شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • بازآفرینیِ فرسوده ها

    نفیسه زمانی نژاد: کمبود فضاهای فراغتی، تفریحی و فرهنگی، کاربری‌های ناسازگار، فضاهای رهاشده، فقدان پارکینگ، نبود و یا کمبود امنیت، آلاینده‌های زیست‌محیطی، قرارگیری بخشی از بافت سکونتی در حریم آثار تاریخی و ضوابط و قوانین غیر شفاف ساخت‌وساز از معضلاتی است که به‌طورمعمول ساکنان محلات فرسوده و کم برخوردار با آن دست‌به‌گریبان هستند. مناطقی که وجودشان در اغلب شهرها دلیلی بر قدمت وباچالش های زیادی شناخته می‌شوند.
  • صاحب انرژی کیست؟

    گروه گزارش: ساده‌ترین کار در زمان‌های بحران توسط مسوولان که دیگر این روششان نیز تکراری شده است،قطع،محدودسازی،توصیه به کم‌مصرف کردن و رویکردهای این‌چنینی است که در زمستان امسال نیز شاهد آن در صنایع و مصرف شهری بوده‌ایم.از سوی دیگر ماجرای فوق به زمستان ختم نمی‌شود و در تابستان‌ها نیز با توجیه کمبود برق،شاهد قطع برق صنایع و منازل در ساعاتی از روز هستیم که بعضا منجر به زیان‌های قابل‌توجهی برای مردم و صنایع می‌شود و در مقابل این اقدام،شهرداری‌ها در تابستان با قطع برق پارک‌ها و مناطق تفریحی شهری،این‌طور نشان می‌دهند که در حال کاهش مصرف هستند درحالی‌که پارک‌ها مخاطبین زیادی ندارد اما در زمستان‌ها که پارک‌ها مخاطبان خاصی ندارند و عمدتا خلوت‌اند،نور پارک‌ها بی‌وقفه روشن هستند و گویی مدیریت مشخصی برای این موضوع وجود ندارد.
  • افت‌و خیز بوم‌گردی‌ها

    باران مدرس: ماجرا از سال۱۳۹۵ شروع شد. همان سال که اصفهان را آزمونه بوم‌گردی کشور کردند و قرار شد جور همه نبودها و کمبودها را در صنعت گردشگری به دوش بکشد. همان سال که مسوولان خواستند با یک تیر چند نشان بزنند و روستاییان را در خانه خود ماندگار کنند.شرق اصفهان، شب‌‌های زیبای کویر و زمین‌های تشنه، زاینده‌رود خشک و مشکلات مردم بی‌پول را فقط می‌شد با مرهم گردشگری بومی و اکو توریسم، درمان کرد. نه آنکه اول قصه سال۹۵شروع‌شده باشد اما تلنگر آغازش را در این تاریخ ثبت کرده‌اند تا اصفهان در جایگاه نخست بوم‌گردی کشور جا خوش کند.
  • راه سخت تحول در اصفهان

    باشگاه روابط عمومی شرکت‌های عضو اتاق بازرگانی اصفهان اقدام به برگزاری کارگاه انتقال تجربه و گفتگو در مورد برندینگ کرد.
  • چرا پلتفرم‌های موفق نادر هستند

    ما در میانه تغییر نگرش درباره طرح‌ریزی کسب‌وکارها هستیم. نگرش سنتی مبتنی بر شرکت‌های مجزا یا آن‌هایی که در قالب ساختار سلسله مراتبی زنجیره ارزش فعالیت می‌کنند در حال فرو کاستن است و همه‌روزه اکوسیستم‌های مشارکتی کسب‌وکار و انواع دیجیتالشان که آن‌ها را پلتفرم‌های سیستمی می‌نامیم سر برمی‌آورند. گروه‌های پویایی از شرکت‌های عمدتا مستقل که برای فراهم آوری راه‌حل‌ها و محصولات یکپارچه با یکدیگر همکاری می‌کنند.
  • سامانه پایانه‌های فروشگاهی چه مشخصاتی دارد و چه کاری انجام می دهد؟

    مهم‌ترین پیش نیاز اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی، تولید سامانه نرم‌افزاری موسوم به سامانه مودیان در سازمان امور مالیاتی بود که بتواند امکان جمع‌آوری صورت‌حساب‌ها، ثبت و ذخیره‌سازی آنها، پردازش اطلاعات الکترونیکی و تبادل موثر اطلاعات مالیاتی میان مودیان و سازمان را فراهم کند. به عبارت دیگر این سامانه به عنوان مرجع نهایی ثبت، صدور و استعلام صورت‌حساب‌های الکترونیکی مودیان بوده و از ارکان نظام مالیاتی هوشمند محسوب می‌شود.
  • بیش از ۲۲۰۰ واحد در شهرک‌‎های صنعتی اصفهان به شبکه فاضلاب متصل هستند

    مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان از اتصال بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مستقر در شهرک‌های صنعتی این استان به شبکه فاضلاب خبر داد. رسول سواری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار‌کرد: در زمان حاضر ۱۵ شهرک صنعتی استان اصفهان به تصفیه خانه و شبکه فاضلاب مجهز است و در سال جاری هم احداث ۱۵ شبکه فاضلاب در دستور کار قرار داده شده که اجرای این طرح ها با بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.
  • گاوخونی همچنان تشنه است

    ایسنا:‌معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان حیات گاوخونی را به طور صد در صد به جاری بودن زاینده رود وابسته دانست و گفت: اکنون ۹۹ یا ۱۰۰ درصد تالاب خشک است و فقط بخشی از نیمه شمالی آن در لایه‌های زیرین مرطوب است، چون حقابه‌ای دریافت نکرده و بارندگی قابل توجهی نیز در منطقه رخ نداده است.
  • رویداد «هفته اصفهان هوشمند» پذیرای دانش‌بنیان ها

    مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان از برگزاری رویداد رقابتی هفته اصفهان هوشمند از سوی معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان، شرکت توسعه سپاهان و مرکز کارآفرینی فناورانه نوپا با محوریت مجتمع گردشگری صفه و دعوت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای حضور در آن خبر داد.
  • پیش‌بینی افزایش ۳۰ درصدی صادرات اصفهان به روسیه

    طبق نتایج یک پژوهش، پیش‌بینی شده است که صادرات اصفهان به روسیه در سال جاری به حدود ۱۲ میلیون دلار برسد که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشدی بیش از ۳۰ درصد خواهد داشت.
  • ۲۵۰ پروژه ورزشی در استان اصفهان نیمه‌تمام است

    مدیرکل ورزش و جوانان اصفهان گفت: ۲۵۰ پروژه ورزشی در این استان، نیمه‌تمام است و تکمیل آنها با مشارکت نیکوکاران مُیسر خواهد بود.روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان اصفهان به نقل از جواد محمدی افزود: برنامه‌ریزی مطلوب با کمک خیران ورزشیار برای تکمیل این طرح‌ها ضروریست.
  • دَم آلوده

    نسیم زمانی: بالغ‌بر ٢۰ میلیون خودرو به‌طور روزانه در حال تردد در کشور هستند که عبور و مرور بخش قابل‌توجهی از آن‌ها در سطح کلان‌شهرها است. اتومبیل‌هایی که هرروز تعداد آن‌ها بیشتر، میزان زیادی از آن‌ها فرسوده و نقش بسزایی در آلودگی هوای شهرها ایفا می‌کنند. این‌چنین که گفته می‌شود سهمی ۸۰ درصدی در ایجاد آلاینده‌ها دارند. قطعاً نوسازی یا از رده خارج کردن این خودروها تأثیری مثبت، در کاهش آلودگی هوای شهرهای بزرگ می‌تواند داشته باشد.
  • الهام از گیاهان در فناوری‌ بازیافت و تصفیه

    دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا، گیاهان را منبعی الهام بخش برای بهره‌گیری از تکنیک‌های جدید در صنعت بازیافت زباله و تصفیه پساب‌ها معرفی کردند.
  • احیای تالاب گاوخونی روی میز ریاست جمهوری

    معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با اشاره به حقابه مغفول مانده تالاب گاوخونی، گفت: احیای تالاب گاوخونی از دغدغه‌های مدیریت استان و طرح آن روی میز ریاست جمهوری است تا با همراهی همه مسوولان این تالاب در مرکز کشور جان دوباره بگیرد.
  • سهم اصفهان از هوای پاک، فقط ۲ روز

    بیش از ۳۰۰ روز از سال ۱۴۰۱ سپری شده اما سهم کلانشهر اصفهان و شهروندانش از هوای پاک و تازه فقط ۲ روز بوده است یعنی روزهایی که شاخص کیفی هوا به کمتر از ۵۰ (AQI) می‌رسد.
  • شبکه ملی تشخیص و درمان سرطان سینه در اصفهان ایجاد می‌شود

