شماره روزنامه ۶۱۵۵
|

ویژه‌نامه اصفهان 21-09-1402

  • مسـافـران سـرگـردان

    نفیسه زمانی نژاد: مدت‌هاست که مردم برای جابجایی و سفرهای برون‌شهری با مشکل کمبود بلیت اتوبوس روبرو شده‌اند. حال‌آنکه بر اساس آمار، بالغ‌بر ۸۰ درصد از سفرهای بین‌شهری با این وسیله نقلیه انجام می‌گیرد. شرایطی بسیار دشوار که بنا به گفته رئیس هیات مدیره اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسافربری کشور به دلیل کاهش یافتن تعداد فعالیت اتوبوس‌ها است. این‌گونه که ظرف دو سال اخیر تعداد اتوبوس‌های برون‌شهری از ۱۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به ۶ هزار و ۵۰۰ دستگاه تقلیل یافته و در این میان فرسودگی این ناوگان نیز بر چالش کمبود اتوبوس و بلیت دامن زده است .
  • با تشکر از باد

    گروه گزارش- آلودگی هوا اصفهان رکوردهای جالب و غم‌انگیزی را در این دوره به ثبت رساند و به مقام آلوده‌ترین شهر خاورمیانه به مدت یک روز دست‌یافت. اگرچه این مسئله در اصفهان با سوابق مفصلی همراه است و گزارش‌های تعداد روزهای سالم و پاک اصفهان نشان می‌دهد که این کلان‌شهر آلوده اصلا وضعیت خوبی ندارد و سلامت شهروندان هرروزه با آلودگی هوا تهدید می‌شود.
  • سلاطیــن فــــروش قسطـــی

    لیلی زواره‌ای- بعد از به ثمر رسیدن سهم هایپرها،مال‌ها و مگا مال‌های بزرگ فروش انواع کالا از بازار، حالا چند سالی است که فرش، لوازم‌خانگی و کالای الکترونیک در قالب فروشگاه‌های بزرگ و لوکس زنجیره‌ای به دنبال سهم خود از این بازار پر رکود هستند. این فروشگاه‌های بزرگ که تقلیدی ناشیانه از مدیا مارکت‌های آلمانی هستند، با عرضه لوازم‌خانگی در ایامی که قدرت خرید مردم کاهش‌یافته، به تبلیغات گسترده تلویزیونی و محیطی دست‌زده‌اند که البته در جذب مخاطب و مشتری هم موفق شده و فروشندگان خرد را در ۸صنف خاکسترنشین کرده‌اند. آن‌ها برای جذب مشتری، اول طرح‌های فروش اقساطی بلندمدت را اجرا کردند. بعد متوجه شدند مشکل مردم نداشتن دسته‌چک است و با همکاری بانک‌ها موفق شدند این مشکل را هم از سر راه بردارند که این موضوع شائبه همکاری و بنگاه‌داری جدید بانک‌ها در راه‌اندازی این فروشگاه‌ها را تقویت کرد. رفع مشکل خرید جهیزیه هم هدف بعدی آن‌ها بود. البته در شرایطی که مردم توان خرید نقدی ندارند، خرید اقساطی جذاب شده اما اقساط هایپرهای لوازم‌خانگی فرمول خاص خود را دارد.
  • استراتژی تامین مالی برای تحول دیجیتال

    اقدامات و ابتکارات اولیه برای فراهم آوری بودجه تحول دیجیتال عنصر حیاتی در تقریباً همه پروژه‌‌ها‌ی ازاین‌دست است. معمولا به نتیجه رسیدن یک تجربه استراتژی تحول دیجیتال، بسته به‌اندازه شرکت و دامنه تحولات برنامه‌ریزی‌شده، چند سال طول می‌کشد. در این مدت مدیران ارشد شرکت‌‌ها‌ با فشار‌های زیادی از جانب ذی‌نفعان مختلف اعم از سهام‌داران و مدیران و کارکنان مواجه هستند و آن‌ها اغلب انتظار دارند نتیجه سرمایه‌گذاری‌‌ها‌ در این حوزه را بسیار زودتر از این مدت‌زمان ببینند و این عجله وقتی بسیار تشدید می‌شود که شرکت‌‌ها‌ در مضیقه مالی نیز قرار داشته باشند.
  • ضرورت بهره‌گیری از نظرات نخبگان تولید و صنعت در تصمیم‌گیری‌ها

