‎اندازی اتاق مبادلات سهام پدیده

    دنیای اقتصاد- معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‎ای وزارت کشور آخرین وضعیت راه‌اندازی اتاق مبادلات سهام شرکت پدیده شاندیز را اعلام کرد. به گزارش پایگاه اطلاع‎رسانی وزارت کشور، بابک دین‎پرست در این باره اظهار کرد: پس ازمعرفی سه نفر از فعالان بازارسرمایه از سوی شرکت پدیده شاندیز برای تشکیل کمیته سه نفره راه‎اندازی اتاق مبادلات سهام آن شرکت و تائید عضویت آنان توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، جلسات کارشناسی مربوطه با حضور اعضای کمیته، نمایندگان شرکت پدیده و مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل شد .

  • ضرورت تغییر وضعیت کشور تا ۱۰ سال آینده

    دنیای اقتصاد- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کشور به تغییر و پیشرفت نیاز دارد، گفت: باید در محدوده زمانی پنج تا ۱۰ سال آینده وضعیت موجود را تغییر داد که برای این تغییر فرصت کمی در اختیار داریم. به گزارش ایرنا، علی ربیعی در یازدهمین جشنواره کارآفرینان برتر استان خراسان شمالی در بجنورد، با بیان اینکه ریخت‎وپاش‎ها و هدر دادن پول و بودجه برای ایجاد اشتغال فایده‎ای ندارد و باید توانمندی و مهارت را افزایش داد، تصریح کرد: نقش کارآفرینان در جامعه همچون موتور حرکت است؛ کارآفرینی رفتاری بسیار پیچیده نیست.

  • ۱۷۰روستای استان از نعمت گاز طبیعی برخوردارند

    دنیای اقتصاد، بیرجند- محمدقربانی: مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی گفت: درحال حاضر ۱۹شهر و۱۷۰روستای استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار است. فرشید دشتی اظهار کرد: درحال حاضر بیش از ۹۰درصد خانوارهای شهری و۳۱ درصد خانوارهای روستایی استان تحت پوشش گاز طبیعی هستند. وی از مصرف نزدیک به یک میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در ۹ ماهه امسال در سطح استان خبر داد. مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی تصریح کرد: بخش نیروگاهی در استان با قریب به ۷۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی با ۷۰ درصد بیشترین میزان مصرف گاز طبیعی را به خود اختصاص داده است.

  • پیگیری برای راه‏اندازی پژوهشکده زغال در طبس

    دنیای اقتصاد- وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: راه‎اندازی پژوهشکده زغال در طبس را پیگیری می‌کنیم تا این کار خیر به نتیجه برسد. به گزارش ایسنا، محمدرضا نعمت‌زاده در نشست تخصصی حوزه صنعت و معدن شهرستان طبس گفت: معادن یکی از بحث‌های جدی در اقتصاد مقاومتی است. وی با اشاره به تأکیدات رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی بیان کرد: رهبری در سیاست‌های ۲۴ گانه خود برای توجه به معادن تاکید کرده‌اند. نعمت‌زاده اظهار کرد: خوشبختانه در ظرفیت معادن و تنوع مواد معدنی از متوسط جهانی بالاتر هستیم.

  • سرانجام توافق برجام و رابطه آن با قانون داماتو

    حمیدرضا موحدی‌زاده- بخش اول
    دانشجوی دکترای مدیریت منابع انسانی

    تحولات جهانی و منطقه‌ای و تأثیرات آن بر روی آینده، منافع و امنیت ملی کشور عزیزمان ایران، مهمترین دغدغه و اولویت سیاست خارجی و نگاه دقیق‌تر به سیاستهای داخلی دولت تدبیر و امید را در عرصه‌های تصمیم‌سازی، تشکیل می‌دهد. سرنوشت توافق بین‌المللی برجام پس از استقرار جمهوری‌خواهان در کنگره و کاخ سفید، می‌تواند از مؤلفه‌های تأثیرگذار این اولویت استراتژیک باشد. از سوی دیگر تمدید قانون داماتو توسط کنگره و ماجراجویان امریکایی و عدم امضای آن از سوی باراک اوباما و رابطه آن با برنامه جامع اقدام مشترک از دیگر اهداف این بررسی، تجزیه و تحلیل خواهد بود.