    اصفهان نماینده مردم اصفهان گفت: بر اساس تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۱، در رابطه با طرح شبکه ملی پیشگیری و کنترل سرطان سینه، تصمیم بر این شد که مراکز پیشگیری و غربالگری از سرطان سینه در ۱۱ استان کشور و به‌صورت پایلوت ایجاد شود و در این راستا، استان اصفهان یکی از این یازده استان است.
  • نوسازی و تقویت ماشین آلات برف‌روبی اصفهان ضروری است

    مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: با توجه به معین بودن اصفهان برای هشت استان مجاور، لازم است وزارت راه وشهرسازی و سازمان راهداری کشور برای نوسازی ماشین آلات فرسوده استان و تامین اعتبار برای رفع نقاط پر حادثه جاده ای این استان اقدام نماید.
  • میزبانی پُر چالش اصفهان

    گردشگری در استان اصفهان سابقه‌ای چند صدساله دارد و سفرنامه‌های قدیمی گویای توجه ویژه مردم داخل و خارج ایران به این نقطه هیجان‌انگیز تاریخی است.اما در سال‌های اخیر بخصوص پس از بحران سخت کرونا،اصفهان نیز مانند دیگر نقاط کشور درگیر تعطیلی در حوزه گردشگری و سفر شد که به‌مرورزمان این روند در راستای بازگشت به جایگاه پیشین طی شد اما هنوز اصفهان به جایگاه اساسی خود در زمینه جذب توریست دست نیافته است که شاید بخشی از آن به علت عدم توجه به زیرساخت‌ها،فقدان تبلیغات،عدم ایجاد فضاهای تفریحی و مراکز خرید قابل‌توجه و ایجاد یک نوع هیجان برای جذب جوانان نسبت به سفر به اصفهان باشد. به جهت بررسی موضوع فوق گفتگو کردیم با حسین کاردان،فعال حوزه گردشگری، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:
  • دام‌های فضای مجازی

    ایسنا: سرهنگ سید مصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتای اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره فعالیت گروه‌های همسریابی و ازدواج موقت، می‌گوید: یکی از جرائمی که با رصد و پایش هوشمندانه در فضای مجازی با آن مواجه هستیم کلاه‌برداری و سوءاستفاده از کاربران با سوق دادن آن‌ها به صفحات و کانال‌هایی تحت عنوان همسریابی و یا صیغه‌یابی است.
  • کتاب بحران نفت در ایران

    «پژوهش تازه‌ی آبراهامیان پایانی است بر این افسانه که پیشنهاد نفتی آمریکا بریتانیا در سال‌های ۱۳۳۰-۱۳۳۲ سخاوتمندانه بود و باید از سوی مصدق پذیرفته می‌شد. این اثر به‌وضوح نشان می‌دهد این پیشنهاد، در کنار دیگر مسائل، به‌منظور خریدن وقت برای حل بحران از طریق «معامله با یک دولت دوستِ» پس از مصدق «طراحی» شده بود.»
  • توسعه چشمگیر آب‌رسانی پس از انقلاب اسلامی

    ایرنا: افزایش ۱۰ برابری آب‌رسانی به مناطق مختلف اصفهان کارنامه ای چشمگیر در این صنعت حیاتی پس از انقلاب اسلامی است ، به‌طوری که هم اینک ۲ هزار شهر و روستا دراین استان دارای آب آشامیدنی سالم هستند. صنعت آب و فاضلاب در سال‌های اخیر شاهد رشد قابل توجه و خدمات گسترده و فراگیر بوده‌است، این گستره نه تنها شهرهای بزرگ را تشکیل می‌دهد بلکه در دور افتاده‌ترین روستاها و مناطق محروم نیز به چشم می‌آید، به ویژه در دولت سیزدهم با میان آمدن طرح جهاد آبرسانی به مناطق محروم آب‌رسانی دائم به مناطق که پیش‌تر از تامین مایه حیات محروم بودند در دستور کار قرار گرفت که ثمره آن در استان اصفهان ایجاد طرح‌های مختلف است. در این ارتباط مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان گفت: جمعیت استان اصفهان پیش از انقلاب اسلامی حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بود و اکنون به بالغ بر پنج میلیون نفر رسیده که رشد ۲۱۷ درصدی را نشان می‌دهد.
  • تولید محصولات با تکنولوژی برتر یک ضرورت است

    استاندار اصفهان گفت: حرکت در عرصه صنعت و تلاش برای تولید محصولات با تکنولوژی برتر، برای کشور ضروری است.
  • ذوب آهن اصفهان؛ ثبت رکوردهای جدید تولید چدن و کک

