شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • نجات‌ یافتگان

    معتادان گمنام (اِن اِی) N Narcotics Anonymous که از آن، به‌عنوان عضویت غیرانتفاعی هم یاد می‌شود، از یک شروع فروتنانه به یک موسسه جهانی رشد یافت که حتی یک ۱۰ سنتی (کوچک‌ترین واحد ارز آمریکا) هم از این افراد دریافت نکرده است. این شرکت‌کنندگان یا اعضا هستند که معمولا به تامین هزینه‌ تغذیه و امکاناتشان کمک می‌کنند و سهمشان را در بهبود فرایند، انجام می‌دهند.
  • کمبود امکانات بهداشتی در نقش‌جهان

    یکی از مهم ترین دغدغه ها برای هر کشوری که از جاذبه های طبیعی و گردشگری بسیاری بهره طبیعی و تاریخی برده است این است که چگونه گردشگران را به طرف خود جذب کنم و بهترین ایده ها برای جذب گردشگر در میان تمام راهکارهای بی بنیاد و صرفا نظریه گونه چه ایده هایی هستند. امروز تمام کشورها و شهرهای معروف جهان می‌دانند که تنها با داشتن پتانسیل طبیعی و تاریخی نمی‌توان جذب گردشگر کرد و برای شناختن و شناساندن مخاطب و جاذبه ها نیاز به راهکارهای در عین حال ساده و عملیاتی وجود دارد. همه می دانیم که صرف داشتن زیبایی، جاذبه ای به میان نمی آید و پیرو آن میزان زیبایی و به صورت منطقی و با نظر داشتن به میزان توان موجود به ویژه در جذب توریست نیاز به کوشش و فراهم کردن امکانات موجود برای راحتی و آسایش مسافران و گردشگران هم داریم. صنعت سفر و گردشگری همیشه وجود داشته و دارد و خواهد داشت. اما چیزی که نگران کننده است این موضوع است که هیچ ضمانتی برای همیشه در صدر ماندن یک مقصد مشخص وجود ندارد؛ اقتصاد، کنش‌های اجتماعی و نقص در حمل و نقل مقصد مربوطه می تواند از مهم ترین اثرات در انتخاب مردم که کجا را برای مقصد گردشگری شان انتخاب می کنند باشد. پس با این تفاسیر، اول باید خانه را آب و جارو کرد و سپس منتظر میهمان های مشتاق برای شرکت کردن بود.
  • برای یک وجب جا

    از دهه۹۰به بعد اجاره‌نشینی و خوش‌نشینی جای خود را به اجاره‌نشینی و حاشیه‌نشینی داده است! مهاجرت از محله‌های قابل سکونت بالا و مرکز شهر به حاشیه‌ها و شهرک‌های اقماری و حتی شهرستان‌های اطراف کلان‌شهر اصفهان، رهاورد جهش افسارگسیخته تورم، تخلیه تورم در بازار مسکن به‌عنوان کالای سرمایه‌ای، سودجویی واسطه‌ها و عدم همخوانی عرضه و تقاضا در بازار ساخت‌وساز بوده است. حالا برای چندمین سال متوالی، تورم دلار روی بازار اجاره‌بها تخلیه‌شده تا مستاجران مستاصل‌تر از همیشه روانه حاشیه‌ها شوند و حتی عطای اصفهان گران، شلوغ، خشک و آلوده را به لقایش ببخشند و برای همیشه به مکانی با امنیت اقتصادی و روانی بیشتر کوچ کنند.
  • نشست زمین در بلوار صفه

    مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: نشست زمین در اثر شکستگی خط لوله پانصد انتقال آب فضای سبز موجب ایجاد حفره در بلوار صفه اصفهان روبه روی بیمارستان الزهرا به عمق ۲ متری شد.
  • صادرات، تنها راه نجات اقتصاد