    به گزارش دنیای اقتصاد رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست اظهار کرد: شرایط به‌گونه‌ای است که در صنعت و تولید هر روز با چالش جدیدی روبرو هستیم و فعالان اقتصادی در فضایی آرام و بدون دغدغه امکان فعالیت ندارند.
  • مدیریت چالش‌های احداث خط ۲ مترو

    مدیرعامل سازمان قطارشهری اصفهان ضمن تشریح روند فعالیت این سازمان در خصوص احداث خط ۲ مترو گفت: ۳ چالش مهم ترافیک شهری، میراث فرهنگی و جابجایی تأسیسات در احداث خط ۲ مترو مدیریت و ساماندهی شده است.
  • فصل سرد پوشاک

    نفیسه زمانی‌نژاد: سیر صعودی قیمت پوشاک به‌ویژه گرم زمستانه همراه با رکود وبی رونقی این بازار در شرایطی مشاهده می‌شود که بازار از کالاهای متنوع اشباع و کمبودی وجود ندارد. اما قدرت مالی مردم پایین وتوانی برای خرید این اجناس گران‌قیمت ، باقی نمانده است. به عبارتی به میزانی اولویت‌ها فراوان است که ظاهراً خرید پوشاک خارج از سبد هزینه‌ها و در حال تبدیل به کالایی لوکس است.
  • انتظاری جز آلودگی هوا، با نادیده گرفتنِ شرایط اقلیمی اصفهان وجود ندارد

    رئیس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: با بارگذاری هایی که با نادیده گرفتنِ شرایط اقلیمی اصفهان شکل می گیرند نباید انتظاری غیر از شرایط آلودگی هوا را برای این خطه داشت.
  • مدیران جدید بازار شهر

    باران مدرس- بازار بزرگ، سنتی و تاریخی اصفهان در حالی در قلب منطقه ۳ شهری جا خوش کرده که حجره‌ها و راسته‌هایش از هویت، اصالت و شخصیت واقعی این بازار تاریخی دورمانده‌ و کاسبان و دست‌فروشان چهره‌ آشفته‌ای از آن به تماشا گذاشته‌اند. آنچه سبب دور ماندن بازار از هویت و اصالت دیرینه‌اش شده، تیشه‌ نابخردی‌ها و مدیریت‌های آزمندانه ایست که درگذر زمان‌بر تن این بازار نشسته و بدن و روح آن را ناسور کرده است. حال‌وروز این روزهای بازار بزرگ اصفهان و بازار هنر را از یک‌سو کاسبان و بازاریان و دست‌فروشان هر جور بخواهند رقم می‌زنند و از سوی دیگر عملکرد متفاوت دستگاه‌ها و نهادهای استان اصفهان در مدیریت شهری و اجرایی میدان نقش‌جهان در یک دهه گذشته باعث آسیب‌پذیری هویتی و کارکردی میدان و عدم استفاده مناسب از ظرفیت‌های منحصربه‌فرد آن شده است. تغییر مدیریت‌های پی‌درپی که هر یک با اعمال سلیقه و راهبردی متفاوت به بازار و میدان تاختند و مدیریت شهر که سالیان قبل با مرمت غیرعلمی و خیابان‌کشی‌های غیراصولی هویت چند صدساله بازار را تحت تاثیر قرارداد، آن‌چنان کارکرد آن را متاثر ساخته که جبران آن امکان‌پذیر نیست. حالا از پس سال‌ها شورای ششم قصد دارد با ایجاد هیات امنای بازار، مشکلاتی را که احصا کرده، برطرف کند.
  • دکتر مهدی نصر عضو هیات مدیره ذوب آهن اصفهان شد

    به استناد مصوبه مجمع عمومی ذوب آهن اصفهان ، در جلسه هیات مدیره این شرکت روز پنجشنبه ۱۶ آذرماه، معارفه دکتر مهدی نصر به عنوان عضو هیات مدیره ذوب آهن به نمایندگی از شرکت پویش بازرگان برگزار شد. دکتر مهدی نصر از چهره های ماندگار صنعت فولاد ومعاون سابق برنامه ریزی و توسعه ذوب آهن اصفهان است و کارنامه درخشانی در صنعت فولاد دارد.
  • تراشکاری شافت های دانیلی صرفه اقتصادی یک و نیم میلیاردی را رقم زد

