شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه‌نامه اصفهان 17-11-1402

  • دام‌گستران بورسیه

    نسیم زمانی: کلاه‌برداری ۲ هزار میلیارد ریالی در اصفهان و شکایت ۳۰ نفر نسبت به فعالیت غیرمجاز یک شرکت قلابی درزمینهٔ بورسیه کردن دانشجویان و اعزام آنان به کشور روسیه ازجمله خبرهای این روزهایی است که بیش از هر زمان دیگر، دانش آموزان و دانشجویان مصمم به ادامه تحصیل در کشورهای دیگر بوده و شرکت‌های مجاز و غیرمجاز هم برخی با آگاهی از این سودای بزرگ، تله‌هایی را برای به دام انداختن این علاقه‌مندان به مهاجرت پهن می‌کنند.
  • عجایب نوروزی؛ دستاورد جدید مسوولان شهری

    گروه گزارش:در تمام جهان، روز‌های خاص و عید‌های مرسوم، زمانی مناسب برای سفر و استراحت شهروندان را فراهم می‌کند. در این بازه‌های زمانی، گسترش گردشگری و آسایش و آرامش شهروندان، اولویت سیاست‌گذاران شهری است؛ تا با فراهم کردن وضعیتی مطلوب، درآمدی مناسب نیز در شهر ایجاد شود و یا حداقل گردشگران، با برندی جدید در رابطه با آن شهر مواجه شوند. اصفهان به عنوان یکی از شهر‌های توریستی معروف خاورمیانه، سال‌های سال مقصد گردشگران بسیاری بوده و شهروندان اصفهان نیز از این فرصت استفاده‌های خوبی برده‌اند.
  • وقتی اصناف به سرای حاشیه می‌روند

    لیلی زواره‌ای: در آینده نزدیک وزن اقتصادی شهرها روی واحدهای تجاری کنار خیابان‌ها سنگینی نمی‌کند. هایپرها و مال‌ها جایگاه خود را در خیابان‌های شهر پیداکرده‌اند. رقابت برای تصاحب محله‌ها کار را به‌جایی رسانده که در مواردی چند هایپرمارکت با برندهای مختلف را می‌توان در یک خیابان کنار هم دید.حالا سراها هم به اقتصاد خرده‌فروشی اصفهان اضافه‌شده‌اند. هایپرها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای اما تفاوت‌های بنیادی با بازارهای شهر اسلامی دارند. بازارها در شهرهای اسلامی پیشینه طولانی در فرهنگ و تمدن خاورمیانه و شمال آفریقا دارند. فروپاشی نظام بازار و انفجار تعداد واحدهای تجاری، به همراه رکود تحمیلی، فضای اقتصادی اصفهان را آن‌چنان تحت‌الشعاع قرار داده که در حال حاضر برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار پرمنفعت، باید از دانش کافی و هوش تجاری، بهره‌مند بود؛ نکته‌ای که در شهرها مغفول مانده و به همین دلیل هایپرها و مگامال‌ها توانستند از میان یک بازار مخروبه، سربلند کنند. می‌توان گفت که آینده اقتصادی شهرها در دست مراکز تجاری به سبک هایپرمارکت، مال‌ها و شهرک‌های تجاری-تفریحی است.
  • حل چالش صنعتگران اصفهانی به جد دنبال می‌شود/ اصفهان با چالش‌های اساسی رو‌به‌رو است

    جلسه مشترک انجمن مدیران صنایع اصفهان با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد. در این رویداد بر هدف هم‌افزایی در مسیر حل چالش‌های صنعتگران اصفهانی و جلوگیری از سرمایه گریزی از این استان تاکید شد.
  • انتخاب‌های صحیح پس از مواجهه با بحران

    مواجهه با بحران در ذات و سرشت مدیریت بر کسب‌وکار نهفته است و از آن گریزی نیست، شرکت‌ها در طول چرخه عمر خود بارها با بحران‌های متعدد متاثر از عوامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بازار مواجه می‌شوند و با برون‌رفت از آن‌ها میزان تاب‌آوری و استحکام خود را می‌سنجند.
  • بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه توانمندیهای ذوب آهن اصفهان

    حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز دوشنبه ۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ از نمایشگاه توانمندیهای تولیدات داخل در محل حسینیه امام خمینی (ره) بازدید کردند.
  • پـول گریزپـا

    باران مدرس: درحالی‌که نرخ استهلاک، نرخ سرمایه‌گذاری اصفهان را درنوردیده و نام این استان در میان ۷ استان آخر سرمایه پذیر کشور قرارگرفته، اتاق بازرگانی اصفهان از طراحی کیف سرمایه‌گذاری این استان خبر می‌دهد. رئیس گروه سرمایه‌گذاری اتاق درعین‌حال تأکید کرده که به علت نبود منابع کافی در بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات باید به فکر منابع جدید مالی بود. وقتی بانک‌های استان تسهیلات نمی‌دهند و سرمایه‌گذار هم از حضور در اصفهان و تعیین تکلیف پروژه‌های پیشران توسعه و پروژه‌های نیمه‌کاره عمرانی و صنعتی استقبال نمی‌کند، طراحی کیف سرمایه‌گذاری اصفهان مشکلی را حل می‌کند؟ در حال حاضر پرتال جامع و پنجره واحد سرمایه‌گذاری که توسط اداره کل اقتصاد و دارایی استان راه‌اندازی شده، فعال است که حدود۸۰درصد فرصت‌های ارائه‌شده در آن در حوزه گردشگری و خدمات بوده و مابقی به صنایع غذایی و تبدیلی اختصاص دارد. شواهد نشان می‌دهد که برآیند سیاست‌گذاری‌ها برای جذب سرمایه در استان اصفهان به نتیجه نرسیده و نقشه راه اجرایی و عملیاتی نیز وجود ندارد. انتظار این است که اتاق بازرگانی در کنار طراحی کیف سرمایه‌گذاری، راهکاری برای افزایش رغبت سرمایه‌گذاران برای حضور در فضای اقتصادی نصف جهان ارائه دهد.
  • نرخ استهلاک سرمایه بالاتر از رشد سرمایه‌گذاری

    گروه محتوا: جلو بودن استهلاک از سرمایه‌گذاری، ناگزیر تبعاتی مانند کاهش تولید، نزول درآمد سرانه واقعی، کاهش رفاه، کاهش پس‌انداز ملی، کاهش درآمدهای دولت و در نهایت واگرایی اقتصاد ایران نسبت به اقتصاد جهان را به دنبال دارد. از سوی دیگر یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد در کشور است که برای دستیابی به آن ابزار مختلفی مورد نیاز است.
  • ۶۷ ساختمان بلند ناایمن در کلانشهر اصفهان شناسایی شد

    رییس اداره نظام مهندسی و مقررات ملی و کنترل ساختمان راه و شهرسازی اصفهان گفت: ۶۷ باب از ساختمان‌های بلندِ ناایمن شناسایی شده در استان، در کلانشهر اصفهان و حائز اهمیت ارزیابی در برابر حوادث تشخیص داده شد.
  • ۳۶ درصد تخلف‌های ساختمانی در اصفهان مربوط به «اضافه ساخت» است

    مدیر کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ شهرداری اصفهان گفت: بیشترین پرونده‌های تخلف ساختمانی در این کلانشهر با سهم ۳۶ درصد مربوط به «اضافه ساخت مازاد بر پروانه» است.
  • واحدهای آلاینده‌ برای خروج از حریم اصفهان تسهیلات دریافت می‌کنند

    مدیرکل دفتر فنی استانداری اصفهان گفت: واحدهای آلاینده‌ای که نسبت به انتقال از حریم شهری در موعد مقرر اقدام کنند، بسته تشویقی تسهیلات دریافت خواهند کرد. به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی استانداری اصفهان، محمد یوسف زاده افزود: واحدهای آلاینده‌ای که در مدت ۶ ماه نسبت به انتقال از حریم شهری اقدام کنند، می‌توانند از بسته‌های تشویقی بهره‌مند شوند.
  • دستمزدهای ما و آنها