    سومین رویداد برآیند بردار به منظور معرفی تیم‌های پرورش‌یافته و توانمند به فعالین حوزه تجارت با هدف سرعت‌بخشی به رشد شرکت‌های کوچک و متوسط، افزایش صادرات استان و رونق تولید و اشتغال در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
  • ما و قضیه باستیا

    ممکن است نام کلود فردریک باستیا نظریه‌پرداز لیبرال کلاسیک و اقتصاددان سیاسی فرانسوی را نشنیده باشید، اما این جمله او را اهالی اقتصاد بسیار خوانده اند و درباره اش قلم فرایی کرده اند «اگر کالاها از مرزها عبور نکنند سربازان عبور خواهند کرد» گزاره ای که باستیا فرض گرفته شاید مثال نقض هم زیاد داشته باشد، مثل همین حمله ای که روسیه با پیش فرض های خود علیه اوکراین انجام داده و دنیا را به هم ریخته است، یادتان هست آن روزها که گاز روسی خانه های مردم کی‌یف و سپس اروپا را گرم می کرد، کمتر کسی گمان می کرد کار به این جا بکشد که مرزها به جای ورود و خروج کالا، به خطی برای مبادله آتش تبدیل شوند، پس شاید در نگاه اول بتوان گفت با همین مثال نقض، فرض باستیا باطل است، خُب این هم یک نگاه است و نمی شود آن را تخطئه کرد اما مگر عالم اقتصاد، جایگاه فرض و مفروض های بی چون و چراست، مثلا درست است که راه رشدغیر سرمایه داری نتوانست نسخه‌ای جهان شمول و حتی منطبق بر ایده آل های حضرات بیرق سرخِ مسکو شود اما در روی دیگر سکه اش، راه رشد سرمایه داری دولتی را برای اژدهای زرد باز کرد، پس حتما لازم نیست کلاسیک بازهای لیبرال، خوانشی به مثابه دو دوتا چهارتای ریاضی از گفته‌های باستیا و دیگر اقتصاددانان مکتب جدید اتریش داشته باشند، همانطور که امروز دیگر آن دست نامرئی مثل سابق خریدار ندارد و طرفداران اقتصاد اجتماعی معتقدند به جای آنکه جامعه منتظر تنظیم یا متعادل شدن بازار بماند بهتر است ابزارهای سیاست گذار برای مداخله متناسب دولت به نفع رشد و توسعه پایدار را فعال کند. پس بیایید خیلی از مبحث خودمان دور نشویم، خدمتتان عرض شد که حداقل بنا به فرض باستیا، کالاها( بخوانید صادرات و واردات کالا وخدمات) می توانند بدیل سربازان مرز نورد باشند، اما صِرف رد شدن کالا وخدمات می تواند نوید‌دهنده رهایی جامعه از جنگ و قرار گرفتن آن در مسیری باشد که صلح وتوسعه پایدار را به ارمغان می آورد؟ شاید بتوان گفت اگرچه شرط لازم است اما کافی نیست، امروز دنیا دیر بر مدار تصورات آدام اسمیتی در ثروت ملل نمی‌چرخد، مزیت‌های نسبی و حتی قطعی، معیاری کلی برای تولید و صادرات محسوب نمی شوند، دنیا، دنیای رقابت بر سر خلق ایده و خلق مزیت است، نمی شود در یک جای دنیا نشست و با کندن یک‌چاه، به گنج دره جنی( رجوع شود به فیلم اسرار گنج دره جنی، ابراهیم گلستان) دست پیدا کرد تا از رهاورد آن ثروتمند شد، درست است که مثلا بن سلمان با همین گنجی که زیر پای سرزمین نیاکانش هست، می‌خواهد گاوِ مش حسن را ‌تیمار کند
  • توسعه کارخانه‌ها یکی از چالش‌های‌ مهم صنعت کشور است

    رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: توسعه و بازسازی کارخانه‌ها و صنایع کشور به سختی انجام می‌شود و این مساله یکی از چالش‌های مُبتلابه و مهم بخش صنعت ایران بشمار می‌رود.
  • حمایت به جای دخالت