    به همت تلاشگران کارگاه نورد ۳۵۰ ذوب آهن اصفهان، تراشکاری شافت های دانیالی صرفه اقتصادی یک و نیم میلیاردی را برای ذوب آهن اصفهان به ارمغان آورده است. حسین مشکین سرپرست کارگاه نورد ۳۵۰ شرکت با اعلام این خبر گفت : شافت‌های دانیلی که روی استند دانیلی مونتاژ می‌شوند در اثر کار کردن و خوردگی دچار مشکل شده بودند لذا تعمیر و تراشکاری آنها در شرکت از اواخر اردیبهشت ماه در دستور کار قرار گرفت.
  • بیست و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن شستا در ذوب آهن اصفهان

    مرحله مقدماتی بیست و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآنی خانواده بزرگ شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) ۷و۸ آذر ماه جاری در ذوب آهن اصفهان برگزار شد. مراسم افتتاحیه این مسابقات که با استقبال گسترده خانواده های ذوب آهنی همراه بود ، چهارشنبه ۸ آذر ماه با حضور آیت اله رهبر مسئول هماهنگی تبلیغات اسلامی ،آرش شفیعی سرپرست معاونت سرمایه های انسانی و توسعه مدیریت ، جمعی از دیگر مدیران و شرکت کنندگان مسابقات در محل باشگاه فجر برگزار شد.
  • اهمیت ثبت «جشن سده» در معرفی آن به مردم جهان است

    یک پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: اهمیت ثبت جهانی «جشن سده» معرفی به مردم دنیا و حفظ این میراث ناملموس ایرانی از فراموشی است.
  • ساختمان پایدار راه حل هوای پاک!

    اصفهان هفته گذشته میزبان همایش ملی پایداری در محیط های انسان ساخت شد، درست به وقت آلودگی و اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل! برهم نهی وضعیت پایدار آلاینده ها و ناپایداری ساختمان ها در مصرف انرژی در ظاهر جالب نیست اما عمق ماجرا نشان می دهد محتوا و غرض همایش یاد شده اتفاقا ضرورتی اجتناب ناپذیر برای آینده میان مدت و بلندمدت کلان شهری است که هوای پاک برایش آرزو شده، مثل خرما بر نخیل که با ادامه آن، زیر لحاف خاکستری آلاینده ها به خواب مرگ خواهد رفت.
  • نگرانی‌هایی برای آینده صنعت سنگ ایران

    گروه گزارش-صنعت سنگ اگرچه سابقه قدرتمندی در ایران دارد و به‌عنوان یک بازار عظیم، منجر به سودآوری قابل‌توجه و اشتغال‌زایی متعدد در کشور بوده است اما به‌مرورزمان این بازار و دست‌اندرکاران آن در مواجهه با چالش‌های اساسی اقتصادی و محدودیت‌های قانونی دچار افت تولید و بعضا تعطیلی واحدهای خود در معادن و کارخانه‌های سنگ‌بری شده‌اند. کاهش صادرات و موانع موجود در این مسیر نیز در کنار تحریم‌ها به چالش‌های صنعت سنگ در ایران دامن زده است. دنیای اقتصاد همزمان با نمایشگاه صنعت سنگ در اصفهان که سه هفته پیش برگزار شد، گزارشی با عنوان سردگمی صنعت سنگ و همچنین گفتگوی با بهرام شکوری رییس انجمن سنگ ایران منتشر کرد که پیرو انتشار گزارش و گفتگوی مذکور، ، نظرات گوناگونی به دفتر این روزنامه در استان اصفهان واصل شد از جمله برخی فعالان حوزه سنگ که نظرات خاص خودشان درباره این صنعت را ابراز کردند. پس به جهت نگاهی دوباره به صنعت سنگ در ایران و فراهم شدن زمینه تضارب آرا و نشر اندیشه های گوناگون پیرامون صنعت سنگ گفتگویی داشتیم با سیامک حاج سید جوادی، فعال صنعت سنگ که مشروح آن را می‌خوانیم:
  • معرفی کتاب «شهر سرخ» اثر باربارا دمیک