  • دولت مشوق‎های صادراتی ایجاد کند

    دنیای اقتصاد- عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی معتقد است: دولت می‎تواند با ایجاد مشوق‎های صادراتی به بهبود وضعیت صادرات و توسعه آن کمک کند. محمدرضا توکلی‌زاده در گفت‎وگو با «دنیای اقتصاد» اظهار کرد: صادرات می‌تواند نقش قابل توجهی در ایجاد اشتغال، ارزآوری و به طور کلی در اقتصاد کشور داشته باشد. وی در خصوص مشکلات حوزه صادرات نیز با بیان اینکه صادرکنندگان حرفه‌ای در کشور زیاد نیستند، خاطرنشان کرد: در داخل موانع زیادی نداریم با این حال در بسیاری از اقلام صادراتی، توانایی پاسخگویی به نیاز بازارها را نداریم به عبارت دیگر تا مرحله‌ای برای تولید کالا پیش می‌رویم و بعد از آن نقطه، با مشکلاتی از قبیل کمبود کالا و غیراستاندارد بودن آن مواجه می‌شویم.

  • نقدینگی و انباشت محصولات، مشکل صنایع تبدیلی کشاورزی

    دنیای اقتصاد- رئیس هیات مدیره انجمن صنایع تبدیلی کشاورزی خراسان رضوی با تاکید بر عدم وجود امنیت برای سرمایه‎گذاری در کشور اظهار کرد: چگونه می‎توان با سود ۲۵ درصدی وام‌ها یک واحد تولیدی را سرپا نگه داشت؟ در کجای دنیا سود ارزش افزوده را از تولیدکننده می‎گیرند؟ پیش‎تر کارخانه‏های ارج و آزمایش داشتیم اما اکنون باید مصرف‎کننده محصولات سامسونگ و ال. جی باشیم. علیرضا بوستانی تصریح کرد: صنعتگر، امروز باید برای امرار معاش خانواده خود از سیم‎های خاردار چندین اداره عبور کند حتی در برخی موارد باید برای یک مساله به چند نهاد پاسخگو باشد که البته هر کارشناسی نیز ساز خودش را می‎زند.

  • موانع سرمایه‎گذاری در بخش خصوصی

    دنیای اقتصاد- مدیرعامل شهرک صنعتی کاویان فریمان در خصوص رفع آسیب‎ها و مشکلات بخش خصوصی در امر سرمایه‎گذاری، گفت: برخی قوانین قدیمی مرتبط با بخش صنعت و سرمایه‎گذاری توسط مجلس شورای اسلامی باید اصلاح شود. وحید تعقیبی افزود: نداشتن پشتوانه اجرائی و قضائی تخصصی جهت سهل‎الوصول بودن مطالبات واحدهای صنعتی از طرف‎های حسابشان نیز باید مورد توجه قرار گیرد. وی ادامه داد: تحریمهای چند جانبه مالی و اقتصادی کشور، مشکلات و معضلات دست و پاگیر صادرات و واردات و پروسه طولانی ثبت یک شرکت از دیگر موانع سرمایه‎گذاری در بخش خصوصی است.

  • ورود جدی دستگاه قضا به مشکلات صنعت

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- شاید تا پیش از دی ماه ۱۳۸۶ که رئیس وقت قوه قضائیه با صدور بخشنامه‎ای حمایت قضایی از حوزه‎ کسب‎وکار و فعالیت‎های مشروع اقتصادی را به عنوان یکی از وظایف دستگاه قضا تعیین کرد، این رابطه حمایتی دستگاه قضا از بخش اقتصاد کمی نامأنوس به نظر می‌رسید اما این بخشنامه ابلاغ شد و اگرچه شاید در سایر استان‎های کشور در عمل آنطور که انتظار می‎رفت، کارایی نداشت اما خراسان رضوی به عنوان یکی از استان‎های پیشگام در این زمینه محسوب می‎شود تا جایی که از سال ۹۲ کمیسیونی پنج نفره با عنوان «حمایت قضایی از سرمایه‎گذاری» در این استان شکل گرفت و دستگاه قضایی در این کمیسیون تمام توان خود را برای رفع مشکلات حوزه تولید به کار بست که جلوگیری از تعطیلی ۶۰۰ واحد تولیدی تنها یکی از ثمرات آن است.