    حوزه تولید و بخش صنعت و معدن ایران مظلوم واقع شده است. صنایع تولیدی به عنوان یکی از اصلی‌ترین بخش‌های اقتصاد کشور، نقش بسیار مهمی در توسعه و پیشرفت کشور ایفا می‌کنند. بر همین اساس، توجه ویژه به این بخش، از جمله ضروریات اقتصادی کشور به‌شمار می‌رود. با این وجود، به نظر می‌رسد دولت در پاره‌ای مواقع، به جای حمایت، دخالت می‌کند و فعالان اقتصادی را در عرصه‌های گوناگون با مشکلاتی روبرو می‌سازد. بزک کردن ظاهر نابسامان اقتصاد از طریق مداخله مخرب در قیمت‌ها برای پوشش دادن شیوه‌های ناکارآمد، کاهش سرمایه‌گذاری اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم، تضعیف تولید، کاهش سرمایه‌گذاری و کاهش رفاه خانوار، دریافت مالیات تورمی، افزایش شکاف طبقاتی، عدم ایجاد بازارهای رقابتی سالم و بر هم خوردن اعتدال تولید و مبادله، از جمله مشکلاتی است که دخالت دولت در جزئی‌ترین تصمیم‌گیری‌های اقتصادی ایجاد می‌کند و طبیعی است که بخش تولید، صنعت و معدن نیز از این رخدادها تاثیر منفی بپذیرد.
  • موتور سیکلت سواران، عامل ۶۰ درصد تصادف‌های رانندگی اصفهان

    رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی اصفهان سهم موتور سواران در تصادفات ۲ ماه گذشته در سطح شهر اصفهان را حدود ۶۰ درصد تمامی سوانح ارزیابی کرد.
  • صادرات افتخارآمیز؟

    نسیم زمانی: عبور حجم صادرات از ۵۰ میلیارد دلار و شکسته شدن رکورد ۴۰ ساله از خبرهای خوشایندی است که رئیس دولت سیزدهم اعلام می‌کند. رکوردی که از ‌نظر متولیان، گویای همت دولت، برای رشد تولید ونشان دهنده وقوع چنین موفقیت‌هایی در بی‌نیازی به مذاکرات سیاسی است. حال‌آنکه مباحثی دیگر نیز در ارتباط با پشت پرده این رونق صادراتی، در میان است.
  • صادرکنندگان نمونه اصفهانی روی خط تقدیر

    آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه اصفهانی با شعار «تولید پایدار در تراز جهانی» در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد.
  • آموزش و پرورش استثنایی اصفهان با کمبود نیرو مواجه است

    رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی استان اصفهان از کسری قابل نوجه نیروی انسانی در این مجموعه خبر داد و گفت: این مدارس نیازمند نیروها و مربیان تخصصی در زمینه‌های خاص تحصیلی و تربیتی است.
  • ظرفیت اعطای بورسیه صنعتی به ۱۰۰ دانشجوی برتر در اصفهان فراهم شد

    معاون بنیاد نخبگان اصفهان گفت: در سال جاری ظرفیت اعطای بورسیه صنعتی به حدود ۱۰۰ دانشجوی برتر در صنایع استان از طریق شرکت در آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها فراهم شد.
  • ۸۰ درصد از سهمیه مالیاتی امسال استان اصفهان وصول شد

    مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان گفت: ۸۰ درصد از سهمیه تعیین شده برای سه ماهه نخست امسال استان در موضوع مالیات بر ارزش افزوده و مالیات‌های مستقیم محقق شده است.
  • مجموعه ورزشی نقش جهان تکمیل می شود

    مدیر کل ورزش و جوانان استان اصفهان گفت: احداث و تکمیل اماکن ورزشی رشته‌های دیگر مانند دوچرخه سواری و استخر شنا در مجموعه ورزشی نقش جهان در کمترین زمان ممکن در دستور کار قرار گرفته است.
  • درس‌ومشق لاکچری