    رکورد بی سابقه تولید کک با رشد چهار و دو دهم درصد و چدن مذاب با رشد ۳/ ۷ درصدی در ذوب آهن اصفهان به ثبت رسید. محمدعلی علائی مدیر بخش تولیدات کک و مواد شیمیایی ذوب آهن اصفهان گفت : در سال ۱۴۰۰ تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کک خشک از طریق باتری های یک و سه برنامه ریزی شد که در همین بازه زمانی ۲۳ هزار تن بیشتر از عدد تعیین شده تولید گردید و رکورد سالیانه شکسته شد. بر این اساس افزایش سه درصدی تولید به مقدار یک میلیون و ۲۳۶ هزار تن در برنامه سال ۱۴۰۱ پیش بینی شد و تلاش داریم تا پایان سال جاری از هدف تولیدی تعیین شده، عبور کنیم.
  • ذوب‌آهن بهتر از قبل می‌شود

    بازیکن تیم فوتبال ذوب‌آهن گفت: نبردن یک تیم در چند هفته متوالی، مساله طبیعی در فوتبال است، مهم برگشتن تیم و دوباره خوب بازی کردن است که امیدوارم در بازی با ملوان این اتفاق برای ما بیفتد و همه چیز از نو شروع شود.
  • ضروت ورود فیلم‌سازان اصفهان به تولید فیلم بلند

    ایسنا: مدیر انجمن سینمای جوانان استان اصفهان با دعوت از همه فیلم‌سازان استان اصفهان برای نوشتن طرح و فیلم‌نامه برای جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، گفت: برگزاری دوباره جشنواره در اصفهان موجب بالا رفتن انگیزه و تجربه بیشتری برای ارائه طرح‌ها خواهد شد، هرچند که صندوق حمایتی مختص استان اصفهان نیست.
  • تیرآهن H۲۲ در ذوب آهن اصفهان تولید شد

    به همت تلاشگران کارگاه نورد ۶۵۰ و با همکاری سایر بخش های کارخانه، تیرآهن H۲۲ برای اولین بار در کشور در ذوب آهن اصفهان،تولید شد.
  • همه دستگاه ها موظف به همکاری در تکمیل رینگ چهارم ترافیکی اصفهان هستند

    معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان بر همکاری همه دستگاه ها به منظور تسریع در تکمیل رینگ چهارم ترافیکی اصفهان تأکید کرد.
  • عزم مدیران وکارکنان ذوب آهن اصفهان برای رسیدن به جایگاه واقعی

    مراسم گرامیداشت دهه مبارک فجر چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و مناسبت تاریخی سالروز ورود رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) به ایران اسلامی، ۱۲ بهمن ماه با حضور مدیرعامل و جمعی از مدیران و کارکنان شرکت در محل یادمان شهدای گمنام شرکت برگزار شد .
  • شهرداری اصفهان غرفه برتر نمایشگاه شهر پایدار

    مدیرکل نوسازی و تحول اداری شهرداری اصفهان با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه بین‌المللی شهر پایدار گفت: شهرداری اصفهان جزو غرفه‌های برتر نخستین نمایشگاه بین‌المللی شهر پایدار شناخته شد.
  • اقتدار بین‌المللی با تولید فولادهای خاص

    هم‌زمان با ایام‌الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی طی رویدادی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار اصفهان، جمعی از نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی و مسوولان استانی و منطقه از ورق فولادی زنگ نزن فولاد سبای فولاد مبارکه که برای نخستین بار در جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا تولیدشده رونمایی شد و شرکت فولاد مبارکه رسما به جمع معدود تولیدکنندگان این محصول باارزش فولادی در دنیا پیوست.
  • ارتقای کیفیت محصولات گرم فولاد مبارکه

    با همکاری گروه کنترل کیفی ناحیه نورد گرم و تلاش کارکنان این ناحیه کیفیت ورق‌های گرم فولاد مبارکه در بخش عیوب سطح (حفره) با کاهش چشمگیر از ۰.۱۱ در خردادماه به صفر در آبان ماه رسیده و به‌طور میانگین طی ده‌ماهه سال ۱۴۰۱ به ۰.۰۶ کاهش یافت.
  • افزایش ۱۸ درصدی عرضه محصولات فولاد مبارکه در بازار داخل

    معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه از افزایش ۱۸ درصدی عرضه محصولات فولاد مبارکه به بازار داخلی و افزایش ۱۵ درصدی درآمد این شرکت طی ده‌ماهه سال ۱۴۰۱ خبر داد.
  • نگین آینده ؛ هدیه فولاد مبارکه برای فردای کشور

