همایش ملی پایداری در محیط های انسان ساخت برگزار شد
ساختمان پایدار راه حل هوای پاک!
اما در این همایش چه گذشت؟ پرهیز رئیس اداره مطالعات و برنامه ریزی شهری معاونت شهرسازی و معماری و عضو کمیته اجرایی برگزاری رویداد مذکور در اینباره گفت: ، همایش ملی پایداری در محیط های انسان ساخت با همکاری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان، شورای اسلامی شهر اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان و با حضور مقامات کشوری و استانی، اساتید دانشگاه، متخصصین، حرفه مندان و دانشجویان در مرکز همایش های بین المللی امیرکبیر دانشگاه ةآزاد اسلامی اصفهان در تاریخ ۱۵ و ۱۶ آذر ماه برگزار شد.
فریاد پرهیز گفت : محورهای همایش ملی پایداری در محیط های انسان ساخت شامل اقتصاد، مدیریت و برنامه ریزی شهری پایدار؛ روانشناسی محیط در معماری و شهرسازی؛ تاریخ معماری و شهرسازی ایران و جهان؛ محیط انسان ساخت و هوش مصنوعی؛ معماری ایرانی- اسلامی و گردشگری؛ رتبه بندی، مدلسازی و انرژی پایدار؛ ساختمان، تاسیسات و انرژی پایدار؛ شهرسازی، معماری و انرژی پایدار؛ نما، سیما و منظر شهری پایدار؛ محیط انسان ساخت و فرهنگ؛ معماری معاصر ایران و جهان؛ معماری سنتی و مرمت ابنیه؛ معماری و توسعه شهری؛ شهرسازی انسان محور بود که در ارتباط با این محورها حدود ۱۳۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که ۷۳ درصد مقالات در قالب سخنرانی و پوستر پس از داوری توسط اساتید دانشگاه پذیرش شدند.
او بیان داشت در این همایش پس از خوش آمدگویی رئیس محترم دانشگاه آزاد اسلامی آقای دکتر نجفی و سخنرانی آقای دکتر مهدویان معاون محترم شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان و آقای مهندس سامع رئیس محترم کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان موضوعاتی از قبیل فرهنگ پایداری در محیط انسان ساخت، نقش منابع انسانی در پایداری و کسب و کار، راهکاهای کاهش خطر فرونشست زمین در اصفهان، هوش مصنوعی و پایداری در محیط های انسان ساخت، اصول اجرای پوسته و نمای پایدار، ارائه و بررسی سیستم های رتبه بندی ساختمان های سبز و پایدار، هوش مصنوعی پیشران پایداری و تحول در شهرهای آینده، نما، سیما و منظر شهری، گفتگو میان سیاست معماری و بستر جغرافیایی در قالب سخنرانی و پنل های تخصصی توسط اساتید دانشگاه و متخصصین معماری پایدار ارائه شد. همچنین در این همایش نیز کارگاه های تخصصی با موضوعاتی از قبیل بررسی نماهای خشک و پایدار، تلفیق هنر معماری و تکنولوژی در بهره وری ساختمان ها و شهرهای آینده، معماری داخلی پایدار از ایده و اجرا، مبانی نور و نورپردازی و ... برگزار شد.
فریاد پرهیز ادامه داد یکی از پنل های تخصصی که در روز دوم همایش به آن پرداخته شد، بررسی نحوه اعطای نشان تعالی ساختمان سبز در شهر اصفهان بود، در این پنل به سه ساختمان که مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و شاخص های استفاده از شیرآلات و سرشیرهای کاهنده مصرف آب، مدیریت آب باران و زهاب حاصل از آبیاری، استفاده از سیستم های تصفیه فاضلاب خاکستری و بازچرخانی برای استفاده مجدد از پساب برگشتی، برق، گاز، انرژی های تجدیدپذیر ، توسعه سطوح سبز (بام و دیوار سبز) و پسماند که مندرج در لایحه و طرح شهرداری اصفهان و شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص ساختمان ها و فضاهای شهری سازگار با محیط زیست است، را رعایت کرده اند، پلاک سبز اعطا شد. برای تعیین این ساختمان ها ابتدا در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان دبیرخانه ساختمان پایدار و سبز تشکیل شد سپس در آبان ماه سال جاری فراخوان ساختمان پایدار توسط دبیرخانه اعلام شد و آذرماه توسط دبیرخانه و مرکز تحقیقات راه، ساختمان و مسکن وزارت راه و شهرسازی ارزیابی و بازدید از ساختمان های شرکت کننده در فرخوان انجام گرفت و در نهایت سه ساختمان در این همایش پلاک سبز دریافت کردند و دو ساختمان نیز به خاطر صرفه جویی در مصرف انرژی تقدیر شد.