  • ظرفیت‎سازی برای بازی برد- برد

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد در هفته‎ای که گذشت میزبان اولین نشست از سلسله نشست‎های «اقتصاد افغانستان و توسعه تعاملات اقتصادی با ایران» بود که اگرچه بر اساس اعلام قبلی قرار بود با حضور سیدنورالله راغی، سرکنسول افغانستان و اسد خطیبی، رئیس اتاق بازرگانی هرات برگزار شود، اما خبری از حضور آن‌ها نشد و علت این غیبت هم تجمع اخیر مقابل کنسولگری ترکیه در مشهد و مسائل امنیتی اعلام شد. فرصت‎های تعامل برد- برد ایران و افغانستان، راهکارهای بزرگ‎ کردن کیک اقتصادی دو کشور، تجارت با محوریت صادرات ایران به افغانستان و .

  • تولید بدون کارخانه، راه نجات صنایع کشور

    رضا حمیدی*

    متنی که در ادامه می‏آید را برای ارائه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی (مراسم روز ملی صادرات مورخ ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۵) تنظیم کرده بودم که این سخنرانی به دلایل نامعلومی از برنامه‌های مراسم حذف شد. «در کشور ما، در ایران عزیز ما، علیرغم تمام تحریمهای خارجی و تمام کاستی ها و تحریم های داخلی چنانچه از آنچه داریم خوب و به موقع و در محل مناسب استفاده نماییم، بدون دخالت و رانت‌ها و فسادها می‌‎توانیم وطنمان را، صنعتمان را و صادراتمان را با صرف مقداری زمان بیشتر و تلاش بیشتر بسازیم و تدریجا اقتصاد بدون نفت را محقق کنیم.

  • رشد ۲ درصدی ارزش صادرات استان طی ۸ ماه گذشته

    ایسنا- مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به بازگشایی بازارهای جدید صادراتی برای استان در کشورهای هنگ‌کنگ و قزاقستان اظهار کرد: صادرات استان طی ۸ ماه گذشته از نظر ارزش ریالی ۲ و از نظر وزنی ۶ درصد رشد داشته است. حسن رسولیان با بیان اینکه بازار کشورهایی مانند هنگ‌کنگ و قرقیزستان گذرگاه‌های صادراتی کالاهای ایرانی است، اظهار کرد: این بازارها در رده بازارهای جهانی به شمار می‌رود که حضور در آن نشان دهنده حرکت ما به سمت جهانی شدن است. ما به جهت قرابت جغرافیایی، همیشه در بازار کشورهای منطقه‌ حضور داشته‌ایم اما حضور در این بازارها نشان‌دهنده مزیت رقابتی کالاهای ماست.

  • حمایت صندوق ضمانت صادرات ایران از صادرکنندگان خراسان جنوبی

    ایسنا- رئیس اتاق بازرگانی بیرجند خواستار حمایت‌های مضاعف و خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران به صادرکنندگان خراسان جنوبی شد و گفت: در خراسان جنوبی در راستای استفاده از صندوق ضمانت صادرات ایران فرصت سوزی شده، و در این زمینه خدماتی که باید توسط این صندوق ارائه می‌شد به صادرکنندگان ما ارائه نشده است. محسن احتشام در نشستی با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی خراسان جنوبی که با حضور مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران برگزار شد، اظهار کرد: از آنجایی که صندوق ضمانت صادرات ایران به عنوان حامی صادرکنندگان فعالیت دارد، صادرکنندگان باید از مزیت‌های این صندوق آگاهی کامل داشته باشند.