    مهدی برزین: نابرابری درآمدی در بیشتر کشورها روز به روز در حال افزایش است. چشم‌انداز کوتاه‌مدت از اقتصاد خاورمیانه نیز با افزایش قیمت‌های انرژی و مواد غذایی به شکل تیره‌ای ترسیم می‌شود. به نقل از یک پایگاه خبری در حوزه خلیج فارس، به دلیل فقر رایج، مخارج اقلام ضروری بیش از ۶۰ درصد از کل سبد مصرف‌کننده را تشکیل می‌دهد، اما بعضی از کشورهای خاورمیانه نشان داده‌اند که می‌توانند وضع موجود را بهبود ببخشند.
  • دستمزد دستوری، گرفتار جبر جغرافیا می‌شود؟

    نفیسه زمانی نژاد : ناهمخوانی دستمزد کارگران با نرخ تورم از موضوعات غیرقابل‌انکار این سال‌هایی است که شرایط اقتصادی دشوارتر و درنتیجه با فاصله‌ای معنادار میان مزد و تورم ،خط فقر این قشر،عمیق‌تر و معیشت و امنیت شغلی آن‌ها درمخاطره افتاده است. در این برهه پر چالش ،عده‌ای سعی بر جبران مشکلات با پیشنهاد‌هایی مانند تعیین مزد کارگران بر اساس تورم موجود و تعیین مزد منطقه‌ای داشته‌اند. امری که با عنوان شدن در قانون کار ،شورای عالی کار را موظف می‌کند همه‌ساله میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور یا صنایع مختلف و با توجه به معیارهای تورم و هزینه معیشت، تعیین کند، حال‌آنکه سال‌هاست چنین معیارهایی در نظر گرفته نشده است.
  • چالش شکستنی شدن و کلنگی شدن شهرهای استان اصفهان

    رئیس اداره طرح‌های توسعه شهری و معماری راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: نهمین و دهمین چالش پیشِ رو در نظام شهرسازی استان اصفهان چالش‌های شکستنی شدن و کلنگی شدن شهرهای استان است.
  • ۱۵ منطقه به مناطق نمونه گردشگری استان اصفهان افزوده می‌شود

    مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اصفهان گفت: ۱۵ منطقه به دیگر مناطق نمونه گردشگری استان اصفهان در راستای توسعه و رونق صنعت گردشگری افزوده خواهد شد.
  • طرح‌های فناورانه و پیشران ۱۹ استان در رویداد «نِکست» ارائه شد

    معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از حضور و ثبت‌نام شرکت‌های فناور و دانش بنیان و ارائه طرح‌های پیشران از ۱۹ استان در نخستین رویداد «جایزه ملی فناوری نِکست» خبر داد. مراسم اهدای «جایزه ملی فناوری نکست» اول و دوم اسفند امسال توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌ بنیان ریاست‌ جمهوری در اصفهان برگزار می‌شود. این رویداد با شعار «ایران پیشرفته با فناوری‌های نوظهور» با هدف حمایت از توسعه سبد محصولات شرکت‌های فناور کشور برگزار می‌شود و دارای سه محور اصلی «هوش مصنوعی، رُباتیک و صنعت نسل چهار»، «اتصال‌پذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک» و «زیست فناوری و زیست مهندسی» است.
  • تقویت تحمل گیاه گندم در برابر تنش‌های محیطی با دستاورد محققان ایرانی

    محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با مطالعه و بررسی ویژگی‌های کیفی موسیلاژهای ریشه گندم در حضور قارچ هم‌زیست Piriformospora indica، اثر آن را بر ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی خاک بررسی کردند.
  • ترغیب دانشجویان به فعالیت در زیست‌بوم فناوری از طریق انجمن‌های علمی دانشجویی

    اولین رویداد هم‌اندیشی فناورانه دبیران اتحادیه‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی کشور با عنوان «روشنا» و با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دبیران اتحادیه‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی کشور در این شهرک برگزار شد. هدف این رویداد افزایش تعامل میان این انجمن‌‌ها و پارک‌های علم و فناوری باهدف گسترش هسته‌های فناور در زیست‌بوم فناوری کشور است.
  • دغدغه‌های زندگی روزمره بر کاهش انگیزه کتاب‌خوانی تأثیر می‌گذارد