    مجتمع آموزشی و توسعه نوآوری نگین آینده شرکت فولاد مبارکه اصفهان با حضور نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل و جمعی از معاونان و مدیران فولاد مبارکه افتتاح شد.
  • کوپنیسم

    لیلی زواره‌ای: با تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۱، مجلس موافقت خود با اصلاح ارز ترجیحی را به ارایه کالاهای اساسی در سال ۱۴۰۱ با نرخ شهریور ۱۴۰۰ مشروط کرد و همین موضوع، سناریوی کوپن الکترونیک را دوباره روی میز دولت قرارداد. مجلس در حالی بر شرط خود برای حذف ارز ترجیحی اصرار می‌کرد، که دولت توان پرداخت یارانه کالاهای اساسی به نرخ شهریور ۱۴۰۰ را نداشت.با تغییرات شرایط جهان و جنگ روسیه و اوکراین بازگرداندن نرخ کالاهای اساسی به شهریور ۱۴۰۰غیرممکن به نظر می‌رسید و بنابراین دولت خواستار حذف این بند از بودجه شد که مجلس نپذیرفت. پس از اماواگرهای بسیار و اعتراض رئیس مجلس درنهایت طرح کالابرگ الکترونیک اواخر دی‌ماه در هرمزگان و از هفته گذشته در سه استان گیلان، مرکزی و قزوین اجرا شد. طرحی که مسوولان ذی‌ربط آن جایگزینی کوپن الکترونیکی به‌جای یارانه نقدی را به استقبال گسترده مردم منوط کرده‌اند.
  • ابهام چینی در فناوری های پیشرو

    کمونیسم از پرورش کنجکاوی‌ای که منجر به نوآوری می‌شود ناتوان است. این هنجار جامعه چینی تحت کنترل کمونیستی است. نوآوری بزرگ از ذهن آزاد و کنجکاو ناشی می‌شود. چنین ذهن‌هایی نیاز به پرورش دارند و باوجود تمام آسمان‌خراش‌های خیره‌کننده و شهر‌های هوشمند چین امروز از انجام این کار ناتوان است
  • سرنوشت توزیع هدفمند!

    داریوش مجد: وعده توزیع پول نفت میان مردم، قرار بود در پوشش قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها محقق شود. هرچند این قانون در سال‌های نخست اجرایش توانست بخشی از شکاف طبقاتی را کاهش دهد اما به‌مرور با رشد تورم، ۴۵هزار تومان جایگاه و ارزش خود را از دست داد. کسری بودجه دولت، باعث شد تا روند پرداخت و نحوه اختصاص یارانه‌ها به استانداری‌ها سپرده شود.
  • افتتاح فاز دوم پردیس هنر

    رئیس اداره فرهنگی اجتماعی منطقه ۶ شهرداری اصفهان از افتتاح فاز دوم پردیس هنر و افزوده‌شدن دو سالن به سالن‌های شهر اصفهان خبر داد.
  • واگویه‌هایی درباره مهاجرت در نمایشگاه «ترک شده»

    مهاجرت را چه تجربه کرده باشیم یا خیر اما سؤالی که با آن مواجه‌ایم و شاید به آن اندیشیده باشیم این است که آیا این شکاف پر خواهد شد؟ آیا خود را بعد از مهاجرت همان‌گونه که بودیم خواهیم یافت؟ این همان پرسشی است که در نمایشگاه «ترک شده» مورد توجه است.
  • «بَد زَخم»؛ روایت مناقشه سنت و مدرنیته

    رمان «بد زخم» نوشته مالک شیخی، یک اثر اجتماعیِ عاشقانه غیر آپارتمانی است که از سوی انتشارات «اسپانه» راهی بازار کتاب‌ شد. مالک شیخی، نویسنده رمان «بد زخم» به ایسنا گفت: نگارش این رمان را حدود سال ۹۵ شروع کردم که تا سال ۱۴۰۱ زمان بُرد و شاید این مدت‌زمان برای نوشتن یک رمان ۳۰۰ صفحه‌ای زمان زیادی باشد، اما من روی نوشتن این رمان خیلی وسواس داشتم و نمی‌خواستم به مخاطب کم‌فروشی کرده باشم؛ به همین دلیل رمان «بد زخم» بارها و بارها بازنویسی شد و چندین بار قصه را از نو شروع کردم. اگرچه ساختار اصلی داستان از ابتدا در ذهنم بود، اما در بخش‌هایی حس می‌کردم که مناسب نیست و یا شاید نمی‌خواستم به کلیشه‌های مرسوم وارد شوم به همین دلیل زمان نوشتن این رمان طولانی شد.
بیشتر