  • سهم بخش کشاورزی در اشتغال خراسان جنوبی

    ایرنا - معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با وجود استمرار پدیده ۱۸سال خشکسالی در استان، بخش کشاورزی به عنوان یکی از پایه های اقتصادی منطقه، ۲۹ تا ۳۷ درصد سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. محمد زمانی در کارگروه تخصصی خشکسالی، سرمازدگی و مخاطره طبیعی کشاورزی استان افزود: یکی از مولفه‌های مهم در اقتصاد مقاومتی موضوع غذا در کنار دارو مطرح شده است و برنامه‌های متعددی در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه طرح ریزی شده است. وی گفت: آمار و اطلاعات در سطح دنیا نشان می‌دهد ۳۶ درصد جمعیت دنیا و ۲۲ درصد اقتصاد جهان در شرایط ناپایداری و استرس آبی قرار دارد و منطقه خراسان جنوبی هم شدت بیشتری در استمرار خشکسالی‌های ۱۸ ساله دارد، تجربه می‌کند.

  • شاه‎کلید ثبات بازار ارز

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- اگرچه ثبات بازار ارز و واقعی بودن نرخ آن همواره از دغدغه‎ها و مشکلات پیش روی بنگاه‎های اقتصادی کشور بوده اما به گفته کارشناسان ، گاهی مداخله‎های نابه‎جای دولت‎ها، سیاست‎گذاری‎های نادرست و حتی بی‏برنامگی در این زمینه مانع از واقعی شدن نرخ ارز در کشور شده است که این امر صرف نظر از دلایل مختلف آن و آثار منفی که تاکنون برای اقتصاد داشته، در درازمدت نیز تبعات بسیاری به دنبال خواهد داشت. کارشناسان و فعالان حوزه اقتصاد بر این باورند با توجه به اینکه اقتصاد در کشور ما متأثر از سیاست است، نظام سیاسی کشور برای جلوگیری از این تبعات باید برای یک بار هم که شده، هزینه‎های واقعی شدن نرخ ارز و افزایش قیمت را بپذیرد تا پس از آن نرخ ارز نیز به عنوان یک کالا روند و رشد طبیعی خود را داشته باشد.

  • پرداخت تسهیلات رونق تولید به ۴۴۱ واحد تولیدی خراسان رضوی

    ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از بهره‎مندی ۴۴۱ واحد صنعتی و کشاورزی مشکل دار این استان از تسهیلات رونق تولید خبر داد. به گزارش ایرنا، راضیه علیرضایی با بیان اینکه این واحد ها تاکنون از ۳۶۵ میلیارد تومان تسهیلات استفاده کرده‎اند، اظهار کرد: به واحدهای دارای بیش از ۱۰۰ نفر نیز که به صورت خاص مصوبه ستاد اقتصاد مقاومتی استان را داشته‎اند، تسهیلات ویژه‎ای داده شده است. وی اظهار کرد: در این زمینه در مجموع ۷۷ واحد برای استفاده از تسهیلات این بخش ثبت‎نام کردند که از این تعداد ۲۷ مورد امکان دریافت تسهیلات را یافتند.

  • بازمانده آیین‌ها

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- هنوز هم جشن‌های باستانی برای ایرانیان ارزشمند و پرخاطره است ، گویی هویت گم شده خود را از حداقل آیین‌ها و رسم‌های به جا مانده از اجدادشان می‌جویند، هنوز هم وقتی صحبت این جشن‌ها به میان می‌آید، حاکی از حیات، زندگی و طراوت است. تصور کنید اگر ایین ها و جشن هایمان از ایران باستان تاکنون حفظ می شد، روزهای بسیاری از هرماه چراغ ها و پارچه های رنگی خیابان های شهر را زیباتر می کردو برای شاد بودن بهانه های بسیار بود. شب چله یا شب یلدا از آن جشن‌هایی است که نیکبختانه هنوز از میان نرفته است و هر ساله برای فرا رسیدنش لحظه شماری می‌کنیم.

  • فردوسی «حکیم» نیست

    ایسنا- استادیار گروه ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر اصطلاح حکیم را بخواهیم در معنای اصلی و دقیق آن بررسی کنیم، فردوسی حکیم نیست. فرزاد قائمی اظهار کرد: در گذشته گاهی لقب حکیم به صورت مجازی نیز به بزرگان داده می‌شد. به عبارت دیگر می‌توان گفت که نه تنها فردوسی بلکه بسیاری از مشاهیر دیگر نیز صرفا از آن رو که انسان‌های بزرگی بوده‌اند حکیم قلمداد شده‌اند نه آن‌که حکمت نظری را آموخته باشند.