    امیرحسین جعفری: اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی بر هیچ‌کس پوشیده نیست و همان‌طور که میدانیم یکی از مهم‌ترین روش‌های افزایش توانمندی‌های کودک، کتاب‌خواندن برای وی است. شاید پیش خود فکر کنید کودکان با خواندن کتاب فقط مدتی را در کنار مادر یا پدر به آرامش سپری می‌کنند و تنها فایده آن خوب به خواب رفتن کودک است اما این کار نه‌تنها برای امروز کودک مفید است بلکه روی شخصیت آینده وی نیز تاثیر مستقیم دارد.کودکان نیازمند آموختن مهارت‌های زندگی است و کتاب، منبعی مورد اعتماد در این زمینه است.
  • بررسی آثار رفتار مالیات گیرندگان بر آینده صنف زرگری

    بدون حاشیه به اصل مطلب بپردازیم . دولت با تمرکز مالیاتی بر صنف زرگری، سه هدف را دنبال می‌کند. اول درآمد خود را از راه وصول بهینه مطالبات (و نه افزایش ضریب مالیاتی) بیشتر می‌کند. دوم در راستای پیوستن ایران به FATF ، قوانین مبارزه با پول‌شویی را اجرایی می‌کند و سوم قصد تارومار کردن نسلی از زرگرها را دارد که با پشتوانه چند نسل سَلَف خود، طلا انباشته‌اند و مالیات نمی‌دهند. دولت قصد جایگزین کردن این نسل را با نسلی دارد که مالیات می‌دهند . می‌توان به جرات گفت که هر سه هدف خود را نیز اجرایی می‌کند و آینده صنف زرگری از آن کسانی است که تصمیمات دولت را پذیرفته و اجرا کنند.
  • ذوب‌آهن اصفهان تأمین‌کننده اصلی پروژه‌های ریلی کشور

    مهدی کوهی دیروز دوشنبه شانزدهم بهمن طی نشستی خبری با رسانه‌های ملی و محلی گفت: ذوب‌آهن در آستانه ۵۳ سالگی قرار دارد و پیش‌ران مگا پروژه‌های توسعه راه‌آهن سراسری کشور است، این شرکت یکی از عوامل کمک‌رسانی به حمل‌ونقل کشور در حوزه راه‌آهن است که ۹۵ درصد آن در کشور و هم عمده آن توسط شرکت ذوب‌آهن انجام می‌شود.
  • مدیرعامل فولاد مبارکه آخرین دستاوردهای این شرکت را به حضور مقام معظم رهبری ارائه کرد

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز دوشنبه ۹ بهمن‌ماه از غرفه فولاد مبارکه در نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخل که در محل حسینیه امام خمینی(ره) برپا شده بود، بازدید به عمل آوردند و در جریان آخرین دستاوردها و توانمندی‌های تولید این شرکت قرار گرفتند.
  • انتخابات قوی، تقویت امنیت جامعه و تعالی کشور و سازمان را در پی دارد

    مدیرعامل فولاد مبارکه در جلسه کمیته مدیریت شرکت گفت: انتخابات قوی، تقویت امنیت جامعه و تعالی سازمان و کشور را در پی دارد؛ درعین‌حال شرکت نکردن در انتخابات بستر مناسبی برای تهدیدهای بیشتر بیگانگان فراهم می‌کند.
  • اجرای موفقِ پروژه‌های توسعه نورد گرم

    مدیر اجرای پروژه‌های توسعه نورد گرم فولاد مبارکه با اشاره به توقف سالانه نورد گرم که از تاریخ ۱۴۰۲.۱۰.۱۹ به مدت ۱۳ روز گفت: تعداد ۴ پروژه بزرگ در حوزه‌های برق و اتوماسیون نورد گرم با موفقیت انجام و این خط تولید بسیار استراتژیک و حساس با آمادگی کامل تحویل همکاران حوزه بهره‌برداری شد.
  • فولاد مبارکه، نگهبان چراغ دانش