    کف پنج میلیون تومانی و سقف ۴۸ میلیون تومانی برای شهریه مدارس غیرانتفاعی در سال تحصیلی ۱۴۰۲ ـ ۱۴۰۳ خبری است که اخیرا توسط رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش اعلام‌شده است با این توضیح که هزینه‌هایی همچون فوق‌برنامه‌ها، غذا و ایاب و ذهاب به این نرخ‌ها اضافه خواهد شد.
  • «زمزمه‌ زمین»؛ عرصه‌ای برای تلاقی دغدغه‌های محیط زیستی

    محیط‌زیست مساله‌ای است که هنرمندان سراسر جهان، با آثار هنری خود به آن واکنش نشان داده و از مرزهای سیاسی کشورها عبور می‌کنند. نمایشگاه «زمزمه‌ زمین» نیز حاصل تعامل فرهنگی و بین‌المللی بین ایران و فنلاند در زمینه محیط‌ زیست است.
  • طرح های تامین آب پایدار و احیای زاینده رود در اصفهان معطل مانده است

    مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: برغم تشدید مشکلات آبی در این استان، همچنان طرح های تامین آب پایدار و احیای جریان دائمی زاینده رود از سوی وزارت نیرو معطل مانده و یا با مانع تراشی مواجه است.
  • طرح سرشاخه کاری برای هشت هزار اصله درخت

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از اجرای طرح سرشاخه کاری برای هشت هزار اصله درخت مثمر در این استان در طول سه سال اخیر خبر داد. مهرداد مُرادمند هدف از اجرای این طرح را اصلاح باغ‌ها و گونه‌های درختی مثمر برشمرد و اظهارداشت: این اقدام تولید ارقام پر بازده و برداشت محصول بیشتر و با کیفیت‌تر را در پی دارد.
  • اجرای گام نخست «طرح ترافیک»، ویژه ساکنان مرکزی کلان‌شهر اصفهان

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان از اجرایی شدن گام نخست صدور کارت طرح محدوده ترافیک ویژه ساکنان مرکزی شهر با ثبت نام در سامانه( اصفهان من) خبر داد.
  • تلفیق مناطق مسکونی و صنعتی در اصفهان

    نرگس سلطانی: صنعت در اصفهان بخشی جدانشدنی از تاریخ و امروز شهر است . کارگاه‌های صنعتی که در شهر پخش‌شده‌اند، نشان از پویایی و توسعه صنعت در اصفهان دارند اما توزیع پراکنده این واحدهای صنعتی چالش‌هایی نیز برای شهر ایجاد کرده است. از یک‌سو با بزرگ‌تر شدن شهر، کارگاه‌های صنعتی که تا ده سال قبل در حاشیه شهر قرار داشتند هم‌جوار نقاط مسکونی قرارگرفته‌اند؛ از سوی دیگر این مناطق صنعتی نتوانستند جایگاه جدیدی در حاشیه شهر برای خود پیدا کنند تا با تفکیک از مناطق مسکونی موجب چالش و آلودگی‌های مختلف برای شهروندان نشوند.
  • کنترل بازار اجاره مسکن با رسمیت بخشی به اسناد رسمی

    وزیر راه و شهرسازی گفت: بنا بر فرمان صادر شده از سوی رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز با مدیران قوه قضاییه مبنی بر رسمیت بخشی به اسناد رسمی در معاملات اموال غیرمنقول، بازار اجاره مسکن در کشور کنترل می‌شود.
  • دو کتاب به نام «ما مردم»

    لئو هوبرمن (۱۷ اکتبر ۱۹۰۳ در نیوآرک ، نیوجرسی - ۹ نوامبر ۱۹۶۸) یک اقتصاددان سوسیالیست آمریکایی بود. در سال ۱۹۴۹ او با پاول سوئیزی ماهنامه نقد و بررسی را تأسیس و هماهنگ کرد. او رئیس گروه علوم اجتماعی دانشکده نیو، دانشگاه کلمبیا بود. سردبیر کار روزنامه PM؛ و نویسنده کتاب‌های تاریخ پرطرفدار›s Worldly Goods و ما ، مردم بود.
  • بازسازی و نوسازی بر محور دانش