    وی تصریح کرد: البته اختصاصا در مورد فردوسی می‌توان گفت که وی خیلی هم با حکمت بیگانه نبوده‎است.

  • «مُرسو چه کسی را کشت؟»

    رمان «مُرسو چه کسی را کشت؟»، نوشته کمال داوود و برنده جایزه گنکور، رمان اول ۲۰۱۵، با ترجمه ابوالفضل الله‌دادی توسط انتشارات «نگاه» منتشر شد. رمان «مُرسو چه کسی را کشت؟»، پاسخی است به رمان پُرآوازه «بیگانه» اثر «آلبر کامو». راوی این کتاب پیرمردی است که به سبک «سقوط»، دیگر کتاب کامو، در یک بار نشسته و برای جوانکی که مدعی است در حال نوشتن تحقیقی دانشگاهی در مورد کتاب بیگانه است، اطلاعات می‌دهد. ابوالفضل الله‌دادی در توضیح این کتاب گفته است: موضوع این رمان روایت زندگی جوان عربی به نام موسی است که در «بیگانه»‌ی آلبر کامو به‌دست مُرسو به قتل رسیده و حالا برادر جوان عرب مقتول که به همراه مادرش تنها بازمانده‌های او هستند، قصه‌ زندگی موسی را روایت می‌کند.

  • شبچره‌ی چله

    یوسف بینا*

    شعر سنتی فارسی در تاریخ هزاروصدساله خود، از یک سو مجموعه کاملی از عناصر ریز و درشت فرهنگ ایرانی در همه جنبه‌های آن است و از سوی دیگر شاعران بزرگ ایران در مراحل مختلف تاریخی بارها و بارها به احیا، بازتعریف یا نقد سنت‌های فرهنگی در آثار خویش پرداخته‌اند. از این رو اگر کسی بخواهد دوره کاملی از «فرهنگ ایرانی» با تمام گستره مفهومی و مصداقی این عبارت را به‌طور دقیق بشناسد، ناگزیر است که علاوه بر هر حوزه مطالعاتی دیگری، یک دوره کامل ادبیات فارسی، به‌ویژه شعر شاعران ایرانی را از پیش از رودکی تا سال‌های نزدیک به ما مطالعه کند.

  • عکس هفته - ۶ دی ۹۵

  • افسرده از افسردگی

    دکتر صدیقه آذری*

    دنیای اقتصاد، الهه میرزاده- با شروع فصل زمستان و طولانی شدن شبها، خیلی از ما به صورت ناخوداگاه افسرده می‌شویم یا به اصطلاح عامیانه احساس دلتنگی‌مان زیاد می‌شود، بعضی از ما بهانه‌گیر می‌شویم و بعضی گوشه‌گیر، خیلی‌ها رمق کار کردن ندارند و خیلی‌ها حوصله حرف زدن هم برایشان نمی‌ماند. . . حالت روحی که با نشانه‌های کوچک شروع می‌شود و در صورت نادیده گرفتن عواقب وخیمی را در پی خواهد داشت، واقعا چقدر به سلامت روح و روانمان اهمیت می‌دهیم، این هفته با بررسی افسردگی سعی می‌کنیم گامی در جهت شناخت بهتر از این بیماری برداریم، اگر به سلامت روان خود اهمیت می‌دهید یا این روزها دلگیرتر از سابق شده‌اید این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

  • یبوست را چاره کنیم

    سید امیر منصور رضا دوست*

    کاهش تعداد دفعات اجابت مزاج یا دشواری در دفع مدفوع به مدت چند هفته یا بیشتر را یبوست مزمن گویند. چنانچه دفع مدفوع کمتر از سه بار در هفته صورت گیرد، شخص دچار این مشکل شده است. اگرچه شکل مزمن این بیماری بسیار رایج است، اما این عارضه مانع انجام وظایف روزانه‌ی برخی اشخاص شده و همچنین باعث می‌شود تا فرد هنگام دفع فشار زیادی را تحمل کند و بروز نشانه‌ها و علائم دیگری را تجربه کند. در یبوست شدید یا مزمن با توجه به علت اصلی دامن زننده به این عارضه، درمان یبوست تجویز می‌شود؛ هر چند در بعضی موارد هیچ دلیلی یافت نمی‌شود.