    باربارا دمیک، روزنامه‌نگار نامدار، همانند اثرش درباره کره شمالی، در این کتاب نیز به سراغ یکی از مخفی‌ترین زوایای جهان رفته است. او داستان یک شهر تبتی را نقل می‌کند که خارجی‌ها به‌سختی قادر به بازدید آن هستند.
  • حسابداری حلقه وصل توسعه پایدار

    دهمین دوره بزرگداشت روز اصفهان در حالی برگزار شد که سالن همایش‌های سیتی سنتر با دو هزار نفر ظرفیت، جای خالی نداشت، مهمانان، مدعوین و اعضای جامعه حسابداری، حسابرسی و مدیران مالی آمده بودند تا مناسبتی را گرامی بدارند که به نام اربابان حساب‌وکتاب سند خورده بود، استقبال شایان از این رویداد به حدی بود که تعداد زیادی از مدعوین جلسه، این رویداد را که از ساعت ۱۶ تا۲۰ و عبارت دیگر ۴ ساعت به طول انجامید را در کنار سالن و ایستاده دنبال کردند.
  • اهمیت نقش تأسیسات در بهینه‌سازی مصرف انرژی

    گروه گفتگو- اهمیت تأسیسات در حفظ انرژی ساختمان‌ها امری ضروری است که طی سال‌های بسیاری مورد بی‌توجهی قرار می‌گرفت اما حالا با بحران انرژی اهمیت تأسیسات در بهینه‌سازی مصرف بیشتر مدنظر پیمانکاران و نهاد دولت قرارگرفته است.
  • محاکمه به‌مثابه یک موجود زنده

    از اواسط سال ۱۳۸۵ شیوه عجیبی تقریبا در سراسر محاکم عمومی کشور در دادرسی‌ها متداول شد که قاضی از اصحاب دعوی و حتی گواهان می‌خواست که هر چه در ارتباط با ادعا یا دفاع دارند در صورت‌جلسه به‌صورت نوبتی بنویسند و امضا نمایند و بروند تا بعدا قاضی تصمیم بگیرد! بعد از یک هفته از ترک جلسه توسط اصحاب دعوی، آنان بایستی منتظر نتیجه این معارضه خاموش می‌شدند که به‌صورت رای دادگاه ابلاغ می‌شد یا جلسه دادرسی برای یک نوبت معارضه خاموش دیگر تجدید می‌شد تا بالاخره دادگاه به نقطه صدور رای برسد و دادخواهی خاموش پایان پذیرد.
  • اجرای طرح بهینه سازی مصرف آب کشاورزی در ۴٠٠ هکتار از مزارع اصفهان

    رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از اجرای طرح بهینه سازی مصرف آب با روش های جدید در ۴٠٠ هکتار از اراضی کشاورزی این خطه در یک سال اخیر خبر داد.
  • تلاش شبانه روزی فولاد مبارکه برای رفع ناترازی برق

    رئیس‌جمهوری در نشست مشترک مجلس و دولت در جریان تقدیم بودجه سال ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس پیش از ظهر روز سه‌شنبه ۱۴ آذرماه، طی سخنانی از اقدامات شرکت فولاد مبارکه در زمینه ساخت نیروگاه و جداسازی برق صنایع از برق خانگی و خودتأمینی تمجید کرد.
  • رویکردهای گروه فولادمبارکه برای تحقق نوآوری باز

    معاون تکنولوژی فولاد هرمزگان در حاشیه ششمین رویداد سرمایه‌گذاری فولادی‌شو گفت: نوآوری باز یکی از ابزارهای خوبی است که می‌تواند به صنایع بزرگ برای به‌روز بودن کمک کند و یکی از رویکردهای گروه فولادمبارکه در این زمینه، معرفی نیازمندی‌های خود در رویدادهایی نظیر فولادی‌شو است.
  • ماشین برداشت مواد در ناحیه آهن‌سازی راه‌اندازی شد