    تلاشگران مدیریت راه آهن و ترابری ذوب آهن اصفهان موفق شدند لکوموتیو آلمانی Mak شماره ۰۱ را به طور کامل بازسازی و راه اندازی کنند و آن را در مدار بهره برداری این مجتمع عظیم صنعتی قرار دهند. این چهارمین لکوموتیوی است که با تکیه بر دانش و توان تلاشگران ذوب آهن بازسازی می شود و بازسازی پنجمین لکوموتیو نیز به زودی انجام می شود. مهدی کوهی مدیر عامل شرکت در خصوص بازسازی قطعات و تجهیزات لکوموتیوها گفت : کارکنان شرکت با همت و تلاش خود و بهره گیری از دانش روز توانستند لکوموتیو هایی که در گذشته توسط شرکت های بزرگ خارجی در کشور با هزینه های سرسام آور تعمیر می شد را در قالب فعالیت های دانش بنیان ، اقتصاد مقاومتی ، مهندسی معکوس و ساخت داخل ، تعمیرکنند و همه تجهیزات و قطعات مورد نیاز آنها را در داخل ذوب آهن اصفهان بسازند.
  • بازدید رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار از ذوب آهن اصفهان

    رضا کرمی رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به همراه چند تن از معاونان و مدیران این مرکز و مریم الماسی رئیس گروه تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار استان اصفهان چهارشنبه۳۱ خرداد ماه از ذوب آهن اصفهان بازدید کردند.
  • پیشرفت ۸۴ درصدی پروژه کوره پاتیلی ۳ ذوب‌آهن اصفهان

    پروژه احداث کوره پاتیلی شماره ۳ از ابتدای سال ۱۳۹۹ آغاز شد و تا پنجم تیرماه از پیشرفت ۸۴ درصدی برخوردار است. در خصوص روند نصب تجهیزات این پروژه گفت‌وگویی با مهران قمی مدیر هماهنگی امور مهندسی و نظارت شرکت انجام‌شده است که در ادامه می‌خوانید.
  • بونکرهای کوره بلند۳ ذوب آهن اصفهان با موفقیت بازسازی شدند

    بونکرهای کوره بلند شماره ۳ ذوب آهن اصفهان برای اولین بار، بعد از ۱۴ سال و در حین فرایند تولید این کوره، طی چهارده روز و با روش طراحی سه بعدی و در ادامه ورق گذاری موضعی ، با موفقیت بازسازی شدند.
  • صائبیه؛ گمشده در تاریخ

    آرامگاه صائب که در محله مسجد لنبان و در خیابان صائب و باغ تکیه قرار دارد روزگاری قرار بود مانند حافظیه و سعدیۀ شیراز باشد و صائبیه اصفهان شکل بگیرد؛ حالا اما نه‌تنها آرامگاه صائب حتی به شهروندان اصفهان نیز به‌درستی معرفی نشده، بلکه سنگ‌قبر این شاعر که مزین به خط استاد محمد صالح خوش‌نویس است نیز به دلیل عدم پوشش حفاظتیِ مناسب در معرض آسیب قرارگرفته است. میرزا محمدعلی، متخلص به صائب، که به راستی شاعری جهانی است، از بزرگ‌ترین غزل سرایان سدۀ یازدهم هجری قمری به‌شمار می‌رود که بعد از تولد در تبریز و حضوری کوتاه در این شهر، به همراه خانواده به اصفهان مهاجرت کرد و به قدری شیفته این شهر بود که نه‌تنها تا پایان عمر در اصفهان زیست و در همین شهر به‌خاک سپرده شد، بلکه در بسیاری از دوبیتی‌های خود از اصفهان یادکرده است. مزار صائب در شرایطی قرار داشت که تا سال ۱۳۱۷ خورشیدی کسی از آن اطلاعی نداشت، اما با تلاش زنده‌یاد استاد جلال‌الدین همایی، این آرامگاه به همگان معرفی شد و بعد از آن نیز به تاریخ ۲۰ بهمن‌ماه ۱۳۵۵ با شماره ۱۳۳۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. این مکان که بر اساس شواهد به‌دست‌آمده، آرامگاه خانوادگی صائب است انتظار می‌رفت که به‌واسطه آرمیدن این شاعر نامی، توجه مردم و مسوولان اصفهان را بیش از پیش به خود جلب‌کرده و به مکانی ویژه برای حضور گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل شده و صائبیۀ اصفهان باشد، اما متأسفانه هنوزهم مسوولان شهر و متولیان مربوطه، به ارزش این بنا واقف نیستند و به دلیل بی‌توجهی‌ها، تردد در این مکان بدون هیچ‌گونه محدودیت‌های حفاظتی در حال انجام است و این آرامگاه و سنگ قبر ارزشمند آن را با خطرات بسیاری مواجه‌ کرده است.
  • سهم فولاد مبارکه در توسعه فولاد کشور