  • گنج نهان را دریاب

    مراقبت از دندان، یکی از مهمترین اولویت‌های بهداشتی است. از زمانی که دندان‌های ما شروع به رشد می کنند، والدین، دندانپزشک و معلم‌های ما، بهترین روش‌های مراقبت از دندان‌ها را در اختیار ما می‌گذارند. در حقیقت، بهترین راه رسیدن به دندان‌هایی سفید، بی‌بو و سالم، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه است. استفاده از دهان‌شویه‌ها نیز برای بهداشت دهان و دندان بسیار موثر است. امروزه محصولات موثری در داروخانه‌ها و فروشگاه‌ها یافت می‌شوند که کمک بسیار زیادی به بهداشت دندان می‌کنند. در این میان، راه‌های خانگی نیز می‌تواند مفید واقع شود.

  • بریده جراید

    خطر رانش زمین در ۳ روستای خراسان‌شمالی جدی است

    روزنامه مردم سالاری نوشت: معاون امور مسکن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی‌خراسان‌شمالی گفت: در سه روستای این استان خطر رانش زمین جدی است. علی روحانی اظهار کرد: روستاهای گلی و عرب از توابع شهرستان بجنورد و قره چای از شهرستان مانه و سملقان را خطر رانش زمین تهدید می‌کند. وی ادامه داد: تا اکنون از سوی مشاوران مجرب گزینه‌هایی به اهالی روستا پیشنهاد شده اما هنوز ساکنان این منطقه به جمع بندی کامل در این حوزه نرسیده‌اند. روحانی با بیان اینکه مسئله جابه‌جایی روستا در قره‌چای شهرستان مانه و سملقان به عنوان گزینه نهایی مطرح است، افزود: با وجود اینکه خطر رانش در این منطقه بسیار جدی است اما همچنان مردم مقاومت کرده و حاضر به جابه‌جایی نیستند.

  • آقا بزرگ شهیدی؛ حکیم وارسته

    رضا سلیمان نوری*

    یکی از خاندان‌های پرسابقه مشهد که چهره‌های شاخص فرهنگی بسیاری از آن در جامعه علمی و دینی ایران جلوه کرده است، خاندان بزرگ شهیدی است. خاندانی که بر حسب مدارک معتبر، نسب‌شان به امام جعفر صادق(ع) می‌رسد. شهیدی خواندنشان هم به دلیل شهادت جد اعلای ایشان یعنی میرزا محمدمهدی در دوران کوتاه سلطنت نادر میرزا، فرزند شاهرخ شاه در مشهد است. شهادتی که به دلیل تلاش وی برای جلوگیری از غارت حرم مطهر رضوی از سوی این شاه خود خوانده صورت گرفت. اما برترین چهره معاصر این خاندان کسی جز حکیم و فقیه برجسته آقا بزرگ حکیم، معروف به «میرزا عسکری» و مشهور به «آقابزرگ شهیدی» نیست.

  • ایجاد ۱۱۰ هزار شغل جدید در خراسان رضوی

    ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: بر اساس برنامه‏ریزی‏ها تا پایان دولت یازدهم بیش از ۱۱۰ هزار فرصت شغلی جدید به ظرفیت اشتغال موجود استان افزوده می‎شود. علیرضا رشیدیان با بیان اینکه این میزان اشتغال با راه‎اندازی پروژه‎‏هایی که مراحل نهایی خود را می‎گذراند، ایجاد خواهد شد، اظهار کرد: با تحقق این امر تا حدودی مشکل اشتغال در استان مدیریت می‎شود و تلاش خواهد شد که این وضعیت و بهبود رونق تولید در حوزه صنعت و کشاورزی ادامه یابد. وی با اشاره به مطالعه‎‌ای در خصوص اشتغال استان با مشارکت بخش دانشگاهی، صنعت وکشاورزی بر اساس سند چشم‌انداز و نیز آمایش استان و سایر اسناد بالادستی، افزود: سالانه باید برای مدیریت اشتغال استان ۱۰۵ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شود؛ براساس اعلام مرکز آمار ایران از تابستان سال ۹۴ تا همین فصل در سال جاری، با تلاش بخش خصوصی، همکاری بانک‎ها و دولت بیش از ۱۲۰ هزار فرصت شغلی جدید به مشاغل موجود استان افزوده شده است.