فاصله حقیقت تا واقعیت در میدان عمل
وحید مهدویان معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در همین رویداد گفت: ساختمان ها یکی از ارکان اصلی توسعه اجتماعی و اقتصادی کشورها می باشند که بخش زیادی از انرژی و منابع طبیعی را مصرف می کنند. سهم این بخش از مصرف انرژی، به طور میانگین، ۳۰-۵۰ درصد است که در ایران از این درصد بیش از ۹۸ درصد از مصرف انرژی ساختمانها از محصولات نفتی و گازی تأمین میگردد.
او خاطرنشان کرد: سهم مصرف انرژی ساختمان از میزان تولید گازهای گلخانه ای در جهان، ۴۰-۵۰ درصد می باشد. رشد رو به افزایش مصرف انرژی در بخش ساختمان علی رغم پیشرفت تکنولوژی، تدوین مقررات جامع و استانداردها و تمام تلاش های همه جانبه برای بهینه سازی مصرف انرژی، مبین ناکارآمدی بودن اقدامات پراکنده در راستای بهینه سازی مصرف در این بخش می باشد.
مهدویان افزود: در بحث رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان بیش از سه دهه هست که آیین نامه ها، دستورالعملها و بخشنامه هایی در بعد ملی و محلی تدوین ، تصویب و ابلاغ شده اما آیا در بیش از یکصد میلیون مترمربع ساخت و ساز در کشور که سهم شهر اصفهان بیش از ۳ میلیون مترمربع هست، علیرغم همه دانش ما در زمینه ساختمان پایدار و تکنولوژی های نوین که در اختیار است، چقدر توانسته ایم در این زمینه موفق باشیم و در اکنون نقطه ای ایستادیم که اتلاف انرژی در ساختمانها به یکی از مسایل و مشکلات جدی در بعد ملی مطرح شده و نه تنها به مساله صرفه جویی اقتصادی، ضرر وارد کرده که به عنوان یک مساله محیط زیستی در شهرها مطرح هست.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان تصریح کرد: آنچه مسلم هست تا زمانی که سیاستهای ساخت و ساز صرفا با شاخص کمی سنجیده میشود ، اتفاقی که در مسکن مهر شاهد آن هستیم و در سالهای آتی در نهضت ملی مسکن شاهد خواهیم بود و تا زمانی که قوانین ما ضمانت اجرایی داشته باشند هر سال شاهد عقب رفتی جدی در زمینه پایداری و طبیعتا در آینده ای نه چندان دور خواهد شد و شاهد ورشکستگی محیط زیستی و بحران جدی در زمینه انرژی خواهیم بود.
وی ادامه داد: دبیرخانه ساختمان پایدار چند ماهی است که با هدف اجرای حداکثری ضوابط پایداری در طراحی و اجرای ساختمانها در معاونت شهرسازی و معماری و با همکاری مدیریت شهری، بخش خصوصی و دانشگاه شکل گرفته و تلاش ما این هست که با پر رنگ نمودن شاخص های کیفی از نوع پایداری و با بهره گیری از سیاستهای تشویقی و تنبیهی ، شاهد اقدامات جدی در این خصوص باشیم و امیدوارم در این همایش، دستاوردهای قابل قبولی داشته باشیم و یک هم افزایی و عزم جدی شاهد رشد قابل توجه ساختمانهای پایدار به نفع شهرها و شهروندانمان باشیم.
احیای زاینده رود، مطالبه ای برای
منصور شیشهفروش با ابراز امیدواری از برگزاری این همایش گفت با جمع بندی دستاوردهای همایش در آینده بتوانیم کمکی در راستای توسعه پایدار ساختمان سبز انجام دهیم
وی با بیان اینکه مطالعات بررسی شرایط اقلیمی انجام شده گفت از اقدامات و راهکارهای پیشرو می توان به برقراری حق آبه تالاب گاووخونی که از مطالبات اصلی استان هست و جلوگیری از بازگذاری جدید با توجه به احیای زاینده رود اشاره کرد که به پیشگیری از گرد و غبار و الودگی هوا و کنترل کانون های غبار منجر خواهد شد.
شیشه فروش در پایان اظهار کرد کاهش آلاینده ها نیاز به عزم ملی و همراهای نهادهای بالادستی من جمله محیط زیست خواهد داشت.
گفتنی است همایش ملی «پایداری در محیط های انسان ساخت» توسط معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان و با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان(خوراسگان) در چهارچوب دبیرخانه ارزیابی ساختمان های پایدار با همکاری شورای اسلامی شهر اصفهان برگزار شد.
همایش ملی پایداری در محیط های انسان ساخت دارای امتیاز حضور بوده و افرادی که در این همایش به صورت حضوری شرکت کردند موفق به دریافت گواهی آموزشی پایان همایش شدند.