    غلامرضا سلیمی معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه، گفت: گزارش انجمن جهانی فولاد از تولید ماه می ۲۰۲۳ میلادی (۱۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲) حاکی از آن است که علی‌رغم کاهش ۵.۱ درصدی تولید جهانی فولاد، تولید فولاد کشورمان رشد ۸.۸ درصدی را تجربه کرده است.
  • پایان موفقیت‌آمیز ارزیابی عملکرد شرکت‌های اصلی گروه فولاد مبارکه

    مدیر امور مجامع و ارزیابی شرکت‌های گروه فولاد مبارکه از انجام موفقیت‌آمیز ارزیابی عملکرد شرکت‌های اصلی گروه فولاد مبارکه خبر داد و گفت: ارزیابی‌ها با هدف، شناسایی حوزه‌های قابل‌بهبود و یافتن نقاط قوت و همچنین شناسایی جایگاه شرکت‌های این گروه بر اساس نتایج حاصل از این ارزیابی انجام شد. مدیر امور مجامع و ارزیابی شرکت‌های گروه فولاد مبارکه از انجام موفقیت‌آمیز ارزیابی عملکرد شرکت‌های اصلی گروه فولاد مبارکه خبر داد.
  • نقش حیاتی شرکت فولاد مبارکه در رشد تولید و ارتقای رتبه جهانی فولاد کشور

    ایراسین : ایران توانست طی ماه گذشته میلادی، رشد ۸.۸ درصد تولید فولاد را به ثبت برساند که در این بین شرکت فولاد مبارکه با رشد تولید محصولات فولادی، سهم ۳۳.۲ درصدی داشته است. در صورتی که طی ماه‌ گذشته، کشورهای تولیدکننده فولاد دنیا افت تولید ۵.۱ درصدی را تجربه کردند.
  • شاهد توسعه روابط عمومی کمّی و کیفی هستیم

    مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: خوشبختانه طی یکی‌دو سال اخیر شاهد رشد فزاینده‌ای در تولید و انتشار محصولات جدید و نوآوری‌هایی در واحدهای مختلف روابط عمومی شرکت بوده‌ایم و ملاحظه می‌کنیم که هر روز گروه‌های زیادی در قالب‌های گوناگون از فولاد مبارکه بازدید می‌کنند و یا از طریق انتشارات شرکت و برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های مختلف با فولاد مبارکه آشنا می‌شوند.
  • سروریس اساسی بدون کاهش تولید

    برای نخستین بار سرویس اساسی موتور قفسه نورد سرد بدون کاهش تولید در واحد تاندم میل نورد سرد با موفقیت انجام شد
  • سرمایه انسانی و معادن غنی برتری مغتنم ایران در صنعت و معدن