  • آغاز احداث ۵۳۰ واحد مسکونی ویژه زوج‌های جوان در مشهد

    دنیای اقتصاد- عملیات اجرایی احداث ۵۳۰ واحد مسکونی ویژه زوج‌های جوان با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان توسط آستان قدس رضوی در مشهد مقدس آغاز شد. حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در مراسم آغاز عملیات احداث مجموعه مسکونی زوج‌های جوان، اشتغال، ازدواج و مسکن را سه دغدغه‌ اصلی جوانان خواند و اظهار کرد: تسهیل و فراهم آوردن شرایط ازدواج برای جوانان یکی از موثرترین راهکارها در کاهش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است. وی با اشاره به اینکه بیشترین درخواست‌ها از آستان قدس رضوی مربوط به امر اشتغال بوده است، اضافه کرد: امکانات و ظرفیت‌های ایران اسلامی بسیار گسترده و فراوان است و قطعا با یک مدیریت شایسته می‌توان بسیاری از مشکلات موجود را مرتفع کرد.

  • ۷۱ شهر استان در افق ۱۴۲۰ کسری جدی آب خواهند داشت

    ایسنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به اینکه در تابستان گذشته ۳۰ شهر استان در تنش آبی به سر بردند، گفت: در افق ۱۴۲۰ از ۷۳ شهر خراسان رضوی ۷۱ شهر با کسری جدی آب مواجه خواهند بود. حسین اسماعیلیان در نشست تخصصی بررسی بحران کمی و کیفی آب خراسان رضوی در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت استحصال آب در شهرهای استان به جز مشهد ۷۵۰۰ لیتر بر ثانیه است که در افق ۱۴۲۰، با حفظ این ظرفیت و با توجه به توسعه‌ای که در شهرها اتفاق می‌افتد، ۶۹۰۰ لیتر بر ثانیه نیاز آبی خواهیم داشت.

  • تعطیلی۳۰ نمایندگی برند تقلبی پوشاک در مشهد

    تسنیم- رئیس اتحادیه پوشاک مشهد گفت: ۳۰ فروشگاه نمایندگی برند تقلبی در مشهد تعطیل شد. مهدی لسان‌طوسی افزود: در ابتدای عملیات شناسایی برندها در مشهد ۴۵ فروشگاه شناسایی شده و از این تعداد ۳۰ عدد مستندات لازم را نداشتند و تابلوی آن‌ها پایین کشیده شده است. با توجه به اقدامات انجام شده در این راستا باید گفت که تعداد ۱۵ باب از فروشگاه‌هایی که اقدام به فروش برند دارند واقعی بوده و به‌صورت کاملاً قانونی فعالیت می‌کنند. رئیس اتحادیه پوشاک بیان کرد: خراسان رضوی و شهر مشهد اقدامات مناسبی در حوزه پوشاک خارجی داشته و با توجه به اینکه ظرفیت‌های تولید داخلی برای تمام کالاهای گروه پوشاک وجود دارد برای انواع خارجی سختگیری بسیار زیادی لحاظ می‌شود.

  • بدهکاری ۸۰ میلیارد ریالی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی

    ایرنا- مدیر دفتر حفاظت بهره‌برداری منابع آب شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: این شرکت هم‌اکنون ۸۰ میلیارد ریال بابت اجرای طرحهای تعادل بخشی منابع آبهای زیرزمینی به پیمانکاران بدهکار است. محمداحسان محمدزاده لاری افزود: برای استان خراسان رضوی در سال جاری ۲۱۵ میلیارد ریال در این زمینه در نظر گرفته شده که تاکنون هیچ مبلغی پرداخت نشده است. وی بیان کرد: اجرای طرحهای تعادل بخشی آبهای زیرزمینی در خراسان رضوی از مصوبات شورای عالی آب کشور است که در این استان در حال اجراست. وی گفت: هم اکنون ۱۵ طرح تعادل بخشی به منظور حفظ و احیای سفره های آبهای زیرزمینی در خراسان رضوی که یکی از بحرانی ترین منابع آبهای زیرزمینی کشور را دارد، در حال اجراست.