    در نخستین هم‌اندیشی فناورانه دبیران اتحادیه‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی کشور با عنوان «روشنا»، محمد یاسر طیب نیا مدیرعامل فولاد مبارکه عنوان کرد: مصمم هستیم در حوزه تکنولوژی به جای دنباله رو بودن پیشرو و پیش‌گام باشیم در این آیین، محمد یاسر طیب نیا مدیرعامل فولاد مبارکه در سخنانی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چنین آئینی در فولاد مبارکه و گردهمایی نخبگان در بزرگ‌ترین مرکز صنعتی فولاد کشور گفت: افتخار ما این است که فولاد مبارکه مولود انقلاب است. امروز باگذشت بیش از سه دهه از فعالیت این شرکت خوشبختانه صنعت فولاد کشور و خاصه فولاد مبارکه به نقطه قوت نظام مبدل شده است.
  • فولاد مبارکه الگوی سرمایه‌گذاری در حوزه دانش‌بنیان است

    نخستین هم‌اندیشی فناورانه دبیران اتحادیه‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی کشور با عنوان «روشنا» به میزبانی فولاد مبارکه و با حضور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، مدیرعامل، معاونین و مدیران فولاد مبارکه روز شنبه چهاردهم بهمن‌ماه در محل برگزاری همایش‌های مرکز تحقیقات فولاد مبارکه برگزار شد.
  • مهاجرت فولادمبارکه به کنار دریا برای ما افتخار آفرین است

    وزیر صمت در آئین آغاز عملیات اجرایی طرح‌های توسعه‌ای فولادهرمزگان با بیان اینکه مهاجرت فولادمبارکه به کنار دریا برای ما افتخار آفرین است، گفت: ما باید به سمت ایجاد صنایع پایین دست با ارزش افزوده بالاتر برویم و این مهم‌ترین کاری است که باید دنبال شود.
  • فولاد مبارکه الگوی تامین انرژی

    نخستین برنامه «جام رسانه‌ای امید» با حضور جمع کثیری از اصحاب رسانه استان اصفهان و معرفی برگزیدگان در حرم زینبیه اصفهان برگزار شد. محمدجواد براتی، مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه در این برنامه گفت: علاوه بر دستاوردهایی که در دوران ساخت فولاد مبارکه عاید کشور شده است، امروز شاهد آن هستیم که از ۳۰ میلیون تن فولادی که در کشور تولید می‌شود بالغ بر ۱۰ میلیون تن آن سهم گروه فولاد مبارکه است.
  • دستفروشی شغل است

    داریوش مجد: توجه به بخش غیر رسمی اقتصاد از این نظر اهمیت دارد که نه تنها این موضوع نشان دهنده دوگانگی در ساختار اشتغال و بخش اقتصاد است که بیانگر دوگانگی در بازار کار شهرها نیز محسوب می‌شود. اشتغال غیر رسمی و در راس آنها دستفروشی، گاه به عنوان مکمل بخش رسمی و زمانی در مقابل آن ظاهر می‌شود. آنچه که نباید از نظر دور داشت سهم قابل توجه اقتصاد غیررسمی در تولید ناخالص داخلی شهرهاست. این شغل‌ها نقش مهمی در کاهش فشارهای ناشی از بحران‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی و تخفیف تاثیرات آن دارد. مشاغل غیر رسمی با کمترین هزینه بخشی از نرخ مشارکت کنندگان اقتصادی را به سوی خود جذب کرده اما ردپا و آمار و یا مطالعه مشخصی در این خصوص وجود ندارد.
  • کاربرد هوش مصنوعی در ازدیاد برداشت نفت

    انتشارات طلوع مجد کتاب «کاربرد هوش مصنوعی در ازدیاد برداشت نفت» را به چاپ رساند.
  • عجیب‌ترین گجت‌های نمایشگاه فناوری CES در ۲۵ سال گذشته

    نمایشگاه CES۲۰۲۴ قرار است بهترین و مبتکرانه‌ترین فناوری‌ها را در وگاس به نمایش بگذارد اما گاهی اوقات هم ممکن است ارائه‌دهنده بدترین‌ها باشد هر نوع گجتی برنده نیست و همان طور که معلوم است، تعدادی از آنها بازنده کامل هستند. نمایشگاه بزرگ فناوری «CES ۲۰۲۴» در حال برگزاری است اما می‌توانیم زمان را به عقب برگردانیم تا در نمایشگاه‌های CES سال‌های گذشته شرکت کنیم.
  • شاهین شهر میزبان دومین همایش هوش مصنوعی

    دومین دوره از همایش هوش مصنوعی، چهارشنبه ۲۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ در شاهین شهر اصفهان برگزار می‌شود.