  • پروژه تبدیل ریزدانه و نرمه‌های فلزی به بریکت

    رئیس حمل مواد مجتمع فولاد سبا گفت: پروژه تبدیل ریزدانه و نرمه‌های فلزی حاصل از فرایند در فولاد سبا و تبدیل آن‌ها به بریکت جهت استفاده مجدد در فرایند تولید، با هدف استفاده بهینه از منابع موجود و ایجاد ارزش‌افزوده اقتصادی با موفقیت آغاز به کارکرد.
  • شهر در تسخیر فروشگاه‌های زنجیره‌ای

    باران مدرس: نحوه فعالیت فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای و هایپرها، اقتصاد مغازه‌ها و نظام بازار اصفهان را تحت تاثیر قرار داده است. این فروشگاه‌های بزرگ که حدود ۷۰ سال قبل باهدف اصلاح نظام توزیع ایران متولد شدند، در هر محله‌ای ظاهر شوند کشف قیمت کالاها را در دست می‌گیرند و مردم با خیال تخفیف‌های آن‌چنانی، مشتری دایم آن‌ها می‌شوند. امروز سهم نظام توزیع کشور از فروشگاه‌های زنجیره‌ای به کمتر از ۱۰ درصد رسیده و نه‌تنها سیستم توزیع کشور اصلاح‌نشده که نظام بازار و حتی روند مصرف و شهرنشینی را هم تحت تاثیر قرار داده‌اند.
  • میدان دام در بافت مسکونی

    داریوش مجد: سال۱۳۸۶ دبیر وقت اتحادیه گوشت قرمز اصفهان به خبرگزاری فارس دلایل گرانی گوشت در اصفهان را تشریح کرد. او از نبود میدان دام مناسب و عدم نظارت بر دام زنده در استان اصفهان که باعث فعالیت واسطه‌گران در بازار دام استان شده به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل گرانی گوشت یادکرد. سال۱۳۸۹رئیس وقت این اتحادیه دوباره از نبود میدان دام مرکزی در استان و پس‌لرزه‌های آن گلایه کرد. ۱۰سال بعد و در سال۱۳۹۵مدیرکل وقت تعزیرات حکومتی استان اصفهان با اشاره به پیگیری‌هایی که در راستای احداث میدان دام در اصفهان انجام‌شده، تاکید کرد که برای احداث میدان دام در اصفهان، شهرداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت باید فکر چاره‌ای کنند. و امروز همچنان اصفهان میدان دام ندارد و به‌رغم همه نقایص و کمبودهایی که کشتارگاه‌ها، قصابی‌ها و مردم به‌خصوص در کلان‌شهر اصفهان آن را احساس می‌کنند، اما مسوولان نواقص را به گونه دیگری برطرف می‌کنند.
  • نگاهی به کتاب «سیری در ترانه‌سرایی فارسی»

    کتاب «سیری در ترانه‌سرایی فارسی از آغاز تا امروز» منبعی جامع در حوزه ترانه و ترانه‌سرایی فارسی است که در آن انواع ترانه‌ها از آغاز پیدایش زبان و ادبیات فارسی تا اکنون، همراه با تحلیل‌های تاریخی، ساختاری و محتواییِ اشعار و موسیقی‌ها بررسی‌شده است.
  • پای نان سنگک چه زمانی به سفره‌ ایرانی باز شد؟

    نان یکی از قدیمی‌ترین غذاهای تهیه شده به دست بشر است و تاریخچه آن به اواخر عصر حجر بازمی‌گردد. آن زمان انسان برای نخستین‌ بار دانه غلات را با آب مخلوط کرد و با پختن خمیر به دست آمده، نان تهیه کرد.
  • میانگین راه رفتن روزانه، زیر ۳۰۰ قدم

    رئیس هیات ورزش بیماران خاص و پیوند کلیه شهرستان اصفهان و عضو انجمن پزشکی ورزشی آمریکا(ACSM) گفت: کم تحرکی چهارمین عامل مرگ و میر در دنیاست و پس از شیوع کرونا در ایران میانگین راه رفتن به زیر ۳۰۰ قدم روزانه بین مردم رسیده است.