    با حضور مدیرعامل و جمعی از معاونان و مدیران فولاد مبارکه ، ماشین برداشت جدید در پارک شماره یک انباشت و برداشت ناحیه آهن‌سازی وارد فاز بهره‌برداری شد. محمدیاسر طیب‌نیا، پس از حضور در ناحیه آهن‌سازی، از روند اجرای شات‌دان سالیانه و پروژه به‌روزرسانی سیستم‌های تاندم مداوم، پروژه بومی‌سازی و بهینه‌سازی ماشین جوش لیزری CO۲ دوازده کیلوبایتی و پیشرفت احداث نیروگاه گازی شماره ۲ بازدید کرد و از تلاش‌های بی‌وقفه کارکنان در این بخش‌ها قدردانی کرد.
  • صرفه‌جویی قابل توجه با اتصال شبکه ریلی به چشمه‌های باری کشور

    مدیرعامل شرکت توکاریل گفت: مجموعه ریلی کشور ظرفیت‌های بسیار خوبی را دارا است و اگر شبکه ریلی بتواند به چشمه‌های باری کشور وصل شود طبیعتاً صرفه‌جویی بسیار خوبی را خواهیم داشت.
  • تحول‌خواهی فولاد مبارکه با سرآمدی در نوآوری

    شرکتی در قامت فولاد مبارکه همواره برای حفظ و تثبیت جایگاه خود در بازارهای داخلی و جهانی، نیازمند برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های بلندمدت است، نکته‌ای که از نگاه سیاست‌گذاران و مدیران این شرکت مغفول نمانده و پنج مسیر پیشرفت نوآوری، تعالی، مسئولانه، پیشران و سبز برای توسعه این شرکت در نظر گرفته‌ شده و علاوه بر این، جهان‌ترازی همیشه در راهبرد کلان وجود داشته است.
  • ۷ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی در آستانه انتشار برای تأمین منابع مالی موردنیاز

    مهدی کویتی، معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه در آیین گرامیداشت روز حسابدار و تجلیل از کارکنان حوزه اقتصادی و مالی شرکت، از انتشار اوراق بدهی ۷ هزار میلیارد تومانی و رونمایی از طرح‌های فناوری مالی (Fin Tech) در آینده نزدیک خبر داد.
  • روایت متفاوت از بازار اشتغال

    داریوش مجد: جمعیت بیکاران ایران، جمعیتی کیفی هستند که حتی تحصیلات عالیه نیز نتوانسته است به بهبود وضعیت زندگی آن‌ها کمک کند. طبق داده‌های مرکز آمار ایران در تابستان ۱۴۰۲ سهم جمعیت بیکار فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ۴۲.۸ درصد بوده که این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به روستایی بالاتر است. تغییرات این شاخص نسبت به فصل مشابه نیز ۱.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.
  • بیستمین نمایشگاه مبلمان خانگی جایی برای اعتماد و انتخاب

    تا چند دهه پیش زمانی‌که از مبلمان صحبت می‌کردیم، مجموعه‌ای از طرح‌های ساده و تکراری و انتخاب‌های محدود پیش روی افراد مجسم می‌شد اما امروزه به مدد نوآوری و فناوری می‌توان از مبلمان به عنوان یک صنعت تمام عیار یاد کرد که تنوع چشم‌گیری را برای مصرف‌کنندگان فراهم آورده است. امروزه تولید مبلمان یک فرآیند پیچیده است که شامل ماشین آلات پیشرفته، مواد پایدار و تکنیک‌های طراحی خلاقانه می‌شود. این وضعیت به طور همزمان مدیون تحولات تکنولوژیکی و تغییر ترجیحات اجتماعی است که نوآوری در این صنعت پر تقاضا را لاجرم کرد. طراحی به کمک کامپیوتر، ماشین های CNC، برش لیزری، چاپ سه بعدی و... به ظرافت، کارآمدی و دقت تولیدات مبلمان کمک بسیاری کرده است.
  • زبان نشانه‌ها را در نگارخانه صفوی ببینید

    ۵۴ اثر به سبک تصویرسازی دیجیتال و با الهام از مفاهیم و نمادهای روزمره، با تکنیک‌های خلاقانه ترکیب شده و در نمایشگاه «زبان نشانه‌ها» در معرض دید قرار گرفتند.
بیشتر